JIKA BN BERKUBUR, APA JADI KEPADA UMNO? APAKAH UMNO AKAN LEBIH KETINGGALAN BERBANDING PAS?

Secara kasarnya BN ketika ini sudah pun mati dan sedang menuju tanah perkuburannya berikutan kekalahan mengejut pada pilihanraya 9 Mei lalu.

Secara mendadak, daripada 13 parti komponen bersamanya, BN kini hanya tinggal 3 parti saja lagi – UMNO, MCA dan MIC.

Selepas parti-parti di Sabah dan Sarawak dan kemudian myPPP berbuat demikian, beberapa hari lalu, Gerakan pula memutuskan untuk meninggalkan BN.

Dengan hanya 3 parti bersamanya, bermakna BN kembali kepada kedudukan asal sewaktu Perikatan mula-mula ditubuhkan dahulu dan menjadi persoalan kini ialah sampai bilakah MCA dan MIC mahu terus kekal berada dalam gabungan itu?

Apakah mungkin MCA dan MIC akan turut mengikut jejak langkah Gerakan selepas ini?

Kedudukan BN bertambah malang apabila beberapa pemimpin UMNO sendiri merasakan BN tidak sesuai lagi sebagai sebuah wadah perjuangan politik untuk menghadapi masa depan.

Bekas Menteri Besar Negeri Sembilan yang bertanding Timbalan Presiden UMNO, Mohamad Hassan berkata, BN kini bukan lagi produk yang boleh dijual serta mampu menarik perhatian rakyat.

Sehubungan itu, beliau mahu tumpuan hanya diberi kepada usaha memperkukuh UMNO terlebih dahulu.

Seorang lagi calon Timbalan Presiden UMNO, Annuar Musa juga senada dengan mengadakan BN sudah tidak relevan dalam kancah politik negara susulan kekalahannya pada pilihanraya 9 Mei lalu.

Beliau juga mahu UMNO diperkuatkan terlebih dahulu sebelum memikirkan untuk membentuk sebuah gabungan baru yang lain.

Kalau UMNO tak dikuatkan, jangan fikir ada orang mahu berkawan dengan kita atau soal membentuk gabungan baru, ujar beliau lagi.

Sementara BN sudah tidak berfungi dan mahu dilupakan begitu saja, bagaimanakah kedudukan UMNO dalam persaingannya untuk menandingi Pakatan Harapan?

Apakah dengan tinggal sendirian, UMNO mampu terus mengekalkan survivalnya?

Mahu tidak mahu, harus diakui, apabila UMNO ingin melupakan BN dan mahu menguatkan dirinya saja, ia lama kelamaan akan menyebabkan MCA dan MIC semakin jauh hati atau ditinggalkan dan akhirnya akan keluar sendiri daripada BN.

Dalam waktu yang sama, dengan hanya UMNO yang diberi tumpuan dan BN dilupakan, UMNO akan berisiko menjadi seperti Pas yang perjuangannya hanya tertumpu kepada orang Melayu semata-mata.

Tanpa kuasa dan wang, mampukan UMNO terus bernafas dengan lancar atau kedudukannya selepas ini lebih ketinggalan berbanding Pas?

Dalam keadaan hanya Melayu diberi tumpuan,  apakah rakyat ada keyakinan kepada UMNO untuk kembali berkuasa semula dalam konteks masyarakat majmuk Malaysia atau lama kelamaan parti itu semakin ditinggalkan oleh ahli-ahlinya sendiri?

Bagaimana jika semakin ramai ahli dan pemimpin UMNO akan keluar parti dan meninggalkan parti itu, tidakkah UMNO juga akan mati akhirnya? (ShahbudinHusin 26/06/2018)

Kongsikan artikel ini
Updated: 26 March 2019 — 2:06 pm

162
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
Don SunGENG NAJIBRamly AhmadKejora Bapuk BodoPangker Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Don Sun
Guest
Don Sun

Ini semus salah dap kah kah kah

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

6 Sebab Ku Li Paling Layak Menjadi Presiden UMNOBY PEWARIS MELAYU | PUBLISHED 26.6.18 1. KU LI PALING BERPENGALAMAN Ku Li paling faham sikap dan pemikiran Tun Mahathir. Ini amat penting dalam pencaturan politik UMNO.Beliau paling berpengalaman dalam mentadbir negara ketika krisis, berbanding calon-calon lain. 2. KU LI SETIA DENGAN DASAR PERJUANGAN UMNOJika jawatan Presiden jatuh ke tangan orang lain, belum tentu asas perjuangan UMNO akan terus dimartabatkan, kerana ada calon Presiden mahu mengubah prinsip asas UMNO. 3, KU LI TAK SETUJU BUKA KEAHLIAN KEPADA BUKAN MELAYUMenghayati asas perjuangan parti, Ku Li faham bahawa UMNO adalah wadah perjuangan orang Melayu.Ku… Read more »

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Apa nak dsedihkan bhai..ko yg udah frust tonggeng..kaki belit dgn tulis karangan sampah..penglipur yg pengotor..menjijikan dlm blog ini..wajah ego hipokrasi yg teramat..cilaka..opp..sori..CELAKA!!

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Geng najis tak berani nak komen tajuk entry…BN dah mcm tak wujud lagi…

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Wajah lu gua udah nmpak..tp kali ko geram pun jgn biadap x senonoh..jgn tunjuk perangai bdk2..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Rakyat Msia yang waras masih tertanya2….Kenapa syarikat 1 MDB ni masih ujud lagi sehingga sekarang ni ???? Itu diantara perkara yang menjadi persoalan dikalangan rakyat pada ketika ini. Kenapa syarikat yang sarat dengan kontroversi dan didakwa menjadi punca kejatuhan Kerajaan BN itu masih beroperasi? Padahal sebelum ini, Rejim Pakatan Haprak menjadikan syarikat kewangan strategik itu sebagai sumber bahan fitnah nombor satu mereka untuk menjahanamkan kredibiliti Kerajaan BN. Pelbagai bahan fitnah dikaitkan dengan syarikat yang ada kaitan dengan Kementerian Kewangan Malaysia itu. Saban hari, rakyat dimomokkan dengan isu penyelewengan syarikat berkenaan. Tapi sehingga ke hari ini, Kementerian Kewangan dibawah Rejim Pakatan… Read more »

Pangker
Guest
Pangker

geng najib ni dah boleh jadi professor kangkung…sijil L.E.M.B.U hahahaha……mcm2 pandai nye…..cukup 100 hari dia dah layak jadi Sultan Alam Shah Bana negara passola…..jgn marah nanti cepat tuo…..hahaha

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Pangkek…Bukan niat aku nak tunjuk pandai..jauh sekali bhai !!!!! Kalau bandingkan ilmu aku ni dengan Pak diny, Phantom, mohamed Noor, KBB dan isa3…diorang tu umpama langit ..aku hanyalah rumput yang melata kat bumi.

Posting aku semata2 untuk melampirkan fakta yang sahih lagi tepat yang tidak didedahkan…semoga ia dapat memberi pencerahan kepada mereka yang hendak berfikir. Itu saja..tidak ada sebarang agenda tersembunyi beb…sekarang ni kan era Msia baru…kebenaran perlu diserlahkan walaupun pahit untuk ditelan !!!!!

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Kebenaran berlandaskan spekulasi…hihihihi..

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Lu brani cucuk gua..lu terima gua cucuk lu..geng najib ooii..lu x dpt terima gua udah baca lu punya wajah dlm ini blog..cilaka punya olang..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

KBB…Takde faedahnya kalau bertanya pada TS Vincent sendiri pasal berapa keuntungan yang telah diperolehi atas angin melalui saham2 T7 Global tu…buang masa dan tenaga aje bhai…sebabnya..jawapan yang bakal diberikannya ialah ….TAK TAHU !!!!!

keh..keh..keh…Harrrk..Tuiii..kikokihkikikok.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Alahai…terlupa pulak. Rasanya aku belum menghulurkan 10 jari tangan dan kakai untuk memohon maaf zahir dan batin sempena Syawal yang mulia ni..khususnya kepada Ramly Burger, KBB, isa3 dan cai2 Fuckatan Haprak yang lain kat blog ni. Kosong..kosong ye bhai !!!!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Stock Market For Dummies – Mari Belajar Perkara Yang Dilarang Dalam Pasaran Saham 1. Front Running – Front Running bermakna pelabur bertindak lebih awal daripada 'institutional fund'. Bila pelabur tahu berdasarkan maklumat dalaman 'institutional fund' hendak buat jualan atau beliau sesuatu saham, pelabur berkenaan masuk membeli dulu atau menjual terlebih dahulu. Contohnya: Pihak V beli saham syarikat T. Beliau tahu yang 'institutional fund' akan masuk membeli saham tersebut. Jadi, V membeli saham T sebelum 'institutional fund' masuk. Bila 'institutional' fund' masuk ke dalam pasaran, harga saham naik, maka V akan mendapat keuntungan . 2. Insider Trading – Perkara ini berlaku… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Siapa yg dapat maklumat dalaman?…seblm ni tuduh pelabur asing cabut sebabkan klci merudum kerana bpendedahan oleh LGE…sekarang tuduh ada pihak nak ambik untung plak….kuat putar belit…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Pak diny…Apa yang saya faham ialah…Bila Mahathir kata nak batal project ECRL, share dia menjunam, then Vincent Tan beli sebanyak mungkin bila harga rendah, then bila Tun M kata nak teruskan pula, harga share terus naik, hanya speculate sahaja buat untung atas angin, inilah cara org politik dan kroni mereka berniaga, belum lagi untung atas angin yg lain bila mana dah ada yg claim kos project to be higher than the sanctioned cost, much2 higher, itu tak masuk lagi kalau2 diaorg design payment front loaded, macam kes terowong baawh laut Pulau Pinang, untung atas angin beb. Inilah cara kroni mejarah… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Boleh tak ko bagi tahu berapa banyak vincent tan dah buat untung atas angin?…ko yg buat spekulasi?..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

KBB…Bhai ..cuba kau fikir secara logik akal…TS Vincent Tan kata masa dia beli saham T7 Global, dia TAK TAHU yang T7 Global terlibat dalam projek pembinaan ECRL. Lawak apa kah ini haah ????? Nam[ak gayanya Vincent pun dah terkena penyakit TAK TAHU Tun M. Vincent tu kan " seasoned " buisnessman yang dah lama berkecimpung dalam alam perniagaan..dah tentu takkanlah dia tak buat research terlebih dahulu berkiat saham syarikat yang nak dibelinya…terlibat dengan projek apa dsbnya. Takkan lah selama ni, dia beli saham secara buta aje kot tanpa buat research secara terperinci….boleh caya ke bila dia cakap dia tak tau… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

JUNE 26, 2018 Perdana Menteri Tak Tahu, Vincent Tan Pun Tak Tahu T7 Global Ada Kepentingan Dalam ECRL, Sadisnya! Mengalir air mata lelaki kesedihan mengenangkan 'billionaire' tanahair, TS Vincent Tan terpaksa menjual kesemua kepentingan beliau di dalam T7 Global Berhad kerana berita tidak betul di media sosial. Lebih memilukan hati ini apabila Vincent Tan membuat pengakuan terbuka bahawa beliau tidak tahupun syarikat T9 Global mempunyai kepentingan di dalam ECRL. Perdana Menteri semalam, turut membuat pengakuan terbuka bahawa beliau juga tidak tahu menahu mengenai perkara ini. Sadisnya Malaysia, kenapa semua orang tidak tahu? Apa yang mereka tahu? Vincent Tan berkata, dipetik… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Pak diny….Pelik juga di zaman internet serba canggih ni ramai orang (termasuk ketua negara) pukul tak tahu apa yg berlaku disekelilingnya. Senangnya kata TAK TAHU. Hari tu Kak Wan sebaagi TPM pun pukul tak tau bila ditanya pasal kes Siti Kassim dan Izzati yang ditahan polis tu..sekarang Madey pulak beri jawapan yang sama. Bukan kena keluar duit pun kan !!!!!

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Siapa yg lantik syarikat vincent tan?…kos ecrl yg nak di runding semula kerana najib dah naikkan hatga yg ditetapkan oleh syarikat cina kominis…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

KBB…Runding semula keharuk bhai !!!! Apasal harga projek tu dari RM 55 Billion masa zaman DSNR dulu kini dah mencecah RM 70 Billion pulak ??? Dah bertambah RM 15 Biliion tu…sepatutnya runding semula menurunkan harga..bukan menaikkan lagi. Ntah2 RM 15 Billion tu nak difaraidkan dengan kroni2 termasuklah TDZ yang mencadangkan agar projek tu dinaikkan kepada RM 70 Billion. TS Vincent kan kamceng ngan dia dari dulu lagi..janagn lupa Ketua kerajaan juga dah tentu ada share untuk dia…AH Beng yang siang malam melalak buat PC tu takkan takde dapat 'upah' kot ?????

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Tuesday, 26 June 2018 Mahathir Bakal Berbalah Lagi? Mahathir Bakal Berbalah Lagi? Kerjaya politik Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad, yang merangkumi tempoh masa beberapa dekad, sering dipenuhi dengan pertelingkahan mahupun perbalahan. Semasa 22 tahun sebagai perdana menteri sebelum ini, bermula dari 1981 hingga 2003, beliau mempunyai empat timbalan menteri, termasuk ketua umum Pakatan Harapan, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang dipecat pada tahun 1998. Mahathir Bakal Berbalah Lagi? Berikutan persaraannya, Mahathir berperanan peranan penting dalam menumbangkan pengganti pilihannya, Tun Abdullah Ahmad Badawi. Pada usia 92 tahun, beliau kembali menyertai politik secara aktif dan menewaskan Datuk Seri Najib Razak, yang dicadangkannya… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

DAP dilihat cuba marakkan api perkauman apa bila guna bahasa Mandarin untuk kenyataan rasmi kerajaan June 26, 2018 Unit Komunikasi Strategik UMNO 1. Dalam terkial-kial untuk memenuhi janji manifesto dalam 100 hari pemerintahannya, Kerajaan Pakatan Harapan (PH) semakin menunjukkan belang sebenar dasar pentadirannya, termasuk mempertikai dan tidak mengiktiraf apa yang telah termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan. 2. Sebelum ini beberapa pemimpin PH mempersoalkan Institusi Raja-Raja Melayu dengan menyiarkan perbelanjaan peribadi Seri Paduka Yang di-Pertuan Agong. 3. Terkini, Kerajaan PH tidak lagi mendaulatkan penggunaan Bahasa Melayu apabila Kementerian Kewangan turut menggunakan bahasa Mandarin untuk kenyataan rasmi kerajaan, yang mana ia tidak pernah… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

9. Penggunaan bahasa Mandarin untuk kenyataan rasmi kerajaan termasuk kenyataan media bukan hanya seolah-olah mencabar mereka yang mendukung bahasa rasmi Persekutuan, tetapi juga merosakkan usaha menyatupadukan rakyat dan memupuk perpaduan negara melalui bahasa. 10. Tindakan Kementerian Kewangan yang diterajui Setiausaha Agung DAP itu juga menyerlah sikap sebenar parti itu terhadap institusi berkaitan Melayu, yang sebelum ini sering digambarkan sebagai anti Melayu dan Islam. Tindakan Kementerian Kewangan itu sesungguhnya sangat biadab, menghina dan merendah-rendahkan kedudukan bahasa Melayu. 11. Kerajaan PH seharusnya lebih peka, sensitif dan berhati-hati dalam perkara seumpama ini. Jangan sampai kerajaan hari ini dilihat oleh rakyat sebagai ‘kaduk naik… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Dr M’s veiled attack on Anwar says it all June 26, 2018 Raggie Jessy TTF: “(Anwar) is like everybody else, he can comment… make any comment. He’s not in the government.” – Dr Mahathir MohamadThat says it all.Mahathir has absolutely no intention of handing over the reins of government to Dato’ Seri Anwar Ibrahim. The Prime Minister in waiting this very minute is none other than Tengku Razaleigh Hamzah, the man Mahathir is throwing his weight behind in the latter’s bid for UMNO presidency. Assuming Razaleigh fails the bid, Mahathir is prepared to name Dato’ Seri Azmin Ali as Prime… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Open letter to Guan Eng by an ethnic Chinese patriot who loves Malaysia June 26, 2018 Raggie Jessy Dear YB Lim Guan Eng, I am of the 80s generation. Much as I am proud of my ethnic Chinese heritage, so am I as a Malaysian. YB, I appeal to you to put some sense into your issue of using Mandarin in your media statements. This is not me talking alone, even those from among my peers share the same view. We have gone through the hard way of mastering Bahasa Malaysia and English properly, by virtue of the education system… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

For Mahathir, Guan Eng is simply a means to a very sinister endJune 26, 2018 TTF: Dr Mahathir Mohamad is a thoroughbred fundamentalist. The one thing he can never stand is a Chinaman dictating terms to him or imposing his will on the Malays. Lim Guan Eng is a personification of that hatred. He is an ethnic Chinese minister who besmirched the national language by issuing a press statement in Chinese.But Mahathir is defending him (see news item below).Yesterday, the Prime Minister told newsmen that Guan Eng merely made a mistake that shouldn’t be capitalised by the media. According to… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Give us a break lah, VincentJune 26, 2018 TTF: “I had no knowledge that T7 Global is one of the contractors for the ECRL project when I purchased shares” – Vincent TanOh please, give us a break lah, will you?Now we need to scrutinise who purchases those shares and if those individuals are your proxies.What did you take us for – fools? KUALA LUMPUR: Berjaya Corp Bhd executive chairman Tan Sri Vincent Tan plans to sell all its 21 million shares in T7 Global Bhd, about a month after emerging as a substantial shareholder. The planned disposal comes amid uproar… Read more »

zenda
Guest
zenda

UMNO berumur lebih 60 tahun. Banyak salah nya, salah pada pemimpin nya. Tengku A Rahman lepaskan Singapore kapada Lee Kuan Yew. Amat besar salah nya. Mencebis kedaulatan dan maruah negara. Smenjak tahun 1965 hingga sekarang, banyak kesulitan antara dua negara yang tidak perlu di alami kalau Tengu tidak buat kesalahan besar itu. Kebelakangan ini, Najib membuat salah besar juga. Mencuri duit berpuluh bilion Ringit dari dana negara. Begitu di keji hingga dia dan UMNO kalah PRU14. Jika BN berkubur UMNO akan terkontang kanting. Annuar Musa berkata, maaf lah, tak boleh fikirkan BN lagi. Tapi UMNO tidak tercampak sejauh PAS. Pemimpin… Read more »

isa3
Guest
isa3

Police force to undergo restructuring – Muhyiddin

Meanwhile, inspector-general of police Mohamad Fuzi Harun said the task forces which would be involved in the restructuring were the Special Task Force on Organised Crime (Stafoc), Special Task Force for Anti-Vice, Gaming and Gangsterism (Stagg) and Special Tactical Intelligence Narcotics Group (Sting).

Restructurung or not, task forces or not, get those caught with bags containing RM1.5 million cash arrested and charged, for goodness sake.

isa3
Guest
isa3

Those corrupted were badly influenced by Najib's stealing, robbing and pirating 1MDB.

They were holding high positions during Najib's time.

isa3
Guest
isa3

The police have identified the hiding place of Sungai Besar Umno chief Jamal Md Yunos in Indonesia and are working closely with their Indonesian counterpart to arrest and extradite him back to Malaysia.

Home Minister Muhyiddin Yassin said the Indonesian police are providing good cooperation in the matter…

Itu bagus. Polis perlu redeem depa punya bad image lepaskan the bloke at Hospital Ampang dulu.

isa3
Guest
isa3

Muhyiddin Yassin mengesahkan Indonesia akan menangkap ketua Umno bahagian Sungai Besar itu.

“Kita akan ambil tindakan bawa beliau balik ke Malaysia,” katanya.

Bagus. Kasi remand dia dlm lokap Polis maksima lama yg boleh. Lepas itu, heret dia ke mahkamah.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

isa3..Kau tau tak??? Khabarnya DS Jamal mendapat undi yang ke dua tertinggi masa pemilihan Ketua Pemuda Umno tempoh hari. Dia kalah pun tak banyak dari Dato Asyraf…tak sampai 30 undi pun. Kira hebat jugak lah DS Jamalni…walaupun tak berkempen habis2an..dia tetap mendapat banyak undi dari perwakilan Pemuda UMNO. Cuba kau bayangkan..kalau dia berpeluang untuk berkempen…konpom menang jadi ketua pemuda punya bhai !!!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

JENG JENG JENG…

DAP DAH MULA TUNJUK BELANG.
CHINABENG DAH MULA NAK KELUAR KUKU.
KE ARAH MALAYSIAN MALAYSIA – MALAYSIA NAK DIJADIKAN SINGAPORE KE2.

AH BENG DAH MULA TEST MARKET. KENYATAAN RASMI KEMENTERIAN KEWANGAN DIKELUARKAN DALAM BAHASA MANDARIN.
ATOK CAKAP 'JUST SMALL MATTER' & AH BENG CUMA PERLU MINTA MAAF. TAPI AH BENG BERKERAS TAK NAK MINTA MAAF.
ATOK TAK BOLEH BUAT APA2 DENGAN AH BENG SEBAB ATOK DAH JADI KELDAI DAPIGS.

TAHNIAH MELAYU2 EDUKETOT YANG MENYOKONG PH!

isa3
Guest
isa3

Melayu2 banyak kentot cakap melalui bontot.

Mcm kamu.

Bulat Ken
Guest
Bulat Ken

Kenyataan rasmi dgn terjemahan utk edaran pun kau tak tahu. Patutlah umno lingkup. Terlalu byk macai bodoh.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

'Jangan cemas, siasatan 1MDB tiada kaitan dengan Umno'

Umno tiada sebab untuk berasa cemas dengan siasatan 1MDB kerana ia tiada kaitan dengan parti itu, kata ketua penerangannya Tuan Haji Annuar Musa.

"Jangan keliru, Umno adalah parti politik. Kita tiada kaitan dengan 1MDB," katanya kepada Malaysiakini ketika ditemui di PWTC, Kuala Lumpur hari ini.

Beliau berkata, Umno tidak tahu apa yang berlaku dalam 1MDB dan tidak pernah diberi penerangan tentang sebarang urus niaga oleh syarikat milik negara itu.

rahman jpc
Guest
rahman jpc

YM TR mungkin bolih meniup nafas baru k dlm UMNO. tapi tugas itu hampir mustahil utk d laksanakan. tak mungkin taiko2 yg bertahta selama ini akan membenarkan mereka d singkir tanpa memberi tentangan hebat. saja nak bagi contoh perbandingan. Pres jokowi (pres yg mempunyai nilai2 pemimpin 'tranfomational') sedang mengusahakan pembaharuan keatas politik Indonesia. tak ramai yg 'enthusiastic'. Malahan , mereka dlm diam2 sdg mengumpul 'bala tentera' utk menentang jokowi dlm pilpres 2019 n meletak kan presiden yg bolih menyokong agenda persendirian mereka. mereka2 ini adalah 'Machiavellian' morden. d end justifies d means. TR akan juga berhadapan dgn 'warlord2' saperti ini… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

When The Chinese Call You A Racist In fact, Chinese educationists say Malaysia’s education system began to deteriorate after Mahathir became Prime Minister and Anwar became the Education Minister. This is not what I am saying. This is what the Chinese educationists say. So, go ask them. And then come back and tell me you need Chinese schools because Mahathir, Anwar and Muhyiddin messed up Malaysia’s education system.NO HOLDS BARRED Raja Petra Kamarudin Hudud no, Chinese schools yesThe Chinese are beginning to respond to my article, MUSLIMS ALWAYS SELF-DESTRUCT, as I expected them to. And they responded in the manner… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Mahathir, Anwar and Muhyiddin were three of Malaysia’s Education Ministers who the Chinese educationists say messed up Malaysia’s education systemI, for one, will agree with the Chinese argument that the Malaysian education system is very bad. When I was in school in the 1950s and 1960s, the education system was pretty good. A form 5 student of the 1950s and 1960s was far better than a university graduate today. After that, the whole system started going downhill. As Tun Dr Mahathir Mohamad said recently, Malaysians are uneducated. And this is mainly because of the bad Malaysian education system. In 1974,… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

If you support Malay nationalism you are a racist and if you support Pakatan Harapan you are a liberalNo, nationalism is NOT racism. Mahathir does not want to buy from China. When Najib Tun Razak bought from China, Mahathir accused him of selling the country to the Chinese. Does that make Mahathir an anti-Chinese racist? If Mahathir is an anti-Chinese racist why did 98% of the Chinese vote for him? Surely it cannot be because Chinese are stupid. Chinese are trying to shame the Malays so that they will not support Malay nationalism. No one wants to be called a… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Dear Tun, Stop Talking, Start Doing And please take responsibility for 1MDB. It came about because of you. It was because you ‘stole’ Terengganu’s 5% oil royalty that Pak Lah formed 1MDB. Even if it is true that 1MDB is a monster, you and Pak Lah created that monster. Now stop talking and move on. We want to know whether Malaysia is a secular country or Muslim country, whether the NEP is going to end, what is going to happen with JAKIM and the Sharia courts, and whether Malaysia is going to be turned into a republic.NO HOLDS BARRED Raja… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

I really do not know what is going on. In 2006 we were told to support you to oust Pak Lah and replace him with Ku Li. Then Najib became Prime Minister instead. In 2010 we were told to support Najib to stop the DAP-led Pakatan from taking power. Then in 2015 we were told to support you to oust Najib. Well, Najib is now ousted. In fact, Umno and Barisan Nasional have also been ousted. So, what do you want from us now? There are three contenders for the Umno presidency and I am told you are behind one… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Will PDRM Dare Investigate Its Own IGPs? Well, as everyone has been saying the last six weeks, Malaysia is a NEW Malaysia and in the NEW Malaysia it is all about justice, transparency, good governance, and all those other things that come with utopia. So, reopen the case and reinvestigate the Altantuya murder and let us see PDRM, Bakri Omar and Musa Hassan take the fall.NO HOLDS BARRED Raja Petra Kamarudin Tian Chua admitted doctoring this photograph and said he did it as a joke but it created the public perception that Najib Razak was behind Altantuya’s murderThis is what… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

The police look after their ownThere was one more police officer involved but she was not charged in return for turning state’s witness and implicating Azilah and Sirul in the murder. She was given immunity from prosecution for ‘hanging’ Azilah and Sirul, which is what Jho Low was offered if he is prepared to ‘hang’ Najib Tun Razak in the 1MDB and SRC International case. Anyway, it appears that four police officers have been implicated in Altantuya’s murder. And the leader of that ring of police hit squad is DSP Musa Safri. Altantuya was murdered in October 2006 and the… Read more »

isa3
Guest
isa3

Waaaaaaaaa, ini berita big scoop, Budin, izinkan saya kopipes sepenuh nya, tak dengor lagi this angle of the 1MDB fisaco – WSJ Says Rosmah Could Be Charged For Being The "Central Actor" In 1MDB Scandal – says.com/my "The wife had more of a picture than the husband," a source revealed to the US publication. #news #1mdb #thewallstreetjournal #WSJ #rosmahmansor #rosmah #najibrazak #najibCover image via themalaysianinsight.com Datin Seri Rosmah Mansor, wife of Datuk Seri Najib Razak, may also face criminal charges for embezzling funds for 1Malaysia Development Berhad (1MDB) alongside the former prime minister In an exclusive by The Wall Street… Read more »

isa3
Guest
isa3

(continuation) The Wall Street Journal traced Rosmah's "alliance" to the billionaire to over 10 years ago, when the two had residences close to each other in London. According to its sources, Jho Low had impressed Rosmah with his friendship to prominent Persian Gulf families while he was studying at the University of Pennsylvania's Wharton School. Later on, he "persuaded an Abu Dhabi state fund to invest in a Malaysian project for which Rosmah's husband could take credit." After Jho Low earned the role as Rosmah's "champion," she introduced him to her husband. Sources who worked with the state fund alleged… Read more »

isa3
Guest
isa3

ontinuation) "The wife had more of a picture than the husband," revealed a source deemed by US investigators as one of the main players in the alleged embezzlement. Sources close to the couple alleged that Najib wanted to resign when investigations into the 1MDB scandal intensified in 2016. However, he was urged by Rosmah, who called the affair a "test from Allah," to stand firm. The Wall Street Journal also reported that Rosmah hired American lobbyists to urge the Justice Department to drop its 1MDB probe. A source familiar with the situation said that she had even listened in on… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Mahathir’s Unfinished Business: Abolish The Monarchy Many say that is the old Mahathir. Many say the new Mahathir has changed. Mahathir has repented. Mahathir is a reformed person. That is not true one bit. Mahathir still wants the monarchy to be abolished and for Malaysia to be turned into a republic. And Mahathir has put in place a plan to make sure that by 2020 Malaysia would no longer be a constitutional monarchy but the Republic of Malaysia. THE CORRIDORS OF POWER In 2006, around three years after Tun Dr Mahathir Mohamad handed power to Tun Abdullah Ahmad Badawi, the… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Mahathir mentioned Melaka many times in his speech and stressed that at one time the Malays lost power to foreign powers. And the Malays almost lost power again in 1946 if not because of Umno. The Raja-raja Melayu had betrayed and sold out the Malays while it was Umno that not only saved the Malays but saved the Raja-raja Melayu as well. In this 2006 speech that Mahathir went all over Malaysia to deliver, he never once mentioned that Umno was formed in the Sultan of Johor’s Palace. He also never mentioned that the orang istana or nobility were the… Read more »

indrana
Guest
indrana

Tidak ragu pun bahawa Rosmah dalang wayang kulit 1MDB itu.

Ha nya menunggu bila dia akan di heret ke mahkamah. Sama masa dengan Najib pun tidak mengapa. Tapi begitu besar peranan nya dalam 1MDB, mungkin perlu di bicara berlainan.

Harap Tun Dr Mahathir akan memegang jawatan PM menunggu sehingga siap perbicaraan semua watak watak penting. Sebab selagi Tun pegang jawatan itu, semua yang berkaitan akan bertungkus lumus mendapatkan kemenangan dan mereka masuk penjara.

indrana
Guest
indrana

Those who allege that Tun Dr Mahathir wants a Malaysian Republic are highly seditious.

They should be dragged to the court and charged under the Sedition Act.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

DAP Needs To Abolish The Monarchy First There may be some resistance from Umno and/or the Raja-Raja Melayu and that will be when Mahathir will say both Umno and the monarchy need to go. So, no, Guan Eng is not stupid, arrogant or has a death wish. This is all planned. And the plan was to see what happens when Guan Eng announces that Mandarin will now be at par with Bahasa Malaysia. Next, all other religions will be at par with Islam and non-Malays will be equal to Malays and no more special position for Malays. Then Mahathir’s ‘unfinished… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Mahathir wants to abolish Malay privileges, racial quotas, the NEP, and so on. He also needs to propagate the idea that Malaysia is a secular state and not an Islamic state. Plus, he needs to make English the first language and Bahasa Melayu the second language, which is actually not a bad idea. But for that to happen he first needs to abolish the monarchy and turn Malaysia into a republic. Ku Li had warned about this 30 years ago in 1988So, the shot from Guan Eng is the first shot across the bow. Mahathir wants to see what happens.… Read more »

isa3
Guest
isa3

Muhyiddin orders police to hand him report on Siti Kasim's arrest

HOME Minister Muhyiddin Yassin has instructed police to give him a detailed report on the arrest of prominent lawyer Siti Kasim. – The Malaysian Insight

Call for a detailed report on the Jamal Jamban case, too, Yiddin.

The bloke is making a mockery of the justice system.

The Police image is tarnished a lot.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Nurul: My father will make a “wonderful Prime Minister”

Nurul Izzah Anwar believes that her father, Datuk Seri Anwar Ibrahim, will make a “wonderful prime minister”.

Anwar, she said, set up PKR and shifted the focus from a race-based to needs-based approach.

While acknowledging the impact that Datuk Seri Azmin Ali, Rafizi Ramli and Nik Nazmi Nik Ahmad have had on the party’s development, she believed that there had to be greater understanding in the party.

She does not believe that the much-publicised conflict between Azmin and Rafizi is as serious as made out to be.

isa3
Guest
isa3

Kepala Bapak depa, ckp melalui lubang hidung –

Unnecessary polemics over Mandarin press statements

It is unnecessary to invoke the Federal Constitution on why it is justifiable to use Mandarin in government press…

It's plain and clear – if you have no respect for the Constitution (Article 152 on BM, etc), Malaysia is not the country for you.

You should migrate to countries whose constitution and whose language(s) you like.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Zahid was tricked by Khairuddin Abu Hassan into meeting Mahathir TTF: Zahid was tricked by Dato’ Seri Khairuddin Abu Hassan into meeting Dr Mahathir Mohamad at the latter’s office. The purpose of the meeting was for Mahathir to ask Zahid if he was willing to disband UMNO and coax all Members of Parliament (MPs), branch and division leaders from the party to join PPBM. Zahid refused flatly and suffered Mahathir’s wrath. Furious, the Prime Minister got several online media activists to viral pictures and messages of the meeting and suggest that Zahid had crawled to his office to beg for… Read more »

isa3
Guest
isa3

BM first, Facebook users tell 'arrogant' Guan Eng

FACEBOOK users have told Finance Minister Lim Guan Eng to use Bahasa Malaysia, the nation's official language, in his statements, and to not be arrogant.

The Malaysian Insight

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Parliament Cannot Touch Raja-Raja Melayu, Says Rais “Under Article 159 of the Federal Constitution, matters connected to the royalty and their special rights, privileges and status cannot be brought to the Parliament to be amended except with the consent of the Conference of Rulers.”(Bernama) – The public, especially the Malays, should not worry about the royal institution in the country which is said to be under threat especially after the 14th General Election. Former socio-cultural advisor to the government Tan Sri Rais Yatim said this was because the Constitution ensures the position and continuity of the institution. “Under Article 159… Read more »

isa3
Guest
isa3

Hahaha, well said and well intended, Tun – Mahathir: Najib may not be around to participate in next GE Prime minister tells ChannelNews Asia he expects Najib Razak to be charged with corruption and a ‘lot of other things’. PUTRAJAYA: Former prime minister Najib Razak will likely not be “around” for the next general election, Dr Mahathir Mohamad told Channel NewsAsia (CNA). This is because, he said, Najib was expected to be charged with embezzlement, corruption and a “lot of other things”. Najib is currently being investigated over money allegedly missing from 1MDB. Police are also reopening the Altantuya Shaariibuu… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

There is a disease spreading in Pakatan, and its amnesia TTF: On the 1st of June 2018, Dr Mahathir Mohamad announced a decision by the newly minted Pakatan Harapan government to cancel the High-Speed Rail (HSR) project linking Kuala Lumpur to Singapore. Speaking at a press conference, the Prime Minister explained that move was necessary as the decision was Pakatan’s “from the very beginning.” Then, all of a sudden, something horrible happened.Amnesia struck him just before he landed in Japan.On the 12th of June 2018, he told the Nikkei Asian Review that the project wasn’t cancelled but shelved temporarily due… Read more »

isa3
Guest
isa3

Syabas, Tun. Ini yang saya tunggu tunggu nak dengor. Pendirian itu yang bikin saya mahu Tun jadi PM selama yang di izin Tuhan – Dr M: Melayu akan terus nikmati keistimewaan Perdana menteri berkata, dasar tindakan afirmatif akan diteruskan kerana orang Melayu masih memerlukan bantuan dalam beberapa bidang dan kerajaan mahu mengelakkan konflik perkauman. Dr Mahathir Mohamad berkata, orang Melayu yang sebahagian besarnya penjawat awam dan makan gaji tidak mampu menghantar anak mereka ke universiti. PUTRAJAYA: Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata, dasar tindakan afirmatif untuk membantu orang Melayu akan diteruskan, sebahagiannya untuk mengelakkan konflik antara majoriti Melayu dan… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Kesian betul tengok Raja U-Turn, si madey sejak akhir2 ni kan…..Setelah puas dipertikai oleh pelbagai pihak mengenai janji manifesto 100 Hari yang GAGAL ditunaikan, tiba-tiba hari ini dia nak bagi alasan lain pulak?

Setelah dikritik dengan cadangan nak buat kereta Nasional baru dalam keadaan hutang Negara yang dia dakwa sedang kronik, dia nak salahkan pihak swasta pulak?

Cakap je la nak bagi projek tu kat syarikat kroni. Tak payah la bagi alasan kononnya idea nak buat projek tu oleh pihak swasta. Sudah-sudah la nak kencing pengikut sendiri yang sememangnya dah berbau Hancing tu !!!!!!!

isa3
Guest
isa3

Tun kata, “dalam perniagaan, anda boleh meraih bertan-tan wang”.

Dalam 1MDB pun boleh. Tapi hanya yang korap, kurap, mencuri, menyamun dan melanun mcm Jibo.

Dulu Tun merintah 22 tahun dapat timbulkan seorang billionaire Melayu – Syed Mokhtar Bokhari.

Najib merintah 9 tahun zahirkan seorang billionaire Melayu jugak – dia sendiri.

Hamsat, kudut, bedebah punya Perdana Menteri.

Pssst, aku maki hamun sebab mengharap menakutkan Melayu lain yang kupra mereng ke situ.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Demi nak memburukkan institusi Raja-Raja Melayu dan menimbulkan rasa kebencian dikalangan rakyat, ada yang sanggup sebar fitnah tak tentu arah? Ini yang dikatakan mereka menghormati institusi Perlembagaan Negara? Belum cukup 100 hari memerintah dah berani nak mencabar kedudukan Raja-Raja Melayu dengan menabur fitnah? Tak cukup dengan itu, kedudukan Melayu pun dah mula dipertikai. Kedaulatan Islam pun sudah berani dicabar secara terbuka. Lepas ni apa pulak yang diorang nak lakukan? Adakah orang Melayu dalam Rejim Pakatan menghalalkan tindakan mereka yang bersikap kurang ajar seperti ini? Adakah mereka hanya mahu menutup mata dan memekakkan telinga? Mana suara-suara pemimpin dikalangan puak Rejim Pakatan… Read more »

isa3
Guest
isa3

Zhid pun tuduh Kerry Okpod hijack platfor, nacam nacam orang double ee tuh –

Zahid accuses rival of hijacking reform proposals

Although he did not mention names, it is an obvious reference to Khairy.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Senarai Pemimpin Yang Telah Meninggalkan Anwar Ibrahim Dan PKR Berikut adalah nama-nama mereka yang menjadi teman rapat dan hulubalang Datuk Seri Anwar Bin Ibrahim. Bukan calang-calang orang. Mereka ini mempunyai kekuatan tersendiri. Tapi kini…semua dah cak alip bot !!!!!! 1. Chandra Muzaffar (Timbalan Presiden Parti KeAdilan Nasional) 2. S. Nalla Karuppan (Ketua Bahagian PKR Kepong) 3. Ezam Mohd Nor (Ketua Pemuda PKR) 4. Anuar Shaari (Setiausaha Anwar Ibrahim) 5. Fairus Khairuddin (ADUN Penanti – Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang) 6. Zahrain Mohd Hashim (Ahli Parlimen Bayan Baru) 7. Zulkifli Noordin (MP Bandar Baru Kulim) 8. Zainur Zakaria (Bekas peguam bela… Read more »

rahman jpc
Guest
rahman jpc

hidup mati nya UMNO d tangan ROS sekarang.

pd hemat saya UNMO tlh melanggar perlembagaan sendiri n mantan ROS tlh ,melampaui kuasa nya dgn memberi perlanjutan tempuh utk PAU n pemilihan pemimpin.

kita kena tunggu n lihat.

isa3
Guest
isa3

Tun dah menang mesti nak tunjuk magnanimous, tak vengeful kasi Umno mati by the power of the RoS' pen – a relatively junior officer, anyway.

Kot Tun kasi Umno general fall on the sword like in ancient times, walau pun Umno tarak general yang berani harakiri.

Depa ha nya ada banyak katak puru.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Kepimpinan PKR Berpecah Kerana Anwar? – Anwar Tidak Menunjukkan Kelayakan Memegang Jawatan PM Kepimpinan tertinggi PKR tidak sehaluan dengan tindakan dan kenyataan Datuk Seri Anwar Ibrahim baru-baru ini yang menurut mereka seperti melobi sokongan daripada golongan elit berpengaruh, sebulan selepas kemenangan Pakatan Harapan pada pilihan raya 9 Mei lepas dan pembebasannya seminggu selepas itu. Mereka berkata individu yang mereka kempenkan sebagai perdana menteri sejak 2 dekad lalu menunjukkan dia tidak layak untuk memegang jawatan itu, berdasarkan kepada tindakannya baru-baru ini. Sumber dalam parti berkata ramai pemimpin termasuk golongan dalaman yang menanggotai biro politik PKR berkata pertemuan Anwar dengan raja-raja Melayu… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

“Kerajaan Pakatan Harapan ditubuhkan ditengah-tengah propaganda mengatakan gabungan ini diketuai DAP, yang akan menghakis kuasa raja-raja dan orang Melayu. Jadi saya ke sna untuk beritahu mereka bahawa maruah dan kedaulatan raja-raja akan didukung.” Kenyataan itu dicabar oleh bekas pemberita berpengaruh, Datuk A Kadir Jasin, yang menganggotai majlis tertinggi PPBM dan merupakan pengikut setia Dr Mahathir. Kadir dalam satu catatan blog berkata berkata tiada keperluan untuk memberi jaminan kepada raja-raja kerana mereka dijaga dengan baik, termasuk RM257 juta untuk perbelanjaan Agong dalam tempoh 16 bulan lalu. Anwar segera mengkritik Kadir, mengatakan bekas ketua pengarang kumpulan New Straits Times itu tidak menjaga… Read more »

isa3
Guest
isa3

KJ wants to restructure Umno's assets, channel earnings to divisions

'I promise to manage our assets well by working with professionals,' says Khairy.

Pandai pilih gambar yang tak nampak dia jenis double ee mcm Azees ex-Tabung Haji.

Ku Li yang cakap pasal aset Umno berbilion dsb nya, dia sekang dah curi Ku Li punya point, exploit nak dapatkan undi ahli2 perwakilan.

Budubah punya warang.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

isa3…kau tau tak ???? Rupa2nya Syed Moktharlah yang menguasai DRB-Hicom. Dia memiliki 50.1 peratus saham Proton manakala Geely memegang kepentingan 49.9 peratus. – Sinar Harian.

Maknanya, bukan la Kerajaan BN yang jual kedaulatan Negara kepada China. Tapi KRONI Ketua Rejim Pakatan sendiri yang jual.

Tinggal lagi, tujuan asalnya tetap sama. Nak import teknologi dari China untuk buat komponen kereta. Tapi itu pun masih menjadi bahan fitnah penyokong Pakatan Haprak.

Lepas ni bukan setakat bau hancing je yang melekat dibadan. Malah kat akhirat kelak, merangkak la penyokong Rejim Pakatan Haprak ni kerana fitnah yang disebarkan.

keh..keh..keh…Harrk Tuii…kikiokikokihkikik…

isa3
Guest
isa3

Zahid: Harapan 'shaky', Umno can take over Putrajaya before GE15

'I will do what is best for Umno so we can form a government again,' says party acting president.

Hahaha, Wak Jahit ngarap nak menang pilihan Presiden, cakap merene merono.

Ngaku aje le kue Wak, Najib siutak bikin Umno manyiak busuk and you subahat.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Zahid yg bergoyang..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

KBB…Kau dan macai2 tomato Fuckatan Haprakan perasan tak ?????? Dah jadi Menteri pun Si Din Pudu ( Salahuddin Ayub ) tu masih nak MENIPU rakyat lagi ke? Dulu masa sebelum jadi Menteri, dia yang beria desak suruh turun harga minyak. Sekarang? Hari tu masa harga barang melambung naik, mulut longkang dia juga yang sibuk tuduh peniaga saja nak sabotaj. Padahalnya, dia yang tak reti buat kerja sebagai Menteri. Sekarang, dia cuba pulak nak tutup lubang taik yang dia dah gali sebelum ini dengan mendakwa kononnya harga barang turun 30% – 50% sejak Rejim Pakatan Haprak tu memerintah? Tak payah sembang… Read more »

isa3
Guest
isa3

Time to retire 'Malay agenda' for a M’sian agenda – M'kini YOURSAY No such thing. Except the Malaya agenda must be PPBM and/or PKR Malay agenda. The non-Malays have already got their citizenship right agreed to by the Malays and placed in the Constitution. Apa lagi depa mau? The Malays have their Special Position (extended to the Bumiputeras of Sabah and Sarawak upon the formation of Malaysia) enshrined as Article 153 and protected under the Sedition Act. Cannot even be discussed else deemed seditious, let alone be amended. Tun Mahathir has said no equal status for the Malays as the… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Post GE14 victory for Najib and son PEKAN, Pahang: Former prime minister Najib Razak has retained his position as UMNO division chief Pekan, in his home state of Pahang, while his son Nizar won the youth chief post in the wing’s polls on Saturday (Jun 23). Both posts were uncontested. Nizar succeeds Shahruddin Ahmad who is no longer eligible for the post due to the age limit. Speaking to reporters afterwards, Nizar, 40, said he was thankful to be elected and vowed to do his best to revive UMNO’s fortunes. The UMNO-led Barisan Nasional government lost in the 14th general… Read more »

isa3
Guest
isa3

Abuse of powers by the police must stop

The Bar is appalled by the abuse of investigative and detention powers on Siti Kasim.

Gua masih tunggu bila nak tangkap Jibo dan suruh dia pakai baju oren SPRM.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Astaghfirullah!!!!! Rupa2nya DAPigs anggap hantar orang naik haji ni satu pembaziran. Tak mendatangkan faedah untuk negara dengan memberi peluang orang Islam kat Msia ni menunaikan Rukun Islam yang kelima tu. Ah Beng ni sampai sekarang tak dapat membuktikan duit untuk hantar orang menunaikan haji melalui 1MDB tu duit haram. Apatah lagi nak didakwa duit itu adalah hasil duit curi seperti yang disebarkan sebelum ini. Jadi, terpaksa la Menteri Rejim Pakatan Haprakan ni buat fatwa dia sendiri dan mendakwa kononnya usaha itu merupakan satu pembaziran semata-mata ya??? Hebat…Hebat…Ah Beng pun dah mengalahkan ulama' untuk mengeluarkan fatwa macam tu yeer???? mana perginya… Read more »

isa3
Guest
isa3

1MDB appoints a new chairperson

Treasury deputy secretary-general Asri Hamidon is appointed to replace Irwan Siregar.

Gud, gug, gid. Pegawai PTD yang bukan double ee dan tak gelap mcm Irwan Serinaga boleh caya punya.

Tak akan melompat bila dapat arahan Jibo, kasi salute jeritkan "Yesssir" dan laksanakan arahan 200% mcm Serinaga buat.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Tahniah lah bhai….Hadiah Hari Raya Khas dari DAPigs. Diorang dah mula bersuara menuntut kerusi lebih dalam kabinet Rejim Pakatan.

Alasan yang diberikan, DAPigs merupakan fraksi paling besar dalam gabungan Rejim Pakatan hari ini. Wakil mereka lebih ramai jika mahu dibandingkan dengan parti lain.

Malah DAPigs juga dakwa mereka yang memainkan peranan paling besar mendapatkan sokongan daripada kalangan masyarakat Cina dalam PRU yang lalu.

Maka atas dasar itu DAPigs tuntut kerusi lebih banyak daripada parti lain dalam Rejim Pakatan Haprakan. Mohon supaya parti lain sedar diri…itu pun kalau nak sedar lah kan, kalau tak nak, apo nok buek..tak dapek den nolongnya haah!!!!!!!

abgroni roni dolah
Guest
abgroni roni dolah

Kiter perlu melihat trend parti parti politik di Malaysia dahulu dan terbaru terkini, Parti parti politik di Malaysia sebelum pru membentuk gabungan ini terbukti pada bn pada beberapa pru lepas sejak di di tubuhkan . sehinggakan ader pihak bercakap bn takkan tumbang selagi lawan bn tidak membentuk gabungan . kata kata itu juga dah terbukti pada parti parti pembangkang sebelum ini bertanding secara solo dan hasilnya masih gagal menumbang gabungan bn. Keadaan berubah bila di hujung 90 – an dan awal tahun 2000 parti pembangkang telah membentuk gabungan sesama mereka dan hasilnya memberikan perlawanan yang sengit masa pru kepada gabungan… Read more »

isa3
Guest
isa3

1MDB probe has nothing to do with Umno, says Annuar

Hehe, Mamat ni ingat Najib dah letak jawatan, siasatan 1MDB takda kaitan dgn Umno lagi.

Yang 1,000 orang di jangka akan di siasat tuh dia ingat takda kaitan dengan 1MDB.

Shahrir Samad JB yang terang terang ngaku dia terima RM1 juta dari Najib itu tarak kaitan dengan 1MDB.

Kupra pusing punya warang.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Umno hak milik najib…tiada siapa berani tanye najib…semua nak bodek najib…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Alatan Seks Di Jual Secara TERBUKA Di Pulau Pinang !!!! Jelas dan ianya benar-benar berlaku !! Itulah yang boleh warga Penang katakan apabila terdapat premis perniagaan di Pulau Pinang yang menjual alatan seks secara terbuka di premis mereka. Apakah Pulau Pinang kini sudah terbuka dan apa sahaja boleh di niagakan secara sesuka hati ?? Mungkin selepas ini penduduk dan masyarakat di Pulau Pinang dapat pula melihat perniagaan chinadoll yang melintuk liuk di sebalik cermin menantikan pelanggan. Agak hairan kenapa premis tersebut dapat beroperasi seperti biasa , tak ada pemantauan daripada pihak berkuasa ka ?? Sedarkah kita bahawa penjualan secara terbuka… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Apabila PH Berkuasa,Malaysiakini Di Layan Seperti Pengemis Pada 9 Mei, para wartawan turut bergembira apabila rakyat Malaysia membuat keputusan mengundi untuk perubahan- apabila pada tarikh berkenaan tamatlah pentadbiran BN selama 61 tahun di negara ini.Berikutan kemenangan itu juga, ramai di antara kami berharap akan wujud kebebasan akhbar dan berakhirnya undang-undang yang menindas seperti dijanjikan dalam manifesto pilihan raya Pakatan Harapan (HARAPAN).Selepas kemenangan itu, kita akhirnya mendapat seorang perdana menteri yang betul-betul melayani pemberita dengan membenarkan kami mengajukan pelbagai soalan kepadanya tanpa memihak.Ya, secara tidak langsung Tun Dr Mahathir Mohamad memberikan nafas baru kepada negara ini berbanding bekas perdana menteri Datuk… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Keistimewaan hanya diberi kepada stesen penyiaran berkaitan kerajaan dan portal tertentu yang dianggap sebagai pro-Pakatan Harapan.Bagi saya, perbuatan ini benar-benar tidak profesional.Kebanyakan daripada kami hanya tahu mengenai majlis tersebut apabila menontonnya di TV milik kerajaan.Soalan tidak diendahkanSaya rasa sangat kecewa kerana saya mempunyai soalan untuk diajukan kepada menteri pertahanan.Saya juga ada soalan untuk ditanya kepada Menteri Kewangan Lim Guan Eng yang turut hadir pada majlis itu bersama bapanya, Lim Kit Siang.Saya tidak peduli mengenai rendang, ketupat atau duit raya. Saya sudah membuat liputan terhadap Mat Sabu selama 20 tahun.Saya juga akan pergi ke mana-mana ceruk atau sudut untuk membuat liputan… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Sekarang, jika anda tanya kenapa kami mengganggu menteri-menteri ini semasa rumah terbuka hari raya mereka, saya nak beritahu: Ia rumah terbuka.Rakyat membayar gaji anda, sokongan rakyat membuatkan anda kini bebas, dan anda tidak boleh menerima soalan daripada wartawan tanpa pengawal peribadi yang hampir menolak kami?Adakah kami perlu salahkan pengawal peribadi ini?Saya diberitahu oleh seorang pemimpin HARAPAN bahawa arahan kepada pengawal peribadi ini datang dari pihak atasan.Seperti kami, mereka juga hanya menjalankan tugas mereka.Anwar juga sama seperti para menteri baru yang lain. Nampaknya dia sangat seronok dengan publisiti baru yang diberikan- keluar hampir setiap hari di layar TV dan mendapat perhatian… Read more »

abgroni roni dolah
Guest
abgroni roni dolah

aper masalah pemimpin ph masuk t.v dulu masa puak puak umno memerintah sampai hari mengundi pru 14, hari hari mengutuk pemimpin ph , fitnah .

sekarang mereka masuk t.v pon masalah. nie nombor akaun yang dah kluar tue bila nak report polis , nak tengook jugak drama nombor akaun sampai ke mana

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Merdeka Center: 95% Cina sokong Harapan Langsung tiada wujud apa-apa mekanisme semak imbang di kalangan politik masyarakat Cina. Parti-parti BN yang berasaskan kaum Cina seperti MCA dan Gerakan habis musnah pada PRU14 bulan lepas. Laporan: 95% Cina tapi hanya 30% Melayu sokong PHStraits Times melaporkan pecahan hampir sama kalangan pengundi Melayu terhadap PH, PAS dan BN yang akan memberi implikasi besar pada PRU akan datang. Inilah Bangsa Malaysia baru Orang Tionghua nyata tidak mempercayai akan sistem dwi-parti di mana satu pihak politik mungkin meraih 55-60 peratus sokongan manakala pihak yang membangkang mendapat, katakanlah, sekitar 40-45 peratus sokongan. Hanya dengan nisbah… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Kalo najib tak merompak 1 mdb cina masih ramai sokong BN..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wajah DAP yang sebenarnya DAP bukan berjiwa Cina. Pengerusi Harapan Tun Mahathir Mohamad sering mengeluarkan retorik anti China yang kemudiannya akan di’megaphone’ atau dibesar suarakan oleh konco-konco DAPnya. Jika anda meneliti betul-betul ethos yang dipakai pemimpin tertinggi DAP, anda akan melihat bahawa mereka berkiblatkan warisan Kristian (Judeo-Christian heritage) dan tamadun Barat (Christendom). Ramai di kalangan mereka adalah evangelis. BAWAH: Setiausaha Agung DAP mengaku diri beliau “bukan Cina” mStar Online✔@mstaronline “Saya bukan Cina, saya orang Malaysia" PETALING JAYA: Kali terakhir jawatan menteri kewangan negara ini disandang oleh pemimpin berketurunan Cina adalah ketika Tun Tan Siew Sin berkhidmat antara 1959 hingga 1974.… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Cina di Tanah Besar memang takut pada evangelisDari pengajaran sejarah dan perkembangan masakini di tanahair (China), orang Cina yang undi MCA sedar betapa puak evangelis memporak-perandakan masyarakat kami. Pemberontakan Taiping (1850 – 1864) dicetus untuk tujuan mengguling kerajaan di China. Ia diketuai evangelis bernama Hong Xiuquan yang mempercayai dirinya adik kepada Nabi Isa. Si evangelis tersebut telah dikurnia wahyu – konon – untuk membebaskan China dari pemerintahan beraja. Ketua pemberontak itu delusional, sebiji macam Deranged Dapster. Pemberontakan Boxer (1899 – 1903) menganggap kelompok Born Again, iaitu orang Cina yang masuk Kristian, sebagai telah bersubahat dengan orang asing untuk membolehkan kuasa… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Peminat-peminat baru “Tun yang tercinta”

Sejak dua menjak ini, komen-komen Dapster di portal sarang Harapan – contohnya Malaysiakini – sudah mula menggelar perdana menteri sebagai “our beloved Tun”.

Fenomena u-turn yang pelik bin ajaib.

Gambar-gambar di bawah telah dirakam kelmarin oleh beberapa media utama di rumah terbuka Tun Mahathir. Rupa-rupanya “Tun yang tercinta” sekarang ini paling popular di kalangan kaum Anak Bangsa Malaysia.

Agaknya inilah legasi yang ditinggalkan Tun. Beliau akan dingat dalam buku sejarah tanahair sebagai perdana menteri yang tidak popular dan juga tidak mendapat sokongan Melayu. Parti Pribuminya hanya mempunyai 12 orang MP di Dewan Rakyat yang mempunyai 222 kerusi.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Slepas pru kebih ramai ahli umno masuk bersatu…umno dah tak berguna lagi kerana taknmampu bagi bantuan lagi…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Dulu DAP gelar MCA “running dog”, sekarang sila tengok cermin…

DAP akhirnya berjaya hancurkan MCA selepas serangan bertalu-talu mengejek parti Cina itu sebagai budak suruhan Umno yang patuh kepada tuan.

Dapster selalu perli MCA konon anjing yang setia ikut arahan tuan walaupun hanya diberi makan sisa-sisa buangan.

93-95% pengundi Cina yang menyokong Harapan dalam PRU14 mesti kagum dengan telatah DAP hari ini.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Umno lebih kuat dengan terbubarnya BN Semua parti-parti komponen Sabah dan Sarawak sudah menarik diri daripada perikatan BN. Terkini Gerakan pula mengumumkan ia keluar BN. Maka Umno akan boleh bertanding semua kerusi majoriti Melayu dalam pilihanraya akan datang. Sebelum ini, beberapa kerusi majoriti/pluraliti Melayu telah diserah kepada parti komponen untuk mereka bertanding. Umno akan juga boleh masuk Sarawak buat julung kalinya. Antara contoh kerusi yang disia-siakan BN ialah kawasan parlimen Bentong di Pahang yang mempunyai 47 peratus pengundi Melayu dan 42 peratus pengundi Cina di mana presiden MCA Liow Tiong Lai masih diperturunkan pada PRU14. Beliau tentunya kalah. Presiden Gerakan… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Umno dah hampir kojol bila tak berkuasa..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Jangan Jadi IBLIS Rosakkan PERUBAHAN Parti Parti UMNO kini sudah pun menyelesaikan proses pemilihan di peringkat sayap Wanita, Pemuda dan Puteri di seluruh negara. Satu realiti bahawa UMNO kekal sebagai wadah perjuangan bagi orang-orang Melayu apabila ribuan pemimpin di semua peringkat menawarkan diri dan bertanding dalam proses paling terbuka dalam sejarah penubuhan parti. Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki, Datuk Dr Noraini Ahmad dan Datuk Zahida Zarik Khan masing-masing dipilih sebagai Ketua Pemuda, Wanita dan Puteri UMNO pada pemilihan UMNO 2018 yang baharu sahaja berlangsung pada tanggal 23 Jun 2018 yang lalu. Beggitu juga di peringkat 199 sayap bahagian di seluruh… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Seperti mana yang disebutkan dalam tajuk, siapa jua yang dipertanggungjawabkan untuk mengemudi proses paling PENTING dalam survival parti UMNO ini, JANGANLAH menjadi IBLIS yang hanya mementingkan diri sendiri selain berniat untuk menghancurkan apa yang kita julang sebagai HAK AHLI ! Berhentilah daripada mempergunakan diri sendiri dan sanggup menerima jawatan yang sama dengan si IBLIS hanya kerana kepentingan sekumpulan orang-orang yang asyik dengan undang-undang RIMBA. SEDARlah parti UMNO bukan hak individu atau mana-mana kumpulan ! UMNO HAK SELURUH AHLI-AHLINYA ! Maka tunaikan kewajipan kamu dengan penuh AMANAH, ini PENTING memandangkan UMNO sedang dalam proses pemulihan. Jika ahli pun hilang percaya dengan… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Zaman Najib umno milik najib…

justice league
Guest
justice league

Mana Semak, Imbang Dalam Kerajaan Baharu? KEBEBASAN bersuara ialah antara nilai progresif yang menjadi antara tuntutan utama Pakatan Harapan sejak belum menjadi kerajaan. Harapan yang diberikan kepada rakyat menggunung tinggi dan memberi gambaran yang keadaan akan berubah drastik kalau mereka memerintah. Tetapi, perkembangan terkini seperti projek ECRL yang dijalankan semula selepas sedikit “penyelarasan”, isu kenyataan rasmi kerajaan dalam bahasa Cina dan janji-janji manifesto yang gagal dilaksanakan mendedahkan gambaran itu semakin kelam. Kerajaan akan terus mempertahankan dirinya demi mempertahankan dan mengekalkan kuasa walaupun telah melakukan kesilapan demi kesilapan. Kes kenyataan rasmi dalam bahasa Mandarin menjadi contoh bagaimana tindakan salah tidak ditegur… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

LEPAS JEPUN, MALAYSIA "JUAL NEGARA" KEPADA FILIPINA??? Pemantau Malaysia Baru dengan tegasnya meminta pencerahan daripada Rejim Pakatan yang nyata telah bertindak di luar skop Perlembagaan Malaysia dan 'Rule Of Law' yang kerap dilaungkan. Tun Daim merupakan bekas Menteri Kewangan zaman PM Ke 4 iaitu ketika Skandal Forex RM 31.5 billion didakwa berlaku. Sejak bersara, Daim telah menjadi seorang ahli perniagaan besar. Tindakan itu secara tidak lansung menunjukkan yang bahawa wujud unsur 'Conflict of Intrest' berhubung perlantikan Tun Daim sebagai Punahsihat kepada Rejim Pakatan Haprak itu. Apakah kemungkinan maklumat sulit kerajaan boleh dimanipulasikan oleh pihak-pihak yang dekat dengan Tun Daim seperti… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

SITI KASIM BEBAS, KEMENANGAN BUAT PIHAK LIBERAL!!! Seorang ibu mula merasa risau melihat tingkah laku dan akidah Islam anaknya semakin jauh terpesong akibat pergaulan dengan puak Liberalis yang jelas menentang Islam secara terbuka. Lalu, atas naluri dan keprihatinan seorang ibu yang tidak mahu melihat anaknya itu terus tersesat ke lembah Neraka tampil membuat laporan Polis terhadap pejuang LGBT bernama Siti Kasim. Siti Kasim ini bukan sahaja berjuang untuk menghalalkan perbuatan songsang kaum LGBT yang turut didokongi oleh puak DAPigs. Malah dia juga seorang pejuang Liberalis yang Anti Islam. Bahkan, Siti Kasim yang cukup disayangi oleh Rejim Pakatan ini juga pernah… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

PEMBAHARUAN UMNO, MENONGKAH CABARAN TRADISI LAMA 1. Syukur kepada Allah dan terima kasih tidak terhingga kepada seluruh anggota Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Alor Setar atas kepercayaan kepada saya untuk mengemudi batalion hulubalang pemuda parti bagi sesi 2018 – 2021. Saya sedar bahawa amanah, tanggungjawab dan harapan yang diberikan akar umbi amat berat sekali untuk dipikul, namun atas rasa keinsafan dan semangat jati diri bangsa, akan saya galas dan kita harungi bersama dalam tempoh 3 tahun ini, insha Allah. 2. Saya yakin, bukan saja ahli UMNO, malah seluruh masyarakat di negara ini khususnya yang berbangsa Melayu amat mengharapkan suatu pembaharuan berlaku… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

a. PEMUDA perlu menjadi Pencetus..Pencetus suara rakyat, pencetus kesedaran baru bahawa kerajaan PH yang ada amat bahaya dan menjadi ancaman kepada survival bangsa..agama dan keharmonian masyarakat berbilang bangsa. b. PEMUDA perlu menjadi PEMBELA pada isu isu rakyat..Bukan sekadar adakan program syok sendiri..Berkonvoi moto sana sini..berfutsal kesudahannya sekadar dalam lingkungan ahli kita semata mata. c. PEMUDA adalah PENGKAJI..Dalam erti kata memiliki budaya ilmu, kritis lagi matang dalam menilai sesuatu perkara. agar persoalan dan kekeliruan yang berligar di kalangan rakyat dapat kita huraikan. d. PEMUDA perlu menjadi PEJUANG..Ini menuntut keberanian. Jika darah..air mata atau kepenjara sekalipun demi menegakkan bangsa bermaruah dan memelihara… Read more »

justice league
Guest
justice league

PAS kembalikan tanah rumah mayat Tionghua Di Jalan Jakar, Kemaman Kerajaan Negeri bersetuju untuk mengembalikan semula tanah rumah mayat kepada Tionghua di Jalan Jakar, Kemaman. Menteri Besar, Dr. Ahmad Samsuri Mokhtar berkata, sebelum ini tanah rumah mayat itu dibenar penggunaanya pada 1999 namun setelah PAS kalah pada 2004 tanah tersebut diambil alih oleh pentadbiran Kerajaan Barisan Nasional (BN). “Jadi kita ingin kembalikan tanah rumah mayat yang kita usahakan 20 tahun dulu untuk mereka kerana itu adalah hak mereka kerana mereka juga membayar cukai dalam negeri mahupun negara kita,"katanya. Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas meraikan hari raya bersama Kaum Tionghua… Read more »

hangkedee
Guest
hangkedee

Jibby "Bapa segala Bapa kehancuran Melayu"siapa setuju angkat kaki belah.

justice league
Guest
justice league

Sila Hantar Pemimpin DAP Ke Kelas Bahasa Melayu AHLI Seumur Hidup DAP, Amran Ahmad Nor mengesa pemimpin-pemimpin DAP menguasai Bahasa Melayu terlebih dahulu daripada bersikap rasis cuba mengangkat Bahasa Mandarin. “Daripada sibuk mempertahankan bahasa Mandarin dalam kenyataan kementeriannya, lebih baik Lim Guan Eng hantar pemimpin-pemimpin DAP ke kelas bahasa Melayu. “Ini penting bagi membolehkan mereka berdebat secara berkualiti sama ada di Dewan Rakyat atau mana-mana DUN,” katanya dalam satu kenyataan. Amran yang juga bekas Timbalan Pengerusi Biro Buruh DAP memberitahu, mereka yang dilantik oleh rakyat diberi kepercayaan untuk membawa mesej rakyat ke parlimen. Namun, adalah sukar sekiranya mereka tidak dapat… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Harga barangan asas turun 30 – 50 peratus sejak Pakatan Harapan mengambil alih ? June 26, 2018 Bila Menteri Pertanian kata Harga barangan asas turun 30 – 50 peratus sejak Pakatan Harapan mengambil alih kerajaan bulan lepas saya hanya mampu ketawa. Pengalaman saya sendiri membeli barangan dapur setiap minggu tidak ada penurunan harga barangan asas seperti makanan dan bahan mentah yang signifikan apatah lagi turun sehingga 50 peratus. Menurut data Indeks Harga Pengguna (IHP) atau inflasi yang diterbitkan Department of Statistics, Malaysia, kadar inflasi pada bulan Mei 2018 adalah 1.8% dimana kadar inflasi bagi makanan & minuman bukan alkohol meningkat… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Kemelut Kerajaan PH Kedah: Sekali Lagi Undi Tidak Percaya Terhadap Mukhriz? Ramai kawan-kawan yang bertanyakan tentang apa status terkini Speaker dan Timbalan Speaker Dun Kedah. Sehingga hari ini, belum dapat diputuskan siapa yang bakal dilantik untuk menduduki dua jawatan tersebut. Seperti yang kita maklum, keputusan PRU ke-14 yang lalu, PH berjaya menang 18 kerusi Dun daripada 36 kerusi Dun yang terdapat di Kedah. PKR menang 7 kerusi, PPBM menang 5 kerusi, PAN menang 4 kerusi dan DAP menang 2 kerusi. Ekoran itu, Mukhriz telah mengangkat sumpah setelah mendapat perkenaan DYMM Sultan Kedah setelah semua parti PH tempohari bertanding atas tiket… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Namun demikian, terdapat desas-desus yang mengatakan bahawa PKR mahu kerusi speaker diberikan kepada pemimpin mereka. Khabarnya, mereka mahu bekas Ahli Parlimen Kuala Kedah, Dato' Ahmad Kassim sebagai Speaker Dun, manakala Timbalan Speaker akan diberikan kepada mana-mana Adun PPBM. Saya difahamkan bahawa Mukhriz nafi nama Ahmad Kassim dipilih. Tapi ada pula yang kata PAS yang tolak nama Ahmad Kassim, bukan Mukhriz. Namun pada pandangan saya, kemungkinan besar Mukhriz sendiri yang tolak nama Ahmad Kassim tu sebab PPBM dapat 3 kerusi Exco saja termasuk kerusi MB. Mungkin Mukhriz rasa PPBM tak cukup "strong" dalam mesyuarat Exco atau sidang Dun nanti. Maksud saya,… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

JUNE 25, 2018 Perdana Menteri Tidak Tahu Penglibatan Vincent Tan Dalam Projek ECRL Di dalam Sidang Media Perdana Menteri petang tadi, beliau telah ditanya mengenai penglibatan 'billionaire' TS Vincent Tan di dalam projek Laluan Rel Pantai Timur (ECRL). Jawapan Perdana Menteri seperti biasa, saya tidak tahu. Berikut adalah skrip Sidang Media berkenaan.Wartawan : T7 had been purchased by Vincent Tan, 3 days prior to the announcement to continue with the ECRL project. Can you comment on that?Tun Dr Mahathir: I dont know about that. I can't comment. You need to ask Vincent Tan.Perdana Menteri menamatkan Sidang Media beliau dan berlalu… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Engko nak ulang benda sampah yg sama..

justice league
Guest
justice league

Tinggalkan Ketupat Rendang, Semboyan Berbunyi Panggil Berjuang Tatkala Islam tercabar, Hanzalah Al Ghasil meninggalkan isteri yang baru dikahwini demi jihad. Tiada bulan madu. Hatta tak sempat mandi junub. Kemuliaannya terpancar. Jasadnya basah dimandikan oleh para malaikat di medan Uhud. Belumpun sampai 100 hari DAP/PH berkuasa. Nafsu rakus bagai menggila. Apa dicita itulah dilaksana. Mendesak dan mengubah semahu-mahunya. Sedangkan umat leka , letih tak bermaya. Melahap ketupat dan rendang di rumah terbuka. Tidak sayugia lagi kita menunggu esok untuk bangkit meneruskan perjuangan. Islam dan bangsa ini semakin diasak ke sudut gelanggang. Di mana posisi kita apabila musuh dalam diam dan dalam… Read more »