INI SUDAH LEBIH, JAMAL KINI BERANI MENCABAR PIHAK POLIS?

Pihak polis seharusnya menggiatkan lagi usaha untuk segera menangkap Jamal Md Yunus ini, sesuai dengam waran tangkap yang sudah dikeluarkan terhadapnya.
Tindakan terbaru beliau yang merupakan seorang pelarian, tetapi dengan berani membuat rakaman video dan meletakkan syarat tertentu untuk  menyerah diri, sebenarnya seolah-olah mencabar pihak polis yang sedang memburu dan mencari di mana beliau sedang bersembunyi.
Esok gua menang, lusa gua datang balai, katanya melalui video itu.
Tidakkah tindakan beliau ini sudah melampau?
Dalam pada itu, siapakah Jamal untuk meletakkan syarat seperti itu kepada polis?
Beliau ada kesalahan dan waran tangkap oleh mahkamah, maka tidak harus sama sekali beliau meletakkan apa syarat sekali pun kepada pihak berkuasa.
Sudahlah begitu, syaratnya pula langsung tidak munasabah iaitu hanya akan menyerah diri kepada polis sekiranya beliau menang jawatan Ketua Pemuda pada pemilihan esok, 23 Jun 2018.
Soalnya, bolehkah beliau menang?
Secara tidak langsung jika tidak menang, bermakna Jamal akan terus menghilangkan diri dan mungkin tampil lagi dengan beberapa rakaman video yang tidak diketahui di mana lokasi beliau berada.
Apakah pihak polis sedia dipermain-mainkan oleh manusia seperti ini?
Tidak kira di mana Jamal berada, di dalam negara atau sudah melarikan diri ke negara jiran, pihak polis mesti menjejakinya dengan segera dengan antaranya menyiasat rakan,  kenalannya atau ahli keluarganya yang mungkin masih selalu berhubung dengannya.
Seorang Exco Pemuda UMNO, Armand Azha baru-baru ini misalnya ada mengeluarkan kenyataan bahawa Jamal masih berada di dalam negara, malah dikatakan selalu berhubung dengan UMNO Bahagian Sungai Besar yang dipimpinnya.
Apa kata pihak polis siasat dan dapatkan maklumat daripada mereka itu? (ShahbudinHusin 22/06/2018)
Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 26 March 2019 — 2:06 pm

82
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
Khatijah NunoMat Labunjohn doeRamly Ahmadisa3 Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Khatijah Nuno
Guest
Khatijah Nuno

Mat Labun, kau ni yg palit komen2 lendir kat sini. Mat Labun tak usah nak menyamar lah, cara kau komen ni mmng sah kau adalah pog yg sama,kurang ajr dan lucah! Wak Kejora, GN, Lebai Moden dan Tanah Melayu kini. Elok kau namakan sebagai Mat Baboon huhuhu sbb pungkok hang merah mcam baboon disondol John kat lorong Chow Kit kan huhuhuhu

Mat Labun
Guest
Mat Labun

Rupa-rupaynya BUDIN sI PENJUAL DAGING BUSUK masih lagi tak insaf yer… masih lagi jadisi pengadu domba buat mencari rezeki. Yelah kalau tak de si penjual daging siapa laginak bekal daging belendir untuk macai si PKR. Kehidupan rakyat masih susah kerana harga barang tak juga turun dan akan bertambah naik selepas SST berkuat kuasatak pula dipersoalkan sebaliknya hal tepi kain yang disibuknya. Kehancuran berlaku di depan mata di diamkan sebab tak apalah ini PKR, misi utama adalah untuk membenihkanbenci kepada UMNO agar ramai lagi bayi macai PKR akan lahir di dunia ini. Budin si pejual daging belendir inilah umpama yang menjadi… Read more »

john doe
Guest
john doe

Wak Jahid mau berdebat? Hehehe.. Teman teringat kepada kehebatan samseng Padang Rengas yang berkobar-kobar mahu berdebat dengan Tun tapi akhirnya tak jadi debat sebab 'polis tak bagi kebenaran'. Wak Jahid tak perlu berdebat pun untuk menjadi calon favourite para perwakilan UmNo, dia hanya perlu 'menabur' untuk menang pemilihan Presiden UmNo. Melihat situasi yang semakin terkini, nampak semakin jelas Zahid lebih berpeluang untuk menang berbanding dua yang lain, sebab di antara ketiganya, Zahid bukan saja yang paling kuat menipu dan paling biadab, malah paling cikai ilmu dan daya kepimpinannya. Kemenangan wak Jahid akan memberi justifikasi untuk UmNo dilupuskan sama sekali. Maka… Read more »

isa3
Guest
isa3

I will not "defend 2 d death yr right 2 say it … I will see where the wind blows' – Wak Jahit, hehe. Tak setuju "U can never catch them xcept red handed" Sekang, Najib bukan saja dah di "tangkap", jugak dah hampir siap di sediakan "multiple charges". Bekas Peguam Negara Abu Taib Othman, salepas menemu bekas boss dan boss sekarang SPRM, kata penyiasatan 1MDB "is almost completed". It's a matter of time sahaja kita melihat Najib di heret ke mahkamah, di tuduh. Di gari tangan nya? Tak tau. Aku minat sangat nak tengok begitu. Apa? Aku busuk hati?… Read more »

rahman jpc
Guest
rahman jpc

Saya tlh berkongsi pendpt mengenai kecelaruan kepimpinan UMNO sekarang dgn rakan2. Ramai yg bersetuju n ramai juga yg memberi pendpt masing2. Saya tlh d cadangkan supaya ia nya d kongsi juga dgn rakan2 yg lain. Feel free 2 disagree kerana dlm system demokrasi. 'I may disapprove of what u say, but wil defend 2 d death yr right 2 say it' – Voltaire ? 1759'. So here we go. "Asalam semua.Saya berasa amat sedih dgn kelakuan pemimpin2 UMNO khusus nya Zahid n Najib. Bak kata perpatah inggeris, "politicians r just like thieves. U can never catch them xcept red handed"… Read more »

isa3
Guest
isa3

Setuju, "dia lebih berkebolihan jika d bandingkan dgn Najib n Zahid." Tapi saya khuatir Ku Li tak akan boleh, atau tak akan buat, apa2 berkenaan "royalty dabbling in politics" (kata2 Nazri Aziz). Saya sokong Nazri – Raja2 perlu berpandukan Perlembagaan negara sepenuh nya. Kerry Okspod? Dia puak double ee. Sejauh mana dia akan praktikkan semangat Melayu nya di curiga. Kedudukan Istimewa melayu ada di Perkara 153 Perlembagaan. Di lindungi Akta Hasutan, tak boleh di pinda melainkan 2/3 majoriti Parlimen dan YDPA / Majlis Raja2 Melayu kasi "assent". Tun M dah kata selagi ada itu, tarak equal rights. Aku fikir: Melayu… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Jamal sudah berani mempermainkan polis…selama ini tiada tindakan yg tegas diambil oleh polis bila jamal jamban berlagak samsing…jamal berani raba bontot tukang urut..

zenda
Guest
zenda

Saya setuju dengan pendapat bahawa Jamal ini pemikiran nya sewel. Tiada sesiapa yang pemikiran nya waras mahu lakukan apa yang di buat nya. Memakai tewala mandi berdemo sendirian di hadapan bangunan pejabat Kerajaan Selangor, membawa kumpulan baju merah coba melawan perarakan perhimpunan Bersih di kawasan Cina Petaling Street, tanpa kebenaran berhimpun, mendatangkan ketegangan sentimen Melayu-Cina – itu semua tindakan tidak siuman. Di masa dalam proses mengikat jamin, di hospital tempat dia di rawat, melarikan diri sehingga sekarang itu nyata tindakan jenayah. Bukan sahaja tidak di pedulikan nya, di acoh acohkan nya kapada Polis yang tidak dapat menangkap nya. Penting: dia… Read more »

Unknown
Guest
Unknown

Mamat ni dah MAMAi macam Najib buat buat macam nampak bodoh so nanti doktor kata dia dah MENTAL… Jadi dia akan tidak di penjarakan..

zenda
Guest
zenda

Kalau dia tidak di penjarakan, dia perlu di masukkan ke Hospital Bahagia.

peningpeninglalat
Guest
peningpeninglalat

Apa kata adakan upahan saguhati yang lumayan bagi sesiapa yang boleh beri maklumat dimana sipulan ni berada sehingga tertangkapnya beliau!!

zenda
Guest
zenda

Ada laporan mengatakan pengawal peribadi nya ada lah di antara yang memecah rumah nya (mencuri barangan rumah nya) sebab tidak di bayar gaji.

Saya fikir ada beberapa orang yang bersubahat dengan nya dan perlu di ekor hingga dapat di tangkap, dan di dakwa di mahkamah juga.

john doe
Guest
john doe

Semoga Jamal menang ketua pemuda UmNo.

Seperti Zahid dan jawatan Presiden, Jamal adalah calon terburuk untuk mengisi jawatan ketua pemuda.

Dengan menangnya Jamal sbg Ketua Pemuda UmNo, maka ia akan memberi justifikasi untuk UmNo dikuburkan terus tidak lama lagi.

UmNo memang takkan mampu diselamatkan lagi.

zenda
Guest
zenda

Saya tidak setuju Jamal menang. Kelakuan nya merosakkan keadaan sebagai Ketua Pemuda UMNO amat menyusahkan bukan sahaja Umno, tapi rakyat juga.

Conoh nya, jika dia membawa ratusan ahli Pemuda Umno dengan baju merah atau biru berdemo di Petaling Street berkaitan apa apa isu. Bahaya besar berlaku pergaduhan kaum. Sekurang kurang nya membikin ketegangan antara kaum, berterusan sedemikian lama.

abda
Guest
abda

testing …

2 komen saya nampak nya hilang – missing or misplaced?

abda
Guest
abda

Sudah jumpa – komen komen saya itu "misplaced", slah letak di pos yang dulu. Satu saya kelurkan di sini, yang saru lagi, berikut nya: Dengan harapan di izinkan keluar topik, saya ingin mengata bahawa saya masih belom merasa kesihan kapada Najib, walau pun dia mengeluh, "Kasut cucu saya pun mereka kebas". Ini mungkin Polis yang menggeledah rumah anak nya dahulu memikiran kasut itu berharga RM20,000 sepasang dan wang membeli nya datang dari 1MDB. Perlu di kira bersama RM114 juta dan beg tangan berjenama bernilai berjuta juga. Dia sepatut nya berterima kasih sebab tidak di heret ke pejabat SPRM dan di… Read more »

abda
Guest
abda

Najib merujuk kepada serbuan polis di rumahnya dan tiga lagi unit kondominium mewah di Kuala Lumpur. Dua unit hartanah itu milik anaknya. “Saya tidak pernah jangkakan perkara macam ini akan berlaku." Tentu lah dia memikir begitu. Terutama nya di penghujung pemerintahan nya, Najib nampak memikirkan dia kebal dari segala apa. Sudah di buat nya pindaan undang undang bagi menentukan dia boleh menghistiharkan keadaan dharurat di setengah setengah kawasan dan dengan itu boleh menyebabkan Pru14 di istiharkan tidak sah atau null and void. Tetapi, kerana dia lansung tidak menjangka dia kalah, nampak nya dia tidak terfikir perlu nya dia bertindak berbuat… Read more »

latifps
Guest
latifps

Takkesah la apa2 alasan pun janji PH menang dan BN kalah….yeyyyyyy!!!!! Ko ade???!!biarlah sijamban dgn tongkol dia….

isa3
Guest
isa3

Jamal yang berlagak samseng mesti di tangkap. Tak boleh tunggu lama lagi. Sudah cukup dia di lihat rakyat sebagai mempermainkan pihak berkuasa dan kita semua. Tangkap jugak sesiapa yang membanntu dia hingga susah nak di tangkap. Termasuk yang tolong dia dapat makanan dsb nya. Tunjukkan bahawa membantu pesalah membawa padah. Nnegara ini sudah nampak mcm Bolivia, Nigeria, Haiti dll negara Banana Republic. Penjenayah tak dapat di tangkap. Peranan atau pengaruh gengseter drug kingpins atau toyol membantu depa. Aku malu. Orang saperti itu di pilih jadi Ketua Bahagian Umno. Tun Mahathir dah kata Jamal terima RM20,000, sekejap lagi RM30,000, untuk membiayai… Read more »

isa3
Guest
isa3

Ini Jamal Ikan Bakar sudah sewel. Mahu serah diri dengan syarat dia menang jawatan Ketua Pemuda Umno. Dia ada mohon jadi calon ke? Kalo ada pun, masih sewel sebab tarak sapa boleh penuhi syarat gila tuh. Bila di tangkap, Polis perlu hantar dia untuk pakar sakit otak periksa dia. Kalo di diagnos sakit otak, masukkan dia ke Hospital Tg Rambutan. Bagus untuk dia dan kita semua tidak asyik di permainkan nya sahaja. Siasat dia selepas dia di sahkan tidak sewel lagi. Supaya setiap tuduhan di mahkamah will stick. Btw, apasal Polis tarak keluor kenyataan jika sudah ambil dan apa tindakan… Read more »

indrana
Guest
indrana

Sekarang sudah juga menjejas imej TS Muhyiddin. Dulu kata akan merombak PDRM dan Jabatan Imigeresen. Ada juga menyebut kes Jamal ini. Sekarang tidak kedengaran lagi. Apa kah besar sungguh pengaruh si Jamal hingga tidak boleh dapat maklumat dari pengikut pengikut nya? Terutama sipolan yang membawa bekalan makanan dll ke tempat dia sembunyi. Ini tidak baik bagi mendapatkan tambahan pelabur asing. Tidak membantu usaha usaha Kerajaan PH membaikki keadaan yang di rosakkan Najib. Pelabur asing mendapat gambaran bahawa seorang penjanayah yang tidak pun bersenjata tidak dapat di tangkap. Risau lah mereka atas keselamatan diri dan pelaburan nya jika melabur di negara… Read more »

isa3
Guest
isa3

Muhyiddin pelu keluorkan kenyataan lagi. Apa masalah sabenar Jamal belom dapat di tangkap.

Walhal, kalo dia di luar negara, Interpol pun ada.

Kalo dia dalam negara, Najib pun ada – dia tarak keroje sekang, boleh tolong cari.

hehe

Fan Tun
Guest
Fan Tun

Lu kata bila menang
Baru mahu serah diri
Lu memang nang butinang
Kui butikui cabut lari!

Hutan mana lu duduk
Kalau berani kasi tunjuk
Banyak eksyen tak mau tunduk
Sudah berak tak mau cebuk!

Pecah botol, usung keranda
Bawak icecream, hancur meja
Bertuala mandi, pakai ke spender?
Samseng taik kucing mahu jaja!

Ada hati mahu tanding
Guna wakil kasi runding
Mahu kahwin tak mahu sanding
gajah jantan takde gading!

Bagi syarat bukan main
Mengaku 'pejuang Melayu' tulin
Sudah cabut negara lain
Penakut..menyorok dalam kain!

Hebat, hebat ikan bakar
Hebat lagi pakai tuala
Tunjuk video memang kelakar
Separuh masak menuju gila!

Perak Man
Guest
Perak Man

Terbaik bro fan tun..

Agaknya orang politik macam dia ni polis tak kisah
Pasal dengan zuraidah ari tu pun mamat ni boleh hidung berdarah
Mungkin kerana dia dianggap lebih seperti badut daripada penjenayah
Dah jadi buruan pun dia boleh upload video macam tak kisah..

Janji mahu menyerah diri
Alih alih ke hutan sawit dia lari
Kononnya takut keselamatan terancam jika digari
Kenapa tak fikir dulu, sebelum masalah dicari..

Berapa lama dia mahu sembunyi
Dah tak tahan akan keluar, pasti
Kesian dalam hutan kelapa sawit seorang diri lagu raya dinyanyi
Pulanglah bang jamal berhari raya disini, keluarga dan polis sedia menanti..

indrana
Guest
indrana

Imej Polis menangkap pengganas ISIS dll ada lah bagus. Imej mereka menagkap Jamal kelakar ini tidak bagus.

Apa kah jabatan dalam PDRM yang bertanggung jwab bagi nya? Criminal Investigations Dept, CID? Ketua jabatan berkenaan perlu di ganti.

Hairan nya Ketua jabatan itu tidak langsung mengeluarkan apa apa kenyataan. Mengesahkan si Jamal masih ada di Malaysia atau sudah cabut. Atau apa masalah sebenar nya menangkap si Jamal itu. Sekarang di perli dek Jamal mengatakan "Gua steady punya kaki".

Lagi hairan ia lah tidak ada kenyataan juga dari IGP / KPN. Apa kah dia tidak sedar bahawa kes Jamal ini menjejas imej dia sebagai IGP?

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Jamal jamban adalah penjenayah yg melarikan diri…

Adekah umno membenarkan penjenayah bertanding dan memegang jawatan?….

Geng Najis gerenti tak berani bagi jawapan..

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Bantuan bulanan pada nelayan diteruskan

22 Jun 2018, 7:03 malam (Dikemaskini 22 Jun 2018, 7:05 malam)

Menteri Pertanian Dan Industri Asas Tani Salahuddin Ayub menegaskan bantuan bulanan antara RM200 hingga RM300 kepada nelayan tidak akan diberhentikan.

Katanya, hasil perbincangan kementeriannya dan Pejabat Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad didapati merujuk kepada pemberian insentif sekali sahaja di era BN sebelum ini.

“Kenyataan YAB perdana menteri tidak membabitkan pemberian lain dan ini termasuk Elaun Sara Hidup (ESH) nelayan yang telah termaktub sebagai program-program di bawah kementerian,” katanya.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Lim: Perancis akan teliti skandal Scorpene22 Jun 2018, 7:23 malam (Dikemaskini 22 Jun 2018, 7:29 malam) Pihak berkuasa Perancis telah memaklumkan kepada Putrajaya bahawa sistem kehakimannya sedang meneliti skandal rasuah melibatkan pemerolehan kapal selam Malaysia pada tahun 2002. Menurut Menteri Kewangan Lim Guan Eng, maklumat itu disampaikan oleh Duta Perancis Frédéric Laplanche ketika pertemuan kedua-dua pihak hari ini. "Beliau juga mendedahkan berita bahawa pihak kehakiman Perancis sedang menyusuli skandal rasuah dalam kes kapal selam Scorpene yang bernilai 1 billion euro. "Tetapi ini tidak melibatkan kes pembunuhan Altantuya kerana ia di luar bidang kuasa Perancis," kata Lim di halaman Facebook Kemnetrian… Read more »

isa3
Guest
isa3

Dulu gomen Preanchis nak siasat mendalam, takut termasuk jubo Najib, dia masih PM.

Sekang Najib dah gol, depa boleh sodok jubo dia, tentu gomen PH tarak hal punya.

Pahal pun, Polis dah kata nak siasat semula kes tantuya, Peguam Negara dah kata nak bukak semula kes itu dan Tun Mahathir dah kata setuju.

Ponin palo si Najib jubo. Padan muko dio.

Pssst, pembaca jangan marah kitaorang ckp jubo, ye? Najib yang buat tu ler. PI ckp, rakan karib dia Baginda pun cakap gitu.

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Ye ke bro..semua lubang nak dtalanya..lubang duit..lubang burit pun..kabur jiwa dah..melalut dgn reuter dlangkawi kira lubang maut..hahahahaha..

Shahrizal Kamal
Guest
Shahrizal Kamal

Menulis satu artikel mengenai dia hanya membuatkan dia mendapat perhatian yang tidak sepatutnya diberikan. Dia hanya seorang attention seeker. Bak seorang badut. Pedulikan dia dengan gimik bodoh sedemikian. Banyak lagi isu yang wajar untuk diketengahkan bagi membangunkan negara.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Tujuan artikel ni untuk memveri kesedaran kepada polis supaya bangkit dari tido dan tingkatkan kecekapan..

Satu lagi adalah untuk tunjukkan pemimpin umno tidak layak di lantik jadi pemimpin negara…hancur lebur..

isa3
Guest
isa3

Kena tulis, Bang Shahrizal.

Kalo tak hebohkan, ramai yang tidor lagi. Kena bangun, hari dah siang, kata emak aku.

Pahal pun, media prima, news portals dan media sosial pun laporkan tak babis habis.

Bak seorang badut? Tak sedor ke si badul Najib jatuh antara sebab nya Bang Budin tulis banyak banyak. Jugak peserta di sini. Termasuk aku, hehe

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Hal-hal yang disepikan dalam UmnoMas Ermieyati Samsudin 22 Jun 2018, 9:48 pm (Dikemaskini 22 Jun 2018, 9:56 pm) A AULASAN | Buat pertama kalinya dalam sejarah, kerajaan BN yang ditunjangi parti Umno telah ditolak oleh rakyat sekali gus kehilangan kuasa untuk terus memerintah. Penolakan ini memberi isyarat yang sangat jelas kepada Umno. Umno wajib melakukan perubahan drastik di semua peringkat untuk mengembalikan keyakinan rakyat khususnya orang Melayu dan bumiputera yang selama ini menaruh sepenuh kepercayaan kepada parti ini untuk menerajui kepimpinan negara. Walaupun saya telah mengumumkan tidak akan bertanding apa-apa jawatan pemilihan pada kali ini, sebagai Ketua Pergerakan Puteri Umno… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Perkara ini juga mesti dilihat dan pindaan peraturan perlu dibuat segera untuk memulihkan imej parti secara total. Hapuskan sekatan yang hanya menguntungkan individu dan merugikan parti. Kajian semula kaedah pemilihan parti perlu dilakukan . Membuka ruangJumlah calon yang menawarkan diri pada pemilihan Puteri Umno kali ini telah meningkat lebih dua kali ganda berbanding pemilihan 2013. Daripada 30 orang kepada 71 orang. Ada antara mereka tidak pernah menjawat jawatan utama dalam Puteri sebelum ini. Mereka adalah anak- anak muda yang penuh potensi serta terlibat secara langsung di dalam program Umno dan Puteri yang kemudiannya menjadi ahli. Pada kali ini rela menawarkan… Read more »

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Bro jgn dibahas ulas hal psrti tu..udah x relevan..nak dbaiki..emm rosak dr hujung kepangkal..lihat jelh mcai2nya ..kita mau pembangkang yg x sia2 cerdik membangkang..kita tunggu sidsng parliment seterusnya nnti..mampu mereka kah atau kami ketawa berdekah2…kahkahkakaaah

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Perdana menteri berkata, kerajaan pimpinannya sudah mengumpul “bukti secukupnya” untuk mendakwa bekas perdana menteri, Datuk Seri Najib Razak dan isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor. 1MDB : Proses Pendakwaan Ambil Masa Untuk Kumpul Bukti Kukuh – PM. Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad mengakui proses pendakwaan skandal kewangan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) akan mengambil masa kerana perlu mengumpulkan bukti kukuh. Ini bagi memastikan proses penghakiman kes terbabit tidak dipengaruhi sentimen populis. Soalan dari rakyat marhaein macam aku……. 1. Bukti untuk pendakwaan sudah cukup atau belum. 5 hari lepas keluar kenyataan sudah ada "bukti secukupnya" manakala hari ini pula keluar kenyataan bahawa… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Fewwwiiit…ni dah macam keletah budak tadika. Kejap bukti dah ada…kejap kena kumpul dulu. Last2 nanti aku tak tahu dan tak dibagi tahu sebab dah lama dah. Macai2 PH pulak bau hancing sebab dah kena kencing. Najib rileksss jer main golf kat Langkawi. Macai2 PH sekalian dah tak menyalak sembunyi dlm gua sebab dah kena hancing mana nak tunjuk muka terutama yg berdegar mengalahkan detective conan sebelum PRU14. Biar budak2 kpop rasa macam mana atuk memerintah…kalau kita tegur tak pecaya sekarang biar rasa sendiri zaman atuk kutty yang dirindui tu…kih..kih..kih…kikikhkiokikik..

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Ini kes billion…bukan juta2… Mesti teliti…tak sabar ke nak iring najib ke sungai buluh inn?….AG yg layak baru dilantik…AG dulu tido..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Cepat le dakwa, kita tengok siapa yg kena.. keh keh keh.
Kalau ditakdirkan DSNR tak bersalah & menang kes ni, tak dapat dibayangkan betapa malunya Atok & The Gang.. keh keh keh!!
Mungkin PRU 15 diawalkan tahun depan.. he he heh!!

Yg mendakwa pulak kecut perut dok kumpul bukti. Yg nak didakwa syok & enjoy je dok main golf.. hi hi hih!!

Wayang apakah yini?

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wahai cai2 pakatan Haprakan…
Just nak ingatkan…
Kalau masa kerajaan BN memerintah…
Tuduhan atau apa2 soalan jenayah.. najib dan menteri2 jarang atau tak akan buat kenyataan macam mathir ni..
Semua kenyataan serah pada polis…
Betul tak? Cuba check kes2 dulu..

Betapa kerajaan BN dulu asingkan polis dgn politik.. tak campur..

Tapi PM pakatan sekarang…
Dia dah jadi macam inspektor sahab.. mcm dia yg buat siasatan.. dan termasuk menteri2 yang dok `perbaiki` labu.. sama, jadi macam polis..apasal dia orang ni tak caya kat polis ke ??????

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

BN sorok kejahatan…AG Apandir pon jahat tak mahu dakwa najib…sprm dibawah zulkipli yg bedal bini orang tak mao siasat kes2 tertentu…ape citer tanah hq felda?..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Rakyat Msia yang waras nak tanya…sekarang sapa yg mengelabah ??? hari berganti minggu..minggu bersalin bulan ..kertas dakwaan manaaaaaa??
Ghani paktahil cakap bukti dah cukup sebelum di pecat
Sukri sprm ratu airmata cakap bukti memang ada.
Madey, Guan Eng..Mat Syabu beria2 gebang masa ceramah pru dulu..konpom ada ada kes…..
nak tuduh najib atas kesalahan apa ??
terima dana luar yg tak sah…?
salah guna dana 1mdb..?
guna duit rakyat bayar hutang 1mdb ?
…mana hitam putih buktinya? kalo setakat bukti hearsay…kirim salam kat angin lalu aje lah bhai !!!!!

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Polis suasat 1 mdb bertahun2 tak oernah selesai…FBI siasat sekejap jer terus jumpa bukti Duit 1 mdn bilion dimasukkan dlm akaun najib..

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Najib ade 2 kes..satu 42 juta wang src masuk akaun najib…no 2 plak 2.6 billon wang pelaboran 1 mdb masuk ke akaun najib..

AG sedang baru sedang meneliti berape tuduhan yg patut dikenakan keatas najib….DoJ baru dihubungi untuk dapatkan kerjasama bukti2 siasatan FBI..

Jamesdean1
Guest
Jamesdean1

Geng najib….aku nak suruh tun siasat kes cokelat hilang dalam peti ais umah najib ko setuju tak?

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Apalh bro gn .x sabo benar kamu ye..kita tunggu jelh..sampai ketikanya nanti naiklh tok jib ko mahkamah..kami tunggu bersabo lamanya dan Umnobn rebah tertonggeng..cukup gembiranya kami..kini nak tunggu pulak umno dkambus..serta tok najib dbungkus..hahaha gitulh gayanya bro..

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Geng Najis…adekah samsing penakut Jamal seorang yg berani?…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Tahniah kepada pengundi-pengundi Kedah yang berjaya memilih Wakil Rakyat mereka yang terdiri daripada orang yang kreatif dan bijaksana dan sini, terutamanya bagi pengundi-pengundi DUN Pedu. Ini berikutan ADUN Pedu, Mohd Radzi Mat Amin telah berjaya membina telaga dengan kerjasama penduduk adalah bagi mengatasi masalah air yang dihadapi sejak sekian lama. Bodoh sungguh Kerajaan BN yang lalu sehingga tidak tahu bahawa dengan membina telaga dapat mengatasi masalah air. Namun, rakyat kedah sebelum tidaklah membina telaga. Apa yang mereka lakukan untuk mengatasi masalah tekanan air yang rendah adalah membeli mesin pengepam air. Alhamdulillah, air di dalam rumah kembali normal. Sepatutnya Kerajaan terkini… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Ko kutip dari blog sampah mana?….orang dulu2 pon pakai telaga….

Jamesdean1
Guest
Jamesdean1

Dah makin bodoh dari dulu pulak aku nengok geng najib ni

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Skima Horny …saja nak beri pencerahab pada kau dan cai2 PH kat sini …Seperti biasa Sidang Media yang diadakan oleh Menteri Kewangan semalam dengan diiringi oleh burung-burung kakak tuanya, yang angguk-angguk dan geleng-geleng, tidak lebih sekadar memberikan info separuh masak dan separuh tepat. Rumusan daripada Sidang Media berkenaan adalah kononnya Kerjaan PH telah menyelamatkan atau 'bail-out' projek The Razak Exchange (TRX) dengan memberikan dana RM2.8 billion untuk meneruskan projek berkenaan. Seperti biasa, tanpa mengemukakan sebarang bukti, beliau telah membuat tuduhan membuta tuli di dalam Sidang Medianya bahawa projek TRX telah diseleweng oleh 1MDB. RM3 billion diseleweng oleh 1MDB takkan Ah… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Adekah trx akan siap kalo tiada suntikan modal oleh MoF?…

Ape aset 1 mdb ade?…semua aset adelah pemberian kerajaan…wang pinjaman untuk pelaboran 1 mdb dah lesap di rompak oleh najib…siapa yg kena tanggong hutang?..

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Kejatuhan saham kwsp tiada kaitan langsung dgn perniagaan kwsp…kwsp tidak rugi 1 sen pon..jual beli saham antara penjual dan pembeli di klse….jadi susut nilai 6 billion hanye kaunter kwsp diklse….tak usah jual temberang laa..

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Kejatuhan pasaran saham melibatkan bursa serantau….bukan klse saja…ko ni ketinggalan bas kerana nak temberang..

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Nama trx kalo ditukarkan pon tak ade masalah….masalahnye aset kerajaan di trx telah dijual oleh 1 mdb..

dad
Guest
dad

kita tunggu kat mahkamah….sikit hari lagi….najib sekalian geng najib tunggeng la nanti!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

PH Sudah Mula Abai Maruah Bahasa Kebangsaan. SEMASA melawat kawasan perindustrian Gebeng tidak jauh dari Kuantan, Pahang untuk kempen memburukkan Datuk Seri Najib Tun Razak, Tun Dr. Mahathir Mohamad mengecam papan tanda berbahasa Cina di kawasan itu.Dalam ulasan beliau tentang apa yang disebut konon sebagai pengaruh China di wilayah Malaysia, Mahathir mengkritik papan tanda bertulisan Cina di kawasan perindustrian itu.Beliau melahirkan rasa kesal kerana bahasa kebangsaan, bahasa Melayu diabaikan di kawasan perindustrian itu. Ini sebenarnya satu contoh cakap tidak serupa bikin Mahathir, yang sejak tahun 2002 lagi telah memulakan kempen meminggirkan bahasa Melayu.Seorang yang kuat kagum pada bahasa dan kemajuan… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Bagaimanapun kenyataan kementerian dalam bahasa Cina ini menimbulkan masalah kerana ia menjadi pendahulu yang boleh diikuti oleh pihak lain.
Ia juga menimbulkan masalah kerana seperti banyak hal berkaitan kerajaan baharu ini, kritikan tidak akan disambut dengan baik.
Silap-silap, yang menegur kenyataan rasmi kementerian dalam bahasa Cina ini pula akan dituduh konon sebagai rasis dan anti-Cina.
Ramai seniman dan budayawan pejuang bahasa menyokong kuat malah menjadi ahli parti dalam Pakatan Harapan.
Nampaknya mereka semua ini akan melalui jalan berliku dan mencabar dalam memperjuangkan bahasa dan budaya bangsa dalam pakatan yang mereka sokong ini. – Mynewshub.cc

Skimo Horn
Guest
Skimo Horn

Najis boss kau bawa lagi ramai komunis cina apamacam?
Geng najis@alpuk.iii kau dah masuk komunis?
Kalau belum lagi jangan lupa bawa lebai ular ok

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Bahasa inggeris bahasa dunia…kalo belajar sains dan matematik dlm bahasa inggeris tak bermakna orang melsyu lupa bahasa melsyu…

Penemuan baru dlm sains di pelepori oleh mat salleh…ketinggalan lah melayu jika tidak tahu berbahasa inggeris…

Jepun pon belajar bahasa inggeris kerana sains teknoloji matematik dan komputer dikembangkan dlm bahasa inggeris..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Tidak Malukah Kerajaan PH Ambil Duit Dari Pelajar Sekolah? Beberapa persoalan dapat ditimbulkan apabila melhat gambar budak berusia 8 tahun menyumbang kepada Tabung Milo Negara: 1. Anak yang menjadi Menteri Kewangan, kenapa bapa pula yang terima derma bagi pihak Kerajaan PH? Apa jawatan bapa? Menteri Mentor kah atau Presiden sebuah Republik? Ini Kerajaan anak beranak ke? 2. Tidak malukah Menteri dan Perdana Menteri mengambil gaji berpuluh ribu dan pada masa yang sama menerima derma dari budak sekolah? 3. Bukankah semasa berkempen pra PRU14, PH berjanji akan membantu Rakyat? Kenapa sekarang PH menyusahkan Rakyat terutama pelajar sekolah dengan menderma? Kalau tidak… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Pelajar sekolah derma bukan hasil merompak….tiada kempen untuk budak sekolah menderma….tapi atas rasa kesedaran akibat angkara najib dan umno..

Jamesdean1
Guest
Jamesdean1

Udah budak tu ikhlas kutip derma pastu nak derma pulak kat gomen..ko bior ler geng najib oiiii

Budak tu bukan niat nak dpt tender ke,curi duit glc ke,atau nak glamor cam macai umno pun

Ronin
Guest
Ronin

Cakap x serupa bikin Tun tu adalah strategi bijak Tun. Strategi tu la yg buat umno gigit jari tak memerintah lg. Politik perlu strategi bijak. Bkn mcm najib. Strategi mkn diri.

steady eddie
Guest
steady eddie

polis terlelap…bgn2..jamal da lari…

isa3
Guest
isa3

Terlelap, keluor banyak tahi mata.

Bangun, tak basuh muka.

Mana nak dapat tangkap Jamal gila.

Waaaa, mcm pntun plak bunyi nya.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Kalo polis tidak berjaya menangkap jamal lebih baik serahkan tugas ini kpd yusoff haslam dan pasukan gerak khasnye…pasukan gerak khas yusoff haslam tidak pernah gagal dlm misinye…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

KBB…Apa celop Bhai??? Lu ada sihat ke bulan syawal ni ????? Wa ingat DS jamal ada chan besar menang. UMNO perlukan pejuang tulenh macam dia ni untuk mereformasikan parti. Darah " Melayunya" pekat mengalir dalam denyut nadinya beb !!!!!Calon yang lain tu kira makan asap lah kan …

Skimo Horn
Guest
Skimo Horn

Geng Najis@alpuk.iii nak tanya rakyat sikit bileh kah.
1. Umno kalah PRU14? Betulkah?
2. Umno perlu refomasi?
3. DS Jambam tonkgkol.jadi pekarian?
4. Najib akan di dakwa?
5. Mana mr j dan kejora kenkabg?
6. Betul kah dedak babi habis?

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Geng Najis…setuju…unno perlu samsing penakut macam Jamal…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Kerajaan PH memang mudah berjanji. Namun, kebanyakan janji mereka dicapati. Begitu juga dengan Manifesto di dalam Buku Harapan. Manifesto selalu tinggal manifestomato. Skima Horny….kau ada perasan tak macam2 janji Kerajaan pakatan Haprakan dah buat….Terbaru adalah penggunaan internet jalur lebar. Di dalam Buku Harapan PH menjanjikan penurunan kos internet jalur lebar kepada separuh (50%) daripada sekarang. Namun, hari ini Menteri Komunikasi Dan Multimedia, Gobind Singh Deo hanya memjanjikan penurunan harga sebanyak 25% sahaja. Lagi 25% dicapati. Kedua, Buku Harapan juga berjanji akan mempertingkatkan kelajuan internet jalur lebar kepada dua kali ganda. Namun, yang ini Menteri yang berkenaan diam seribu bahasa. Ketiga,… Read more »

Jamesdean1
Guest
Jamesdean1

Setuju sangat…umno memg perlukan org yg bodo2 alang macam jamal.ini supaya umno yg telah ditolak rakyat akan terus ditolak hingga pupus benih2 nya sekalipun

dad
Guest
dad

umno perlukan geng najib…..umno tak perlukan org pandai….nanti banyak soal…

hanya org bodoh saja yg akn terus di bodohkan…

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

GN..bila pulak PH kencing rakyat..100hr belum habis ini kan pulak sepenggal..patut2lh beb..yg kuat kencing sipuaka tu yg seketika ini cakap meraban serta bkn2..dengarnya banyak pakai tok bomoh..tok pawang dr dlm luar negara..betul ke bhai..kan dah meresap saka puaka hantu pd dia..apa dia x buat salah ke..yg buat salah yg ndak mengenakan dia..dah bertebiat ke dia..apa punya tepis dia mau buat beb..GN..tok najib sedang lalok tu..stim biiiun ringgit..hahahahantokjekepala dia

Ronin
Guest
Ronin

Alaa.. apa la sgt nak kisah manifesto 100 hr ph. Janji bn dah 10 thn x selesai² lg sampai dah jd pembungkang. Ramai pengundi undi ph bkn sbb manifesto ph pun. Depa nak buang bn sbb khianati negara.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Itulah tandanye polis malaysia lemah….dah lama hidup dlm kepompong keselesaan kerana mempertahankan tuan besar…

isa3
Guest
isa3

Depa biasa nya cekap.

Tak tahu apa sebab sabenar depa begini sekarang.

kay ka
Guest
kay ka

Tak sangka aku macai2 sanggup mempertuankan bangkai ni…

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Kerana dedak…maruah belakang kira..

indrana
Guest
indrana

Apa atau siapa yang engkau maksudkan sebagai bangkai, kay ka?

Menuduh tidak nyata itu tidak bijak. Nama engkau pun kengkang. Engkau memikir pun begitu juga kah?

Saudagar Mimpi
Guest
Saudagar Mimpi

Lerrr… Jamal tu ler bangkai. Ayat simple pun tak boleh nak paham?