BELUM SEBULAN HILANG KUASA, KENAPA UMNO SUDAH JADI PAPA KEDANA?

Adakah UMNO sudah papa kedana ketika ini?
Baru tidak sampai sebulan kehilangan kuasa dalam kerajaan yang dipegang sejak lebih 60 tahun lalu, UMNO kini seolah-olah sudah hilang daya untuk menggerakkan parti itu dengan menamatkan serta-merta penyaluran kewangan bulanannya yang lazim diterima sebelum ini.
Dalam surat yang ditandatangani oleh Setiausaha Agung UMNO, Tengku Adnan Tengku Mansor, ia menyebut setelah meneliti kedudukan kewangan, parti ingin memaklumkan yang mana penyaluran peruntukan  bulanan kepada pihak Bahagian dan Pergerakan Sayap-sayap Bahagian terpaksa ditamatkan bermula Mei 2018.
Dalam surat itu juga meminta agar pihak Bahagian dan Pergerakan Sayap-sayap Bahagian dapat meneruskan pengoperasian parti seperti kebiasaan meskipun tanpa peruntukan tersebut.
Kenapa hanya baru tidak sampai sebulan kehilangan kuasa, UMNO tiba-tiba sudah jadi miskin dan papa kedana sehingga tidak mampu lagi menyalurkan peruntukan bulanan kepada bahagian dan sayap-sayap?
Apakah UMNO tidak mempunyai wang langsung dalam akaun banknya?
Ke mana wang parti yang dikumpul sejak 60 tahun berkuasa selama ini?
Adakah hanya pemimpin UMNO saja kaya raya, tetapi parti sebenarnya miskin dan papa kedana?
Tiadakah mereka yang kaya raya itu sanggup untuk menghulurkan derma kepada parti sendiri sedangkan mereka mengaut kekayaan pun atas nama UMNO?
Kenapa pemimpin yang menerajui UMNO sekarang tidak cuba meminta  wang derma yang kononnya daripada Pak Arab yang pernah diterima oleh bekas Presiden UMNO, Najib Razak?
Bukankah Najib ada menyatakan walaupun wang itu disalurkan atas nama akaun peribadinya, tetapi ia bukanlah kepunyaannya?
Kesian UMNO….belum sebulan hilang kuasa, sudah begini jadinya! 
Bagaimana agaknya nasib parti itu selepas setahun atau lima tahun akan datang?
Dengan keadaan tiada wang seperti yang ditunjukkan sekarang ini, bolehkah UMNO terus bernyawa lagi untuk menghadapi pilihanraya seterusnya?
Atau UMNO memang sedang menuju kematiannya? (ShahbudinHusin 31/05/2018)
Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 26 March 2019 — 2:05 pm

111
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
abdabima saktiBulat KenGENG NAJIBKejora Bapuk Bodo Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
abda
Guest
abda

Mereka yang memegang jawatan CEO atau Pengarah Urusan 1MDB dan SRC International sejak di tubuhkan tidak banyak di perkatakan atau di laporkan dalam berita berita. Rasa nya, hampir semua mereka berada di luar negara sekarang. Ingat lah bahawa seorang dari nya di beritakan memberi tahu bank bahawa akan ada masa masa nya di mana dia tidak akan memberi arahan bertulis bagi pengeluaran atau penghantaran wang dari akaun akaun berkenaan. Mahukan bank itu bertindak di atas arahan lisan nya sahaja. Itu lah tanda si tupai pandai melomppat, tidak mahu meninggalkan bukti bertulis bagi jenayah nya. Pihak berkuasa perlu letakkan peragkap perangkap… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

. PROPAGANDA STATUS KEWANGAN NEGARA TENAT DIBUAT UNTUK SALAHKAN BNat 3:00 PMPosted by Admin PahangKu Kuala Lumpur – Sejak seminggu kebelakangan ini, terlihat jelas bahawa taktik Pakatan Harapan (PH) adalah untuk menggambarkan ekonomi Malaysia amat lemah supaya apa sahaja yang berlaku sekarang dan selepas ini, kononnya bukan salah mereka, tetapi salah Barisan Nasional (BN), kata Ketua Penerangan Pemuda UMNO Malaysia, Shahril Hamdan Katanya, penjawat awam dan pesara terpaksa menerima tempias propaganda status kewangan dan hutang negara RM1 trilion yang dikata tenat sehinggakan bonus hari raya lebih rendah daripada biasa (RM400 dan RM200 masing-masing) dan hanya diberi kepada mereka yang bergred… Read more »

Bulat Ken
Guest
Bulat Ken

Tp bila kalah di tangan org tua yg baling gelas pun tak pecah, ianya cukup memalukan. Yg muka tebal aje yg dapat cover malu. Tp dalam hati semua org boleh agak betapa besarnya malu yg ditanggung.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

"TABUNG MILO REJIM" JADI BAHAN LAWAK NETIZEN???POSTED BY SEMUT HITAM ON KHAMIS, MEI 31, 2018 WITH NO COMMENTS SO FAR Tak hairanlah kenapa pada ketika ini pelabur – pelabur asing pun takut nak membuat pelaburan mereka di Malaysia kerana watak dan karektor pemimpin Rejim ini tak ubah seperti Badut. Mana tidaknya. Pengumuman berkaitan dengan tabung yang kononnya nak selamatkan hutang Negara itu hari ini hanya menjadi bahan lawak jenaka dilaman media sosial semata – mata. Bagi sesetengah pihak, Rejim Pakatan Haprak tu kononnya nak tunjuk yang mereka sedang berada dalam keadaan yang sangat kritikal sehingga terpaksa mewujudkan tabung berkenaan. Menurut… Read more »

abda
Guest
abda

"The listed money-laundering countries are … the Philippines …" Selalu ke Najib atau Mak Badak melawat Philippines sejak timbul nya peristiwa 1MDB? Atau anak buah dia. Atau kuncu kuncu nya yang boleh di anggap proxy nya? Kalau tak silap, Sarawak Report ada mengatakan seorang jongos di Prime Minister's Office di ketahui pergi ke Thailand membawa banyak wang untuk di masukkan ke akaun Najib atau Mak Badak. Moral of the story: Jangan mudah mengata "Padan muka dia" bila membaca berita wang dan lain lain harta Najib dan/atau Mak Badak di geledak dan di rampas Polis. Tak cukup dengan "padan muka dia".… Read more »

abda
Guest
abda

Ini dia laporan New York Times, akhbar terkemuka dan boleh di percayai, menyatakan 15 negara yang di anggap berpotensi membenarkan "money laundering": 15 Countries Named as Potential Money-Laundering HavensBy JOSEPH KAHNJUNE 23, 2000 The world's leading industrial nations named 15 countries and territories today, including Israel, the Philippines and Russia, as potential havens for ill-gotten wealth. The list is the culmination of a decade-long effort to act against money-laundering centers. It was issued after United States and European officials grew concerned that bank secrecy and weak regulation in some nations contributed to the devastating financial turmoil in Asia and Latin… Read more »

abda
Guest
abda

Saya percaya ada banyak lagi wang Najib yang tersimpan dalam akaun akaun bank di luar ngara. Sama ada di atas nama nya sendiri atau di atas nama proxy.

Termasuk di atas nama Jho Taek dan Riza Aziz. Akaun akaun mereka di US, Switzerland dan Singapore sudah tentu sudah di rampas atau di beku.

Tapi bnyak lagi negara negara di dunia ini yang tidak kisahkan pasal money laundering. Atau mahukan berblion wang itu di "parked in their countries" sebab boleh mendatangkan faedah kapada eknonomi negara mereka.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Di bangladesh kot….hahaha

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Friday, June 01, 2018belum 100 hari : Kroni / Proksi Mahathir yang pernah hanguskan berbilion wang rakyat kembali dapat projek RM30 billionCatatan Umum 1 Jun 2018 belum 100 hari Mahathir jadi PM, kroni / proksinyakembali mendapat projek RM30 bil 1. Sudah dikatakan Mahathir yang sangat licik kembali demi keluarga, anak – anaknya serta kroni dan proksinyanamun manusia licik ini sangat cekap mencipta persepsi dan kini dalam tempoh 12 bulan ini semua yang keluar dari mulut Mahathir akan didengar sebagai lagu yang lunak yang tidak sama sekali boleh dibantah. Tidak perlu menunggu lama 1 Jun kroni lamanya yang menjadi sebahagian punca… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

4. Tidak perlu menunggu lama belum 100 hari lagi pasukan Mahathir sudah menunjukkan belang. 1 Jun 2018 individu yang dibail out berbilion menjahanamkan wang rakyat muncul lagi. Ting Pek Kiing dapat projek tambak laut untuk pembangunan mewah bernilai RM30 billion. Apa kelayakan Pek Kiing ? Berapa pula wang rakyat akan jahanam untuk bail out projek ini lepas gagal nanti ? Projek ini katanya akan dapat dana dari luar adakah dana luar sebelum ini dikatakan penjajahan bentuk baru ? Bagaimana dengan kesan alam sekitar ? kesan impak sosial setempat ? adakah semua akan hancur diketepikan seperti projek Bakun juga ? 5.… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

8. 2003 Sime Darby dan China Hydro ambil alih melibatkan RM 1.8 bil kontrak kepada IMPSA dan Alstom. Entah banyak mana lesap hingga 2007 Synergy Drive yang ada kaitan dengan Temasik pulak ambil alih dan terakhir, Kerajaan Sarawak ambil alih dengan bayaran RM2.5 bil + RM5.6 bil hutang tertunggak dijamin kerajaan pusat. Paling lekeh RM20 bil hangus kerana Projek Bakun ini. 9. Sentimen sedih mengajak rakyat berkorban, termasuk mengutip derma. Tapi tahukah rakyat kekayaan keluarga Mahathir sangat melampau, Contohnya antara banyak koleksi kereta mewah Mokhzani bernilai RM8 juta. Kalau anak cucu serta kroni Mahathir termasuk Daim beri 10 % kemewahan… Read more »

abda
Guest
abda

Umno sudah jadi papa kendana sebab Najib sudah tidak lagi perdana.

Tidak lagi Perdana Menteri, tidak perdana memberi wang dari jumlah yang di curi nya.

Mentaliti mncuri nya itu membikin dia kedekut, pentingkan diri nya sendiri sahaja, tak pedulikan Umno. Tak pedulikan pemegang jawatan dalam Jemaah Tertinggi (Supreme Council), di Bahagian, di Cawangan, dan ahli ahli pun.

Sebab dia memikirkan mereka semua tidak menyumbng masa dan tenaga yang cukup bagi endapatkan kemenangan Umno/Bn d Pru14.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Muhyiddin tolak rayuan Jamal minta dilindungi31 Mei 2018, 11:10 malam (Dikemaskini 31 Mei 2018, 11:32 malam) A AMenteri Dalam Negeri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menolak rayuan "melindungi" Ketua Umno Bahagian Sungai Besar, Datuk Seri Jamal Yunos yang hilang selepas berjanji untuk menyerah diri kepada polis semalam. "Apa nak lindung apa? Dia tahu dia buat salah lepas tu dia lari," Muhyiddin memberitahu pemberita selepas hadir majlis berbuka puasa Jabatan Penjara di masjid Penjara Kajang malam ini. Muhyiddin berkata beliau juga meminta Ketua Polis Negara Tan Sri Fuzi Harun mengesan Jamal yang dilaporkan disiasat untuk sembilan kes, termasuk tiga daripadanya yang telah… Read more »

abda
Guest
abda

Tangkap juga anggota Polis yang di laporkan ada menjaga dia di hospital Ampang itu. Untuk dapat menangkap si Jamal gengster Umno ini, risik dari keluarga, kawan kawan dan pengikut pengikut dia. Perhatikan tempat tempat yang dia boleh mengeluarkan wang dari akaun Tabung Haji dia – – di laporkan dia lari dari Hospital di Ampang itu pergi mengambil wang di Tabung Haji. Jika dia ada akaun2 di bank yang banyak cawangan (keluarga nya boleh beri maklumat itu), tidak perlu buang masa dan tenaga mengawasi bank atau Tabung Haji. Dia mesti di tangkap pronto. Supaya tidak menjejas nama baik pihak berkuasa demikain… Read more »

Electrotech
Guest
Electrotech

Umno…pengkhinat Melayu..bye2

diny yusof
Guest
diny yusof

BBC News.Wednesday, January 14, 1998 World: Analysis Koreans give up their gold to help their countryimage: [ Eight tonnes of gold was collected in the first week ] South Korea has exported the first shipment of 300 kilograms of gold collected in a public campaign to help the country out of its economic crisis. The nationwide campaign – led by large business groups including Daewoo, Samsung and Hyundai – began on January 5, and involved ordinary Koreans donating personal gold treasures, which have been melted down into ingots ready for sale on the international markets. Kate Liang looks at the… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Gebg Najid nak derma Tabong negara?…tabong umno papa kedana pon Geng Najis tak peduli…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

When injustice becomes law, resistance becomes duty"…."Many will call me an adventurer – and that I am, only one of a different sort: one of those who risks his skin to prove his platitudes."— Che Guevara (1928-1967) International Revolutionary

Bulat Ken
Guest
Bulat Ken

Jadi apa yg ksu nak buktikan? Che Guevara tak mkn dedak. Kau? Hahahaha…

abda
Guest
abda

Wow, GENG NAJIB mahukan konsep "revolution" atau menjatuhkan Kerajaan secara haram di lakukan di Malaysia.

Pihak berkuasa di gesa awasi penderhaka ini setiap masa.

Saya yakin bahawa Police Special Branch melakukan pengawasan terhadap penjenayah di alam siber.

Dan GENG NAJIB yang selalu mengeluarkan kata kata "janggal" di sini ada di dalam awasan Special Branch.

Di percayai sudah di kenal pasti dan di harap akan di tangkap di masa akan datang.

Macy
Guest
Macy

Umno belum lagi papa kedana dan masih lagi berkemampuan utk perjalanan parti! Surat pemberhentian dana hanyalah utk justify dorg punya claim bahawa duit rampasan dri kediaman najib adalah duit dana party! Mereka sedang mengestablish the fact bahwa duit rampasan adalah bukan dri sumber 1mdb dan seumpamanya, tetapi adalah sebenar benarnya duit dana parti umno! Kelihatan solidariti mereka masih lagi intact and has not yet been compromised! That is good! Looks like we will get more for the price of one if our cops play their cards right! If we have a case against najib relating to 114million found, then those… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Umno boleh berlakon demikian..tapi nak tuntut dari polis mestilah ade bukti yg jelas…beratus juta bawah bantal…misalnye wamg dikeluarkan dari akaun umno…ato akaun raja arab….

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Biasalah kan…DSAI ni kan politican Otai, cakapnya pun berlapik..segala maksud cakap2nya tu kena read between the lines. Kalau ada apa2 isu dengan Tun M, takkanlah dia nak beritau secara terus terang. Yakinlah dah tentu ada perancangan yang sedang dilakukannya tu….belakang tabir, takknlah semuanya nak didedahkan pulak..rosaklah program nanti. Sekarang ni masa yabg paling baik untuk membina kekuatan semula…dulu kat dalam, langkahnya terhad, kini dah keluar…takde sesapa pun yang boleh menghalangnya. Ini era Msia baru..bebas bersuara dan menegur jika ada yang dirasakan tak betul. Ini hak setiap rakyat Msia..termasuklah DSAI. Walau apa pun, kita tunggu dan lihat episod seterusnya, semakin'panas' dan… Read more »

Macy
Guest
Macy

Yes i can smell somethin' cookin'! It's your ass burning! Keh keh keh!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Nampak gayanya road show DSAI semkin lancar dan berada dilandasan yang betul…dari istana Kelantan..ke Istana Johor.dan kemudiannya ke Istana Pahang dan terbaru ke Istana Selangor. Cukup cekap DSAI membina net workingnya dalam masa yang sangat2 singkat…dah tentu ini akan memberi tamparan hebat kepada Tun M yang sememangnya diketahui umum mempunyai reputasi yang kurang baik dengan pihak Istana. Bijak betul lah DSAI ni…inilah baru yang dinamakan politican dalam erti kata yang sebenar2nya. 4 Istana negeri dah di'tawan' DSAI..yang power2 pulak tu. Kini DSAI mampu tersenyum lebar …perancangannya dah berjalan dengan lancar tanpa sebarang hiccups…apa perancangannya tu..Tunnnggu…masanya belum sesuai untuk membuat 'surprise'… Read more »

rahman jpc
Guest
rahman jpc

saya dpt maklumat, jemputan ibu YDP Agong utk 'bersembang' dgn TPM (ds wan azizah) mempunyai tujuan yg spesifik i.e berkenaan kemilut istana Kelantan yg masih belum reda.

mungkin kita akan mendengar banyak lagi cerita mengenai YDP Agong ini.

wallahu'allam.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Geng Najis dah terkenal kaki temberang…bawak cerita temberang..

Ade jugak spekulasi lawatan kak wan berkaitan nurul Izzah akan jadi permaisuri Agong…

Ramai yg pandai buat buat spekulasi dan temberang…

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Bila dah lepas 100 hari kalo temberang tak menjadi biasanye kalo ditanye balik Geng Najis akan diam…buat temberang baru plak…soklan2 yg ditanye seblm ni tak pernah dijawab oleh Geng Najis..

Electrotech
Guest
Electrotech

GNajis dah la…tunggu 5 tahun ya.Sokong Rosmah..

omar daud
Guest
omar daud

HIDUPNYA parti umno sehingga menjadi the longest political party to sustain over 50 years in the world"
berpaksikan 3 sebab;

1.issue bangsa & agama…dapat kekalkan kuasa.
2.ada kuasa ada wang tak kira halal /haram.
3.media perdana -yg cover up.

KESILAPAN MEREKA YG BESAR:MAJORITY AHLI UMNO BERFAHAMAN FIEDAL….Too much respect pada bangsawan dan WARLORD.

Mereka2 ini tak boleh ditegor,bila bangsawan umno diberi kebebasan semahu-mahunya sehingga negara menanggung kesan pada semua golongan dan bangsa,bila rakyat diberi peluang,maka berakhirlah riwayat umno,seperti RABU,,Rakyat akan buang umno.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Anwar: Dakwaan jumpa orang Najib tidak benar 31 Mei 2018, 11:51 malam (Dikemaskini 31 Mei 2018, 11:54 malam) Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata dakwaan beliau mengadakan pertemuan rahsia dengan seorang "Tan Sri" yang mewakili bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak bertujuan meregangkan hubungan antara beliau dan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohmad. Dalam satu wawancara dengan Astro Awani, Anwar mengatakan dakwaan itu tidak benar dan mungkin ia datang dari musuh-musuhnya. "Ini saya tidak tahu mungkin datang dari musuh saya, ataupun ada orang yang… pelbagai pihak, ada orang juga tugas nya nak meregangkan hunbungan saya dengan Tun… Read more »

rahman jpc
Guest
rahman jpc

sebelum anwar d pecat drpd jawatan TPM, saya berkhidmat d bawah nya d kem kewangan.

hanya saya perlu beri pendpt bahawa setengah insan (terutama politikus), mereka ini 'sasamikin' -cakap tak serupa bikin.

harap semua faham!!!

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Dengar khabar umno dah bankrap…berul ke geng najis?…tolong bagi pencerahan sikit …

Umno tak mao bukak tabong mintak derma ker?…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Tangguh Dulu Janji Manifesto – Dalih Lawak Guan Eng KERAJAAN Pakatan Harapan (PH) membuat jenaka apabila memutuskan untuk menangguhkan sementara beberapa inisiatif Janji 100 harinya sehingga keadaan kewangan negara bertambah baik.Antara inisiatif yang akan ditangguh pelaksanaannya itu ialah pemberian subsidi petrol bersasar bagi kereta bawah 1,300 cc dan motor di bawah 125 cc, skim caruman KWSP untuk suri rumah dan peningkatan gaji minimum.Juga janji untuk penangguhan bayaran balik pinjaman PTPTN terhadap graduan berpendapatan RM4,000 ke bawah sebulan dan pelaksanaan Skim Peduli Sihat.Menteri Kewangan, Lim Guan Eng dalam dalihnya itu hari ini berkata, semua inisiatif ini hanya akan dilaksanakan kerajaan pusat… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Tak de masalah pon…janji Ron 95 stabil dan harga barang tak melambung…

Masalah sekarang bagaimana umno boleh bangkit kalo dah papa kedana…kita perlu ade pembangkang yg sihat dan kuat…umno dah lemah…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Soalan 1: Siapakah paling gembira jika institusi Islam dihapuskan di negara ini?

Jawapan : Puak munafik dan kafir harbi.

Soalan 2 : Siapakah yang mengundi @ memberi kuasa kepada puak munafik dan kafir harbi untuk menghapuskan institusi Islam.

Jawapan: Pengundi jahil murakkab yang mengutamakan kehidupan dunia dari agama Islam dan ulama su' yang menghina dan memfitnah perjuangan Islam dan parti Islam secara terbuka. Khalas…Ahlan wahsahlan beb !!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

TUN MAHATHIR GAGAL TANGANI ISU HUTANG HINGGA SANGGUP MINTA DERMA @chedetofficial @muhyiddinyassinKerajaan PH hari ini mengumumkan kutipan derma daripada rakyat dalam usaha untuk membayar hutang kononnya. Tapi bagi Sangkakala ianya adalah bukti bahawa Tun Mahathir bukanlah seorang pakar ekonomi dan pakar menguruskan negara seperti mana yanh disebut oleh pengikut PH. Kenapa Sangkakala kata begitu? Selepas Tun Mahathir melepaskan jawatan sebagai Perdana Menteri kali pertama pada tahun 2002, beliau juga meninggalkan hutang negara kepada Pak Lah selaku pengganti beliau dan Pak Lah tidak pula mengambil pendekatan sampai mengutip derma kepada rakyat. Mungkin akan ada yang mengatakan bahawa hutang zaman Tun Mahathir… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Hutang angkara najib…bunge hutang 31 billion setahun…tambah hutang 1 mdb yg dirompak oleh najib dan jumaahnye 38 billion…geng najis patut bayar hutang ni..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Khamis, 31 Mei 2018TUHAN MAHA ADIL !! ORANG SENDIRI KANTOIKAN MAHATHIR !! @chedetofficial @MuhyiddinYassin @NajibRazak @Zahid_HamidiSesungguhnya Allah SWT itu Maha melihat dan Maha mendengar dan tidak akan ada satu pun yang mungjin terlepas dari pandangan dan pendengaranNya. Seperti yang berlaku dalam negara sejak sebelum pilihanraya umum yang ke 14 lalu, terlalu banyak fitnah yang dilemparkan oleh kerajaan hari ini terhadapat kerajaan Barisan Nasional hanya semata mata dendam kesumat didalam hati seorang lelaki tua bernama Mahathir Muhamad. Namun begitu, hari ini seluruh rakyat Malaysia dapat melihat dengan mata dan kepala sendiri bagaimana liciknya Tun Mahathir menipu seluruh rakyat Malaysia. Abu Bakar… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Geng najis paham ke ape kebenda manipulasi?…

Kalau bukan 1 trillion pon hutang dah menimbun…bnm dah sahkan hutang wajib bayar hampir 700 billion tidak termasuk hutang cina kominis ratus billion untuk hsr dan ecrl…hutang 1 mdb yg ditanggung oleh kerajaan 38 billion kerana telah dirompah oleh jumaah najib….

Manipulasi kepala bapak ko..

diny yusof
Guest
diny yusof

KBB , apa lagi yang nak di kata terhadap Geng Najib ni ?

Dia bukan tahu pun secara total benda yang di copy~paste nya tu .

Kalau ada yang kata kerbau itu lembu dan lembu itu adalah kerbau , dia pun akan percaya juga .

Pasal itulah , Kepala Bapak Dia tu sedikit masa dahulu labelkan dia bangang , bodoh lagi haramzadah !

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Kenapa Allah Menghilangkan Lidah Ikan? Pak diny….Nak dengar satu cerita tak? Kenapa Allah menghilangkan lidah ikan? Rasululllah s.a.w bersabda: " sejahat-jahat manusia pada hari kiamat nanti ialah orang yang bermuka dua. Barangsiapa bermuka dua di dunia maka di hari kiamat kelak dia akan mempunyai dua lidah dari lidah dari lidah api neraka jahannam". Sabda Rasulullah s.a.w lagi: "tidak akan masuk syurga orang yang suka membesar-besarkan cerita". Pabila ditanya apa hikmahnya, Baginda s.a.w menjawab: " sesungguhnya Allah s.w.t telah menciptakan semua makhluk itu mempunyai lidah, sama ada yang boleh berkata-kata ataupun yang tidak boleh berkata-kata." Salah seorang sahabat pun bertanya, "kenapa… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

Bukan kah yang kena jaga lidah tu adalah diri kamu sendiri .

Bagitu juga dengan idola pujaan kamu ..Najib Razak .

Kata tak ada duit di dalam akaun peribadi . Kemudian mengaku ada .

Itu Zahid .. bila duit dah habis kira , baru nak cakap itu duit UMNO . Mengapa tak kata ketika duit tu dirampas . Mengapa Najib Kepala Bapak Kau tak tweet2 dia bilang duit tu UMNO punya .

Bingai punya walaunta jenis mangkuk hayun .

diny yusof
Guest
diny yusof

Oh ya , Geng Najib ..

Pernah saya katakan sedikit masa dulu kepada sahabat kamu yang menghilangkan diri , Mr. J bahawa Najib dan kuncu2nya telah mengsonglap duit 1MDB . Dan saya sehingga sa'at ini masih lagi berpendirian yang sama .

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Pembinaan pulau Batuan Tengah di perairan Johor tu bukannya sikit2 kosnya nanti…mau mencecah berpuluh2 billion RM jugak tu. Sehingga kini masih takde kenyataan rasmi yang menerangkan apa keperluan untuk msia membina pulau tersebut.

Persoalan yang maha besar di sini ialah sapa yang akan dapat kontrak untuk membina pulau tu…adakah ia akan dilakukan secara open tender ataupun terus diserahkan kepada kroni2 saja…dan….berapa persen yang bakal Madey perolehi ????? Saja tanya…jangan mare yeeerrr !!!!

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Cuba cerita dgn jelas…tak pernah dengar pon seblm ni..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

KBB..cari sendirilah…sepatah kata Phantom si hantu raya tak bertuan tu..dah besar2 pun masih bodoh lagi…keh..keh..keh..Haak..Tuiii !

diny yusof
Guest
diny yusof

Geng Najib ..pembawa berita palsu .

Bila tak dapat sampaikan cerita dengan hujah dan fakta , mangkuk hayun ni kata orang bodoh .

Mungkin Geng najib ni dapat wahyu dari orang yang dah mampos kot . Sama saperti sedikit masa dulu , dia kata dapat nukilan dari sahabat dia di Melbourne . Katanya berita tulisan Barry Wain . Bila saya beritahu Barry Wain ni sudah pun duduk 'rumah gelap' bertahun dulu .. terkedu dia . Kalau dah jenis mangkuk hayun tu …tetap mangkuk hayun .

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

MAY 31, 201840PTPTN – Satu Lagi Janji Kerajaan PH Dicapatiimage: Satu daripada sepuluh Manifesto Kerajaan PH adalah peminjam PTPTN yang berpendapatan kurang dari RM4,000 boleh menangguhkan pembayaran sehingga gaji berkenaan dicapai. Hari ini Menteri Pelajaran, Dr Maszlee Malik, dipetik The Star, berkata,The Ministry needs more time to find the best way to fulfill this promise.Alasan yang diberikan? Beliau berkata,Pakatan Harapan Government has to postpone its promise as the country is saddled with more debt than what was revealed by the previous administration.Jadi manipulasi hutang negara sehingga kononnya mencecah RM1 trillion ada sebab rupanya. Baca Nota Kaki di bawah. Jadi tak… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Bila bendera Mata Satu yakni Bendera Dajjal Mata Satu dipuja….. semua Koncho2 Dajjal akan ikut sama BERDUSTA seperti Dajjal tu sendiri. So jangan hairan lah, sebab sudah dijangka begitu. Apa nak diherankan..berdusta dan memungkiri janji ni kan dah pekat ada dalam DNA dia orang…keh..keh..keh…Haaaak..Tuuuuiii!!!!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Hutang kerajaan BN 1 trillion tu propaganda aje, biasalah sandiwara nak raih simpati dari rakyat marhaein… tujuannya banyak, antaranya ialah…….. Nak burukan imej BN dan DS Najib… PH tahu dengan cara itu rakyat akan terus benci BN dan menyalahkan DSNR atas apa yang kononnya berlaku pada negara ini… Sebelum PRU dah kempen dah guna tektik ni secara terang2an di atas pentas2 ceramah politik fitnah dan hasut mereka seluruh negara…dan yang malangnya..ramai pulak cai2 haprak yang telan bulat2 aje apa yang diputarbelitkan tu tanpa tapisan. Sekarang ni…Nak elak tuntutan 10 janji dalam 100 hari yang digebangkan sebelum PRU dulu tu…cari alasan… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Fail state, negara nak bengkrap, hutang banyak, kononnya kerajaan yang lepas boroslah…tak reti urus kewangan negara lah.. Ayat ayat ni baru keluar dari mulut kau orang lepas sahur tadi atau sebelum PRU lagi? Bukan ke ini yang kau orang canang2kan kat pentas2 ceramah dulu, khususnya oleh Tun M dan konco2nya tu…Dah korang yg kata macam ni sebelum PRU dan korang jugak yg janji macam2… situ free sini hapus, situ tak payah bayar.. sini percuma. Sekarang kata negara hutang banyak tak bole tunai janji….apa maksudnya tu..dah tentulah 10 janji dalam 100 hari tu konfom tak boleh dilaksanakan lah tu…Porrrraaah..janji dulu dah… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Dengar cerita Tun M nak bina satu pulau berdekatan dengan pulau Batu Putih . Aiiiik…Kata negara hampir muflis sampai tubuhkan Tabung Harapan Malaysia, paksa rakyat derma untuk langsaikan hutang negara . Tapi yang peliknya… ada pulak duit nak bina pulau tu . Ingat pembinaan pulau ni murah ke ? Sudah pasti cecah berbillion ringgit . Betul punya penipu putar alam mamak Madey ni . Bulan puasa pun nak menipu dan membongak aje kejenya… Apa tujuan nak bina pulau ni malainkan nak 'berperang ' dengan Singapura keeer ???? Dari dulu sampai sekarang ..tak abis2 nak cari gaduh aje dengan orang lain.… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

Pada dasarnya , manifesto PH dibuat berlandaskan dari fakta2 dan data2 ekonomik yang di tonjolkan olih kerajaan BN . Olih kerana kerajaan BN yang selama ini sentiasa menggembar gemburkan tentang hebatnya kedudukkan ekonomi Negara ini , maka PH secara dasarnya akan mengimplemantasi penambahbaikan kepada system sedia ada . Malangnya , segala data2 dan fakta2 yang selama ini di tonjolkan olih BN hanya iota belaka . Hutang2 Negara banyak yang di kaburi didalam berbagai terma . Maka PH terdesak mengambil langkah berbedza ( different approach ) dengan mengemaskini system kewangan Negara terlebih dahulu . Perlu difahami , dunia nyata pada hari… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Kerajaan Madey judiforex naik cai2 Haprak melonjak gembira tak terhingga…kononnya ' nasib baik' telah memihak pada mereka. Takkanlah mereka semua ni tak sedar2 lagi apa dah jadi sekarang….dikhabarkan kononnya dah keluar dari mulut naga..tapi rupa2nya sekarang masuk mulut buaya pulak !!!! Tengok ajelah dengan mata yang terbuka luas apa yang berlaku sekarang…Buang kakitangan awam, bazir worldcup… kasi kroni kenyang, Bubar-Batal-Buang segala mak nenek.. Last2 keluar idea hebat yang tak terfikir selama ni… Budak2 tua beruban 4-5 ekor cakap buat tabung buloh untuk kutip duit dari rakyat langasikan hutang negara…macam ni ke kehebatan 'council of Elders' yang heboh2 dicanang2kan satu alam… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Baru mendengar wawancara YB Anthony Loke berkaitan dengan isu2 pengangkutan di Msia dewasa ini. Bukan main gebangnya…macam2 perancangan yang bakal dilaksanakan oleh Kerajaan Pakatoon untuk menaik taraf prasarana pengangkutan di negara ini. Dalam keghairahnnya tu melabong sampat bersembur2 air liur, langsung tak disentuh pun apa perancangannya untuk menaik taraf sistem pengangkutan di Sabah dan Serawak. Seolah2…kedua2 negeri tu tak ujud langsung dalam Msia. Takkanlah kerajaan Pakktoon hany menlebihkan semenanjung aje dan menganak tirikan negeri2 tersebut…bukan kah mereka juga adalah rakyat Msia yang membayar cukai dan berhak untuk dibela seperti rakyat lain di semenanjung???? Adakah manifesto 10 janji dalam 100 hari… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

PM Spore, Lee Hsien Loong membuat lawatan mengejut bertemu Tun M baru2 ni… tak pasti apa butir2 perbincangan mereka berdua, tapi yang pasti hasilnya ialah HSR dibatalkan… tuntutan Msia terhadap Pulau Batu Putih tak tentu tentu pasal dibatalkan rayuannya di ICJ.. Ape ke jadah sandiwara politik yang dimainkan oleh kedua2 pemimpin negara ni? Madey lebih sanggup bayar balik RM 500 juta kepada Spore dari meneruskan HSR ni…belum pun mula upacara pecah tanah..tak pasal2 dah kena keluar duit sebanyak tu. Kata takde duit…kerajaan banyak hutang, ada pulak duit sebanyak tu untuk bayar kepaad Spore..pelik kan. Jadi jangan terperanjatlah kalau sebahagian dari… Read more »

Bulat Ken
Guest
Bulat Ken

Makin sasau GN ni. Kesian. Agaknya dah tak ada duit nak beli ubat.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Baiklah bayar pampasan 500 juta dari bayar billion2 tiap tahun untuk bunga hutang…bukan ade faedah yg besar pon hsr kpd rakyat malaysia…

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Serawak bukan kerajaan PH..kerajaan serawak boleh rancang ato bina sendiri…rezab begeri serawak 22 billion…

Sabah boleh rancang dan pohon kpd kerajaan pusat….tak de masalah…

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Kakitangan awam tak de seorang pon dibuang…zulkipli sprm dan suryati ROS ditukar..

Kakitangan yg dibuang mcm lokman adam adalah lantikan umno yg habiskan boreh…

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Geng najis kuat temberang dengan dengar cerita…cerita terbaru temberang geng najis tun madey nak bina pulau plak…pulau kapla bapak ko…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Kerajaan Pakatan Harapan memutuskan untuk menangguhkan sementara beberapa inisiatif Janji 100 harinya sehingga keadaan kewangan negara bertambah baik. Tak taulah bila kewangan Msia akan bertambah baik…kalau dah baik pun, takkanlah nak uar2kan pada rakyat..nanti rakyat akan tuntut janji macam2 beb.. Antara inisiatif yang akan ditangguhkan pelaksanaannya itu ialah pemberian subsidi petrol bersasar bagi kereta bawah 1300 cc dan motor di bawah 125 cc, skim caruman KWSP untuk suri rumah, peningkatan gaji minimum, penangguhan bayaran balik pinjaman PTPTN untuk graduan berpendapatan RM4,000 ke bawah sebulan dan pelaksanaan Skim Peduli Sihat. Menteri Kewangan, Lim Guan Eng berkata, semua inisiatif ini hanya akan… Read more »

HBM
Guest
HBM

Barangkali manusia jenis makan duit haram ini maruah diri sudah tak ada lagi.
Muka pun jenis tak tahu malu…..bercakap selamba saja.

isa3
Guest
isa3

Berita baik –

More Chinese firms invest in Malaysia after new Govt installed

Three Chinese enterprises have invested RM1.2 billion in Malaysia in the first week following the formation of the new government led by Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad, said Chinese Ambassador to Malaysia, Bai Tian.

Sapa kata gomen baru dampen FDI? Tak betui.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Tun dah perbetulkan definasi FDI dari cina… Definasi najib fdi cina masuk sekampong..

malaysiabaru
Guest
malaysiabaru

tanda tanda munafik adalah mereka yg beriman tak tunaikan janji

punaisihat PpBm cap munge 13 kerusi yg jadi PM adalah contoh terbaek

apa lebai tak ajor nyanyok ni pasai islam.. bukannya ajaran hindu..

– kerajaan PH di ketuai keldai 93 tahun tangguh janji 100 hari
– pptpn kena bayar sampai habis
– epf utk bini tangguh

ini semua silap nyanyuk suruh batal GST cepat sgt esok !!! 1june

lobai pi nashat nyanyuuuk tuuu jgn mungkir janji.. kapiiir nantii

malaysiabaru
Guest
malaysiabaru

ana baru balik abu dhabi.. musaffir lagi..

JGN RISAU KENGKAWAN umno semua.. duit akan sampai tak lama lgiii..

setakat rm114 juta apa ada
ambillah beli coklat…

yg nak masuk ni lagi besaaaar.. sapa kata umno dah nazak.. nanti kena 'baham' baru tau

I
Guest
I

Sdra MB ni dah kena sawan ke… meroyan tak tentu pasal.. Tu lah . Dulu abah dan mak suruh sekolah betul2 biar pandai menulis dan mengira ko ponten… Cubalah bawak bersabor dan kira betul2 dah sampaiv100 hari ke… aduh… bauk MB study betul2 manifesto PH tu dan tunggulah selesai 100 hari tu.. kalau tak laksanakan barulah kutuk habis2… his bingainya..

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Bersabar kita berlapang dada..diikutkan x cukup tu 100 hr..janji nak dtunaikan apakan daya..ambil alih je kerajaan mcm2 rosak jumpai ditinggalkan sikepala kabinet klepet tu..maka kerajaan baru terkedu bro..tunai je apa yg mampu..lama kelamaan nnti ok..

isa3
Guest
isa3

Ko merapu lagi, malaysiabaru.

Aritu hilang sakejap pigi Abu Dhabi? Masuk spital bahagia, dak?

Nampak belom berapa pulih. Ko ngata "di ketuai keldai 93 tahun" dahtu ckp "rm114 juta apa ada .. ambillah beli coklat…"

Aku nak nengok – kalo ko selalu melalut mcm nak pigi spital bahagia lagi, aku diam le.

Skang ko baru masuk, aku nak ngentot ko sikit ckp tak betul le.

HBM
Guest
HBM

Dulu aku ingat Malaysia Baru ini orang hebat, ternyata 'budak gila'.

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Hahahacantikbro..duit berlambak2..sipelahap kira pakai timbang dacing..dulu mcm rimau..sikalang mcm kucing..habis ahli pencacai umno turut dkencing..udah rebah masih nak tunjuk gah..pi blahlh..
Kahkakhakakhduitmanaha

john doe
Guest
john doe

UmNo hari ni sudah tidak lagi punya sebarang keihklasan di dalam perjuangan. Masing-masing hanya memikirkan 'apa yang aku boleh dapat untuk diriku dan persetankan orang lain.'

Walaupun para pembesar UmNo memiliki harta dan wang melimpah ruah, mereka tak gamak untuk taburkannya lagi disebabkan mereka tidak yakin akan kembali mendapat sokongan kaum Melayu.

UmNo memang sudah sangat nazak. Hanya sedikit masa saja lagi sebelum parti ini boleh ditalkinkan.

Innalillahi wainna ilaihi raji'un

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Begitulh nmpak nya..senang dgn telahan bro john doe..

diny yusof
Guest
diny yusof

Sabah Wanita Umno chief quits party with 200 Libaran Umno members 4 hrs ago SANDAKAN: Sabah Wanita Umno chief Datuk Armani Mahiruddin and about 200 Libaran Umno leaders and members have broken away from the party to join Parti Warisan Sabah. Declaring her support for Warisan president and Chief Minister Datuk Seri Mohd Shafie Apdal, Armani said her decision to leave the party was made after concluding that Umno no longer has a direction. “We are joining Warisan as regular members and what’s important is that we fight together with Shafie to ensure that Sabahans are taken care of," said… Read more »

Tajul
Guest
Tajul

Jangan terkejut kalau amno bakal jadi parti melukut di tepi gantang macam ppp masa pru 15 nanti

Tu pun kalau amno ni wujud lagi la

Fan Tun
Guest
Fan Tun

Roti Nan dah tutup kedai
Bos parti dilanggar badai
Dulu mengangguk umpama keldai
Takde duit spenderlah gadai!

Ramai kaya di dalam parti
Kenapa kedekut tak mahu bagi
Parti sendiri dah nak mati
Kalau bagi terasa rugi!

Yang kaya rasa nak lari
Takut dikejut waktu dinihari
Malu pulak bila bergari
Dulu kebal setiap hari..

Yang songlap semua dah lenyap
Tak lama lagi nampaklah kayap
Dulu lantang sekarang senyap
Dalam coffeehouse tak lagi merayap!

Yang bela artis,artis pun lari
Sebab duit takde lagi
Kondo,kereta tak dapat free
Hanya tinggal lidah dan gigi!

Parti dah pokai, ye ke tidak?
Atau saja nak selamat Pak Badak?
Duit berjuta di beg dan kotak
Konon wang parti..rumah bos letak!

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Cantik lah bro fan tun..

Perak Man
Guest
Perak Man

Terbaik bro fan tun.. Parti keris telanjang ni parti wayangKonon kerana Abata mereka berjuangBila dah kalah habis semua pecah tembelangKantung pusat kosong tapi perut kebanyakkan pemimpinnya boroi kenyang.. Selama ni mereka bongkak bergaya Dengan kuasa dan harta kerajaan mereka gunaBila dah kalah, tak dapat terima hakikat susah nak percayaMeraban teben ler parti deme udah papa kedana.. Boleh pulak pemimpinnya simpan duit cash kat rumah berjuta jutaKatanya dana untuk parti, nampak sangatnya autaIni semua plot nak selamat kepala bapak pencuri punya ceritaAlhamdulillah, nasib baik depa ni tak lagi pegang takhta.. Duit simpanan pemimpinnya dengarnya banyakTakkan tak boleh sponsor duit dua tiga… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

The Story of Malaysia's 1MDB, the Scandal That Shook the World of Finance
https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-05-24/how-malaysia-s-1mdb-scandal-shook-the-financial-world-quicktake

Kisah 1 mdb

rahman jpc
Guest
rahman jpc

atas kehendak ahli2,PPBM akan 'metamorphose' (berubah ) n menjadi 'UMNO TERBARU' dlm jangka masa hayat tun m.

ini ramalan saya. insya'allah.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Memang dah ade ramalan seblm pru lagi…tu pasal majlis presiden PH dirangka pengerusi tiada kuasa veto dan tiada parti yg dominan dlm PH…masing2 parti telah menjangka kemungkinan tun akan bersama umno semula dlm ape nama jua..

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Agenda utama tun hanye nak singkirkan najib…

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Nama singkatan dlm bhs penjajah tu dato jgn dpakaiguna lg..maaf cakap..memang cilaka..

rahman jpc
Guest
rahman jpc

d masa zaman feudal d england dulu, apabila raja mereka mangkat, maka akan d laungkan 'd king is dead n long live d king'. institusi itu kekal hingga k hari ini.

saya turut mendoakan agar tun m akan juga sempat mengishtihar kan yg 'UMNO is dead n long live UMNO TERBARU yg akhir nya memadai hanya d kenali sebagai UMNO saja.

sudah tentu character2 yg menyumbang terhadap kehancuran UMNO sekarang akan d singkir tanpa maaf setlh ia nya d samak dgn mengguna 'clorox' utk memutihkan nya semula.

ini doa n ramalan saya yg ikhlas.

insya'allah.

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Dah dsumpah2 oleh rakyat bang Shah..dah berbakul2 bertong2 bertangki2 parti melayu tu carut marut..dmaki hamun..dcerca cerci..akhirnya tumbang pd PRU14..selepasnya ni hanyut kelaut hilang terus mcm MH370..
Bagus..begitulh hendaknya..

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Umno akan mampos dlm kemiskinan…kenape umno tak bukak tabong derma untuk umno?…takut malu kerana dulu kutuk bersatu mintak derma…

Perompak2 dlm umno kayer raye tentu boleh bagi derma untuk pulihkan umno…ato perompak2 umno memang kedukut nak mampos?..

Bulat Ken
Guest
Bulat Ken

Suruh dia org kutip tin milo kat kedai mamak utk tabung derma. Tak cukup juga, boleh buat sukaneka dan jualan mesra rakyat. Kalau masa nak PRU hari tu boleh buat jualan macam tu, takkan skrg tak boleh? Oh ye, kalau masih tak tahu mcm mana nak menabung, boleh belajar dengan Datin Seri.

isa3
Guest
isa3

Punya baik Bang Budin kita nih.

Dia guna kata kata yang sopan – "UMNO memang sedang menuju kematiannya?"

Aku kata Umno menuju kpd mampossss nya.

Psssst, aku lebih ngarapkan Najib gitu, bukan Umno. Benda'lah yang takda rasa segan silu curi, rompak, lanun berbilion duit rakyat di 1MDB dll.

isa3
Guest
isa3

Lantak lah Umno papa kendana, Najib kaya raya.

Aku taknak derma satu sen pun kpd Umno tapi derma kpd Tabong Harapan.

Tak sampai 24 jam M'kini lporkan Kem Kewangan kata dah dapat RM7 juta Tabong Harapan tuh.

Aku harap Robert Kuok derma RM1bilion. Tahun lalu dia derma kpd institusi pelajaran Cina di Kajang RM100 juta.

Kalo institiusi pelajaran dia boleh derma RM100 juta, negara Malaysia tentu dia bole kasi RM1,000 juta. Dia pun Ahli Council of Esteemed Persons.

Terima kasih, Robert.

dad
Guest
dad

kesian juga umporno ni. bekas presiden kena sakit meroyan. muka tak malu masih perasan ada kuasa pm. setiausaha dah pening, duit dah takde. tapi takpe….'tengku palsu' masih boleh pakai lagi kat nama. pemuda pulak meroyan jugak….tak boleh terima kenyataan umno kasi hutang negara banyak2. sekor berok dah lari masuk kebun sawit. yang beruk sekor lagi ada duit, lari pi tempat orang putih. mamat 'junjung keris lepas tu jilat balik' dan senyap….wak jawa pun dah bisu. samsing sekor lagi tu ntah hilang ke mana….tengah cari gelas yg klu kena baling tak pecah agaknya. makcik lembu dah membisu seribu bahasa. dah tunggang… Read more »

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

X perlu dikasihani puak ni bro dad..memang umporno ni sarang ngeramnya penyamun penyeleweng penyangak..pengkhianat..biarkan tergolek terus kojol..

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Tiada sengketa antara Tun Mahathir, Anwar – Mat SabuMariah Ahmad, Astro Awani | Published Mei 30, 2018 07:43 MYT Mat Sabu dalam rancangan temu bual bersama Astro AWANI pada Selasa.Mat Sabu dalam rancangan temu bual bersama Astro AWANI pada Selasa. KUALA LUMPUR: : Tiada persengketaan antara Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dan Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim, tegas Menteri Pertahanan, Mohamad Sabu. Mohamad atau 'Mat Sabu' yang juga Presiden Parti Amanah Negara berkata, kedua-dua pemimpin ini mempunyai nilai karisma dan ketokohannya tersendiri. Dalam satu rancangan temu bual bersama Astro AWANI, Mat Sabu berkata gabungan… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Tak de kuasa tak de lah sumber wang…penyokong umno ibarat anak yatim piatu…pemimpin2 umno kayer rayer kerana dah rompak wang kerajaan takut bagi sumbangan derma kpd umno….cian cai siang mlm kerja kuat sokong umno…tapi jasamu hamoeh saja..

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Yg naye macai2 mcm kejora tulur kicik dan geng najis serta tanah melayu kini….dah kelaparan…hari2 merapuu…tabong dedak dah kering…

HBM
Guest
HBM

Makan duit curi mana berkatnya……silap hari bulan boleh jadi gila.
Padan muka geng beruk subsidi……he…he…..

Geng Kera subsidi pas pun sudah mulai catu makanan…bekalan pisang dari hadi awang sudah berkurangan….
Tahun depan gamaknya mampus terus tak makan dedak.
Bila bekalan pisang kepada Teganu dan Kelate kena sekatan,
Geng Kera subsidi …..kena cirit birit lah pak lebai oii…

lebaimodern
Guest
lebaimodern

Piala Dunia Free & Tabung Derma Malaysia Walaupun saya tahu sangat ramai peminat bolasepak di Malaysia ini bergembira dengan keputusan kabinet memberi penyiaran percuma piala dunia, serta ia dianggap hadiah kepada 'sekumpulan' rakyat. Namun perlukah untuk berhabis RM 40 juta bagi mendapat hak siaran di RTM, khususnya sewaktu hasil-hasil negara sudah berkurang disebabkan :- – 'zerorated' GST, – kemungkinan pampasan RM 500 juta kerana menamatkan projek HSR, – bayar syarikat konsesi untuk bersedia hapuskan toll dan diskaun,– hutang negara diwartakan lebih RM 1trillion– tax holiday selama 3 bulan & penangguhan SST – Harga RON95 dikekalkan dengan tanggungan subsidi – kena… Read more »

I
Guest
I

Salam pak lebai… nk komen panjang2 macam pak lebai tak pandai. Saya juga berfikiran seperti pak lebai jugak. Orang2 kg saya pun sama. Rakan2 kat ofis pun sama jugak… tak setuju atas pembaziran sebanyak rm40 juta ini..Tetapi…Tetapi….Tetapi…. ada seorang rakan yg pintar di bidang penyiaran dan jugak pengiklanan menjelaskan bahwa perbelanjaan sebenar tidak akan mencecah rm40 juta tersebut malahan boleh untung pula… katanya melalui tajaan dan pengiklanan sudah tentu mendatangkan wang semula. Sama seperti konsep Undi melalui talian AF atau Kilauan Emas..oleh astro tu. Contohnya setiap undi dikenakan caj sebanyak rm0.50 kepada astro dan jika ada pengundi sebanyak 2 juta… Read more »

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Pak lebai tu tau apa.

Apa yg dia reti

Dia tu pun katak juga yg hidup di bawah tempurung. Dok minum air kencing dia kata teh.
Dok minum air acaq atau longkang dia kata kopi

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Dok mimum air taik dia kata lai chee kang.

Electrotech
Guest
Electrotech

Masih are cybetrooper Umno..?
Dibayar tapi copy and paste je..gaji buta ni sebab Umno masuk kubur

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Beratys juta najib simpan bawah bantal…puak umno tak berani mintak…masih takut queen rosie…

lebaimodern
Guest
lebaimodern

Jangan usik hak keistimewaan orang MelayuSITI KHAIRULNISAH MOHAMED 30 MEI 2018FacebookTwitterWhatsAppEmailMore1.9KJangan usik hak keistimewaan orang MelayuSULONG JAMILA- A+ (Ubah saiz teks)TANJUNG MALIM – Barisan Bertindak Hak Asasi Hindu (Hindraf) 2.0 dinasihatkan supaya tidak bertindak melampau sehingga meminta kerajaan memberikan tanah seperti rancangan Felda untuk kaum India. Ketua Peneroka Felda Wilayah Trolak, Sulong Jamil Mohd Sharif berkata, Felda seperti juga Felcra institusi untuk Bumiputera khususnya orang Melayu sewajarnya dihormati. Katanya, orang Melayu sememangnya berhak mendapat hak dan keistimewaan yang termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan itu. “Bila kita kata hak keistimewaan orang Melayu, jangan kacaulah. Mungkin kerajaan baharu, ada rancangan lebih baik, lagi… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

Hindraf ada agenda tersembunyiMOHD ZAILANI ABD RAHMAN 30 MEI 2018FacebookTwitterWhatsAppEmailMore1.2KHindraf ada agenda tersembunyiAZMIA- A+ (Ubah saiz teks)KOTA BHARU – Terdapat agenda tersembunyi di sebalik tindakan Barisan Bertindak Hak Asasi Hindu (Hindraf) menuntut kemasukan kaum lain ke Universiti Teknologi Mara (UiTM). Presiden Majlis Tindakan Rakyat Kelantan (MTRK), Azmi Ali berkata, tuntutan tersebut tidak rasional kerana peluang masyarakat bukan Melayu untuk memasuki mana-mana universiti tempatan terbuka luas. “Kita ada puluhan universiti awam dalam negara, itu belum lagi universiti swasta, semua ini terbuka kepada semua bangsa termasuk orang Melayu, Cina India dan lain-lain kaum tetapi kenapa UiTM yang sudah tertakluk dalam perlembagaan juga… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

Ada apa dengan UiTM?MUJIBU ABD MUIS 31 MEI 2018FacebookTwitterWhatsAppEmailMoreAda apa dengan UiTM?Mujibu Abd MuisA- A+ (Ubah saiz teks)SEKALI lagi Universiti Teknologi Mara (UiTM) diheret dan dipolitikkan di peringkat nasional. Isnin lalu seluruh warga UiTM, para alumninya dan orang Melayu-Bumiputera berang dengan tuntutan Barisan Bertindak Hak Asasi Hindu (Hindraf 2.0). Ini berikutan apabila Ketua Umumnya, P. Uthayakumar menuntut Kerajaan Pakatan Harapan membuka 15 peratus kuota kemasukan ke universiti awam (UA), Politeknik dan UiTM untuk semua kaum terutamanya kaum India. Bersama beberapa tuntutan yang lain lagi menerusi satu memorandum yang mengandungi 25 tuntutan, ia telah pun dihantar kepada Sekretariat Majlis Perundingan Kerajaan… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

Secara nisbahnya, adalah munasabah memberikan kemasukan ke mana-mana UA kepada kaum Melayu-Bumiputera. Kalaulah ini dikatakan masih tidak munasabah, cubalah pula kita jenguk peratusan kaum yang mendapat tempat dalam bidang-bidang yang utama seperti perubatan, kejuruteraan dan kursus-kursus profesional, barangkali umum bersetuju bahawa bidang-bidang ini selalunya dikuasai oleh kaum bukan Melayu-Bumiputera. Hanya UiTM sahajalah yang mampu mengisi kekurangan tempat dalam bidang-bidang itu bagi mengimbangi jurang perbezaan kaum dalam sektor yang dimaksudkan. UiTM tidak boleh dilihat sebagai institusi perkauman ataupun amalan systemic discrimination kerajaan. Fahamilah sejarah penubuhan UiTM yang wujud semata-mata mahu mengimbangi jurang ekonomi orang Melayu-bukan Melayu menerusi pendidikan. Ini adalah kerana… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

Kerajaan baharu macam tempeSinar Harian | Diterbitkan pada Mei 29, 2018 09:57 MYTFacebook Twitter Email Google whatsapp iconKerajaan baharu macam tempeAhmad Zahid turut mempersoalkan janji Harapan untuk melaksanakan penangguhan bayaran balik pinjaman PTPTN bagi mereka berpendapatan RM4,000 ke bawah. – Gambar failPETALING JAYA: Kerajaan baharu Pakatan Harapan (Harapan) disamakan seperti tempe kerana didakwa tidak konsisten dalam memberikan fakta. Naib Presiden UMNO yang menjalankan tugas-tugas Presiden, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata, sehingga kini, janji yang dibuat sebelum menang PRU14 masih belum berjaya dilaksanakan. “Kita lihat contohnya, apabila diisytiharkan mereka menang, kata harga minyak akan turun tetapi kenyataannya sehingga sekarang… Read more »

Skimo Horn
Guest
Skimo Horn

Zahid Komedi cakap tak kah pu..ki..mak lebaimodern ni. Tajuk lain cerita merapu lain. Kahkahkah

hong
Guest
hong

sampai bila hak ni lg nak di bertahankan?? cucu cicit kamu ke??? Cari semua ni dgn usaha sendiri dgn kedua tangan yg di beri oleh tuhan.

bima sakti
Guest
bima sakti

Terasa jugak seksa syarikat ULC skrg, umno link company,
Umno asik minta duit aje ni,
Haram jadah,
Nmpk dah yg bolot harta umno ahli majlis tertinggi,
Ahli majlis ter rendah dan terkebawah gigit jari terkejut beruk tgok kemewahan nam jahanam semua tu,
Penyamun bangsat,
Masing masing sibuk jual harta lah tu,
Nak cair kan eset ,
Kepala bapak babi hutan Semua nya,