SEBELUM DAN SELEPAS…

Sebelum PRU4, Hadi Awang menggesa pengundi agar menolak DAP yang disifatkannya gagal menjadi kerajaan yang bersih serta kerana pemimpinnya yang bukan muslim serta dianggap anti Islam.
Tidak cukup dengan itu, Hadi juga menyifatkan parti-parti Melayu dalam Pakatan Harapan yang bekerjasama dengan DAP ibarat “lembu kenyang” yang tidak akan berbuat apa-apa untuk mempertahankan Islam.
Tapi selepas PRU14 dan setelah DAP menjadi sebahagian daripada kerajaan bersama Pakatan Harapan, nada Hadi tiba-tiba berubah.
Beliau kini memuji DAP yang dianggapnya matang berikutan tidak lagi mengeluarkan kenyataan yang boleh menjejaskan keharmonian umat Islam, malah sedia untuk bekerjasama dengan parti itu jika dihulurkan tangan oleh Lim Kit Siang atau Lim Guan Eng.
Aikk…cepatnya berubah nada?
Cemburu tengok Mohamad Sabu jadi menteri ke?
Hmmmmm……..(ShahbudinHusin 30/05/2018).
Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 26 March 2019 — 2:05 pm

94
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
QalamQabutUnknownZainal AbidinGENG NAJIBAnonymous Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

MAY 30, 201869Berapa Kos Penyiaran Yang Perlu Ditanggung Rakyat Malaysia Untuk Penyiaran Piala Dunia 2018 Di RTM?Menteri Komunikasi dan Multimedia, Gobind Singh Deo berkata, perlawanan bola sepak Piala Dunia 2018 di Rusia akan disiarkan secara langsung menerusi Radio Televisyen Malaysia (RTM). Beliau berkata, cadangan itu dibawa ke mesyuarat Kabinet pagi tadi dan diluluskan. Baca di sini. Semalam Gobind memaklumkan akan mengemukakan cadangan kepada Kabinet berhubung kebenaran mendapatkan hak penyiaran siaran langsung perlawanan bola sepak Piala Dunia 2018 kepada peminat tempatan. Ironinya, Perdana Menteri dalam Sidang Media selepas Mesyuarat Kabinet kedua di Pejabat Perdana Menteri di Putrajaya, hari ini, antara lain… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Tak pernah lagi la mana mana kerajaan minta derma duit utk selesaikan hutang negara. Ni semua kerja mengarut dan bodoi…. Ini saja ke idea yg ada drpd majlis penasihat negara. Budak darjah satu pun tahu kalau selesaikan masalah guna cara ni. Apa kata Tun Daim, Robert Kuok yang memang terkenal dengan harta kekayaan yang bertimbun2 tu 'menderma' dulu untuk tabung ni…takkanlah setakat 1-2 billion akan memufliskan mereka..kalau tak cukup lagi..mintak lah pulak dari anak2 Tun M yang jadi billionaire sekelip mata tu..inilah baru berkorban untuk Msia dalam erti kata yang sebenar2nya…walk the talk, not only talk the talk…ada bran ke… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Zaman NAJIB – janji 5 hari tol free musim Raya ni
Era Tun M – janji 2 hari tol diskaun 50% je musim Raya ni

Tapi puak2 Pakaton suka janji Tun M lagi. Samaada puak2 tu gagal matematik atau rabun angka. Kesian bila mikirkan mentaliti lembab pengundi2 dari puak Pakaton ni… keh keh keh.

Betul le, bagi dia orang yg bengap tu, 6 adalah lebih besar dari 10.. keh keh keh …Hak Tuiiiii !!!!!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Orang Malaysia ni kan pemurah dan baik hati mesti derma TABUNG HARAPAN banyak masyuk… lagi2 kalau tengok Tun M nangis2 macam drama melayu…lagi la kesian gila..memang betullah cakap DSNR dulu tu, dia ni patut dapat rangkul best actor award kat Msia.. Kesian negaraku Malaysia yang gagah perkasa … lepas 9 hb mei tak sampai sebulan bibit2 awal negara nak lingkup dah semakin jelas…projek mega2 semua batal.. yang tanam anggur tak berbuah lg ramai… Ingatkan boleh tolong rakyat..ni rakyat pulak kena tolng depa… nasib la kau labu…ghairah sangat nak tukar kerajaan, kan dah kena kincing kaw2 punya beb, tak payah nak… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

WAYANG CINA PEKJEE KERAJAAN PH DAH BERMULA…TAK PAYAH BERSELINDUNG SEBALIK TABUNG RAKYAT..KAN BAGUS KALAU TUN DAN KERAJAAN PAKATAN MENGAKU SEBENARNYA MEREKA DAH MULA PANIK BILA INCOME NEGARA HILANG BILION RINGGIT DENGAN MENGHAPUSKAN GST.JADI SEBAGAI LANGKAH TERDESAK, TABUNG HARAPAN DIWUJUDKAN DENGAN ALASAN RAKYAT PERLU MEMBANTU UNTUKK MELANGSAIKAN HUTANG NEGARA.SEKALI LAGI RAKYAT TERTIPU.KESAN PEMANSUHAN GST AMAT BESAR PADA PENDAPATAN NEGARA.RAKYAT DIPAKSA SECARA HALUS UNTUK ISI KANTUNG PENDAPATAN NEGARA YG MULA LOMPONG KERANA TIADA INCOME MASUK MELALUI PENGHAPUSAN GST. YANG TERSENYUM SIMPUL SEKARANG IALAH PIZI…DIA TAK SANGKA KUTIPAN UNTUK TABUNGNYA MEMBAYAR SAMAN NFC dulu..KINI DITIRU BULAT2 OLEH TUN M DAN KERAJAAN PAKATOON ..TAK… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Atok kutty kerala janji nak hapus tol terus hari tu.. Tapi yang dia bagi 2 hari sebelum raya je.. Itu pun 50% je.. Atok kutty berani u turn sebab dia tau pengundi2 pakarturn haprak semua uneducated.. Dia orang mesti suka punya , bertempik sorak satu negara bila tol turun 50%… Kahkahkah…

Basah kena kencing dengan atok kutty..

Lagi 1.. Tabung derma kononnye untuk bayar hutang negara tu elok la letak kat semua pondok tol.. Senang si bengap2 macai PH uneducated nak derma.. Kahkahkahkahkah…Haaak tuiiiiii !!!!!!!!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Nak tanya sikit ja pada cai2 PH haprak kat sini…
Gst jadi zero 1 jun
Sst September baru pungut
Jadi dari june sampai September gomen takder income dari gst atau sst
Kalau takder income, gomen dpt duit dari mana? Tak kan dari tabung kot…ooooo, patutlah beria2 sangat nak lancarkan tabung tu, rupa2nya nak isi kantung kerajaan untuk teruskan segala projek2 mereka ….jangan mare kerana tanya yeer, marah..nanti kena jual 25%..keh..keh..keh..Haaak Tuiii!!!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Semakin lama semakin pelik kerajaan PH ni….nak tubuh tabung harapan untuk apa ??Tun cakap ekonomi negara teruk ada rakyat yg sukarela nak dermaOk la tu niat baik tapi siapa yg nak derma tu ??Budak2 kpop ?? PTPTN pun liat nak bayar, lebih rela diblacklist dari menjelaskannya..tak dpt BRIM maki hamun orang…keje malas ..memilih..lepas tu gaduh takde kejeorang kaya ?? minyak naik 1 sen pun riuh sekampung…holiday oversea boleh pulak ..kena gst kat sana tak kisah pun, bila kena GST kat negara sendiri melalak macam nak keluar anak tekak..orang cam ni ke yang kita harap nak derma kerrrr???Zaman Tun ni…siapa pandai… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Kengakawan semua…kau orang perasan tak, menteri2 dalam PH ni, mereka ni suka2 hati ckp itu ini…sebab nak biar rakyat yang uneducated yang pangkah PH ni..kata…ohh betul lah..negara nak bangkrap dikerjakan si Najib.. Tengok apa jadi..dalam diam2 majlis orang tua2 yang tak ingat nak mampus songlap duit…rezab negara…jgn main2 ok…now Allah bayar cash pada depa semua..Lagi satu, sapalah agak2nya yang nak derma kt tabung harapan tu…Mukriz… mokhzani…mirzan..robert kuok…ananda krisnan..lg dan lagi ..daim.. kan orang kuat atok..minta jerlah kt diorang…kata..nak selamatkan Malaysia..kata nak bantu rakyat..ni rakyat pula nak kena bantu Kera..ja..an Al munafiq…kirim salam jerlah..lagi elok sedeqah kat rumah anak2 yatim…bnyak gak… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

MAY 30, 2018
18
Magika Majlis Penasihat Kerajaan PH
image:comment image

Council of Eminent Person:
– Bekas Gabenor Bank Negara,
– Bekas Menteri Kewangan
– Billioanaire
– Professor Ekonomi
– Bekas Pengerusi Petronas

Hasil penyelesaian:
– Wujudkan tabung bayar hutang negara.

Cadangan saya:
– Baik ambik AJK surau jadi ahli council….Ingatkan bila kerajaan PH naik, bijak pandai dalamnya boleh selesaikan isu hutang negaar, rupa2 rakyat yang kena tolong depa selesaikan hutang tu…bijak2 sungguhlah orang2 yang ada dalam paktaoon ni kan !!!!!! tak abih2 nak nyusahkan rakyat marhaein aje depa ni semua…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

CERITA HUTANG SAJA, PENDAPATAN YANG NAJIB JANA TAK KIRA?Adamyan | May 28, 2018 BERDASARKAN perkembangan semasa. rakyat sudah boleh mula menjangka banyak janji dalam manifcsto ‘pembangkang’ sepanjang kempen PRU14 yang lepas tidak akan dilaksanakan, terutama 10 janji utama dalam 100 hari pertama – satu pun kita tak nampak lagi dilaksanakan setakat hari ini sekalipun masa kempen hari itu ada seorang di kalangan mereka yang kata, hari ini perintah, esok buat. Baru cerita yang 10 tu saja, yang lain dalam buku janji depa tu jangan cakaplah, macam hapus tol umpamanya, boleh berhenti berharap. Mula dengan salah seorang ahli majlis orang tua… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Ingat sokong PH akan dapat banyak kemudahan & bantuan…tapi hampeh…
Nak kena derma pula dekat kerajaan…
Tabung Harapan Malaysia…bunyi seakan-akan tin milo…

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Dr M: RM100 bilion untuk cipta 100k kerja tak cekap30 Mei 2018, 10:51 malam (Dikemaskini 30 Mei 2018, 10:59 malam) A APerdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad menyangkal dakwaan bahawa projek Keretapi Laju Kuala Lumpur-Singapura (HSR) akan menjadi pemangkin ekonomi bagi mencipta lebih banyak peluang pekerjaan. "Anda mahu membelanjakan RM60 bilion hingga RM100 bilion supaya 100,000 orang boleh bekerja, itu tidak cekap," kata Mahathir ketika ditemui pemberita di Putrajaya malam ini. Beliau diminta mengulas kenyataan bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mengenai HSR. Najib berkata HSR akan mewujudkan 110,000 pekerjaan pada permulaan projek itu dan akan berkembang kepada 442,000… Read more »

omar daud
Guest
omar daud

sebab utma kenapa hadi nak bersama ph:
PH Pegang media perdana apa akan jadi kes SR,Nik abduh dan 1mdb/sr link KANTOI..

Jika bersama ph,boleh kawtem 'BLACOUT' media.

nick
Guest
nick

Masih ada lagi macai2 UMNO dan lebai2 taksub yg dok merayau2 cari tuan macam hantu polong? Korang tulislah panjang mana pun, takde orang nak baca post ko. Rakyat dah meluat dengan Umno dan PAS tp korang masih lagi nak sebar propa bangang. Tapi this is a free country so teruskanlah kerja2 bodoh tu. Masa BN masih lagi jadi gomen takde rakyat nak percaya dgn macai2, inikan pulak dah jadi penyamun dan penyangak. Korang tak nak ke ikut Jamal Jamban menyorok kat ladang sawit?

Nick.
Cape Tiger.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Najib Razak2 jam · HSR: Kerajaan digesa bersikap telus dalam keputusan untuk membatalkan projek tersebut. 1. Projek keretapi laju HSR Singapura – Kuala Lumpur bukan diilhamkan hanya berdasarkan kepada keputusan yang dibuat oleh satu negara sahaja. Keputusan untuk projek ini dibuat berdasarkan kepada kajian terperinci terhadap manfaat dari kos yang dibuat oleh kedua-dua pihak bertahun lamanya yang turut membuktikan wujud manfaat sosial dan ekonomi bagi kedua-dua negara. 2. Projek ini mempunyai potensi untuk membentuk masa depan dan bagaimana kita dapat bekerjasama bagi faedah bersama. Kajian turut menunjukkan Malaysia adalah penerima manfaat utama bagi projek ini memandangkan majoriti landasan adalah di… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

7. Sehubungan dengan itu, kerajaan seharusnya memberitahu kita bagaimana mereka memperolehi angka RM110 bilion? Adakah angka ini juga dinaikkan atas dasar politik sebagaimana dilakukan terhadap angka RM1 trilion bagi ‘hutang negara?’ 8. Saya juga terkejut dengan kenyataan Tun Mahathir yang menyatakan bahawa Malaysia tidak mendapat pulangan sesen pun daripada projek HSR. 9. Realitinya, projek infrastruktur seperti HSR ini, membawa pulangan dan manfaat dalam bentuk kenaikan nilai hartanah, kepesatan ekonomi setempat, pemindahan teknologi, peluang pekerjaan pendapatan tinggi, kemasukan tenaga pakar ke dalam negara dari Singapura serta pelancongan. 10. Saya mahu bertanya kepada Dr Mahathir apakah projek-projek Lebuhraya Pan Borneo dan Lebuhraya… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Hsr buat malaysia tambah beban hutang…hutang dah menimbun…hanye mampu bayar bunga hutang tiap tahun….lebih baik batal…berapa ramai rakyat malaysia mampu bayar tiket hsr setiap hari?…

diny yusof
Guest
diny yusof

Pertama …angka2 yang diberi tentang 400 ribu peluang pekerjaan masih tidak jelas . Juga unjuran GNI sehingga 650 billion menjelang 2069 , iaitu 50 tahun kehadapan juga adalah samar2 serta tidak konkrit . Situasi yang sama juga pernah di war warkan olih manusia bernama Najib ini tentang 1MDB . Di khabarkan , ia satu bentuk pelaburan unik yang akan membawa menafa'at kepada rakyat Negara ini . Akan terdapat peluang pekerjaan puluhan ribu . Akhirnya , selepas 10 tahun , yang ada hanyalah hutang2 . Pekerjanya juga di sahkan hanya 1 orang saja . 1 orang sahaja ?? Kot saya tersilap… Read more »

Jamesdean1
Guest
Jamesdean1

Saje jer tun m nk ckp 2billion pun boleh…sedap la sikit nak bahan macaiiii umno yg tak sedar2 lagi tu

Hahahahaha…

Tanah Melayu Dulu
Guest
Tanah Melayu Dulu

GANGSTER NAJIB SUNGEI BULOH INN RINDU MENUNGGUMU.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

PEMBERIAN BONUS AIDILFITRI UNTUK PENEROKA FELDA DAN PENJAWAT AWAM HARUS DITERUSKANrhg | May 29, 20181. Pertama, kami mengucapkan terima kasih kepada Kerajaan PH atas janji pembayaran kedua BR1M yang sebelum ini memang telah dijadualkan untuk dibayar pada Jun 2018 sebelum hari raya di bawah Kerajaan BN. 2. Pemberian ini akan memeriahkan Hari Raya Aidilfitri kepada berjuta-juta penerima, yang akan menyambutnya dalam dua minggu lagi. 3. Bagaimanapun, kami memandang berat dengan kenyataan bahawa Kerajaan PH masih belum mengesahkan lagi akan membayar ataupun menyatakan jumlah bonus hari raya untuk penjawat awam. 4. Di bawah Kerajaan BN sebelum ini, setiap individu dalam sektor… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Brader Anwar Meddles In Perak, Still Cannot Say Anything Profound Wannabe PM Brader Anwar has been flying on his broomstick, scooting around the country, sticking his butt into places where he really should not. He was in Perak. Here is the Malay Mail of 29th May, 2018 : No more life threatening back pains, neck pains. Pain in the ass how? Anwar and Perak MB Faizal Azumu closed-door meeting, Ipoh May 29, 2018 Anwar suggests Perak carry out audit of GLCs, think-tanks left by previous govtto determine how GLCs, research institutions functioning under previous govt (My comments : What the… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

IPOH: All board members of Perak Corp (PCB) resign immediately or be sackedPerak DAP chairman Nga said board failed miserably in managing financesmade call following huge net loss under Perak State Development Corp (PKNP) Nga said PCB's current liabilities RM340.6m exceed current assets by RM158.5m and its market capitalisation at RM88milamount of debts shocking shows how incapable board have been in managing board, former BN reps, should resign before they're sackedirregular for company to incur such losses that exceed asset, market value“'We call on MACC to investigate PCB for wrongdoing,” he added. My comments : Well said YB Nga. Obviously… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Salah satu 'coyote' tuu adalah peliharaan Najib & Rosmah, Tan Serigala Irwan Serigar, batak mandailing lebih bermirip kalingga.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Kenyataan DS Najib bahawa kita akan bangsat jika UMNO kalah benar-benar berlakuPosted onSunday, May 27, 2018 -05-27 07:00:40' Aduh, apa nak jadi dengan Malaysia hari ini. DS @najib_razak tinggalkan kerajaan dengan Rezab tertinggi dlm sejarah RM438 bilion dan lebihan akaun semasa RM15 bilion. Dapat kat Mahathir dan Guan Eng, bila taknak tunaikan janji-janji pilihanraya mereka, mereka buat cerita hutang negara lebih 1 trillion dan 1MDB muflis. Habis lari semua pelabur asing, index BSKL jatuh, Ringgit jatuh, sehingga akhirnya Guan Eng terpaksa mengakui hutang negara yang rasmi cuma RM686.8 billion sahaja. Padahal hutang 1MDB hanya 31b dan aset ada 43b. Hutang… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

Kepada Geng Najib , juga LOckman .

Benar sungguh bagai dikatakan . Kita akan menjadi bangsat jika UMNO kalah .
KITA yang dimaksudkan itu ialah para walaunta kerana terputus sudah bekalan dedak untuk mereka .

Najib pula …terlebihlah bangsatnya . Selain duit , emas permata serta barang berharga ratusan juta ringgit dirampas , Sg. Buloh juga sedang menanti ketibaan dia .

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Najib tinggalkan hutang menimbun yg nazakkan malaysia…bunge hutang 31 billion setahun…

Hutang 1 mdb 38 billion yg dirompak oleh najib di tanggung oleh rakyat…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Pertikai Institusi Raja-Raja Melayu : PEMANTAU Buat Laporan Polis Terhadap Kadir Jasin29 May 2018 Berita UtamaSUNGAI BULOH, 29 Mei – Pengerusi Pemantau Malaysia Baru, Datuk Lokman Noor Adam hari ini membuat laporan polis terhadap Ketua Media dan Komunikasi Majlis Penasihat Kerajaan Pakatan Harapan, Datuk A. Kadir Jasin berhubung kenyataan beliau mahu mengkaji semula kedudukan institusi Raja-Raja yang dianggap berbaur hasutan untuk menjatuhkan institusi Raja-Raja Melayu di negara ini. Menurut Lokman, kenyataan seperti ini dianggap amat merbahaya kerana ia boleh mencetuskan kegelisahan dan rasa tidak selesa di kalangan rakyat khususnya orang-orang Melayu di negara ini. “Kenyataan beliau juga jelas mempersoalkan kedudukan… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Lokman adam keciwa kena buang kerja…kalo kekal dgn anwar mungkin jadi menteri…bodoh lokman…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

RABU – HARAP BANYAKLAH RAHMAT YANG TURUN HARI INIAdamyan | May 30, 2018 KETIKA Perdana Menteri Ke-6, Datuk Seri Najib Tun Razak memerintah negara, Rabu adalah antara hari yang ditunggu-tunggu berikutan turun naik minyak ditentukan pada hari itu. Masa itu kita semua masih ingat, nak tahu rakyat nak kaya ke miskin ke ikut pengumuman harga pada Rabu itulah. (Harga) turun, rakyat kaya, (harga) naik, rakyat miskin, semudah itu saja fahaman masa itu. Bagaimanapun, Rabu sekarang lain dah. Rabu pertama setelah pentadbiran baru sempurna dengan barisan kabinetnya, negara disinari dengan berita gembira penutupan beberapa agensi kerajaan yang mungkin menyebabkan beribu orang… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

HSR – A MISSED OPPORTUNITYrhg | May 29, 2018MEDIA STATEMENT The government is making a big mistake by cancelling the Kuala Lumpur – Singapore High-Speed Rail (HSR) project. The HSR is a strategic project between the Governments of Malaysia and Singapore that aims to improve their economies and elevate the quality of life of both countries through seamless travel between the two capital cities, enhance business linkages, and connect the peoples of both countries closer together. With terminus stations in Kuala Lumpur’s Bandar Malaysia and Singapore’s Jurong East, the HSR link is expected to cut the travel time between the… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

After the HSR is in operation, a study by the research body Institute of Developing Economies, Japan External Trade Organisation (IDE-JETRO) found that the HSR would have delivered a US$1 billion (RM4 billion) economic gain to Malaysia every year. The abandonment of HSR would also mean that the value of 1MDB’s Bandar Malaysia project which was to be the terminus station of the HSR would be substantially decreased – diminishing the ability of 1MDB to repay its debt. The current PH government now says the RM110 billion cost of the HSR is the main reason why this project must be… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

BILA TEMBOK SUDAH RUNTUH SEMUA BENDA HENDAK DICABARChah | May 30, 2018 BARU-baru ini negara digemparkan dengan kenyataan Mahathir yang berkata kerajaan Pakatan Harapan(PH) akan meneliti dan mempertimbangkan 25 tuntutan Barisan Bertindak Hak Asasi Hindu (HINDRAF 2.0) termasuk berkaitan tanah rancangan FELDA dan kemasukan ke Universiti Teknologi MARA (UiTM). Ramai pihak berpendapat Mahathir tidak sepatutnya mengeluarkan kenyataan sedemikian. HINDRAF 2.0 mendesak supaya kerajaan PH menyediakan tanah seperti tanah rancangan FELDA kepada kaum India yang berpendapatan rendah, selain membuka kemasukan UiTM kepada semua kaum. Ketua Umum HINDRAF, P Uthayakumar, dilaporkan berkata mereka menuntut supaya UiTM yang diwujudkan khusus untuk Bumiputera dan… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

KENAPA GST TIDAK DIMANSUHKAN HANYA DITURUNKAN ZERO RATED?rhg | May 30, 2018Kerajaan PH tidak hapuskan GST seperti janji mereka sebelum PRU-14 tapi hanya kekalkan GST dengan kadar penerunan 0%. Antara janji 100 hari Kerajaan PH ialah menghapuskan GST. GST dikhabarkan sebagai punca harga barang , perkhidmatan dan kos utiliti naik dan menyempitkan kehidupan rakyat. Kerajaan BN dulu di katakan zalim ambil duit rakyat contohnya , Rm100 melalui GST dan beri BRIM 10 sen pada rakyat. Kini setelah mereka memerintah GST tidak di hapuskan sepertimana janji mereka cuma di beri kadar sifar atau 0 rated GST . Perlu di ingatkan bahawa… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

ACARA MENUNDING JARIrhg | May 30, 2018 PUTRAJAYA 12 AUGUST 2015. Timbalan Menteri Kewangan II, Datuk Johari Abdul Ghani. NSTP/Ahmad Irham Mohd Noor. oleh Ab Jalil Backer1. Beberapa pemimpin UMNO mula mengecam pucuk pimpinan parti peringkat pusat atas kekalahan Barisan Nasional. 2. Terbaru ialah bekas Menteri Kewangan Ke-2 yang kalah di Titiwangsa. Sebelum ini Ketua Pemuda UMNO Malaysia dan Ketua Pembangkang Johor. 3. Oleh kerana sekarang soal perebutan jawatan dalam parti maka jari bukan sahaja ditunding kepada Najib Razak tetapi juga kepada Ahmad Zahid dan Hishammudin Tun Hussien. 4. Saya faham jika mereka yang di bawah – ahli biasa dan… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

KERAJAAN PH GAGAL TUNAI JANJI HAPUS TOLrhg | May 30, 2018KENYATAAN MEDIA 1. Harapan rakyat untuk menikmati janji Kerajaan Pakatan Harapan bagi menghapuskan semua tol lebuh raya di Semenanjung tidak kesampaian apabila Kerajaan PH hari ini mengumumkan hanya 50 peratus potongan kadar tol untuk tempoh dua hari sebelum Aidilfitri. 2. Ini ternyata bercanggah dengan manifesto PH yang berjanji untuk menghapuskan tol secara di seluruh negara demi meringankan beban rakyat. 3. Pastinya harapan berjuta-juta pengguna lebuh raya yang akan pulang ke kampung halaman untuk berhari raya bukan saja hampa kerana tidak dapat tol percuma, malah masih perlu keluar duit belanja untuk… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

TERJEMAHAN TULISAN FAIQ KHALIFAat 4:00 PMPosted by Admin PahangKu Saya rasa sudah lama saya berdiam diri. Baiklah selain bersikap sinis dan menfitnah pada PH dan BN kini, sudah tiba masanya untuk saya menimbulkan beberapa soalan ke dalam kepala otak yang tebal yang tidak mudah dipelajari dalam politik yang kini telah kita tenggelami dengan slogan "Kita menang!", "Malaysia baru! "," oksigen kini lebih segar! ", "Mari orang ramai membiayai hutang negara bersama!" Orang-orang yang kelakar dan masih membimbangkan jenis janji manis bodoh dan apabila anda menyedari bahawa mereka benar-benar berkata benar. Jangan salahkan saya, ia adalah ajaran Mahathir sendiri yang diilhamkan… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Bagaimana pula dengan 10% SST untuk diperkenalkan semula? Sekarang kita tiba-tiba tidak dibebani cukai? 6% yang membunuh kita tetapi 10% pula adalah okay dan tidak menjadi masalah? 160 negara telah melaksanakan sistem cukai yang lebih efisien iaitu GST / VAT termasuk negara-negara kaya minyak, dan kita adalah satu-satunya negara di dunia yang telah kembali ke SST, sebuah sistem di mana perniagaan diketahui boleh memanipulasi keuntungan mereka sendiri . Adakah anda terlepas berita apabila Mahathir, beberapa hari selepas pilihan raya mengadu bahawa "ahli perniagaan tertentu" terpaksa membayar cukai tambahan oleh kerajaan sebelumnya? Adakah kebetulan bahawa Berjaya Corp Vincent Tan mengadu bahawa… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Rabu, Mei 30, 2018
Boleh tak AJK surau jadi "Council of Elders"?

"Council of Eminent Person" atau "Council of Elders". Dalam bahasa Melayu, boleh diterjemah sebagai Majlis Orang Hebat-Hebat atau Majlis Orang Tua-Tua.

Bekas Gabenor Bank Negara,
Billionaire Melayu (Bekas Menteri Kewangan)
Taikun perniagaan
Professor Economy
Bekas Chairman Petronas

Hebat hingga kuasa mereka tidak perlu disebut dalam Perlembagaan. Mereka mengatasi Kabinet. Tiada General Order menentukan kuasa dan tatacara.

Hasil penyelesaian:

Wujudkan tabung bayar hutang negara.

Rupanya janji capati dan rakyat kena keluar duit untuk selesaikan masaalahnyang mereka jadi penyebab.

Wow! Boleh juga AJK surau jadi ahli council.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Menteri PH dakwa rakyat Malaysia tak mahu kerja dengan gaji rendah Menteri Sumber Manusia, M. Kulasegaran berkata, gaji yang ditawarkan terlalu rendah adalah merupakan antara sebab mengapa rakyat di negara ini memilih pekerjaan. Kata beliau yang juga Ahli Parlimen Ipoh Barat dari DAP, masalah isu gaji dalam kalangan rakyat Malaysia perlu ditangani. "Pekerja tempatan tidak mahu menerima sesuatu pekerjaaan sekiranya gaji sangat rendah. "Anda tidak boleh minta rakyat Malaysia membandingkan gaji untuk mereka dengan yang diberi kepada warga asing yang bekerja di sini," kata M. Kulasegaran. Menteri Sumber Manusia itu berkata demikian selepas melawat Kuil Buddha Mekprasit sempena Sambutan Hari… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

PAS MASIH BELUM SEDAR MAINAN POLITIK DAPigs???POSTED BY SEMUT HITAM ON SELASA, MEI 29, 2018 WITH NO COMMENTS SO FAR Memang agak menghairankan juga apabila membaca kenyataan yang dibuat oleh Presiden PAS ini. Malah kenyataan yang dibuat dalam temubual semalam pun membangkitkan pelbagai persoalan. Adakah PAS masih belum sedar dengan taktik Politik yang dimainkan oleh DAPigs sedangkan parti itu sendiri berpecah dari Pakatan kerana terasa seolah – olah mereka dipermainkan sebelum ini? Apakah PAS tidak melihat tindakan DAPigs yang berdiam diri pada ketika ini dari menyentuh soal kedudukan Islam hanya sekadar wayang Politik parti itu untuk sembunyikan agenda sebenar mereka?… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

MACAI REJIM SENTAP DENGAN KRITIKAN RAFIZI!!!POSTED BY SEMUT HITAM ON RABU, MEI 30, 2018 WITH NO COMMENTS SO FAR Hahaha!!! Kesian melihat Macai Rejim Pakatan Haprak ni apabila Naib Presiden PKR tu buat kenyataan secara terbuka berhubung faktor kemenangan mereka merampas Putrajaya baru – baru ini. Nampak sangat yang mereka ni dari jenis manusia yang tidak mampu menerima hakikat. Maka sebab itu mereka mudah melatah dan meroyan tak tentu arah bila Rafizi keluarkan kenyataan tersebut. Padahal, apa yang diperkatakan oleh Si Rafizi tu ada kebenarannya juga walaupun ia buat hanya sekadar untuk menghilangkan ketaksuban Pencacai Rejim Pakatan terhadap Mahathir. Dari… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

MALUKAN PM PUNCA GUAN ENG DIKECAM???POSTED BY SEMUT HITAM ON RABU, MEI 30, 2018 WITH NO COMMENTS SO FAR Terasa hairan juga apabila Ketua Komunikasi Majlis Punahsihat Rejim Pakatan Haprak tu menyerang Menteri Kewangan yang sarat dengan skandal penyelewengan rasuah ini secara terbuka. Kenapa Lim Guan Eng itu diserang oleh salah seorang Punahsihat lantikan Perdana Menteri itu dengan labelkan sedemikian rupa? Adakah kerana tindakan Guan Eng telah memalukan PM? Jika sebelum ini, salah seorang Punahsihat Rejim Pakatan itu tampil membuat kenyataan bahawa ekonomi Malaysia berada dalam keadaan yang kukuh. Tetapi kemudian Punahsihat itu pun hilang. Kenyataan itu disusuli dengan pendedahan… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Lebai Pandir……..apa jauh benor kamu kena tinggei ketapi…..??? Idok ke kamu baca kenyataan Guan Eng macam mana kira2 1 trilion tu dibuat…?? Apa tengin benor kamu ni dol….?? Samdol…….sila baca di bawah……kalo tak pahaaammm sila bukak kamus English-Malay.================================================We would like to explain that the new government will carry out our administration based on the principles of competency, accountability and transparency (CAT). We want to establish the true baseline on the state of financial affairs, diagnose the problems and then prescribe all necessary remedies. Let me take this opportunity to explain the RM1 trillion worth of liabilities as of Dec 31,… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

BATAL HSR: LAGI BUKTI KEENGKARAN DAPigs TERHADAP TUN M???POSTED BY SEMUT HITAM ON RABU, MEI 30, 2018 WITH NO COMMENTS SO FAR Kebodohan apakah yang hendak dibentangkan rakyat? Wayang apa lagi nak mereka pertontonkan kepada masyarakat secara umum dalam keadaan yang bercelaru tanpa arah tujuan ini? Nampak gayanya, drama Politik Longkang yang dimainkan oleh Rejim Pakatan Haprak itu semakin bertambah menarik. Percanggahan demi percanggahan dapat dilihat muncul dengan jelas. Jika sebelum ini, percanggahan itu dapat dilihat apabila Menteri DAPigs yang dilantik Rejim Pakatan itu sering kali mengeluarkan kenyataan yang tidak sehaluan dengan Perdana Menteri. Menteri Kewangan bercanggah angka hutang Negara.… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Woiii bahalol……Tun M dah bermesyuarat dengan sumer menteri2 kabinet dan mereka sebulat suara setuju HSR bapaaak luuu dibatalkan. Kos projek HSR ialah 110 bilion……..tu belom masok kos penyelenggaraan, penggajian pekerja dan lain2 bila siap nanti. Jadi……dari rugi 110 bilion…….lebih baik rugi 500 milion…….bakinya 500 milion tu boleh buat bermacam2 benda2 yg lebih perlu untuk rakyat. Weiii samdol…….kan ke baru ni ditemukan cash yg berrrmilion2 dan jongkong2 emas dalam bagasi………jadi apa kata ko mintak dari tuan punya bagasi tu sponsor projek HSR tu. Mudah-mudahan dengan sponsor tu tuan bagasi akan dapat pahala yg besar………mana tau dimurahkan rezeki esok2 dapat lagi banyak… Read more »

chimpira
Guest
chimpira

dah smpai masa lebai kulup hadi ni letak jawatan.. cakap pn dh mula merapu, idea kosong, usaha tarak..

Tanah Melayu Dulu
Guest
Tanah Melayu Dulu

90 juta…ishh takut nk memikiorkannya yeop..

isa3
Guest
isa3

Hadi gamak nya sedang mikirkan kes RM90 juta dia di London tuh boleh menang ke tak.

Clare Rewcastle Brown Sarawak Report dah bebas masuk Semenanjong sekang. Kot dia usaha dapatkan saksi2 lain.

Kalo Hadi kalah, malu besar, mana nak letak muka.

Roman General, bila kalah, "fall on his sword". Bunuh diri.

Pengurus Bank Jepun, bila rugikan bank beratus dollar, baring atas rel sebelom keretapi sampai. Bunuh diri.

Samurai Jeoun, bila malu, ambik pisau, boraikan perut dia. Hara kiri.

Hadi kuat agama, tak akan hara kiri. Dia pergi ke sudut sunyi, jadi katak puru.

Arnab Jingga
Guest
Arnab Jingga

cash is king dah tak ada kuasa. hadi mesti pening siapa yang akan bayar yuran guaman peguam termahal diLondon.

dalam kenyataan kepada mahkamah, kos ditanggung oleh 'wealthy pas members – ahli-ahli pas yang kayaraya'.

hadi mesti terbayang polis datang geledah rumah dia bila siasatan 1MDB sampai kepada wang RM200juta yang diterima oleh ahli pas si nasha.

Fan Tun
Guest
Fan Tun

Tajam! Bro Perak Man, ada tergigit
Sekarang Pak Lebai dah sedar sikit
Dulu Pakatan dia dah sungkit
Memang Pak Lobai cari penyakit!

Sana tidak,sini pun tidak
Berfikir sorang jadi keladak
Nak berkawan,tak siapa hendak
Nasib jugak tak ikut Badak!

Sekarang masanya Pak Lebai jujur
90 juta ada ke kapur?
Cakap benar jika terlanjur
AmeNo bagi ke belanja dapur?

dad
Guest
dad

lebai tigasuku ni masih ada lagi…..pakar menjilat. hadi pun dah uturn, pak lebai bila nak jilat balik???

Tanah Melayu Dulu
Guest
Tanah Melayu Dulu

dia tk ke mana2 tu..lebai ada kt kelantan..kekadang turun jap ke pahang

Fan Tun
Guest
Fan Tun

Kiri,kanan,mana nak ikut
Dua negeri kita dah angkut
Nak join Pakatan,nak share biskut
Tapi DAP aku pun takut..!

Apa lagi boleh ku buat
Nampak gayanya Pakatan dah kuat
Menyesal aku dulu kekwat
DAP merajuk,dah kering dakwat!

Cubalah puji kok boleh makan
Berbaik semula aku alukan
Lupakan aje,kita kan rakan
Kelantan,Trengganu janganlah tekan!

Nak masuk Bersatu,Mahathir dah marah
RCI Memali,aku pun parah
Pakatan menang,ku hilang arah
Pada Pakatan,aku menyerah!

Nak harap Bijan,kirim salam
Join dia,aku ke dalam
Buat derk aje, ku muka talam
Biar dia mengigau,siang dan malam!

Hello kawan,you're my friend?
Maafkan kami,please comprehend
I want to give you a helping hand
Boleh ke Timbalan,Ministry of Finance?

Perak Man
Guest
Perak Man

Terbaik bro fan tun..

Mungkin agaknya ini jawapan Guan Eng
Sori kawan kita tak boleh 'saing'
U cakap dulu lain, sekarang lain, selalu pusing
Rakyat malaysia tengok, diaorang pun banyak pening..

Kalau saya mahu kawan sama u pun tak boleh jugak
Dulu u sokong bijan sama kita banyak berlagak
Kita punya bos u suruh klinik bukak
Tapi salah u juga, dulu dia ajak u join, u yang tak hendak..

Sekarang Pakatan Harapan sudah menang
Harap tok guru jangan jadi lalang
Istiqamah perjuangan pas sebagai pembangkang
Jangan cakap bolak balik, awak tu tok guru, malu kat orang!..

QalamQabut
Guest
QalamQabut

Tahniah Fan Tun, sentiasa bagi aku senyum…

MakoFSA
Guest
MakoFSA

kini dap adalah suci dan tidak berhadas besar lagi. dap kini sudah mualaf. dap juga tidak lagi makan babi tetapi telah bertukar ke menu unta perap dgn nasi arab. mungkin najib yg dh tk berkuasa sekarang ini yg harbi bagi pas. yelah punya la kejam najib tu, sampaikan dia sgt marah polis ambik coklat2 kt rumah dia. polis2 tu tktau ke coklat2 tu bukan sembarangan, tu coklat power perkasa arjuna malam. mana nk cari supply lagi lps tkde kuasa ni. kita tk boleh lah bantah hj hadi, mungkin semua petunjuk tu dpt dari mimpi. dulu mimpi najib, sekarang mimpi LGE… Read more »

Tanah Melayu Dulu
Guest
Tanah Melayu Dulu

kita alu2kan kalau pas mahu bkerjasama dgn krajaan PH pusat ttp kena tapis bersih drpd terima wang 1mdb.
Mana2 pemimpin pas yg bersih tak mkn duit dari umno baru boleh kita jalinkan kerjasama

nick
Guest
nick

Of course lah Hj hadi U-turn dan berlakon baik dgn PH dan DAP. hj Hadi sedar slps PRU14, PAS sudah tak relevan lagi. Undi anak2 muda dan non muslim semuanya berpihak kpd PH dan PAS sedar tanpa undi anak2 muda dan non muslim, PAS mustahil dapat menjadi kjaan pusat walaupun lebai2 PAS sungguh2 mengaku yang malaikat dok turun mengundi PAS. Masa depan PAS tanpa sokongan anak2 muda dan non muslim adalah gelap seperti gelapnya masa depan UMNO. As I have said before, sudah sampai masanya UMNO dan PAS ni dikuburkan. Politik perkauman dan politik adu domba agama sudah ditolak rakyat.… Read more »

MakoFSA
Guest
MakoFSA

hadi perlukan rawatan lanjut dan ubat penenang.

FreeMan
Guest
FreeMan

Amanah parti nyamok katanya. Nyamok pon kalau kene gigit boleh kojol jugak dibuatnya!

I
Guest
I

Betul sangat bro… Ada Firaun pun tumpas dek nyamuk ni….

Azreen Klose
Guest
Azreen Klose

Bukan Firaun ,yg mati kena nyamuk ITU namrud……

john doe
Guest
john doe

Saya percaya bahawa kemenangan PAS di Kelantan dan Terengganu pada kali ini mempunyai 1001 hikmah untuk menunjukkan siapakah PAS yang sebenar kepada para penyokong mereka yang berterusan taksub dan benar-benar percaya PAS adalah Islam dan Islam adalah PAS. Malah kemampuan PAS memenangi jumlah kerusi parlimen yang agak signifikan untuk membolehkannya bersekutu dgn UmNo dan menyebabkan suasana kacau bilau adalah juga sebahagian daripada rancangan Allah. Petanda paling besar ialah baiah laknat yang dibuat secara terbuka oleh calon-calon YB PAS untuk kekal bersama PAS selepas menjadi wakil rakyat. Di atas baiah tersebut PAS tidak boleh bersekutu dengan parti mana pun atau mereka… Read more »

saksama
Guest
saksama

Berkhidmatlah dengan jujur dan ikhlas ….. wahai YB2 semua…..

Mohammad Azren
Guest
Mohammad Azren

Ini lah Nasib Lobai Malang kempunan jawatan menteri. Yang disokong dan yg menyokong, dua-dua rebah. Hehehekikikihahahakahkahkah

Arnab Jingga
Guest
Arnab Jingga

cif jebon dah jadi menteri. pergi ofis ada driver datang ambil dgn limo; ada pengiring, pengawal, outrider. kalau cif jebon lalu, cif lobai pun kena ke tepi. hahahhaaaa… lobai meleleh air lior kempunan tak dapat jadi menteri. itulah ganjaran bila beriman pd pok jib – penyamun tersohor dunia masa kini. ini nak buat baik pulak dgn org yg dikapir harbikan dan dituduh nak kristiankan umat!!! mana pergi harga diri? muka tak malu! aku harap pemimpin PH tolak semua darjah kebesaran dari dari sultan2 atau pulangkan balik sbg soldiariti dgn Tun, Anwar, Husam, W Rahim yg ditarik balik gelaran mrk. SAUDARA… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Tapi penyokong pas tetap bodooh kena tipu dgn lobai pas..

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Puak lobai yg perkudakan islam untuk kepentingan diri..

burn bp
Guest
burn bp

Ularmak yang memfikirkan hal dunia bukan alam akhirat!! Inilah muka ularmak akhir zaman yang menyerupai manusia.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Hadi dah tahu kerajaan pas tak mampu jana ekonomi…kerajaan.pas bergantung kpd sumber kerajaan pusat untuk bayar gaji…..jadi kena jilat lge laah menteri kewangan…

Lobai pembelit…

steady eddie
Guest
steady eddie

Hadi…kalau jadi menteri..jahanam m'sia

mahligai seni
Guest
mahligai seni

DI TANGAN HADI ADA PELBAGAI BENDA:

1. Penentu syurga dan neraka;
2. Penentu kematangan dan ketidakmatangan
3. Penentu halal dan haram

HMMM…

eti Tunggul
Guest
eti Tunggul

Mau tak jealous. Tuan punahsihat ni jangan dibagi muka.

lebaimodern
Guest
lebaimodern

PERTAHANKAN ISLAM MELAYU SEPERTI DIKEHENDAKI OLEH ISLAM BUKAN SEPERTI DIKEHENDAKI MALAYSIAN MALAYSIA Bina negara bangsa, tutup sekolah pelbagai aliran'Mohd Ashraf Mustaqim Badrul Munir | Diterbitkan 29 Mei 2018, 11:51 pagi | Dikemaskini 29 Mei 2018, 12:04 tengah hari A+ A- ULASAN | Maka sekiranya tiap daripada kita ikhlas membina negara bangsa, kita wajib mulakan dengan tutup sekolah pelbagai aliran. ULASAN | Biro Pendidikan ARMADA Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) senada dengan Biro Jalur Pribumi ARMADA BERSATU dibawah Exco Saudara Firdaus Azahar menolak sekerasnya tuntutan Barisan Bertindak Hak Asasi Hindu (Hindraf 2.0) melalui Ketua Umum Hindraf, P Uthayakumar untuk membuka UiTM… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

BAGUSLAH SEDAR DIRI TAPI BELUM INSAF DAN BERTAUBAT. KALAU BETUL BERTAUBAT SILA LAKSANAKAN POLITIK ISLAM Saya tak cukup mulia untuk Nobel, kata PMKow Gah Chie | Diterbitkan 28 Mei 2018, 5:55 petang | Dikemaskini 28 Mei 2018, 6:37 petang A+ A-Apakah reaksi Tun Dr Mahathir apabila ada usaha menamakannya sebagai calon untuk Anugeral Nobel? Ditanya media pada hujung sidang akhbarnya di Petaling Jaya, perdana menteri itu memberikan jawapan yang ringkas dan spontan. "Nobel Prize winner? I am not so noble (Menang anugerah Nobel? Saya tak begitu mulia)," katanya. Satu kempen dalam talian dilancarkan pada 26 Mei untuk menamakan perdana menteri… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

GS LEBIH PEMURAH DARI PH. PH DILIHAT BEGITU SEMBELIT DALAM MENGHARGAI RAKYAT Penjawat awam Kelantan dapat RM500MAZRAM IDZAM RIDZAL MAHMUD 30 MEI 2018FacebookTwitterWhatsAppEmailMore507Penjawat awam Kelantan dapat RM500Ahmad (kiri) diiringi Setiausaha Kerajaan Kelantan, Datuk Nazran Muhammad menyampaikan sijil penghargaan kepada salah seorang penerima pada Majlis APC di Kompleks Kota Darul Naim, hari ini.A- A+ (Ubah saiz teks)KOTA BHARU – Kerajaan Kelantan akan memberikan bantuan khas kewangan sebanyak RM500 kepada penjawat awam negeri sebagai persiapan menyambut Hari Raya Aidilfitri tahun ini. Menteri Besar, Datuk Ahmad Yakob berkata, pembayaran bantuan khas kepada kira-kira 9,000 kakitangan dengan peruntukan lebih RM4 juta itu akan dibuat… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

APA-APA PUN PERLU BERCERMAT DAN BERHEMAT. PH MENUNJUKKAN SIKAP PANIK DAN TAK TENTU ARAH KERANA TERKEJUT BERUK MENANG. CANTAS SANA CANTAS SINI KERANA TIDAK BIJAK MEMERINTAH Umno kecam tindakan kerajaan negeriWARTAWAN SINAR HARIAN 30 MEI 2018FacebookTwitterWhatsAppEmailMore4.2KMohamed Khaled NordinMohamed Khaled NordinA- A+ (Ubah saiz teks)JOHOR BAHRU – Arahan penamatan perkhidmatan Ketua Kampung dan Ketua Masyarakat Negeri Johor melalui surat Menteri Besar bertarikh 28 Mei dan berkuatkuasa esok, memeranjatkan banyak pihak. Pengerusi Umno Johor, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata, bukan sahaja masa yang diberi hanya dua hari, tetapi tindakan tersebut dilihat tergesa-gesa, bermotif dendam dan tidak mempunyai asas atau justifikasi yang… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

ADA USAHA DARI PH/BN UNTUK MEMPERKECILKAN PERANAN SULTAN. KES PERLIS DAN KES DI BAWAH SEBAGAI CONTOH. OLEH ITU SOKONGLAH GS Jangan mendahului Majlis Raja-RajaWARTAWAN SINAR HARIAN 30 MEI 2018FacebookTwitterWhatsAppEmailMore2.2KDr Shamrahayu Ab AzizDr Shamrahayu Ab AzizA- A+ (Ubah saiz teks)KUALA LUMPUR – Rakyat diingatkan tidak terlalu lantang dalam isu tuntutan kemasukan Universiti Teknologi Mara (UiTM) untuk semua kaum, yang dilihat mendahului Majlis Raja-Raja. Pensyarah Undang-Undang Perlembagaan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, Prof Madya Dr Shamrahayu A Aziz berkata, UiTM ditubuhkan di bawah Perkara 153 Perlembagaan Persekutuan sebagai institusi pendidikan yang dirizabkan untuk orang Melayu dan Bumiputera. "Jadi kita tidak boleh ‘vocal’ (lantang)… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

MAT SABUT DI KEMENTERIAN PERTAHAN BENANG BASAH Mat Sabu ‘tidak salah’ guna pesawat tenteraFMT Reporters | May 30, 2018Kementerian Pertahanan berkata penggunaan pesawat tentera dapat menjimatkan kos pengangkutan berbanding pesawat komersial.VIDEO INSIDE Kementerian Pertahanan berkata penerbangan itu memberi pendedahan kepada Mat Sabu mengenai keupayaan, prestasi, kredibiliti dan kemampuan pesawat A400M. (Gambar Facebook) PETALING JAYA: Kementerian Pertahanan hari ini menafikan Menterinya, Mohamad Sabu menyalahgunakan aset tentera untuk lawatan ke Butterworth baru-baru ini. Kementerian Pertahanan menerusi satu kenyataan berkata penggunaan pesawat tentera A400M dapat menjimatkan kos pengangkutan berbanding menggunakan pesawat komersial dari aspek masa dan kos penerbangan. Menurutnya, penggunaan pesawat itu juga… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

13 KERUSI PUN JADI KING MAKER PPBM hanya menang 13 kerusi, tetapi Hadi akui Dr M ‘kingmaker’FMT Reporters | May 28, 2018Presiden PAS itu bagaimanapun berpuas hati kerana parti Islam itu menang di 2 negeri dan masih mempunyai wakil di peringkat pusat. Hadi Awang berkata, PAS masih mempunyai kekuatan kerana parti Islam itu mendapat lebih 2 juta undi pada PRU14. PETALING JAYA: Datuk Seri Abdul Hadi Awang mengakui Tun Dr Mahathir Mohamad ialah “kingmaker” sebenar dalam pilihan raya umum lalu, walaupun PPBM yang diketuainya hanya memenangi 13 kerusi Parlimen. Presiden PAS itu bagaimanapun berpuas hati kerana parti Islam itu menang… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

CUBA TUTUP KILANG ARAK..JUAK-JUAK TOKONG MESTI BISING…MANA NAK CARI MAKAN NAK TANGGUNG ANAK BINI…BLA BLA BLA….WALAU APA PUN KALAU NIAT BAIK BOLEH JE ASALKAN UNTUK MAJUKAN ISLAM BUMIPUTRA GLC sarang pencuri, jual semuanya, kata penulis ASFMT Reporters | May 28, 2018Pemerhati politik berkata penjualan GLC akan menjadi penyelesaian mudah dan murah kepada 'kecamuk GLC Malaysia' yang akan menghalang kegagalan masa depan seperti skandal 1MDB. Bakri Musa berkata 1MDB hanya satu gejala bagi masalah yang lebih mendalam. (Gambar youtube) PETALING JAYA: Menyifatkan pendedahan pasca pilihan raya mengenai skandal 1MDB sebagai petunjuk kepada masalah lebih besar, pengkritik mengenai Malaysia yang berpangkalan di… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

BIASALAH TU PENGAMPU, PEMBODEK DAN PENYOKONG BUTA TULI TENTU RAMAIKAN TERUTAMA BILA DAH MENANG. SKANDAL TOK DIR LAGI BESAR DARI POK JIB..ORANG WARAS TAK BOLEH TERIMA NYEERRR.. Lebih 50,000 mahu Hadiah Nobel untuk Dr M, tapi kumpulan hak asasi tak setujuFMT Reporters | May 28, 2018Petisyen merujuk kepada komitmen Dr Mahathir kepada ketelusan, demokrasi dan pemerintahan berdasarkan kedaulatan undang-undang selepas kemenangan pilihan raya lalu. PETALING JAYA: Pengundian atas talian seperti sedang bermusim di Malaysia kini, tetapi petisyen terbaru mencalonkan perdana menteri baru, Tun Dr Mahathir Mohamad untuk Hadiah Nobel Keamanan yang tersohor itu, dijangka mengejutkan ramai aktivis berpengalaman yang menuduh… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

KENAPA TAK SURUH TUTUP KILANG ARAK DAN JUDI GENTING…NAMPAK SANGAT JAHIL AGAMA… Tutup BTN sekarang, kata Nik NazmiFMT Reporters | May 27, 2018Ketua Pemuda PKR berkata Biro Tata Negara 'beroperasi dalam kerangka Perang Dingin', sedangkan generasi muda sudah bergerak ke depan dan lebih yakin dengan masa depan negara. PETALING JAYA: Kerajaan perlu mengambil langkah segera menutup Biro Tata Negara (BTN) yang dikritik hebat, kata Ketua Angkatan Muda PKR, Nik Nazmi Nik Ahmad. Nik Nazmi menyifatkan biro itu hari ini sebagai “sangat memihak dan bersifat toksik terhadap perpaduan sejati negara” dan masih beroperasi dalam “kerangka Perang Dingin” sedangkan dunia sudah berubah.… Read more »

Unknown
Guest
Unknown

malaysia lebih makmur tanpa pemimpin mcm hadi awang
dia ni berdolak dalik.

lebaimodern
Guest
lebaimodern

DARI SEGI PRESTASI RINGGIT NAJIB JAUH MENGATASI MAHATHIR. ZAMAN MAHATHIR 1.0 JATUH 52% (RM2.50 JATUH RM3.80) SEDANGKAN NAJIB JATUH HANYA 2%. OLEH ITULAH MAHATHIR KELIHATAN CIRIT BIRIT DAN SEMBELIT MEMANDANGKAN MASA SILAMNYA YANG SURAM DAN KELAM Guan Eng terlebih lajak, gopoh tentang hutang, kata Kadir JasinFMT Reporters | May 27, 2018Bekas pengarang itu berkata menteri kewangan terlalu ghairah untuk membuktikan Najib salah berhubung angka hutang dan liabiliti kerajaan. Lim terlalu teruja tentang hutang negara, kata Kadir Jasin. PETALING JAYA: Bekas pengarang terkenal, Datuk A Kadir Jasin menyifatkan Menteri Kewangan, Lim Guan Eng sudah melalui ujian getir selepas pendedahan terbaru beliau… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

PAN SIBUK KIPAS TOKONG MANA SEMPAT NAK PEDULI PASAL ARAK….MINUMAN KEGEMARAN TOKONG… Amanah: NGO tak perlu serbu kedai serbaneka jual arakKhairil Ashraf | May 27, 2018Pengerusi Amanah Perak, Asmuni Alwi berkata tindakan harus melalui PBT atau rundingan dengan pengurusan kedai. Pengerusi Amanah Perak, Asmuni Awi. (Gambar Facebook) PETALING JAYA: Pengerusi Amanah Perak, Asmuni Awi berkata badan bukan kerajaan tidak perlu menyerbu kedai serbaneka menjual arak kerana tindakan harus melalui pihak berkuasa atau berunding dengan pengurusan kedai. Adun Manjoi berkata dari segi undang-undang NGO yang dikenali sebagai Jabat itu tidak mematuhi undang-undang kerana penyerbuan hanya boleh dilakukan oleh pihak berkuasa. “Mereka… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

BUKTI NAJIB TINGGALKAN TAMPUK MALAYSIA DALAM KEADAAN EKONOMI STABIL Fakta tentang hutang MalaysiaRobin Augustin | May 26, 2018Institut Demokrasi dan Hal Ehwal Ekonomi menjelaskan bila kita perlu berasa bimbang, dan bila pula sebaliknya. CEO Ideas, Ali Salman berkata tidak perlu panik selagi kerajaan mempunyai rancangan pembayaran balik hutang dan boleh mematuhi jadualnya. (Gambar Facebook) PETALING JAYA: Kini selepas hutang RM1 trilion Malaysia diketahui semua, adakah anda salah seorang yang berasa bimbang negara menuju kehancuran? Selagi kerajaan mempunyai rancangan pembayaran balik hutang tersebut dan mematuhi jadualnya, anda tidak perlu panik, kata Ketua Pegawai Eksekutif Institut Demokrasi dan Hal Ehwal Ekonomi (Ideas),… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

MAT SABUN BARU BERAPA HARI DAH KENA CHECK MATE…KALAU PH TAK AMBIL TINDAKAN TANDANYA CORRUPT….SOKONG GS Peguam lapor SPRM dakwa Mat Sabu ‘salah guna’ pesawat tenteraPredeep Nambiar | May 28, 2018Abu Backer Sidek Mohamad Zan mendakwa penerbangan Mat Sabu ke Pangkalan Udara TUDM di Butterworth dengan pesawat tentera menelan belanja RM199,125. Abu Backer Sidek Mohamad Zan di luar ibu pejabat SPRM di Putrajaya selepas membuat laporan ke atas Menteri Pertahanan, Mohamad Sabu. GEORGE TOWN: Seorang peguam membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mendakwa Menteri Pertahanan, Mohamad Sabu menyalahgunakan aset tentera untuk lawatan ke Butterworth baru-baru ini. Abu Backer… Read more »

Skimo Horn
Guest
Skimo Horn

Tuan Budin cencor saja komen lebaiular Paspispussy ni. Habi Pong pang 2 kalah PRU14. Jadi king pantat boleh lah. Banggang dan Auta betul komen dia. Sama saja dengan pendedak umngok. PTUUIII….

bima sakti
Guest
bima sakti

Ini semua haram jadah,hadi,
-Ini ular tersepit
-ini bala
-ini lalang
-ini org konon suci
-ini putar belit
-ini ini ini thuiiii

Zainal Abidin
Guest
Zainal Abidin

Aikk!!? Geng Najib sudah jadi lebai pulak ke? Adoii mcm2.. Sanggup buat apa saje asalkan dpt puaskan hati. Aku cuma nak tanya jek.. Apa sumbangan ko agama, bangsa dan negara? Org2 yg ko maki tu besar sumbangan dia dan di akui di peringkat antarabangsa.. Ko? Umpama anjing menyalak bukit. Tekak sakit bukit x terkesan apa2 pun. Sudah2 la tu.. Lebih baik ko ikut jemaah tabligh ada gak pahalanya. Cukup la berpolitik caci maki ni. Dosa kita dgn Allah boleh kita minta ampun. Dosa dgn manusia ni nak kena cari minta maaf.. Istifar la banyak2 supaya hati x terus hitam. Oh… Read more »

Unknown
Guest
Unknown

hadi awang ni opportunis campur lalok.