KENAPA TIDAK NAJIB BERDEBAT SAJA DENGAN GUAN ENG?

Lim Guan Eng dan Najib Razak nampaknya terus terbabit dalam pertelingkahan terbuka, malah mungkin berpanjangan, khususnya berkaitan kedudukan ekonomi negara, kadar hutang dan juga 1MDB.

Apa saja yang diutara dan disebut oleh Guan Eng, pantas saja Najib menjawabnya, meskipun menteri-menteri lain hampir semuanya memilih untuk mendiam diri saja.

Sebagai bekas Menteri Kewangan, Najib dilihat begitu nipis telinganya terhadap pelbagai hujah dan fakta terbaru yang didedahkan oleh Menteri Kewangan sekarang.
Namun, semua pertelingkahan mereka hanyalah melalui media saja. Guan Eng melalui kenyataan akhbarnya, manakala Najib pula melalui media sosialnya.

Siapa benar dan siapa salah antara mereka berdua itu?

Bilakah pertelingkahan mereka akan berakhir?

Sebagai penyelesaian terbaik, apa kata  agar Guan Eng dan Najib berdebat saja secara terbuka dengan siarannya dipancarkan secara langsung ke seluruh negara?

Jika dulu Najib sering mengelak untuk berdebat dan beberapa kali program NothingToHide tidak menjadi kenyataan, setelah tiada lagi apa-apa jawatan dan bebanan, ketika inilah sebenarnya masa terbaik untuk beliau menunjuk keberaniannya.

Tapi, beranikah Najib?

Atau beliau lebih ketakutan dalam keadaan dirinya sekarang?

Habis, bila lagi Najib mahu jadi berani? (ShahbudinHusin 27/05/2018)

Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 26 March 2019 — 2:05 pm

70
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
AzidMus M. S.The PhantomRamly Ahmadabda Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Mus M. S.
Guest
Mus M. S.

Dia 'Pahlawan Bugis'.. Jangan cuba main-main dengan dia. Takkan dia tak berani berdebat awam dengan LGE. Banyak Profesor Kang Kong yang akan membantunya nanti.

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

X perlu debat debut bang Shah..
skrg nak selongkar cari
bukti..sekira najib benar ber
klepetokrasi..
maka ketentuan hukum..
Orang yg menglepet akn dikenakan hukuman selayak dgnnya..
X sabo nak nunggu tu bro..

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Hukum..ini kes besar..abad 21..andai ianya sejarah masa kini..apa kita x berasa malu ke dimuka dunia..
Siasat dakwa bicara mamandangkn kpd bencana kemudaratan yg timbul dpdnya amatlh besar..
Hukuman itu hendaknya tiadalh djlnkan dgn tergesa2 cara terburu2 tanpa sbarang penelitian yg saksama lebih duhulu..
SPRM PDRM buat keje baik2..
X sabo nunggu beb..

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

http://www.sarawakreport.org/2018/05/rosies-billion-ringgit-bank-account/ Rosie's Billion Ringgit Bank Accounts Serawak Report has been warned Malaysians should be prepared for the discovery that the vast sum of money found at Najib’s property in the KL Pavillion building (RM114) was merely petty, housekeeping cash, compared to what the lady of the house was storing in her various bank accounts over the years. We understant it amounted to billions of ringgit. This website already revealed back in 2015 how one Roslan bin Sohari had paid a total of RM2 million in cash, through eight separte transactions, into Rosmah’s Afin Bank account No-1000 2000 0058, between February… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Lepas najib rosie plak akan jadi mangsa siasatan 1 mdb..

abda
Guest
abda

Bukan mangsa tapi sudah memang patut. Natural, logical sequence.

Saya rasa satu masa nanti Rosmah akan masuk penjara. Itu ada lah my hopeful thinking.

Mungkin sama penjara tapi lain cell dari Najib.

The Phantom
Guest
The Phantom

Yeop……deme bukan "mangsa" siasatan……yg mangsa tu kita rakyat Msia ni yeooooppp…….kita yg kena cekiiikkk….

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wakil rakyat PH dingatkan jangan gelojoh kejar jawatanPejuang Perubahan Pejuang Perubahan 8:51 PG Kini kita harus berbaik semula dan rapatkan saf setelah selesainya pilihan raya umum baru-baru ini, kata Anwar.iklan penaja : PUSAT JUALAN TONE EXCEL http://www.tonenilai3.comKetua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan semua wakil rakyat Pakatan Harapan (PH) supaya tidak gopoh dan gelojoh mengejar jawatan setelah memenangi pilihan raya umum (PRU) pada 9 Mei yang lalu.Beliau berulang kali memberi peringatan tersebut ketika berucap pada majlis berbuka puasa yang diadakan di Yayasan An-Nadhoh, Kubang Semang, Permatang Pauh semalam.Tegas beliau lagi, setelah menang besar dalam PRU baru-baru ini maka tugasan… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Peringatan yang amat2 berguna lagi ikhlas untuk seluruh MP2 PH yang umpama ulat bulu panjat daun tu beb !!!!!!

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Tak ade pon mp2 PH berebut jawatan seperti mp umno berebut dedak….tanye shahidan pak kassim..

The Phantom
Guest
The Phantom

Kepada MP-MP Pakatan……
Jangan kumpul harta dalam bagasi.
Jangan biarkan duit magic masok mengeram dalam akaun peribody.
Jangan mengemis mintak derrrrma.
Jangan makan coklat.
Jangan sign buta sepatah haram tak baca.
Jangan menipu perbodohkan rakyat.
Jangan sombong, angkuh dan bongkak.
Jangan kena queen control.
Jangan kena siku.
Jangan lupa control bini.
Jangan amalkan budaya nyopping.

Ambik iktibar semua…….contoh teladan dah ada depan mata.
Sekian.

Fan Tun
Guest
Fan Tun

Jamal Tongkol dah hilang taring
Kiri kanan dah nampak jaring
Lagak gangster dulu sering
Kini menikus di rumah terbaring!

Masa berkuasa akulah taukeh
Pecah botol,ice cream di agih
Kepala orang semua nak tekeh
Dengan Azmin banyak nak tagih!

Hilang kuasa orang tak peduli
Lawak lama terus digali
Berbaju tidur tengok pun geli
Nasib baik tak pakai coli!

The Phantom
Guest
The Phantom

Aaiiikkk…..dulu bukak taekwando bagai nak rak……sekarang udah terrrbarin…??

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Monday, May 28, 2018Jawapan Kepada 17 Pimpinan PAS Makan Duit UMNO RM90 Juta.., Sarawak Report telah membuat 5 permohonan interlokutori bagi menghalang saman Abdul Hadi dibicarakan. Sarawak repost telah mengemukan 55 muka surat dalam interlokutori mereka yang 42 muka surat melibatkan 1MBD dan selebihnya berkenaan dengan kekayaan pimpinan dan ahli biasa PAS seperti Ustaz Nasaruddin Mat Isa. Anda boleh dapatkan salinan penghujahan SR di sini (laman Sarawak Report dah boleh akses kerana kerajaan Harapan buka sekatan. Jika sukar boleh juga dapatkan di sini) Antara penghujahannya ialah;Jasim acquired a Porsche Cayman car. PAS MP and Information Chief Khairuddin Aman Razali gave… Read more »

abda
Guest
abda

Lim Guan Eng ada Tony Pua dan Dr Ong Kian Ming membantu dia – "they have been appointed as special officers (at Ministry of Finance, with zero pay) by Finance Minister Lim Guan Eng" – https://www.worldofbuzz.com/tony-pua-dr-ong-to-serve-finance-ministry-with-zero-pay-for-6-months/ Jika ada debat, mereka berdua akan sediakan berbagai scenarios isu isu yang mungkin timbul, dan buat "rehearsals" dengan Lim Guan Eng bertalu talu. Najib sudah tidak ada fakta fakta dan data terakhir berkenaan ekonomi negara. Irwan Siregar, bekas Ketua Setiausaha Kementerian Kewangan dan Pengerusi 1MDB yang terakhir, pun sudah "di senyapkan" di Jabatan Perkhidmatan Awam, tidak tahu bertugas apa. Maka Najib akan terkontang kanteng… Read more »

abda
Guest
abda

I missed the action in the previous post. But there appears to be many participants in this post, too. Saya fikir Najib tidak akan berani berdebat dengan Lim Guan Eng. Dulu dia tidak berani berdebat di debat "Nothing To Hide" sebab takutkan Dr Mahatghir. Sekarang dia takut kena boo dek rakyat. Politik dia sudah hancus. Imej dia sudah lebur, begitu tercemar hingga apa sahaja dia kata akan di ketawakan atau di pertikaikan rakyat, yang nyata tidak suka dia, terbukti di Pru14. Tambah pulak episod Polis nserbu raumah dia, kediaman anak anak dia, jumpa berjuta juta Rnggit, beg beg tangan yang… Read more »

saksama
Guest
saksama

Parti pembangkang yang sesuai memantau pentadbiran parti pemerintah parti yang berintegriti….. parti UMNO/BN sudah pasti tidak layak…..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Pelik betullah Salahiddin ni….takde idea baru sendiri ke??? Ingatkan bila dah jadi menteri adalah rancangan2 baru yang diketengahkan , ini tak..asyik2 kitar semula idea lama dari kerajaan yang lepas. Sebelum jadi kerajaan bukan main lagi PH kutuk dan perlekehkan NFC , tapi kini buat statement akan teruskan projek tersebut..apa cer ni???? Siap gebangkan Johor akan jadi pengeluar daging lembu terbesar di Msia pulak nanti. Weiii….tak malu ke tiru idea yang dikutuk dan dicaci2 dulu tu haah??? Kak Wan pun satu hal….nak teruskan juga projek Permata tu lagi ke…kata ia hanya membazir dana kerajaan dan hasilnya tak seberapa, apasal diterusakan jugak.… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Weeeiii badigol…..yg ni aku dah jawab di posting yg lepas……ko boleh rujuk balik.

Apa kehal ko kitar semula komen yg sama berulang-ulang kali ni dol…??

Apa ko dah kekeringan idea ke samdol…??

Ko cari komen ko yg sama ni diposting Shahbudin yg lepas2……..di situ ada jawapan aku bagi untuk komen bodoh ko ni.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wahai semua MP2 PH…diharapkan kamu semua cakna dengan teguran dari PM in waiting ni yeeer……Semua "Wakil Rakyat" Pakatan Harapan "Tak Perlu Serang" Pihak LawanA+A-PrintEmail Find… BUKIT MERTAJAM: Semua wakil rakyat Pakatan Harapan (PH) diminta jangan bersikap membalas dendam terhadap musuh politik, sebaliknya, menunjukkan kesederhanaan dan melaksanakan amanah yang diberikan dengan baik. Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata PH mempunyai tanggungjawab yang besar selepas menang Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) lalu dan menggalas amanah yang diberi dengan sebaik mungkin. Beliau mengingatkan wakil rakyat PH supaya menunjukkan kesederhanaan dan elak daripada kegiatan boros dan rasuah yang sebelum ini digunakan untuk… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Nfc divawah BN gagal…wang beratus juta lesap…bukan nak bela lembu tapi nak kebas duit…kerja puak umno nak jebas duit nak buncitkan perut…

Jadi kerajaan PH nak buat projek lembu yg lebih baik yg boleh supply daging lembu…

Kerajaan bn jadikan ahli umno lembu yg makan nasi…

Fan Tun
Guest
Fan Tun

Ramai reporter sudah pun tiba
Satu dunia buat liputan
Yang buta, datang meraba
Yang capek bertongkat rotan..

Semua ini kerana debat
Mesti tonton bahkan wajib
Pertemuan klasik tentunya hebat
Guan Eng melawan Najib!

Debat pasal cerita emdibi
Menteri Kewangan baru dan lama
Penuh sesak hingga ke lobby
Suara penonton sudah bergema!

Itu dia Guan Eng datang
Riuh rendah bertambah tegang
Jamal membawa kayu sebatang
Ada pistol selit di pinggang!

Di atas pentas berdiri Matmeslan
Rupa2 dia sebagai Moderator
Katanya Najib masih di jalan
Jalan jem banyak kereta!

Dua jam orang menunggu
Pak Najib tak sampai lagi
Majlis debat sudah terganggu
Najib tak datang ke lain pergi!

Jamal lesap, Matmeslan pun cabut
Guan Eng menang tanpa bertanding
"Penakut,pondan" Jibbo di sebut
Berani Mahathir tak boleh banding!

The Phantom
Guest
The Phantom

Ini kelakor ni yeop….
Well done.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

'Najib perlu jelaskan mana pergi RM33 bilion dana 1MDB' 27 Mei 2018, 4:45 petang(Dikemaskini 27 Mei 2018, 10:55 malam) A A Menteri Kewangan Lim Guan Eng menggesa bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak menjelaskan ke mana wang yang kesemuanya berjumlah AS$8.33 bilion (kira-kira RM33 bilion) dalam dana 1MDB. "Ke mana perginya wang sejumlah AS$1.83 (RM7 bilion) billion yang dilaburkan ke dalam satu usaha sama bersama dengan PetroSaudi International Ltd di antara tahun 2009 dan 2011? "Ke mana perginya wang bon sejumlah AS$S3.5 bilion (RM14 bilion) yang diterbitkan pada tahun 2012 yang bertujuan asal untuk membeli loji-logi pejana kuasa di Malaysia? "Ke… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Nak jelaskan……..lagi kabur ada lerrrr…..

Teman nak ngabor sikit……lagikan 42 jota yg mengeram dalam akaun peribody tu dia tak tau dari sape……..tau2 udaaah masok akaun ajerrrr macam magic……..inikan pulaakkk nak suroh jelaskan pasei duit bon.

USD3.5b pon boleh terrrrsilap (konon) bayor kat Aabar BVI ciplak…….inikan pulak nak mintak terangkan mana duit bon….??

Aaiiii yeop…….takkan lerrr tak tau mana peginya duit bon tu…….acerrrr teka yeop….

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Ketika Mahathir dan Najib masih baik dahulu, mereka telah keluar bersama-sama. Lalu mereka singgah di kedai menjual kuih muih. Najib dengan selambanya mencuri 3 biji karipap lalu diletakkan di dalam poketnya. Mahathir nampak perbuatan Najib itu. "Tahu mencuri sahaja, " marah Mahathir. Najib tersenyum sahaja. "Apa kau boleh buat?" "Kau tengok macam mana aku dapatkan karipap, free dan tak perlu mencuri. " balas Mahathir. Lalu Mahathir terus menemui makcik penjual kuih itu dan bertanya samada makcik itu ingin melihat silap mata. Sudah tentulah makcik itu ingin melihatnya. Mahathir pun meminta sebiji karipap dan dengan senang hatinya makcik itu memberikannya. Mahathir… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Tahniah…sepatutnya lawak macam ni masuk rancangan maharaja lawak mega untuk tontonan rakyat Msia dan KBB ada chan menang award untuk lawak bodonya tu !!!!!

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Najib yg bodooh mcm ko….kalo najib cedik dan berani umno dah menang

The Phantom
Guest
The Phantom

Yeop Kejora BB…..itu jawapan paling win.
Bravo yeop…..

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Umno kalah kerana pemimpinnye penakut tak bertulur…

Rakyat malaysia perlu pemimpin yg bertulur besar…

The Phantom
Guest
The Phantom

Aterrrr tulurnya cicior dalam beg birkin yeop.

rahman jpc
Guest
rahman jpc

masa utk berdebat n roadshow sudah berlalu.

saya yakin najib/rosmah n kuncu2 'perompak' mereka saperti cacing kepanasan sekarang. jika dulu amat sukar utk mendpt 'incriminating evidences' (saying sekali sehagian bangunan2 hq polis n kwsp terbakar/d bakar) , namun sekarang sudah tiada lagi halangan utk mencungkil nya agar semua 'crooks' mampu d bawa d muka pengadilan.

bagi badan penguatkuasa, selamat berkerja keras agar mereka yg bersalah d humban k dlm pasong buat masa yg lama.

saya turut berdoa agar semua kita akan sama2 berkhidmat utk Negara Tercinta.

insya'allah.

The Phantom
Guest
The Phantom

Pak Rahman…….rakyat menunggu kes Altantuya, Sirul & Azilah dibuka semula…..begitu jugak skandal Felda.

Ini public interest yg tak boleh ditolak tepi.

Ini bukan balas dendam……tapi ini tanggongjawab kerajaan menyelesaikan kes dan skandal dengan cara yg betol, adil dan teliti.

Banyak persoalan yg jadi tanda tanya dalam kepala rakyat Msia yg perlu dirungkaikan dan diberi jawapan sahih oleh kerajaan, badan2 penyiasat dan kehakiman negara.

Rakyat Msia menungguuuuu…..

diny yusof
Guest
diny yusof

Jika debat atau perbahasan hanya untuk mencari kesalahan sesaorang , saya berpendapat tidak perlu di adakan .

Tetapi jika perbahasan itu untuk mendapatkan kebenaran serta penjelasan , maka saya rasa tiada salah silapnya .

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Debat dapat buktikan siapa yg ada fakta yg betul…nak tentukan salah ato tidak kerja mahkamah…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Pak diny…salangkan Syed Sadiq dan Nurul Izzah pun kerap menekankankan betapa Msia memerlukan barisan pembangkang yang prolifik , vocal dan kuat untuk memstikan kerajaan PH terus berusaha yangbterbaik untuk memastikan segala janji2 mereka dicapati, kenapa pulak Pak diny menidakkan peranan pembnagkang pulak yeer??? Takkanlah kita nak berbalik semula kepada era sang diktator yang berkuasa selama 22 tahun dulu tu berulang kembali tanpa check and balance dari pembangkang??? Dengan barisan MP2 BN yang bergabung dengan PAS , dah tentu akan riuh rendahlah persidangan parlimen yang akan datang….mau berasap pungkoq MP2 BN kena tibai kiri kanan, atas bawah..silap2 ada yang tercirit dalam… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Umno bukan pembabgkang yg prolifik….barisan prompak nak bangkang ape?….penakut lagi…

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Barisan pembangkang Pas hanye tau tanye royalti saje…presideng selalu ponteng….dlm dewan selalu bisu..RUU 355 lesap..

The Phantom
Guest
The Phantom

Setuju bebenor dengan kamu yeoooppp…..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Bhai Phantom…apa yang kau sibuk2kan pasal Altantuya tu??? Kau tak tengok ke PC IGP batu2 ni..bila ditanya reporter tentang kes tersebuat..jawapannya ialah tidak ada keperluan untuk PDRM membuka kembali kes ni semula..ada paham ka maksudnya tu beb???? Tunggulah lu macam menunggu buah yang takkan gugur..keh..keh…keh…

The Phantom
Guest
The Phantom

Kaaaah kahkahakah

Itu video lama…..terrrkini MP Kepong dah buat laporan polis pasal kes Altantuya apa ko tak tengok ke samdol….??

IGP kata kalo ada keperluan kes tu akan dibukak semula…….sekarang dah ada laporan dibuat…….jadi kena lerrr bukak kes tu tanpa bias…….rakyat Msia menunggu bebbb….

Yg ko punya gila allergic sangat kalo kes Altantuya dibukak semula tu pasal apa…??

Ini kes ada kena mengena dengan ko ke….??
Pasal apa ko susah…..melatah tak tentu arah ni dol…??

Aku rasa luuuu punya buah yg akan guguuuurrr……cicior ateh jalan.

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Hahahaha bro phantom..dia tersesat tu..huuuuhiiiiihaha al hantu ya bhai..

The Phantom
Guest
The Phantom

Bro Ramly……dia meroyan takot dengan hantu Altantuya gamaknya……

Rohayudin Yaacob
Guest
Rohayudin Yaacob

""Tapi, beranikah Najib? Atau beliau lebih ketakutan dalam keadaan dirinya sekarang? Habis, bila lagi Najib mahu jadi berani?""
Komen saya: Selagi tebiat kepitnya tidak diubah, selagi itulah tebiatnya umpama jantan yg tak bertelur!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Kalau difikir2kan dengan minda yang waras memang ada logiknya untuk rakyat Msia berganding bahau menjadi check dan balance kepaad kerajaan PH sekarang ni.. Spt kata DSAI, kita sebagai rakyat berhak untuk memantau segala gerak geri kerajaan PH ni..kalau tak betul, kita kena tegur dan ingatkan mereka. Jangan pulak besar kepala sampai tak boleh ditegur langsung..ingat, mereka semua merasa jawatan tinggi tu kerana undi rakyat..jangan sekali2 memungkiri janji dan tanggung jawab yang telah diberikan. DSAI sebagai politican otai perlu memainkan peranan penting sebagai pembangkang kedua bersama2 dengan UMNO/PAS agar kerajaan baru ni tak terkucil dari landasan urus tadbir yang baik demi… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

Di dalam PH sendiri ada ramai "watch~dog" yang berkaliber .

Tak payah gunapakai ideas dari pembangkang . It is proven , pembangkang is full of idiot yang merasa diri mereka cream de la cream !
Salah seorang darinya yang menamakan diri dia Geng Najib .

The Phantom
Guest
The Phantom

Absolutely right bro…..

Tak payah guna idea pembangkang yg berrrkaraat……..kalo kita ikot macam deme maka kita akan end up macam deme juge yeop.

Dah jelas majoriti rakyat tolak deme……..jadi kenapa nak guna pakai idea2, cara dan pandangan yg terrrbukti ditolak rakyat…??

Bulat Ken
Guest
Bulat Ken

Karma kehidupan sudah tersepuk ke muka umno dan macai2nya. Tp masih ada yg tak sedar. Agaknya sumpah laknat dia sedang memakan diri. Bye GN. Hadapilah karma anda nanti.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Umno tak layak jadi ejen check and balanca kerana tiada pemimpin yg berwibawa…

The Phantom
Guest
The Phantom

Setuju bebenor dengan kamu yeop.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Kalau tanya pendapat rakyat Msia, majoritinya tersangat2 setuju jika dalam PH ada 2 tim atau lebih. Dahn tentu kita tak mahu segala keputusan yang dibuat hanya one way street aje..takde check and baklance pulak. Kita tak mau mereka yang duduk kat atas tu tu jadi burung tukang yang hanya mengangguk2 kan aje apa yang diputuskan oleh sang diktator. Setiap suara dalam kepimpinan perlulah didengar dan diambil kira, bukankah tegur menegur sesama kita amat2 digalakkan dalam Islam..bukan hanya dibulldozekan aje sesuka hati tanpa sebarang perbicangan dan sumbang saran yang teliti dan mendalam dalam kalangan mereka. Kalau ada lebih dari satu tim… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

Kamu ni dah menjadi macam pak langau saja Geng Najib . Tak renti2 buat analisa ke atas tata sila kerajaan PH . Ada tak kamu dengar sesiapa yang kena tending keluar parti kerana mengkritik ?? Yang pernah dengar dulu2 asyik Ku Nang je yang buang orang kerana langgar disiplin parti . Sekarang , tak payah payah nak buang dah , ramai dah angkat kaki sendiri . Shabery Chek kata 'surrender' . Mas Ermayatie kata tak mahu tanding apa2 jawatan dalam UMNO . Terbaru 37 ahli UMNO Kalabakan dah buang UMNO kedalam tong Najis . Tak usah payah2 nak kata majority… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Bro Diny…..dia dah kalah tapi tak nak terima kekalahan……masih nak tengakkan benang yg dah reput…… Macam Nur Jazlan cakap lerrr…..bossnya tak nak letak jawatan walau dah kalah…….masih nak jadi boss……bila sumer dah bersuara baru lerrr nak letak jawatan. Petikan berita…..Anggota majlis tertinggi Umno mendakwa bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak enggan meletakkan jawatan sebagai presiden Umno meski dengan kekalahan parti itu pada pilihan raya umum (PRU) ke-14 sehinggalah beliau didesak berbuat demikian. Datuk Nur Jazlan Mohamed yang merupakan timbalan menteri dalam negeri, dipetik Free Malaysia Today sebagai berkata bahawa majoriti anggota Umno mahu Najib meletakkan jawatan secara sukarela bagi… Read more »

Bulat Ken
Guest
Bulat Ken

Bro, kau tau malu, tp mamat yg seekor ni langsung tak tau malu. Tebal betul kulit muka dia. Agaknya pakai kulit apa ni?

The Phantom
Guest
The Phantom

Bro Bulat Ken…….bab2 kulit ni teman korang paham sikit………yg boleh teman kata kalo tak kulit gajah…….kulit badaaakkk lerrrr gamaknya yeop.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Kengkawan semua….Semalam DSAI dah keluarkan kenyataan tegas agar kerajaan baru hendaklah lebih menjurus kepada menunaikan janji2 mereka seperti yang diuar2kan sewbelum PRU14 lalu, dan bukannya terlalu ghairah dengan sentimen untuk mencari salah pihak lawan dan membalas dendam saja. Beliau juga mengingatkan agar pimpinan2 tertinggi kerajaan jangan cepat melenting bila ditegur oleh rakyat jika ternyata ada isu yang dibangkitkan mereka, tapi sebaliknya wajib memberi penjelasan yang boleh merungkai isu tersebut. Mestilah bersikap berlapang dada terhadap segala teguran dan sentiasa bermuhasabah diri, khususnya dalam bulan Ramadhan Al Mubarak yang mulia ini. Kerajaan PH sepatutnya kurangkan bercakap, tapi lebih banyak berkerja. Rakyat marhaein… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Bukti 1MDB tak mampu bayar hutang dah buat rakyat meluat dan akan talkinkan puak ko diPRU15 nanati….insyaAllah ameen.

Dulu sorok dari pengetahuan rakyat kata cuma ada masalah sikit jerrrr…..

Dalam pada 1MDB kekeringan wang……ada orang simpan berrrrbijik-bijik bagasi yg penoh dengan wang, jongkong emas dan harta karun.

tajnur
Guest
tajnur

Orang dah `sakit jiwa` memanglah x dapat menerima hakikat yang sebenar. Malah masih perasan seolah2 masih menyandang PM. Masa awak dah habis, Sudahlah…….

haron haron
Guest
haron haron

Ada orang tu dgn gambar pun takut…. dgn bini lagi takut…. dgn LGE kalau sekarang lagi lah teramat takutnya…. nak debat macamana… stakat tulis je.. adik2 sekolah permata pun boleh buat…

The Phantom
Guest
The Phantom

Akhirnya bayang sendiri pon dikatakan hantu yeoooppp……..

Mohamed Noor
Guest
Mohamed Noor

bila lagi nak jadi berani!!!hahaha bila bola yang dikepit terlepas dari genggaman sipuaka.

Shafiek Abdat
Guest
Shafiek Abdat

Najib sampai kiamat tak akan berani berdebat,manusia pembawa sial kepada setiap lapisan masyarakat di Negara ini……..!! Sumbatkan dia dengan kadar segera…………!!

The Phantom
Guest
The Phantom

Yeop…..Nothing to Hide dulu pon masih ada hutang terrrtonggak..

Ni pulak nak berdebat dengan Guan Eng……??

Guan Eng lulusan Monash University, Australia dgn Bachelor's in Economics……bepengalaman sebagai Professional Accountant sejak 1983.

Bior betoi ni yeop nak berrrdebat dgn Guan Eng……

Ini tak lebih dari nak cari points untuk cover pekong hanyir yg saentero dunia udaaahhh tau……..

1MDB sendiri tak larat nak bayar hutangnya………itulah tanda satu pengurusan yg baik, bijaaaakkk dan telus……tak gitu…??

1MDB satu syarikat yg berintegriti dan berprestij sampai hutang sendiri pon tak dapat nak bayor.

Mohamed Noor
Guest
Mohamed Noor

kalau ikutkan si j(jahanam)tu,
1mdb syarikat yang menguntungkan pe…hehehe untung konon jahanam malaysia dibuatnya lagi ada la…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Pelik pulak hala tuju yang nak dibawa olehn kerajaan barum PH ni…sikit2 nak debat..apa, kau orang ingat debat tu sebagai penyelesaian segala masaalah ke???? Mentang2lah Syed Sadiq tu pendebat hebat, dah terpengaruh pulak dengan lagaknya. Ini realiti sebenar, bukannya atas pentas debat…janganlah terlalu syok sangat dengan tepukan2 dari para penonton tu. Nak tanyalah..debat ni budaya masyarakat kita ke haah ????

diny yusof
Guest
diny yusof

"Serulah ke jalan Tuhanmu (wahai Muhammad) dengan hikmat kebijaksanaan dan nasihat pengajaran yang baik, dan BERBAHASLAH dengan mereka (yang engkau serukan itu) dengan cara yang lebih baik; sesungguhnya Tuhanmu Dia lah jua yang lebih mengetahui akan orang yang sesat dari jalanNya, dan Dia lah jua yang lebih mengetahui akan orang-orang yang mendapat hidayah petunjuk."

Geng Najib , Islam juga tidak melarang orang berbahas ( debat @ debate ) .

Janganlah kamu menonjolkan ketololan kamu .

The Phantom
Guest
The Phantom

Bro Diny………..kalo bahas sure kalah…….jadi nak tutop kelemahan diri maka dicari lerrrr alasan untuk mengelak macam Nothing to Hide tu.

Lagi pon apa points nak cakap……satu jari tuding orang……..4 jari tuding diri sendiri.

Skandal 1MDB sape yg tak tau…….ini satu donia punya lagenda.

Bulat Ken
Guest
Bulat Ken

Nak tanya sikit kat Geng Najib, mencuri harta negara itu budaya kitakah? Keduanya mengampu penyamun itu budaya kitakah?

The Phantom
Guest
The Phantom

Bro Bulat Ken…….budaya negara ialah menyimpan wang2, jongkong2 emas, permata berrrlian dalam bagasi2…….kemudian dihantar simpan di merata tempat asal bukan bank.

Gitu sebenarnya yg dinamakan budaya yeooppp….

Azid
Guest
Azid

dah jadi kerajaan tak payah la berdebat pasai bende remeh temeh ni.masa untuk bekerja.buktikan kita ble buat kerja.