BAGAIMANA NAK BERI KERJASAMA JIKA SUDAH LARI KE LUAR NEGARA?

Mula-mula diberitakan Musa Aman sudah melarikan diri ke London. Beliau dipercayai pergi melalui Brunei beberapa hari lalu sebelum pihak Imigresen sempat menyekat namanya.

Peguamnya pula dilaporkan enggan memberi kerjasama kepada pihak SPRM yang ingin menggeledah kediaman bekas Ketua Menteri Sabah itu.

Terbaru Musa Aman dilaporkan sedia memberi kerjasama kepada SPRM yang ingin memasuki rumahnya bagi tujuan penggeledahan itu.

Soalnya, di mana Musa Aman sekarang ini?

Bagaimana beliau mahu bekerjasama  dengan SPRM jika masih berada di luar negara?

Pulanglah bah….

Jangan cakap saja sedia bekerjasama tapi masih takut untuk pulang ke negara sendiri.

Jika yakin tidak salah, buat apa lari ke luar negara? (ShahbudinHusin 26/05/2018)

Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 26 March 2019 — 2:05 pm

67
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
isa3Perak ManArnab JinggaKejora Bapuk Bodoabda Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
isa3
Guest
isa3

Kot benda Allay yang pakai nama Geng Najib dll tuh takut kena siasat.

Menteri Kommunikasi baru kata "laporan yang diminta termasuk serangan panggilan spam yang dilakukan secara automatik – dikenali sebagai BOTS."

Dalam blog pun ada spam. Ada BOTS ke tak, tak tau.

Kepala BOT banyak gamak nya. Ada kaitan dgn Kepala Bapak Najib.

Arnab Jingga
Guest
Arnab Jingga

kamu semua silap dengar kot? mungkin dia kata kejar sama dia… bukan kerja sama dia…

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

May 26, 2018 7:46:00 PMi. Pada 17 Februari 2015, parti UPKO dilaporkan menerima RM1 juta dari akaun peribadi Dato’ Seri Najib. Nama naib presiden UPKO, YB Datuk Dr Marcus Mojigoh disenaraikan sebagai individu yang bertanggungjawab ii. Pada 17 Februari 2015, seorang bernama Asmadi Talib dilaporkan menerima RM50,000 dari akaun peribadi Dato’ Seri Najib. Semakan mendapati Ketua Umno Padang Serai, Kedah adalah seorang yang bernama Asmadi Talib iii. Pada 26 Februari 2015, Badan Perhubungan Umno Pulau Pinang dilaporkan menerima RM1 juta dari akaun peribadi Dato’ Seri Najib iv. Pada 3 Mac 2015, Umno Bahagian Johor Bahru dilaporkan menerima RM300,000 dari akaun… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

DATO’ SERI NAJIB PERLU PULANGKAN KEMBALI WANG KERANA ITU DUIT RAKYATKETUA-KETUA BAHAGIAN UMNO DAN PARTI DARI BARISAN NASIONAL YANG MENERIMA WANG DARI DATO’ SERI NAJIB PERLU PULANGKAN KEMBALI WANG KERANA ITU DUIT RAKYAT Laporan Malaysiakini semalam memetik bahawa Peguam Negara, Tan Sri Apandi Ali enggan mengulas apabila ditanya sama ada dokumen-dokumen yang saya dedahkan (berasal dari satu laman yang disekat di Malaysia iaitu SPRMInsider) adalah benar. Apabila beliau enggan menjawab dan menukar topik kepada isu lain setelah ditanya mengenai dokumen itu, secara tidak langsung beliau mengesahkan kesahihan dokumen-dokumen itu. Sebelum ini, pihak berkuasa tidak pernah berlengah untuk mengambil tindakan undang-undang… Read more »

isa3
Guest
isa3

Apandi masih bbercuti? Gaji buta?

Takda maruah punya orang.

Dah tahu tak mahu dia keroje lagi, tak mau berambus. Masih nak makan gaji buta.

Pelesit punya manusia. Nate'.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Jamal dan musa aman dah jadi pelarian…lepas ni geng najis plak cabut lari…

isa3
Guest
isa3

Dua2 nya kena tekanan. Mental pressure. Jadi gila.

Jamal gila sebab tak lagi bebas pakai baju merah.

Musa Aman gila hilang kuasa.

Bila jumpa depa plead innocence due to insanity.

Takpa, masukkan Hospital Sakit Otak saja.

isa3
Guest
isa3

Kepala hotak si Jamal Ikan Bakar –

Jamal 'muncul' nafi lari, cuma rehat
Jamal kata tak lari, dakwa pergi ke Tabung Haji untuk keluar duit ikat jamin.

Tapi tak kasi tahu sesiapa. Dah lebih se hari. Polis dah buang masa n tenaga cari dia.

Polis mesti tangkap dia. Sumbat ke lokap. Remand dia barang seminggu.

Tak adil di mata rakyat kalo Polis tak buat gitu.

isa3
Guest
isa3

Anggota Polis yang jaga dia di spital tu pun patut di tangkap.

Dan di masuk lokap.

abda
Guest
abda

Bukan kah menggeledah rumah kediaman seseorang itu ha nya dengan ada waran di keluarkan Hakim?

Dan waran itu juga boleh membenarkan pemecahan pintu rumah tersebut.

Jika begitu dan jika SPRM tida peraturan atau kuasa buat begitu, perlu Pesuruhjaya SPRM bahru uruskan mendapat kuasa itu.

Mengarut nampak nya bila membaca hal Musa Aman kata sedia berkerjasama tapi dia tidak di ketahui di mana dan SPRM tidak boleh geledah rumah nya.

abda
Guest
abda

Persepsi ke tak, saya yakin Geng Najib sama orang nya dengan yang pakai nama Kejora, pejuang rakyat, lebaimodern dll.

Dia beroperasi di bawah tajaan Umno mengeluarkan kopipes tak henti henti, selalu satu minit bagi satu kopipes. Bila dia tak keluor kopipes, dia menyediakan bahan bahan kopipes itu.

Gamak nya sudah penat menukar nama dari masa ke masa di komputer nya dan/atau sudah tidak ada lagi tajaan, dia sekarang gunakan satu nama sahaja. Masih lagi mengkopipes tapi sudah mula menulis komen pendek pendek sendiri.

Tidak begitu jijik melihat nya.

Khatijah Nuno
Guest
Khatijah Nuno

GN ni lallang. Dulu kutok YB Anwar mcam2. Nuar Jubori le.. tpu skrng sakit hati dan kecewa PH menang dan org tua yg dikutuk dimaki seranah jdi PM. Tetiba skrng konen2 nya mcsm sokong Anwar pula. Wooi GN kami buknan bodos mcam ahli2 dan penyokong umno dedak tu lah!. Setuju dan bersepe dapat dgn Mohamed Noor dan bro phantom, kau ni GN batu api tak habis2 nk rosakkan negara

I
Guest
I

Geng Najib ni bapak persepsi.. apa yg najib buat semua betul… orang lain buat semua salah. Kenapa agaknya dia beria2 membenarkan apa yg najib buat dan menyokongnya mati2an… ada lagi yang perlu dipertahankan kot…

Fan Tun
Guest
Fan Tun

Geng Najib ini siapa
Dato, Tan Sri atau ungka
Bro Phantom dia nak terpa
Dengan Pakatan nak buruk sangka!

Macam biasa takde fakta
Mampu hanya kopipes auta
Klepto kalah turun tahta
Sekarang baru lutut ketar!

Masih percaya derma Pak Arab
Mintak dokumen tak boleh harap
Klepto sudah jatuh tertiarap
Tubuh sarat panau dan kurap!

GN petani,kangkung dan kobis
Tak dapat daging cukuplah bilis
Hidup walau dedak dah habis
meroyan,merapu dia menulis!

GN, Lobai,J,Kojola
Hanya sebahgian kad prabayar
Kutuk Mahathir mereka menggila
Sekarang kereta takde tayar!

kojola kojol sudah ke pencen
Dulu sombong berlagak eksyen
Jalan kengkang ketiak bacin
Jantan bergincu apa ke fesyen?

Perak Man
Guest
Perak Man

Hahaha..terbaik bro fan tun..

Jantan bergincu apa ke fesyen
Geylang street dia punya stesen
Kalo nak servis. Bro zack kata kena lima puluh sen
Set set ni walau dah kalah pun masih angkuh dan eksyen..

Kononnya hidup ada berprinsip
Tapi masih lagi tak akur kepada nasib
Dok copy paste cerita lama dari arkib
Kononnya umno bn masih relevan, depa dok ratib..

Sekarang rakyat dah move on kedepan
Kalau pencacai tak suka pun, kenyataan mesti ditelan
Pemerintahan umno bn sudah jadi sejarah dan kenangan
Elok kita ambil iktibar, jadikan teladan..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

MAY 26, 2018
3
Janji Menteri Pelajaran, Tol Percuma Ke Simpang Renggam? Jangan Lupa Tuntut Janji
image:comment image

image:comment image

image:comment image

image:comment image

Menteri Pelajaran, Dr Maszlee Malek telah berjanji semasa pra Pilihanraya Umum Ke 14 (PRU14) bahawa tiada kutipan tol ke Simpang Rengam sama ada dari Sungai Besi, Skudai atau Ayer Keroh.

Malah beliau dengan bangga mencabar Rakyat supaya menuntut janji berkenaan selepas Pakatan Harapan memenangi PRU14. Alhamdulillah tercapai hasrat Rakyat Johor terutama pengundi Simpang Rengam untuk merasa tol percuma.

Takkan Menteri Pelajaran PH berbohong kot? Dia ni kan orang kuat agama….

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

yeesss.. tuntut..ok…janji mesti ditunaikan..if not mereka tu tergolong dalam orang Munafik…
so..if tak tunai janji kita gelar jer…
Dr Maszlee…al munafikun…sedap..kan gelaran tu..so…jgn berdalih pulak yer..Dr..kami ni dari pihak pembangkang well educated…Janagn hanya pandai tanam tebu dibibir aje, hanya untuk gula2 PRU…sampai kiamat kami tagih janji tu Dr !!!!!!!!!

Bulat Ken
Guest
Bulat Ken

Kita janji akan turunkan harga kereta sebanyak 30%… Sampai bertemu lg pilihanraya, tak turun jugak. Tak berani pulak kau panggil munafik, Munafik.

The Phantom
Guest
The Phantom

Mukhriz kata…….derma Tok Arab 2.6b…..kepala bapaakk luuu kata dah belanjakan untuk PRU13 1.5b…..jadi baki tinggal 1.1 billion.

Matematik…..
2.6b – 1.5b = 1.1b

Tapi kepala bapaaak luuu kata dia pulangkan pada Tok Arab 2.03b.

Well educatedlah saaaangaattt dol…..!!

Kahkahkahkkahkah……

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Janagn percaya sangatlah benda2 tu…itu hanya persepsi untuk memburuk2kan dan mengaibkan DSNR.Allah beri kita akal untuk menapis man yang salah dan mana yang betul..amat2lah malang kalau percaya bulat2 aje..serupa kerbau dicucuk hidung bhai !!!!!

The Phantom
Guest
The Phantom

Persepsi…..???

Keluar dari mulot kepala bapaaak ko…..ko kata persepsi…??

Kalo gituuuu perrrsepsi bapaak luuuu laaahhh….

Mohamed Noor
Guest
Mohamed Noor

bro phantom jgn layan la si besar punya haramjadah ni…spesis ni jenis once a bangsat always a bangsat.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Kadir Jasin Senada Dengan Najib26/05/2018 0 Facebook Twitter Google+ Telegram Digg Pendedahan Menteri Kewangan, Lim Guan Eng berkaitan hutang negara dikatakan memberi implikasi negatif terhadap pasaran saham. Kesilapan tersebut bukan sahaja mendapat teguran bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak malah turut mendapat perhatian daripada orang Pakatan Harapan sendiri. Menurut Ketua Media dan Komunikasi Majlis Penasihat Kerajaan, Datuk A. Kadir Jasin, Guan Eng seharusnya berhati-hati di dalam membuat sebarang kenyataan dan hebahan kepada media massa. Beliau turut menasihati semua menteri dan pegawai-pegawai mereka untuk melakukan perkara yang sama dan menasihatkan wakil rakyat dan menteri yang baharu dilantik untuk melebihkan… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Kerajaan BN Tidak Pernah Tipu Jumlah Hutang Negara – Najib Save Save Kerajaan terdahulu di bawah Barisan Nasional (BN) sentiasa telus dan tidak pernah menyembunyikan angka-angka sekali gus menafikan dakwaan Menteri Kewangan, Lim Guan Eng bahawa paras hutang dan liabiliti kerajaan Persekutuan dan liabiliti kini mencecah RM1.087 trilion. Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, kesemua angka-angka tersebut telah diterbitkan dalam Laporan Perbendaharaan, Laporan Bank Negara Malaysia, Laporan Akauntan Negara, Laporan Audit Negara setiap tahun tanpa gagal. Beliau yang juga Ahli Parlimen Pekan memberitahu, analisis-analisis pasaran, para penganalisis ekonomi dan para pelabur turut menyedari mengenai angka-angka berkenaan yang… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Mana ada wang masok akaun saya……
Saya akan saman WSJ hari Selasa.

Kalo saya nak songlap duit pon takkan saya nak masokkan dalam akaun peribody…..

Akhirnyaaa…..errrr……ada duit…..tapi itu duit derrrrmaaaa……

Terimalah satu "kebenaran"….

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

FRIDAY, 25 MAY 2018BEDA PEMBAWAAN TUN M DENGAN DS ANWAR.Ada perbedaan pendapat antara Datuk Seri Anwar dengan Tun Mahathir dalam konteks pemerintahan. DS Anwar memberi knyataan bahwa, tidk perlu membalas dendam kpda pihak lawan. Setelh menang dan mnjadi kerajaan maka memerintahlah secara sederhana, jadilah sebuah kerajaan yang berhemah dan buatlah kerja untk rakyat, tanpa balas dendam kpda pihak lawan. Manakala ketua Rejim Tun M berlainan pula. Tun M akan bakal membuang pekerja seramai 17 ribu orang. Setelah rkyat dibuang kerja nanti, maka mereka menjadi pengemis ditanah air sendiri. Manakala bangla bangla masih terus bekerja dibumi malaysia. Petrol p a Pepatah… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Geng Naga…….tak payah lerr ngadu domba yeop…..besor dosanya melaga-lagakan orang………aterrrr kepala bapaaak kamu tak peronah ngajor ke yeoooppp…??

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Bro Phantom tak payah layan gn tu.
Tak ada manfaat pun.

The Phantom
Guest
The Phantom

Setuju yeop……

Bulat Ken
Guest
Bulat Ken

Betul bro… Tahap dia tal mcm dulu, dah jatuh ke macai kopipes. Mungkin bayarannya dah murah atau sekadar nk habiskan sisa2 dedak.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Bhai Phantom…ini bukan adu domba, tapi belajar2lah terima hakikat senario sebenar politik dalam PH ni. Ingat DSAI senang2 aje nak biarkan parti Bersatu yang MP2nya boleh dibilang denagn jari, terus menerus mencartakan hala tuju negara ke…sori naik lorilah. Tengok aje PKR ada 53 MP termasuk 2 MP yang lompat kat Sabah..kalau bergabung dengan MP2 BN dan PAS dah tentu , akan dapat majoriti mudah untuk membentuk kerajaan gabungan..dan ini tak mustahil akan berlaku jika DSAI keluarkan arahan. Sekarang ni pun Kerajaan PH taklah sekukuh yang disangka..bila2 masa akan tumbang kalau PKR keluar dari PH. jadi Tun M kena lebih berhati2… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Aterrr tinggei dia sorang je terkulat2 kat sini……yg lain Mr J, uknown sahabat kapal korek udaaaah pencen ke laut.

Bagi orang lama di blog ni deme tau lerrr tukang2 komen dulu.

Sekarang tinggei sekor naga jerrrrr yg berrtugasss…….
Kessssiaannnn…..

The Phantom
Guest
The Phantom

Geng Naga…..ko pon belajor2 lerrr terima hakikat DSAI dah bergabong dengan Tun M.

Jealous kaaa…??

Dia pon dah cakap suruh sumer Pakatan sokong Tun M.

Lagi mau adu domba kaaaa…..
Pigi balek tolong kira duit kepala bapaaak luuu…..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Bhai Phantom….itu cakap dia untuk manis2 mulut aje..kasi Tun M syok sikit..ialah takut juga dia pada DSAI ni, pengaruhnya masih kuat lagi dalam kalangan rakyat. Logiknya takkanlah DSAI nak 'rampas' jawatan PM dalam masa terdekat ni….dah tentu dia akan mulakan langkah menguatkan lagi sphere of powernya. Tengok ajelah kehadirannya di istana kelantan dan Johor baru2 ni takkanlah sesuka hati aje nak ke sana, dah tentu ini adalah pernacanhgan awalnya untuk mendapatkan sokongan dan restu dari pihak istana untuk mengexecute plan seterusnya. Tanpa restu dari pihak istana, dah tentu segala perancangan seterusnya tidak akan berhasil…apa perancangannya..Tungggguuuuu….kita saksikanlah episod seterusnya bhai !!!!!

The Phantom
Guest
The Phantom

Ini baru persepsi……persepsi kepala bapaaak luuu…..

Apa pon rakyat sudah memilih……suara rakyat suara keramat……..period.

Mohamed Noor
Guest
Mohamed Noor

bila agaknya ya gn lebai moden dan pejuang rakyat keluar komen serentak ya…ni tidak macam take turn je keluar untuk adu domba.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Bhai geng najis mimpi pkr nak join umno dan pas tubuh kerajaan…pas parti lobai mata duitan sama mcm umno…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

MENTERI CUBA NAK TIPU KATAK DIBAWAH KOLONG KE???POSTED BY SEMUT HITAM ON JUMAAT, MEI 25, 2018 WITH NO COMMENTS SO FAR Apa perlunya seorang Menteri cuba mengeluarkan kenyataan sedemikian sedangkan hakikatnya rakyat hari ini sememangnya sudah terdedah kepada maklumat yang berada dihujung jari mereka? Adakah Menteri tu ingat rakyat Malaysia ni semuanya bodoh dan mudah untuk ditipu dengan kenyataan sedemikian rupa hanya semata – mata untuk menutup kezaliman yang dilakukan? Apakah Menteri tu ingat rakyat Malaysia tidak tahu bahawa sebahagian daripada kakitangan SPAD itu sememangnya bertugas dibawah JPJ yang selama ini telah dipinjamkan kepada Suruhanjaya tersebut? Apakah Menteri itu ingat… Read more »

Bulat Ken
Guest
Bulat Ken

Rakyat Malaysia tak bodoh… Sebab tu kami tolak org bodoh ke lubang taikkkk… Jd terimalah kenyataan ye? Tak guna menyalak.

Ibnu Bakri
Guest
Ibnu Bakri

Tak lagi perlu ada lantikan politik untuk mengetuai SPAD .. perabih boreh aje.

Ibnu Bakri
Guest
Ibnu Bakri

Tak lagi perlu lantikan politik untuk mengetuai SPAD .. buat perabih boreh aje.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Biasalah kan…penyapu baru memanglah macam tu, baru dapat kuasalah katakan. Tengok ajelah nanti dalam setahun dua, baru berasap kepalanya …jangan menyesal tak sudah pulak dapat jawatan tu !!!!

The Phantom
Guest
The Phantom

Yessss……..setuju dengan Bro Bulat Ken at 00.07

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Musa Aman: I will co-operate fully with MACC
Bernama | Published on Today 10:14 pm | Modified on Today 10:19 pm

A+ A-

Sabah BN chairperson Musa Aman said he will give his full cooperation to MACC in the agency’s investigation of him.

In a brief statement issued by Musa's lawyer Zahir Shah today, he said he welcomed MACC to search his residence.

On Wednesday, the media reported that MACC officers went to Musa’s house here but failed to enter as no one was at home.

– Bernama

Ibnu Bakri
Guest
Ibnu Bakri

An irresponsible scumbag that does not have the gall to face the law. Lets see how long this will play out before Interpol comes a knocking.

isa3
Guest
isa3

No need to use Interpol.

Just put up a reward up to the estimated value of the contents in his house.

Drop leafkets to the Suluks and the Tagalogs.

Those deemed able to do the tracing job, give them passports, hehe.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wrong to call it a bail out of 1MDB 1. The new Minister of Finance has made allegations that under the previous government, MOF, Khazanah and Bank Negara Malaysia had to “bail-out” 1MDB debts, to the tune of RM 7 billion. Not only is this misleading, it is a politically-motivated attempt to obscure the facts. 2. In accordance with the recommendations of the Public Accounts Committee (PAC) Report on 1MDB, all of 1MDB’s valuable and strategic real estate assets have been transferred to other companies owned by MOF Inc. Over time, these prime real estate assets can be worth up… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Kalo dah bijak sangat kenapa rakyat tolak di PRU yg lepas…???

Yg muktamad……rakyat dah ubah…..period.

Belajor2 lerrr terima hakikat.

Ibnu Bakri
Guest
Ibnu Bakri

To start with, the assets are government assets that were given away with nominal prices, and 1MDB flipped them at extravagant prices to other government agencies and GLCs including Bank Negara.
All the other claimed assets including dubious investments are mere scams and non-existence.
1MDB has been insolvent since 2016 and was not able to service its debts. Hence, call it whatever name you want, a bail out certainly describes all payment made since 2016 in the face of a certain default that will trigger a financial mayhem to the nation.
Lets not be delusional.

Ibnu Bakri
Guest
Ibnu Bakri

The IPPs that were flipped into EDRA were meant to be the nation's assets after the lapse of the concession periods. Its now lost to China. What happened to the money? Its unfortunate that TSJJ met an early demise. Perhaps his estate may have answers to the lost fund. The government should look into this matter, as billions is at stake.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

bhai Phantom..cuba2lah hadamkan nasihat ikhlas yang diberiakn oleh Raja Nazrin, Sulatn Perak baru2 ni..yang menang tak semuanya menang dan yang kalah tak emuanya kalah…baru memang sekali janganlah berlagak dan mendabik dada sangat..takkan lupa, roda tu kan berpusing, takkanlah kat atas aje, ada masanya nanti akan ke bawah aje…tengok ajelah nanti, kalau PH tak tunaikan janji2 mreka..jadilah ia kerajaan yang paling singkat pentadbirannya dalam sejarah Msia !!!!!

The Phantom
Guest
The Phantom

Masih ego, angkuh, sombong dan bongkak…..yessss….memang mengalir dalam DNA puak ko….

Kalo berucap tuuuu penoh dengan keangkuhan dan bongkak.

PRU15……..pupus teruuuussss…..rakyat tak ubah lagi dah……ameen.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

ini bukan isu sombong, ego, bongkak…tapi kita nampak sendiri ..kuasa rakyat adalah kuasa keramat. Mereka bukan boleh sesenang hati diperbodoh2kan oleh kerajaan PH…mereka menanti dan menagih segala janji dalam manifesto…khususnya 10 janji dalam 100 hari tu. Janagn hanya pandai janji berdegar2, macam nak runtuh langit..tapi bila tiba masanya untuk tunaikan, beri macam2 alasan yang penuh dengan retorik politik…baik tumpukan perhatian untuk tunaikan janji2 tu…kalau tak taulah rakyat menghukumnya dalam PRU15 nanti !!!!!!

The Phantom
Guest
The Phantom

Ko tak payah sebok lerrr dol.

Orang taulah nak buat keroje. Tutop ajerrr mulot kamu tu…….

Pigi balik tolong kepala bapaaak ko kira duit.

diny yusof
Guest
diny yusof

Geng Najib , The above statement is most likely come from a very 'bingai' business minded persona . If it comes from the former finance minister , I am not a bit surprised of him being labelled the worst finance minister . By the way , the principle is correct as far as the debt servicer can recoup the money spent . In 1MDB case , I can guarantee it is not the case . Otherwise Najib had announced to the whole world tangible assets that 1MDb still have . By just telling that 1MDB has more asset than debt… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

PRU 15 nanti , rakyat akan " sai lang " terus itu dacing …itu pun kalau parti dacing tidak terkubor menjelang itu .

Unknown
Guest
Unknown

1mdb is an example of escalating greed prevailing in najib's administration.

isa3
Guest
isa3

Najib took the post of Finance Minister only because he can rape the country.

He did rape the country.

He should be raped in turn.

In Sg Buluh Prison.

Put 1-2 homos in the same cell as he.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Najib 'puzzled' how economy went from 'critical' to strong in 2 weeks
Published on Today 9:49 pm | Modified on Today 10:11 pm

A+ A-

Former prime minister Najib Abdul Razak says he is "puzzled" how the country's economy could have recovered from an allegedly "critical" state in just two weeks.

"I am puzzled how quickly the economy went from allegedly being in crisis and failed before the 14th general election, to a strong and stable economy. (It transformed) in just two weeks?" Najib tweeted…

The Phantom
Guest
The Phantom

Ketika Trump ambik alih kuasa kerajaan dari Barrack Obama…………..kita tengok isteri, anak beranak Obama tak derrr pulak lari keluar dari US macam Marcos dan Imelda.

Obama pon tak menunjukkan tanda2 atau simptom2 cuba nak larikan diri dari US…………dan kita tak dengar pulaakkk Michelle Obama sorokkan beg2, berlian permata, wang dan jongkong2 emas di merata tempat.

Apa yg Obama sekeluarga nak takotkan sebab dia anak-beranak tak makan duit rakyatnya……….

Selepas peralihan kuasa……..Obama dan keluarganya tinggal di US dengan aman sentosa tanpa bimbang dan risau.

Kesimpulannya macam pesanan orang tua2………..buat baik berpada-pada buat jahat jangan sekali.

Pikior yeop pikior…..

Bulat Ken
Guest
Bulat Ken

Hairan! Kenapa hanya tinggal Geng Najib saja yg masih menyalak di sini. Mana pergi pejuangrakyat, lebaimoden, aman, mr j dan pendedak2 yg lain? Adakah sejak wang derma mrk dirampas, parti keramat itu sudah jatuh miskin sehingga tak mampu mengupah ramai pendedak spt dulu? Atau adakah mrk juga spt KM yg di atas tu? Bila senang, semua menumpang, kala susah semua blah? Sama2 kita pikior yeop…

The Phantom
Guest
The Phantom

Bro…..yg lain udaaah ke laut bersama Equanimity…..

Sekor ajerrr yg tercicior yeop……tu yg meroyan tak sudaaah tuuuu…..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Jangan samakan saya dengan mereka..mereka dengan prinsip perjuangan mereka, saya tetap dengan prinsip saya. Seperti rakyat Msia lain yang percaya dan menjujung tinggi rule of law, hakikaytnya DSNR adalah innocent until proven guilty. Tak payahlah buat persepsi macam2 yang tidak bersandarkan kepada kebenaran dan hanya menurut nafsu amarah aje…belum pun habis lagi siasatan dah jatuhkan hukuman..apa ingat Msia ni mengamalkan undang2 rimba ke ??????

The Phantom
Guest
The Phantom

Prinsip dedaaaakkkk….

Unknown
Guest
Unknown

najib and rosmah lose control on Malaysia and it is better for us as citizen and for the economy. that matters.

abda
Guest
abda

Is Najib trying to subvert or sabotage attempts to improve the economy? What kind of a sore loser is he? He can say he does not believe what Lim Guan Eng says but no need to say "puzzled how quickly the economy went from allegedly being in crisis and failed before the 14th general election, to a strong and stable economy. (It transformed) in just two weeks?" Did Guan Eng say "strong and stable economy" now? He said, "M'sian economic fundamentals remain strong." Does Najib not know the English words "economic fundamentals "? Najib does not know that there are… Read more »

isa3
Guest
isa3

Kenapa tinggal ha nya Geng Njib aje?

Sebab dah lost steam.

Tiggal nyawa ikan saja.

Tak lama terkulai. Boleh di gulai.