"PENDEDAHAN KP SPRM BUKTI NEGARA PERNAH DITADBIR ALA MAFIA"

1. Pendedahan Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Datuk Shukri Abdull pada hari ini bahawa beliau terpaksa meninggalkan Malaysia kerana merasakan nyawanya terancam ketika mengetuai siasatan ke atas skandal kewangan berkaitan SRC International Sdn Bhd, bekas anak syarikat 1MDB, 3 tahun lalu benar-benar menggemparkan negara. 

2. Kenyataan Datuk Shukri itu membuktikan bahawa Malaysia pernah di tadbir ala mafia atau gangster. Semenjak negara ini merdeka sehingga sekarang, belum pernah kita mendengar ada pemimpin melakukan tindakan luar batasan kuasa terhadap kakitangan awam sebagaimana yang berlaku dalam tempoh beberapa tahun kebelakangan ini. 

Tindakan seperti ini begitu melampau dan tidak mungkin dapat dimaafkan begitu sahaja. Semestinya rakyat yang mengikuti perkembangan beliau merasa sedih dan dukacita bagaimana beliau dilayan sedemikian sedangkan beliau dan SPRM berusaha keras mahu menegakkan kebenaran dan menyelamatkan negara.

3. Saya ucapkan terima kasih kepada Datuk Shukri Abdull kerana berani mendedahkan pengalaman beliau semasa menyiasat kes skandal 1MDB dan SRC. Jika tanpa pendedahan beliau, rakyat Malaysia tidak akan tahu bahawa ada segelintir elit politik era pemerintahan Barisan Nasional (BN) yang mencengkam negara menggunakan kekuasaan dan kekerasan terhadap penjawat awam dan menjadikan negara ini seolah-olah milik peribadi mereka.

4. Jika pemimpin kanan SPRM sendiri mengakui diugut, diancam, ditukar dan dipecat ketika menjalankan tugas, bagaimana pula dengan kakitangan bawahan yang lain. Mungkin ramai lagi yang mengalami pengalaman yang sama atau mungkin lebih teruk tetapi enggan mendedahkannya kerana bimbang ancaman keselamatan terhadap diri dan keluarga mereka. 

5. Dalam hal ini, saya bersetuju agar siasatan menyeluruh dibuat bagi membuktikan kebenaran dakwaan Datuk Shukri tersebut. 

Jika ternyata ia benar dilakukan, pelakunya wajar dijatuhkan hukuman berat atas jenayah yang dilakukan itu. Ia juga sebagai pengajaran bahawa penyelewengan dan salah guna kuasa adalah jenayah berat yang tidak boleh dimaafkan dan sesiapa sahaja yang melakukannya wajar dijatuhkan hukuman setimpal.

6. Apa yang berlaku terhadap beliau menjadi sejarah hitam buat negara dan era pemerintahan baru Pakatan Harapan (PH) perkara sedemikian tidak akan berulang. Apa yang diharapkan kakitangan kerajaan agar terus dengan sikap profesional, menjalankan tugas atas profesionalisme dan tidak takut kepada sebarang ugutan oleh pemimpin politik yang berkuasa. 

Pentadbir kerajaan perlu bertindak mengikut lunas undang-undang dan bukan mengikut arahan secara semberono oleh pihak atasan. Jangan lindungi pemimpin yang korup tetapi bekerja untuk kepentingan negara tercinta.

Saya yakin, jika pemimpin dan kakitangan awam saling bekerjasama melindungi negara dan rakyat saya percaya Malaysia akan kembali utuh dan mengulangi kegemilangan pemerintahan negara suatu ketika dahulu.

DATO’ HJ MAHFUZ OMAR
Naib Presiden Amanah
Ahli Parlimen Pokok Sena 
23 mei 2018/7 Ramadzan 1439H.

Kongsikan artikel ini
Updated: 26 March 2019 — 2:05 pm

157
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
UnknownlebaimodernTajulabdaAnonymous Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
abda
Guest
abda

HARAPAN kelam-kabut dan tergopoh-gapah, kata Zuhdi, Pengarah Pusat Penyelidikan PAS. Apa dia dan PAS dapat mengata begitu? Sengaja mahu mengata "simply for the sake of criticizing"? Itu ha nya pendapat dia. Berjuta lain berpendapat di sebalik nya. Dia menyifatkan Pakatan Harapan tidak bersedia membentuk kerajaan sejak menang PRU ke-14. Kepala Bapak dia. Macam lah dia tak tahu bahawa Tun Mahathir pernah jadi PM 22 tahun, banyak pengalaman membentuk Kerajaan. Mempunyai PhD tidak semesti nya dia bijak. Dia bodoh mengata begitu. Mengata kerajaan PH "kelam-kabut" dan "tergopoh-gapah" dalam tindakannya – dalam soal menyiasat dakwaan kesalahan dan menghentikan projek kerajaan terdahulu."Ini dah… Read more »

abda
Guest
abda

Robert Kuok kata dia "twin footed", satu di China. Lepas saja jumpa Council of Elders dan Tun Mahathir, dia jumpa Duta China 1 1/2 jam. Berapa jam dia dengan Council of Elders dan Tun Mahathir? Dia mewakili China ke? Agent China ke? Duta China ke Malaysia Bai Tian menemui anggota Majlis Penasihat Kerajaan Robert Kuok berhubung kerjasama China-Malaysia pada masa depan. Pada pertemuan selama satu setengah jam itu, Bai Tian bercakap mengenai sumbangan Kuok kepada pembangunan Malaysia dan perkembangan hubungan China-Malaysia.“Kami berharap beliau akan terus menyumbang kepada pembangunan kerjasama China-Malaysia pada masa depan,” katanya dalam kenyataan hari ini, sambil menambah… Read more »

abda
Guest
abda

Apa kah berita ini menunjukkan perlu Tun Mahathir teruskan pegang jawatan selama 5 tahun? Jika Anwar jadi PM awal, dia perlu lantikkan Azmin dan Rafizi ke Jemaah Menteri, depa selalu bertelingkah, kerja ubah pulih dan ubah suai keadaan negara yang Tun mulakan pun tak berjalan lancar – Anwar harap Rafizi, Azmin dapat kerjasama Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim berharap Timbalan Presiden Datuk Seri Azmin Ali dan Naib Presiden Rafizi Ramli boleh bekerjasama. Ini supaya agenda reformasi dapat dijayakan, katanya dalam wawancara bersama Oriental Daily. (Apa Reformasi yang di maksud nya, tidak di jelaskan nya) Anwar juga berkata Rafizi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kesian Melayu2 PH…

….dlm politik tidak pandai
….dgn DAPigs jadi keldai
….tsunami China membadai
….menang sorak kg tergadai

Melayu2 Pak Kadok…

abda
Guest
abda

Perlu di ulang:

Kamu ni Melayu bodoh ke? Ha nya menuduh, tanpa bukti dan hujah yang menyokong tuduhan itu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kesian Melayu PH…kena kencing dgn manifestolol janji bulan bintang…
Akhirnya puak China & DAPigs juga yg untung…

abda
Guest
abda

Kamu ni Melayu bodoh ke? Ha nya menuduh, tanpa bukti dan hujah yang menuokong tuduh an itu.

Aku harap kamu bukan bukan Melayu. Kalau tidak, lebih bahana dan kamu perlu di kurung di penjara.

Tanah Melayu Dulu
Guest
Tanah Melayu Dulu

biasa la geng najis kan penjilat lobang burit rosmahhhhh…

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Duit yg dirampas di rumah najib beratus juta tak sempat diambik oleh geng najis…keciwa sungguh Geng Najis…

Maswardi 78
Guest
Maswardi 78

lapor polis terhadap geng najib
lapor polis terhadap geng najib
lapor polis terhadap geng najib
lapor polis terhadap geng najib

Maswardi 78
Guest
Maswardi 78

minta admin buat lapor polis terhadap geng najib ni.. banyak sangat dedak najib ni, ntah2 geng meio upahan najib…jejak dan tangkap

diny yusof
Guest
diny yusof

Sorry Folks ( Geng Najib in particular ) , Here's Why LGE & Khir Toyo's Bungalow Scandals Aren't Similar . Mar 26 2016 ~ The Finance Twitter Lim Guan Eng (LGE), if he’s a kopitiam boss or a roast pork seller, would not get the attention (and trouble) he’s getting now. In fact, nobody would care that he had struck a good deal getting himself a bungalow for RM2.8 million – a crazy discount to market value. At 10,161 square feet, his bungalow in Jalan Pinhorn, Penang, was a steal at RM276 per square foot. Unfortunately, Mr. Lim is no… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

cont'd …. Using Khir Toyo’s case as a yardstick, Lim Guan Eng should therefore go to prison too. Actually Khir could be saved by UMNO and need not go to jail. However, he was one of Mahathir’s boys so when Badawi and Najib took over, he was flushed out of favour. And when he lost the Selangor state in the 2008 national election, he was of no use to UMNO. That was why Khir was officially charged in 2010. That was why out of hundreds of UMNO leaders who purchased bungalow below market price or even given free by businessmen,… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

cont'd…. There’s no law that says one cannot sell real estates at below “market price”, as long as one doesn’t sell it at a loss – below “purchase price” – without a compelling reason. There’s little doubt that “willing buyer-willing-seller” applies in Lim Guan Eng’s bungalow transaction but not Khir Toyo’s. Perhaps UMNO doesn’t understand how Chinese do business. As far as Miss Phang is concerned, the sale was still a good deal because she didn’t lose money. She just made less profit. Not all business deals must be done with maximum profit. That’s why IT Mall, Low Yat Plaza,… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

DAH TERLAJAK KATA BARU NAK MINTAK MAAF???POSTED BY SEMUT HITAM ON RABU, MEI 23, 2018 WITH NO COMMENTS SO FAR Ini yang orang tua – tua kata, kalau ikut rasa marah, parah jadinya. Bila terlalu ikutkan emosi, maka sanggup dia menabur fitnah dan membuat tuduhan melulu sehingga memalukan diri sendiri. Ternyata, apa yang diluahkan oleh Ketua Pengarah SPRM dalam sidang media yang diadakan semalam semuanya hanya berunsurkan rasa dendam peribadi dia sendiri. Bukan kepada bukti. Perkara itu dapat dilihat dengan jelas apabila dia secara bersembunyi meminta maaf kepada bekas Ketua Pengarah SPRM, Tan Sri Dzulkifli melalui aplikasi pesanan mesej Whatsapp… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

Geng Najib ,

Tak payahlah nak copy~paste artikel2 dari blog bingai tu kat sini .

Jika berani , nasihatkan blog2 bingai tu bagi "free passage" kepada semua …macam blog Tuan Budin !!

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Tak de siapa pon oersoal integriti pasukan penyiasat…yg pasti rajyat harapkan bukti kukuh dapat dikumpulkan supaya mahkamah boleh jatuhkan hukuman keatas prompak 1 mdb…

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Polis bila nak sekesaikan siasat kes zulkipli bedal bini orang…

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Sprm dengan bos baru diharap selesaikan siasatan ikan sturgeon felda tukarmilik tanah felda gelappkan wang mara kes lesap 100 juta di KBS kes beli aset felda kes beli aset mara kes bekas mb johor dengan permohonan tukar status tanah bumi jes gopi tojey jufi dan rumah urut dengan oegawai kanan polis dll…kes 1 mdb sudah ade jawatankuasa 1 mdb..

SPRM di bawah zulkipli tiada integriti..dan tidak boleh dipercayai…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Syed Hamid: Prioritise welfare of SPAD staffPublished 2 hours ago on 23 May 2018 Syed Hamid said the matter should be discussed immediately between the Ministry of Transport and SPAD on the process to be implemented. — Picture by Yusof Mat IsaSyed Hamid said the matter should be discussed immediately between the Ministry of Transport and SPAD on the process to be implemented. — Picture by Yusof Mat IsaKUALA LUMPUR, May 23 — The government has been urged to give assurances on the welfare of the personnel of the Land Public Transport Commission (SPAD) so as not to raise concerns… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Sabah Pakatan disappointed DPM II post droppedPublished 2 hours ago on 23 May 2018 By Julia Chan The new Sabah deputy chief minister (far left) said that both Sabah and Sarawak had been calling for the post. — Picture courtesy of the Information DepartmentThe new Sabah deputy chief minister (far left) said that both Sabah and Sarawak had been calling for the post. — Picture courtesy of the Information DepartmentKOTA KINABALU, May 23 — Sabah Pakatan Harapan (PH) chairman Christina Liew said she was disappointed in the central leadership’s decision not to have a deputy prime minister for Sabah and… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Najib: Don’t slander, blame me for Pakatan’s failure to deliver pledgesPublished 1 hour ago on 24 May 2018 By Zurairi Ar Former Prime Minister Datuk Seri Najib Razak reacts to questions by the media while leaving the MACC headquarters in Putrajaya May 22, 2018. — Picture by Azneal IshakFormer Prime Minister Datuk Seri Najib Razak reacts to questions by the media while leaving the MACC headquarters in Putrajaya May 22, 2018. — Picture by Azneal IshakKUALA LUMPUR, May 24 — Datuk Seri Najib Razak has reminded Pakatan Harapan (PH) today to serve the country and the public first, instead of… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Ko bawak citer gila…takkan kalo BN yg gagal nak blame PH plak…

Dinegeri BN seperti Pahang perlis dan serawak BN yg bertanggongjawab penuhi manipesto…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Penganalisis Politik Khoo Kay Peng hairan tindakan Perdana Menteri Penganalisis politik, Khoo Kay Peng hairan kenapa beberapa pemimpin veteran tidak dipilih menyertai Kabinet pimpinan Tun Dr Mahathir Mohamad. Ia termasuk penasihat DAP, Lim Kit Siang. Khoo bagaimanapun yakin beberapa nama besar akan dipilih untuk mengisi banyak jawatan yang belum diumumkan. “Orang seperti Tony Pua mungkin ditampilkan sama ada dalam baki jawatan menteri atau sekurang-kurangnya sebagai timbalan menteri,” katanya kepada FMT. Beliau turut mempersoalkan keputusan Dr Mahathir menamakan Datuk Seri Azmin Ali sebagai menteri hal ehwal ekonomi sedangkan beliau sudah dilantik sebagai menteri besar Selangor. Katanya, ia adalah kementerian berbeza yang… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Ko bawak citer bodooh..lks sendiri tak mau di polih jadi menteri kerana ramai yg muda berkebolehan…itu cara DAP yg bukan gila kuasa…

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Ape peliknye pasal GST…ade b
Negara tak de pon GST..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

WEDNESDAY, MAY 23, 2018Apa hendak jadi dengan Bursa Malaysia? Pelabur tengah cabut lari dari negara kita sekarang. Stok market Malaysia mencatatkan angka negatif buat pertama kalinya dalam tahun ni dan memperlihatkan angka tertinggi "outflow" sejak 2013. Kenapa? Aku ada beberapa hujah aku. Jawapannya ialah pada kerajaan hari ini yang dianggap oleh pelabur sebagai agak merapu dalam bercakap mengenai ekonomi. 1. Malaysia menjadi negara pertama di dunia yang akan mansuhkan GST dan ini ialah langkah keterbelakang dalam pandangan pelabur. Tak pernah dibuat oleh mana-mana lagi negara lepas laksana GST, terus mansuhkan walau sebuah kerajaan itu bertukar. 2. Aku dah faham kenapa… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Rakyat berharap kes 1MDB ni selesai segera kalau ada bukti kukuh nak tangkap atau nak dakwa Najib silakan.Najib pula kena lah buktikan bahwa dia tak bersalah.Dalam soal ini rajyat tak berpihak kerana ianya berkaitan dgn hak rakyat,namun dari segi kebaikan Najib dalam menyelesaikan masalah dan membantu rakyyat ,rakyat tetap menghargai Najib lebih dari mana-mana indivdu terutama kalau di bandingkan dgn Mahathir. Rakyat juga berharap siasatan dan dakwaan tidak hanya terhenti berkaitan dgn 1MDB dan derma 2.6 billion.Kes kerugian forex dll skandal kewangan yg banyak dan bukan kecil nilainya di zaman Mahahtir dan Daim perlu juga di siasat.Aku berdoa ,tempuh Mahahtir… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Ko tak payah cakap…najib dan jho lo pojaan hati ko yg tak boleh tido…pasukan penyiasat sedang kumpulkan bukti termasuk money trail…

Hari khamis najib melawat lagi pejabat sprm..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Tanda tanda keruntuhan ekonomi negara sudah bermula,pasaran saham yg di sokong secara artificial sudah tidak dapat bertahan lagi.Pelabur luar sudah keluar dgn memperolehi keuntungan bila Diam-diam menyokong pasaran di minggu pertama kemenangan PH lalu.Sekarang tinggal pelabur tempatan terkontang kanting,menyokong pasaran.Ringgit juga bakal menyusut,IMF,Bank Duni dan Agensi Penarafana antara bangsa masih tertunggu tunggu langkah kerajaan PH cara bagaimana mahu menampung kekurangan kewangan kerana pembatalan GST dan pemebrian subsidi minyak. Kerajaan PH gembira kerana harga minyak sudah meningkat ,tapi itu hanya sementara dan tidak menentu.Peningkatan harga minyak pun membawa beban kepada kerajaan ,kerana subsidi minyak dalam keadaan sekarang mungkin mencecah RM 1… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Keluar masuk pekabur berskala besar di pasaran saham perkara biasa…bila pasaran saham turun bukan ade kaitan langsung dengan ekonomi..pelabur yg membuka industri yg mustahak untuk kukuhkan ekonomi..

Bila pelabur pasaran saham kluar nenandakan harga pasaran dah tinggi…bila pasaran turun nereka akan masuk kembali…

Pegi belajsr ekonomi dulu wahai tukang kebun..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Pakatan Menipu Manifesto, rakyat kena kencing Minyak janji 1.50 tapi sampai skrg 2.20, klu turun 1.90 rakyat kena bayar tinggi(rakyat kena kencing)Toll free tapi masih bayar lagi(kena kencing)GST dihapuskan tapi masih ada lg GST ditambah pulak SST 10% (Rakyat kena kencing) harga barang naik lgLantikan melalui parlimen dan agong, madey lantik sendiri sukriMenteri tak boleh pegang dua jawatan tapi wan ajijah pegang duaMenteri korup dilantik menteri kewangan (innocent until proven guilty)najib disiasat (guilty until proven innocent:secara undang2 rimba)Menipu hutang satu trillion tapi tak sebut projek apa , mana ketelusan? PELABUR LARITerlalu fokus 1mdb tapi negara belum dibangaunkan lagi yg tinggal… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Ko nak kencingkan rakyat malaysia plak…

Cuba tunjuk bukti manipesto PH janji turunkan harga minyak…

Janji PH stabilkan harga…minyak dunia sudah naik….ikut formula najib harga 2.40 seliter tapi PH jual 2.20 seliter..

Janji gst dan tol dlm 100 hari..baru 2 minggu nak bising daah…
GST 0% dah diumum 1 jun dan akan ganti dgn SST yg lebih baik dari GST…banyak barang yg tak kena cukai bawah SST..

Dlm seminggu lagi tol akan dikurangkan..

Tradisi pru yg lepas bila BN menang harga barang akan naik dlm senyap…sekarang harga barabg stabil…

Hebat kerajaan PH…lega kepala puasa dan raya tahun ni..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

MAY 23, 201840Benarkah 1MDB Di'Bailed-Out' Sebanyak RM7 Billion?image: Kenyataan Menteri Kewangan ni tak betul. 1. Selepas cadangan daripada Public Account Committee (PAC) dan pelan rasionalisasi, aset-aset 1MDB dipindahkan ke bawah Kementerian Kewangan (MOF). 2. 1MDB menjadi "shell company'. 3. Bila aset 1MDB dijual, duit masuk melalui MOF. 4. Bila bayar hutang, duit ini yang digunakan. 5. Ini bukan 'bail-out'. Tapi wang 1MDB hasil dari jualan aset-aset mereka. Analogi mudah kalau tidak faham jugak kenapa MOF bayar hutang 1MDB:Bila MOF ambil alih semua aset 1MDB, maka MOF kena la ambil sekali hutang-hutang syarikat berkenaan.Contoh:Kau beli kereta yang tidak habis bayar dengan… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Ko bawak citer dari blog putar alam Cucu Tahi Sekampit…busuknye.. Guan Eng selar Arul Kanda ‘tak jujur’ selepas pertemuan Mohamad FadliShareTweetPinMail Lim mengarahkan audit ke atas 1MDB untuk mengetahui keadaan sebenar dalam 1MDB. PUTRAJAYA: Menteri Lim Guan Eng menyelar Ketua Pegawai Eksekutif 1MDB Arul Kanda Kandasamy sebagai seorang yang “tidak jujur” dan “tidak boleh dipercayai” selepas pertemuan 40 minit di Kementerian Kewangan hari ini. Pertemuan itu merupakan sesi kedua selepas sesi pertama bersama Ahli Lembaga Pengarah 1MDB, Datuk Kamal Mohd Ali dan Datuk Norazman Ayob sebelum itu. Arul ditemani bekas ketua pegawai kewangan (CFO), Azmi Tahir, dan bekas penasihat undang-undang,… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

Geng Najib ,

Adakah menjadi satu kesalahan dengan mengemukakan representasi kepada pihak pendakwa dimana didalam kes ini adalah AGC ??

Saya bukan pengamal undang2 , tetapi saya tidak Nampak dengan mengajukan representasi bagi OKT menjadi satu kesalahan .

Bagi OKT , sama ada dia sendiri atau melalui wakil (representasi) , tujuannya tetap sama ….mahu membuktikan yang di tuduh tidak bersalah di dalam perbicaraan .

Saya dapat rasakan , pengetahuan kamu didalam hal ini lagi bengap dari saya !

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Pak diny…proses mengemukakan representasi tu hanyalah sebagai syarat aje. hakikatnya…keputusan telah pun dibuat untuk membebaskan tertuduh dari sebarang tuduhan yang berkaitan dengan pembelian banglow bawah harga pasaran tu sejak beliau dinamakan sebagai MOF. Tak caya…kita tunggu ajelah nanti apa verdict nya !!!!!

diny yusof
Guest
diny yusof

Hebat sungguh kamu , kes yang masih berjalan telah di ketahui keputusannya .

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Verdictnya hisap rokok john laa

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Isa samad anuar musa dan najib dibebaskan tanpa di bawak ke mahkamah…tak de orang bising pon…zulkipki bekas bos sprm bedal bini orang pon didiasat sekerat jalan jeer…

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Isa samad anuar musa dan najib dibebaskan tanpa di bawak ke mahkamah…tak de orang bising pon…zulkipki bekas bos sprm bedal bini orang pon didiasat sekerat jalan jeer…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

MAY 23, 201877Pemotongan 10% Gaji Pokok Menteri Memberi Kesan Positif Kepada Rakyat Malaysiaimage: Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini mengumumkan bahawa gaji jemaah menteri akan dipotong sebanyak sepuluh peratus. Mari kita lihat bagaimana pemotongan ini dapat memberi impak kepada negara dan Rakyat Malaysia dengan menggunakan Matematik mudah: 1) Anggaran gaji pokok menteri :RM20,000 sebulan 2) Anggaran jumlah menteri dan timbalan menteri Malaysia :60 orang 3) Kiraan jumlah perbelanjaan untuk gaji menteri :RM20,000 x 60org = RM1,200,000 sebulan 4) Kiraan 10% penolakaan gaji menteri :RM1.2juta x 10% = RM120,000 sebulan 5) Kiraan setahun :RM120k x 12bulan = RM1,440,000 setahun… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Rakyat marhaein di Msia tak sabar2 menunggu bila kah harta2 menimbun yang dimiliki oleh Tun M, anak2nya, harta Tun Daim, TS Robert kwok, Rafidah Aziz disedekahkan jugak sebahagiannya kepada perbendeharaan Msia yang dah nak muflis tu. Takkanlah bangkrap mereka semua kalau berbuat begitu…malah akan disanjung tinggi oleh rakyat. janganlah hanya talk the talk..yang rakyat nak lihat ialah walk the talk..tak gitu Pak diny????

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Aku tetap akn berjuang di alam maya demi untuk kerajaan UMNO/BN kerana budi dan jasa serta ketuanan melayu dan agama islam yang menjadi tunggak kemakmuran dan kebahagiaan di tanah bertuah ini. Jangan sekali2 bersekongkol dengan kafir2 harbi atas nama kononnya perjuangan menegakkan hak rakyat….jangan gadaikan kelangsungan generasi islam melayu akan datang dengan dijadikan kerbau balau yang dicucuk hidung oleh puak2 sana tu !!!!

diny yusof
Guest
diny yusof

Cops count RM110m in 35 bags seized from Pavilion condo raid Published on 23 May 2018 PETALING JAYA, May 23 — Investigators have counted nearly RM110 million in cash found in 35 bags seized from three luxury condominium units at Pavilion Residences in Kuala Lumpur linked to ex-prime minister Datuk Seri Najib Razak. But that is just the beginning. Police sources said the count is set to continue in the next few days as investigators try to get an accurate value of the other luxury items in the remaining 37 bags confiscated from the condo units last week. “Now the… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

Geng Najib ,

Kasihan saya melihat keletah kamu ..

Ketuanan melayu konon . Agak lama juga saya hidup , berkawan , bergaul dengan berbagai bangsa . Sedih saya apabila melihat "tuan2" melayu ni ramai yang menjadi pemandu dan 'body guard' kepada boss2 bukan dari bangsa melayu .

Lagi pilu apabila melihat 'tuan2' melayu ini terperonyok didalam kereta2 mewah (bukan milik mereka) sambil menunggu tuan2 bukan melayu menikmati juadah di coffee house .

Juga ingin saya bertanya …apa pegangan ahli2 parti MCA , MIC , Gerakan serta entah apa lagi nama parti yang berteraburan di Sabah dan Sarawak sana ???

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Nak hairan apa pak diny.

Pelaburan masuk untuk budak gila ni lima kupang saja pun

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

TUDUHAN TUN DR. MAHATHIR BAHAWA ANGKA EKONOMI NEGARA ADALAH PALSU TERNYATA TIDAK BERASAS Dalam satu kenyataan media bagi menjawab balik tuduhan Tun Dr. Mahathir bahawa angka2 ekonomi negara adalah palsu, Dato' Lokman Adam mengatakan beliau agak terkejut dengan kenyataan Tun M, Perdana Menteri Malaysia selepas mempengerusikan Mesyuarat Majlis Presiden Pakatan Harapan di Ibu Pejabat PPBM semalam. Mahathir Dakwa Keadaan Ekonomi Malaysia Tak Seperti Yang Di Lapurkan Tun M telah mengeluarkan satu kenyataan yang cukup tidak bertanggungjawab dengan mengatakan bahawa kadar pertumbuhan ekonomi tahunan negara yang diumumkan oleh kerajaan Barisan Nasional sebelum ini adalah palsu termasuk beberapa angka ekonomi lain. Ketua… Read more »

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Kami tak payah baca kami tahu lama dah temberang hang.

Asyik2 copy & paste.

Hang buta huruf ka?

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Tujuan Sebenar Tun M Merampas Putrajaya Hanyalah Untuk Balas Dendam Pada DS Najib Nyata bagi kita semua, sejak ambil alih kuasa sebagai perdana menteri, fokus utama Tun M bukanlah untuk menunaikan janji2 pilihanraya Pakatan Harapan atau menyelamatkan Malaysia sebab Malaysia memang sudah berada dalam keadaan selamat tetapi adalah untuk melempiaskan dendam peribadi kepada DS Najib… Baca di sini : http://klxpress.com.my/bahasa-melayu/21-politik/31481-enggan-tunai-kemahuan-peribadi-punca-dendam-mahathir-terhadap-najib.html Tun M sepatutnya menumpukan perhatian menunaikan janji-janji yang telah dibuat sebelum pilihanraya umum ke 14 daripada mengalih perhatian rakyat kepada sandiwara memikul bag-bag yang kononnya berisi duit yang dimiliki oleh Dato Sri Najib dan barang kemas serta beg yang kononnya… Read more »

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Lokman adam tu laki hang ka?

I
Guest
I

Adam ni ke yg kena pecat tu sebab buat kerja untuk menjawab bagi pihak mo1 tu kot…. patutlah meroyan sangat….

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Putrajaya Mencuci Dosa Lim Guan EngPosted by SnapShot at 5/22/2018 Guan Eng mengemukakan representasi kpd pejabat AG untuk menggugurkan kes rasuah nya yang melibatkan terowong dasar laut dan pembelian rumah di jalan Pinhorn. Baca di sini : http://malaysiandigest.com/bahasa-malaysia/738639-lim-dan-phang-kemuka-representasi-gugurkan-kes-rasuah.html Juga di sini : https://www.thestar.com.my/news/nation/2018/05/21/guan-engs-graft-trial-postponed-to-july-30-lawyers-to-ask-for-charges-to-be-dropped/ Apakah 5 Prinsip Rukun Negara Masih Lagi Relevan Kepada Kerajaan Pakatan Harapan? Adakah ini bermakna kerajaan Pakatan Harapan dah menghalalkan rasuah dalam pentadbiran negara? Sekiranya itu benar, akan adakah lagi keadilan di bumi Malaysia ini? Sekiranya kes yang telah di buat pertuduhan di mahkamah, sudah di tetapkan perbicaraan di mahkamah boleh di gugurkan sewenang2nya, apakah jaminan kerajaan… Read more »

Hadi Abdullah
Guest
Hadi Abdullah

Syabas pakatan harapan.kemenagan bn pada pilihanraya kecil di sg besar dan kuala kangsar adalah satu hikmah buat pakatan harapan dan satu malapetaka buat bn sebenarnya.fikir2kanlah

Pangker
Guest
Pangker

wey geng najib…….ko gi sinun laaaa copy paste…..semak laaaa……

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Menteri enggan tandatangan dokumen bayar hutang 1MDB Geraldine Tong23 Mei 2018, 9:06 malam (Dikemaskini 23 Mei 2018, 9:51 malam) Lim Guan Eng enggan menandatangani dokumen kebenaran kepada Kementerian Kewangan untuk menyelesaikan hutang RM143 juta 1MDB, yang mesti dibayar minggu depan. Menteri Kewangan sebaliknya mengarahkan ketua pegawai eksekutif 1MDB Arul Kanda Kandasamy menjawab secara bertulis kepada kementerian sama ada mereka mampu membayarnya atau tidak. “Saya terkejut, dokumen pertama saya harus tandatangan adalah untuk membayar hutang 1MDB. Saya enggan tandatangan kecuali saya lihat kesemua dokumen yang relevan terlebih dahulu. “Kita mesti bayar sebelum 30 Mei, jadi mengikut prosedurnya, dia (Arul) harus memberitahu… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Sebenarnya 1 MDB tidak menghadapi sebarang isu yang besar untuk membayar balik hutangnya. Jika dihimpun segala aset2 1MDB yang ada serta keuntungan dsari pelaburan2nya selama ni, dah lebih dari mencukupi untuknya menjelaskan hutang2 tersebut. Saja ajae Arul Kanda nak tengok apa reaksi MOF yang baru tu beb !!!!!

dad
Guest
dad

geng najib buat lawak bodoh……otak pun dah sama macam najib

diny yusof
Guest
diny yusof

Geng Najib ,

Sama ada kamu masih tertidur , mungkin juga seorang yang waras lagi bijak tetapi bengap !

Pengarah 1MDB sendiri menyatakan 1MDB itu "insolvent" .

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Dia mmg bodhoh dad. Dia mana ada sekolah. Buat sales kat chow kit tu dia tahu laa

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Sefool patut diadili semula untuk tentukan dna ke 3 milik siapa…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Pengampunan Anwar Dan Keadilan Kepada SaifulBy MT Webmaster On May 23, 2018 233 Pertama, atas asas apa pengampunan itu hendak diberi? Adalah jelas bahawa sebabnya ialah kerana parti DSAI telah menang, untuk membolehkan beliau bertanding dalam pilihanraya kecil untuk menjadi ahli parlimen dan dilantik menjadi perdana menteri. Untuk membolehkan semua itu, kesalahan jenayahnya kepada seorang individu hendak diampun. Ertinya, oleh sebeb beliau berkuasa, kesalahannya diampunkan.TUN ABDUL HAMID MOHAMAD, AGENDA DAILY Saya perlu ulangi bahawa dalam tahun 2004, sayalah yang menulis alasan penghakiman majoriti Mahkamah Persekutuan yang membebaskan Datuk Seri Anwar Ibrahim (DSAI) daripada sabitan kes liwatnya yang pertama. Itu saya… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Sekarang, oleh sebab Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Pakatan Harapan (PH) telah menang PRU 14 dan DSAI hendak dijadikan Perdana Menteri (PM), maka beliau hendak diampunkan. Sekali lagi saya tekankan saya tidak mempersoalkan sama ada beliau patut diampunkan atau tidak. Tetapi, ada beberapa isu yang saya ingin bangkitkan. Pertama, atas asas apa pengampunan itu hendak diberi? Adalah jelas bahawa sebabnya ialah kerana parti DSAI telah menang, untuk membolehkan beliau bertanding dalam pilihanraya kecil untuk menjadi ahli parlimen dan dilantik menjadi perdana menteri. Untuk membolehkan semua itu, kesalahan jenayahnya kepada seorang individu hendak diampun. Ertinya, oleh sebeb beliau berkuasa, kesalahannya diampunkan.… Read more »

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Woii hang suruh john tekan kuat2 sikit laa

diny yusof
Guest
diny yusof

MoF: 1MDB can’t repay debts, Arul Kanda ‘utterly dishonest and untrustworthy’ KUALA LUMPUR, May 23 — The Ministry of Finance (MoF) said today that the directors of 1Malaysia Development Bhd (1MDB) have confirmed that the fund cannot repay its debts since it was “insolvent”. In a statement here, Finance Minister Lim Guan Eng also said that chief executive Arul Kanda Kandasamy explained he was on garden leave and unaware of the firm’s financial situation. “The Directors of 1MDB confirmed that 1MDB was ‘insolvent’ and was unable to repay its debts. The former chief finance officer, Azmi Tahir, has also written… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

Geng Najib yang serba bolih , berkalibar , waras serta bijak pandai .

Apa pendapat tuan tentang kenyataan MOF di atas . Kenyataan di atas di buat selepas MOF membuat pertemuan dengan orang2 kuat 1MDB .

Kalau pemikiran tidak sampai ketahap yang membolihkan tuan membuat ulasan , bolih minta tolong dari semut , kerengga , pejuang berkuda dan yang lain2 .

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Pak diny…diharapkan agar Pak Diny dan kengkawan2 sekelian janganlah membuat sebarang persepsi negatif dan membuat keputusan yang mendahului dapatan dari siasatan on going berkaitan 1 MDB ni. Bawak bertenang dan bersabar…berikanlah ruang dan peluang yang secukup2nya untuk pihak berwajib melengkapkan kertas siasatan. Adalah tidak adil untuk menuding jari kepada sesiapa pun dalam hal ini tanpa memberi peluang untuk pihak yang berkaitan mempertahankan diri mereka..jangan kerana kuasa pemerintahan sudah didalam tangan, boleh buat sesuka hati. Ingat Msia ni ada rule of lawnya..kita tidak berpaksi kepada undang2 rimba, sesuka hati saja menjatuhkan hukuman..yakinlah rakyat Msia yang waras amat2 pasti DSNR adalah innocent… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

Kamu cerita apa Geng Najib ??

Arul Kanda pun kata dia tidak tahu menahu kedudukkan sebenar kewangan 1MDB . Tambahnya lagi , dia akan tamat tempoh bulan June ini .

Inilah masaalahnya apabila mengambil "gunslinger" dan " soldier of fortune" untuk menangani isu2 salah laku .

diny yusof
Guest
diny yusof

“The Directors of 1MDB confirmed that 1MDB was ‘insolvent’ and was unable to repay its debts. The former chief finance officer, Azmi Tahir, has also written to MoF in March 2018 to state that 1MDB will not able to service its interest due in April and May 2018.

#### Sama ada kamu kurang waras atau pun tidak faham kenyataan ini ???

Hello Geng Najib … wake up please >>>

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Alah pak dini dia ni mana ada sekolah pun.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

TUDUHAN SHUKRI TERHADAP SAYA TERAMAT BERAT NAMUN MENERIMA PERMOHONAN MAAFNYA – DZULKEFLIrhg | May 23, 2018Tan Sri Dzulkifli Ahmad memandang serius kenyataan yang dibuat oleh Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Datuk Seri Shukri Abdull yang melabelkan dirinya sebagai ‘pengkhianat negara. Bekas Pesuruhjaya SPRM itu turut menyifatkan kenyataan Shukri itu sebagai satu tuduhan yang teramat berat ke atas dirinya sepanjang tempoh hampir 25 tahun berkhidmat di dalam perkhidmatan awam Malaysia. “Saya telah menjalankan tugas yang diamanahkan dengan penuh tanggungjawab, profesional serta memberikan komitmen yang tinggi dan saya sesungguhnya tidak pernah pada bila-bila masa menjadi atau bertindak sebagai pengkhianat negara.… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Memang berat…ade kes ditutup oleh zulkipli…

diny yusof
Guest
diny yusof

Sungguh kah Dzulkefli menjalankan tanggung jawab dengan amanah , telus lagi ikhlas ??

Tindakkan berterusan yang beliau ambil hanya menjerumuskan skandal yang membabitkan Lim Guan Eng sahaja . Lain2 skandal yang lebih besar tiada apa2 pun tindakkan susulan yang di ambil .

Kes lebih 100 juta pegawai KBS … individu terbabit masih berada di situ .

Kes FGV ….apa kesudahannya ??

Kes Tanah di Johor ….terus mendiam ??

Kes bekalan air di Sabah …. tiada bunyi walau pun berkarung karung wang dijumpai .

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Pak diny…takkanlah masih mempertikaikan lagi keprofesionalime dan tahap integriti SPRM yang tinggi tu..sapalah kita untuk berbuat demikian. Kalau dah dilakukan siastan terperinci lagi mendalam dan terbuktitiada kperluan untuk meneruskan siasaatn berkiatn kes2 tersebut..nak buat apa membuang masa, tenaga dan wang ringgit untuk terus pursue the case. Dah tentu SPRM ada banyak lagi kes2 berprofil tinggi untuk diberikan perhatian selai dari kes2 ikan bilis yang dinyatakan di atas tu…setuju kan Pak ????

bima sakti
Guest
bima sakti

Yes betul…jerung besar pakai sereban haji adi tunggu masa nak di panggil tu,
Punya kuat takbir takbir takbir dedak telan jugak…

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Kalo tinggi integriti ape jadi kes 100 juta hilang di KBS…mara dan felda yg perlu disiasat semula…bekas bos sprm sendiri ade kes bedal bini orang…belanja ke bali sape tanggung?…

diny yusof
Guest
diny yusof

Integriti itu terletak di atas para pendokong pertubuhan itu . SPRM dengan sendirinya adalah satu badan pesuruhanjaya sahaja .

Saya telah hilang kepercayaan terhadap badan ini apabila Najib mula bertindak meracip racip serta mencincang para pendokong badan pesuruhanjaya ini .

Najib telah mentransformasikan badan ini dari pesuruhanjaya menjadi "jayakan apa yang di suroh" .

Zul
Guest
Zul

Dirikan satu tugu peringatan dengan senarai nama-nama pengkhianat negara ini untuk mengingatkan generasi akan datang tentang sejarah regim kleptokrasi dibawah pimpinan Najib Razak @ MO1

Kumbang Terbang
Guest
Kumbang Terbang

Bravo2,,,buat tugu tu kat putrajaya,,tak pun kat kawasan dewan Parliament..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Baru lepas mendengar pc KP SPRM selama 44 minit di sini : https://youtu.be/rdri6A7TOXE Apa yang boleh saya simpulkan adalah : 1. KP SPRM seperti telah menjatuhkan hukuman sebelum siasatan. Sangat prejudis. Adakah KP SPRM ingin lakukan perbicaraan media? 2. KP SPRM berkata begitu kecewa setelah berjumpa Majlis Raja – Raja. Kenapa perlu kecewa? Adakah mesti memenuhi kehendak anda baru dikatakan betul? 3. KP SPRM berkata KP SPRM lama adalah pengkhinat negara. Di mana profesionalism anda? 4. KP SPRM dakwa ditawarkan rasuah oleh ahli parlimen untuk menutup kes 1MDB? Persoalan, adakah beliau tak aware dengan peruntukan undang-undang SPRM seperti di bawah?… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

Bagaimana hendak di laksanakan undang dan professinalisma jika kamu berhadapan dengan para mafia , gerombolan penjangak yang mengamalkan undang2 hutan ???

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Bis baru sprm meluahkan pengalaman dan perasaan nye semasa dilanyak oleh khalid polis pencen…rumah digeledah…khalid bertindak atas arahan najib…

Bos sprm hanye ade kuasa menyiasat…kuasa menghukum terletak kpd mahkamah…

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Dia hisap rokok john saja mana dia tahu hal2 politik ni

Ahmad Hashim
Guest
Ahmad Hashim

Majlis profesor negara sepatutnya bergerak sendirian, sebagai badan iktisas dan ngo.

Harap majlis boleh segera mendaftar, sebagai lembaga di bawah payung raja raja melayu.

Supaya nanti apabila mencapai mutu terbaik boleh memohon perkenan raja raja untuk diiktiraf sebagai profesor diraja seperti ungku aziz.

Dengannya boleh menghapuskan tanggapan profesor kangkung.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Professor sesuai untuk bidang akademik…tak nampak ape faedah majlis professor kpd pentadbiran negara kerana ade professor kankung…

I
Guest
I

Banyaknya GN ni tahu… kalau dia vaca dan faham semua perkara yg dia kopipes ini tentu dia seorang yang sangat bijak… malangnya dia buta hati terhadap situasi di Malaysia… Kalau benar bagus sangat ekonomi negara ini kenapa ada kementerian2 yang bajetnya dipotong sehingga 30%?.. Kebanyakan tuntutan perjalanan kakitangan kerajaan lewat dibayar atau tak dibayar langsung… duduklah kt bawah… baru tau rasanya menapak di bumi nyata…

diny yusof
Guest
diny yusof

Tahu yang mana satu tu ??

Tahu dari segi pemikiran ke tahu yang selalu di goreng dengan taugeh ??

Geng Najib kan pernah mengaku , dia saudagar yang membekalkan sayur2an ke singapura .

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Kat Gay..lang street lah tu.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

7 KEHEBATAN NAJIB SELEPAS KEJATUHANon Wednesday, May 23, 2018 by Generasi Pejuang Bangsa – No Comments Kita telah dipertontonkan bagaimana Dato Sri Najib tewas dalam peperangan PRU-14 setelah gabungan 3 gelombang iaitu dinasti lim, Anwar The mata Satu dan Mahathir Bunga2 Boboi!! tetapi 3 gelombang ini mencetuskan 7 kehebatan Dato Sri Najib yang rakyat tidak nampak sebelum ini: 1 – Realiti Ekonomi negaraSuka atau tidak rakyat kena terima kehebatan DSN seperti diperakui Zeti, Bank Dunia dan IMF, yang ekonomi Malaysia paling kukuh dalam sejarah 6 Perdana Menteri Malaysia. Iaitu termasuk DSN telah meninggalkan simpanan rizab negara berjumlah RM430 bilion iaitu… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

5 – Fantasi Bulan Bintang Pakatan Harapan 10 Manifesto dalam 100 hari + 300 janji lain menjadi mimpi ngeri setelah mereka berjanji akan laksanakan. Dengan kedudukan rizab negara yang tingi Mahathir tidak tahu mana dulu yang perlu dilaksanakan terlebih dahulu? ”(Penipuan) ini yang buat saya rasa terkilan, bukan kekalahan. Tapi atas penyelewengan fakta sebenar. (Pembohongan ini) tak adil. Ini berita palsu,” tegas Najib. Begitu juga janji PH untuk menghapuskan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST), menurunkan harga barangan, menghapuskan hutang peminjam Perbadangan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN), hanyalah janji semanta-mata. ”Bila sudah berkuasa, berapa harga minyak? Kita tunggu bila harga minyak… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Gst dah umum 0% mulai 1 jun…minyak tak naik harga walopun minyak dunia dah naik lebih 70 dollar…

Harga barang tak melambung lepas pru…tol akan turun minggu depan…

Ape nak lagi?…

Kalo najib ikut islam takjan najib rompak 1 mdb berjumaah….ajaran setan..

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Ky gel pun akan turun harga

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

ADAKAH MALAYSIA SEDANG MENUJU KE ARAH NEGARA REPUBLIK???POSTED BY SEMUT HITAM ON RABU, MEI 23, 2018 WITH NO COMMENTS SO FAR Ini Bahana Bila Beruk Memerintah Negara!!! Secara tidak sedar, Malaysia pada ketika ini sudah selangkah menuju ke arah pembentukan Negara Republik. Itu adalah sebahagian daripada implikasi kewujudan gabungan Pakatan baru – baru ini. Mungkin ramai yang tidak sedar mengenai situasi itu. Mungkin ramai yang masih cuba untuk menipu diri sendiri sedangkan perkara itu sudah terpampang didepan mata mereka. Bila isu itu dibangkitkan, ramai dikalangan mereka yang 'Buta' menyokong Rejim Pakatan cuba menafikannya. Mereka mendakwa, perkara seumpama itu tidak masuk… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

Tak payahlah kamu nak copy~paste tulisan dari blog yang tak laku kat sini . Buat menyemak saja !!

wakajis
Guest
wakajis

Sila teliti ucapan Zahid Hamidi di United Nation. Dia yang menyebut Presiden Najib. Republik yang selalunya mempunyai presiden.

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Biasalah pak dini dia bukannya ada kerja pun. Sebab tu dia dok langut tang ni kot2 dapat lima kupang

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

KENAPA KP SPRM NAK HERET MAJLIS RAJA – RAJA???POSTED BY SEMUT HITAM ON RABU, MEI 23, 2018 WITH NO COMMENTS SO FAR Itu persoalan yang timbul selepas mendengar dan membaca laporan media berhubung kenyataan yang dikeluarkan oleh Ketua Pengarah SPRM semalam. Kenapa nak dikaitkan dengan Majlis Raja – Raja? Padahal, laporan media yang disiarkan sebelum ini jelas menunjukkan keprihatinan serius Majlis Raja – Raja Melayu terhadap isu 1MDB dan menyarankan agar ianya segera ditangani secepat mungkin. Laporan Media Bertarikh 6 Oktober 2015 berhubung pendirianMajlis Raja – Raja terhadap isu 1MDB. Dari satu sudut, kenyataan yang dibuat oleh Ketua Pengarah SPRM… Read more »

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Woii masih kat lorong chow kit lagi ker

The Phantom
Guest
The Phantom

Aterrrr kat mana lagi tempatnya…..??

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

MAHATHIR KENA TERIMA HAKIKAT BN KUKUHKAN EKONOMIUMNO BANGKIT on Friday, May 18, 2018 by Generasi Pejuang Bangsa – 2 Comments Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohammad perlu menerima hakikat yang Barisan Nasional (BN) mewariskan negara dengan keadaan ekonomi yang kukuh kepada Pakatan Harapan (PH).Bukan itu saja, Mahathir dan kerajaan pimpinannya juga perlu menerima kenyataan bahawa kerajaan BN pimpinan mantan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak telah membuktikan keupayaan dalam mengukuhkan ekonomi negara.Bekas Pengarah Komunikasi Kementerian Kewangan, Lokman Adam berkata, data yang diperolehi Mahathir adalah menepati piawaian antarabangsa.“Saya telah mengambil inisiatif untuk menghubungi Ketua Perangkawan Negara, Datuk Seri Dr Uzir Tengku… Read more »

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Woii hang pi minta chocolate kat najib laa

The Phantom
Guest
The Phantom

Ye setuju…..BN yg kukohkan ekonomi dari 1970-2003.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Luahan rakyat terhadap Sidang Media "beremosi" Ketua Pesuruhjaya SPRMBY PEWARIS MELAYU SEMALAM ramai dapat lihat secara live bagaimana Ketua Pesuruhjaya SPRM, Datuk Seri Mohd. Shukri Abdull mendedahkan macam-macam pasal diri dan cabaran yang beliau terpaksa tempuh sepanjang kariernya sampai beliau sebak-sebak dalam TV kalau kita tengok. OK. Cukuplah Datuk Seri. Sejujurnya saya tidak begitu bersetuju dengan cara itu kerana sebagai ketua kepada satu badan tertinggi yang diberi kuasa untuk memerangi rasuah dan segala penyalahgunaan kuasa ini, Datuk Seri tak boleh MENZAHIRKAN emosi , kesedihan, kemarahan semua ini secara terbuka kerana ia boleh mengundang 1,001 macam persepsi dan andaian. Saya tidak… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Kerajaan minoriti” 45% Harapan #NotMyPMBY PEWARIS MELAYUApa itu "kerajaan minoriti" mengikut takrifan Lim Kit Siang … "questioning legitimacy of Najib as PM of minority government (2013)": Sebelum tanggal 9 Mei 2018, DAP dan konco-konconya kerap mengata pentadbiran Najib sebagai sebuah "kerajaan minoriti" atas alasan BN tidak menang undi popular dengan melebihi 50 peratus. Undi popular BN dalam PRU13 ialah 47.4 peratus. Sekarang cuba anda teka undi popular Pakatan Harapan dalam PRU14 setakat berapa? https://m.malaysiakini.com/news/425049 Keputusan PRU14Mengikut kiraan Malaysiakini, Harapan – yakni beranggotakan PKR, DAP, Pribumi dan Amanah – memperolehi 5,518,638 undi semua dikira bersama. Sebanyak 12,082,431 undi sah diterima, kata… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Ko ni bodooo..pru 13 bn hanye dapat 47%…pR dapat 52% undi..

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Dia bukan saja bodoh tapi bodhoh.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

UMNO Masih ‘Kingmaker’ SebenarBY PEWARIS MELAYU Sudah 12 hari berlalu sejak Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14), namun barisan Kabinet masih belum lengkap lagi. Kerajaan BN yang dahulu sekejap sahaja bentuk kabinet, siap dengan timbalan sekali. Namun itu tidak berlaku pada kerajaan pakatan hari ini. Kerajaan pakatan ini berjanji akan tubuhkan satu Kabinet kecil yang dianggotai wakil daripada empat parti komponen Pakatan Harapan (PH) minggu lepas. Namun sehingga hari ini, masih tiada berita mengenainya. Alasan yang digunakan adalah kerana ia mengambil masa untuk menubuhkan senarai jemaah menteri Kabinet lengkap kerana setiap parti perlu merujuk parti masing-masing untuk beri nama calon Menteri… Read more »

bima sakti
Guest
bima sakti

King maker ala utuh kepala banar apa lagi banggang, Umno dah berkubur RIP rest in peace, Di jahanam kan oleh najib, Knp Dato Sri Anwar Ibrahim (DSAI) tidak Di bebas kan semasa kerajaan najib, Hidup DSAI tersiksa dlm penjara dan statement rosmah yg tak boleh lupa ialah 'I am ok, if I sleep I sleep if I want wake up I wake up'Cukup sial statement ni, Hidup senang lenang tidur makan tidur makan, rakyat mampus byr hutang negara, Tak kan tak boleh najib dgn rosmah cuba cuba hidup dlm penjara, Biar rasa lah sikit mcm DSAI rasa sebelum ni, Jgn… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Kalo nak merompak lagi baik umno jangan bangkit lagi..

The Phantom
Guest
The Phantom

Dream onnnnnn……

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Berhenti fitnah NajibBY PEWARIS MELAYU | PUBLISHED 23.5.18 SAUDARA PENGARANG, PILIHAN Raya Umum ke-14 telah berlalu yang me­nunjukkan rakyat Malaysia memilih Pakatan Harapan sebagai pemerintah baharu untuk tempoh lima tahun. Rakyat di negara ini cukup matang dalam menentukan hala tuju pentadbiran negara. Namun dari sudut lain, sesuatu yang menyedihkan berlaku dan menjadi rutin harian dalam kalangan segelintir masyarakat iaitu budaya fitnah masih berleluasa. Apabila pihak berkuasa mengadakan pemeriksaan di rumah peribadi bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak masih terdapat kalangan kita begitu berkobar-kobar berkongsi maklumat yang tidak dapat dipastikan kesahihannya. Selain itu, gambar bekas Perdana Menteri dan keluarga… Read more »

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Woiii wak kojola kengkang kepala mancis…hang pi jadi tukang angkat sampah Utusan laaa.

The Phantom
Guest
The Phantom

Brao Zack……teman tak heraaannn yeoooppp…..tengok dari mana sumber kopipes di atas tu diambik……dari Utusan.

Tah2……puak2 dulu tu yg menulis….

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Berita SarawakHenti sebar fitnah Pan Borneo – FadillahReporter: AdminPublished: Wednesday, 23 May 2018A- A+ KUCHING: Dakwaan kononnya kontraktor utama dianugerahkan projek bernilai RM27 billion sedangkan kos projek hanyalah RM12.5 bilion hari ini disanggah oleh bekas Menteri Kerja Raya Malaysia. Lebuhraya Borneo Utara Sdn Bhd (LBU) dilantik sebagai Rakan Pelaksana Projek (PDP) untuk melaksanakan projek Pan Borneo di negeri Sarawak sahaja, tegas Datuk Seri Fadillah Yusof (gambar). “Sebenarnya, peruntukan RM27 bilion adalah untuk membina keseluruhan Projek lebuhraya Pan-Borneo meliputi 936km di Sarawak dan 727km di Sabah sedangkan LBU hanya terlibat di Sarawak sahaja,” tegas Fadillah. Beliau turut menafikan sebarang salah laku… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

PEGUAM PERSOAL CARA SIASATAN TERHADAP NAJIBon Wednesday, May 23, 2018 by Generasi Pejuang Bangsa – No Comments SEDIKIT PANDANGAN DARI SUDUT GUAMAN MENGENAI CARA SIASATAN DIJALANKAN TERHADAP DS NAJIB TUN RAZAK 1.Adakah pihak SPRM berkemungkinan silap dengan sangkaan & tuduhan terhadap DS Najib, kerana mereka didorong oleh maklumat-maklumat yang kabur ? 2.Adakah mereka yang di lantik dalam badan penyiasat khas mengenai 1MDB itu semuanya tiada kepentingan untuk memastikan sangkaan mereka “benar”? Dalam erti kata sebahagiandari prinsip/istilah “natural justice” : “ “NO MAN SHALL BE A JUDGE IN HIS OWN CAUSE”, semua yang terlibat didalam pengendalian dan perjalanan keadilan (the course… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Pihak Terlibat Siasatan 1MDB Tidak Wajar Keluar Kenyataan – J/Kuasa 1MDB23 May 2018 Berita LainKUALA LUMPUR, 23 Mei – Mereka yang terlibat dengan siasatan terhadap 1Malaysia Development Bhd (1MDB) perlu mengelak daripada mengeluarkankan sebarang kenyataan umum mengenai status siasatan itu, kata Jawatankuasa Siasatan 1MDB Majlis Penasihat Kerajaan (CEP). Bekas Peguam Negara Tan Sri Abu Talib Othman, yang mengetuai jawatankuasa itu, berkata sebarang kenyataan umum sepatutnya dibuat kemudian agar ia tidak menjejaskan serta menimbulkan prejudis terhadap siasatan dan mengganggu prosiding mahkamah pada masa akan datang. “Kurangkan bercakap, lebihkan bekerja. Itulah pandangan saya,” katanya kepada pemberita di luar mesyuarat CEP di Menara… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Kecekapan tun fesal yg akan terjejas…habis kan boreh..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Pembubaran Jasa Beri Kesan Kepada Kecekapan Kerajaan – Tun Faisal23 May 2018 Berita LainKUALA LUMPUR, 23 Mei – Pembubaran Jabatan Hal Ehwal Khas (Jasa) akan memberi kesan kepada kecekapan kerajaan, kestabilan politik dan ekonomi negara, kata Pengarah Bahagian Komunikasi Strategiknya, Tun Faisal Ismail Aziz. Beliau berkata kerajaan memerlukan khidmat Jasa dalam membuat analisa pelbagai isu semasa, mendapat maklum balas rakyat, memberi penjelasan kepada rakyat, memperkukuhkan kestabilan politik dan keselamatan negara serta mendapatkan sokongan rakyat terhadap kerajaan. “Ia secara langsung akan menjejaskan kecekapan kerajaan berikutan kerajaan Pakatan Harapan (PH) mungkin akan menggabungkan beberapa kementerian dan jabatan pada masa depan dalam langkah… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

TS Ravon Navaratnam, seorang penganalisa ekonomi tersohor negara menegaskan penghapusan GST dan pengenalan semula SST tidak aakn menyebabkan harga barangan bakal diturunkan dalammaas terdekat. Beliau menyatakan, GST hanyalah sebahagan kecil saja dari faktor yang menyebabkan kenaikan harga barangan di negara ini. Nampaknya kerajaan PH sedar akan isu ini, dah tentunya pemansuhan GST tidak akan memberi banyak kesan kepada penurunan harga barangan..sepatutnya kerajaan PH dah ada perancangan untuk menstruktur semula ekonomi Msia ..barulah boleh menurunkan harga barangan, bukan sekadar hapuskan GST aje. Perlu beri perhatian jugak kepada faktor2 sampingan lain seperti sentimen pengeluar, peruncit2 dan penguatkuasaan yg lebih menyeluruh dan tuntas… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Barangan tak turun tak pe tapi jangan kerap naik…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Dalam berita TV3 malam ni, keluar rungutan2 dari pengguna Msia , khususnya di KL betapa harga barangan2 komoditi utama seperti ayam, daging , ikan dan sayur2an telah melonjak berkali ganda sejak kerajaan PH berkuasa. bayangkan ayam yg biasanya berharga RM 7.50 sekilo kini naik kepada RM 10.20 sekilo, manakala daging lembu segar naik sehingga RM 36 sekilo. Rakyat tertanya2 mana janji2 manifesto PH yang menjanjikan akan menurunkan harga barangan komoditi sebaik saja berkuasa…balik2 alasan yg diberikan ialah harga tersebut ditentukan oleh pengeluar2 komoditi tersebut. Mana janji penguatkuasaan oleh kementerian2 yg berkaitan…takkanlah masih dalam honeymoon lagi kot??? Ini baru 7 Ramadhan,… Read more »

Bulat Ken
Guest
Bulat Ken

Itu kesan yg ditinggalkan kerajaan dulu. Takkan kau tak sedar lagi. Kalau BN menang hari tu, lagi berlipat ganda naik.

I
Guest
I

GN mana sedar perkara tu bro b.ken… dia orang kaya… gaji ribuan …5 angka. Kita disurhnya makan kangkung … GN sendiri tak kenal batang kangkung….

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Barangan makanan naik berlaku tiap kali bulan puasa kerana demandnye tinggi…seleoas raya kembali stabil…yg mustahak barang lain tidak melambung secara kekal selepas pru…

Kumbang Terbang
Guest
Kumbang Terbang

Pasal daging lembu naik jd 36 hinggit sekilo,,ko kena Tanya kat mama lembu(Kak Jat ko).

The Phantom
Guest
The Phantom

Samdol……boss ko tadbir untuk 2 penggal……..kerajaan Pakatan ambik alih belom pon sampai sebulan.

Tentulah apa2 kesan yg jadi tu adalah dari pentadbiran yg dulu……….contoh macam hutang negara yg trillion tu……..ada ke dari Kerajaan Pakatan atau dari pentadbiran dulu..??

Contoh mudah…….kalo ko berak hari ni adakah berak ko tuuuu punca dari apa yg ko makan semalam………..atau apa yg ko akan makan dalam masa sehari dua lagi….??

Zainal Abidin
Guest
Zainal Abidin

GN ni keyboard warrior BN. So dia akan provoke semua site yg kutuk bn. Biarkan lah dia dgn hujah2 x pembelaan dia. Mmg dah ni sumber pendapatan dia utk kasi anak bini makan. Tak jilat x de gaji. Kena pulak skarang big biss dah jatuh confirm gaji pun dah turun so krna la kerja keras utk buktikan kesetiaan mana tau ada lagi baki beg yg sprm tercicir utk dia. So biarlaa dia nak tulis apa asalkan hati dia puad krana apa yg dia buat x ubah mcm njing menyalak bukit. Kerajaan x terkesan tp dia yg sakit. allah Maha Adil

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Rakyat marhaein yang waras juga pelik bila kerajaan PH yang baru berkuasa ni dah membubarkan JKKKP berkuat kuasa serta merta. Bukan kah JKKP ni dah ada semasa pentadbiran Tun M dulu…dan ia diujudkan di negeri2 yg ditadbir oleh PAS di kelantan dan terengganu. Tujuannya supaya peruntukan dari kerajaan Federal sampai kepada MP2 dan ADUN2 BN di negeri2 tersebut untuk pembangunan2 tempat2 tersebut..tapi kini dibubarkan pulak. Kesianlah pada MP2 dan ADUN2 PH di negeri2 tersebut..dari mana nak dicekau peruntukan untuk membangunkan kawasan mereka pulak nanti. Dah tentu ini akan menimbulkan kemarahan MP2 dan ADUN2 serta penyokong2 mereka yang telah bertungkus lumus… Read more »

Bulat Ken
Guest
Bulat Ken

Yg menyesal penjilat umno. Rakyat biasa tak terasa apa. Malah bergembira.

I
Guest
I

Sejak bila pulak lahabau ni kesian kat MP PH ni…. sejak dah tukar tampuk ke….selama ni bukan main kutuk lg kt mp ph…

The Phantom
Guest
The Phantom

Woiii badigol……Tun M dan kabinet taulah apa nak buat…..yg mana sesuai atau tidak dengan zaman ni……

Luuuu apa hal tak puas hati ni………yg duit berrrrbilion2 lesaaap kena rembat tu apa kehal luuu tak bising….??

Tau pulaaak luuu diam menikus pasal Felda, FGV, KWAP, SRC, 2.6b, Mara……….ini hal apasal luuuu bisu….???

Duit money laundering yg Swiss dan US freezekan tu kenapa luuu senyaaappp tak cakap sepatah pon.

Binawe kepala karat berkeraaakkk !!

Kluangman
Guest
Kluangman

Semasa penjawat awam ditekan sehingga ada yang ditukar, lari dan diugut apa respon KSN Ali Hamsa pada masa itu?

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Itu kena dengar dari sebelah pihak aje…ntah betul ntah tidak, setakat hearsay cakap dari dia, takde pun sebarang bukti kukuh yang mengatakan ada berlaku tekanan, ugutan kepada penjawat2 awam tu. Tak adillah kalau terima pengakuan dari sebelah phak aje ..betul tak????

Bulat Ken
Guest
Bulat Ken

Tak betul. Dia ckp dr pengalaman sendiri. Mana dtg hearsaynya?

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Kepala bapak ko geng najis…semak lah betul ke tidak yg kena tukar…

Tajul
Guest
Tajul

Penjilat najip ni mesti tengah berangan nakkan bahagian drp 100 jota yg dh kena sita dek polis tu

Kot2 najip bagi lagi

Silap2 dengan kau sekali kena dok satu lori dgn najip ke sg buloh nanti

Bulehla kau standby jadi punahsihat 25 persen utk najip dalam jel nanti

The Phantom
Guest
The Phantom

Ini Geng Naga akan terus tegakkan benang yg reput.

Dulu dialah orang yg maki hamun Tun M. Aku boleh jerrrr recall balik apa ko cakap tapi tak perrr bebbbb……..wait for a suitable time.

Apa saja yg Pakatan buat sumer tak baik………….yg baik ialah derma Tok Arab 2.6b dan duit SRC 42 juta yg masuk mengeram dalam akaun peribody tu jugak yg baaaagusss pada dia….

Kepala bapaaakk luuu laaaa…..!!