BAYANGKAN, BAYANGKAN, BAYANGKAN….

Seperti yang kita memang sedia maklum sebelum ini, jumlah beg mengandungi wang tunai yang dirampas oleh pihak polis daripada tiga kondo mewah yang dipercayai ada kaitan dengan Najib Razak ialah berjumlah 72 beg.
Menurut sebuah akhbar milik UMNO iaitu Berita Harian, sehingga semalam, 11 beg sudah selesai menjalani proses pengiraan dan ia didapati mengandungi puluhan juta ringgit wang tunai di dalamnya.
Bermakna ada 61 beg lagi belum dikira untuk diketahui apa dan berapa jumlah isinya.
Berapakah puluhan juta dalam 11 beg itu?
Puluhan juta bermakna jumlahnya mungkin RM10 juta, RM30 juta atau  barangkali juga RM90 juta.
Sehingga tidak melebihi RM100 juta, bahasa mudahnya tetap disebut puluhan juta.
Sebuah lagi akhbar milik UMNO, Kosmo yang berada di bawah naungan Utusan pula melaporkan, penemuan jumlah wang tuai dalam 11 beg itu ialah kira-kira RM100 juta.
Makk oiii…banyaknya!!
Pernahkah makcik Felda atau penerima BR1M melihat jumlah wang sebanyak itu?
Najib ialah bekas Presiden UMNO dan bekas Perdana Menteri daripada UMNO, maka laporan daripada akhbar milik UMNO sendiri mengenai pemilikan wang tunai yang dikaitkan dengan beliau tentu saja sukar untuk disangsikan.
Mustahil akhbar milik UMNO sendiri sengaja mahu memberi gambaran buruk kepada Najib, melainkan ia adalah kebenaran yang tidak lagi mampu untuk dinafikan.
Hanya dalam 11 beg saja sudah mengandungi puluhan juta atau mungkin mencecah seratus juta ringgit jumlahnya, bayangkan berapa banyak wang tunai yang ditemui jika setelah selesai pengiraan untuk kesemua 72 beg itu?
RM500 juta? RM800 juta? RM1 biliion? 
Atau lebih daripada itu?
Bayangkan, bayangkan, bayangkan……(ShahbudinHusin 22/05/2018).
Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 26 March 2019 — 2:04 pm

93
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
SAM72Bujang SenangMFOAHIARMUASDKhatijah Nunobima sakti Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
SAM72
Guest
SAM72

Aku nak tahu jugalah. Kenapa sebelum ni Mahathir punya isu pasal Najib kemain gah sangat. Macam ada bukti je bunyinya. Tapi bila dah menang, baru sekarang cari bukti ke? Habis selama ini yang dia dok cerita Najib PENYAMUN, PENYANGGAK, PENCURI dan PENIPU selama ini atas bukti apa pulak ye?? Dan sekiranya Najib semasa jadi PM dulu semasa baru nak siasat isu pasal FOREX, Najib arahkan agar Mahathir tidak boleh keluar negara, apa kata korang pulak? Malah pihak PDRM geledah rumah Mahathir dan semua anak-beranak Mahathir, apa korang akan kata pada Najib pulak? Jawapannya mestilah korang akan kata NAJIB ZALIM DAN… Read more »

Bujang Senang
Guest
Bujang Senang

Rosak negara kerana pemimpin rakus dan korup. Tindakan tegas harus diambil terhadap mereka yang mencuri duit rakyat. Semua ni munafik dan traitor….

MFOAHIARMUASD
Guest
MFOAHIARMUASD

Cerita puak dedak ni kalau dibaca membuatkan kita jd gila. Cerita dedakian ni xda bukti dan fakta. Kita terpaksa cari fakta sendiri. Bodoh lh dedakian ni mencoret dgn sesedap tgn tanpa menggunakan otak utk berfikir dan mata utk mencari fakta. Sudap2lh dedakian. Pok Jib dh xda duit nk bg kat hng. Duit dh kena rampas kuikuikui..

Khatijah Nuno
Guest
Khatijah Nuno

Umpama perbandingan, duit kes banglo LGE tu juta2 ajer (like a drop of water in the oceans)..Najib punya 1MDB berbillion2..(like a drop of mountain on your stupid head)

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Tahniah diucapkan kepada TSMY kerana dilantik sebagai menteri dalam negeri baru2 ini. Nampak gayanya, Bersatu telah membolot kementerian2 penting dalam kerajaan baru bila Dr Maszlee juga dilantik sebagai menteri pelajaran yang baru. Kita pun tau, KDN dan MOE ini adalah kementerian kanan dalam struktur kerajaan Msia. Walaupun DAP dan PKR mempunyai MP2 ynag lebih ramai, tapi hanya menjawat menteri kewangan dan menteri ekonomi aje. Rasa2nya..pimpinan komponen2 parti dalam PH tu berpuas hati ke dengan perlantikan kabinet baru ni??? kalau tak berpuas hati pun, dah tentu tak berani nak menyuarakan pada PM..mereka semua tau macam mana perangai PM kita…tak boleh terima… Read more »

Khatijah Nuno
Guest
Khatijah Nuno

Go to hell lah la GN…lani heboh kes Kepala Bapa Lanun kau fasal 1MDB dan SRC.. dia nak alih2 subject pula, Hoi bongok, klu ye pun DAP dan PKR dituduh salahguna wang dan korupsi, tak kan boleh banding dan challenge kes songlap wang berbillion2 oleh Najibabi dan RoastMahpork tu

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Nampaknya sudah ada pihak2 tertentu yang cuba untuk mengheret Raja2 melayu dalam isu kemelut 1MDB ni. kita pun tak tau aap tujuan dan agenda disebalik tindakan tersebut….yang pasti ini bukanlah petanda yang baik untuk maruah Raja2 tersebut. Rakyat yang cintakan negara dan menjunjung tinggi kedaulatan Raja2 tentunya tidak mahu maruah Raja2 melayu diperlakukan sedemikian rupa. Semakin menjadi2 pulak 'keberanian' tidak bertempat yang ditujukkan oleh pihak2 tertentu ini untuk mencemar nama baik majlis Raja2, yang kita semua tau langsung tidak campur tangan dalam isu2 urus tadbir kerajaan pusat dan negeri. Ingat..kuasa dan kedaulatan Raja2 adalah keramat..rakyat dan Raja berpisah tiada…jangan kita… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Tak Patuh Protokol, Mat Sabu Mohon Maaf Save Save PETALING JAYA – Menteri Pertahanan baharu, Mohamad Sabu memohon maaf kerana kegagalannya mematuhi protokol sewaktu pemeriksaan perbarisan Kawalan Kehormatan Utama di Kementerian Pertahanan, pagi Selasa. Mohamad, ketika perbarisan itu, tidak berhenti memberikan penghormatan kepada Panji-panji Batalion Pertama Rejimen Askar Melayu Diraja. "Saya sedia maklum berkenaan perkara tersebut seperti yang telah ditaklimatkan kepada saya. "Namun sebagai manusia biasa kita juga tidak lari dari melakukan kesilapan," katanya dalam satu kenyataan, Selasa. Menurut presiden parti Amanah itu, dia masih lagi dalam proses memahami aspek protokol ketenteraan memandangkan hari ini merupakan hari pertamanya memegang jawatan… Read more »

omar daud
Guest
omar daud

ini cerita billion wang rakyat yg najib curi,kesilapan mat sabu boleh di maafkan,tak lama lagi pandailah dia..
najib lulusan uk…TAPI SAPU DUIT.
Rosmah lulusan us….SAPU DUIT.
Mat sabu lulusan diploma,nak kembalikan duit rakyat…

USELESS TO HAVE PAPER QUALIFICATION,IN REALITY,THEY GRADUATE TO STEAL PEOPLE MONEY..

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Mat Sabu lasak, berani & tak pengecut macam Najib pondan berlagak pendekar bapok.

Lagi pun negara perlu '5 Star General' bukan 'Rear Admiral', tak gitu…..??

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Tak Patuh Protokol, Mat Sabu Mohon Maaf Save Save PETALING JAYA – Menteri Pertahanan baharu, Mohamad Sabu memohon maaf kerana kegagalannya mematuhi protokol sewaktu pemeriksaan perbarisan Kawalan Kehormatan Utama di Kementerian Pertahanan, pagi Selasa. Mohamad, ketika perbarisan itu, tidak berhenti memberikan penghormatan kepada Panji-panji Batalion Pertama Rejimen Askar Melayu Diraja. "Saya sedia maklum berkenaan perkara tersebut seperti yang telah ditaklimatkan kepada saya. "Namun sebagai manusia biasa kita juga tidak lari dari melakukan kesilapan," katanya dalam satu kenyataan, Selasa. Menurut presiden parti Amanah itu, dia masih lagi dalam proses memahami aspek protokol ketenteraan memandangkan hari ini merupakan hari pertamanya memegang jawatan… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

DAH MENANG, TAK PERLU NAK JAJA CERITA SIMPATI PULAK!!!POSTED BY SEMUT HITAM ON SELASA, MEI 22, 2018 WITH NO COMMENTS SO FAR Rasanya tak perlu la pemimpin Rejim Pakatan yang baru tu nak menjaja cerita simpati sebagai bahan Politik Longkang mereka hanya semata – mata untuk menarik perhatian rakyat pada ketika ini. Tak payah la diorang nak keluarkan kenyataan kononnya, "Masa dah tak banyak. Tapi masih banyak yang perlu dilakukan". Alasan tu hanya sekadar nak menagih simpati murahan je. Secara logiknya, kalau dah tau yang dia kesuntukan masa, buat apa susah – susah dia nak angkat sumpah sebelum ini? Bukannya… Read more »

Ip man
Guest
Ip man

So, apa isunya dickhead??

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

SELEPAS PRU14, PEJUANG ISLAM LIBERAL SEMAKIN LANTANG???POSTED BY SEMUT HITAM ON SELASA, MEI 22, 2018 WITH NO COMMENTS SO FAR Rejim pimpinan Pakatan yang baru ini diharapkan agar tidak mudah tunduk kepada sebarang ‘suara sumbang’ yang datang dari golongan pembawa gaya hidup Islam Liberal di Malaysia. Presiden Gabungan Persatuan Institusi Tahfiz al-Quran Kebangsaan (PINTA) berkata, pemimpin Islam di negara ini wajar mengetepikan perbezaan ideologi dan fahaman politik dalam menangani ancaman serta musuh yang ingin mengubah Malaysia seperti negara Barat. “Suara yang cenderung kepada liberalisme dan tidak mendokong agama sebelum ini memang sering kedengaran, tetapi kita khuatir ia semakin meruncing. “Kita… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Lepas ni jangan terperanjat jika bakal timbul macam isme2 yang sebelum ni bergerakk secara underground…mereka akan berani menonjolkan diri masing2 untuk mencari penyokong dan mendapatkan pengaruh dalam kalangan rakyat di bawah nama kebebasan yang diperjuangkan oleh Kerajaan PH. Jadilah Msia ni negara caca merba ….yang pasti kedaulatan islam bakal tercabar !!!!!

Ip man
Guest
Ip man

Ehh! Ko x dgr ke ura ura ph nak haramkan islam kat malaysia ni?? Stupid son of a bitch!!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

ADAKAH INI TANDA DAPigs MULA ENGKAR ARAHAN TUN M???POSTED BY SEMUT HITAM ON SELASA, MEI 22, 2018 WITH NO COMMENTS SO FAR Jika sebelum ini, jelas kenyataan yang dibuat oleh Tun Mahathir selaku Perdana Menteri telah dinafikan secara terbuka oleh Lim Guan Eng berhubung isu pemansuhan GST pada 1 Jun 2018. Guan Eng dalam satu kenyataan yang dibuat sebelum ini mendakwa spekulasi berhubung pemansuhan sistem cukai tersebut adalah palsu dan Rejim Pakatan belum bersedia untuk memansuhkannya. Kini tiba giliran anak lelaki mendiang Karpal Singh pula menunjukkan belang DAPigs apabila secara terbuka menolak saranan yang dibuat oleh Tun Mahathir berhubung Akta… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Geng Kepala Naga……..jangan cepat melaaataaahhh waakkkk…..masa Guan Eng cakap pasal GST tu sebelom dia angkat sumpah dol……

Cool down sikit suhu badan luuu bebbb…..

Islam menasihati…..kalo datang satu2 kabar……siasat dan selidik lerrr dulu dengan bijaaakkkk……..jangan jadi badaaakkk tau nak menyondol ajerrrr dol….

Rujuk sini dulu…..
https://youtu.be/TCm5fva-kZ4

Teringat kata P.Ramlee……daaah tua pon bodoh…!!

isa3
Guest
isa3

Kesian Arul Kanda. Dah takda keroje dia sekang. Tak tau apa dia boleh kandar sekang. CV dah hancus plak. 1MDB punya pasal. Najib punya pasal. Celaka Najib –

Minister asks Arul Kanda if 1MDB can pay RM144m due next week

Another RM810 million in interest payments is also due between September and November.

Ip man
Guest
Ip man

Klu ko kesian sgt kat arul tu ko pegilah isap kote dier!! Faggot!!

zenda
Guest
zenda

Dah buat lagi Mamat Kentot Ip man coba mengentot. Ckap lucah lagi. komen takda isi.

Lagi bukti dia ni otak tak centre.

Pigi jumpa doktor pakar, Mamat. Dahtu, makan pil dia beri slalu. Kalo tak, ko gila lepas tahap boleh repair. Hah, diam spital bahagia le ko, jadi permanent resident.

zenda
Guest
zenda

Nampak nya boleh jugak saya ikut cara Isa cakap. Saya harap Isa tak marah copy cara dia membuat komen.

Meluat saya nampak cara Ip man itu bercakap. Kalau dia otak biasa, tidak bercakap saperti itu.

Ip man
Guest
Ip man

Alaaa! Korg bdua pun bukan ada isi sgt bagi komen! Tok sah nak perasan laaa…kiss my asssss!!!

chimpira 8
Guest
chimpira 8

teserlah keperibadian seorang doktor dlm diri tun. seorang doktor sanggup berkorban masa juga tenaga semata2 utk kebaikan org lain. utk mnjadi doktor memerlukan ilmu. bukan spt najib yg x punya ilmu, mengaku pendekar bugis kononnya tapi hanya tahu menambah hutang negara. selfish pentingkan diri, bini dan anak2.
syukur tunM kembali memimpin negara.
hashtag.. najib jahat

isa3
Guest
isa3

Tak perlu kesiankan Tun. Dia doktor tau jaga diri, iteri dia doktor, tolong jaga kesihatan Tun. Dulu dia kata dia kontol appointments Tun, tentukan jangan banyak sangat. Pahal pun, kita doakan dia terus sehat, boleh menyumbang banyak tahun lagi.

Penting mintakkan Tun merintah 5 tahun. Banyak sangat perlu dia buat. Kalo 5 tahun, ada peluang nampak kesan. Contoh nya, % kekayaan Melayu dari Dasar Ekonomi Baru yang pelesit Najib senyapkan.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Menteri kewangan: 1MDB tipu! 'Bail out' hampir RM7 bilionAlyaa Alhadjri22 Mei 2018, 5:03 petang (Dikemaskini 22 Mei 2018, 5:36 petang) Menteri Kewangan Lim Guan Eng hari ini mendedahkan bahawa 1MDB menerima hampir RM7 bilion dalam bentuk "bailout" daripada kerajaan BN sebelum ini. Lim berkata ini bertentangan dengan dakwaan 1MDB bahawa syarikat itu mampu membayar hutangnya daripada penstrukturan semula. "Berdasarkan senarai bayaran oleh Kementerian Kewangan (MOF) bagi pihak 1MDB adalah berjumlah RM6.98 bilion. "Jumlah ini termasuk bayaran yang dibuat kepada IPIC sebagai sebahagian daripada perjanjian penyelesaian berjumlah RM5.05 bilion. "Ini mengesahkan kecurigaan orang ramai bahawa 1MDB sebenarnya telah menipu rakyat Malaysia… Read more »

zenda
Guest
zenda

Orang yang menyimpan wang demikian banyak di rumah tentu lah ada niat tidak baik. Mencurigakan akan di rampas wang itu jika di simpan di bank. Atau di beku akaun bank nya pada sesuatu masa yang ada dalam ramalan nya. Berkaitan dengan salah laku nya. Atau salah laku suami nya yang membabitkan diri nya. Di media massa, wang itu telah di kaitkan dengan Rosmah dan Najib. Ramai yang telah mengadakan pembicaraan di media massa dan mendapati mereka bersalah. Termasuk pengkomen ini juga. Yang penting sekarang ia lah pihak berkuasa mengambil tindakan yang pantas, namun teratur dan mengikut "Rule of Law". Ramai… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

SPRM DESAK NAJIB DIGANTI, HANYA 3 MENTERI BERANI YANG LAIN TAKUT Putrajaya, 22 Mei 2018: Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Datuk Seri Mohd Shukri Abdullah mendedahkan beliau bersama dengan bekas 'bosnya' Tan Sri Abu Kassim Mohammed pernah bertemu dengan Menteri Kabinet dan Majlis Raja-Raja untuk mendesak agar Datuk Seri Najib Razak digantikan sebagai Perdana Menteri selepas mereka menemui bukti berlakunya penyelewengan yang membabitkan skandal 1MDB. Menurut beliau, inisiatif mengadakan pertemuan itu dilakukan oleh Abu Kassim yang ketika itu menjawat jawatan Ketua Pesuruhjaya SPRM. "Kami berpecah untuk bertemu dengan semua menteri, merayu dan meminta supaya buang dan gantilah Najib… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

TAK HABIS FIKIR….MAJLIS RAJA-RAJA MENGECEWAKAN…..!! Dek dengar hasutan Najib….. deklarasi jutaan tandatangan rakyat diketepikan, Tun Mahathir dicemuh & dihina hingga anugerah kurnia 'Datuk' diungkit-ungkit & ditarikbalik oleh Istana Selangor, Johor & Kelantan. Apakah Majlis Raja-raja tidak kenang jasa Tun Mahathir yg tidak terbandingkan? Atau setidak-tidaknya menghormati beliau yg jauh lebih usia, pengalaman, pendidikan & ketokohan beliau yg diiktiraf seluruh dunia termasuk institusi Think Tank Oxford, PBB & OIC….?? Semuanya dah terbongkar hari ini bila Ketua SPRM Shukri dedahkan Majlis Raja-Raja 2X tidak hiraukan tentang pecah amanah skandal RM2.6 bilyon & SRC RM42 juta oleh Najib pahlawan pondan bugis. Apakah episod… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Ketahuilah Pegawai-pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sebelum ini telah menghadap Majlis Raja-Raja sebanyak dua kali berhubung RM2.6 bilion yang didepositkan ke akaun peribadi bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak.Bagaimanapun, ketua pesuruhjaya SPRM yang baru dilantik, Datuk Seri Mohd Shukri Abdull berkata mereka akhirnya kecewa dengan hasil pertemuan berkenaan.Pertemuan itu berlaku pada tahun 2015, ketika SPRM masih aktif menyiasat akaun Najib."Kami bertemu Majlis Raja-Raja sebanyak dua kali. Kami dua kali bertemu dengan mereka."Tetapi kami kecewa," kata Mohd Shukri dalam sidang akhbar di ibu pejabat SPRM hari ini.Beliau juga memberitahu Putera diraja Arab Saudi yang dikatakan “menderma” RM2.6 bilion kepada… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Memetik seorang komentar dari blog Zamkata….. Raja-Raja.. bak kata Tok Kadir Jasin negara kita ini mewah dan makmur dengan Raja-Raja. Sedangkan dinegara lain mereka ada satu Raja, kita ada sembilan.. tambah satu Agong.. di tempat saya tambah empat lagi Tok Undang. Bertanya juga diri ini, selain dari intai anak bulan apakah lagi sumbangan Raja pada rakyat dan kesejahteraan negara. Kita dah lah teruk selama sepuloh tahun ditibai oleh Najib dan gengnye. Mintak tolong pada Raja pun.. bagindo buat dun know je.. sapa nak tolong kita lagi. Jadi agakkan saya, jika negara ini diserang musuh, yang lari dulu adalah Raja-Raja. Bang… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Teman setuju dengan komen2 Pak Othaman di atas. Dalam kepala teman pon ada tanda soal yg besaaarrr…………kenapa rakyat dan negara tidak dilindungi ketika aduan disampaikan oleh pihak SPRM tentang penyelewengan wang rakyat…?? Ini yg teman pelik…….. Tapi tak apalah Pak Othaman………….setelah kita dengar cerita DS Mohd Shukri ni……….sedarlah kita bahawa apa2 hal sekalipon yg akan berlaku kepada kita dan negara di masa2 akan datang……..rakyat Msia hanya perlu berdikari atas kaki sendiri………usaha sendiri dan kita payonglah diri kita sendiri………..kita berpikir dan bertindak hanya dalam KELOMPOK RAKYAT SAJA tanpa mengharap pertolongan atau bantuan dari mana2 pihak. Namun perlu kita ingat tindakan dan… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

TO ALL PAKATANS……..sila hati2……..ditakoti ada gunting dalam lipatan………..atau duri dalam daging memandangkan sekarang ini satu demi satu kenyataan2 sudah mula keluar.

PAKATAN HARAPAN mesti ingat…….jarum2 pasti akan berjalan untuk melemahkan ikatan Pakatan yg wujud sekarang ni.

Harap semua sentiasa BERAWAS kerana yg berbulu bukan semuanya ayam.

Jangan sampai IKATAN KERAJAAN PAKATAN mereput dari dalam.

Celikkan mata……..tajamkan fikiran anda.
Sentiasa berawas…!!

isa3
Guest
isa3

Apa ini Shukri Abdull MACC boss baru, mula kerja kasi sidang akhbar cakap pasal lari ke US, menangis, mcm mcm, masa siasatan 1MDB dulu.

1MDB belum habis siasat, bang. Get cracking. Use your time to check work done by staff. Kasi direction baru.

Patut kamu ada situ masa Najib di interbiu. Decide – kasi dia pakai oren ke?

isa3
Guest
isa3

Najib leaves MACC HQ after being questioned, has to return on Thursday Tuesday, 22 May 2018 PUTRAJAYA: Datuk Seri Najib Tun Razak left the Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) headquarters here at about 3.15pm after being questioned for several hours on Tuesday. In brief remarks to the press, he said he would have to return on Thursday (May 24) for further questioning. This came after MACC chief commissioner Datuk Seri Mohd Shukri Abdull said the former premier will not be arrested, and instead, his statement will be recorded before any action can be taken. At a press conference here earlier, Shukri… Read more »

isa3
Guest
isa3

"after being questioned"? "will take the statements"? "his statement will be recorded".

What the heck .. No interrogation? Using all kinds of tactics?

What for just call him make statements? Then record.

We want more action. The kind that makes blokes scared to do a Najib.

Shukri has to do more than those. Many want to see Najib pakai baju oren.

Ip man
Guest
Ip man

Elok Tun lantik ko jer jdi bos macc tu ye dak isa pussy! Baru selesai masalah! Sabarlah ngokk!! 1mdb ni very complicated case, bukan mcm kes ko curi duit mak ko buat beli ganja! Ada faham ka?

isa3
Guest
isa3

Oik, Mamat Kentot Ip man, ko dah mamposss tapi idup semula ye? Ko reincarnate mcm Budis ye?

Bentuk apa ko sekarang? Bentuk badak? Tapi jangan harap nak ngurat mak badak, ye. Dia ada berpuluh juta, ko berpuluh sen pun takda.

Givap le Mamat. Ko tarak guna punya orang, cakap tak pernah ada isi, ha nya tahu maki. Tapi kali ini ko bagus, tak maki. Keep it up Mamat, tak busuk sangat mcm kentot kli ini.

hong
Guest
hong

sampai tak terkira.tamak dan tamak dan tamak je dlm kepalanya.hanya selepa terkantoi br je dekat agama.

isa3
Guest
isa3

Itu orang bo paluli agama. Angkut berpuluh juta cash simpan rumah.

Itu bukan ada agama. Jenis yang pray to the cash. Bukan ingat Tuhan. Bedabu.

Pangker
Guest
Pangker

hahahahahha Malaysiabaru belum ade artikel dr blogger umno nak copy paste…..tu yang melalut ape yg dia tulis…hahahahahahah….kiro 100 hari wak…

Putra Pratama
Guest
Putra Pratama

Satu hal penting yang harus dipahami oleh kita semua, 1MDB bukan satu pelaburan yang gagal. Ianya adalah a Ponzi Scheme (fraudulent investing scam) and money loundering activities yg sejak awal pendiriannya the real objective bukan nak buat peleburan tapi untuk mencuri uang dalam jumlah massive yg dicover dalam bentuk pelaburan….

Putra Pratama
Guest
Putra Pratama

Just a thought: The 1MDB scandals and its subsequent steps taken to payoff the debts, interests, etc ia about 10% of malaysian total debt (when all things related to 1mdb is being accounted for – it will cost about $100 billion riggit to Rakyat Malaysia). Ini belum termasuk beban hutang lain yg harus ditanggung rakyat akibat scandals, markups, corruptions yg dilakukan oleh najib and cronies.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Di mana Jho Low?
Mengikut WSJ Chukong tembam tu berada di Phuket awal bulam Mei dengan harapan ketua penyamun UMNO akan menang pilihanraya. Malangya harapan dia meleset bila Najib dan Rosmah di tendang oleh rakyat terbanyak.

Chukong tembam itu juga di katakan seperti tak peduli sisatan 1MDB masih dijalankan dan masih berparty di Macau pada 28hb Februar1 2018. Sekarang IGP Khalid sudah tiada, baru lah SB dari PDRM mula sibuk menjejaki Jho Low. Kenapa masa Khalid jadi IGP, PDRM tak mahu cari Jho Low?

malaysiabaru
Guest
malaysiabaru

kami SAYANG tun

BERILAH SOKONGAN KPD Y.A.B

supaya rakyat dpt kluar dari kezaliman dan kesengsaraan.

ini bukan soal PKR UMNO PAS PPBM AMAANH DAP MCA MIC yg bersaing

INI SOAL HIDUP MATI MALAYSIA !!!

rakyat perlu bersatu sokong (waalau sementara) KERAJAAN HARAPAN YANG SAH INI !!!

p.s nanti kang ada yg tak makan boreh esok lusa kalau dok melawan..jeer..

100 hariiii …. dey..

john doe
Guest
john doe

Sdr Malaysiabaru. Daripada bacaan saya kepada dalil-dalil tentang perisitwa di akhir zaman, saya juga percaya kerajaan PH akan tumbang ketika ia belum berusia 100 hari. Walaubagaimanapun kejatuhan itu akan menjadi petanda bahawa tidak sampai 100 hari selepas itu kerajaan campuran UMNO-BN itu akan dilenyapkan sama sekali tidak sampai 100hari ia berkuasa. Dalil-dalil mengenai perkara ini sememangnya wujud disebabkan ia telah dikhabarkan oleh baginda Rasulullah saw bahawa pada bulan Syawal tahun hijriyah yang terakhir di zaman fitnah akan berlakunya huru-hara yang dahsyat akibat dajal-dajal kecil yang bersekutu. Mengambil kira situasi semasa saya melihat kemungkinan ia berlaku adalah jelas. Walaubagaimanapun berdasarkan dalil-dalil… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Maaf teman punya pandangan yg berbeza……..kerajaan Pakatan akan improve dari bulan ke bulan, tahun ke tahun…….dan rakyat Msia akan menilai dan membandingkan improvement dan performance yg dibuat oleh kerajaan baru dengan kerajaan lama. Teman rasa apabila rasuah, pecah amanah dapat diperangi dan dikurangkan ke tahap minima maka kepercayaan rakyat akan lebih kuat kepada kerajaan baru. Begitu jugaaak dengan ekonomi, ketelusan dalam semua aspek, pengangguran dan kos sara hidop jika dapat ditangani dengan efektif maka rakyat akan yakin dengan kerajaan Pakatan. Rakyat Msia kebanyakannya bukan aggresif seperti mana rakyat2 di negara2 luar……….orang Msia lebih suka cara melihat dan menilai……..kemudian bertindak secara… Read more »

abrarmujahideen
Guest
abrarmujahideen

Hutang negara..besar atau kecik..dalam atau luar negara..nyata atau disorok lanun..

hangkedee
Guest
hangkedee

Time will come. MALAYSIA BARU….setiap
Perkara yg dilakuan pasti ada balasanya
[email protected] lambat.Tak di dunia tapi diakirat.

malaysiabaru
Guest
malaysiabaru

ya

bila agaknya umno na tmbul balik kapalnya???

apa kata PAKATAN HARAPAN letopkan terus kapal umno supaya tak timbul terus ???

cepat atau lambat saja

tunggguuuuuuu !!!!

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Umno mcm kapal scopiano tulh bro..1.Selam segan timbul malu..tertonggeng..atau..2. terdampar jelh..jd pameran..
Bkn bayangan lg tp terserlah dulu lg umno&sinajibalun2.6b..buruk perangai rasuah..mampos orang pun boleh jd..mcm siapekename sipumpuan tu..dlm umno x rasuah x jd..nak baiki ummo kena rasuahahahaha..x gitu bhai..

diny yusof
Guest
diny yusof

'Dari mana PM 'petik' angka tu…' [email protected] HUTANG semasa negara berkadar RM1 trilion seakan bercanggah dengan laporan ekonomi domestik yang dikemukakan Bank Negara Malaysia (BNM) sebelum ini. Naib Ketua Pemuda UMNO Khairul Azwan Harun berkata, mengikut rekod, hutang negara yang diumumkan menerusi laporan BNM setakat Disember 2017 adalah RM686.8 bilion. Katanya, angka itu selaras standard dunia yang digunakan untuk mengukur kadar hutang negara, sekali gus mencetuskan persoalan mengenai kesahihan pengumuman terbaharu oleh kerajaan pimpinan Tun Dr Mahathir Mohamad, hari ini. “Perdana Menteri mengumumkan hutang Malaysia ketika ini berada pada paras membimbangkan, iaitu RM1 trilion. Justeru tidak mustahil ada yang mempersoalkan… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

Jikalau inilah taraf penganalisisan dan mental Naib Ketua Pemuda UMNO , baiklah cepat2 buat pemilihan semula . Pertukaran serta perubahan mestilah di lakukan dari pucuk hingga ke pangkal . Cara dia berfikir berdasarkan 'world standard accounting procedure' kerana memang dia ni seorang akauntan . Tetapi pengelaman mengajar saya , akauntan cukup bijak mengeluarkan angka2 ajaib atau yang saya panggil 'cooked up figures'. Angka 1 trillion itu bukan hanya baru2 ini berlaku , bahkan penganggaran jumlah itu sudah pun di langkaui pada 2016/2017 . Jumlah sebenar hutang Negara hanya dikeluarkan olih jabatan perangkaan Malaysia ..bukannya BNM , Bank Dunia . Jadi… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

Malaysia's external debt higher at RM883.4b end-Dec but manageable

Banking

Wednesday, 14 Feb 2018

https://www.thestar.com.my/~/

KUALA LUMPUR: Malaysia's external debt rose to RM883.4bil (US$215.5bil) or 65.3% of GDP as at end-December 2017 from the preceding quarter due to an increase in loans, interbank borrowing and non-resident (NR) holdings of domestic debt securities, says Bank Negara Malaysia.

The Q4 debt increased from the RM873.8bil or US$204.7bil or 64.6% of GDP at the end-September of 2017.

isa3
Guest
isa3

Kalo betul "Jumlah sebenar hutang Negara hanya dikeluarkan olih jabatan perangkaan Malaysia', bagus, halelujah.

Masuk akal. Sebab aku rasa kerja depa di Jabatan Perangkaan ha nya mengutip angka. Dan menganalisa.

Tolol lah kamu, Timbalan Ketua Pemuda Umno.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Azwan bro patut tanye gabnur bnm…

diny yusof
Guest
diny yusof

Kejora BB , suruh si Khairul Azwan tanyakan gabnur BNM untuk apa ???

The most accurate figure on Malaysia National debt comes only from statistic department @ Jabatan Perangkaan .

og
Guest
og

Assalam, Malaysia Baru ni berpuasa ka?

malaysiabaru
Guest
malaysiabaru

wkslm

ana mussafir laaaaa

nak jumpa funder tolong bail out kekawang dlm umno yg bankrap setelah kena MARGIN CALL

kesain saya (dlm gumbira) kpd

AZRB
MRCB
MEDIA PRIMA
MYEG ( DATUK DR NORASEAH )

dan ramai lagiiiii

kami akan ke UAE minta bail out.

p.s apa kata RAJA SALMAN bila Mat Sabu nak hapuskan 16 ekar king salman center??

NASIHAT SAYA

PEGANG CASH

CASH IS KING

EKONOMI KITA NAUZUBILLAH AKAN…

….

….

tak nak sebut nanti D……T

malaysiabaru
Guest
malaysiabaru

Apa blog budin pun ader lebai meroyan tarap lobai pas pis pus pula " dajal dajal kecil akanemyusup masuk tapi allhirnya hancur" laaa disebabkan ada yg menegur Tun M yg di kasihi lobai cap munge meroyan BETUL KER KONSEP 3/1 M majority rules ? haramjadah apa madey kena sondol puak babiol utk umum 3 menteri kabinet tanpa KEHADIRAN presiden party paling besar Dan ketua rasmi harapan ?? yg sah d sisi undang2? nak bulldoze pun agak agak la lobai weii lobai kata majorty rules tak perlu izin party kencing rakyat bagi endorsemt.. waaah kurang ajar punya ajaran sesat mana lobai… Read more »

malaysiabaru
Guest
malaysiabaru

selepas Madey kata settle kes dulu baru lah tau langit tinggi besar kecil.

pagi pagi kaki sondol 3/1 ni gi jumpa Tun di Pjaya

masih gagal

last last ANWAR JUGA yg endorse mat sondol LGE ni MoF di Padang Amcorp.

Madey ikut saja.. diam terus

AGAK AGAKNYA lge ni ada mole atau spy dalam party munge yg selalu membela dia bila dia menyondol

spy tu pulak TARAF LOBAI..

p.s

jgn guna AGAMA utk mengkapirkan org atau menDAJALkan org yg tak sebulu. nanti jadi mcm PIS.

org tak hormat dah walau ilmu segunung dinciplak dari google

dah tak leh pecaya dah lobai cap munge niii

isa3
Guest
isa3

Apa ko cakap ni mbaru?

Tun M tarik balik status LGE dgn kata tak boleh jadi MOF selagi kes tak settle?

Kan LGE dah angkat sumpah jadi MOF?

Ko biul ke?

malaysiabaru
Guest
malaysiabaru

🙂 🙂 : )

malaysiabaru
Guest
malaysiabaru

yeye

DAIM NAK BERAMBOSSSSSS

tunggguu leer 100 serqtus hari yg jahanam

coucnil haram of eldodoi

tukar jadi

coiluncil haram of entot person

isa3
Guest
isa3

Apasal ko marah bebenor dgn Daim, mb?

Awat tak cakap. Ckp sepenuh nya le.

Apasal ko kata Council of Elders tu haram?

Ko biul ke?

malaysiabaru
Guest
malaysiabaru

soalan bodo dari anak sapi yang bodooooooo

p.s masuk.balik permata rosmah leer isap nenen..i.s.aP x 3

Jack
Guest
Jack

Ko ni macam Umno kan Malaysia baru? kenapa Kau pemarah sangat. penyokong2 PH takde nak marah2 mcm kau. kami tak kira sapa dpt jawatan menteri ke council of elders ke..daim ada sama ke..janji semua bekerja untuk memulihkan negara. Apa sebenarnya masalah kau? kau ni kejora bapok tu kan? tak payahlah nak menyamar. Bulan puasa ni bawak bawak lah beramal baik sikit.

john doe
Guest
john doe

Saya bersetuju dgn pendapat sdr Malaysiabaru bahawa Najib dan UMNO tidak akan berdiam diri dan akan bertindak balas dengan mencari sekutu khianat mereka untuk mendapatkan balik kekuasaan. Sekiranya mereka berjaya sekalipun, ketahuilah bahawa kejayaan mereka melalui pintu belakang tersebut adalah petanda bahawa mereka akan mengalami kekalahan total tidak lama selepas itu. Kebenaran tetap akan menang di atas kebathilan. Ia adalah sunnatullah yang telah dijanjikan dan Allah sesekali tidak akan memungkiri janjiNya. Jangka hayat kerajaan pintu belakang ini tak mungkin akan melepasi jangkahayat PH sebelum ia ditewaskan melalui pintu belakang oleh UMNO-BN yang bersekutu dengan pihak lain. Kekalahan PH yang sementara… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Setuju 200% dengan Bro John Doe………jika puak2 najib dan UMNO/BN lagi sekali mengkhianati rakyat Msia dengan mencari jalan keluar dari kes penyelewengan dan pecah amanah mereka sekarang ini………….maka TSUNAMI RAKYAT yg berskala LEBIH BESAR dari PRU14 akan berlaku……….dan mereka akan pupus terus dari arena politik Msia ni. Rata2 rakyat sudah tau hakikat sebenar………….dan sekarang kita menunggu masa untuk lebih paham akan fakta2, bukti2 hitam putih, saksi2 yg akan disajikan di depan mata rakyat…………….maka masih adakah hati untuk konco2 mereka ini menafikan kebenaran dan fakta…?? Masih ada hati lagikah untuk memperbodoh-bodohkan rakyat Msia dan seluroh dunia….?? Namun perlu diingat bahawa rakyat… Read more »

malaysiabaru
Guest
malaysiabaru

ggota Majlis Tertinggi Umno, Datuk Ahmad Maslan menyamakan partinya dengan kapal yang sedang tenggelam.

Bagaimanapun, menurut Ahmad beliau yakin jika Umno bersatu, parti itu tidak akan lama menjadi pembangkang.

"Dengan izin Allah kita mungkin tidak lama jadi pembangkang sebagaimana yang berlaku di negeri yang kita kalah. Kita yakin Malaysia ini, kita kalah tetapi kita boleh menang balik," katanya dalam rakaman video disiarkan Umno Online

malaysiabaru
Guest
malaysiabaru

kami ucap terima kasih kpd

y.a.b dato sri najip

@ panglima bugis

kerana

telah mengangkat dirinya memjadi mini firaun dan dajal kecil

dgn memecat AG SPRM TPM

sehingga rakyat cuak

Terima Kasih Dato Seri

lerana tak baca media sosial dan blog buddin.

byk jasa dato seri yg membawa kpd kehancuran BN dan kemenangan PH

jasamu di kenang dato seri

MARI LAH semua

sokong kemenangan puak puak yg daapt paling byk undi popular dari 3 jenis blok yg bertanding

sikiit lagi nak capai

MALAYSIABARU

macchu picchu
Guest
macchu picchu

nape semua video dr umno online mesti tak bukak untuk di komen…(comments are disabled for this video.) takut nk ngadap realiti eaaa…

lebaimodern
Guest
lebaimodern

TOKONG BERAK TINGGAL TAHI Sungai ‘teh tarik’ jejaskan nelayan di Tanjung BungahPredeep Nambiar | May 21, 2018Sungai di Tanjung Bungah menjadi berlumpur susulan tanah runtuh yang berlaku di tanah tinggi di hulu sungai.VIDEO INSIDE Peta menunjukkan sistem Sungai Kelian dengan kawasan yang terjejas, gambar ihsan pakar sains tanah, Dr Kam Suan Pheng.GEORGE TOWN: Sebatang sungai di Tanjung Bungah seakan-akan menjadi “sungai teh tarik” susulan tanah runtuh di bukit yang berketinggian lebih kurang 250m atas paras laut pada Khamis lalu, dan kini air berlumpur itu menjadi ancaman kepada punca pendapatan bagi lebih kurang 100 nelayan di kawasan itu.Klip video Sungai Kelian… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

TOKONG LARI KE PUTRAJAYA JADI MENTERI NAK TUTUP KES “Kami menganggarkan bahagian yang runtuh itu berketinggian 40m dan berkelebaran 20m. Kami mencadangkan pemulihan segera terhadap bahagian yang runtuh itu kerana kami jangka ia akan runtuh lagi,” kata jurutera itu.Bahagian yang runtuh itu di embah antara Bukit Lang dan Bukit Batu Ferringhi, iaitu sebahagian daripada banjaran Bukit Bendera yang menjadi tulang belakang pulau itu.Gambar diambil oleh dron MBPP juga menunjukkan air berlumpur itu mengalir ke tempat masuk loji rawatan air.Bagaimanapun, sebagai tindakan segera, Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang berkata tempat masuk air itu sudah tidak digunakan sejak 1999, selepas Empangan Teluk… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

KALAU MELAYU ISLAM SEMUA BISING…Petisyen pro-Maszlee dapat lebih 80,000 tandatanganFMT Reporters | May 20, 2018Ia berlaku ketika ada pihak membantah pelantikan bekas pensyarah itu sebagai menteri pendidikan. Lebih 80,000 tandatangan dikumpul dalam satu petisyen atas talian menyokong pelantikan Maszlee sebagai menteri pendidikan.PETALING JAYA: Penyokong bekas ahli akademik, Maszlee Malik memulakan satu petisyen atas talian untuk menyokong pelantikannya sebagai menteri pendidikan, susulan bantahan beberapa aktivis yang mengaitkannya dengan golongan Islam radikal.“Pengalaman luasnya dalam bidang akademik dan kepimpinan dalam NGO…diikuti minat dalam inisiatif pembinaan negara, mari himpun sokongan kita untuk Dr Maszlee mengetuai Kementerian Pendidikan kita,” menurut petisyen di change.org.Lebih 80,000 tandatangan… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

MANA LEBIH PENTING MURAH TUNNEL PROJEK ATAU JAMBATAN Mana lebih penting dan murah, ECRL atau lebuh raya?May 20, 2018Menggunakan anggaran kos RM27 bilion bagi 5,324km untuk pembinaan Lebuhraya Pan Borneo, dianggarkan pembinaan lebuh raya 165km dari KT ke KB adalah RM837 juta sahaja berbanding keseluruhan kos ECRL sebanyak RM55 bilion.KOMEN Oleh Amizar JaafarKedengaran banyak pihak yang menggesa kerajaan pimpinan Tun Dr Mahathir Mohamad mengekalkan projek Laluan Kereta Api Pantai Timur (ECRL) yang dimulakan bekas perdana menteri, Datuk Sri Najib Razak.Seruan ketara datang daripada Ahli Parlimen Jeli, Datuk Seri Mustapa Mohamed dan Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man, ahli Parlimen Kubang Kerian… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

INI PUN SATU KALAU MAJORITY ISLAM MELAYU JANGAN HARAP LAARoyalti minyak: MB Terengganu tunggu masa sesuai jumpa Dr MBernama | May 20, 2018Ahmad Samsuri Mokhtar berkata, jaminan penyaluran 20% royalti minyak itu kepada Terengganu adalah sesuatu yang sangat positif dalam hubungan kerajaan negeri dan persekutuan. Ahmad Samsuri Mokhtar mewakili rakyat Terengganu mengucapkan terima kasih kepada Dr Mahathir atas jaminan penyaluran 20% royalti minyak kepada negeri itu.KUALA NERUS: Kerajaan Terengganu menunggu masa sesuai untuk mengadakan pertemuan dengan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad mengenai kaedah penyaluran royalti minyak dan gas kepada rakyat negeri itu.Menteri Besar, Ahmad Samsuri Mokhtar berkata jaminan Dr… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

PEMBAZIRAN WANG RAKYATGuan Eng: Tiada pertindihan tugas Kementerian Ekonomi, KewanganBernama | May 20, 2018Lim Guan Eng berkata, Kementerian Hal Ehwal Ekonomi akan menguruskan dasar yang dibuat di bawah Jabatan Perdana Menteri. Lim Guan Eng berkata, Kementerian Kewangan seperti biasa akan menguruskan hal berkaitan kewangan.GEORGE TOWN: Tidak ada sebarang pertindihan tugas di antara Kementerian Hal Ehwal Ekonomi dan Kementerian Kewangan, kata Lim Guan Eng yang dinamakan sebagai menteri kewangan.“Saya rasa tidak, Kementerian Kewangan seperti biasa Kementerian Kewangan. Saya rasa di Kementerian Hal Ehwal Ekonomi adalah dasar seperti yang dibuat sebelum ini di bawah JPM (Jabatan Perdana Menteri),” katanya mengulas 2 portfolio… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

POLITICAL OF REVENGESaya tak dapat layanan baik, kata NajibAdam Abu Bakar | May 20, 2018Bekas perdana menteri berkata, ahli keluarganya menerima tekanan dari pihak tertentu sehingga rumah anaknya turut digeledah dan barang persendirian cucunya serta hadiah perkahwinan anaknya dirampas.VIDEO INSIDE PETALING JAYA: Bekas perdana menteri, Datuk Seri Najib Razak mengadu tidak mendapat layanan baik, walaupun beliau berundur dengan baik untuk membolehkan peralihan kuasa berjalan lancar.Beliau turut menafikan dakwaan sesetengah pihak akan mengisytiharkan darurat selepas mengalami kekalahan besar dalam pilihan raya umum ke-14.“Sebagai orang yang amalkan prinsip demokrasi, tidak mengapalah, saya terima. Mereka kata saya tidak mahu serah kuasa, akan laksana… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

DEDAHKAN KELEMAHAN PEMIMPIN DULU UNTUK AGENDA SULIT Sehari sebelum angkat sumpah, Guan Eng janji dedah kewangan negaraPredeep Nambiar | May 20, 2018Beliau berkata, setiap penyata kewangan kerajaan sebelum ini akan diperiksa ketepatannya. Lim Guan Eng melihat perayau bulan pertama China, pendarat Chang’e 3 yang dipamerkan di Pusat Sains Tech Dome di Komtar, Pulau Pinang.GEORGE TOWN: Lim Guan Eng berjanji akan meneliti penyata kewangan yang dikeluarkan kerajaan sebelum ini bagi memastikan ketepatannya, sehari menjelang upacara angkat sumpah jawatan sebagai menteri kewangan baru, esok.“Kita perlu menimbangkan penyata kewangan yang diumumkan sebelum ini, sama ada tepat atau sebaliknya, kita perlu semak dan kaji… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

CUBA HAPUSKAN KALAU BERANILegasi BN: Rakyat mahu PR1MA, UTC dikekalkanRobin Augustin | May 20, 2018PR1MA dan UTC antara 2 program popular di bawah pentadbiran Najib. Najib melancarkan program rumah mampu milik PR1MA ketika beliau menjadi perdana menteri.PETALING JAYA: Dua inisiatif di bawah pentadbiran bekas perdana menteri, Datuk Seri Najib Razak bagi memperbaiki perkhidmatan kerajaan dan meningkatkan pemilikan rumah perlu dikekalkan kerajaan baru, menurut tinjauan rambang dalam kalangan rakyat.Dua inisiatif itu ialah Pusat Transformasi Bandar (UTC) dan Program Perumahan Rakyat 1Malaysia (PR1MA).UTC ialah pusat sehenti yang menyediakan pelbagai perkhidmatan kerajaan di bandar utama, manakala PR1MA ialah rumah mampu milik berharga RM100,000… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

TERNYATA TOK DIR DIPERALATKAN UNTUK MELEMAHKAN ISLAM MELAYU Dr Mahathir jadi benteng lawan gelombang Islam PASRobin Augustin | May 20, 2018Peguam terkenal, Gurdial Singh mendapati Dr Mahathir lantang menentang hudud, manakala pendirian PKR mengenai Akta 355 tidak jelas. Peguam terkenal, Gurdial Singh mendapati Dr Mahathir lantang menentang hudud, manakala pendirian PKR mengenai Akta 355 tidak jelas. (Gambar Facebook)PETALING JAYA: Mereka yang menentang Islamisasi PAS perlu menganggap Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai sekutunya, kata peguam, Gurdial Singh Nijar.Bekas pensyarah undang-undang itu mendapati pengerusi Pakatan Harapan (PH) itu sangat lantang menentang program Islamisasi yang dikemukakan PAS.“Semasa menjadi perdana menteri buat… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

SUDAH NAMPAK TANDA-TANDA ISLAM MELAYU MAJORITY AKAN DIPINGGIRKAN PKR: Kerajaan PAS Terengganu tak berhak tuntut royalti minyakBernama | May 19, 2018Azan Ismail berkata, kerajaan Terengganu tidak perlu mempolemikkan isu royalti minyak sehingga mengelirukan rakyat kerana perdana menteri akan fikir kaedah sesuai supaya manfaatnya diterima secara langsung rakyat negeri itu. Azan Ismail berkata, isu tuntutan hak pembayaran royalti kini hanya tertumpu kepada proses rundingan politik antara kerajaan PAS Terengganu dengan kerajaan pusat.KUALA TERENGGANU: Rakyat Terengganu tetap akan menerima manfaat hasil nilai setara dengan royalti minyak dan gas daripada kerajaan persekutuan Pakatan Harapan (PH), namun ia tidak akan diberi secara langsung kepada… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

LIBERAL VS PRO-LIBERAL…. ISLAM YANG DIKATAKAN SEDERHANA PUN NAK DITENTANG OLEH PH Petisyen capai sasaran, pengkritik bimbang kecenderungan Salafi menteriFMT Reporters | May 19, 2018Lebih 40,000 orang menandatangani petisyen mendesak Dr Mahathir memegang portfolio pendidikan, beberapa jam selepas beliau menamakan Maszlee Malik untuk jawatan itu. Satu petisyen supaya Dr Mahathir kembali menjadi menteri pendidikan, mencapai sasarannya kurang 24 jam selepas dilancarkan.PETALING JAYA: Penamaan bekas ahli akademik sebagai menteri pendidikan baru tidak diterima baik pengkritik dan aktivis hak asasi, dengan ramai daripada mereka bimbang kecenderungan fahaman Salafinya, versi Islam sama diamalkan di Arab Saudi yang menjadi inspirasi kepada penggubalan beberapa undang-undang… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

NAMPAK SANGAT NAK BALAS DENDAM…PROJEK SELANGOR DAN PP MACAM MANA Jika jadi menteri, Azmin janji kaji projek mega diluluskan NajibAdam Abu Bakar | May 19, 2018Azmin belum memutusakan sama ada beliau akan melepaskan jawatan menteri besar Selangor untuk ke Putrajaya sebagai menteri hal ehwal ekonomi.VIDEO INSIDE Azmin berkata, projek mega yang akan dikaji semula termasuk projek Kereta Api Berkelajuan Tinggi Kuala Lumpur-Singapura (HSR).PUTRAJAYA: Datuk Seri Azmin Ali berjanji akan mengkaji semua projek mega yang diluluskan kerajaan Barisan Nasional di bawah pimpinan Datuk Seri Najib Razak, jika beliau menerima jawatan menteri hal ehwal ekonomi.Beliau berkata, kestabilan kerajaan negeri dan kepercayaan rakyat… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

PUNYA LAA GELOJOH Peti terkunci hanya ada wang lama, sijil perkahwinan Najib, kata jurucakapBernama | May 19, 2018Pihak berkuasa membuka sebuah peti simpanan di kediaman peribadi Najib yang terkunci selama 2 dekad. KUALA LUMPUR: Sebuah peti besi di kediaman peribadi Datuk Seri Najib Tun Razak di Jalan Langgak Duta, Taman Duta berjaya dibuka dan di dalamnya tersimpan mata wang asing lama yang kecil jumlahnya.Jurucakap bekas perdana menteri, dalam kenyataan lewat malam tadi, berkata ia turut mengandungi beberapa dokumen termasuk sijil perkahwinan Najib dan Datin Seri Rosmah Mansor.“Ia merupakan sebuah peti besi yang berusia lebih 20 tahun dan dibuka secara paksa… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

SST NAIKKAN HARGA BARANG…GST TELAH DITAMPONG BR1M….PH BERJAYA PERALATKAN ISU GST Think tank: Scrapping GST may not significantly cut living costsRobin Augustin and Nurul Azwa Aris | May 21, 2018IDEAS acting CEO Ali Salman calls for more significant measures to fight rising living costs, including policies to help people raise their income. Although zero-rating the GST may lead to increased spending by the M40 income group, it might not have much impact on the cost of living for the B40 group, says think tank. (Reuters pic)PETALING JAYA: The Institute for Democracy and Economic Affairs (IDEAS) has cautioned that Malaysians may… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

BUKTI PH TAMAK KUASA 1MDB raid handbag photos? They’re ours, says shopping siteFMT Reporters | May 20, 2018Singapore shopping website says the photos have nothing to do with 1MDB raids, after images are widely shared. This picture is ours, says the Singapore-based shopping website “shopfirstluxury”.PETALING JAYA: Photographs showing rows of expensive handbags being spread widely on social media were not the ones seized by police in 1MDB-linked raids over the past week – but taken from a shopping website. Singapore luxury goods store “shopfirstluxury” complained in an Instagram posting about use of its photograph and appealed to people to stop… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

KALAU ISLAM MELAYU DIPERSOALKAN MACAM-MACAM No politics in education please, we’re MalaysiansMay 21, 2018If we are to progress as a truly 'developed' nation, we need a thorough-going reformulation of our education system.COMMENT A reformed educational policy should focus on nurturing all Malaysians, regardless of social class or ethnicity. (File pic)By Kua Kia Soong“Education does not make you happy. Nor does freedom. We don’t become happy just because we’re free – if we are. Or because we’ve been educated – if we have. But because education may be the means by which we realise we are happy. It opens our eyes,… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

JANGAN INGAT PH BERSIH…. KUTUK AGONG, PREJUDICE SULTAN, PARTY KATAK, CONFLICT OF INTEREST Arahan politik dibenci rakyatTimmy Say | May 20, 2018Diharap kerajaan PH akan mengambil iktibar daripada kesilapan kerajaan BN dalam memberikan arahan politik di belakang takbir.KOMEN Antara perkara yang paling dibenci rakyat di zaman Barisan Nasional (BN) ialah arahan politik kepada institusi-institusi yang sepatutnya bebas menentukan sesuatu perkara.Arahan politik ini susah dibuktikan. Ia adalah persepsi yang boleh dirasai rakyat. Dan ia sukar dinafikan ahli politik apabila rakyat berjaya merasai wujudnya arahan politik tertentu.Arahan politik yang paling dirasai rakyat di zaman BN ialah skandal 1MDB. Daripada Pejabat Peguam Negara… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Apa punya baangsaattt kopipesss berjela-jela…….saja nak sabotage blog Shahbudin.

Pigi daaaa…….kepala bapaaakkk ko dah mula serabot pikir apa cerita dongeng nak dibagi.

Dengan sumer bukti2 yg bakal menuding kepada kepala bapaakkk ko tu nanti mau tak mau ko kena terima jugaaakkk hakikat kebenaran…….

Macam mana dihantokkan kepala bapaaakkk ko ke dinding pon……….fakta dan kebenaran tak boleh diubah-ubah.

Jadi ko bersedialah untuk menjadi lebih tolol…..biol dan sewel apabila berdepan dengan kebenaran nanti………

Teruuusssskaannn meroyan tegakkan benang yg reput.

bima sakti
Guest
bima sakti

Haram jadah lebaimoden pas ni,
Pjg Punya copy paste,
Hilang mood aku nak komen