APA KHABAR ARUL KANDA?

Rupa-rupanya ini adalah tipu belaka…

Ini pun tipu juga…

Yang ini pun sama tipu…

Yang betul ialah 1MDB telah menerima dana untuk menyelamatkan syarikat itu daripada Kementerian Kewangan hampir RM7 bilion.

Ini baru pendedahan hari pertama Lim Guan Eng masuk ke pejabatnya sebagai Menteri Kewangan. Barangkali lebih banyak lagi akan terdedah selepas ini.
Bayangkan jika BN terus berkuasa dan Najib Razak kekal sebagai Perdana Menteri, sudah tentu lebih banyak lagi dana rakyat digunakan untuk menyelamatkan 1MDB.

Lalu, apa khabar Arul Kanda? (ShahbudinHusin 22/05/2018)

Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 26 March 2019 — 2:05 pm

118
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
lebaimodernUnknownTajulMukallafBujang Senang Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Bujang Senang
Guest
Bujang Senang

Demam Arul dibuat LGE. Rahsia dah dibongkar. Duit rakyat juga digunakan untuk bail out 1MDB.

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Keep digging mr lim guan eng..
Much work to do..yes..it aint yet end..
We want the truth and put those kleptos behind bars in d n..
Hahahahanon partisan yea GN..
Ini ank hantu puaka c&p bkn main..menyerupai pelbagai bentuk sanggup msk najib sarong punya kain…hahahahassinpain..

abda
Guest
abda

Pengerusi Bernama kata, "We are ready to serve as best as possible and all staff at various levels, including in the states, have been told to do their best so that the aspiration of the Pakatan Harapan government .." Saya fikir tidak cukup dengan mengarahkan agensi berita nasional itu "to do their best" sahaja. Perlu dapatkan sidang pengarang (editors) yang boleh membimbing pemberita pemberita di mana perlu di cari berita, bahawa berita boleh di "cipta" dengan sengaja pergi meng"interview" mereka yang kata kata nya boleh jadi berita. Soalan soalan yang berfaedah, membina dan menonjolkan isu isu. Ini ada lah memandang… Read more »

dad
Guest
dad

geng najib is showing a sign of a lost soul. feels like in hell but it is not, feels hot as hell but it does not.

copy paste without knowing shits of those trash is a self reflection of geng najib and najib…..unable to accept reality.

a clear showing of self pity and hoping some dudes will response to give hopes that are fading away…

geng….u are on your way down to the endless pit of cess.

like to recall all of your grandeur remarks and curses for those against najib….u asked for it1

zenda
Guest
zenda

Let Dr M complete full term as PM Now that the euphoria of Pakatan Harapan’s historic win is gradually waning, Malaysians must find the strength to question the undemocratic and ultimately unconstitutional agreement for Dr Mahathir Mohamad to step down and for Anwar Ibrahim to take over as prime minister in an uncertain “year or two”. If we are to go back to the original Permatang Pauh Declaration, then the “reformasi” to implement sweeping reforms in governance is already well underway, and it is now up to the elected representatives to draft policies, implement them and continue to monitor the… Read more »

zenda
Guest
zenda
isa3
Guest
isa3

Benda Allah yang guna nama Geng Najib, Kejora, pejuang rakyat, lebaimodern dan mcm mcm lain ini perlu di maki. Maki terang2, sekuat2 maki, sebusuk2 maki, cara direk. No holes (puki mak kau holes) barred. Di cakap baik2 jangan kopipes banyak sangat kau tak peduli. Kau tak hirau langsung. Macam ini blog Kepala Bapak kau punya. Mcm lain orang takda di sini. Mcm ini blog salur poppaganda kau. Itu semua sudah tentu kopipes. Kau selalu keluarkan tiap 1 minit. Kopipes yang panjang2. Tak mungkin kau tulis sendiri. Pukimak kau. Butuh bapak kau sondol puki mak kau koyak rabak. Tak cukup maki… Read more »

isa3
Guest
isa3

Ada sesiapa yg kata aku melampau? Kau pembaca baru di sini? Baca lah pos2 yang lalu, tengok betapa banyak nya binatang itu mengkopipes.

Tak boleh maki, pelangkong dia di bulan puasa? Siapa kata?

Kketahui lah bahawa Nabi Muhammad pun perang di bulan puasa, menang – Perang Badr. Google lah Battle oof Badr dan kamu akan tahu.

Itu musuh Islam. Binatang Geng Najib dll ini pun musuh Islam. Dia melaknati, menyakit hati orang2 Islam di sini tak habis habis.

isa3
Guest
isa3

Hilang mood aku nak komen.

Itu memang tujuan binatang yang pakai nama Geng Najib dll ini. Dia nak kabuskan komen2 pro-PH dengan propaganda pro-Umno/Bn. Dan nak bikin pengkomen dan pembaca di sini bosan dan lari dari blog ini.

Dia buat dengan melampau. Bukan pembaca tertarik kpd kopipes2 nya dan kpd Umno/Bn. Depa tak baca pun kopipes itu. Jadi benci kpd Umno/Bn akibat tabi'at buruk wakil nya di blog ini.

Tapi aku hilang mood nak komen sekejap aje. Nanti aku maki hamun dia lagi. Binatang pukimak dia punya. Keluar dari pukimak dia lepas 9 bulan di rodok butuh bapak dia.

isa3
Guest
isa3

Battle of Badr happened in Ramadan
http://www.arabnews.com/news/603436

Ramadan is more than a month of ibadah with history showing the first generation of Muslims achieved great victories during this blessed …

isa3
Guest
isa3

Menghentam binatang yang pakai nama Geng Najib dll itu ibadah.

Dia musuh Muslimin di blog ini.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Geng kapla biol kena hentam pon tak jadi ape….bukan kita aje kena tipu dengan arulkanda…geng najis pon kena jugak…duit gst geng najis dan puak umno pon bayar utang 1 mdb jugak…

saksama
Guest
saksama

Ambil tindakan kepada semua yang terlibat berlandaskan rules of law …..

diny yusof
Guest
diny yusof

'No proof to support RM2.6 billion was donation from Saudi prince' PUTRAJAYA: There was no proof to support Datuk Seri Najib Razak's claim that the RM2.6 billion deposited into his personal account in 2014 was a donation from a Saudi prince. Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) chief commissioner Datuk Mohd Shukri Abdull said this was based on the findings of a team of investigators sent to Saudi Arabia to meet the prince in 2015. "In an investigation, our procedure is to find a witness. Based on a letter that said the money was a donation from a prince, our officers went… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Kalo ade bikti dah lama najib saman wsj dan sr…najib takut buat nota bantahan kpd duta amerikana di kl ..takut kena lipat dgn duta amerikana..

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Menteri kewangan dah sahkan 7 billion hutang 1 mdb dibayar guna wang kerajaan…bermakna wang kutipan gst yg dikutip dari rakyat telah digunakan bayar hutang 1 mdb yg rugi kerana dirompak…

Jawatankuasa 1 mdb wajar kutip balik wang 1 mdb yg telah diagih kpd penerima2 sumbangan najib termasuk lobai2 Pas…

Ade ker patut kita tanggung penerima2 sumbangan wang 1 mdb?

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Menteri kewangan patut panggil Arul kanda sahkan 1 mdb mampu bayar bunga hutang 144 juta seblm 30 mei….sesuai dengan siri penerangan Arul kanda pelan rasionalisasi 1 mdb sudah berjalan dengan baik…tengok terberak ato tidak kling ni…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Cuba Check Rumah Tun, Mesti Banyak Duit – Johan As’ari23/05/2018 0 Facebook Twitter Google+ Telegram Digg Pelakon Johan As’ari telah menulis kata-kata yang mungkin agak pedas bagi sesetengah orang di Twitternya @JohanAsari terutama pengikut setia Tun Dr. Mahathir. Tulisnya, ‘Cuba check rumah Tun, mesti banyak jugak duit.’ diikuti dengan emoji duit. Ekoran itu, ada kalangan pengikut-pengikutnya yang meluahkan rasa kurang senang dengan tindakan pelakon tersebut. Antara pengikutnya di Twitter berkata; ‘I lost my respect dekat you Johan’ Undi Pasukan Pilihan Sebagai Juara Piala Dunia 2018 ‘Sorang lagi cari publisiti. Kesian’ ‘Saja cari publisiti murahan nak suruh viral’ Johan yang dihubungi… Read more »

Budak kampung Selatan
Guest
Budak kampung Selatan

Peh..taik lembu pon lebih berharga dari sampah kopipes nih

Jamesdean1
Guest
Jamesdean1

Hahahaha besok aku arahkan polis halau si johan dari malaysia…tak suka pm malaysia kau boleh blah dari malaysia

Opssssss….terikut kata menteri dulu2 pulak dah

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Nak kesian ape kpd orang yg dah disiasat oleh fbi…kalo najib tidak melakukan kesalahan najib boleh buat bantahan kpd duta amerikana di kl…kenape najib bisu…najib takut duta amerikana mintak bukti derma 2.6 billion dari raja arab?..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Are Laws A Violation Of Our Civil Liberties?By MT Webmaster Last updated May 22, 2018 66 These are just some examples and the list can be very long indeed. Laws must be based on you must not harm others. Other than that, you can do what you want. If you want to smoke ganja then so be it. Why is that a crime? You get sent to jail if you smoke ganja but nothing happens if you drink a whole bottle of brandy and collapse on the floor. Yet ganja is far safer than an overdose of brandy.NO HOLDS BARRED… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

I once wrote some years back that Malaysia is an over-regulated country, in that we have too many laws. And many of these laws were inherited from the time Malaya was a British colony. And some of these laws go back centuries to the time when The Church laid down the laws. If there was one good thing that Napoleon Bonaparte did for France it was to remove the powers of the church and introduce secularism or the separation of the church and state. Even education used to be under the control of the church and Napoleon changed this by… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Ayah Pin the AnarchistI suppose Ayah Pin’s commune would best describe such a set up. (READ MORE on Ayah Pin or Ariffin Mohammed HERE). Anyway, the subject today is: are laws a violation of our civil liberties and is Malaysia an over-regulated country? Being an ‘anarchist’, I would say yes. And I hope Gobind will not only look at the laws under the purview of his ministry but all laws in general. Gobind defended me in my sedition trial so he knows what I mean. How in the first place did Malaysia even have a Sedition Act? Well, I have… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Same sex relationships is a crime because the ‘Holy Books’ say soCivil liberties mean we decide what is right and wrong. As long as we do not harm anyone else, the state has no business telling us what we can and cannot do. Why must we be ‘legally’ married? In the UK merely living together makes you ‘legally’ married. And you can be man and man or woman and woman ‘legally’ married. Why must Muslims be arrested if they eat during Ramadan or drink beer or have sex with someone they are not married to? Why must Muslims be sent… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

The Mahathirs, a family of crooksFebruary 18, 2018 Raggie Jessy TTF: Let’s talk kleptocracy. Today, let it be known that the money Dr Mahathir Mohamad got his cronies from BMF to siphon through offshore entities snowballed to a great many million and is now parked all over the globe, Taiwan and Hong Kong included. Some of that money was used by George Tan’s nephew, Danny Lee, to fund various activities by the DAP in the guise of funds arranged by Malaysiakini’s already-known funders. There is that money, and the loot from BBMB, Bank Negara, and not to mention, the truckloads… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Saya bukanlah sebahagian daripada golongan “uneducated” yang di sebutkan Mahathir MohamadMay 22, 2018 Raggie Jessy Mohd Zulfan Irfan “Ketika ramai orang muda sama ada menjadi penyokong PH ataupun PAS, kenapa kau pilih menyokong BN?” Soalan yang paling ramai orang tanya kepada saya sejak dulu. Jawapan saya mudah. Kerana saya bukanlah sebahagian daripada “uneducated” yang di sebutkan oleh Mahathir Mohamad Iskandar Kutty. Saya tidak bergerak mengikut arus membuta tuli. Bahkan ketika orang berkata bahawa Najib Razak mencuri, merompak, membunuh, saya adalah antara yang berfikir, mengkaji, mencari bukti-bukti kenapa mereka berkata demikian. Walaupun di hina, di kutuk, di keji, di rendah-rendahkan apabila… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Kenyataan Perdana Menteri berkenaan hutang negara mengelirukanMay 22, 2018 Raggie Jessy Tun Carlos “Hutang Negara Mencecah RM1 Trillion” ujar Tun Mahathir. Adalah tidak benar hutang kerajaan mencecah RM1 TRILLION. Ini kerana mengikut laporan BNM, as at 31 Disember 2017 hutang kerajaan sekitar RM686 billion, hanya 50.8% drpd KDNK iaitu paras selamat statutori yg ditetapkan. Paling hampir RM1 TRILLION ialah hutang luar (external debt) iaitu sekitar RM893 billion.. itu pun hutang termasuk bukan kerajaan seperti hutang offshore, pelaburan dlm hutang berdenominasi ringgit oleh bukan warganegara, deposit/simpanan, kredit perdagangan, tuntutan insurans belum bayar, dan faedah kena bayar; oleh pengurus dana, bank, insuran,… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Shukri, stop the cockamamie babble and get to workMay 22, 2018 Raggie Jessy The MACC’s Dato’ Mohd Shukri Abdull claimed today that ministers were afraid to speak up against Dato’ Seri Najib Tun Razak. However, he forgot to mention that the one who did, Tan Sri Muhyiddin Yassin, told an UMNO Supreme Council meeting that a conspiracy to oust Najib existed. As a matter of fact, Dr Mahathir Mohamad’s own son told a Kuala Lumpur High Court that his father was behind a scheme to topple Najib. So what’s with all the cockamamie babble about ministers being afraid to talk?… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

The committee was more a “Pakatan Rakyat thing” than it was a Barisan affair. Yet, on the 7th of April 2016, its co-chairman, Dr Tan Seng Giaw, came out to announce that Najib was never involved in 1MDB’s dealings as “he merely was the chairman of its advisory board.” Though the DAP denied it, its leadership punished the former Kepong incumbent for the announcement by dropping him from the party’s candidate-list weeks prior to the 14th general election (GE14). So what is Dato’ Mohd Shukri Abdull bitchxng about? It seems that Shukri forgot how Tan Sri Muhyiddin Yassin himself conceded… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Keeper of Ruler’s Seal: Claims by MACC today baselessMay 22, 2018 Raggie Jessy Keeper of the Rulers’ Seal, Tan Sri Syed Danial Syed Ahmad, said MACC’s chief commissioner, deputy and senior officers were granted an audience with the Malay Rulers to present a briefing on 1MDB in 2015. In his Press conference as the MACC chief earlier today, Datuk Mohd Shukri Abdull said he and the then MACC chief, Tan Sri Abu Kassim, had started an initiative to appeal the ministers to replace Najib, due to the problems surrounding 1MDB including itssRM2.6 billion debt. KUALA LUMPUR: Claims by Malaysian Anti-Corruption… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Here’s what former ministers think of their PH successorsFMT Reporters | May 22, 2018Former BN ministers wish their successors all the best, with some saying they are the right choice. PETALING JAYA: Several Barisan Nasional-era federal ministers have congratulated their successors from Pakatan Harapan, with some agreeing with the choice of Prime Minister Dr Mahathir Mohamad. Serian MP Richard Riot Jaem, who was former human resources minister, was full of praise for his successor, the DAP’s M Kulasegaran. Kulasegaran, he said, was the “perfect” person for the job as he had heard of Kulasegaran’s good work at the Industrial Court,… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

HOMENATIONOPINIONWORLDLEISURESPORTSBUSINESSADVERTISE WITH US Search I did what I could in the system we had, says Paul LowSheith Khidhir Bin Abu Bakar | May 22, 2018Former minister Paul Low says it was he who reversed the transfer of several MACC officers who investigated 1MDB. Low says he did his best to protect MACC officers when the 1MDB probe was going on. PETALING JAYA: Former minister in the Prime Minister’s Department Paul Low Seng Kuan says he did his best to protect Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) officers when the 1MDB probe was going on. Speaking to FMT, Low said he was the… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Nothing personal in C4’s stand over Guan Eng, says NGOFMT Reporters | May 22, 2018The anti-graft body’s executive director Cynthia Gabriel insists the finance minister should have been cleared of his corruption charges first before taking public office. Cynthia Gabriel acknowledges there is no legal provision to prevent Lim’s appointment pending his corruption case. GEORGE TOWN: Anti-graft group Center to Combat Corruption and Cronyism’s (C4) executive director Cynthia Gabriel today said there was nothing personal in her stand that Finance Minister Lim Guan Eng should have been cleared of his corruption charges first before taking office. Cynthia acknowledged that Lim… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

RAFIDAH AZIZ JANGAN CUBA BERLAGAK SUCI @NajibRazak @Zahid_Hamidi @TunFaisal #pru14Hari ni Sangkakala terbaca satu artikel yang dikeluarkan oleh Malaysiakini yang merujuk kepada kenyataan bekas Menteri semasa zaman Tun Mahathir, Tan Sri Rafidah Aziz. Dalam artikel berkenaan, Tan Sri Rafidah membidas Ainina Saadudin yang meminta beliau untuj mengisytiharkan harta beliau yang terkumpul selama ini. Dalam artikel sama, Rafidah menyatakan bahawa aset beliau diperolehi secara jujur dan meminta Ketua Pergerakan Wanita UMNO Malaysia memulangkan semula pinjaman yang dibuat oleh National Feedlot Corporation atau NFC. Mungkin Rafidah hari ni, nak menunjukkan bahawa beliau sesuci embun pagi apabila di pecat daripada UMNO kerana menyokong… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

Soalan mudah kepada Geng najib …

Dari 250 juta ringgit yang di pinjam olih NFC , sudah berapa banyak yang di bayar balik kepada kerajaan ???

Kamu nampaknya hanya pandai copy~paste sahaja ..di khuatir nanti kamu yang kena sula ..

Budak kampung Selatan
Guest
Budak kampung Selatan

GN hanya berkomunikasi satu hala..dia mkin pekak badak atau telinga kuali..paling malang jika beliau rupanya hanyalah mesen perang saraf zaman purba

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Selasa, 22 Mei 2018KP SPRM SALAH CAKAP ATAU SENGAJA NAK BALAS DENDAM PADA @NajibRazak ??Siang tadi Sangkakala ikuti perkembangan tentang YB Datuk Seri Najib Razak yang diambil keterangannya oleh pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia atau SPRM. Dalam sidang akhbar ya g dilakukan oleh Ketua Pesuruhjaya SPRM yang baharu saja dilantik Sangkakala lihat penuh dengan keegoan seolah olah beliau baru lepas menang dalam peperangan. Apa yang Sangkakala agak sedikit musykil ialah, bagaimana seorang Ketua Pesuruhjaya boleh mengadakan sidang akhbar sedangkan rakaman percakapan belum habis diperolehi? Sangkakala lihat Ketua Pesuruhjaya SPRM ni seolah olah tidak sabar hendak menjatuhkan hukuman keatas bekas Perdana… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Persoalannya sekarang, adakah Ketua Pengarah ini tahu atau tidak bahawa melindungi perbuatan pemberian atau penawaran rasuah juga merupakan satu kesalahan dibawah akta SPRM yang mana mereka yang tidak melaporkan kejadian kejadian yang melibatkan rasuah boleh dikenakan hukuman denda tidak lebih RM 100 ribu atau penjara tidak lebih 10 tahun atau kedua duanya sekali dibawah peruntukan seksyen 25 (1) dan (2) akta SPRM 2009. Jika Ketua Pesuruhjaya SPRM yang pada ketika itu memegang jawatan sebagai Timbapan Pesuruhjaya Operasi SPRM mengatakan bahawa beliau tidak tahu adalah amat tepat mengapa beliau tidak dipilih untuk menjawat jawatan berkenaan sebelum ini, dan jika beliau mengatakan… Read more »

Jamesdean1
Guest
Jamesdean1

Dah sampai nak ugut bunuh…atuk kau pun tak tahan gn oiii.undang2 dia punya,polis dia punya,hakim dia punya..lawan lebih2 nt masuk tong drum kan naya

Hahahahahaha dunguuuuuu geng najib ni

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

PM ‘Flip-Flop’ped on ‘New Malaysia’ Prime Minister Tun Dr. Mahathir Mohamad ‘Flip-Flop’ed on his own words about DAP Secretary General “Lim Guan Eng has got to clear his name first” as the latter swore in before His Majesty SPB YDP Agong as the Minister of Finance. The Star story: PM: Lim must clear his name before taking up finance postNATION Tuesday, 15 May 2018 image: image: https://content.thestar.com.my/smg/settag/name=lotame/tags=Demo_Gender_Female_enr,Int_Property,Int_Travel_Business,Int_Automotive,Int_Property_Affluent,Int_Entertainment,Demo_AffluentAudience,Int_Travel,all,Demo_Gender_Male_enr,Int_Sports_Football,Demo_Age_45to54_enr,Int_Sports,Int_Business_Finance PUTRAJAYA: DAP secretary-general Lim Guan Eng can only be officially appointed Finance Minister if and after he is cleared of his corruption case. Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad clarified that Lim has… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

On a separate matter, Dr Maha­thir, who is also Pakatan Harapan chairman, said its component parties will submit names to him for consideration as Cabinet ministers, and stressed that he will make the final call on their posts. He said PKR president Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail met him last week to submit 10 names, although he had only asked for an initial three. He said priority will be given to three names on that list to be part of the core Cabinet which will be made up of 10 people including himself. Parti Amanah Negara president Mohamad… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Prime Minister Dr. Mahathir already ‘Flip-Flop’ped on several items pertaining to his Cabinet and other strategic appointments last week. The omision of the appointment of Ministers of Foreign Affairs and Imternational Trade and Industry are worrying analysts. The retired MACC Deputy Chief Commisioner Dato’ Shukri Abdul came back after Tan Sri Zulkefli quit, and begins his new term with a drama from the past. The Star story: New MACC chief breaks down in recounting what he went through (full story)NATIONTuesday, 22 May 2018 12:03 PM MYT by ashley tang image: https://www.thestar.com.my/~/media/online/2018/05/22/04/10/malaysiacorruption44076jpg0bcb8.ashx/?w=620&h=413&crop=1&hash=7A0FDCC0C31FCE2492871957A25BC512DEEEE8A8 PUTRAJAYA: Newly appointed Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) chief commissioner… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

“I noticed someone was following me (in Washington). My team in the United States took pictures of the man who was following me. “I sent the pictures to MACC deputy chief commissioner (operations) Datuk Azam Baki, and asked him to send it to the then Inspector-General Police,” he said, adding that he made it clear that he knew that men were following him. Shukri said he felt unsafe in Washington and decided to go to New York, where he met up with a friend who worked in the New York Police Department (NYPD). “I got protection from the NYPD and… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Never mind all the showboating before. All the dramas, manipulations, slanders and lies, which were the basis of Malaysians’ thought and decision when they went to the polls on 9 May.

Prime Minister Dr. Mahathir and his Motley Crew, have in exactly two weeks demonstrated that they are inconsistent and drama is the best that they have to sell, instead of a bankable plan.

diny yusof
Guest
diny yusof

Geng Najib , Can you please clarify the meaning of flip flopping made by Mahathir ?? At the same time , what drama are you talking about ?? Shukri , from what I see is just trying to refresh of what transform at the earlier stage of the scandal . What's wrong with that ?? In other way , it is also to let people realised on reason or reasons on why action can be taken rather quickly and drastically since the ground work had been done . Remember the promise made by PH … trying to unfold the 1MDB… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Prioritise on LGE’s case?Centre to Combat Corruption and Cronyism (C4 Centre) activist Cynthia Gabriel urged that the case on DAP Secretary General Lim Guan Eng be given a priority attention. The Edge Market story: ‘AG should prioritise Guan Eng’s corruption charge’ says C4 CentreSyahirah Syed Jaafar/ theedgemarkets.comMay 22, 2018 12:36 pm +08 KUALA LUMPUR (May 22): The Centre to Combat Corruption and Cronyism (C4 Centre) has urged for the Attorney General’s office to prioritise the corruption charge of the newly-appointed Minister of Finance, in order to uphold good governance. In a statement, the centre today said it is troubled that… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

t is rather odd that Gabriel inaugural statement post appointment of the Special Task Force reactivated to investigate the so called 1MDB scandals, is not anything related to the strategic investment company which is now under the Ministry of Finance (MOF) Inc. The fact Attorney General Tan Srì Apandi Mohamed Ali was asked to go on leave last Monday by Prime Minister Tun Dr. Mahathir Mohamad, had arisen suspicion by many. AG Apandi in the capacity of Public Prosecutor who charged Lim, then Chief Minister of Penang for corrupt practices, in June 2016. Prime Minister Dr. Mahathir also reactivated the… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

The Star story: Guan Eng must be cleared of corruption charges before becoming Finance Minister, says C4NATIONTuesday, 22 May 2018 3:40 PM MYT image: https://www.thestar.com.my/~/media/online/2018/05/04/10/35/lim-guan-eng-ceramah.ashx/?w=620&h=413&crop=1&hash=EE804A65C7541A39C70308053FC7EE2898AD2E97 PETALING JAYA: Lim Guan Eng must be cleared of any corruption charges before becoming the Finance Minister, said the Centre to Combat Corruption and Cronyism (C4).“The C4 Centre is troubled that Lim has been appointed as Finance Minister despite earlier statements by Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad that he can only be appointed if he has been cleared of his corruption charge,” its executive director Cynthia Gabriel said in a statement on Tuesday (May… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

UMNO PANTAU ‘LANGKAH’ KERAJAAN BAHARUBy watan on May 22, 2018No Comment UMNO akan menjadi pembangkang yang berkesan dan sedia memantau segala pelaksanaan janji-janji Pakatan Harapan (PH) yang ditawarkan dalam Manifesto Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14) lalu. Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi yang menjalankan tugas Presiden UMNO berkata, parti itu dengan kekuatan 54 ahli Parlimennya akan memastikan pelaksanaan janji khususnya dalam tempoh 100 hari dilaksanakan. “Tahniah atas pembentukkan Kabinet Baharu Tun Dr Mahathir Mohamad, selamat jalankan tugas demi negara dan rakyat. “Kami akan perhatikan setiap langkah kerajaan baharu, kami akan membangkang secara konstruktif khususnya melihat kepada pelaksanaan janji-janji. “Rakyat berharap… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Lepas ni jangan nak berdrama bagi excuses mengelak dari debat pasal 1MDB di Parlimen………

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Tuesday, May 22, 2018Investors short market in reaction to foul mouth new government A market player was lamenting yesterday of foreigners not only sold their stock market holdings but went short. What actually happened is more startling than the report by The Star here of foreign investors selling-off RM2.48 billion worth of shares caused the biggest fall to the Bursa since August 2013. Prior to the election, foreign analysts expressed optimism with BN to win and the macroeconomic policies of former Prime Minister, Dato Mohd Najib Tun Abdul Razak. The loss was not taken well by foreign investors who views… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Looking at PH govt from the perspective of a foreign investor: 1. The PM saying not to worry about credit ratings is telling foreign investors that Malaysia does not mind losing its A-grade investment status. 2. The govt decision to zero-rate GST because high oil prices allows some buffer is telling investors that the govt is over-relying on global oil prices again – something beyond the control of our govt – and that if oil prices goes down again, Malaysia is screwed. 3. Swearing in a Finance minister that is in the middle of a corruption trial means that the… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Facebooker Tokong Tan commented:If you are a investor and is now suddenly told that Malaysia's national debt is actually RM1 trillion and not RM680m as reported by treasury and BNM, you can only come to two conclusions: 1. The previous BN government, all the institutions such as BNM, all the civil servants had faked all statements and financial data. None of what you see today can be trusted or used to make your investment decision; or 2. The new PH government are liars and would prefer to continue to play politics instead of running the country or being truthful to… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

Geng Najib , I'm not very sure whether you really understand and aware the topic copy~paste by yourself ??

The Phantom
Guest
The Phantom

No….he only understand how to rompaakkk…

Mukallaf
Guest
Mukallaf

Fake smile Arul and his psycho rationalizations!!! We want this freaking jibby stooge in the courtroom dock!!! A.S.A.P.!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

TUESDAY, MAY 22, 2018Tidak wujud unsur bail out 1MDB dari pihak kerajaan, ini buktinya! Pelik bila Guan Eng hanya mendedahkan bayaran-bayaran yg dibuat oleh MOF utk 1MDB dan tidak mendedahkan aset-aset yg diterima MOF akibat drpd pelan rasionalisasi 1MDB. Pelan rasionalisasi 1MDB disebut sejak 2015 dan pemindahan aset kpd MOF diusulkan sejak 2016. Antara yg berlaku semasa pelan rasionalisasi 1MDB ialah pemindahan aset dan pinjaman 1MDB kpd MOF INC, kementerian kewangan. Apa yg berlaku ialah aset dan pinjaman 1MDB saling berkaitan. Ini kerana perolehan aset 1MDB dibeli menggunakan dana drpd bond atau pinjaman bank, maka aset tersebut akan terkait dgn… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

Hampir keseluruhan penyataan di atas hanya cantik di atas kertas sahaja .

Lihat sahaja nilai Keatas Bandar Malaysia di tafsirkan sebanyak 26 billion . Padahal Tanah itu dijual kerajaan kepada 1MDB tidak sampai 2 billion .

Tak payahlah kamu , Geng Najib , turut serta didalam memperbodohkan rakyat Malaysia .

Budak kampung Selatan
Guest
Budak kampung Selatan

Pak diny.. gn mana ada otak..dia x kan defend punya sampah yg dia pos kt sini..fikiran dia di generate oleh hasad dengki saje skrg..dedak mkin dh x masuk

Jamesdean1
Guest
Jamesdean1

Aku nak usul kat pakatan….geng najib ni pun patut dihukum kerana mengadu domba rakyat malaysia

Hahahahaha

The Phantom
Guest
The Phantom

Bro Diny……Geng Naga tak tau pon bijik butir yg dia kopipes tu………sebab dia sendiri pon sampah…!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

'Putera Raja Arab' jadi saksi kepada SPRMSinar Harian | Diterbitkan pada Mei 22, 2018 21:46 MYTFacebook Twitter Email Google whatsapp icon'Putera Raja Arab' jadi saksi kepada SPRMMenurut Mohd Shukri, dalam amalan prosedur operasi standard (SOP), SPRM akan mengenal pasti individu sebagai saksi. – Foto Astro AWANI/Shahir OmarPUTRAJAYA: Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Datuk Seri Mohd Shukri Abdull mendedahkan bahawa ada individu yang memperkenalkan ‘Putera Raja Arab’ sebagai saksi kepada suruhanjaya itu. Menurutnya, dalam amalan prosedur operasi standard (SOP), SPRM akan mengenal pasti individu sebagai saksi. “Tetapi dalam kes ini, seseorang telah memperkenalkan ‘Putera Diraja Arab’ kepada kami yang… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Apa kata dedahkan sumer bank transactions……..habis citerrr…..

Kalo dedahkan bank transaction lagi mamposss kepala bapak ko.

Budak kampung Selatan
Guest
Budak kampung Selatan

Tukang adu domba sudah kembali

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Raja-Raja Melayu beri perhatian berat berhubung isu 1MDB – Syed Danial Diterbitkan pada Mei 22, 2018 22:05 MYTFacebook Twitter Email Google whatsapp iconRaja-Raja Melayu beri perhatian berat berhubung isu 1MDB – Syed DanialRaja-raja Melayu telah memberikan perhatian yang berat berhubung isu 1Malaysia Development Berhad (1MDB) – Gambar failKUALA LUMPUR: Raja-raja Melayu telah memberikan perhatian yang berat berhubung isu 1Malaysia Development Berhad (1MDB), kata Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Tan Sri Syed Danial Syed Ahmad. Merujuk kepada kenyataan Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Datuk Seri Mohd Shukri Abdull pada satu sidang media khas hari ini, Syed Danial berkata susulan itu,… Read more »

Jamesdean1
Guest
Jamesdean1

Yang bersalah tak kira pangkat…salah adalah salah.sesiapa bersubahat kita kasi hentammmmmmm…

Puas hati kau gn?

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Zahid nafi dakwaan ditemui Mohd Shukri minta desak Najib berundur Diterbitkan pada Mei 22, 2018 22:04 MYTFacebook Twitter Email Google whatsapp iconZahid nafi dakwaan ditemui Mohd Shukri minta desak Najib berundurNaib Presiden UMNO yang menjalankan tugas Presiden Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi (dua, kanan) ketika sidang media selepas Mesyuarat Majlis Tertinggi UMNO di Menara Dato Onn hari ini. – Foto BernamaKUALA LUMPUR: Naib Presiden UMNO Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi menafikan dakwaan Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Datuk Seri Shukri Abdull pernah berjumpanya dalam usaha mendesak Datuk Seri Najib Tun Razak meletak jawatan selaku perdana menteri… Read more »

Jamesdean1
Guest
Jamesdean1

Pak jahid jawa tu next kes…lepas sekor kena dia pulak akan kena. Dan yang seterusnya

Puas hati kau gn?

The Phantom
Guest
The Phantom

Woiii samdol Geng Naga……..Wak Jahid ngaku dia ada jumpa dengan penderrrmaaa Arab tu so buat apa Shukri nak pegi jumpa orang yg tegar backing up 2.6b tu….?? Ko ada common sense tak dol…?? Tentulah Shukri pegi jumpa menteri2 lain selain Wak Jahid yg memang terang2 back up duit 2.6b tu. Shukri kata dia jumpa BEBERAPA orang menteri.Ko reti bahasa ke tak dengan "beberapa".Maknanya bukan semua menteri tapi "beberapa" menteri. Woooiii dol……dulu ko belajar BM ke tak..?? Lagi satu hal…….Shukri tak sebut pon nama Wak Jahid. Dulu Wak Jahid bagitau Mahathir anak lelaki Iskandar Kutty……….mana buktinya…??? Anak dibinkan kepada datok pon… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

MAY 22, 201866Sidang Media KP SPRM Untuk Mengangkat Diri Sendiri Dan Memburukkan Orang?image: Apa tujuan sebenar Sidang Media yang dilakukan oleh Ketua Resuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), DS Shukri Abdull, di Putrajaya hari ini? Tidak ada sesuatu yang positif yang diperolehi dari Sidang Media berkenaan selain daripada cerita mengenai dirinya yang kononnya hero dan mengaibkan Mantan Perdana Menteri, DS Najib Tun Razak tanpa mengemukakan sebarang bukti. Kenyataan yang dibuat oleh KP SPRM juga bersifat terlalu peribadi dan tidak professional. Sidang Media SPRM menjadi medan melepas emosi Ketua Pengarah SPRM. Ini drama apa? Adakah KP SPRM mampu berlaku adil kepada… Read more »

Jamesdean1
Guest
Jamesdean1

Segala cucu ,cicit,nenek si penipu bugis akan dihukum sekiranya bersalah.tak kira apa saja alasan.

Hahahahaha…puas hati tak gn?

diny yusof
Guest
diny yusof

Kerana mempunyai banyak buktilah , Shukri serta beberapa orang lagi di racip racip olih pahlawan Bugis .

Tempat2 mereka digantikan olih pahlawan Bugis dengan langau dan tungau .

The Phantom
Guest
The Phantom

Bro Diny…….kessiaann bro dengan puak2 Jack Sparrow ni………bila performance sendiri tak seberapa maka diburokkanlah orang lain untuk cover kelemahan diri.

Sampai saat ni pon deme masih sombong dan bongkak……….masih berhalunisasi denial yg berpanjangan.

Tajul
Guest
Tajul

Denial yg bpanjangan

= Permanent stupidity

Samalah macam najip sekarang

Agaknya najip nanti akan mohon untuk diklasifikasikan sebagai tidak siuman utk melepaskan diri dari sebarang pertuduhan

Sbb skg ni pun najip dah buat2 gila dah

Penjilat2 dia memang dah gila betul skg ni sbb dedak putus

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Tahniah diucapkan kepada TSMY kerana dilantik sebagai menteri dalam negeri baru2 ini. Nampak gayanya, Bersatu telah membolot kementerian2 penting dalam kerajaan baru bila Dr Maszlee juga dilantik sebagai menteri pelajaran yang baru. Kita pun tau, KDN dan MOE ini adalah kementerian kanan dalam struktur kerajaan Msia. Walaupun DAP dan PKR mempunyai MP2 ynag lebih ramai, tapi hanya menjawat menteri kewangan dan menteri ekonomi aje. Rasa2nya..pimpinan komponen2 parti dalam PH tu berpuas hati ke dengan perlantikan kabinet baru ni??? kalau tak berpuas hati pun, dah tentu tak berani nak menyuarakan pada PM..mereka semua tau macam mana perangai PM kita…tak boleh terima… Read more »

HBM
Guest
HBM

GN….henti lah menyalak.

Jamesdean1
Guest
Jamesdean1

Masih cuba nak mengadu domba kau ni…hahahaha

diny yusof
Guest
diny yusof

Geng Najib … kerap kali saya katakan , lontarkan komen kamu menggunakan fakta2 yang benar lagi betul . Jikalau ya pun ianya artikel copy~paste , pastikan ianya betul serta kamu faham apa yang tertulis . Harap maklum , DAP di wakili olih 4 menteri bukannya 2 saperti yang kamu nyatakan .PKR di wakili olih 3 menteri di samping jawatan TPM .Bersatu juga di wakili dengan 3 menteri serta jawatan PM .Manakala Amanah di wakili olih 3 menteri . Jadi dimana yang kamu tidak katakan seimbang .? Dari awalan lagi PH berkata semua komponen akan bergerak di atas platform sama rata… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Geng Kepala Naga……….apa tak menyalak lagi Lim Kit Siang jadi PM kalo Pakatan menang…??

Dulu apa ke sensasi meletop-letop puak2 ko salak Kit Siang akan jadi PM.

Sekarang jawatan menteri pon Lim Kit Siang tolak.

Woiiii badigol……sia2 jerrr korang terpekiikkk melaalaaakk dulu……last2 jadi lawak badut sarkis.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Nampaknya sudah ada pihak2 tertentu yang cuba untuk mengheret Raja2 melayu dalam isu kemelut 1MDB ni. kita pun tak tau aap tujuan dan agenda disebalik tindakan tersebut….yang pasti ini bukanlah petanda yang baik untuk maruah Raja2 tersebut. Rakyat yang cintakan negara dan menjunjung tinggi kedaulatan Raja2 tentunya tidak mahu maruah Raja2 melayu diperlakukan sedemikian rupa. Semakin menjadi2 pulak 'keberanian' tidak bertempat yang ditujukkan oleh pihak2 tertentu ini untuk mencemar nama baik majlis Raja2, yang kita semua tau langsung tidak campur tangan dalam isu2 urus tadbir kerajaan pusat dan negeri. Ingat..kuasa dan kedaulatan Raja2 adalah keramat..rakyat dan Raja berpisah tiada…jangan kita… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

22 Mei 2018
PDRM Perlu Bertindak Komen Biadap Hina YDP Agong di Media Sosial Ini

Penulis baru menemui video yang memaparkan komen begitu memualkan di media sosial yang dimuatnaik dalam video ini.

Pedih apabila membaca komen liar di media sosia yang ditujukan terhadap YDP Agong di sini yang jelas sikap tidak beradap yang boleh jadi bertujuan membina hasutan kebencian terhadap institusi beraja di negara kita.

https://m.youtube.com/watch?v=kRuf7n6_nqM

Sewajarnya tangkapan perlu dilakukan kepada pelaku yang berselindung atau secara terang-terangan menghina Raja kita.

Kita memohon kebijaksanaan PDRM dalam hal ini…

Jangan biarkan barah menjadi nanah atau Malaysia akan musnah!!!

The Phantom
Guest
The Phantom

Blaaahhhh lah luuuuu Geng Kepala Naga.
Pigi minom air cap badaaakkk banyak2 lerrr…..

Kepala bapaakkk batu api nombor satu !!

Beraambosssslah luuuu !!

chimpira
Guest
chimpira

duit bailout yg terlalu banyak. bukankah lebih baik digunakan utk rakyat? apa lagi yg umno hendak perjuangkan?

Zulkifli Abu Bakar
Guest
Zulkifli Abu Bakar

Tuan Budin, Firasat saya Geng Najib dan Lebai Modern adalah acronym JASA mungkin Tun Faisal atau Fuad Zakarshi sendiri. Semalam Geng bawak balik sumber2 Third Force tulisan Reggie juga acronym RPK setelah disaman Claire diUK dan dapat court order. Psywar dulu rangkaian RPK- Eric See To(Liam Sin See)/ JASA dgn unlimited budget PMO berganding bahu bersepadu dgn tteori2 antiIslam/Zionis/Soros/regime change/ evangelism/donation Arab.. semua smoking gun nak defend klepto. Sumber copy paste Geng Najib, Lebai Modern, Mr. J, Pejuang Rakyat et al Salah satu prioriti utama Gobind yg MCMC bernaung yalah dismantle JASA dan rangkaian fake news klepto ni. Kedua, channel… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Setuju.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Firasat yang langsung tak betul…ke tong sampah ajelah jawabnya !!!!!!!!

Jamesdean1
Guest
Jamesdean1

Aiiii…berani lagi kau gn?

Kluangman
Guest
Kluangman

Undang² sula dan sebat wajar dikembalikan..

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Mana arul kanda kling pembelit no 1?..Edra dan tanah pulau indah dah ghaib….trx kerajaan kena kluarkan wang bilion untuk beli tanah dan bangunan…ini dikatakan pelan rasionalisasi tak rational..

Bandar 1 malaysia syarikat cina kominis yg akan kaut untung besar…kroni najib pon dan nganga tembolok…
Lepas ni ape plak belit arul kanda?…

diny yusof
Guest
diny yusof

Azeez likely to resign as Tabung Haji chairman soon PETALING JAYA: After the resignation of a few Umno leaders from top positions in key institutions such as Felda and Felcra, Tabung Haji chairman Abdul Azeez Abdul Rahim is now “highly likely” to resign, a source said. But the source told FMT that Azeez, who is a political appointee, had yet to submit his resignation. “For now it’s status quo. He is still our chairman. Neither he nor some of the board members who are political appointees have submitted their resignations. “I think once the new government appoints a new minister… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Isa samad pon kena cabut dari SPAD….semua jawatan lantikan politik umno kena cabut…

adl39
Guest
adl39

Yg mencuri satu.. yg subahat tu ramai majoriti kabinet kayu lama.. patut kena skali tu

abrarmujahideen
Guest
abrarmujahideen

Elok benar Senator walaun nie nnti…berhujah lah tegakkan benang basah

diny yusof
Guest
diny yusof

Tn .Budin , Masih teriang iang di telinga saya ,betapa saya menyangkal dakwaan2 serta kenyataan2 dari walaunta terutama Mr. J yang cuba 'membersihkan' 1MDB . Mereka sering memanjangkan laungan para pendokong 1MDB yang mengatakan 1MDB itu sihat , yang 1MDB punya asset melebihi dari liabilti . Semua ini saya sangkal . Saya pernah katakan 1MDB adalah hancus ..penuh dengan penipuan , putar belit dan pembohongan secara total . Soalan ajaib yang kerap saya ajukan kepada walaunta terutama Mr. J ;- Berapa lagi nilai asset yang 1MDB masih ada ? Berapa lagi tanggungan serta hutang yang di tanggung olih 1MDB ?… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Bro Diny……sebab satu kepalalah maka Mr J dan Geng Kepala Naga boleh duduk bawah satu camp.

Errrr FYI Mr J udaaah lama ke lautttt bersama Equanimity…….bon voyage…..

diny yusof
Guest
diny yusof

Bro Phantom … kamu telah membuatkan saya ketawa kecil … TQVM !!!

Budak kampung Selatan
Guest
Budak kampung Selatan

Setuju tanda sayang

mahligai seni
Guest
mahligai seni

PAS kata "Kami puas hati". Kahkahkah… Macam pengakuan pakar bunyinya. Puas hati "apa kebenda" PAS woiiii? Lagu ni punya pemikiran pun masih ada hati nak memerintah Malaysia? Lingkup… Mujur PAS tak menang banyak kerusi, kalau tidak, entahlah apa jadinya negara ini.

Mohamed Noor
Guest
Mohamed Noor

puas hati dapat derma 90 juta kot..

awang kualaberang
Guest
awang kualaberang

tunggu dapat ilham dlm mimpi dulu, lepas tu baru tuang punasihat boleh komen….kikikikikkkkk

Ahmad Harmi Mohamad
Guest
Ahmad Harmi Mohamad

Puas hati kena tipu oleh wakanda ….huhuhu. satu malaysia kena tipu n pas kena kencing bulat bulat

Mukallaf
Guest
Mukallaf

Hey hey hey… bos pas Sang Takfir Ah Wang itu kini nampaknya kekafiran telah balik terpukul atas kepala bungkusnya. Binate ni yang tak habis habis mengkafirkan Tun Mahathir dan kerajaannya pada tahun 80 puluhan dulu…

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Apa khabar Arul Kanda esok?

Dia kena jawab besok, kenapa tak ada audit & laporan kewangan 1mdb bagi tahun 2016, 2017…??

Mana RM42 bilyon duit 1mdb yg dipinjam itu, kenapa hanya RM2.6 bilyon yg balik ke Malaysia tapi masuk poket Najib….??

Mana pergi duit pencen amanah tabung tentera & keuntungan jual tanah TRX…..??

Bolehkah dia klentong auta lagi besok?

The Phantom
Guest
The Phantom

Malam ni practise depan cermin.

Jangan lupa orang yg ngaku ada jumpa dengan penderma Tok Arab tu.

diny yusof
Guest
diny yusof

Sdra Othaman , ma'afkan saya … sepanjang pencarian fakta2 keatas 1MDB , tiada rekod yang menunjukkan ia pernah membuat pinjaman dari amanah tabung tentera atau LTAT …jika itu yang dimaksudkan ?? 1MDB , melalui anak syarikat (sebelum di ambilalih olih MOF) , SRC International walaubagaimana pun ada meminjam 4 billion dari Kumpulan Wang Amanah Pencen @ KWAP . Dari 4 billion ini , yang dapat di pastikan adalah ; 42 juta telah berpindah kedalam akaun Najib . Selain itu , 1.8 billion ringgit telah 'di leburkan' di dalam industry perlombongan di Mongolia . Selebihnya ..wallahhualam !!!! Pendapat serta pandangan saya… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Zaman Jack Sparrow banyak peleburan dari pelaboran ye………

Ahmad Harmi Mohamad
Guest
Ahmad Harmi Mohamad

Gile lah depa nie … akta fake news molek digunakan utk kerajaan BN lah … kuat betul meiou rakyat

fauziasmara
Guest
fauziasmara

Warkah Buat Shayang Kehadapan Shayang yang Syantik….. 1. TAHUKAH Shayang MENGAPA TUN TERGESA-GESA MENYIASAT DS NAJIB SEDANGKAN PENUBUHAN KABINET BARU ADALAH LEBIH PENTING? Sehingga ada yang mengatakan beliau membalas dendam…… 2. TAHUKAH Shayang MENGAPA RAMPASAN BARANGAN, WANG SERTA EMAS TERHADAP DS NAJIB DILAKUKAN DENGAN SEGERA SEHINGGA MENIMBULKAN RUNGUTAN TERUTAMA DARI PEMIMPIN PH SENDIRI? 3. TAHUKAH Shayang MENGAPA DS NAJIB MENYIMPAN BEGITU BANYAK WANG TUNAI SERTA EMAS? 4. TAHUKAH Shayang TENTANG LOMPAT PARTI? 5. TAHUKAH Shayang SEKIRANYA BN (79) DAN PARTI KINGMAKER (18) BERSATU MAKA MEREKA HANYA KEKURANGAN 15 MP SAHAJA UNTUK MEMBENTUK KERAJAAN? 6. TAHUKAH Shayang SEKIRANYA PH TUMBANG MAKA… Read more »

apai
Guest
apai

bodo walaun seko nie…
100 juta + barang kemas + mcm2 lg dalam tangan perdana menteri yg berapa sen sangat la gaji ny.. mana yea nye… amanah kepimpinan kelaut la dol…
kalau dibiarkan, bukan takat tak reti meniaga… jahanam dah negara nie dol..
ko ingat senang ke, nak stabilkan semula… tp kita yg terbanyak nie, yakin dengan kumpulan yg dilantik…

fauziasmara
Guest
fauziasmara

Shayanggg……

Apai marah abang…..tapi Shayang tak marah abang kan……

Abang shayang Shayang tau Shayang….sampai bila-bila…

The Phantom
Guest
The Phantom

Kalo tak tipu nanti lambat kaya.

fauziasmara
Guest
fauziasmara

Tugas Khairy struktur semula Umno – Malaysiakini

Tikus Membaiki Labu

The Phantom
Guest
The Phantom

Maaf kita Off topic seketika…..

TO ALL PAKATANS……..sila hati2……..ditakoti ada gunting dalam lipatan………..atau duri dalam daging memandangkan sekarang ini satu demi satu kenyataan2 sudah mula keluar.

PAKATAN HARAPAN mesti ingat…….jarum2 pasti akan berjalan untuk melemahkan ikatan Pakatan yg wujud sekarang ni.

Harap semua sentiasa BERAWAS kerana yg berbulu bukan semuanya ayam.

Jangan sampai IKATAN KERAJAAN PAKATAN mereput dari dalam.

Celikkan mata……..tajamkan fikiran anda.
Sentiasa berawas…!!

Budak kampung Selatan
Guest
Budak kampung Selatan

Bodo ke apa ni?

Mohammad Azren
Guest
Mohammad Azren

Pundek..untuk Kau dan Arul.

Unknown
Guest
Unknown

bijak betul nasihat abang, shayang bangga dengan ketajaman fikiran abang. we all the wives love you and tun.

lebaimodern
Guest
lebaimodern

PRO LIBERAL DIHARU MACAM-MACAM…PADAHAL SAMA PARTI..MEMANG BETUL KATA ALLAH ORANG KAFIR TAK AKAN PUAS HATI SEHINGGA KAMU IKUT AGAMA MEREKA Dr Maszlee diminta martabatkan Bahasa Melayu22 MEI 2018FacebookTwitterWhatsAppEmailMore1.6KRais YatimA- A+ (Ubah saiz teks)KUALA LUMPUR – Presiden Universiti Islam Antrabangsa Malaysia (UIAM) Tan Sri Dr Rais Yatim hari ini melahirkan harapan agar Menteri Pendidikan yang baharu Dr Maszlee Malik dapat memartabatkan bahasa Melayu dan menerapkan amalan budi di pelbagai peringkat pelajaran. Amalan budi itu, kata Rais, hendaklah juga dipupuk kepada rakyat Malaysia bermula di bangku sekolah lagi. “Apa yang dihajatkan adalah agar bahasa Melayu dan amalan budi tidak dicicirkan. Sekolah Kebangsaan… Read more »