UMUR PANJANG TAPI MENENTANG KEMUNGKARAN LEBIH BAIK DARIPADA UMUR TAK BERAPA PANJANG, NAMUN SERONOK DENGAN KESILAPAN

Bagaimanakah Zahid Hamidi boleh tahu atau mengagak panjangnya umur Tun Mahathir Mohamad yang dianugerahkan Tuhan kepada bekas Perdana Menteri itu semata-mata untuk melihat kesilapannya sendiri?
Adakah ia berdasarkan ilmu agama yang ada dalam dadanya atau kerana sentimen politik untuk membela Najib Razak semata-mata?
Apa pula salah dan silap Tun Mahathir selama menjadi Perdana Menteri?
Bolehkah Zahid Hamidi menyenaraikannya?
Lagi pula, jika benar panjangnya usia Tun Mahathir ialah semata-mata untuk beliau melihat kesilapannya, mengapa sekarang ini beliau tidak bersama-sama dengan lebih banyak kesilapan yang sedang dilakukan Najib?
Bagaimanakah Tun Mahathir yang didakwa Zahid Hamidi sedang melihat kesilapan masa lalunya boleh menjauhkan diri, malah menentang kesilapan-kesilapan yang telah dan sedang dilakukan Najib?
Bukankah jika Tun Mahathir ada kesilapan masa lalu, beliau sepatutnya lebih atau terus menyokong Najib agar kesilapan lamanya tenggelam dengan sendirinya?
Bagaimana jika rahsia Tuhan memanjangkan usia Tun Mahathir sehingga ke angka 93 dan terus gigih berjuang sehingga sekarang ialah agar beliau dapat membetulkan kesilapan dan kerosakan yang dilakukan oleh Najib selama ini?
Orang tua-tua selalu menyebut,  yang penting dalam hidup ini bukan permulaan hidup, tetapi bagaimana pengakhiran dalam kehidupan.
Dalam hal ini, Tun Mahathir yang dipanjangkan umurnya oleh Tuhan tetapi memilih untuk menentang kesilapan Najib di penghujung kehidupannya tentulah jauh lebih baik daripada mereka yang tidak berapa panjang usianya, namun tetap gembira bergelumang dengan kesilapan yang semakin parah serta tidak ternampak tanda-tanda penyesalan.
Bilakah pula orang seperti itu mahu menyedari kesilapan dan  kesalahannya atau mereka lebih rela berada dalam “kesesatan” sehingga ke penghujung usia?
Apa pun, kesediaan Tun Mahathir menyingsing lengan untuk membetulkan kesilapan Najib dalam usianya sekarang nyata lebih baik berbanding jika beliau tidak berbuat apa-apa atau kalau terus bersama dengan kesalahan yang makin parah adanya sekarang ini.
Untuk itu, semoga perjuangan Tun Mahathir sentiasa diberkati Tuhan dan beroleh kejayaan akhirnya. (ShahbudinHusin 30/03/2018)
Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 26 March 2019 — 2:02 pm

141
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
Othaman AhmadKhatijah NunoabdaKEJORAex umno jerai Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

MAKLUMAN TERKINI:Gabungan Solid 4 parti pembangkang, Pakatan Harapan mengesahkan akan menggunakan 1 Logo saja untuk PRU 14. Bentuk Logo akan diumumkan esok (6/4/18) pada Sessi Jelajah Mega Pakatan Harapan di Pasir Gudang Johor oleh Tun Mahathir yg akan dihadhiri bersama oleh semua barisan pimpinan seluruh negara DAP, PKR, AMANAH & BERSATU. Dikhabarkan kpd kami di bilik gerakan, DAP juga merelakan tidak mengguna Logo DAP buat pertama kali dalam sejarah negara demi perjuangan ikhlas mereka demi kesatuan & persatuan untuk negara Malaysia bebas dari pemerintahan Perasuah, Penipu, Pembohong, Perompak, Penyangak & Penindas rakyat. Marilah kita hadhir bersama untuk menunjukkan Solidaritas Kita… Read more »

Khatijah Nuno
Guest
Khatijah Nuno

Dan bapa kepada segala musibat ialah Wak Kejora Kangkang, Geng Najib perhal, ubah nama jadi Geng Dayus la

KEJORA
Guest
KEJORA

Mlm tadi Suman renta iblis tidor tak nyenyak
Tak disangka hamba nak amok turun minyak
Tebongkang bapok tua ni Cgu Kejora henyak
Jumpa kat JB nanti lunyai hamba nak lanyak

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Kejora Musibat Sial….

Kamu memang Pukimak anak haramjadah, kalau kamu benar2 anak jantan sekarang jgn berdolak dalik, beri saja tarikh pertemuan kita di JB.

abda
Guest
abda

Wahai Cikgu Kejora, jawab komen Othaman yang panjang leber tuh, dia dah beri bukti kamu no show di 1.2.18, macam bos kamu di Nothing To Hide.

KEJORA
Guest
KEJORA

Tinggi-tinggi si matahari
Anak kerbau mati tertambat
Org yg sama cai Malabari
Abda biol @ Suman musibat

Kah kaahh kaaahhh kaaahhh

abda
Guest
abda

Kejora yang cabul, bukan saja mulut tapi bontot pun selalu kena sumbat.

Mana Cikgu mcm itu, dia kominis, ngaku je mcm mcm. Perlu di heret ke balai yang paling dekat.

KEJORA
Guest
KEJORA

Matdey tua renta, pasal harta masih nak fikir
Umur dekat seratus, patut berwirid & berzikir
Akhirat nanti, sah keling Kerala ini akan fakir
Siiap lah dia, bila berjumpa mungkar nangkir

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

abda
Guest
abda

Kamu umur 60an pun harta apa pun takda. Kalau tak, tak bergayut kpd laptop kamu siang malam.

Kamu bila jumpa mungkar nangkir akan di tuduh: Kamu bodoh, mempertahankan penyeleweng dan pengsonglap.

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Pagi ini di Pasar Borong Pandan JB, seperti biasa saya & isteri 'cucuk jarum' kpd peniaga orang awam, sengaja tanya kenapa harga ikan, sayur keperluan dapur terus melambung, keadaan ekonomi rumah tangga, pembelajaran anak2, pengangguran yg semakin parah, kejadian ragut-pecah rumah & kecurian dek kemelesetan ekonomi, kehilangan wajah & aura Melayu di tanah2 persisiran Selat Tebrau, Danga, Sungai Melayu, Pantai Lido, Stulang Laut & Plentong. Waahhhh…bukan main melenting lagi dorang timbul satu macam benci & marah terhadap Najib, Rosmah, bn-umno. Dalam pada itu, kami sejuk sedikit hati bila tiba2 ada 'gerai minum' memutar klip Perhimunan Pakatan di Kedah 2 hari… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Pak man…

Jangan layan sangat kejora bapuk tua bodoo tu…..kaki temnerang nak main2 jee..

Satu skru otak dia longgar….mental…ade konflik personaliti……

abda
Guest
abda

Bila dia masuk sini skru loose memmfitnah dsb nya, kena tibai dia, kalo tak pembaca yang tak biasa di sini tak tau, ingat dia otak geliga. Saya dah nasihatkan dia di atas: abda 31 March 2018 at 08:44Kejora, Coba kau cakap pasal 1MDB, keluorkan fakta2 dan hujah2 yang boleh membantu bos kamu, kan ada faedah nya. Takut undang2 fake news? Jangan mengarut, Menteri Salleh Keruak dh kata, boleh sebut apa yang DoJ kata. Tkda yang baik yang DoJ kata? Itu ayh nasib kau le, ada bos macam tuh. Kau riuhkan le supaya Laporan Ketua Juru Audit Negara ke atas akaun2… Read more »

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Kami tahu BN amal korupsi..
Kami tahu BN busuk sekali..
Kao bilang apa kami x peduli..
Tiada undi untuk BN kali ini..

Kami benci sudah BN kami x percaya..
Dengan janji BN yg dusta..
Bila sampai hari mengundi..
Tiada lagi BN kali ini..

Selepas menang PRU kali ini..
Tindakan dlm 100 hari pertama kerajaan PH..
A. Menangkap MO1 dan ikan2 jerong
lain..
B. Menubuhkan RCI terhadap
penyelewengan wang rakyat
melalui 1MDB dan FELDA..

Undilah PH..selamatkan Malaysia..

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Jelajah Pakatan Harapan berjaya menarik belasan malah puluhan ribu rakyat di Kedah & Perlis.

Apakah itu petanda tsunami Melayu bakal melanda di PRU 14 nanti…..??

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

BADAN HAK ASASI TOLAK UNDANG2 ANTI BERITA TIDAK BENAR. PETALING JAYA: Suruhanjaya Hak Asasi Manusia Malaysia (Suhakam) tidak menyokong Rang Undang-Undang Berita Palsu, dengan mengatakan ia boleh digunakan untuk mendesak kawalan kerajaan ke atas media. Pengerusinya, Tan Sri Razali Ismail, berkata implikasi undang-undang yang dicadangkan itu boleh menjadi sangat besar dan "mendorong kerajaan berbentuk autoritarian", lapor akhbar The Star., berkata implikasi undang-undang yang dicadangkan itu boleh menjadi sangat besar dan "mendorong kerajaan berbentuk autoritarian", lapor akhbar The Star. SIAPA DIA TAN SRI RAZALI ISMAIL?Tan Sri Razali Ismail disanjung rakyat Malaysia kerana menjadi anak Malaysia yang pertama memegang jawatan yang tertinggi… Read more »

abda
Guest
abda

Razali Ismail bijak orang nya. Betul kata kata di atas nih. Dia bukan loyar tapi pengalaman nya di dunia antarabangsa lebih dari seorang loyar.

Dulu ada loyar (Ramani) jadi Duta Besar Mlaysia ke PBB. Tapi tak jadi Pengerusi Majlis Keselamatan PBB.

Macy
Guest
Macy

Setelah diteliti dari fakta yg dibentangkan oleh en othaman, didapati kejora memang boleh panggil bapok kerana beliau tidak berani berdepan dgn en othaman.

Oleh itu diishtihar kejora adalah seorg bapok bacul mulut murai!

Sekian, terima kasih!

KEJORA
Guest
KEJORA

Seronok layan Suman kuli cacai Matdey kuty
Hamba tak kesah berjaga, esok sekolah cuti
Tapi kenapa tetiba jer Suman bacul berhenti
Agak nya rebah pengsan jer, tak kan ler mati

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Sambungan bukti kejora musibat seorang bengap & pengecut. Othaman Ahmad 2 February 2018 at 00:41Kejora….Kenapa masih diam membisu…kamu sembunyi di mana, haaaa…??Cakap bukan main kencang lagi, siap pantatun sampah, bagi masa, tarikh & tempat lagi…tapi habuk pun tarak……!!Kenapa kamu masih tak datang berjumpa saya di tengah2 Dataran Merdeka sekarang…??Kenapa, haaaaaaa, takut kerrr……..???? Othaman Ahmad 2 February 2018 at 01:23Sekarang 1Malaysia & satu dunia boleh lihat betapa pengecut, auta, pembohong, penipu si bedebah kejora bila dia tak berani berdepan berjumpa saya face-to-face.Saya dah buat persiapan, berbelanja beratus-ratus ringgit duit perjalanan dan masa berjam-jam sejak semalam lagi.Hasilnya, kejora kecing lagi……!! Othaman Ahmad… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Itulah fakta posting komunikasi saya & Kejora pd 1 Feb 2018 bukti dia langsung tak mucul kerana takut berhadapan dgn saya,

Saya serahkan pada pembaca blog menilaikan tingkah si Musibat sekor nie.

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Kenapa kejora terkedu diam membisu…dah habis modal nak auta klentong ker….??

abda
Guest
abda

"Hamba tak kesah berjaga, esok sekolah cuti" –

Wahai si hamba abdi, kamu guru ye? Kalau betul, jahanam lah generasi akan datang yang di bawah telunjuk kamu.

Pendirian yang songsang, kata kata yang lucah, kegemaran melihat bontot, buta warna cokelat di kata hitam – semua itu menjahnamkan akhlak murid2.

Ini lah yag di pupok Umno/Bn. Tapi di kata bangang hamjadh dek Najib bila nak kalah undi popular, hamba2 dia spt Kejora tak gali fakta2 dan hujah2 yang boleh bikin pengunndi undi dia tapi jadi lebih menyampahkan dia.

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Sambungan bukti kejora musibat seorang bengap & pengecut. Othaman Ahmad 2 February 2018 at 00:41Kejora….Kenapa masih diam membisu…kamu sembunyi di mana, haaaa…??Cakap bukan main kencang lagi, siap pantatun sampah, bagi masa, tarikh & tempat lagi…tapi habuk pun tarak……!!Kenapa kamu masih tak datang berjumpa saya di tengah2 Dataran Merdeka sekarang…??Kenapa, haaaaaaa, takut kerrr……..???? Othaman Ahmad 2 February 2018 at 01:23Sekarang 1Malaysia & satu dunia boleh lihat betapa pengecut, auta, pembohong, penipu si bedebah kejora bila dia tak berani berdepan berjumpa saya face-to-face.Saya dah buat persiapan, berbelanja beratus-ratus ringgit duit perjalanan dan masa berjam-jam sejak semalam lagi.Hasilnya, kejora kecing lagi……!! Othaman Ahmad… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Sambungan bukti kejora musibat seorang bengap & pengecut. Anonymous 1 February 2018 at 23:45Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!!Budin suka main bola…hari-hari Budin main bola… Anonymous 1 February 2018 at 23:46Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!!Budin suka main bola…hari-hari Budin main bola… Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:49Kenapa kamu tak datang berjumpa saya di tengah2 Dataran Merdeka sekarang, Kejora….?? Anonymous 1 February 2018 at 23:49Lawak Suman bikin hamba ketawa merontaAdakah si jahanam bapok tua ini orang butaMlm2 dipakai nya hitam punya cermin mataSuman…Sumaan…udah2 ler kelentong aotaKah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh Othaman Ahmad 1… Read more »

KEJORA
Guest
KEJORA

Terok Suman mlm ini, hamba sekeh & sental
Itulah akibat bila buat Ckgu Kejora jadi brutal
Parah terok le si bapok itu fizikal dan mental
Agak nya cucu dia udah usung gi ke hospital

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Sambungan bukti kejora musibat seorang bengap & pengecut. Anonymous 1 February 2018 at 23:45Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!!Budin suka main bola…hari-hari Budin main bola… Anonymous 1 February 2018 at 23:46Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!!Budin suka main bola…hari-hari Budin main bola… Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:49Kenapa kamu tak datang berjumpa saya di tengah2 Dataran Merdeka sekarang,Kejora….?? Anonymous 1 February 2018 at 23:49Lawak Suman bikin hamba ketawa merontaAdakah si jahanam bapok tua ini orang butaMlm2 dipakai nya hitam punya cermin mataSuman…Sumaan…udah2 ler kelentong aotaKah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh Othaman Ahmad 1 February… Read more »

abda
Guest
abda

"bila buat Ckgu Kejora ' –

Ooooo, dia Cikgu rupa nya – tadi aku komen dari bawah (tak songsang mcm Kejora yang selalu buat apa pun dari bawah), aku tanya dia Cikgu kah.

Jahanam lah anak murid ada cikgu mcm dia nih. Terbalik negara di buat nya. Apa tah lagi di pimpin dek bos yang songsang merintah, seleweng da songlap.

KEJORA
Guest
KEJORA

Seronok benar mlm ini, bila Suman meroyan
Meracau meraban ifrit ini spt nenek kebayan
Mmg begitu ler cara ajar itu mulut tempayan
Sampai dia terbongkang ifrit ni hamba layan

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:23
Kejora..
Kamu di mana, saya sekarang ada di tengah2 dataran merdeka.
Saya berpakain track suit biru, berkaca hitam 'rayban', tinggi 175.26 cm.

Anonymous 1 February 2018 at 23:29
WOIII…WAK SUMAN GILO….
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
BODOOOO…
BODOOOOO…..HHHHHH…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
BODOOOO…
BODOOOOO…..HHHHHH…
Kahkahkah…
Kahkahkah….
Kahkahkah….
Kahkahkah….
Kahkahkah….
Kahkahkah….
Kahkahkah….
Kahkahkah….
Kahkahkah….
Kahkahkah…
BODOOOO…BODOOOOO…..HHHHHH…

Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:28
P E R H A T I A N :
Tolong hebahkan kalau2 Kejora terlepas pandang.
Saya sekarang ada di tengah2 dataran merdeka.
Saya berpakain track suit biru, berkaca hitam 'rayban', tinggi 175.26 cm.

Replies
Anonymous1 February 2018 at 23:34
WOIII…WAK SUMAN GILO….
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
BODOOOO…
BODOOOOO…..HHHHHH…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
Kahkahkah…
BODOOOO…
BODOOOOO…..HHHHHH…

Anonymous 1 February 2018 at 23:41
Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!!
Budin suka main bola…
hari-hari Budin main bola…

KEJORA
Guest
KEJORA

Suman bacul semangat rapuh mcm keropok
Diam sepi kinii, tidak berani lagi menyampok
Sudah lima tahun kepala dia hamba hempok
Tak sabar nak jumpa, jentik hidong ini bapok

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Bukti Kejora seorang pengecut, mengelak melarikan diri dari saya pd 1/2/18 melalui posting2 pd hari tersebut. Anonymous 1 February 2018 at 22:09Hamba kini sdg menunggu si Suman puakaTak sabar mau cepuk, ini bapok tua bangkaInii mlm, iblis ini akan tempuhi nasib celakaJam 23.00, meniarap le dia di Pdg MerdekaKah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh Anonymous 1 February 2018 at 22:28WAK SUMAN TEMPE….WAK KAT MANA…WAK KAT MANA…WAK KAT MANA…WOI KELUAR LAH…Kahkahkah…Kahkahkah…Kahkahkah…Kahkahkah…Kahkahkah…Kahkahkah…Kahkahkah…Kahkahkah…Kahkahkah…BODOOOO…BODOOOOO…..HHHHHH…Kahkahkah…Kahkahkah…Kahkahkah…Kahkahkah..Kahkahkah..Kahkahkah..Kahkahkah…Kahkahkah…Kahkahkah… Othaman Ahmad 1 February 2018 at 22:33Saya dah berada di Bangunan Sulaiman, bersebelahan Dataran Merdeka. RepliesAnonymous 1 February 2018 at 22:38Kahkahkah…Kahkahkah…Kahkahkah…Kahkahkah…Kahkahkah…Kahkahkah…Kahkahkah…Kahkahkah…Kahkahkah…Kahkahkah…Kahkahkah…BODOOOO…BODOOOOO…..HHHHHH…Kahkahkah…Kahkahkah…Kahkahkah…Kahkahkah…Kahkahkah…Kahkahkah…Kahkahkah…Kahkahkah…Kahkahkah…Kahkahkah…BODOOOO…BODOOOOO…..HHHHHH…Kahkahkah…Kahkahkah….Kahkahkah….Kahkahkah….Kahkahkah….Kahkahkah….Kahkahkah….Kahkahkah….Kahkahkah….Kahkahkah…BODOOOO…BODOOOOO…..HHHHHH… Anonymous 1 February 2018 at 22:41Mari kita main bola kat… Read more »

abda
Guest
abda

Kejora,

Coba kau cakap pasal 1MDB, keluorkan fakta2 dan hujah2 yang boleh membantu bos kamu, kan ada faedah nya.

Takut undang2 fake news? Jangan mengarut, Menteri Salleh Keruak dh kata, boleh sebut apa yang DoJ kata.

Tkda yang baik yang DoJ kata? Itu ayh nasib kau le, ada bos macam tuh.

Kau riuhkan le supaya Laporan Ketua Juru Audit Negara ke atas akaun2 1MDB itu di lepaskan dari OSA.

Ada berani? Kecyt telor? Barag di sabelah nya hilang?

Apa? Pendek sangat? Itu dah nasib kau juga le, Mamat.

KEJORA
Guest
KEJORA

Suman anggap Matdey, mcm diia punya nabi
Sbb itu sanggup sembah jilat DAP kafir harbi
Termakan bulat2, dakyah fiitnah pasal 1MDB
Nanti dia tersembam le bila berjumpa kat JB

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Tun Mahathir bukan idola, jauh lagi sebagai nabi. Tapi sebagai 'mentor' kebangaan sebagaimana saya hormat dankenang budi jasa kedua ayah ibu yg banyak berjasa.

KEJORA
Guest
KEJORA

Kotey Suman terus kecut, tidak mau panjang
Tak mampu, dia nak layan bini dekat ranjang
Larii kedai kopi lah dia, bila bini dia telanjang
Kalau tak daya, serah jer kat ini cikgu bujang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Iyer ker tohmahan kamu itu, kedua isteri saya tak ada complaint pun, malah ada 6 anak anugerah Illahi berkat zuriat subur Almarhum Ayah yg mempunyai 9 anak.

KEJORA
Guest
KEJORA

AOTA TEMBERANG & PEMBOHONGAN OTHAMAN KADOK @ WAK SUMAN TEMPE 1 FEB 2018, KEJORA CABAR & TUNGGU SUMAN DI PADANG DATARAN MERDEKA JAM 11.00 MLM. KEJORA MEMBERI MAKLUMAT PAKAIANNYA, IAITU BERJEKET HITAM DGN SAPUTANGAN PUTIH TERSELIT DI KOCEK KIRI. WAK SUMAN BAPOK KHUNSYA PELIR LEMBIK TAK BERANI DATANG KE SITU. NAMUN, SEPERTI YG PEMBACA SEDIA MAKLUM, BAPOK TUA BACUL ITU TETAP DGN MEGAH GEBANG LEBAT DIA. TEMBERANG NO 1:KONON DIA ADA DI SITU MEMAKAI CERMIN MATA RAYBAND BERWARNA HITAM, KONON BERGAYA BRUTAL. (YG KITA TAHU, ORANG BUTA SAJA YG PAKAI CERMIN MATA HITAM DI WAKTU MALAM). TEMBERANG NO 2:DIA KATA… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Ada bukti atau temberang auta kamu jer…??

Jika ada, sila tunjukkan buktinya, boleh?

KEJORA
Guest
KEJORA

Kecewa betul hamba, tak dapat bayar hutangSuman bapok hamba nanti, tak berani datangDia sedari, Kejora dia tak kan mampu tentangKalau berjumpa dah pasti dia akan terlentang Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh Mmg kehadiran Suman dari awal hamba raguSia-sia lah betul, malam itu hamba menungguTak mungkin ifrit itu berani berdepan ini cikguNiaya ler dia, kalu penumbok singgah di dagu Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh Jam 11.00 hamba tunggu bagai yng dikataTak menyahut pun, Suman bapok tua rentaTernyata pak Kadok inii hanya banyak aotaBacul dayus, udah kecut pelir, ini pendusta Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh Suman punya belit aota, hamba dah khatamDia… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Fakta sebenar apa yg terjadi pada 1/2/18 telah saya paparkan semula dipetik dari rekod dalam blog ini.

Ternyata kamu adalah pendusta, kaki temberang, saling tak tumpah macam najib.

KEJORA
Guest
KEJORA

1 hb Feb 2018 hamba merasa tersangat rugiSia-sia jer hamba tunggu Suman hingga pagiBapok tua inii mmg bacul, gebang saja tinggiLepas ni dia tak kan berani cabar hamba lagi Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh Suman bacul, dulu mulut dia kemain lancangNamun kini tak berani lagi sembang kencangKena cabar dgn Kejora, hati nya jadi goncangDah bisu sepi agaknya tertelan pil perancang Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh Hamba dah kenal habis Suman punya watakDia belot dgn UMNO bila tak dapat melantakDekat orang laiin boleh le, dia gempar gertakDgn hamba, dah 4 tahun kepala kena hentak Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh Suman iblis,… Read more »

KEJORA
Guest
KEJORA

1/2/2018 Suman tua bapok cabut lari redah
Bagi tahu info dia tinggi walhal ketot rendah
Jln terhencot spt keluar wad selepas bedah
Kalau jumpa mlm itu, terok dia dapat padah

Melayan Suman iblis mmg tidak ada faedah
Kebaculan si renta ini, jelas sangat terdedah
Mmg ifrit ini, sial pukimak anak haram jadah
Huerghh..ptuihh…muka dia aku mahu ludah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Di atas adalah lagi bukti betapa bengap & pengecutnya Kejora Musibat pd 1/2/18.

KEJORA
Guest
KEJORA

AOTA TEMBERANG & PEMBOHONGAN OTHAMAN KADOK @ WAK SUMAN TEMPE 1 FEB 2018, KEJORA CABAR & TUNGGU SUMAN DI PADANG DATARAN MERDEKA JAM 11.00 MLM. KEJORA MEMBERI MAKLUMAT PAKAIANNYA, IAITU BERJEKET HITAM DGN SAPUTANGAN PUTIH TERSELIT DI KOCEK KIRI. WAK SUMAN BAPOK KHUNSYA PELIR LEMBIK TAK BERANI DATANG KE SITU. NAMUN, SEPERTI YG PEMBACA SEDIA MAKLUM, BAPOK TUA BACUL ITU TETAP DGN MEGAH GEBANG LEBAT DIA. TEMBERANG NO 1:KONON DIA ADA DI SITU MEMAKAI CERMIN MATA RAYBAND BERWARNA HITAM, KONON BERGAYA BRUTAL. (YG KITA TAHU, ORANG BUTA SAJA YG PAKAI CERMIN MATA HITAM DI WAKTU MALAM). TEMBERANG NO 2:DIA KATA… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

MANA DIA TARIKH ITU, HEY MUSIBAT…….??

KEJORA
Guest
KEJORA

Kecewa betul hamba, tak dapat bayar hutangSuman bapok hamba nanti, tak berani datangDia sedari, Kejora dia tak kan mampu tentangKalau berjumpa dah pasti dia akan terlentang Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh Mmg kehadiran Suman dari awal hamba raguSia-sia lah betul, malam itu hamba menungguTak mungkin ifrit itu berani berdepan ini cikguNiaya ler dia, kalu penumbok singgah di dagu Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh Jam 11.00 hamba tunggu bagai yng dikataTak menyahut pun, Suman bapok tua rentaTernyata pak Kadok inii hanya banyak aotaBacul dayus, udah kecut pelir, ini pendusta Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh Suman punya belit aota, hamba dah khatamDia… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Kejora kamu memang Pukimak anak haramjadah, kalau kamu benar2 anak jantan sekarang jgn berdolak dalik, beri saja tarikh pertemuan kita di JB.

Semua pembaca, sila saksikan sama ada dia berani atau masih pengecut berdolak dalik.

abda
Guest
abda

Ngapa ko tak jawab Othaman dah tulis panjang lebar ko tak datang ke Dataran Merdeka di tarikh berkenaan?

Ko ni gempur aje, sampai masa cabut lari, letak ekor antara dua kaki, macam anjing

KEJORA
Guest
KEJORA

1 hb Feb 2018 hamba merasa tersangat rugiSia-sia jer hamba tunggu Suman hingga pagiBapok tua inii mmg bacul, gebang saja tinggiLepas ni dia tak kan berani cabar hamba lagi Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh Suman bacul, dulu mulut dia kemain lancangNamun kini tak berani lagi sembang kencangKena cabar dgn Kejora, hati nya jadi goncangDah bisu sepi agaknya tertelan pil perancang Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh Hamba dah kenal habis Suman punya watakDia belot dgn UMNO bila tak dapat melantakDekat orang laiin boleh le, dia gempar gertakDgn hamba, dah 4 tahun kepala kena hentak Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh Suman iblis,… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Kejora kamu memang Pukimak anak haramjadah, kalau kamu benar2 anak jantan sekarang jgn berdolak dalik, beri saja tarikh pertemuan kita di JB.

Semua pembaca, sila saksikan sama ada dia berani atau masih pengecut berdolak dalik.

KEJORA
Guest
KEJORA

AOTA TEMBERANG & PEMBOHONGAN OTHAMAN KADOK @ WAK SUMAN TEMPE 1 FEB 2018, KEJORA CABAR & TUNGGU SUMAN DI PADANG DATARAN MERDEKA JAM 11.00 MLM. KEJORA MEMBERI MAKLUMAT PAKAIANNYA, IAITU BERJEKET HITAM DGN SAPUTANGAN PUTIH TERSELIT DI KOCEK KIRI. WAK SUMAN BAPOK KHUNSYA PELIR LEMBIK TAK BERANI DATANG KE SITU. NAMUN, SEPERTI YG PEMBACA SEDIA MAKLUM, BAPOK TUA BACUL ITU TETAP DGN MEGAH GEBANG LEBAT DIA. TEMBERANG NO 1:KONON DIA ADA DI SITU MEMAKAI CERMIN MATA RAYBAND BERWARNA HITAM, KONON BERGAYA BRUTAL. (YG KITA TAHU, ORANG BUTA SAJA YG PAKAI CERMIN MATA HITAM DI WAKTU MALAM). TEMBERANG NO 2:DIA KATA… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Kejora kamu memang Pukimak anak haramjadah, kalau kamu benar2 anak jantan sekarang jgn berdolak dalik, beri saja tarikh pertemuan kita di JB.

Semua pembaca, sila saksikan sama ada dia berani atau masih pengecut berdolak dalik.

KEJORA
Guest
KEJORA

Suman iblis dah mula berpeloh, pecah lemak
Meracau meraban ler, ini kuli Matdey mamak
Tak sabar jumpa ini anak haram sial pukimak
Nak jentik idong je nak tumbok tak tergamak

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Kenapa masih jugak merepek meraban tidak sebut tarikh & jam berapa face-to-face kita tuu nanti, TAKUT KER……??

KEJORA
Guest
KEJORA

Suman dah meracau macam orang gila babi
Nanti mengadu le kat Madey, dia punya nabi
Tak daya tepiis, serangan Kejora bertubi-tubi
Nanti dia akan tertiarap, bila jumpa dekat JB

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Kenapa masih jugak merepek meraban tidak sebut tarikh & jam berapa face-to-face kita tuu nanti, TAKUT KER……??

KEJORA
Guest
KEJORA

Suma takut jumpa dgn Kejora, sorang-sorang
Pakai spek hitam tgh mlm, tipu terang-terang
Pembaca dpt lihat dia punya aota temberang
Bila dah tekantoi, dia mengamok naik berang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Alasan ala mat malasan…!!

KEJORA
Guest
KEJORA

16/9/17 & 1/2/18, dua tarikh yg hamba kasi
Pdg Dataran Medeka hamba letak jadi saksi
Tapi hampa, Suman bacul takut & pucat lesi
Hanya di blog ini je dia gebang lebat beraksi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh
.

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Hmmmmmmm…..!!

KEJORA
Guest
KEJORA

Suman hanya taraf kayu yng dimakan bubok
Gebang kemain lebat tapi semua cuma abok
Ternyata dia tesangat bacul ini anjiing dubok
1/2/18 dia tak berani hamba ajak bertumbok

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Hmmmmm…..!!

KEJORA
Guest
KEJORA

Hamba cabar dan jemput Suman jadi tetamu
Lebih 4 jam, hamba nunggu tanpa rasa jemu
Ternyata si tua mati pucok ini tak cukup ilmu
Dgn Kejora, tak berani bapok ni nak bertemu

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Hmmmmmm….!!

KEJORA
Guest
KEJORA

1 hb Feb 2018 hamba tunggu di Dtrn Merdeka
Dgn Suman kufur, hajat di hati nak bersemuka
Namun hampa kecewa, sbg mana yg dijangka
Ternyata dia sentap pelir itu bapok tua bangka

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Pegi dahhh…..!!

KEJORA
Guest
KEJORA

Suman bapok tua, cakap je berdegar lantang
Tetapi lembik mcm perempuan dlm pantang
Di Pdg Merdeka hamba nantii, ifrit ini tak dtg
Tak dapat lah hamba nak membayar hutang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh
.

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Kejora kamu memang Pukimak anak haramjadah, kalau kamu benar2 anak jantan sekarang jgn berdolak dalik, beri saja tarikh pertemuan kita di JB.

Semua pembaca, sila saksikan sama ada dia berani atau masih pengecut berdolak dalik.

KEJORA
Guest
KEJORA

1 hb Feb tahun 2018 tarikh yng hamba tetap
Hamba cabar Suman, mau ajak dia berentap
Tapi bapok tua ini, btg kote dia kecut sentap
Kalau ler berjumpa pasti dia menangis ratap

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh
.

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Hmmmmm….!!

abda
Guest
abda

Kau dah tengok "btg kote dia" ke, tak payah le cakap di sini apa yang kau buat slepas itu, buat malu majlis aje.

Tapi kalo ko nak telanjang di sini, takpe, lantak le, kot nanti terdedah ko takda barang di situ, ha nya lekok aje, yang lain tak payah cerita.

KEJORA
Guest
KEJORA

Kecewa betul hamba, tak dapat bayar hutangSuman bapok hamba nanti, tak berani datangDia sedari, Kejora dia tak kan mampu tentangKalau berjumpa dah pasti dia akan terlentang Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh Mmg kehadiran Suman dari awal hamba raguSia-sia lah betul, malam itu hamba menungguTak mungkin ifrit itu berani berdepan ini cikguNiaya ler dia, kalu penumbok singgah di dagu Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh Jam 11.00 hamba tunggu bagai yng dikataTak menyahut pun, Suman bapok tua rentaTernyata pak Kadok inii hanya banyak aotaBacul dayus, udah kecut pelir, ini pendusta Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh Suman punya belit aota, hamba dah khatamDia… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Suruh Musibat itu tunjukkan bukti & fakta berdasarkan posting pd 1/2/18 bukan auta klentongnya. Sebelum 1/2/18, dia pun dah 3 kali auta klentongkan saya. Tapi kali ini saya dah hilang sabar. Cukuplah 4 kali saja.
Pukimak sial….

Kenapa masih merepek meraban tidak sebut tarikh & jam berapa face-to-face kita tuu nanti, TAKUT KER……??

Kalau kamu benar2 anak jantan sekarang jgn berdolak dalik, beri saja tarikh pertemuan kita di JB.

Semua pembaca, sila saksikan sama ada dia berani atau masih pengecut berdolak dalik.

abda
Guest
abda

Kau cakap besau, Kejora, dah kena tunjuk bontot dek kawan aku Othaman, nanti dia tunjuk yang tu, kau baru tau.

KEJORA
Guest
KEJORA

1 hb Feb 2018 hamba merasa tersangat rugiSia-sia jer hamba tunggu Suman hingga pagiBapok tua inii mmg bacul, gebang saja tinggiLepas ni dia tak kan berani cabar hamba lagi Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh Suman bacul, dulu mulut dia kemain lancangNamun kini tak berani lagi sembang kencangKena cabar dgn Kejora, hati nya jadi goncangDah bisu sepi agaknya tertelan pil perancang Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh Hamba dah kenal habis Suman punya watakDia belot dgn UMNO bila tak dapat melantakDekat orang laiin boleh le, dia gempar gertakDgn hamba, dah 4 tahun kepala kena hentak Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh Suman iblis,… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Suruh Musibat itu tunjukkan bukti & fakta berdasarkan posting pd 1/2/18 bukan auta klentongnya. Sebelum 1/2/18, dia pun dah 3 kali auta klentongkan saya. Tapi kali ini saya dah hilang sabar. Cukuplah 4 kali saja.
Pukimak sial….

Kenapa masih merepek meraban tidak sebut tarikh & jam berapa face-to-face kita tuu nanti, TAKUT KER……??

Kalau kamu benar2 anak jantan sekarang jgn berdolak dalik, beri saja tarikh pertemuan kita di JB.

Semua pembaca, sila saksikan sama ada dia berani atau masih pengecut berdolak dalik.

abda
Guest
abda

Kejora kata "Hamba dah kenal habis .."

Bagus lah, teruskan jadi hamba. Bos kamu makan nasi quinoia entahapekenamanye, harga 23 kali ganda dari beras biasa kata laporan di Malay Mail kalau tak silap.

Kamu semua makan dedak aje le.

KEJORA
Guest
KEJORA

AOTA TEMBERANG & PEMBOHONGAN OTHAMAN KADOK @ WAK SUMAN TEMPE 1 FEB 2018, KEJORA CABAR & TUNGGU SUMAN DI PADANG DATARAN MERDEKA JAM 11.00 MLM. KEJORA MEMBERI MAKLUMAT PAKAIANNYA, IAITU BERJEKET HITAM DGN SAPUTANGAN PUTIH TERSELIT DI KOCEK KIRI. WAK SUMAN BAPOK KHUNSYA PELIR LEMBIK TAK BERANI DATANG KE SITU. NAMUN, SEPERTI YG PEMBACA SEDIA MAKLUM, BAPOK TUA BACUL ITU TETAP DGN MEGAH GEBANG LEBAT DIA. TEMBERANG NO 1:KONON DIA ADA DI SITU MEMAKAI CERMIN MATA RAYBAND BERWARNA HITAM, KONON BERGAYA BRUTAL. (YG KITA TAHU, ORANG BUTA SAJA YG PAKAI CERMIN MATA HITAM DI WAKTU MALAM). TEMBERANG NO 2:DIA KATA… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Alasan ala 'mat maslan' macam duit RM2.6 bilyon najib nafi kemudian ngaku konon derma.

Suruh Musibat itu tunjukkan bukti & fakta berdasarkan posting pd 1/2/18 bukan auta klentongnya. Sebelum 1/2/18, dia pun dah 3 kali auta klentongkan saya. Tapi kali ini saya dah hilang sabar. Cukuplah 4 kali saja.

KEJORA
Guest
KEJORA

Suman si anak kucing, merasa diri nya singa
Bontot dia ni lebih hitam dari bontot belanga
Di JB nantii, dia pasti akan nangis ternganga
Cgu bukan nak buat apa hanya pulas telinga

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Pukimak sial….

Kenapa masih merepek meraban tidak sebut tarikh & jam berapa face-to-face kita tuu nanti, TAKUT KER……??

abda
Guest
abda

Bagus, nampak nya Othaman dah tunjuk bontot dia kpd muka kau banyak kali, kau tau warna hitam ye?

Kot kau colour blind, orang Melayu warna cokelat – brown race, kta omputih.

Ko sekolah darjah berapa?

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Tak heranlah dengan kehadiran 15 ribu kat Guar Chempedak tu. Dapat laporan ahli2 PKR, Amanah dan Bersatu serta DAP telah dikerah datang dari Selangor, Perak, Penang dan seluruh kedah. Memanglah nampak banyak..tapi kalau nak harapkan orang tempatan tak mananya mereka nak datang seramai tu. mereka dah boleh agak isi ucapan Madey dan pimpinan2 PH yang lain..balik2 kitar isu basi yang sama tu. Ingat orang Guar Chempedak ni bodoh ke…selama ni UMNOlah yang telah membela dan mensejahterakan nasib mereka. Tu haaa…masa Mokriz Botak jadi MB kedah, sekali pun dia tak pernah jejak kaki kat tempat ni, sekarang terhegeh2 pulak datang nak… Read more »

Bulat Ken
Guest
Bulat Ken

Ye ke dari negeri lain? You todi ada minum ka Mamu?

KEJORA
Guest
KEJORA

Ki ki kik Suman haram jadah anak gelandang
Seronok tengok bapok khunsya ini meradang
Nanti dia akan rasa hamba punya penendang
Kat JB kelak dia akan tersungkor tgh padang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Kenapa masih merepek meraban tidak sebut tarikh & jam berapa face-to-face kita tuu nanti, TAKUT KER……??

abda
Guest
abda

"hamba punya penendang" –

Teruskan jadi hamba. Tendang bos kamu sabelom dia kata bangang hamjadah mcm di kempen pru13 dan mungkin kata kepala bapak kau di kempen pru14.

zarra
Guest
zarra

Kenyataan DS Zahid sngat sombong, smacam seronok brsma kejahatan yg dilakukan puaknya. Sya yakin dia tahu bhwa tndakan Tun M di usia ini brjuang adalah utk melakukan kebaikan kpd ngaranya yg dirosakkan kleptocrat Najib tp demi kuasa dan habuan dunia snggup membutakan mata-hatinya, strusnya menafikan usha Tun. Stuju dgn pnulis, yg pnting dlm hidup insan ini ialah pngakhirannya. Soalan utk dijawab sjujurnya oleh DS Zahid, apakah salah apa yg diusahakan Tun skrng? Ayuh, stiap warga harus brsma Tun mnyelamatkan ngara trcinta ini. Ssngguhnya, Tun brada di lndasan betul, brtepatan dgn suruhan agama….. “enjoing what is good & forbidding what is… Read more »

KEJORA
Guest
KEJORA

Bila Boboi tewas, Madey mula resah gundah
Dgn Umno/BN/Malaysia dia berpaling tadah
Ke pihak asing, rahsiia negara dibocor dedah
Rela sembah Nuat & Kit Siang menjilat ludah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Hey sial…tarikhnya bila, pukul berapa?

abda
Guest
abda

Bos kamu paling tadah kpd diri sendiri dan mak badak – asyik kepentingan diri sendiri aje, kepentingan rakyat diam diam tolak tepi, put up a show aje, sebat berbilion

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Kejora kamu memang Pukimak anak haramjadah, kalau kamu benar2 anak jantan sekarang jgn berdolak dalik, beri saja tarikh pertemuan kita di JB.

Semua pembaca, sila saksikan sama ada dia berani atau masih pengecut berdolak dalik.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Bspuk tua tu tulur kicik…kaki temberang..

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Zahid takut tun tanye dari mana datang ratus juta dlm akaun zahid…umno tak boleh kalah kerana ramai yg akan dapat penyakit…

Kerana takutkan tun yg amat sangat usia tun dijadikan isu…

Baru dia orang sedar tun jenama besar…najib zahid jenama murahan tak berkualiti..

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Sekarang zahid nenteri polis…tak dapat bayangkan bagaimana keadaan zahid bila polis siasat dirinye kelak jika umno tumbang…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Kak Pidah makcik tua ni patutnya tutup mulut tu..tak payahlah bersuara lagi. Masa kau dalam kerajaan dulu pun teruk…habis AP2 kau agihkan pada anak beranak kau dan kroni2. Tak taulah berapa banyak yang kau orang dah kaut jual AP2 tu, pasti juta2 tu. Sepatutnya kau teruslah dengan aktiviti menyelam kau tu..banyak lagi lautan yang belum kau selam lagi. Pidah ni serupa Madey, BOSnya dulu tu..dendam tak habis bila kalah dengan TS Shahrizat tanding ketua Wanita Umno dan kemudiannya tak tercalon dalam PRU. Makcik ni patutnya sedar dia ni dah tal releven lagi dalam persada politik Msia..dah expired beb !!!!

diny yusof
Guest
diny yusof

Apa yang kamu dok meroyan sangat ni Geng najib ? Ijat dikalahkan olih budak mentah si Nurul Izah pada PRU 2008 . Seorang menteri tumpas di tangan budak mentah sepatutnya mengundur diri dengan rasa terhormat . Ini tidak , terus bergayut macam lintah semuanya kerana wang . Perangai yang berbedza jika di bandingkan dengan Ong Tee Kiat juga Chua Soi Lek . Cina yang tak bersunat pun ada rasa malu . Pada PRU 2013 , Ijat tidak berhajat menjadi calun , bukan tidak dicalunkan . Buat apa nak pening2 bertanding ?? Jawatan menteri dalam tangan melalui lantikkan sebagai senator .… Read more »

Bulat Ken
Guest
Bulat Ken

Mamu GN, jgn kasi buruk nama mamaklah. You punya perangai kutuk orang tua tarak baiklah…

malaysiabaru
Guest
malaysiabaru

rapidah dah tegur

najib ni kulit tebal tang mana

setakat batang pelir tak sunat

badak mana tak nak

kulit tebal…

rembat atatoya pun buat bodoo

lesap 1mdb pun buat bodo.

ini kulit badak ke apa najib ni

tebaaaalllll woooo tarak maluuu

malaysiabaru
Guest
malaysiabaru

15 000 di guar cempedak

tsinami melayyu dah start

sehingga ke johor

najib nak mampos sampaikan subang ada 170 000 pengundi.

puchong 350 000 pengundi

haram kecut telor apa haramzadah najib ni

bapok ke apa

KEJORA
Guest
KEJORA

Boboi tewas, terpadam Madey punya mimpi
Apa lagi, dgn Najib /Umno dia marah berapi
Sanggup dia melutut, dgn Nuat & puak DAP
Hal negara & bangsa Melayu, ditolak ke tepi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Boboi menang, tercapai tun Madey punya mimpi
Apa lagi, Najib /Umno marah berapi
Sanggup ikut perintah MCA hingga Pas ketepi
Hal negara & RUU pas, ditolak ke tepi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Kejora kamu memang Pukimak anak haramjadah, kalau kamu benar2 anak jantan sekarang jgn berdolak dalik, beri saja tarikh pertemuan kita di JB.

Semua pembaca, sila saksikan sama ada dia berani atau masih pengecut berdolak dalik.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Kejora bapuk tua tulur kicik…kaki temberang…

abda
Guest
abda

"dgn Najib /Umno dia marah berapi"

Rakyat pun marah menyinga kpd bos kiamu.

Harga barangan asyik naik. Gji tak naik naik.

Guy Fawkes
Guest
Guy Fawkes

Kejola ni sebiji mcm prof kamarol kangkong menang sorak kampung tergadai. Nak debat dgn fakta bkn dgn merapu ntah apa2.apa punya cipom

malaysiabaru
Guest
malaysiabaru

prof kamarul terkencing basah bila tun muncul

mcm beruk mak yeh terkejut bini kena jilat londeh..

basaaaahhh wooo prof kamarul

geng najib semua taraf BAPOK