NAJIB SUDAH KALAH 0-3 KEPADA TUN MAHATHIR…

Lelaki tua berusia 93 tahun yang bernama Tun Mahathir Mohamad ini memang luar biasa.

Tidak saja bijaksana, punya daya kepimpinan dan yang bukan biasa-biasa, malah keberaniannya sudah terbukti mampu mengalahkan orang yang lebih muda daripadanya.

Najib Razak yang baru menginjak usia 65 tahun dan jauh lebih muda daripadanya, kini sudah terdampar dengan kekalahan 3-0 kepadanya.

Kali pertama Najib kalah ialah bila beliau tidak berani menghadirkan diri dalam program Nothing To Hide di PWTC, sedangkan sudah menyatakan persetujuan pada awalnya dan telah pun bersiap sedia di kediamannya ketika itu.

Najib membatalkan kehadirannya di saat-saat akhir apabila mengetuai Tun Mahathir turut hadir dalam program yang sama dan ingin menyoalnya secara berdepan berkaitan skandal 1MDB dan dana RM2,600 juta yang masuk ke akuan bank peribadinya.

Kali kedua Najib tewas ialah apabila beliau tiada keberanian menghadirkan diri dalam program Nothing To Hide 2 di Shah Alam yang dirancang untuk mempertemukannya sekali lagi dengan Tun Mahathir di atas pentas yang sama bagi menguji kepintaran serta keberanian berhujah dalam mempertahankan diri masing-masing.

Majlis itu bagaimanpun berakhir dengan  beberapa letupan mercun dan  kekecohan ketika Tun Mahathir sedang menyampaikan hujah-hujahnya.

Semalam, ketika berlangsungnya sebuah wacana yang bertajuk “Apakah Tun M, terlalua tua untuk jadi PM?” di Shah Alam, beliau sekali lagi menunjukkan keberaniannya.

Dengan topik yang jelas mahu membincangkan mengenai kemampuan dirinya untuk menjadi Perdana Menteri buat kali kedua dan salah seorang ahli panel yang mengambil bahagian pula diketahui mesra Pas dan kritikal terhadapnya, kehadiran Tun Mahathir tidak lain ialah untuk mendengar sendiri mereka bercakap depan-depan mengenainya.

Hakikatnya, tidak ramai yang berani hadir ketika orang lain mahu membincang, malah mempertikai kemampuan diri mereka.

Dengan kehadiran Tun Mahathir itu, ahli panel berkenaan akhirnya agak terpana, tergugup-gugup dan tidak lancar dalam menyampaikan hujah, malah dalam gambar yang diambil ketika di akhir majlis, beliau kelihatan tunduk dan seolah-olah tidak mampu bertentang mata dengan Pengerusi Pakatan Harapan tersebut.

Tidak seperti Najib yang hanya berani bercakap secara sehala dan tiada keberanian untuk bersemuka, lelaki berusia 93 tahun ini sebaliknya sedia dan mampu berdepan dengan sesiapa saja yang ada keraguan terhadap kemampuannya.

Dalam banyak majlis sebelum ini, Najib sebagaimana dilaporkan media begitu kerap mempertikaikan kemampuan Tun Mahathir yang berusia 93 untuk menjadi Perdana Menteri semula.

Malangnya, semua ucapan, kritikan dan sindiran beliau hanyalah dalam majlis atau ucapan sehala di mana orang lain sekadar mendengar dan tiada soal jawab disediakan.

Lebih daripada itu, sejak terkait skandal 1MDB, Najib juga tidak berani lagi berhadapan dengan media secara terbuka dan kalau ada pun sidang media, seperti selepas mempengerusikan Mesyuarat MT UMNO misalnya,  hanya wartawan tertentu dan daripada media arus perdana saja yang dibenarkan menghadirinya.

Dengan keberaniannya menghadiri wacana semalam, sekali lagi Tun Mahathir berjaya mengalahkan Najib. Kali ini untuk kali ketiga. Keberanian beliau nyata hampir tidak ada pada Najib.
Dan kalau ada wacana yang serupa untuk membincangkan apa-apa berkaitan masalah Najib selepas ini, sah beliau terus tidak akan berani menghadirkan diri, malah silap-silap permit polis tidak akan diluluskan sama sekali.

Kedudukan kini ialah Najib yang berusia 65 tahun sudah  tewas  di tangan Tun Mahathir yang berusia 93 tahun dengan kedudukan 0-3.

Aduhhh…malunya!!! (ShahbudinHusin 23/03/2018)

Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 26 March 2019 — 2:01 pm

132
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
Sahra in DubaiNoorul Izuddin Syahmi NordinOthaman Ahmadomar daudShafiek Abdat Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Sahra in Dubai
Guest
Sahra in Dubai

Terima kasih banyak kepada teman saya yang di Singapura ..! berkat postingan dia di halaman facebook TKI Sukses saya baca. Saya bisa kenal nama nya Mbah Suroto. saya tidak tau apa ini secara kebetulan saja. Tapi yang jelas saya berani sumpah demi alloh kalau saya tidak menikmati hasil nya bantuan dari mbah. waktu itu setelah pikir-pikir kurang lebih 5 tahun kerja jadi Tkw di Saudi Arabia hanya jeritan batin saya alami. Berkat bantuan beliau melalui Pesugihan Dana Gaib nya ini alhamdulillah sekarang kehidupan saya jauh lebih baik dari sebelumnya. Tergantung keyakinan dan kepercayaan saja. Banyak pilihan di berikan yaitu Dana… Read more »

Noorul Izuddin Syahmi Nordin
Guest
Noorul Izuddin Syahmi Nordin

Tun M memang 'a real deal'.

omar daud
Guest
omar daud

kesihan proffesor kangkong,look like amature!

najib good for nothing except for spending!(like this country belong to his grand dad)

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

KBB & omar daud….

Penganiayaan terhadap Anak Felda Johor Mazlan Aliman menyemarakkan kebangkitan warga marhhein, khusus Melayu kampung & kawasan pendalaman mengesahkan 'Johor bakal jadi kubur umno' buat pertama kali dalam sejarah tempat ianya dilahirkan.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Ksta kunci…

If your egg is smaal dont talk big laa…

Mcm kejora cikgu bapuk tua tulur kocik takut cina jho lo…hehehehe..

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Bekas editor Kumpulan New Straits Times, Mustapha Kamil Mohd Janor menyindir majlis Wacana Sinar Harian yang berjudul 'Apakah Tun M, terlalu tua untuk jadi PM?' yang berlangsung semalam. Mustapha Kamil berkias kisah petua masyarakat Melayu tradisional ketika masuk ke hutan. "Dalam hutan ni ada banyak petuanya. Selalu orang tua kata bila kita dalam hutan ni jangan disebut-sebut perkara atau apa pun yang kita tak mahu temui. "Jangan sebut pasal hantu, pasal jembalang atau pasal harimau ke. Nanti dia betul-betul datang," tulis beliau dalam hantaran Facebook malam tadi. Mustapha berkata teringat mengenai petua itu selepas membaca berita wacana anjuran Kumpulan Krangkraf… Read more »

xairlinepilot
Guest
xairlinepilot

BISNIS 1MDB SUDAH LA LEBUR
DUIT DISONGLAP TERKEJIP KEJIP
PATUT LAH KEJORA SUKA JILAT JUBUR
DIJILAT HABIS SI NAJIS NAJIB

xairlinepilot
Guest
xairlinepilot

Tun is a genius, Najib is a manace..

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Tun Mahathir is a 'rare gem'. He is indeed like a high quality precious stone, brilliant and a masterpiece.

Fan Tun
Guest
Fan Tun

Tun masuk mesra disambutBetapa berani 'si usia lanjut'Forum dia berdepan sebutHadir Tun, ramai terkejut! 'Pensyarah' rasa dirinya 'hebat'Kerap kali Tun disebatTak boleh lari nampak kelibatTerpaksa buat muka musibat! Bidalan Melayu sudah terlakarBerani itu tandanya benartakut berdepan Klepto kelakarTerlalu banyak dah buat onar! Yang tak berani,cai dan AmeNoBila disoal semua 'don't know'Nampak tak cerdik fikiran kunoTuo mudo jantey tino! Kini semua sudah terbuktiSatu satu,one,two,threeKlepto sudah songlap berpetiKayakan sepet,anak isteri! Ada orang tergagap cakapBelakang Tun dialah cekaptuduh main pakai tangkapPakatan menang masuk lokap! Yang sekor tumpang semangkokSuman, KBB dia nak ketukLalok selalu emosi dah bengkokDedak sental,telan ubat batuk! Tun disoal ada jawapanItu… Read more »

KEJORA
Guest
KEJORA

Suman bahalol bawa artikel apa itu diktator
Contoh yg paling jelas, itu tua punya doktor
Ingin berkuasa, guna kuku besii tektik kotor
Itu lah Mahafira'un, si Suman punya mentor

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

APA ITU DIKTATOR…..?? Sejarah telah mencatatkan pemimpin diktator menerima nasib aib & trajis dek keserakahan & campur tangan sang isteri. Apakah Tun Mahathir jatuh dalam kategori ini sedangkan Tun Mahathir yg telah bersara (bukan ditumbangkan) terus diberkati kewarasan, kebijaksanaan, penghormatan, usia panjang & malah diberi kepercayaan untuk kembali semula menjadi pemimpin negara. Isterinya Tun Siti Hasmah pula terkenal dgn watak ibu penyayang & 'low profile'. Beliau tidak pernah menerima kritikan di mana2 jua (termasuk pembangkang kecuali si Kojola Musibat budak gampang tak abis sekolah).Nah, ini bukti cakap-cakap saya….. 1. LAILA TRABELSIdgn gaya hidup yang gila-gila mewahnya, sedangkan rakyat umumnya dalam… Read more »

Jamesdean1 Jamesdean1
Guest
Jamesdean1 Jamesdean1

Zolkharnain Abidin Al-Abyadhi : 1. Aku ingatkan dia hebat sangat. Rupa-rupanya apabila bercakap, dia lebih banyak berinteraksi dgn kertas drpd audience. 2. Tajuk wacana mengenai usia Tun M tapi dia hentam DAP, tuduh PH dikuasai oleh DAP sehingga diberhentikan oleh moderator sebab terkeluar tajuk. 3. Ketika Tun M sampai, khalayak bangun menyambutnya, tetapi tidak dia. Yalah… Tun M orang tua, apa salah utk bangun menghormatinya? Hormatlah orang tua. 4. Dia juga ambil kesempatan hentam PH kononnya tiada agenda Islam dalam manifesto. Tajuk wacana ialah usia Tun M bukan manifesto PH. Kenapa jauh benar konarnya? 5. Syok juga apabila dia nak… Read more »

Jamesdean1 Jamesdean1
Guest
Jamesdean1 Jamesdean1

Kalau lah najib al bugisi di tmpt prof kangkong ni mau hijau muka dia…

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Betul tuu, sebiji macam kejora musibat 4 kali dia kencing meleleh sembunyi mengelak face-to-face dgn saya.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Kejira baouk tua bidoo dah mula bebgang tsk boleh lagi sabotaj blog budin dan KD…

Hahahaha..

Menyamar 4 dlm satu…

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Kejora bodoo bengang bila hujah tak mampu ditepis
Kagak anjing je dia perut kembong kempis
Tapi tak mau mengalah, ini bebal dungu otak nipis
Balik kaedah lamaa, bawa sampah kopipes

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Yes man, blast him outright……!!

KEJORA
Guest
KEJORA

Suman marah bila hujah tak mampu ditepis
Serupa anjing je dia perut kembong kempis
Tapi tak mau mengalah, ini bebal otak nipis
Balik kaedah lamaa, bawa sampah kopipes

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Kita copy-paste hak cipta terpelihara sendiri, bukan macam kamu buta2 kutip 100% artikel sampah.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Dlm majlis wacana di karangkraf semua hadirin menghormati tun madey kecuali dr palsampah kamarut…kesipuan….

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Tun Madey, dlm politik sebenar nya tak pernah muflis
Pengikut tun selautan bilis
Najib pula boleh dikira dgn jari yg hadir bila majlis
Sambutan malap dari Sabah ke Perlis

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhb

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Bila agaknye najib boleh balas dah kalah 3 kosong…..hehehehe..

KEJORA
Guest
KEJORA

Bapuk Bodo tidak perlu kilas
Soalan ko itu mudah dipulas
Bukan skrg, masa nak balas
Tunggu je, PRU empat belas

Kah kaahh kaaahh kaaahhh

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Kejora Bapuk Tua Bodo tidak perlu ulas
Ulasan ko itu mudah dipulas
Kalo bukan skrg masa nak balas
Tak terjawab pon kojol PRU empat belas

Kah kaahh kaaahh kaaahhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

That's the way
aha aha…
I like it.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Najib kapla prompak kaya di dunia, tetapii di akhirat muflis
Nak kekal kuasa, dia rela turut pengaruh iblis
Memali berdarah angkara Musa dan polis
Ia bukan rekaan tapi sejarah hitam yg tertulis

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Wow…that's splendid, man.

KEJORA
Guest
KEJORA

Matdey kaya di dunia, tetapii di akhirat muflis
Nak kekal kuasa, dia rela turut pengaruh iblis
Bunuh org di Memali, disalah Musa dan polis
Ia bukan rekaan tapi sejarah hitam yg tertulis

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

MakoFSA
Guest
MakoFSA

bersungguh2 kejora berkempen disini.. tkpelah nk cari makan. dekat pru tentu dedaknya lebih manis dan lemak.

tp hujah kejora masih belum dpt mengatasi kesan jenayah 1mdb yg membawa kpd gst dan kemaluan negara yg tercemar seantero dunia.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Mazlan Aliman kata program felda di maklumkan kpd rosmah sebagaimana di kasi tau oleh sofi pegawai felda …semah repot polis …tengah mlm Aliman ditangkap untuk siasatan tapi tak boleh dakwa…

Mat hassan hasut pemoda umno terbalikkan meja warung direpot polis tapi polis buat tak tau…
Umno tumbang polis sibok lah kerja…

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Mat hassan hanya terbalikkan meja
Kita pula akan terbalikkan Najib dari Putrajaya.

KEJORA
Guest
KEJORA

Suman kata, Rosmah aniaya peneroka
Tapi dibuat2 lupa citer Matdey bangka
Sejarah di Memali bukan sengaja reka
Berbelas orang mati dibunuh si puaka

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Kejora bodoo nafi Rosmah aniaya peneroka
Tapi dibuat2 lupa citer mat hassan ungka
Sejarah di Memali bukan bukan
tun madey reka
Berbelas orang mati kerana hasutan si hadi puaka

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Mat hassan hanya terbalikkan meja
Kita pula akan terbalikkan Najib dari Putrajaya.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Kenape Kejora bodoo bebal merapu
Bagaikan mlm gelap tiada berlampu
Najib kapla prompak nak diampu
Jubor Kapla prompak dia nak jilat sapu

KEJORA
Guest
KEJORA

Apa jadah Suman bebal merapu
Mcm mlm gelap tiada berlampu
Matdey Kerala cuba nak diampu
Jubor Madey dia nak usap sapu

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Cengkerik manakah yang bersuara itu
Mengaku hebat seperti aku
Nanti ku panggang menjadi abu
Barulah tahu untung nasib mu

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

APA ITU DIKTATOR…..?? Sejarah telah mencatatkan pemimpin diktator menerima nasib aib & trajis dek keserakahan & campur tangan sang isteri. Apakah Tun Mahathir jatuh dalam kategori ini sedangkan Tun Mahathir yg telah bersara (bukan ditumbangkan) terus diberkati kewarasan, kebijaksanaan, penghormatan, usia panjang & malah diberi kepercayaan untuk kembali semula menjadi pemimpin negara. Isterinya Tun Siti Hasmah pula terkenal dgn watak ibu penyayang & 'low profile'. Beliau tidak pernah menerima kritikan di mana2 jua (termasuk pembangkang kecuali si Kojola Musibat budak gampang tak abis sekolah). Nah, ini bukti cakap2 saya….. 1. LAILA TRABELSI dgn gaya hidup yang gila-gila mewahnya, sedangkan rakyat… Read more »

KEJORA
Guest
KEJORA

Apa jadah Suman bebal merapu
Mcm mlm gelap tiada berlampu
Matdey Kerala cuba nak diampu
Ini saja ke, yg iblis ini termampu

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Alangkah bodonya telingkah si kerdil
Bagai si langau dengan sang kancil
Kalauku tempek engkau pun kemik
Seperti kerepek yang kena gelek

KEJORA
Guest
KEJORA

Sian ler Matdey keling tua Malabari
Buat program, populariti mau dicari
Anjurkan forum, pastu syok sendiri
Najib tak layan, dikatakan Najib lari

Kah kaahh kaaahhh kaahhh kaahh

Tinggi-tinggi si matahari
Anak kerbau mati tertambat
Apa ker jadah pulak, Najib nak lari
Tiada masa nak layan tua musibat

Kah kaahh kaaahhh kaahhh kaahh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Orang berpantun, musibat kejora berpantatun syok sendiri.

Yang ini realiti…..
Youtube, today at 2.45 pm,
Topic: Apakah Tun Mahathir Terlalu Tua Untuk Jadi PM'.
Topic: Kemunculan Tun M Di Wacana Sinar Buat Semua Terkejut.

Tak sekor pun orang2 kuat UMNO maupun PAS ada telor untuk tampil diri. Yang prejudis terhadap Tun M pun tergagap-gagap kedu.

Patut ler Najib takut FACE-TO-FACE dgn Tun M, rupa2nya Tun M masih berketrampilan, masih ada aura, masih ada chemistry hingga ada ahli panel seorang doktor yg prejudice terhadap Tun M pun hilang pertimbangan.

Bayangkan kalau budak2 tak abis sekolah berhadapan face-to-face dgn Tun M, mau terkencing terberak agaknya……!

KEJORA
Guest
KEJORA

Suman kufur, rentikan lah buat dosa
Berbalah jalanan hanya buang masa
PRU nanti kita lihat siapa yg perkasa
Baru tau Najib ke Matdey yg berbisa

Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh

lebaimodern
Guest
lebaimodern

Orang PAN ajak orang PAS keluar parti? Mengapa? Kerana bekerjasama dengan umno/BN tidak serasi dan bercanggah dengan pendapat yang pegang bekas mursyidul Pas Al Marhum Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat. Kalau begitu halnya, PAN kena keluar pakatan harapan, kerana ianya tidak serasi dan bercanggah dengan pendapat Imam Hassan al- Banna yang menolak fikrah tahaluf siyasi dengan parti kafir. Imam Hassan al–Banna tokoh islam yang dikagumi oleh Mohammad Sabu presiden yang mengatakan tahaluf siyasi harus.Harus, kalau Pan lebih kuat berbanding DAP. Sesungguhnya Syed Qutb yang juga dikagumi Mohamad Sabu mengikut langkah Imam Hassan al –Banna dalam fikrah pemisahan mutlak (al-mufasalah)… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

For the long winded ding-dong ding dong, I merely reciprocate in plain simple English with those famous Three Little Words for Lebai Serabai….

'GO TO HELL'…..!!

KEJORA
Guest
KEJORA

Matdey dah sasau mcm terlebih makan ubat
Tak ada apa pekdah, Najib nak pegi berdebat
Dia tak pergi pun tak kurang dia punya hebat
Melalak menyalak ler, cai2 bangang musibat

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Mana najib menyorok diri?

Dah 3 kali dia melarikan diri mengelak untuk face-to-face dgn Tun Mahathir.

KEJORA
Guest
KEJORA

DS Najib memang lah sepanjang masa sibok
Tak ada masa, dia nak layan si gila tua cabok
Kemain lagi menyalak, puak cai anjing dubok
Wal hal forum tak ada apa, hanya aota habok

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Youtube with Topic: 'Wacana Sinar Kali 53 – Apakah Tun Mahathir Terlalu Tua Untuk Jadi PM'.Tun Mahathir juga turut berbicara. Mari kita lihat komen2 selepas wacana berikut….. Othaman Ahmad1 second agoDr. Kamarul bercakap with prejudice mind. Dia sendiri yg begitu jauh muda dan berkelulusan tinggi kelihatan janggal bercakap dgn nada gopoh, tergagap-gagap, terketar-ketar & tidak lancar asyik tengok nota saja. Kesudahannya, dia menjatuhkan kredibilitinya sebagai seorang professional yg bercakap guna emosi tanpa rasional & bukan otak . Goh Kok Leong11 minutes agoTun masih relevan untuk menjadi PM buat kali ke 2. Tun bukan hendak memimpin lama, dengan pengalamannya beliau boleh… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Othaman Ahmad22 March 2018 at 22:17 Fyrdause Mohd1 minute agoDan hanya dia bersikap biadap dengan tidak berdiri memberi penghormatan. Seorg yg professional harus bersikap professional namun hanya dia yg melawan arus. zuraidi55 minutes agoGood talk gebei125 minutes agohaha… kelihatan org uum ni sgt tdk tenteram berpanel… mcm amatur… Will2 minutes agoTun M masuk kat 1:02:51 Ahmad FM11 minutes agoyg baju hijau tu cara duduk pun dh cuak.. menggigil je bercakap..mampuihh fiz peace13 minutes agoNampak sgt cuak c baju hijau tu..hahahaha Ahmad FM13 minutes agosape yg baju hijau tu…menggelabah je…penjelasan pun xde isi … Samsuri Mahmud14 minutes agoDaya pemikiran kau la… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Selepas debat antara anwar ibrahim dengan shaberi chik tahun 2008 banyaklah kutukan orang umno kpd shaberi chik kerana cuba nak jadi hero berdebat dgn anwar ibrahim…shaberi lari dari tajuk..

Selepas wacana ni agak2 ade tak dikalangan acedemician dan umno kutuk dr palsampah kamarul yg berlagak pandai dah tunjuk bodoo tak layak kutuk tun madey…

KEJORA
Guest
KEJORA

Anjiing2 Matdey, sudah tidak lagi berkeliaran
Kejora amok mereka cabut lari bertempiaran
Suman tua bacul tidak lagi buat penyamaran
Sbg Bapuk Bodo, sudah tak lagii kedengaran

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Anjiing2 Najib sudah tidak lagi berkeliaran
Kena sergah mereka cabut lari bertempiaran
Kejora bopuk tua bodoo bacul tidak lagi buat penyamaran
Sbg lebai kuno pejuang tak berkat, sudah tak lagii kedengaran

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

dad
Guest
dad

najib has no balls
with brain the size of a nut

he dares not talk to all
only his balaci and lickers of his butts!

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Learning numbers:

Pupil:
2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 2.5 (Jammed)

Teacher:
Why do stop, pls continue.

Pupil:
2.7, 2.8, 2.9, 2.10

Teacher:
Why do you skip 2.6….??

Pupil:
Mak Badak said it's unlawful and can go to jail if utter such numbers which is reserved only to Jibo.

KEJORA
Guest
KEJORA

Suman di dalam hatii, dia menangis meratap
Komen pantun hamba hanya mampu ditatap
Dia selalu pelekeh yg hamba ini sekolah atap
Jom Wak..bila & di mana kita boleh berentap

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Kejora bapuk tua bodoodi dalam hatii, dia menangis meratap
Komen pantunseman hanya mampu ditatap
Dia selalu pelekeh yg kejora bodoo ini sekolah atap
Jom bhai bodoo..bila & di mana kita boleh berentap

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Itulah padahnya bila sekolah tak abes
Nak menulis tak tahu hanya boleh kopipes

KEJORA
Guest
KEJORA

Najib sering merendah diri, tak mahu megah
Namun sambutan rakyat kpda nya tetap gah
Matdey pulak, dlm partii sentiasa bertelagah
Cap Munge, tunggu harii jer ler nak punggah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Najib menonjol diri, mahu megah
sambutan rakyat kpda nya tidak lah gah
Tu madey pulak, dlm partii sentiasa perselisihan ditegah
Umno dan BN, tunggu harii jer ler nak di belasah..

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

APA ITU DIKTATOR…..?? Sejarah telah mencatatkan pemimpin diktator menerima nasib aib & trajis dek keserakahan & campur tangan sang isteri. Apakah Tun Mahathir jatuh dalam kategori ini sedangkan Tun Mahathir yg telah bersara (bukan ditumbangkan) terus diberkati kewarasan, kebijaksanaan, penghormatan, usia panjang & malah diberi kepercayaan untuk kembali semula menjadi pemimpin negara. Isterinya Tun Siti Hasmah pula terkenal dgn watak ibu penyayang & 'low profile'. Beliau tidak pernah menerima kritikan di mana2 jua (termasuk pembangkang kecuali si Kojola Musibat budak gampang tak abis sekolah).Nah, ini bukti cakap2 saya….. 1. LAILA TRABELSIdgn gaya hidup yang gila-gila mewahnya, sedangkan rakyat umumnya dalam… Read more »

KEJORA
Guest
KEJORA

Apa jadah Suman bebal merapu
Mcm mlm gelap tiada berlampu
Matdey Kerala cuba nak diampu
Jubor Madey dia nak usap sapu

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

O…hoi…O hoi ..siapakah gerangan
Bersuara kodok memanggil hujan
Ku seru langit bumi bertepok
Terpenyeklah engkau wahai si kodok

KEJORA
Guest
KEJORA

Matdey, dlm politik sebenar nya udah muflis
Pengikut dia hanya beberapa ekor anak bilis
Najib pula, berpuluh riibu yg hadir bila majlis
Sambutan gah gempita dari Sabah ke Perlis

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhb

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

APA ITU DIKTATOR…..?? Sejarah telah mencatatkan pemimpin diktator menerima nasib aib & trajis dek keserakahan & campur tangan sang isteri. Apakah Tun Mahathir jatuh dalam kategori ini sedangkan Tun Mahathir yg telah bersara (bukan ditumbangkan) terus diberkati kewarasan, kebijaksanaan, penghormatan, usia panjang & malah diberi kepercayaan untuk kembali semula menjadi pemimpin negara. Isterinya Tun Siti Hasmah pula terkenal dgn watak ibu penyayang & 'low profile'. Beliau tidak pernah menerima kritikan di mana2 jua (termasuk pembangkang kecuali si Kojola Musibat budak gampang tak abis sekolah).Nah, ini bukti cakap2 saya….. 1. LAILA TRABELSIdgn gaya hidup yang gila-gila mewahnya, sedangkan rakyat umumnya dalam… Read more »

KEJORA
Guest
KEJORA

Apa jadah Suman bebal merapu
Mcm mlm gelap tiada berlampu
Matdey Kerala cuba nak diampu
Jubor Madey dia nak usap sapu

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh

HADIGOL
Guest
HADIGOL

punca tragedi 355 ni sbb pas terlalu kemaruk dgn tawaran umno… pr tidak setuju kerana ia patut dibincang bersama2 atas nama pr. sbb pr nk bgtau pas 355 melibatkn juga raja2 sebagai ketua agama. bukan sbb tolak islam.

disamping keadaan semasa ada agenda negara lbh utama dr 355 iaitu utk mnjatuhkn kleptokrasi.

sebb itu agama tk boleh dibuat ikut nafsu. 355 pun tk lengkap nk bahas mcmana

lebaimodern
Guest
lebaimodern

"HANYA golongan zalim takut kepada doa orang soleh. Bagi mereka yang baik tidak bimbang doa keburukan oleh orang lain kerana yang memakbulkan doa hanyalah Allah," kata pemimpin PAS, Datuk Dr. Mohd. Khairuddin Aman Razali. Menurut beliau, mendoakan kebaikan dan mendoakan keburukan kedua-duanya adalah sunnah kerana berdoa agar musuh mendapat hidayah adalah dituntut seperti mana doa Nabi Muhammad S.A.W agar penduduk Thaif mendapat hidayah. Namun, kata beliau, berdoa agar musuh yang jahat dan golongan yang zalim mendapat pembalasan Tuhan juga dibolehkan, malah dituntut apabila kezaliman itu melibatkan kepentingan Islam dan umatnya. “Asasnya adalah kerana doa adalah senjata mukmin. Nabi Muhammad S.A.W… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Kejora dah 'menurun' menjelma jadi 'lebai serabai' pulak, mengulangi kerja2 bodoh mengkopipes yg dikutip dari sumber tak berkredibiliti serta meragukan dalam keadaan begitu mencemaskan bagai orang sakit perut termakan julap nak melePAS ke jamban.

Itulah padahnya bila sekolah tak abes
Nak menulis tak tahu hanya boleh kopipes

KEJORA
Guest
KEJORA

Baru saja Suman su tua bapok, hamba sebut
Tapi dah hilang si unta bebal serabai serabut
Agaknya malu, cabaran hamba tak disambut
Dia tidak ada pilihan lain le, melainkan cabut

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

KEJORA
Guest
KEJORA

Najib ada banyak urusan, rakyat mau dibela
Dia tak ingin terlibat program tak tentu hala
Buang masa jer kalau layan si tua renta gila
Biarkan jer dia syok sendiri itu keling Kerala

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

KEJORA
Guest
KEJORA

Kesian sungguh dgn Madey keling Malabari
Dia buat forum lps itu megah & syok sendiri
Bersorak sakan lah, puak haprak haluan kiri
Bila PRU, tidak ada undi pun rakyat nak beri

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

KEJORA
Guest
KEJORA

Suman sudah hilang, agak nya pergi berguru
Bersarang kepala, kena hamba punya peluru
Tak tertahan dia, cikgu Kejora kejar dan buru
Jom le Wak sila cadang masa dan tmpt baru

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

KEJORA
Guest
KEJORA

Suman bapok bacul, nak lagak pendekar
Mcm kucing tua jer, pelesit ini mencakar
Mahu jadii hero, dia jadi pelawak kelakar
Kena Kejora cabar, terus dia gulong tikar

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

KEJORA
Guest
KEJORA

Otaman bapok, hamba sudah kenal lama
Bila tersepit, lahanat ini akan tukar nama
Kini sbg Bapuk Bodo, bacul ini menjelma
Suman renta & Bapuk Bodo org yg sama

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

FreeMan
Guest
FreeMan

Apa nak malu nya Abg Budin.. Dia ni kan muka tebal tak tahu malu.. bak kata Tun kalau cucuk dengan jarum, jarum pon boleh patah.. dah la muka tak malu, penakut pulak! Tak dak kualiti langsung jadi pemimpin negara!

KEJORA
Guest
KEJORA

Kenapa Suman bersembunyi dalam kamar
Sbg Bapuk Bodo, si tua dajal ini menyamar
Usah begitu Wak Kadok, hamba tak gemar
Tidak kah nantii, nama Wak akan tercemar

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahh

Jamesdean1 Jamesdean1
Guest
Jamesdean1 Jamesdean1

Najib bugis ni kalu depan orang dia macam kejora,GN,anak keruak,rahman dahlan dia punya bertempit smpai boleh luruh sendiri buah sawit kat felda pekan sana..

Kalu berdepan face to face..mau tunduk tgok kaki tun M. Dulu si nazri pdg renggas pun dah kena.blkg bdegar2 tapi bila berdepan kecut punai…

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Udahlh lobai..untuk ahli ko eloklh tu..x terkesan pun rakyat..parti hampas..hambar..
PAS hanyut..PAN take over..hahaha.

Bang Shah..kleptokrasi mana boleh lawan meritokrasi..Tun masih hebat..

lebaimodern
Guest
lebaimodern

Timbul tanda tanya di mana PAS meletakkan agenda hudud mereka dalam manifesto yang diumumkan Datuk Seri Abdul Hadi Awang di Cyberjaya malam tadi. Pengarah Syariah Parti Amanah Negara (PAN) Zolkharnain Abidin berkata dokumen yang menjadi tawaran Gagasan Sejahtera untuk pilihan raya umum (PRU) akan datang menunjukkan PAS akur pada realiti walaupun dulu menganggap Perlembagaan Persekutuan sebagai tidak Islamik. "Tiada kenyataan khusus berkaitan pelaksanaan syariah khususnya hukum hudud dalam tawaran Gagasan Sejahtera," katanya dalam satu kenyataan hari ini. Rasa bodoh Pengarah Syariah Parti Amanah Negara (PAN) Zolkharnain Abidin kerana tak faham maksud no. 11 daripada 20 tawaran PAS. Tolong baca dan… Read more »

HBM
Guest
HBM

Bagus juga ada 'Lebai Belakang Parang' macam ini tolong copy semua article hantar ke blog budin ini.

Tau tak apa maksud Belakang Parang?
Itu istilah orang pantai timur……belakang parang mata nya tumpul(tak tajam)…..he….he….

lebaimodern
Guest
lebaimodern

Antara modal puak PH n BN utk menyerang PAS ialah kenapa dulu PAS bole bersama DAP skrg tidak.. Maka mereka post statement ATGNA n TGHH yg menyokong DAP ketika bersama dlm PR.. Kenapa dulu PAS kempen undi DAP kenapa skrg tidak.. Sebenarnya mereka tahu jawapannya tp sengaja bertanya utk memburukkan PAS. PAS bukan seperti parti lain yg meletakkan KEMENANGAN diatas mengatasi kepentingan agama.. PAS bertahalluf dgn DAP setelah melalui proses yg ketat melalui Majlis Syura.. Keadaan pada masa itu iaitu pada tahun 1998 memerlukan semua parti pembangkang bersatu melawan BN d Bwh REJIM madey yg begitu kejam terhadap lawan politik..… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Once again in plain simple English those famous Three Little Words for Lebai Serabai….

'GO TO HELL'…..!!

lebaimodern
Guest
lebaimodern

Berdoa agar musuh yang jahat dan golongan yang zalim mendapat pembalasan tuhan juga dibolehkan malah dituntut apabila kezaliman itu melibatkan kepentingan Islam dan umatnya. Doa keburukan terhadap musuh yang jahat dan golongan yang zalim akan menggerunkan musuh dan menakutkan golongan yang zalim. Asasnya adalah kerana doa adalah senjata mukmin. Nabi S.A.W bersabda: الدُّعَاءُ سِلاحُ الْمُؤْمِنِ، وَعِمَادُ الدِّينِ، وَنُورُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ "Doa adalah senjata orang beriman, tiang agama dan cahaya langit-langit dan bumi" (Hadis Riwayat Hakim) Pada akhir Himpunan Mansuh GST Mac 2016 Badrul Amin berdoa meminta pemimpin ‘mahazalim’ yang bertanggungjawab memenjarakan Datuk Seri Anwar Ibrahim diberi balasan yang setimpal. Ketua… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Betul ker ocehan Lebai Serabai berbanding pendapat umum dalam komen di Youtube bertajuk 'Viral Tun Mahathir Buat Kejutan..Tun Tak Takut'. jay borne18 hours agocaya la Tun yeyyeaahhh mlaysia selagor17 hours agoTakbir tun…takbir tun.. Danny Daniyal17 hours agomlaysia selagor takbir tun? Camne tu? Allahuakbar tun! Cmtu ke? karim uzumaki16 hours agomlaysia selagor tabik lah bukan takbir X Doe42 minutes agoTakdir la bukan takbir Collin Dass19 hours agonothing wrong if Tun is given a chance to return as PM again. what matters most is the Rakyat. ANGRY CATS18 hours agogeram pulak aku dgn camera dia ni ..gelap terang ..terang gelap .. Sahrom… Read more »

lebaimodern
Guest
lebaimodern

Assalamualaikum…. Selawat dan Salam ke atas Junjungan,, Saya baru tulis pasal macam macam ada, baru habis tulis tiba tiba timbul kembali yang dah tenggelam, menambah koleksi macam macam ada.Mungkin lepas ni banyak lagi yang keluar dari perut bumi.Segala perkara yang pernah dilagukan oleh macai Umno dalam 2/3 PRU yang lepas, kini dialunkan semula oleh macai tokong yang kata nak lawan Umno tapi guna balik peluru kapor Umno untuk tembak PAS, seperti PAS masih lagi berdepan degan Umno yang sudah banyak berdiam diri.Tapi mungkin betul PAS masih lagi berdepan dengan Umno yang kerjanya dibuat oleh PH. Terkejut juga bila macai tokong… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Betul ker ocehan Lebai Serabai berbanding pendapat umum menyokong Tun Mahatir dalam komen di Youtube bertajuk 'Viral Tun Mahathir Buat Kejutan – Tun Tak Takut'…….. Ronnie Chew6 hours agoMaha Raja Baju hijau tu kuat dedak dari puak bangsat. Dia disitu nak cakap bukan bukan tentang Tun tapi bila Tun sampai dah kantoi. Prof UUM yang memalukan UUM. Tak pecat dia ni memang akan membodohkan pelajar disitu.Liege Lord16 hours agoA mark of a true leader. 93 years old or not there is no other substotute for this statesman remarkable courage, charisma and characther Lightweight 8715 hours agoAlahai. Cakap pun tergagap2 si… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Kalo dibuat wacana bertajuk layakkah najib jadi pm adekah najib berani hadir mcm tun?…

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Sekarang bersepah Ph d…mudah dapat Ph d…kalo Ph d yg sepadan dengan pemikirannye tak boleh dipertikaikan… Tapi kalo mcm dr palsampah kamarul lebih kurang dgn cai aku mula bertanye dari universiti mana dia dapat Ph d dan siapa supervisornye….adekah supervisornye mcm dia jugak?… Lihat nama2 seperti professor ungku Aziz dan syed naguib alattas…2 tokoh ini tak de saper yg berani pertikaikan ketokohan kedoktoranye…ph d nye bernilai tinggi dan wajar orang yg memiliki Ph d di hormati dan disanjungi… Dr palsampah kamarul layak pegang diploma sahaja…menjatuhkan imej pemegang Ph D…melambangkan UUM blm layak diiktiraf sebuah universiti kerana tenaga pengajarnye tidak ade… Read more »

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Cantik punya rumuslh bro..
Cayalh sama lu..

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Najib banyak agenda penting nak merompak wang negara
Dia tak berani jumpa dan debat dengan tun Matdey tg terra
Najib ini syok sendiri bersandiwara
Lps PRU-14, lihat ler Najib dan kejora bapuk tua bodoo menangis duka lara

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Seronok betul tengok Kejora bapuk tua bodoo iblis melenting
Umo tua otak budak kecik yang hilang puting
Mesti dia ni bapuk tua pakai anting-anting
Mau lagak juah jalan kenkang mcm babi bunting

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

HADIGOL
Guest
HADIGOL

kita pilih bkn semata2 manifesto tp track record mereka selama ini. ternyata ph jauh lbh baik dr bn dn pigs.

kli hudud tiada dlm manifesto dn kununnya terselit dlm salahsatu manifesto tnpa teks.. ini bermkna 355 tidak penting bg pas disebalik pihak lain telah dimusuhi dikafirkn dn dilabel musuh islam.

pas penipu besar. track record pun huduh.

lebaimodern
Guest
lebaimodern

Begitu juga dengan dakwaan sebab nak jadi king maker , PAS gugurkan Hudud kerana bimbang dengan MCA yang jadi rakan Umno, apa ke benda dakwaan ikut kepala leper PH ni!Apa tidak terfikir kah mereka kalau jadi king maker bermakna cakap PAS yang akan didengar bukan PAS takut kepada sesiapa apatah lagi MCA yang sudah membuktikan dirinya sebagai parti ultra kaisu semasa DAP berpur pura terima Hudud dulu! Pokoknya, kalau PAS sudi menjarakkan dirinya dengan DAP apabila mula menunjukkan kaler sebenarnya, kenapa PAS nak pula bersekedudukan dnegan MCA yang menang sudahpun menunjukkan belangnya? Prof Dr.Redzuan Tee Abdullah pernah jadi ahli MCA… Read more »

Unknown
Guest
Unknown

Ini lebai modern ke atau lebai jahil. Nampak mcm lebai jahil.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Lebai miden yg kuno…hari ni kejora bapuk tua bodoo pakai baju lobai moden kuno…

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Kejora bapuk tua bodoo ade konflik jiwa…berhalulinasi …

lebaimodern
Guest
lebaimodern

Baru baru ini presiden PAN Mohamad Sabu berkata tahaluf siyasi dengan parti kafir harus. Ada ulamak mengatakan harus dan ada ulamak mengatakan haram.bermakna ada dua pendapat yang harus diambil kira. Harus hukumnya jika bertujuan untuk berdakwah Dan haram hukumnya jika bertujuan berdakyah. Jika ditanya apakah tujuan PAN bertahaluf siyasi dengan DAP sudah barang tentu diberi jawapan kami semata mata untuk berdakwah.Ya ke? Jawapan itu memang sedap di mulut sahaja, sedangkan sakit dihati. Mengapa? Kerana DAP menganjurkan pesta arak dan PAN tidak membantah. Tidak membantah, atau membisu dan mendiamkan diri bererti PAN menyokong pesta arak yang dianjurkan oleh DAP. Jawpan itu… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Three Little Words for Lebai Serabai….

'GO TO HELL'…..!!

lebaimodern
Guest
lebaimodern

Penubuhan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) yang dipengerusikan oleh Tun Dr Mahathir Mohamad adalah idea DAP, kata bekas pengasas parti itu, Kamarulzaman Habibur Rahman. Idea DAP itu dilontarkan dalam satu post-mortem di pejabat Dr Mahathir untuk membincangkan kekalahan calon Pakatan Harapan (PH) di dua Pilihan Raya Kecil (PRK) di Sungai Besar dan Kuala Kangsar pada Jun 2016. “Cadangan telah dibuat oleh ahli mesyuarat itu termasuk DAP yang mengatakan bahawa jika kita (PH) mahu menang, kita kena pecahkan undi Melayu, kita kena pastikan UMNO menjadi lemah. “Kalau orang bertanya saya siapa yang menubuhkan (PPBM), bukan Tun (Dr Mahathir) yang menubuhkan, bukan… Read more »

Jamesdean1 Jamesdean1
Guest
Jamesdean1 Jamesdean1

Rosmah pon dh nak masuk bersatu kabonyer..dah insaf

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Betul ker ocehan Lebai Serabai berbanding pendapat umum ttg Tun Mahathir & PPBM dalam komen di Youtube bertajuk 'Viral Tun Mahathir Buat Kejutan..Tun Tak Takut'. Faridzul Zainal 6 hours agoLihat bodylanguage baju hijau, resah, bagai ayam berak kapur. Bagaimana dia boleh berijazah Dr Phd pelik dan ajaib. Tidak hairan jika mahasiswa bermentaliti seperti dia juga. MALAYSIA BOLEH ! Goh Kok Leong4 hours agoFaridzul Zainal Baju hijau ni memang tak cukup kualiti walaupun ijazahnya tinggi. Hujahan berat sebelah dan tidak profesional langsung. Martabat Melayu datang drpd usaha dan kesungguhan orang Melayu sendiri untuk maju dalam pelbagai bidang bukan setakat cakap dengan… Read more »

KEJORA
Guest
KEJORA

DSN, banyak agenda yng penting utk negara
Dia tak mau buang masa, layan Matdey kera
Biar keling tua ini syok sendiri bersandiwara
Lps PRU-14, lihat ler dia menangis duka lara

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Malaysian Cybertrooper
Guest
Malaysian Cybertrooper

Terus terang je la cakap boss ko tu takde telo!
Cakap macam bagus tapi fakta tarak.
Masuk blog Pro PH nak sembang kencang.
Dasar BN tak tau malu.

Unknown
Guest
Unknown

Ada telor tp bini simpan.

Bulat Ken
Guest
Bulat Ken

Budin, kau tolong buang pantun kera ni budin. Langsung tak memberi sumbangan pada negara. Lepas tu delete sekali spam pejuang rakyat tu. Tak ada sapa pun nak baca.

Jamesdean1 Jamesdean1
Guest
Jamesdean1 Jamesdean1

Najib bugis ni kalu depan orang dia macam kejora,GN,anak keruak,rahman dahlan dia punya bertempit smpai boleh luruh sendiri buah sawit kat felda pekan sana..

Kalu berdepan face to face..mau tunduk tgok kaki tun M. Dulu si nazri pdg renggas pun dah kena.blkg bdegar2 tapi bila berdepan kecut punai…

Ronin
Guest
Ronin

Org tua 93 thn yg dituduh nyanyuk ni la pahlawan melayu. Tak gentar bersemuka. Bakar mercun ka, nak baling kasut pun masih blh senyum. Dlm x berapa sihat pun masih berjuang. Tarik balik bodyguard pun x kisah. Blh pi tgk wayang bersama isteri, naik keretapi sama2. Tiada alasan menghilangkan diri utk berjuang.Pemakan dedak dan samseng umno berani kat blkg sj. Bila berdepan, semua ketaq lutut, gagap atau terus bisu. Mcm yg bernama "pejuang rakyat". Kami tunggu najib berdebat dgn TDM. Buat secara langsung dlm studio tertutup pun x apa.Yg dok menyumpah org tua tu masuk hospital dan kiok tu mn… Read more »

KEJORA
Guest
KEJORA

Bulat Kentot tetiba jer, jadi melenting
Apa jadah pantun hamba tak penting
Sibuk pulak, nak suruh Budin gunting
Pehal meroyan, macam babi bunting

Kah kaahh kaaahhh kaaahhhh kaahh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

APA ITU DIKTATOR…..?? Sejarah telah mencatatkan pemimpin diktator menerima nasib aib & trajis dek keserakahan & campur tangan sang isteri. Apakah Tun Mahathir jatuh dalam kategori ini sedangkan Tun Mahathir yg telah bersara (bukan ditumbangkan) terus diberkati kewarasan, kebijaksanaan, penghormatan, usia panjang & malah diberi kepercayaan untuk kembali semula menjadi pemimpin negara. Isterinya Tun Siti Hasmah pula terkenal dgn watak ibu penyayang & 'low profile'. Beliau tidak pernah menerima kritikan di mana2 jua (termasuk pembangkang kecuali si Kojola Musibat budak gampang tak abis sekolah).Nah, ini bukti cakap2 saya….. 1. LAILA TRABELSIdgn gaya hidup yang gila-gila mewahnya, sedangkan rakyat umumnya dalam… Read more »

KEJORA
Guest
KEJORA

Apa jadah Suman bebal merapu
Mcm mlm gelap tiada berlampu
Matdey Kerala cuba nak diampu
Jubor Madey dia nak usap sapu

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh

Jamesdean1 Jamesdean1
Guest
Jamesdean1 Jamesdean1

Hahaha…tak kurang2 lagi bodoh keora ni

Shafiek Abdat
Guest
Shafiek Abdat

Kejora laknatullah betul …..!!!