DENGAN SIAPA LAGI TOK HIM PERNAH AMBIL DEDAK?

Presiden Perkasa, Ibrahim Ali tanpa berselindung mengakui pernah mengambil dedak daripada bekas Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad ketika beliau mengetuai kerajaan dahulu.
“Tidak sedikit jasa Tun Mahathir kepada saya. Ketika saya sertai semula UMNO, tak sampai sebulan saya dilantik jadi Ahli MT UMNO.
“Beliau sayang dan tolong saya dalam hidup. Saya dapat dua atau tiga projek yang saya minta dan Tun Mahathir luluskan.
“Jadi maknanya, saya makan dedak lebih awal daripada yang lain-lain,” kata Ibrahim yang juga mesra dengan panggilan Tok Him.
Memang hebat Tok Him, ketika tak ramai orang lain berpeluang dapat dedak daripada Tun Mahathir, tetapi beliau senang-senang memperolehinya sedangkan sebelumnya beliau bermusuh serta kerap memaki bekas Perdana Menteri itu.
Tetapi, apakah beliau hanya pernah ambil dedak ketika Tun Mahathir berkuasa saja?
Bagaimana selepas Tun Mahathir bersara dan ketika itu Tok Him menubuhkan NGO Perkasa?
Apakah NGO itu dihidupkan sebahagiannya melalui sumbangan dedak daripada Tun Mahathir juga?
Selain itu, macam mana pula dengan pemimpin-pemimpin lain, pernahkah Tok Him turut dapat dedak daripada mereka?
Misalnya, pernahkah Tok Him dapat dedak daripada Ku Li yang sentiasa disokongnya daripada dulu hingga sekarang?
Misalnya juga, pernahkah Tok Him dapat dedak daripada Tok Guru Nik Aziz ketika Allahyarham menjadi Menteri Besar Kelantan dahulu?
Misalnya lagi, pernahkah Tok Him dapat dedak daripada Najib Razak sebelum ini?
Lagi misalnya, pernahkah Tok Him mengambil dedak daripada menteri-menteri yang ada sekarang untuk menghidupkan NGO Perkasanya?
Pernah mengambil dedak daripada Tun Mahathir barangkali belumlah cukup hebat, tapi jika Tok Him terbukti pernah dapat dedak daripada semua nama-nama yang disenaraikan di atas, sah beliau memang pemimpin Melayu yang terhebat di negara ini.
Bermakna, selain “raja katak”, satu lagi gelaran yang sesuai buat beliau juga ialah “raja dedak”. (ShahbudinHusin 28/01/2018).
Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 26 March 2019 — 1:59 pm

101
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
AnonymousreformasiOthaman AhmadThe Phantomjohn doe Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

Org Perkasa baik buang budak Ibrahim ini atau kalau tak boleh sgt baik keluar jer. Mcm mana kamu boleh terima pemimpin low class mcm ni yg bodoh sgt mengaku ambil dedak masakan yg diberi itu projek utk kebaikan rakyat !!

Anonymous
Guest
Anonymous

Tokhim ngaku trima dedak tp sengeh je. Klu rasa salah tobatlah.. yg bagi dh tunjuk tanda tobat. Tokhim jgn gelak buat lawak benda mcm ni. Baik jg tokhim pi mnyerah kt polis mngaku trima dedak. Persoalannya tokhim yg merayu minta dedak. Melihat muka selebat tokhim.. tun bg la dedak. Dedak tu utk tokhim sorang..bkn utk kluarga anak bini tun kan? Beza besar tu dgn kes 1mdb. Tokhim guna dedak utk projek utk survivalkn? Tokhim tk beli lukisan bodoh atau buat filem lucah atau berjudikn? Tokhim ambik dedak tu kt atas bot tgh laut ke atau kt mana? Ckp abis2 tokhim… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

DENGAN SIAPA LAGI TOK HIM PERNAH AMBIL DEDAK?

Soakan di atas sebenarnya silap
Sepatutnya begini :

DENGAN SIAPA LAGI MAHATHIR PERNAH BAGI DEdAK?

Kah kah kah

Anonymous
Guest
Anonymous

Dedak, dedak, dedak oh……. dedak
Malaysia kini dah jadi negara dedak
Singapura dulu bila dilanggar todak
Sultannya bodo bijak lagi otak budak

Bila todak datang menyerang
Badan orang dijadikan benteng
KeMana otak para tok sidang
Punasihat sultan kepala sinting

Tiga hari tiga malam todak menyerang
Bergelimpangan orang di pantai beting
Budak otak bergelia memberi cadangan
Gunalah batang pisang jadikan benteng

Selamatlah Singapura diserang todak
Gembiraan sultan tidak terkira kata
Budak dikurnia darjat emas berkotak
Tok sidang bedehem sambil jeling mata

Awas budak! Engkau dalam perhatian!
Jangan leka dengan pujian sanjungan
Jika engkau juga nanti sesat jalan
Engkau juga rakyat humban ke lautan

(Tapi budak otak geliga yg telah berjasa tu dihumban ke laut atas perintah sultan Singapura waktu tu….heemmmm…)

Anonymous
Guest
Anonymous

Felo kanan Institiut Kajian Strategik Islam Malaysia (IKSIM), Engku Ahmad Fadzil Engku Ali menyarankan para mufti mengeluarkan fatwa tentang menyokong, membantu dan mengundi DAP yang didakwa membawa agenda sekularisme dan anti Islam. Katanya, fatwa seperti itu perlu kerana ia melibatkan umat Islam yang berhasrat menggunakan undi, sokongan dan bantuan yang diberikan bagi tujuan yang bercanggah dengan tuntutan Islam. Apa pula pandangan Mufti Pulau Pinang, kubu dan terowong DAP? Muftinya, Datuk Wan Salim Wan Mohd Noor menegaskan cadangan itu tidak perlu. Justifikasinya, menyokong dan mengundi sesebuah parti politik adalah hak individu. Bagi mufti negeri kubu chauvanis dan terowong evangelis ini, seolah-olah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

NESMILAN CAP.MUNGO DAH.MELONTING GABAN
TAK PUEH ATI BOBOI DAN NENAK JUGO TOK WAN
BOLOM PRU 14 LAIE SUMO PANEH SEMACAM
LOPEH PRU KALAH SUMO BERGADUH MENCIPAN

KIKIKIKIKI…. PRU BOLOM SOTAT. . CAP MUNGO DAN
MENCIPAN BANGANG….

BERAMBOSSSSSS…

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Rusak bahasa Melayu…entah apa2 Kejora mmerepek-meraban.
Mungkin dia masih berpinga-pinga biol dek penangan sdra yusod diny malam tadi,

Bahasa lambang keperibadian seseorang…!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Sidang media Lim Guan Eng berhubung isu skandal terowong dasar laut ‘tegang' selepas beliau gagal kawal emosi mengeluarkan pelbagai perkataan kurang elok didengar manusia waras. Guan Eng bukan sahaja melabel Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Wee Ka Siong sebagai ‘bodoh’, malah mendakwa pengamal media gagal mematuhi etika kewartawanan mengikut standard ditetapkan beliau. Situasi itu tercetus selepas Guan Eng dilihat gagal mengawal perasaannya ketika memberi ulasan isu projek terbabit, selain berterusan menyifatkan siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sebagai tidak relevan. “Ka Siong boleh tanya adakah ia (projek terowong dasar laut) disetem (atau) tak? Takkan kita hendak jawab… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

KEMAIN GEGANEH LAGI NESMILAN CAP MUNGO
SAMPAI NENEK JIJAH BOBOI DI HAMUN MAKI
CUBO TANYO NESMILAN KEK SLATAN DAPEK APO?
SELATAN DAPEK KUAH UTARO DAPEK DAGINGNYO

KIKIKIKIKI…BERSMBOSSSSSS

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Rusak bahasa Melayu…entah apa2 Kejora mmerepek-meraban.
Mungkin dia masih berpinga-pinga biol dek penangan sdra yusod diny malam tadi,

Anonymous
Guest
Anonymous

Keangkuhan PAS jauh lebih baik berbanding Parti Amanah Negara (PAN) yang ‘lembik' dan ‘cair' apabila berada di hadapan musuh agama sendiri. Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz dalam nada sinis berkata, angkuh lebih baik daripada sedia dicucuk hidung dan dilihat hina. “Ia pernah ditunjukkan oleh seorang sahabat yang memperaga watak angkuh di medan jihad melawan musuh lalu dipuji oleh Rasulullah,” katanya dalam satu kenyataan baru-baru ini. Beliau membidas kenyataan pemimpin Pakatan Harapan daripada PAN bahawa PAS parti Islam yang angkuh, diperlekehkan serta dibenci oleh rakyat. Nik Mohamad Abduh berkata, PAS hanya diperlekeh dan dibenci oleh musuh… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Konvensyen Pakatan Harapan Bertukar Huru Hara. Konvensyen Pakatan Harapan (Harapan) Negeri Sembilan kali kedua yang berlangsung di Wisma City Kingdom, di sini, sebentar tadi, secara tiba-tiba bertukar 'panas'. Teriakan berbunyi 'mana hak kami', 'ini tidak adil', 'boikot' dan 'hidup Tun' oleh sekumpulan individu berbaju merah memenuhi segenap ruang dewan berkenaan di penghujung program. Konvensyen Pakatan Harapan Bertukar Huru Hara. Insiden itu serta-merta menarik perhatian pihak pemberita yang sepatutnya mengikuti sidang media bersama pucuk pimpinan Harapan di atas pentas. Bagaimanapun kumpulan terbabit kemudian ditenangkan oleh Timbalan Presiden Bersatu, Datuk Seri Mukhriz Mahathir yang turut hadir pada konvensyen tersebut. Konvensyen Pakatan Harapan… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

Itu pula yang kamu nak herankan . Biasalah ia berlaku kepada "orang2 baru" .

UMNO yang telah berusia 6 dekad pun hura hara juga di Negeri Sembilan . Sampai baling kerusi , pecah meja lagi pasal nak rebut jawatan .

The Phantom
Guest
The Phantom

Geng Kepala Naga….aku sikit tak risau pasal pembahagian kerosi tuu…

Benda tak lerrr besor sangat tapi ko exaggerate lebih2….

Walau apa sekali pon PRU akan kami hadapi dengan tabah…….insha-Allah Tuhan bersama kami.

Aku suka ko jadi over confident…..insha-Allah Tuhan akan tunjukkan kebesaranNya pada orang yg riyak.

We'll see who gets the last laugh.

Anonymous
Guest
Anonymous

We'll see who gets the last laugh.

Dah berpuluh Kali phase yg sama di ucapkan oleh pembangkang, tak pernah improve, dok jadi pembangkang seumur hidup…. Born to be pembangkang le korang.

Anonymous
Guest
Anonymous

Dr MAZA kata Tun Dr Mahathir Mohammad orang baik.kerana bijaksana, pintar dan tangkas Manakala Dr Badrul Aimn pula berkata Tun Dr Mahahthir Mohammad sudah bertaubat.Kata baik terhadap Tun Dr Mahathir Mohammad kelompat keluar darpada mulut seorang mufti yang punya autoriti dalam bidang pengetahuan agama Islam. Sudah tentu ramai umat Islam yang percaya yang Dr Maza ini pasti tidak berbohong dengan pengakuan yang dibuat.Demikian juga Dr Badrul Amin. Lebih lebih lagi suatu pengakuan yang dibuat Dr Badrul Amin yang Tun Dr Mahathir Mohammad sudah bertaubat.Taubat Tun Dr Mahathir itu adalah taubat politik.Memang pada hakikatnya,mereka yang sudah bertaubat akan jadi orang baik… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Katak brahim ni jangan cakap banyak la.

Berapa ramai penyokong ko yang ada?

Berapa ramai ahli pesaka yang masih bersama dgn ko brahim?

Yang aku bebas ahli pesaka pun dah menyampah dengan ko

Anonymous
Guest
Anonymous

Orang Melayu tetap berisiko hilang penguasaan politik di Perak jika Pakatan Harapan yang kini disertai Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) memenangi negeri itu dalam Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14). Ia berdasarkan bilangan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak yang Pakatan Harapan sasarkan untuk dimenangi bagi membentuk Kerajaan Perak dalam PRU14. Penganalisis politik dari Universiti Utara Malaysia (UUM), Dr. Kamarul Zaman Yusoff berkata, pemimpin Pakatan Harapan Perak baru-baru ini mengumumkan pembangkang menyasarkan untuk menang 32 kerusi DUN. Jelas beliau, sebanyak 24 kerusi DUN Perak yang mahu dimenangi itu sememangnya dikuasai pembangkang dalam PRU13, namun 22 daripadanya adalah milik wakil rakyat bukan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa motif Ibrahim Katak Puru ni?……..gi mapoh la mu… SESAL KEMUDIAN MENEMPAH MAUTKITA JANGAN IKUT JADI BODOH SEPERTI MEREKA YANG MENGAJAK KITA MENSIA SIA KAN HAK MENGUNDI UNTUK KITA MEMILIH KERAJAAN YANG LEBIH BAIK : BERWIBAWA BERAMANAH BERINTEGRITI -DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT- KERAJAAN PH -PAKATAN HARAPAN – menawarkan:- – Meringankan beban / kos sara hidup dengan:- – MENGHAPUSKAN CUKAI GGGSSSTTT– menstabilkan harga petrol– mengembalikan subsidi bahan asas menyeluruh– meneruskan bantuan2 sedia ada + baru – mengembalikan biasiswa pelajar yg berhak– merangsang ekonomi / industri utk mengujud peluang ruang pekerjaan rakyat tempatan– menghantar pulang pekerja2 asing secara berperingkat peringkat – utamakan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Buah hatiku junjungan jiwa
Buah hatiku junjungan jiwa

Tidurlah tidur ya anak
Ibu dodoikan ya sayang (2x)

Dodoi si dodoi
Dodoi si dodoi

Janganlah anak suka menangis
Janganlah anak suka menangis

Ayahmu jauh ya anak
dirantau orang ya sayang (2x)

Dodoi si dodoi
Dodoi si dodoi

Tidurlah anak dalam ayunan
Tidurlah anak dalam ayunan

Tidurlah nyenyak ya anak
Sambil kubuai ya sayang (2x)

Dodoi si dodoi

The Phantom
Guest
The Phantom

Sokong Bro 23.58…!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Projek Pembangunan Lembangan Sungai Bersepadu (PLSB) yang membabitkan kos sebanyak RM572 juta akan menyelesaikan masalah banjir di Kelantan. Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar, Datuk Seri Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar, berkata projek berkenaan yang bermula secara rasmi esok, dijangka siap sepenuhnya pada Mei 2021. Katanya, menerusi projek Fasa 1 itu, dijangka 95,000 penduduk dari Jajahan Tumpat, Pasir Mas, Kota Bharu, Tanah Merah dan Machang tidak perlu berpindah lagi akibat banjir. "Infrastruktur dan harta benda awam di sepanjang 10 kilometer (km) tebing sungai membabitkan 150,000 penduduk dapat diselamatkan. "Projek berkenaan dipercayai dapat mengurangkan masalah banjir kilat akibat limpahan air sungai… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Tahniah kepaad Tok Him yang berani mendedahkan apa yang berlaku padanya semasa dengan Madey dulu. Kita pun tau bagaimana rapatnya Tok Him dulu dengan Madey..umpama isi dengan kuku. Ikut laporan, PESAKA di6ubuhkan pun atas dana yang diberikan oleh Madey untuk menjadi benteng Melayu bagi menakut2kan kaum cina supaay mereka tidak berani sangat meminta macam2 dari kewrajaan. Ini semua hanyalah gimik politik Madey untuk kepentingan politiknya dulu. Tapi sejak Madey dah berbaik2 dengan LKS dan DAP, Perkasa dan Tok Him tak dipedulikannya lagi. memang patutlah Tok Him mendedahkan perkaar tersebut untuk memberitau rakyat, bahawa pemberian dedak yang sering dituduhkan kepaad DSNR… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

Hello Geng , masa bila pula Ibrahim Ali ni tubohkan PESAKA ?

Kamu x reti sejarah , jangan nak putar belit fakta …

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Kan dah kena lagi, GN. Tak serik ker…??

The Phantom
Guest
The Phantom

Apa bangaaang luu Geng Kepala Naga…..

Check betol2 bila Pesaka ditubohkan samdol…!!

Orang komen ko nak komen……tapi tak tau mende.

Bangaaang betol puak ni…..sama macam kepala bapaaak dia.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Pak diny..saya typo..sebenarnya Perkasa. Saya masih ingat lagi Madey telah dianugerahkan panglima kehormat Perkasa dalam satu majlis dulu tu. Madey juga beria2 turun untuk berkempen membantu Tok Him dalam PRU di Pasir Mas tapi kalah. Jadi pendedahan yang dilakukan oleh Tok Him ni memang benar dan sahih..tak boleh dipertikaikan lagi. Tapi biasalah..takkan Madey nak mengaku pulak..dia aje yang betul, orang lain salah belaka !!!!!

diny yusof
Guest
diny yusof

Geng Najib ,

Seingat saya , anugerah itu adalah atas jasa perjuangan Mahathir demi kelangsungan bangsa melayu . Tidak ada pun di nyatakan anugerah itu di beri kerana dedak yang di beri olih Mahathir .

Juga , ketika itu Mahathir masih berada di dalam UMNO . Mungkin dedak yang dimaksudkan olih Ibrahim Ali datangnya dari UMNO . Dengan itu , saya pasti Ibrahim masih menerima dedak dari UMNO lebih2 lagi kepala penabur dedak sedang menerajui UMNO .

john doe
Guest
john doe

Apa? Pesaka? Oooops Perkasa? Saya masih ingat lagi bagaimana ketika Perkasa ditubuhkan dan dirasmikan ia begitu gemilang sekali dengan kehadiran orang ramai selain orang-orang Melayu berpusu-pusu mengisi borang. Kini Perkasa sudah hidup segan mati tak mahu. Saya sendiri beberapa kali diajak sungguh-sungguh untuk join tapi saya tak mahu. Malah adik saya yang mengisi borang pun sudah tak tahu apa jadi kepada pertubuhan ini. Hari ini sudah jelas di manakah letaknya kekuatan Perkasa itu sama ada pada Tun M atau pada tok Him. Oh ya, ketika ia begitu gemilang ditubuhkan penuh dengan WOW Tun M adalah penaungnya selain menjadi tetamu utama… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Geng Najis(busuknya) sudah isi borang menjadi ahli NGO lompat katak lompat? Presidennya Ibra Katak SeMalaysia.

The Phantom
Guest
The Phantom

Benar kata Bro John Doe di atas.
Salam perjuangan bebas dedak yeop.

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Dalam cerita 'the frog prince', katak yg dikucup oleh seorang puteri magically transforms into a handsome prince.

Tapi kok dalam versi umno & Perkasa, katak itu hanya menjelma jadi Brahim Katak.

Hampeh betul…….!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Mahathir sebelum ini mengakui yang pemilihannya sebagai calon perdana menteri untuk HARAPAN pada PRU akan datang boleh mencetuskan kesan yang negatif.

Antara kesan itu yang boleh dilihat kini adalah kempen #UndiRosak di media sosial, yang menggesa pengundi merosakkan undi mereka jika tidak berpuas hati dengan kedua-dua pihak, iaitu BN dan juga HARAPAN.

john doe
Guest
john doe

Baguslah tu tok Him, dengan pengakuan itu tanpa disedari tok Him telah membuat 2 pengakuan konstraktif berikut :- 1. Bahawa sekarang ini pun tok Him sedang memakan dedak, dan demikian pihak yang tok Him sokong hari ini memang betul telah menabur dedak kpd tok Him. 2. Bahawa Anina yang menjadi regu tok Him pun telah menerima dedak. Orang-orang Islam di hujung zaman fitnah ini semuanya sedang diuji. Ujian tersebut dengan sendirinya akan mendedahkan dan mengklasifikasikan setiap orang kepada golongan manakah ia berada:- 1. Golongan pertama – orang-orang yang benar dan berjuang di atas kebenaran. Mereka bejuang tanpa upah dan tanpa… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

Maka tidaklah menjadi satu keheranan apabila dia di label sebagai Raja Katak .

Dia akan melompat kepada siapa yang beri makan lebih . Dia akan melompat di mana dia akan dapat makan lebih … haaaa…haaa

The Phantom
Guest
The Phantom

Dari mana dedaakk ditabor…..maka di situlah dia mengipaasss…..

Tahap kesetiaan dan "keikhlasan" bergantung kepada berapa banyak dedaaak yg boleh dikutip.

Itu sebab kejap kesana kejap kemari…….kejap begitu kejap begini……tak menentu…….sebab yg dikejar ialah dedaaakkk…..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Pak diny..anak sedara saya ada bertugas dengan Talent Corp. Dia mengatakan majoriti profesional dari pelbagai kaum yang ditemuinya di serata pelusuk dunia telah menyatakkan keinginan untuk kemabli ke Msia semula. Rata2 daripada mereka memberi alasan bahawa faktor keteguhan ekonomi Msia serta kestabilan politik dan keharmonian antara kaum di bawah pentadbiran DSNR adalah penggerak utama mereka ntuk kembali menabur bakti dan sama2 memajukan negara.Saya pun pernah menonton wawancara CEO Talent dan beliau ada menyatakan bilangan yang sudi kembali semula ke Msia mencecah puluhan ribu. Itu wawancara tahun lepas…rasanya bilangan tu dah bertambah tahun ni. Kestabilan ekonomi dan keupayaan DSNR untuk meletakkan… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Woiii samdol……minimumkan level penganggoran siswa siswi dulu baru boleh cakap pasal kononnya orang kita di luar negara nak balik kerja di sini. Petikan dari media akhbar online….1. Setelah tamat pembelajaran di universiti, Siti Nursyazalina Zailani, 26, telah menghabiskan beberapa bulan untuk mencari kerja dalam bidang yang berkaitan.Setelah beberapa permohonannya di tolak, dia mengambil keputusan untuk tidak lagi mahu membuang masa dan mengambil peluang kerja sebagai tukang cuci dengan sebuah agensi Maideasy. Keputusan itu juga didorong oleh niatnya untuk membantu emaknya yang juga seorang ibu tunggal untuk menyara keluarga. 2. Belia negara kesal dengan cabaran Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ahmad… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

Geng Najib ,,

Berani saya nyatakan , hampir….hampir semua data dan fakta yang di keluarkan olih Talent Scout adalah pembohongan belaka . Ia hanya indah dari khabar .

Saya mempunyai beberapa rakan yang telah bermastautin bertahun tahun di luar Negara serta memiliki ijazah PhD telah 'tertipu' dengan propaganda serta pujuk rayu unit Talent Scout .

Sama ada apa yang dijanjikan tidak di penuhi .

Ada juga di antara mereka yang mengisi masa sebagai "part~time consultant" .

Saya cabar Talent Scout mengeluarkan data2 terperinci sudah berapa puloh ribu yang menyahut seruan kerajaan . Kata2 mulut sahaja tidak menyakini serta tidak berguna !!!

diny yusof
Guest
diny yusof

Ma'af …Talent Corp … bukan talent scout okey …

diny yusof
Guest
diny yusof

WHAT'S NEW FROM TALENTCORP

TalentCorp 2017 Wrap-up

Key Figures :-
RETURNING EXPERT PROGRAMME (REP)

Up to December 2016

~ 4,121 applications approved since 2011

#### Geng Najib …. saya pertontonkan kenyataan dari portal Talent Corp . Dari penubuhannya pada tahun 2011 sehingga December 2016 , hanya 4,121 saja yang di beri kelulusan kembali ..tidak sampai 700 setahun ####

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Phantom si hantu raya tak bertuan. Saya ada terbaca satu hasil dapatan kajian berkaitan graduan2 menganggur ni. Di antara dapatan dari kajian tersebut ialah: 1) Majoriti graduan tersebut adalah dari bidang ilmu kemausiaan dan kemasyarakatan yang tidak diperlukan sangat dalam sektor pekerjaan dewasa ini. 2) Majoriti graduan tidak mahir dalam soft skills dan kurang menguasai BI yang sangat2 diperlukan oleh sektor swasta. 3) Grduan2 tersebut rata2nya kurang kemahiran2 serta sikap yang diperlukan oleh majikan seperti kemampuan berdaya saing, tak sanggup bekerja dalanm suasana pekerjaan yang mencabar serta tidak mampu menghadapi tekanan kerja. 3) Sikap memilih kerja serta lebih tertumpu di… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

Geng Najib , Apa yang kamu nyatakan di atas itu hanyalah satu alasan yang di keluarkan olih pemimpin2 yang telah gagal di dalam kepimpinan mereka . Pemimpin2 idiot itu seharusnya di bakul sampahkan dulu , baru dapat di perbetulkan kenyataan itu . Kamu tak usah nak gebang dengan membandingkan keperluan tenaga pekerja Negara ini dengan Negara luar . Demografi tidak sama serta jauh berbedza . Sebagai contoh , pekerjaan 3D di sini dibayar gaji seciput , di kategori hampas dan sampah dibandingkan dengan pekerjaan kolar putih .Sedangkan dinegara Negara yang kamu katakan itu ,pekerjaan 3D dibayar dengan gaji yang lebih… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Geng Kepala Naga…..ko alih tiang gol tak kena cara….

Nampak sangat biol ko…….petugas house keeping yg bertugas dengan kerja2 pembersihan ialah graduan2 UK…US….apa punya bangaaang fakta ko ni.

Mana ko dapat fakta yg gini bebbb…..kepala bapaaak ko yg bgtau ke….???

Kihkihkihkihkih…

Tak ngaku penganggoran Msia mula naik sebab tutopnya berbagai kilang industri yg dulu beroperasi di Msua tapi ada yg dah bankrap……..ada yg dipindahkan ke China atau negara lain……ada yg dah kurangkan headcount….ada yg freezekan pengambilan kerja.

Cakap2 ko…..dengar boleh percaya jangan.

The Phantom
Guest
The Phantom

Bro Diny….berrrlambaakkk orang Msia hari2 cross Tambak Johor kerja McD…KFC…Pizza…Security…
Bayaran gaji tinggi nak banding di Msia.

The Phantom
Guest
The Phantom

Geng Kepala Naga…..aku harap insha-Allah lepas anak ko graduate U…….anak ko kerja cuci tandas atau housekeeping tukar cadar hotel…..atau sapu jalan, bawak grab/uber….atau angkut sampah majlis perbandaran….

Jangan risau yeoooppp gaji mahal tu woiiii………gaji yg dapat tu memang padan dengan duit yg ko dah keluarkan untuk tanggong anak ko belajar U.

Syabaasss aku ucapkan ko betol2 bapa mithali……anak ko pasti bangga ada baapaakk macam ko.

Anak ko mesti sokong lepas grad…….kerja jadi house keeper sapu lantai macam graduan London tu….

Kawan2 kalo jumpa budak2 muda yg kerja pembersihan…..sila tanya kalo2 anak Geng Kepala Naga…….jadi bole kita berkirim salam dengan bapaakknya.

john doe
Guest
john doe

Syabas pak Diny dan bro phantom.

Kalah mati GN dikenakan dengan fakta dan data sampai nampak sangat dia terkial-kial cuba masukkan unta dalam lubang jarum.

Keep it up and on bros.

Salam perjuangan

Anonymous
Guest
Anonymous

Anak Geng Najis(busuknya) bila graduate akan kerja kebun macam kepala bapaknya angkat najis siram sayur. Sekarang Geng Najis angkat najis AhMOI,Jho Low lain kali kita tolong anaknya angkat najis rakyat umum. Bukan mau menghina tapi ini yang Geng Najis cakap kerajaan kita on the right track. Nah ambilah seketul.

Anonymous
Guest
Anonymous

Sekurang-kurangnya 70 orang ahli PKR Klang, Kota Raja dan Selayang bertindak keluar dari parti itu dan menyertai Parti Rakyat Malaysia (PRM) selepas kecewa dengan pemilihan Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai calon perdana menteri Pakatan Harapan (PH). Bekas Ketua Biro Aduan PKR Selangor, M. Telaiamblam yang baru sahaja menyertai PRM mempersoalkan rasional PKR menyokong Dr Mahathir – individu yang beliau dakwa benyak mendatangkan kecelaruan dalam negara sepanjang 22 tahun memerintah negara. “Saya membantah sekeras-kerasnya pemilihan Tun M sebagai calon Perdana Menteri sementara. Beliau adalah orang yang bertanggungjawab mengapa kami (kaum India) terpinggir di Malaysia,” katanya dalam sidang akhbar di Ibu Pejabat… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Berahim nate beroq

Anonymous
Guest
Anonymous

and his friend

KEJORA – mR fUCKER…..

kikikiki

Anonymous
Guest
Anonymous

Oi lalan belek… oi lalan belek lalan belek Oi lalan belek… oi lalan belek lalan belek Kemak boloak si depeak depeak nang au Kemak dawen si lipet duwei Lipet duwei Kunyeu depoloak etun temegeak nang au Belek asen ite beduei ite beduei Oi lalan belek… oi lalan belek… lalan belek Oi lalan belek… oi lalan belek… lalan belek Amen ku namen repie epet nang au Coa ku melapen eboak kedulo Eboak kedulo… Amen kunamen idup yo peset nang au Coa ku lak tu’un mai dunio tu’un mai dunio Oi lalan belek… oi lalan belek… lalan belek Oi lalan belek… oi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

5 pembantu ADUN Tanjung Bungah dipecat DAP

Menerusi surat itu, kesemua mereka perlu melepaskan jawatan masing-masing sebelum 18 Februari depan yang juga merupakan minggu sambutan Tahun Baharu Cina.

Ini baru betul2 Cekap, Akauntabiliti dan Telus ( C.A.T)

Anonymous
Guest
Anonymous

Malam ini adiak Betanau bulan terang tegalau tuau kerjau ngajung mantau bedindang matak lengguai Beiisi kapugrh sighri lengkap mantau bedindang oi mutus tali jak diangkat di ghuma sepokok adiak sanak beringgak nyiapka nasi rendai separau adiak Nyiapka jambar nasi kunyit mpuak badan litak nidau mengapau Malam akui adiak sanak bekeliling di pengumput Nabua rebana dat kitau jak di lagu duau Bepantun ditamba tari langka tigau Gagah pengantin besanding di pelaminan Oi adiak sanak jangan lupauka Bedindang adat kitau Tugrun temugrun jak di pangkat niniak puyang inggau ke anak cucu sekapugrh sighia dusun laman Malam akui adiak sanak bekeliling di pengumput… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

TEMBERANG KACANG!!!!

kikikikiki

Anonymous
Guest
Anonymous

Dalam tulisan Mahathir ini dia beritahu Terengganu adalah pengeluar terbesar petroleum yg menerima royalti 5 %. Punca disekat bayaran kerana takut PAS yg memerintah Terengganu menjadi kuat.

"satu cara perlu dicari untuk menafikan wang ini dari boleh digunakan oleh negeri"

Politik Diskriminasi Politik dalam soal sumber petroleum ini sehingga tidak menghormati dokumen perjanjian dimulakan zaman mahathir dan berjangkit bila petroleum ditemui di Kelantan.

Hari ini Mahathir jika ikhlas kena betulkan balik fakta ini yg menjadi asas pendirian kerajaan masa ini.

Muhammad adam Abdullah
Guest
Muhammad adam Abdullah

Natang ni pun akn pupus lpas pru nanti.lalang oh lalang

The Phantom
Guest
The Phantom

Pasal dia tau dia nak pupus lerr maka kena cari jalan baru….

Anonymous
Guest
Anonymous

Seorang felo kanan Institut Kajian Strategik Islam Malaysia (Iksim) hari ini menyarankan para mufti mengeluarkan fatwa tentang menyokong, membantu dan mengundi DAP yang didakwa membawa agenda sekularisme dan anti Islam. Memetik laporan portal Watan Online, Engku Ahmad Fadzil Engku Ali berkata, pihak berkuasa perlu mengeluarkan fatwa yang menepati undang-undang Islam bagi memastikan tidak berlaku kecelaruan dan kacau balau dalam masyarakat. Ini kerana umat Islam di Malaysia perlu memperakui dan menghormati fatwa itu. “Ianya tidak semestinya melibatkan DAP sahaja, tetapi bakal melibatkan aktiviti mengundi, menyokong dan membantu mana-mana individu atau parti politik lain yang berhasrat menggunakan undi, sokongan dan bantuan yang… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Pak diny…maaf kerana lambat menjawab posting Pak yang lepas. Nampak gayanya, Pak dah boleh duduk sekapal dengan si Boboi Mokriz tulah kan. Tak sangka Pak yang saya anggap orang yang rasional pun terikut2 dengan Mokriz yang dah malu mengaku sebagai rakyat Msia. Pak pun dah lupa selama ni yang menyenangkan Pak ialah kerajaan yang sedia ada. Pak ni dah jadi kacang yang lupakan kulit..lupa asal usul kan. Apasal tak mohon mana2 kerakyatan negara yang Pak suka tu dan lepaskan kerakyatan Msia..tengok macam mana pulak kehidupan Pak di bawah pemerintahan yang baru pulak. Ingat ye Pak..hujan emas negara orang, hujan batu… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

TEMBERANG KACANG!!!!

kikiki

diny yusof
Guest
diny yusof

Haaa… puluhun ribu rakyat Malaysia hendak kembali kenegara ini selepas melepaskan kerakyatan ??? Hello Geng Najib , di mana kamu dapat data dan fakta ini ?? Be specific on the numbers please .. you can't cheat on the numbers , it is a statistic !! Don't ever tell me that you get your info from Barry Wain again ??? Sejujurnya , memanglah kerana kerajaan Negara ini yang telah menjadikan apa dan siapa saya hari ini . Bukan kerana saya adalah krooni kepada sesiapa , tetapi hanya mengambil peluang yang terbuka dan ada . Tetapi semenjak Najib menaiki "takhta" atau sudah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Oi kaba oi kaba ngapo belum beringak Apau kaba nidau ka berayak Malam ini adau bimbang di sebeghang Melah kitau pegi berandunan Oi kaba oi kaba jangan lupaukah Janji kaba ngan adiak senandutan Malam ini janji kaba k betandang gadis sebeghang diau keciak lentiak Kelintang bebunyi hujan angin Budak gadis pakai baju kembang libaah Meruang luak medu disasai beghuang Binguang miliah diau manau Kelintang bebunyi hujan angin Budak bujang ndalak pada becelatu Ngengkeng ke ulu ngengkeng ke iligh Ikak berikak urung galau Oi kaba oi kaba ngapo belum beringak Apau kaba nidau ka berayak Malam ini adau bimbang di sebeghang… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

MALAYSIAN DIASPORA : ~ Citizenship Malaysians can only lose their citizenship in a very limited number of ways, and anyone born to at least one Malaysian parent, or born on Malaysian soil, is considered to be a Malaysian citizen. It is not automatic for a child born abroad to one Malaysian parent to obtain Malaysian citizenship if the Malaysian parent has been living abroad for a long time. Few Malaysians living abroad renounce their citizenship, with the long-term trend being in the low-hundreds per year. Malaysians residing overseas who have not registered as a Normal Elector before or who wish… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Malu nak mengaku rakyat Malaysia bukan atas sebab malu dilahirkan di Msia………tapi malu senario skandal mega wang haram Msia. Sana sini negara luar siasat……dalam banyak2 negara dalam dunia ni kenapa nama Msia yg disebut2 sebagai "related to money laundering." Apa tak sebut Indonesia….Singapore atau Thailand..??? Kenapa Msia jugaakk yg disebut2. Habisss saentero dunia duk buat liputan pasal skandal wang tahap mega di dunia ni. Bukan malu sebab berdarah Malaysia tapi malu dengan situasi Msia yg digelar negara ke2 terrrtinggiii rasuah. Kalo ke2 tertinggi sedekah tak perr jugaakk bebbb………ni tak….no. 2 tertinggi rasuah.Tak ada ke rasa segan silu sikit dalam diri… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Phantom..kau dullu boleh berambus dr malaysia..tulisan macam bangkai..

diny yusof
Guest
diny yusof

Sdra Phantom ,

Jika suatu ketika dulu .. di Eropah trending dengan MIG ….Mahathir Is Great .

Sekarang trending dengan Joke "O" Wedodo ..yang bermaksud kami lakukan tanpa kelakar . Itulah gelaran yang di beri kepada Presiden Indonesia ..Joko Widodo !

Mohamed Noor
Guest
Mohamed Noor

Bravo bro phantom..ada yang da berasap telinga sampai ke kepala…kah×3

The Phantom
Guest
The Phantom

Bro Diny & Bro Mat Noor….let us make Msia great again.

PRU14….kita tukar kerajaan.
Undi itu hak kita.
Salam perjuangan.

The Phantom
Guest
The Phantom

1.03…….elok ko pegi mengangkang kat Chow Kit lerrr….

Apa hal suroh aku berambossss….dari aku merambosss….baik aku turun ngundi…..undi Pakatan….untong2 dapat gak tukar ketajaan baru.

Ko yg elok meramboosss….fakta tak derrr setakat suroh orang berambos jerrr.

Apa kata ko yg meramboss terjun sungai….buaya pon tak lalu nak kedarah ko.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Phantom si hantu raya tak bertuan…kau masih bermimpi lagi ke haah? Dalam keadaan PH yang masih mengahadapi pelbagai masaaalah dalaman sejak pengumuman madey sebaagi calon PM interim termasuklah bantahan hebat dari PKR Selangor, N9 serta Amanah Johor dan Perak. Ditambah pulak dengan kemarahan anak2 muda sehingga timbulnya gerakan #undiprotest untuk menyatakan ketakpuasan hati mereka terhadap Madey dan PH…sehingga Madey sendiri pun dah gementar dengan gerakan tersebut, kau dan cai2 PH kat sini masih mengharap PH menang??? Ini bukan let's make Msia great again tapi ini lebih kepaad let's plunder Msia into regression dan mengembalikan negara kepada era gelap yang pernah… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

Saya pun berasa hairan di atas kata kata kamu .. zaman gelap apa yang kamu maksudkan itu ?? Sama ada kamu baru berumor setahun jagung ? mungkin kami tertidor selama ini atau pun kamu tengah dibuai mimpi ketika ini ? Lihat saja syarikat penerbangan nasional MAS .Di zaman Mahathir , ia bagitu bangga melewati 6 benua . Kini ??? MAS hanya terbang ke London sahaja selain bandar2 sekitar KL . Jangan lah pula kamu , sama saperti "Kepala Bapak Kau" menyalahkan Mahathir . Mahathir sudah pun melepaskan jawatan lebih 15 tahun dulu . Jikalau Air Asia yang bermula dari 2… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Geng Kepala Naga…….Mahathir gementaarr???

Aku rasa kepala baapaak ko yg gementaarrr….

Lawak sarkis apa yg ko buat ni dol???

Aku sikit tak risau pon….hal pembahagian kerosi hapa ke…sumer boleh diselesaikan.

Yg patut ko risau ialah skandal2 wang haram dalam negara ni.

Mana dakwaan untuk kes2 FGV, Felda, Mara, 1MDB…??

Tangkap sana tangkap sini…….tp lepas tuuu senyaaappp bisu….

Aaiiikk…..takkan tak der orang yg bertanggongjawab atas skandal2 tuuu…

Blaaahlah luu….nak alih tiang gol.

The Phantom
Guest
The Phantom

Bro Diny….22 tahun dulu era gelap Geng Kepala Naga sebab masa tu dia masih duk dalam perot maknya….itu pasal gelap. Apa punya baangaangg….22 tahun dulu satu dunia hormat dengan Msia….Msia dikatakan negara yg pesat membangun…. Timur Tengah pon tabik dengan kita. Mahathir pergi hingga ke Bosnia dengan misi nak selamatkan rakyat Bosnia dalam perang Serb. Mahathir libatkan diri dalam kemelut Palestin….berkawan rapat dengan Yasser Arafat ketua PLO. Mahathir buat Dawn Raid merampas semula Guthrie yg dulu terrrgadai pada UK. Era gelap kepala bapaakkk luuu…..sekarang ni yg ke arah era gelap luu tak sedar…….satu dunia bercakap pasal kleptokrasi. Dulu tak ada… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Mufti Perlis, Datuk Mohd Asri Zainul Abidin meneruskan serangannya terhadap Syiah, sekali lagi menegaskan ajaran itu mengancam keselamatan negara. Ditemui FMT di satu acara di ibu negara, Asri berkata mana-mana pihak atau individu yang membandingkan pengikut Syiah dan pengganas IS tidak faham betapa bahayanya amalan Syiah atau sebenarnya berat sebelah. “Seketika mereka katakan mereka menolak negara yang dikuasai golongan mullah hinggakan orang awam tidak dibenarkan dan tidak berhak mempertikaikan golongan agama. “Sedangkan amalan Syiah itu pula, perjuangannya adalah untuk mewujudkan negara revolusi seperti di Iran…itulah yang akan mewujudkan negara mullah,” katanya. Iran sebuah negara majoriti pengikut Syiah, dan revolusi 1979… Read more »

khairulryezall osman
Guest
khairulryezall osman

Minta maaf tua budin! Aku mmg tak berkenan kalau lantik org kelantan jadi pemimpin! Mmg sikap kenegerian yg kuat,budak2 klantan yg duduk tempat aku nii perangai serupa kera duku! Ckp ntah hapahapantah! Aku harap tkde lagi org kelantan hijrah cari kerja tempt lain,duduk saja dikelantan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Duh kaya ngene rasane Anake wong ora duwe Ngalor ngidul tansah diece Karo kanca kancane Pye pye pye pye ya ben rasakna Pye pye pye pye rasakna dewe Pye pye pye pye ya ben rasakna Pye pye pye pye rasakna dewe Besuk kapan aku bisa Urip kang luwih mulya Melu nyunjung drajating bangsa Indonesia kang mulya Pye pye pye pye mbuh ra weruh Pye pye pye pye mbuh ra ngerti Pye pye pye pye mbuh ra weruh Pye pye pye pye mbuh ra ngerti Duh kaya ngene rasane Anake wong ora duwe Ngalor ngidul tansah diece Karo kanca kancane Pye… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

ape ko meroyan nih JORA?
kawan aku tongah cari bapok nih

Diskaun ko brape male nihhh!!!

kalo banyak,dia layen ko male nih

Anonymous
Guest
Anonymous

Ho….ho..ho..ho.. Ho….ho..ho..ho.. Ho….ho..ho..ho.. Ho….ho..ho..ho.. Kota Cu’up maso menoo Kota Cu’up semaso uyo Kota Cu’up doo taneak jang Kota Cu’up pelabei te riang Niyoa pinang tando besadie Gais pigei temungei natet Doo cao lem adat pat sepakat lemo sempurno Ho….ho..ho..ho.. Ho….ho..ho..ho.. Kota Cu’up kenliling tebo Sekedei doo bungei ne Balai agung sudo sedio Lembaga adat cao menoo Niyoa pinang tando basadie Gais pigei temungei natet Doo cao ite lem adat Pat sepakat lemo sempurno Ho….ho..ho..ho.. Ho….ho..ho..ho.. Kota Cu’up maso menoo Kota Cu’up semaso uyo Kota Cu’up doo taneak jang Kota Cu’up pelabei te riang Niyoa pinang tando basadie Gais pigei temungei… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Hishammuddin Hussein mengecam tindakan Tun Dr Mahathir Mohamad kerana mengetuai pertemuan Pakatan Harapan (PH) dengan duta negara Kesatuan Eropah (EU) di Kuala Lumpur, Khamis lalu. Beliau berkata tindakan bekas perdana menteri itu disifatkan sebagai tidak berpegang kepada prinsipnya yang sebelum ini tidak membenarkan pertemuan antara pembangkang dan duta asing di negara ini semasa pentadbirannya selama 22 tahun. “Saya ingat lagi…walaupun tidak ada pertimbangan politik, nak bincangkan pasal hubungan dua hala oleh pihak pembangkang dengan duta asing pun, dia marah betul. “Tetapi, sekarang ini dia pula buat. Cakap tidak serupa bikin,” katanya mengulas tindakan pengerusi PPBM… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Tok Him memang spesis pemakan dedak. Semua orang tau ni. Tokey dedak saja mampu pelihara spesis macam ni. Tun M bukan lagi tokey dedak sekarang ni, berbaik pula dengan Anwar, tambah berbulu lah spesis macam Tok Him ni (Tok Him jealous dgn Anwar bukan cerita baru). Kerana Ah Jib Gir kini tokey besar dedak, Tok Him sanggup apa saja asal dapat habuan dedak. Spesis ni tak layak diangkat sebagai pemimpin Malaysia. Ayuh ramai ramai tamatkan hayat politik Mr Frog ini.

Anonymous
Guest
Anonymous

Salendang madingin jang Kain panjang ma ditoru Pangeol ni gonting musongon Deng kena mangolu O Mariam tomong dainang si napang masin O Mariam tomong dainang si napang masin Metmet dope singkoru Da nunga dihandang-handangi Metmet dope singkoru Da nunga ditandang-tandangi O Mariam tomong dainang si napang masin O Mariam tomong dainang si napang masin Hulangka dua langka Hundul au maradian Tangis ahu malungun Hu ingot ma si poriban O Mariam tomong dainang si napang masin O Mariam tomong dainang si napang masin Ganjang do dalan kuli Si rodion ni parodi Godang dona so muli Rongkap ni naso mangoli O Mariam… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Mungkin sahaja dikatakan langkah sebegitu adalah paling bijak dalam sejarah politik negara. Hasutan memboikot pilihan raya itu bukan sahaja satu bentuk kekecewaan masyarakat Cina kepada gabungan pembangkang, lebih khusus juga kepada DAP. Masyarakat Cina akar umbi sebenarnya cukup tahu, mencari masalah dengan PAS tidak akan menjadikan pakatan pembangkang berjaya mengalahkan BN. Apa yang lebih penting adalah berdepan dan mengalahkan BN. Bukan bergaduh dengan PAS. DAP 'abang besar' pembangkang Congak politik masyarakat Cina adalah mudah: kalau mahu mengalahkan BN, perlu kerjasama dengan PAS, atau, kalau mahu mengalahkan PAS perlu kerjasama pula dengan UMNO. Pilih sahaja salah satu. Tetapi apa yang dilakukan… Read more »

ted manoff
Guest
ted manoff

Time2 nk pilihanraya ada jerr muncul org2 mcm nii..dedah tuu dedah nii..mencari keuntungan peribadi dan ada atau tk mahluk seperti nii harapnya tk jejaskn PH..harapnya tun m jgn layan lagii org seperti nii..🐸🐸🐧

Anonymous
Guest
Anonymous

Jamur-an ya ge-ge thok
Ja-mur a-apa-ya gege thok
Jamur gajih mberjijih sak
ara-a-ra sira bage jamur apa?
Jamur apa?
Jamur gagak
Gaok gaok gaok
gaok gaok
Jamur-an ya ge-ge thok
Ja-mur a-apa-ya gege thok
Jamur gajih mberjijih sak
ara-a-ra sira bage jamur apa?
Jamur apa?
Jamur kethek menek
Uwite ra ana kethek
Kethek menek Kethek menek
Kethek menek Kethek menek
Kethek menek Kethek menek
Kethek menek Kethek menek

Anonymous
Guest
Anonymous

Kempen undi rosak adalah rentetan daripada satu kempen senyap yang lebih besar sebelum ini, iaitu memboikot terus pilihan raya. Ia bergerak di dalam grup-grup whatsapp di kalangan masyarakat Cina. Ketika itu masyarakat Cina kecewa dengan pergeseran di dalam pakatan pembangkang yang tak berkesudahan. Terutamanya perbalahan DAP-PAS yang menyebabkan PAS disisih dan dikeluarkan daripada gabungan utama. Rentetan itu, PAS menjadi semakin keras untuk membentangkan RUU 355 di parlimen. Bagi PAS, itu adalah hak PAS. Bagi masyarakat Cina, RUU 355 adalah hudud. Sokongan mereka sekurang-kurangnya dalam dua kali PRU bukan sahaja dirasai dikhianati PAS, bahkan turut mengecewakan dengan tidak adanya kebijaksanaan DAP… Read more »

reformasi
Guest
reformasi

Najib berjaya merampas title mahazalim

Tun sudah menunjuk tanda2 taubat.

Kita nk tnya… menuntut pru bersih adakh berlawanan dgn perlembagaan.

Apakah sebb umno berkwn dgn komunis merah maka mereka sukakn pru kotor dn kearah komunisma.

Rakyat akn semakin simpati pd tun dan isteri. Ada badak yg hasad dengki kerana dia asik dibandingkn dgn tun siti hasmah.

Sepatutnya dia jd lbh baik dr tun hasmah…tp dh pilih jd lbh buruk dr badak afrika…jgnla dengki klu org puji tun hasmah.

Wajib kita turunkn mahazalim bibir merah… dn kekasih gelapnya yg mnyorok disebalik serban dn jubah busuk.

Anonymous
Guest
Anonymous

Portal rasmi PAS, Harakahdaily Online melaporkan edisi terbaru akhbar Harakah di pasaran yang dijual di beberapa tempat telah dirampas oleh pihak berkuasa. Menurut laporan itu, Jabatan Editorial Harakah dimaklumkan, rampasan berlaku di beberapa kedai sekitar Kerdau, Temerloh, Pahang dan juga di Hulu Langat, Selangor sejak dua hari selepas ia diterbitkan. Portal itu juga memetik Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Harakah, Zainal Abidin Kidam sebagai berkata tindakan itu dilihat sudah menjadi kelaziman setiap kali menjelang pilihan raya. “Dah nak dekat pilihan raya umum, inilah trendnya,” katanya, ringkas. Harakah edisi itu, antaranya memaparkan cerita muka depan mengenai kegagalan kerajaan BN pimpinan Perdana Menteri… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

bukan setakad dedak ..apa pun jalan daa..

Anonymous
Guest
Anonymous

"Jangan sampai tak bangga jadi rakyat Malaysia. Kalau tak bangga pi lah orang Kedah kata, pi jauh-jauhlah, tak payah (tinggal) di sini. Dia dah kaya, keluarga dah kaya, abang yang ada kereta mewah (dan) tersenarai antara orang yang terkaya di Malaysia. "Apa lagi tuan-tuan? Nak marah apa lagi kepada Malaysia? Malaysia ini tempat rezeki kita sebenarnya. Tempat kita lahir, tempat kita dapat rezeki dan Insya-Allah tempat kita disemadikan bila sampai masanya. Inilah Malaysia yang kita bina melalui semangat patriotik," katanya ketika berucap pada majlis pertemuan bersama penjawat awam persekutuan dan negeri di perkarangan Wisma Persekutuan di Kota Bharu, hari ini.… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Dedakman….

Tinta Mohd Yusri
Guest
Tinta Mohd Yusri

Semua pemimpin umno adalah bangkai pemakan dedak..
Hidup mereka pemalas dapat projek dedak..lepas tu jual plak projek..haha

Anonymous
Guest
Anonymous

Waktu pulang malam hari Sendiri, sendiri Orang gila di lampu penyebrangan Jam dua malam Lewat pada saat lampu sedang merah Tepat di tengah-tengah zebra cross Irama langkahnya tidak berubah Seperti lagu lama Yang aku dengar menuju pulang Sendirian, ha ha Orang gila di lampu penyebrangan Rambutnya gimbal Kumis dan jenggotnya jarang-jarang Membawa gembolan Entah gombalan atau makanan Melangkah terus lurus kedepan Melangkah terus lurus kedepan Orang gila di lampu penyebrangan, apa kabar Siapa yang menyapa, kamu diam Tersenyum tidak, menangis tidak Kamu sapa siapa saja Selamat malam, selamat malam Waktu pulang malam hari Sendiri, sendiri Orang gila di lampu penyebrangan… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Tuan Shahbudin…..ini adalah salah satu taktik untuk jatuhkan Pakatan…….dengan cara memburokkan nama Tun M dan Tun Siti. Ini taktik method yg sedang giat dibuat secara intensif – by attacking Tun M and family. Pada masa Tun M berkuasa……sumer makhlok2 yg menghina beliau……..bukan sumer tapi kebanyakan ialah merupakan makhlok2 yg berrrrlari menerrkaam, menangis tersedu-sedan semasa Tun umumkan perletakan jawatan di PAU dulu. Sekarang bila sudah tak derrr kuasa……..mereka mula tunjuk "keihlasan" masing2 dengan menggigit tangan yg pernah menolong mereka dulu……..ini samalah macam anjing menggigit tangan yg melepaskannya dari tersepit. Dan bagi orang yg perasan dirinya disokong penoh…….apabila jatohnya dia……..maka orang yg… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Buah hatiku junjungan jiwa
Buah hatiku junjungan jiwa

Tidurlah tidur ya anak
Ibu dodoikan ya sayang (2x)

Dodoi si dodoi
Dodoi si dodoi

Janganlah anak suka menangis
Janganlah anak suka menangis

Ayahmu jauh ya anak
dirantau orang ya sayang (2x)

Dodoi si dodoi
Dodoi si dodoi

Tidurlah anak dalam ayunan
Tidurlah anak dalam ayunan

Tidurlah nyenyak ya anak
Sambil kubuai ya sayang (2x)

Dodoi si dodoi

The Phantom
Guest
The Phantom

Harap Bros Fan Tun dan Perak Man dapat bersama kita .

Anonymous
Guest
Anonymous

Sekumpulan anggota Parti Pribumi Bersatu Malaysia menganggu Konvensyen Pakatan Harapan (HARAPAN) Negeri Sembilan hari ini selepas mendapat peruntukan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) paling sedikit berbanding parti lain dalam gabungan itu. Menurut laporan media tempatan, HARAPAN Negeri Sembilan mengumumkan manifesto peringkat negeri dan peruntukan kerusi semasa majlis itu dan BERSATU diberikan enam kerusi DUN untuk ditandingi dari 36 kerusi DUN. Oriental Daily melaporkan sekumpulan 30 anggota BERSATU menyuarakan bantahan ketika Presiden HARAPAN Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sedang berucap. Kedengaran jeritan 'tidak adil' dan seruan memboikot menjadikan ucapan Wan Azizah terpaksa dipendekkan, kata laporan Oriental Daily hari ini.… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Budin2Poyi la mabok! Big reform start from Onn Jaafar gathering all Malays to unity … Tunku reform to make reality to Independent, then come reforming Malay to utilize land the Green Book by Tun Razak, solidarity by Hussein Onn as to remember his father Onn Jaafar giving big role big reform by Mahathir next to Abdullah Ahmad Badawi then now Najib (done so far good transforming Malaysia to greater grand design) … What we need is the most awaiting man the very best creation and very best fabrication of Allah the Almighty … to reform all mankind to become brotherhood… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Presiden Perkasa itu berkata, DAP turut memainkan peranan penting kerana bersuara lebih lantang daripada Pemuda Umno dan MCA dalam isu pendidikan Cina sehingga mencetuskan kontroversi perkauman dan 106 orang ditahan. Ibrahim ialah antara aktivis yang ditahan ketika itu mendakwa selain Pemuda Umno dan MCA, DAP turut memainkan peranan penting kerana bersuara lebih lantang sehingga menyebabkan tangkapan besar-besaran itu yang turut dikenali sebagai Operasi Lalang.Presiden Perkasa itu berkata, adakah punca Anwar tidak mengaitkan DAP dengan Operasi Lalang pada 31 tahun lalu kerana parti itu kini bersama PKR dalam Pakatan Harapan (PH)? “Isu itu bermula bukan sahaja disebabkan (kenyataan perkauman) pimpinan Pemuda… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Laaaa…rupa2nya tun mahathir ni adalah raja kpd pemberi dedak. Patutlah asyik menggelar org lain makan dedak, rupanya dia dlm kategori pemberi dedak. Tak hairan permainan atuk 93 ni…

Anonymous
Guest
Anonymous

Tetiba semasa ucapan penggulungan dalam persidangan agung umno tahun 2002, DRM mengumumkan perletakkan bagi semua jawatan yang disandang baik dalam umno mahupun dalam kerajaan. Semua orang terkejut dan cuba mententeramkan beliau diatas pentas itu. Pak lah yang menjadi timbalannya pun terkejut walaupun dalam hatinya mungkin berkata 'merasa juga aku jadi PM'. Pengumuman ini betul2 mengejutkan rakyat Malaysia baik budak2 mahupun orang tua. 'Ini keputusan gila ni'. Selepas sahaja pak lah pegang jawatan PM seperti yang dirancangkan oleh DRM, ingatkan beliau akan gunakan masa emasnya untuk berehat dan fokus pada hari tuanya. Tup tup pak lah pulak jadi mangsa serangan beliau.… Read more »