#UNDI ROSAK ATAU #PROTES PRU 14, PENYOKONG BN LEBIH BERPAHALA JIKA MELAKUKANNYA

Kempen untuk merosakkan undi atau memboikot PRU 14, atas apa alasaan sekali pun, ia tidak seharusnya dilakukan oleh penyokong Pakatan Harapan dan mereka yang mahu kepada perubahan.
Tindakan itu, jika diteruskan hanya akan memberi ruang lebih terbuka kepada UMNO dan BN untuk terus berkuasa serta Najib Razak mencaturkan kerakusannya dalam negara ini.
Sepertimana yang disebut oleh seorang pensyarah undang-undang Universiti Malaysia, Azmi Shahrom, mengundi Pakatan Harapan ialah untuk memastikan perubahan, bukan kerana menyukai Tun Mahathir Mohamad atau sebab-sebab yang lain.
Kata beliau, tanpa memberi peluang kepada Pakatan Harapan berkuasa dan BN ditumbangkan, tidak mungkin sebarang perubahan atau reformasi dapat dilaksanakan.
Atas hakikat itu, melakukan undi rosak atau memboikot PRU 14, sedangkan dalam masa yang sama mahukan perubahan dan sudah tertanam perasaan benci yang membuak-buak terhadap Najib, UMNO serta BN, ia adalah perbuatan yang sama sekali tidak relevan serta sia-sia.
Sebaliknya, undi rosak dan protes dalam pilihanraya akan datang adalah wajar dan lebih berpahala jika dilakukan oleh penyokong UMNO atau BN.
Adalah disedari ramai penyokong UMNO dan BN tidak setuju dengan Najib yang terlibat dalam skandal 1MDB serta seolah-olah melindungi sekian banyak skandal lain seperti Felda, MARA, Felcra, isu melibatkan KP SPRM dan sebagainya yang diketahui menjadi punca bertimbunnya pelbagai masalah dalam negara ini.
Semua isu tersebut adalah saling kait-mengait dengan kedudukan dan sokongan mereka terhadap Najib yang dalam masa yang sama terpalit dengan 1MDB, oleh yang demikian selagi beliau kekal sebagai Perdana Menteri, selagi itulah segala-galanya akan tersimpan dan dilindungi.
Dengan melakukan undi rosak atau memboikot pilihanraya dengan tujuan mengelakkan Najib kekal berkuasa, penyokong UMNO dan BN sebenarnya secara diam-diam telah melakukan suatu tindakan terpuji dalam konteks menyelamatkan masa depan negara.
Negara ini tidak mungkin menjadi lebih baik, bukan saja berkaitan 1MDB, tetapi juga semua isu-isu lain, ada jalan penyelesaian yang berasaskan kebenaran sekiranya Najib, UMNO dan BN terus dipanjangkan lagi hayat kuasanya.
Tindakan melakukan undi rosak dan memboikot pilihanraya bukanlah asing bagi penyokong UMNO. Sebelum ini sudah ramai yang melakukannya pada PRU 2008 kerana tidak setuju dengan kepimpinan Tun Abdullah Badawi serta bimbang gejala budak-budak tingkat 4 yang dikepalai oleh KJ terus merosakkan negara.
Akibatnya, buat pertama kali BN hilang majoriti dua pertiga, lima negeri  terlepas ke tangan pembangkang dan Pak Lah akhirnya mengundurkan diri.
Namun, Najib lebih “bahaya”  berbanding Pak Lah. Meskipun keputusan pilihanraya 2013 lebih buruk berbanding 2008, Najib bukan saja tidak mahu meletakkan jawatannya, bahkan dalam keadaan kuasa yang dipegangnya terumbang-ambing pun, beliau tidak malu-malu menjerumuskan dirinya dalam skandal 1MDB, membiarkan keluarganya membazir serta mengamalkan gaya hidup mewah paling tersohor di dunia ini.
Untuk itu, ubat paling mujabab bagi “penyakit” yang dibawa dan diakibatkan oleh Najib ini hanyalah dengan tumbangnya UMNO dan BN dalam pilihanraya akan datang.
Bersama Pakatan Harapan dalam usaha menyelamatkan negara, melakukan undi rosak atau memboikot pilihanraya bagi penyokong UMNO dan BN adalah sama-sama merupakan suatu tindakan terpuji dan pasti ada pahalanya yang tersendiri. (ShahbudinHusin 26/01/2018).
Kongsikan artikel ini
Updated: 26 March 2019 — 1:59 pm

328
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
AnonymousOthaman Ahmadmahligai seniShafiek AbdatThe Phantom Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

pot..pet..pot..pettt…apa?? pot pet..pot..pett… kah,,kah..kah… org gila meracau!

Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK …TUMBANGKAN MahaTaik Kutty Penyangak & PAKATAN PENIPU!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Mana Suman bapok, tak lagi mendabik dada
Apa dajal ifrit ini dah diusung dalam keranda
Tak sedar dirii itu tua, nak lawan cikgu muda
Kena gertak sikit, dia pecut larii serupa kuda

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

cyberpetpot umnobngok…vote for mak badak..mak for all

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Sejak-semenjak najib mengaku kesilapan & kerugian 1mdb, dan
terlondehnya penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah kaku tak laku, sejuk-sesejuk bagai mati pucuk…..!!

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Setelah berkaraoke & menari 'sha la la'.
Najib akhirnya mengakui syarikat pelaburan yang ditubuhkannya itu adalah suatu kegagalan. Tapi…adakah pengakuan Najib itu jujur atau hanya satu lagi episod bohong sandiwara Najib untuk PRU 14 tak lama lagi…..??

Kalau Najib gentleman bukan 'gentelman', jujur & ikhlas, dia wajib keluarkan laporan audit 1mdb yg di OSA & diRosmah-Mansuhkan atau diSOSMAHkan, kenapa dirahsiakan…tak gitu……??

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Si sewel pulak Kejora hari ini raK putus2 berdo'a dgn lagu2 tamil mengharapkan pemergian cuti-sakan najib & rosmah ke India selamat pergi & pulang.

Yello jib..yello jib
Ringge po ringge….??

Akhirnya….najib dah tak dapay mengelak dgn surrender mengaku akan kesilapan & kerugian 1mdb, dan….

dgn kesudahannya juga terlondeh penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok dek Najib tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

Kesudannya jugak….SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah tak laku & kaku, sejuk sesejuk bagai orang mati pucuk…..!!

Yello jib..yello jib
Ringge po ringge….??

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Pengakuan najib 1mdb gagal dan lemah menunjukan najib dan seluruh kepimpinan umno angkuh dan bongkak ketika saya & teman2 seperjuangan tanpa lelah & sesen pun dedak membongkar penipuan pasangan laki bini raja & ratu klepet paling unggul dalam sejarah dunia. Wahai teman sebangsa ku sekelian…. Tahukah anda semua berapa banyak dah tanah pusaka & aset negara digadai jual kpd China Komunis, ibarat Najib berkhianat melakukan satu lagi episod 'penjajahan bentuk baru kuasa asing' terhadap bumi yg tercinta ini…..?? Amat mengguriskan hati bila dikenangkan pengorbanan anggota keselamatan kita disia-siakan oleh Najib. Betapa ramainya perwira2 kita dulu yg terkorban & cacat anggota… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Shahrir Samad macam bagus nak berlagak jadi 'tok dalan wayang kulit' berjudul kelicikan ketua lanun bugis bernama Mappadulung Daeng Mattimung Karaeng Sanrobone'. Sharir 3 minggu lepas bagai nak rak kata konon felda akan ambil semula tanah yg hilang dan akan memberhentikan projek KL Vertical City (KLVC). Alih2 kini Shahrir boleh pulak klentong projek KLVC akan diteruskan pembinaannya dan tanah felda itu dah dikembalikan tanpa sebarang kos.Bukankah ini lawak bodoh dan cerita kartun paling kartun…..?? Shahrir ni buat malukan orang JB saja. Dia telah menyerlahkan kebodohannya.Kalau dah gomen najib meeeruskan juga projek KLVC ni dan selepas itu dijual kpd org ramai,… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

pot..pet..pot..pettt…apa?? pot pet..pot..pett… kah,,kah..kah… org gila meracau!

Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK …TUMBANGKAN MahaTaik Kutty Penyangak & PAKATAN PENIPU!!

Anonymous
Guest
Anonymous

cyberpetpot umnobngok…vote for mak badak..mak for all

Anonymous
Guest
Anonymous

cyberpetpot PAKAseTAN HARAPANtat…vote for atok nyanyok..atok for all

Anonymous
Guest
Anonymous

cyberpetpot umnobngok..everyfriday is shopping day..cayang cai amno dan lobai pas..muah muah muah

Anonymous
Guest
Anonymous

Where the hell is Suman damn bloody idiot
He's now as if old lady with no more period
Whacked by Kejora, he's helpless and tired
Just kept quiet though repeatedly got fired

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

cyberpetpot umnobngok…vote for mak badak..mak for all

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

CONFIRMED TANAH FELDA DAH LESAP KENA SONGLAP…..Najib dah sedekahkan tanah felda di Jalan Merbok kpd sykt keciput (kroninya) untuk dimajukan dgn pembinaan bangunan KLVC ug bakal ada menara mengalahkan KL Twin Tower. Syarikat keciput yg tidak ada modal, hanya berbekalkan pinjaman bank. Siapa yg ada kuasa untuk memberi 'power of attorney' terhadap tanah felda tersebut, melainkan si penyamun Najib sorang sebagai PM. Yg lebih kartun teramat kartun, Sharir boleh kata tanah felda itu sekarang "dah selamat" berkat do'a Najib & Rosmah di Mekah baru2 ini. Sekarang kita fikir2kan….Wajarkah kerja haram mencuri dapat berkat dari Allah SWT……?? Lagipun, mana ada pindah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

pot..pet..pot..pettt…apa?? pot pet..pot..pett… kah,,kah..kah… org gila meracau!

Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK …TUMBANGKAN MahaTaik Kutty Penyangak & PAKATAN PENIPU!!

Anonymous
Guest
Anonymous

cyberpetpot umnobngok…vote for mak badak..mak for all

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

CONFIRMED TANAH FELDA DAH LESAP KENA SONGLAP…..Najib dah sedekahkan tanah felda di Jalan Merbok kpd sykt keciput (kroninya) untuk dimajukan dgn pembinaan bangunan KLVC ug bakal ada menara mengalahkan KL Twin Tower. Syarikat keciput yg tidak ada modal, hanya berbekalkan pinjaman bank. Siapa yg ada kuasa untuk memberi 'power of attorney' terhadap tanah felda tersebut, melainkan si penyamun Najib sorang sebagai PM. Yg lebih kartun teramat kartun, Sharir boleh kata tanah felda itu sekarang "dah selamat" berkat do'a Najib & Rosmah di Mekah baru2 ini. Sekarang kita fikir2kan….Wajarkah kerja haram mencuri dapat berkat dari Allah SWT……?? Lagipun, mana ada pindah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Why are you hiding, damn old skunk?
Someone up there is challenging you!
Come on, bloody coward idiot…show us your balls…

Anonymous
Guest
Anonymous

cyberpetpot umnobngok…vote for mak badak..mak for all

Anonymous
Guest
Anonymous

pot..pet..pot..pettt…apa?? pot pet..pot..pett… kah,,kah..kah… org gila meracau!

Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK …TUMBANGKAN MahaTaik Kutty Penyangak & PAKATAN PENIPU!!

Anonymous
Guest
Anonymous

cyberpetpot umnobngok…vote for mak badak..mak for all

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

CONFIRMED TANAH FELDA DAH LESAP KENA SONGLAP…..Najib dah sedekahkan tanah felda di Jalan Merbok kpd sykt keciput (kroninya) untuk dimajukan dgn pembinaan bangunan KLVC ug bakal ada menara mengalahkan KL Twin Tower. Syarikat keciput yg tidak ada modal, hanya berbekalkan pinjaman bank. Siapa yg ada kuasa untuk memberi 'power of attorney' terhadap tanah felda tersebut, melainkan si penyamun Najib sorang sebagai PM. Yg lebih kartun teramat kartun, Sharir boleh kata tanah felda itu sekarang "dah selamat" berkat do'a Najib & Rosmah di Mekah baru2 ini. Sekarang kita fikir2kan….Wajarkah kerja haram mencuri dapat berkat dari Allah SWT……?? Lagipun, mana ada pindah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Walau kerap diacah Suman tidak muncul jua
Dia gi hospital kah, ini tua renta bapok barua
Barangkali dia udah sedar dirinya itu dah tua
Kecut pelir, tak berani lagi, bila diajak bersua

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

cyberpetpot umnobngok…vote for mak badak..mak for all

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

CONFIRMED TANAH FELDA DAH LESAP KENA SONGLAP…..Najib dah sedekahkan tanah felda di Jalan Merbok kpd sykt keciput (kroninya) untuk dimajukan dgn pembinaan bangunan KLVC ug bakal ada menara mengalahkan KL Twin Tower. Syarikat keciput yg tidak ada modal, hanya berbekalkan pinjaman bank. Siapa yg ada kuasa untuk memberi 'power of attorney' terhadap tanah felda tersebut, melainkan si penyamun Najib sorang sebagai PM. Yg lebih kartun teramat kartun, Sharir boleh kata tanah felda itu sekarang "dah selamat" berkat do'a Najib & Rosmah di Mekah baru2 ini. Sekarang kita fikir2kan….Wajarkah kerja haram mencuri dapat berkat dari Allah SWT……?? Lagipun, mana ada pindah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman bapok mcm badut je, bikin kita gelak
Dia ayam berak kapor, mau lagak ayam jalak
Kini, aw aw…mcm mak nyah kain kena selak
Kejora sebut mau jumpa, dia cuba mengelak

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak..every friday is shopping day…idup amno, idup pas

Anonymous
Guest
Anonymous

TU DIA…ANAK WAK SUMAN BAPOK TUA!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

cyberpetpot umnobngok…vote for mak badak..mak for all

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

CONFIRMED TANAH FELDA DAH LESAP KENA SONGLAP…..Najib dah sedekahkan tanah felda di Jalan Merbok kpd sykt keciput (kroninya) untuk dimajukan dgn pembinaan bangunan KLVC ug bakal ada menara mengalahkan KL Twin Tower. Syarikat keciput yg tidak ada modal, hanya berbekalkan pinjaman bank. Siapa yg ada kuasa untuk memberi 'power of attorney' terhadap tanah felda tersebut, melainkan si penyamun Najib sorang sebagai PM. Yg lebih kartun teramat kartun, Sharir boleh kata tanah felda itu sekarang "dah selamat" berkat do'a Najib & Rosmah di Mekah baru2 ini. Sekarang kita fikir2kan….Wajarkah kerja haram mencuri dapat berkat dari Allah SWT……?? Lagipun, mana ada pindah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Budin langau, dari segi idea, mmg dah muflis
Apa ke jadah pulak, pasal undi rosak dia tulis
Tak habis2 mengadu domba, ini blogger iblis
Mengaku je le PH hanya parti cikai anak bilis

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak..every friday is shopping day…idup amno, idup pas

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

CONFIRMED TANAH FELDA DAH LESAP KENA SONGLAP…..Najib dah sedekahkan tanah felda di Jalan Merbok kpd sykt keciput (kroninya) untuk dimajukan dgn pembinaan bangunan KLVC ug bakal ada menara mengalahkan KL Twin Tower. Syarikat keciput yg tidak ada modal, hanya berbekalkan pinjaman bank. Siapa yg ada kuasa untuk memberi 'power of attorney' terhadap tanah felda tersebut, melainkan si penyamun Najib sorang sebagai PM. Yg lebih kartun teramat kartun, Sharir boleh kata tanah felda itu sekarang "dah selamat" berkat do'a Najib & Rosmah di Mekah baru2 ini. Sekarang kita fikir2kan….Wajarkah kerja haram mencuri dapat berkat dari Allah SWT……?? Lagipun, mana ada pindah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Sebelum die mampos.. aku yakin mahadey ni akan rasai 'nikmat' duduk dalam penjara..

org yg zalim mcm dia takkan terlepas kat dunia lagi akan dibalas…skrg pembalasan tgh berlaku.. tp jenis firaun dia tak rasa takut..dia raga lagi bongkak takkabur

sampai nyawa tersekat dihalqum mungkin Mahadeyy akan rasa nak insaf???

Anonymous
Guest
Anonymous

…SAYA TAK INGAT…
…SAYA TAK TAHU …
…SAYA TAK NAK AMBIK TAHU…
…SAYA HIDUP KE LAGI…
…SAYA DAH NYANYUK ROPENYA…

HASIL NUKILAN: MAMAK MATDEY HELO KITY…

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak..every friday is shopping day…idup amno, idup pas

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

CONFIRMED TANAH FELDA DAH LESAP KENA SONGLAP…..Najib dah sedekahkan tanah felda di Jalan Merbok kpd sykt keciput (kroninya) untuk dimajukan dgn pembinaan bangunan KLVC ug bakal ada menara mengalahkan KL Twin Tower. Syarikat keciput yg tidak ada modal, hanya berbekalkan pinjaman bank. Siapa yg ada kuasa untuk memberi 'power of attorney' terhadap tanah felda tersebut, melainkan si penyamun Najib sorang sebagai PM. Yg lebih kartun teramat kartun, Sharir boleh kata tanah felda itu sekarang "dah selamat" berkat do'a Najib & Rosmah di Mekah baru2 ini. Sekarang kita fikir2kan….Wajarkah kerja haram mencuri dapat berkat dari Allah SWT……?? Lagipun, mana ada pindah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

WAK SUMAN TEMPE DOK TENGAH MEMERAM TELOR….

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak…mak badak for all..idup amno/idup pas..takburrrrrr

Anonymous
Guest
Anonymous

pot..pet..pot..pettt…apa?? pot pet..pot..pett… kah,,kah..kah… org gila meracau!

Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK …TUMBANGKAN MahaTaik Kutty Penyangak & PAKATAN PENIPU!!

Anonymous
Guest
Anonymous

SELEPAS PRU…CAI2 HAPRAK FUKATAN HAPRAK AKAN BEREBUT RAMAI2 NAK MERAMAS TAIK MAHAKUTY DIKETUAI WAK SUMAN TEMPE….

KEH…KEH…KEH….KEH….KEH…

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak..every friday is shopping day…idup amno, idup pas

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

CONFIRMED TANAH FELDA DAH LESAP KENA SONGLAP…..Najib dah sedekahkan tanah felda di Jalan Merbok kpd sykt keciput (kroninya) untuk dimajukan dgn pembinaan bangunan KLVC ug bakal ada menara mengalahkan KL Twin Tower. Syarikat keciput yg tidak ada modal, hanya berbekalkan pinjaman bank. Siapa yg ada kuasa untuk memberi 'power of attorney' terhadap tanah felda tersebut, melainkan si penyamun Najib sorang sebagai PM. Yg lebih kartun teramat kartun, Sharir boleh kata tanah felda itu sekarang "dah selamat" berkat do'a Najib & Rosmah di Mekah baru2 ini. Sekarang kita fikir2kan….Wajarkah kerja haram mencuri dapat berkat dari Allah SWT……?? Lagipun, mana ada pindah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Cibai Kejora temberang dengn pantun madah
Semakiin kecut ler, cipap engkau haram jadah
Ciibaii ini terus melalok meracau tidak sudah2
Huerghh ptuihh………….muka dia hamba ludah

Anonymous
Guest
Anonymous

Jika ditakdirkan madeey ditangkap selepas Kerajaan BN membentuk semula Kabinet RPU14 nanti.. Jika diizinkan Tuhan akan nak sangat tengok dari dekat muka Penyangak Tua Haramjadah ni naik black maria.. dibicarakan…

aku nak ucap sekali kat dia.. TAHNIAH MAHAKUTTY!! Mahazalim..semoga ko diliwat dalam penjara!!
Kau manusia yg sangat zalim dibumi Melayu yang bersopan santun asalnya!!

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak…mak badak for all..idup amno/idup pas..takburrrrrr

Anonymous
Guest
Anonymous

AKU NAK TENGOK MAMAK MATDEY DOK SEBELAH SEL NUAR AL JUBURI….SENANG MAIN JULING-JULING AIR…

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak..every friday is shopping day…idup amno, idup pas

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

CONFIRMED TANAH FELDA DAH LESAP KENA SONGLAP…..Najib dah sedekahkan tanah felda di Jalan Merbok kpd sykt keciput (kroninya) untuk dimajukan dgn pembinaan bangunan KLVC ug bakal ada menara mengalahkan KL Twin Tower. Syarikat keciput yg tidak ada modal, hanya berbekalkan pinjaman bank. Siapa yg ada kuasa untuk memberi 'power of attorney' terhadap tanah felda tersebut, melainkan si penyamun Najib sorang sebagai PM. Yg lebih kartun teramat kartun, Sharir boleh kata tanah felda itu sekarang "dah selamat" berkat do'a Najib & Rosmah di Mekah baru2 ini. Sekarang kita fikir2kan….Wajarkah kerja haram mencuri dapat berkat dari Allah SWT……?? Lagipun, mana ada pindah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman BAPOK Tua manaa??????

kah..kah…kah.. pengecut siall tua kutuk tu…

kasi pelempang sekali.. tengok die boleh bangun takk….

kah…kah…kah…!

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak…mak badak for all..idup amno/idup pas..takburrrrrr

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman Bapok Tua dah jawapppp

kah..klahh…klahh…klaahhh

Anonymous
Guest
Anonymous

TU ANAK SUMAN BAPOK TUA!!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak..every friday is shopping day…idup amno, idup pas

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

CONFIRMED TANAH FELDA DAH LESAP KENA SONGLAP…..Najib dah sedekahkan tanah felda di Jalan Merbok kpd sykt keciput (kroninya) untuk dimajukan dgn pembinaan bangunan KLVC ug bakal ada menara mengalahkan KL Twin Tower. Syarikat keciput yg tidak ada modal, hanya berbekalkan pinjaman bank. Siapa yg ada kuasa untuk memberi 'power of attorney' terhadap tanah felda tersebut, melainkan si penyamun Najib sorang sebagai PM. Yg lebih kartun teramat kartun, Sharir boleh kata tanah felda itu sekarang "dah selamat" berkat do'a Najib & Rosmah di Mekah baru2 ini. Sekarang kita fikir2kan….Wajarkah kerja haram mencuri dapat berkat dari Allah SWT……?? Lagipun, mana ada pindah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

YANG PENTING.. PAS AKAN HANCUR-LUMATKAN UNDI Parti Bersatu Penyangak Malaya-KuttyTaik..! Pecahkan undi mereka!! Mereka akan tersungkur rebah!! MATLAMAT UTAMA PAS HANCURKAN PAN PPBM DAN PH!! ..JIKA MEMANG SATU BONUS.. TAPI AMIIIN

Anonymous
Guest
Anonymous

SELEPAS PRU…CAI2 HAPRAK FUKATAN HAPRAK AKAN BEREBUT RAMAI2 NAK MERAMAS TAIK MAHAKUTY DIKETUAI WAK SUMAN TEMPE….

KEH…KEH…KEH….KEH….KEH…

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak…mak badak for all..idup amno/idup pas..takburrrrrr

Anonymous
Guest
Anonymous

pot..pet..pot..pettt…apa?? pot pet..pot..pett… kah,,kah..kah… org gila meracau!

Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK …TUMBANGKAN MahaTaik Kutty Penyangak & PAKATAN PENIPU!!

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak..every friday is shopping day…idup amno, idup pas

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

CONFIRMED TANAH FELDA DAH LESAP KENA SONGLAP…..Najib dah sedekahkan tanah felda di Jalan Merbok kpd sykt keciput (kroninya) untuk dimajukan dgn pembinaan bangunan KLVC ug bakal ada menara mengalahkan KL Twin Tower. Syarikat keciput yg tidak ada modal, hanya berbekalkan pinjaman bank. Siapa yg ada kuasa untuk memberi 'power of attorney' terhadap tanah felda tersebut, melainkan si penyamun Najib sorang sebagai PM. Yg lebih kartun teramat kartun, Sharir boleh kata tanah felda itu sekarang "dah selamat" berkat do'a Najib & Rosmah di Mekah baru2 ini. Sekarang kita fikir2kan….Wajarkah kerja haram mencuri dapat berkat dari Allah SWT……?? Lagipun, mana ada pindah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Macai MahaTaik Kutty.. tak payah lah seronok sangat dalam belog picisan ni… realiti kat luar.. ko tengok le sendiri.. ceramah PH/ Mahataik.. golongan mana yang datang??? Ko boleh kira dgn jari orng2 muda dah makin kurang atau hampir tiada… Cina pun tak sebanyak Pakatan Rakyat dulu.. Siapa yang hadir skrg?? Kontrektor2 pencen bekas2 penyangak.. org2 tua dulu yg zaman muda kaki songlap..kaki betina.. skrg baru nk kenal tikar sejadah…tp ilmu gagap… puak2 liberal bodoh mcm Zaid Tonggang… kah…kah..kah.. bangga gile boleh hadir.. tgk anak KELING Mockeris Botak bin Bengap tu cakap meleret2… kah…kah…kahh… PH akan hacur kali ini.. Suka atau… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

SELEPAS PRU…CAI2 HAPRAK FUKATAN HAPRAK AKAN BEREBUT RAMAI2 NAK MERAMAS TAIK MAHAKUTY DIKETUAI WAK SUMAN TEMPE….

KEH…KEH…KEH….KEH….KEH…

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak…mak badak for all..idup amno/idup pas..takburrrrrr

Anonymous
Guest
Anonymous

pot..pet..pot..pettt…apa?? pot pet..pot..pett… kah,,kah..kah… org gila meracau!

Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK …TUMBANGKAN MahaTaik Kutty Penyangak & PAKATAN PENIPU!!

Anonymous
Guest
Anonymous

cyberpetpot umnobngok…vote for mak badak..mak for all

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa keJora, tadi ngkau kata Najib tu gentleman
Salah orang kau Jora, Najib tu cuma gentel men
Bini elok cerai, kawin janda, kat PD lagi main
Tak gentel men ke tu? ntah2 ngko & dia beromen

ki kik ki kik ki kik syhhhhh………………

Anonymous
Guest
Anonymous

jibby gentlemen? cai amno sah bodoh..jln dahla kepit, main golf kepit.ngan bini pun takut.

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

CONFIRMED TANAH FELDA DAH LESAP KENA SONGLAP…..Najib dah sedekahkan tanah felda di Jalan Merbok kpd sykt keciput (kroninya) untuk dimajukan dgn pembinaan bangunan KLVC ug bakal ada menara mengalahkan KL Twin Tower. Syarikat keciput yg tidak ada modal, hanya berbekalkan pinjaman bank. Siapa yg ada kuasa untuk memberi 'power of attorney' terhadap tanah felda tersebut, melainkan si penyamun Najib sorang sebagai PM. Yg lebih kartun teramat kartun, Sharir boleh kata tanah felda itu sekarang "dah selamat" berkat do'a Najib & Rosmah di Mekah baru2 ini. Sekarang kita fikir2kan….Wajarkah kerja haram mencuri dapat berkat dari Allah SWT……?? Lagipun, mana ada pindah… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Najib gentleman ataa 'gentelman'…..??

Kalau Najib gentleman, jujur & ikhlas, dia wajib keluarkan laporan audit 1mdb yg di OSA & diRosmah-Mansuhkan atau diSOSMAHkan, kenapa dirahsiakan…tak gitu……??

Anonymous
Guest
Anonymous

Tunjukkan kuasa orang muda menolak Penyangak Tua.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK …TUMBANGKAN PAKATAN PENIPU!!

Inshaa Allah Gerakan#UndiRosak akan meranapkan Pakatan Harapan secara total..

Jgn dicabar suara org muda.!!

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak…mak badak for all..idup amno/idup pas..takburrrrrr

Anonymous
Guest
Anonymous

pot..pet..pot..pettt…apa?? pot pet..pot..pett… kah,,kah..kah… org gila.. tau nak kalah…

Tunjukkan kuasa orang muda menolak Penyangak Tua.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK …TUMBANGKAN PAKATAN PENIPU!!

Inshaa Allah Gerakan#UndiRosak akan meranapkan Pakatan Harapan secara total..

Jgn dicabar suara org muda.!!

Anonymous
Guest
Anonymous

SELEPAS PRU…CAI2 HAPRAK FUKATAN HAPRAK AKAN BEREBUT RAMAI2 NAK MERAMAS TAIK MAHAKUTY DIKETUAI WAK SUMAN TEMPE….

KEH…KEH…KEH….KEH….KEH…

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak…mak badak for all..idup amno/idup pas..takburrrrrr

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

CONFIRMED TANAH FELDA DAH LESAP KENA SONGLAP…..Najib dah sedekahkan tanah felda di Jalan Merbok kpd sykt keciput (kroninya) untuk dimajukan dgn pembinaan bangunan KLVC ug bakal ada menara mengalahkan KL Twin Tower. Syarikat keciput yg tidak ada modal, hanya berbekalkan pinjaman bank. Siapa yg ada kuasa untuk memberi 'power of attorney' terhadap tanah felda tersebut, melainkan si penyamun Najib sorang sebagai PM. Yg lebih kartun teramat kartun, Sharir boleh kata tanah felda itu sekarang "dah selamat" berkat do'a Najib & Rosmah di Mekah baru2 ini. Sekarang kita fikir2kan….Wajarkah kerja haram mencuri dapat berkat dari Allah SWT……?? Lagipun, mana ada pindah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Macai MahaTaik Kutty.. tak payah lah seronok sangat dalam belog picisan ni… realiti kat luar.. ko tengok le sendiri.. ceramah PH/ Mahataik.. golongan mana yang datang??? Ko boleh kira dgn jari orng2 muda dah makin kurang atau hampir tiada… Cina pun tak sebanyak Pakatan Rakyat dulu.. Siapa yang hadir skrg?? Kontrektor2 pencen bekas2 penyangak.. org2 tua dulu yg zaman muda kaki songlap..kaki betina.. skrg baru nk kenal tikar sejadah…tp ilmu gagap… puak2 liberal bodoh mcm Zaid Tonggang… kah…kah..kah.. bangga gile boleh hadir.. tgk anak KELING Mockeris Botak bin Bengap tu cakap meleret2… kah…kah…kahh… PH akan hacur kali ini.. Suka atau… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

mak badak x takut ye..mak siap boleh c4 perempuan mobgolia tu..susah sangat simen terus

Anonymous
Guest
Anonymous

pot..pet..pot..pettt…apa?? pot pet..pot..pett… kah,,kah..kah… org gila meracau!

Tunjukkan kuasa orang muda menolak Penyangak Tua.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK …TUMBANGKAN PAKATAN PENIPU!!

Inshaa Allah Gerakan#UndiRosak akan meranapkan Pakatan Harapan secara total..

Jgn dicabar suara org muda.!!

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak…mak badak for all..idup amno/idup pas..takburrrrrr

Anonymous
Guest
Anonymous

pot..pet..pot..pettt…apa?? pot pet..pot..pett… kah,,kah..kah… org gila.. tau nak kalah…

Tunjukkan kuasa orang muda menolak Penyangak Tua.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK …TUMBANGKAN PAKATAN PENIPU!!

Inshaa Allah Gerakan#UndiRosak akan meranapkan Pakatan Harapan secara total..

Jgn dicabar suara org muda.!!

Anonymous
Guest
Anonymous

SELEPAS PRU…CAI2 HAPRAK FUKATAN HAPRAK AKAN BEREBUT RAMAI2 NAK MERAMAS TAIK MAHAKUTY DIKETUAI WAK SUMAN TEMPE….

KEH…KEH…KEH….KEH….KEH…

Anonymous
Guest
Anonymous

kita tangkap ramai2 puak2 ini..humban dalam black maria!

Madey akan ditangkap..percayalah!!

Anonymous
Guest
Anonymous

cyberpetpot umnobngok…vote for mak badak..mak for all

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

CONFIRMED TANAH FELDA DAH LESAP KENA SONGLAP…..Najib dah sedekahkan tanah felda di Jalan Merbok kpd sykt keciput (kroninya) untuk dimajukan dgn pembinaan bangunan KLVC ug bakal ada menara mengalahkan KL Twin Tower. Syarikat keciput yg tidak ada modal, hanya berbekalkan pinjaman bank. Siapa yg ada kuasa untuk memberi 'power of attorney' terhadap tanah felda tersebut, melainkan si penyamun Najib sorang sebagai PM. Yg lebih kartun teramat kartun, Sharir boleh kata tanah felda itu sekarang "dah selamat" berkat do'a Najib & Rosmah di Mekah baru2 ini. Sekarang kita fikir2kan….Wajarkah kerja haram mencuri dapat berkat dari Allah SWT……?? Lagipun, mana ada pindah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Serupa badut lawak je, itu Wak Suman Jawa
Dia anggap bagai nabi, itu Matdey ular sawa
Dua ekor ni sama je, dah dekat ujung nyawa
Belot dgn Umno sbb hilang projek & kecewa

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

CONFIRMED TANAH FELDA DAH LESAP KENA SONGLAP…..Najib dah sedekahkan tanah felda di Jalan Merbok kpd sykt keciput (kroninya) untuk dimajukan dgn pembinaan bangunan KLVC ug bakal ada menara mengalahkan KL Twin Tower. Syarikat keciput yg tidak ada modal, hanya berbekalkan pinjaman bank. Siapa yg ada kuasa untuk memberi 'power of attorney' terhadap tanah felda tersebut, melainkan si penyamun Najib sorang sebagai PM. Yg lebih kartun teramat kartun, Sharir boleh kata tanah felda itu sekarang "dah selamat" berkat do'a Najib & Rosmah di Mekah baru2 ini. Sekarang kita fikir2kan….Wajarkah kerja haram mencuri dapat berkat dari Allah SWT……?? Lagipun, mana ada pindah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

PAS research centre director Mohd Zuhdi Marzuki said the choices are either for PAS to remain in the opposition, or to join BN in forming the next government.

Kesimpulan, Pas cannot go alone coz TAK KUAT.

NO CHOICE GOT TO SLEEP WITH ORANG YANG PERNAH DIKAFIRKAN…UMNO. DENGAN MAS KAHWIN 200 odd millions whereby 90 millions go to Hadi and Friends.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak kisah lah..

madey dulu lagi anggap dpaig tu racist mcm babi..

skrg babi racist tu dia jilat sampai ke celah kangkang… kapir harbi..

tolong malu sikit la bongok oii.. nak gebang pasal UMNO PAS..

PAS pun berasal dari UMNO jg..sama2 saudara Islam… apa masalah ehh?? Syaitan Tua sudah marah ka???

kakakakakakaka…

YANG PENTING.. PAS AKAN HANCURKAN LUMATKAN UNDI Parti Bersatu Penyangak Malaya-KuttyTaik.. MATLAMAT UTAMA PAS BUKAN UNTUK MENANG..JIKA MEMANG BONUS.. TAPI HANCURKAN PAN PPBM DAN PH!! AMIIIN

kah..kah…kahh

Anjing dedak sudah terketar2…

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak…mak badak for all..idup amno/idup pas..takburrrrrr

Anonymous
Guest
Anonymous

Tunjukkan kuasa orang muda menolak Penyangak Tua.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK …TUMBANGKAN PAKATAN PENIPU!!

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak…mak badak for all..idup amno/idup pas..takburrrrrr

Anonymous
Guest
Anonymous

pot..pet..pot..pettt…apa?? pot pet..pot..pett… kah,,kah..kah… org gila meracau!

Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK …TUMBANGKAN MahaTaik Kutty Penyangak & PAKATAN PENIPU!!

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak..every friday is shopping day…idup amno, idup pas

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

CONFIRMED…..Najib dah sedekahkan tanah felda di Jalan Merbok kpd sykt keciput (kroninya) untuk dimajukan dgn pembinaan bangunan KLVC ug bakal ada menara mengalahkan KL Twin Tower. Syarikat keciput yg tidak ada modal, hanya berbekalkan pinjaman bank. Siapa yg ada kuasa untuk memberi 'power of attorney' terhadap tanah felda tersebut, melainkan si penyamun Najib sorang sebagai PM. Yg lebih kartun teramat kartun, Sharir boleh kata tanah felda itu sekarang "dah selamat" berkat do'a Najib & Rosmah di Mekah baru2 ini. Sekarang kita fikir2kan….Wajarkah kerja haram mencuri dapat berkat dari Allah SWT……?? Lagipun, mana ada pindah milik tanah tak melibatkan kos seperti… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Tunjukkan kuasa orang muda menolak Penyangak Tua.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK …TUMBANGKAN PAKATAN PENIPU!!

Inshaa Allah Gerakan#UndiRosak akan meranapkan Pakatan Harapan secara total..

Jgn dicabar suara org muda.!!

Anonymous
Guest
Anonymous

goyang badak..abang amno, lobai pas, jom goyang..
goyang badak (2x)

Anonymous
Guest
Anonymous

Tunjukkan kuasa orang muda menolak Penyangak Tua.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK …TUMBANGKAN PAKATAN PENIPU!!

Inshaa Allah Gerakan#UndiRosak akan meranapkan Pakatan Harapan secara total..

Jgn dicabar suara org muda.!!

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak…mak badak for all..idup amno/idup pas..takburrrrrr

Anonymous
Guest
Anonymous

14:50,…kau pun dah tua bangka.Propaganda PAS yang menaruh harapan kerana Hadi dijanjikan jawatan TPM.

Anonymous
Guest
Anonymous

ko tu bongok.. kalo nk TG Hadi nak jadi PM awal2 lagi dia boleh melutut jilat kaki dapig.. buang serban..pastu jual kalimah Allah…

bkn susah..

tkpayah la main propa bogok tu..yg gila meroyan nk jd Pii Em ialah MahaTaik Kuttylanak dan Kit Sial pemakan BABI!!

ad apaham ???

Anonymous
Guest
Anonymous

hadi jd pm kat bulan kot…2×5 ngan najib,,sorang penipu sorang perompak..taknurrrr

Anonymous
Guest
Anonymous

Goyang Lobai Goyang
PIS dah nak tumbang
Jangan tuduh orang sebarangan
Lobai hadi punya penangan.

Kenapa malu nak mengaku
Bukan kah gendang sudah dipalu
Berkawan umno kenapa malu
Janji tak tunai buruk siku.

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

CONFIRMED…..Najib dah sedekahkan tanah felda di Jalan Merbok kpd sykt keciput (kroninya) untuk dimajukan dgn pembinaan bangunan KLVC ug bakal ada menara mengalahkan KL Twin Tower. Syarikat keciput yg tidak ada modal, hanya berbekalkan pinjaman bank. Siapa yg ada kuasa untuk memberi 'power of attorney' terhadap tanah felda tersebut, melainkan si penyamun Najib sorang sebagai PM. Yg lebih kartun teramat kartun, Sharir boleh kata tanah felda itu sekarang "dah selamat" berkat do'a Najib & Rosmah di Mekah baru2 ini. Sekarang kita fikir2kan….Wajarkah kerja haram mencuri dapat berkat dari Allah SWT……?? Lagipun, mana ada pindah milik tanah tak melibatkan kos seperti… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman terus membebel serupa bapok jalang
Benda yg sama, dikopipes dan diulang-ulang
1 Feb nanti dia akan hadapi nasib yg malang
Mcm kain burok le, dia diusung bawa pulang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

mak badak memang selalu bebel kat najib..sebab dia tu bengap isu derma arab pun kantoi

Anonymous
Guest
Anonymous

Tunjukkan kuasa orang muda menolak Penyangak Tua.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK …TUMBANGKAN PAKATAN PENIPU!!

Inshaa Allah Gerakan#UndiRosak akan meranapkan Pakatan Harapan secara total..

Jgn dicabar suara org muda.!!

Anonymous
Guest
Anonymous

goyang badak..abang amno, lobai pas, jom goyang..
goyang badak (2x)

Anonymous
Guest
Anonymous

Tunjukkan kuasa orang muda menolak Penyangak Tua.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK …TUMBANGKAN PAKATAN PENIPU!!

Inshaa Allah Gerakan#UndiRosak akan meranapkan Pakatan Harapan secara total..

Jgn dicabar suara org muda.!!

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak…mak badak for all..idup amno/idup pas..takburrrrrr

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

CONFIRMED…..Najib dah sedekahkan tanah felda di Jalan Merbok kpd sykt keciput (kroninya) untuk dimajukan dgn pembinaan bangunan KLVC ug bakal ada menara mengalahkan KL Twin Tower. Syarikat keciput yg tidak ada modal, hanya berbekalkan pinjaman bank. Siapa yg ada kuasa untuk memberi 'power of attorney' terhadap tanah felda tersebut, melainkan si penyamun Najib sorang sebagai PM. Yg lebih kartun teramat kartun, Sharir boleh kata tanah felda itu sekarang "dah selamat" berkat do'a Najib & Rosmah di Mekah baru2 ini. Sekarang kita fikir2kan….Wajarkah kerja haram mencuri dapat berkat dari Allah SWT……?? Lagipun, mana ada pindah milik tanah tak melibatkan kos seperti… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

perjuangan mak badak akn diteruskan, dgn bantuan hantu amno dan lobai pas..idup mak

Anonymous
Guest
Anonymous

Cong ni yan jing kan zhe zi ji zui xin fu de dao ying Wo zai shou xin de mo qi shi ming tian de zhi ying Wu lun shi yuan jing shen me shi ji Zai tian tang yong bao huo shu ye liu li Wo ai ni wo gan qu Wei zhi de ren he ming yun Wo ai ni wo yuan yi Zhun ni lai ba hu de jue ding (jue ding jue ding…) Shi jie bian jing Ou er wo zhen de bu dong ni You you shui zhen dong zi ji Wang wang liang ge… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

goyang badak..abang amno, lobai pas, jom goyang..
goyang badak (2x)

Anonymous
Guest
Anonymous

Tunjukkan kuasa orang muda menolak Penyangak Tua.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK …TUMBANGKAN PAKATAN PENIPU!!

Inshaa Allah Gerakan#UndiRosak akan meranapkan Pakatan Harapan secara total..

Jgn dicabar suara org muda.!!

Anonymous
Guest
Anonymous

goyang badak..abang amno, lobai pas, jom goyang..
goyang badak (2x)

Anonymous
Guest
Anonymous

Tunjukkan kuasa orang muda menolak Penyangak Tua.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK …TUMBANGKAN PAKATAN PENIPU!!

Inshaa Allah Gerakan#UndiRosak akan meranapkan Pakatan Harapan secara total..

Jgn dicabar suara org muda.!!

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak…mak badak for all..idup amno/idup pas..takburrrrrr

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

CONFIRMED…..Najib dah sedekahkan tanah felda di Jalan Merbok kpd sykt keciput (kroninya) untuk dimajukan dgn pembinaan bangunan KLVC ug bakal ada menara mengalahkan KL Twin Tower. Syarikat keciput yg tidak ada modal, hanya berbekalkan pinjaman bank. Siapa yg ada kuasa untuk memberi 'power of attorney' terhadap tanah felda tersebut, melainkan si penyamun Najib sorang sebagai PM. Yg lebih kartun teramat kartun, Sharir boleh kata tanah felda itu sekarang "dah selamat" berkat do'a Najib & Rosmah di Mekah baru2 ini. Sekarang kita fikir2kan….Wajarkah kerja haram mencuri dapat berkat dari Allah SWT……?? Lagipun, mana ada pindah milik tanah tak melibatkan kos seperti… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kah…kah…kah..

WAK Sumak BAPOK TUA asik wirid kutuk Najib lagi.. dah tak lut da la woii..

kah..kah..kah.. tggul bodoh oii.. ko kasi back fire balik le pd Mamak Kutty.. FELDA punya isu tanah dapat balik selamat..tp Najib tetap mau siasat siapa punca…

aku takut terketar Kutty penyangak… ada barua dlm FELDA…

BAPOK Suman.. ko tak gi Solat Jumaat ke???

Anonymous
Guest
Anonymous

Bapak kau yg tak g jummat ade tgh melepak dalam kebun sawit dok pekena balut…

Kikiki

Anonymous
Guest
Anonymous

orang amno memang jahilll..tapi lobai pas sayang..idup mak badak

Anonymous
Guest
Anonymous

Yan lei yi qian zai kan yi yan ni mo hu ce lian Zhe hui bu hui shi zui hou ji nian Wo yi shi ni er ni yi shi chuang wai de yin tian Yi ju bao qian dou jiang zai zui bian [Chorus:] Wo gao bu dong wo men dao di zen me le Cheng shi de bei hou shi fou zhu zhe shang kou Wo xiang bu tou wo men de ai zen me le Yu xia guo yi hou shi fou neng rang shen me fu huo Ni de xiao lian hai zai xiong qian huang… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Perggh macai BAPOK Suman main hanset dalam jamban mase Tok Imam (PAS) tgh Solat.. 2.06 … mmmg sah ko ni munafik tak Solat!

Anonymous
Guest
Anonymous

mak badak memang x solat ..mak tgh tgk beg hermes..hihi..diamond pink mak kasik jo lho simpan

Anonymous
Guest
Anonymous

Tunjukkan kuasa orang muda menolak Penyangak Tua.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK …TUMBANGKAN PAKATAN PENIPU!!

Inshaa Allah Gerakan#UndiRosak akan meranapkan Pakatan Harapan secara total..

Jgn dicabar suara org muda.!!

Anonymous
Guest
Anonymous

goyang badak..abang amno, lobai pas, jom goyang..
goyang badak (2x)

Anonymous
Guest
Anonymous

Munafik mcm ko nak menang pru?

kasi jahanam tanah air. Bukan Najib yang tak betul tapi puak munafik mcm ko dn Mahataik Kutty yang jahat sbrnya

Solat pun tak tentu hala.. entah2 kaki langgah arak dengan main betina.. sbb itu hati ko HITAM BUSUK.. sahabt pada SYAITAN!

Ko takkan berjaya tumbangkan UMNO BN

Inshaa Allah.

Pasti tumbang ialah Mahadeyy dan Pakaton!

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak…mak badak for all..idup amno/idup pas..takburrrrrr

Anonymous
Guest
Anonymous

pot..pet..pot..pettt…apa?? pot pet..pot..pett… kah,,kah..kah… org gila meracau!

Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK …TUMBANGKAN MahaTaik Kutty Penyangak & PAKATAN PENIPU!!

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak..every friday is shopping day…idup amno, idup pas

Anonymous
Guest
Anonymous

cyberpetpot umnobngok…vote for mak badak..mak for all

Anonymous
Guest
Anonymous

cyberpetpot umnobngok…vote for mak badak..mak for all

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

CONFIRMED…..Najib dah sedekahkan tanah felda di Jalan Merbok kpd sykt keciput (kroninya) untuk dimajukan dgn pembinaan bangunan KLVC ug bakal ada menara mengalahkan KL Twin Tower. Syarikat keciput yg tidak ada modal, hanya berbekalkan pinjaman bank. Siapa yg ada kuasa untuk memberi 'power of attorney' terhadap tanah felda tersebut, melainkan si penyamun Najib sorang sebagai PM. Yg lebih kartun teramat kartun, Sharir boleh kata tanah felda itu sekarang "dah selamat" berkat do'a Najib & Rosmah di Mekah baru2 ini. Sekarang kita fikir2kan….Wajarkah kerja haram mencuri dapat berkat dari Allah SWT……?? Lagipun, mana ada pindah milik tanah tak melibatkan kos seperti… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Dah tak gebang lebat lagi Wak Suman kadok
Kini dia sedar, diri bukan singa tapi pelandok
Nanti rasa le hamba punya penumbok cedok
Kalu tak di kubor, hospital jadi tempat dudok

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Tunjukkan kuasa orang muda menolak Penyangak Tua.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK …TUMBANG PAKATAN PENIPU!!

Tunjukkan kuasa orang muda menolak Penyangak Tua.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK …TUMBANG PAKATAN PENIPU!!

Tunjukkan kuasa orang muda menolak Penyangak Tua.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK …TUMBANG PAKATAN PENIPU!!

Inshaa Allah Gerakan#UndiRosak akan meranapkan Pakatan Harapan secara total..

Jgn dicabar suara org muda.!!

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak…mak badak for all..idup amno/idup pas..takburrrrrr

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

CONFIRMED…..Najib dah sedekahkan tanah felda di Jalan Merbok kpd sykt keciput (kroninya) untuk dimajukan dgn pembinaan bangunan KLVC ug bakal ada menara mengalahkan KL Twin Tower. Syarikat keciput yg tidak ada modal, hanya berbekalkan pinjaman bank. Siapa yg ada kuasa untuk memberi 'power of attorney' terhadap tanah felda tersebut, melainkan si penyamun Najib sorang sebagai PM. Yg lebih kartun teramat kartun, Sharir boleh kata tanah felda itu sekarang "dah selamat" berkat do'a Najib & Rosmah di Mekah baru2 ini. Sekarang kita fikir2kan….Wajarkah kerja haram mencuri dapat berkat dari Allah SWT……?? Lagipun, mana ada pindah milik tanah tak melibatkan kos seperti… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Najib gentleman, kesilapan dia mengaku
Ini membuat cai2 haprak sentap terpaku
Makiin bengang lah, Othaman kera duku
Aota tohmah yg dia susun tetap tak laku

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro, TokKuttyTaik makin tertekan.. USD to MYR mencecah telah meningkat baik kepada RM3.88.. TANPA TAMBATAN.. iaitu ia dinamik dengan kekauatan sebenar ekonomi Najib Razak…Alhamdulillah.. pemimpin macam ni baru betul2 hebat..

bukan macam Penyangak Bertopeng! zaman macam TonKuttyTaik tambat ringgit sampai ekonomi negara kaku..

Tak was2 lagi memang DS Najib bijak dari mamak tongkang penyangak Madey.. undi lah UMNO BN Inshaa Allah rakyat terbela..!!

Hidup UMNO BN!!

Anonymous
Guest
Anonymous

mak badak nk nyopping jap

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

CONFIRMED…..Najib dah sedekahkan tanah felda di Jalan Merbok kpd sykt keciput (kroninya) untuk dimajukan dgn pembinaan bangunan KLVC ug bakal ada menara mengalahkan KL Twin Tower. Syarikat keciput yg tidak ada modal, hanya berbekalkan pinjaman bank. Siapa yg ada kuasa untuk memberi 'power of attorney' terhadap tanah felda tersebut, melainkan si penyamun Najib sorang sebagai PM. Yg lebih kartun teramat kartun, Sharir boleh kata tanah felda itu sekarang "dah selamat" berkat do'a Najib & Rosmah di Mekah baru2 ini. Sekarang kita fikir2kan….Wajarkah kerja haram mencuri dapat berkat dari Allah SWT……?? Lagipun, mana ada pindah milik tanah tak melibatkan kos seperti… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman, benda seinci dibuat jadi sedepa
Tapi dah diam, pasal hamba ajak jumpa
1 Feb nantii, jgn lah Wak nak buat2 lupa
Jgn pula tangan hamba terketar hampa

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Kedondong opo salak
Ono dalam bakol
Najib opo perompak
Wes beneran wes terkantol…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Tunjukkan kuasa orang muda menolak Penyangak Tua.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK …TUMBANG PAKATAN PENIPU!!

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak…mak badak for all..idup amno/idup pas..takburrrrrr

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

CONFIRMED…..Najib dah sedekahkan tanah felda di Jalan Merbok kpd sykt keciput (kroninya) untuk dimajukan dgn pembinaan bangunan KLVC ug bakal ada menara mengalahkan KL Twin Tower. Syarikat keciput yg tidak ada modal, hanya berbekalkan pinjaman bank. Siapa yg ada kuasa untuk memberi 'power of attorney' terhadap tanah felda tersebut, melainkan si penyamun Najib sorang sebagai PM. Yg lebih kartun teramat kartun, Sharir boleh kata tanah felda itu sekarang "dah selamat" berkat do'a Najib & Rosmah di Mekah baru2 ini. Sekarang kita fikir2kan….Wajarkah kerja haram mencuri dapat berkat dari Allah SWT……?? Lagipun, mana ada pindah milik tanah tak melibatkan kos seperti… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

BN di hati rakyat pasti tak kan luput
Tak tergugat dek PH yng cikai ciput
Keadaan PH kini kian tenat semput
Lepas PRU14, akan matii dan reput

Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

CONFIRMED…..Najib dah sedekahkan tanah felda di Jalan Merbok kpd sykt keciput (kroninya) untuk dimajukan dgn pembinaan bangunan KLVC ug bakal ada menara mengalahkan KL Twin Tower.

Syarikat keciput yg tidak ada modal, hanya berbekalkan pinjaman bank. Siapa yg ada kuasa untuk memberi 'power of attorney' terhadap tanah felda tersebut, melainkan si penyamun Najib sorang sebagai PM. Yg lebih kartun teramat kartun, Sharir boleh kata tanah felda itu sekarang "dah selamat" berkat do'a Najib & Rosmah di Mekah baru2 ini.

Sekarang kita fikir2kan….
Wajarkah kerja haram mencuri dapat berkat dari Allah SWT……??

Anonymous
Guest
Anonymous

Liang ge ren yi qi kan yu ting bai tou de fu shi shan mei jing Na zhong jian ding he zhu jing xiang yi hou de wo he ni Yi dou de xue xiang liu xing lu tian wen quan bei dui ni Wo xu de yuan shi mi mi Bu gan da sheng shuo duo yao xing fu man zu Pa shi jie ting jian hui tai ji du Zhi wu tian si ye de luu xing Jian tie le hou hou de hui yi Fa xian le geng duo de ni geng hao de ni lian xiang… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak…mak badak for all..idup amno/idup pas..takburrrrrr

Anonymous
Guest
Anonymous

Zaman Nabi Musa dahulu pun ada juga terdapat bani Israel yang tidak yakin untuk menyeberangi laut yang sudah terbelah untuk mereka seberangi. Akhirnya semua menyeberangi dengan selamat dan tiada seorang pun yang duduk protes atau menyambut kedatangan Firaun dan bala tenteranya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Begitulah juga kita di zaman ini… bila berhadapan dgn bala tentera Mahafiraun nanti…

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Pengakuan najib 1mdb gagal dan lemah menunjukan najib dan seluruh kepimpinan umno angkuh dan bongkak ketika saya & teman2 seperjuangan tanpa lelah & sesen pun dedak membongkar penipuan pasangan laki bini raja & ratu klepet paling unggul dalam sejarah dunia. Wahai teman sebangsa ku sekelian…. Tahukah anda semua berapa banyak dah tanah pusaka & aset negara digadai jual kpd China Komunis, ibarat Najib berkhianat melakukan satu lagi episod 'penjajahan bentuk baru kuasa asing' terhadap bumi yg tercinta ini…..?? Amat mengguriskan hati bila dikenangkan pengorbanan anggota keselamatan kita disia-siakan oleh Najib. Betapa ramainya perwira2 kita dulu yg terkorban & cacat anggota… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Najib gentleman, kesilapan dia mengaku
Ini membuat cai2 haprak sentap terpaku
Makiin bengang lah, Othaman kera duku
Aota tohmah yg dia susun tetap tak laku

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Dah jadi viral seantero dunia…. Indonesia kini ketawakan kebodohan Najib. CONFIRMED…..Najib dah sedekahkan tanah felda di Jalan Merbok kpd sykt keciput (kroninya) untuk dimajukan dgn pembinaan bangunan KLVC ug bakal ada menara mengalahkan KL Twin Tower. Syarikat keciput yg tidak ada modal, hanya berbekalkan pinjaman bank. Siapa yg ada kuasa untuk memberi 'power of attorney' terhadap tanah felda tersebut, melainkan si penyamun Najib sorang sebagai PM. Yg lebih kartun teramat kartun, Sharir boleh kata tanah felda itu sekarang "dah selamat" berkat do'a Najib & Rosmah di Mekah baru2 ini. Sekarang kita fikir2kan….Wajarkah kerja haram mencuri dapat berkat dari Allah SWT……??… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kemain lagak juah Suman tua bangka jin ifrit
Tapi tak daya nak langkah sekaki punya parit
Pelir dia kecut lembik , bini dia batin menjerit
Hanya mampu tengok jer bila bini selak burit

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Yello jib..yello jib
Ringge po ringge….??

Sejak-semenjak najib mengaku kesilapan & kerugian 1mdb, dan
terlondehnya penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah kaku sejuk mati pucuk…..!!

Yello jib..yello jib
Ringge po ringge….??

Anonymous
Guest
Anonymous

Yen ing tawang ono lintang, cah ayu Aku ngenteni tekamu Marang mego ing angkoso, nimas Sun takokke pawartamu Janji-janji aku eling, cah ayu Sumedhot rasaning ati Lintang-lintang ngiwi-iwi, nimas Tresnaku sundhul wiyati Dek semono, janjimu disekseni Mego kaltiko, kairing roso tresno asih Yen ing tawang ono lintang, cah ayu Rungokno tangis ing ati Binarung swaraning ratri, nimas Ngenteni mbulan ndadari Janji-janji aku eling, cah ayu Sumedhot rasaning ati Lintang-lintang ngiwi-iwi, nimas Tresnaku sundhul wiyati Dek semono, janjimu disekseni Mego kartiko, kairing roso tresno asih Yen ing tawang ono lintang, cah ayu Rungokno tangis ing ati Binarung swaraning ratri, nimas Ngenteni… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Pengakuan najib 1mdb gagal dan lemah menunjukan najib dan seluruh kepimpinan umno angkuh dan bongkak ketika saya & teman2 seperjuangan tanpa lelah & sesen pun dedak membongkar penipuan pasangan laki bini raja & ratu klepet paling unggul dalam sejarah dunia. Wahai teman sebangsa ku sekelian…. Tahukah anda semua berapa banyak dah tanah pusaka & aset negara digadai jual kpd China Komunis, ibarat Najib berkhianat melakukan satu lagi episod 'penjajahan bentuk baru kuasa asing' terhadap bumi yg tercinta ini…..?? Amat mengguriskan hati bila dikenangkan pengorbanan anggota keselamatan kita disia-siakan oleh Najib. Betapa ramainya perwira2 kita dulu yg terkorban & cacat anggota… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Huang Jin Hai An De An Bian Wo Men Jian Bing Zhe Jian Jie Jing De Lan Tian Qing Che De Shui Mian Wen Cheng Yi Tiao Hai Ping Xian Kan Ni Wen Rou De Shuang Yan Tan Zhe Ji Ta De Xian Ge Ci Shi Nuo Yan Xuan Luu Shi Yi Lian Chang Chu Yi Shou Wu Yue Tian Wu Yue De Tian Gang Dan Sheng De Ai Lian Jin Wo De Shou Li Mian You Hao Duo Ming Tian Wu Yue De Tian Meng Kai Shi Yao Xian Yan Qian Fang Wan Yan Yi Chang Chuan De Xin… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak…mak badak for all..idup amno/idup pas..takburrrrrr

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Kejora hari ini raK putus2 berdo'a dgn lagu2 tamil semoga cuti sakan najib & rosmah ke India selamat pergi & pulang.

Yello jib..yello jib
Ringge po ringge….??

Sejak-semenjak najib mengaku kesilapan & kerugian 1mdb, dan
terlondehnya penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah kaku sejuk mati pucuk…..!!

Yello jib..yello jib
Ringge po ringge….??

Anonymous
Guest
Anonymous

Jamur-an ya ge-ge thok
Ja-mur a-apa-ya gege thok
Jamur gajih mberjijih sak
ara-a-ra sira bage jamur apa?
Jamur apa?
Jamur gagak
Gaok gaok gaok
gaok gaok
Jamur-an ya ge-ge thok
Ja-mur a-apa-ya gege thok
Jamur gajih mberjijih sak
ara-a-ra sira bage jamur apa?
Jamur apa?
Jamur kethek menek
Uwite ra ana kethek
Kethek menek Kethek menek
Kethek menek Kethek menek
Kethek menek Kethek menek
Kethek menek Kethek menek

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Ndass mu krewak, ojo ngawur kayak wong gonjol, Kejora….!!

Sejak-semenjak najib mengaku kesilapan & kerugian 1mdb, dan
terlondehnya penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah kaku sejuk-sesejuk bak mati pucuk…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora ini, memang patut dihempuk dan balun
Tiada adap tiada adat, apa lagi budi pekerti Perangai memang ssial mulut kalahkan Firaun
Kejora lambang UMNO, UMNO memang wajib mati

haposkaumnobnpas hapuskanumnobnpas haposkan

Anonymous
Guest
Anonymous

du du du du du du… xie xie ni ru ci wen rou peng zhe ai qing jing jing deng hou wo de shuang shou, qi shi tong yang zai chan dou dan wo neng gei ni shen me wo zhi shi yi ge ta yi wang de wo xin bei yi sao er kong wo hui ba ni zhong zai wo xin zhong ye xu mou tian hui zhong yu zai ci zhang chu yi ge meng buzhidao bu ming liao bu xiang yao wei shen me wo de xin ming ming shi xiang kao jin que gu dan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Udah2 le aota, Suman tua renta busuk hapak
Tak komen kah, berbillion yg Matdey rompak
Salah orang jer yg ifrit dajal ini asyik nampak
1 Feb nanti siap le ko akan makan penyepak

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Sejak-semenjak najib mengaku kesilapan & kerugian 1mdb, dan
terlondehnya penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah kaku sejuk mati pucuk…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Ning stasiun balapan
Kuto solo sing dadi kenangan
Kowe karo aku
Naliko ngeterke lungamu

Ning stasiun balapan
Rasane koyo wong kelangan
Kowe ninggal aku
Ra kroso netes eluh ning pipiku

Da a… Dada sayang
Da… .. Slamat jalan

Janji lungo mung sedelo
Jare sewulan ra ono
Pamitmu naliko semono
Ning stasiun balapan solo

Jare lungo mung sedelo
Malah tanpo kirim warto
Lali opo pancen nglali

Yen eling mbok enggal bali

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Ndass mu krewak, ojo ngawur kayak wong gonjol, Kejora….!!

Sejak-semenjak najib mengaku kesilapan & kerugian 1mdb, dan
terlondehnya penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah kaku sejuk-sesejuk bak mati pucuk…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Budin toyol..pakatan dajal mungkar nak bercerita pasal pahala pulak..kepala mak bapak kau lah..

Anonymous
Guest
Anonymous

Nampak sangat PH sudah semakin terdesak
Pelbagai cara fitnah BN dan Pas cuba diasak
Gaya dakyah puak haprak ini, kita dah masak
Apa ke jadah pula Umno nak bagi undi rosak

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Shahrir Samad berlagak jadi 'pak dalang' untuk 'wayang kulit berjudul kelicikan ketua lanun bugis bernama Mappadulung Daeng Mattimung Karaeng Sanrobone'. Sharir 3 minggu lepas bagai nak rak kata felda akan ambil semula tanah yg hilang dan akan memberhentikan projek KL Vertical City (KLVC). Alih2 kini Shahrir boleh pulak klentong projek KLVC akan diteruskan pembinaannya dan tanah felda itu dah dikembalikan tanpa sebarang kos.Bukankah ini lawak bodoh dan cerita kartun…..?? Shahrir ni buat malukan orang JB saja. Dia telah menyerlahkan kebodohannya.Kalau dah diteruskan juga projek KLVC ni dan dijual kpd org ramai, automatik tanah tu betukar menjadi hak milik strata. Dah… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

CONFIRMED…..Najib dah sedekahkan tanah felda di Jalan Merbok kpd sykt keciput (kroninya) untuk dimajukan dgn pembinaan bangunan KLVC ug bakal ada menara mengalahkan KL Twin Tower.

Syarikat keciput yg tidak ada modal, hanya berbekalkan pinjaman bank. Siapa yg ada kuasa untuk memberi 'power of attorney' terhadap tanah felda tersebut, melainkan si penyamun Najib sorang sebagai PM. Yg lebih kartun teramat kartun, Sharir boleh kata tanah felda itu sekarang "dah selamat" berkat do'a Najib & Rosmah di Mekah baru2 ini.

Sekarang kita fikir2kan….
Wajarkah kerja haram mencuri dapat berkat dari Allah SWT……??

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Setelah berkaraoke & menari 'sha la la'.
Najib akhirnya mengakui syarikat pelaburan yang ditubuhkannya itu adalah suatu kegagalan. Tapi…adakah pengakuan Najib itu jujur atau hanya satu lagi episod bohong sandiwara Najib untuk PRU 14 tak lama lagi…..??

Kalau Najib jujur & ikhlas, dia wajib keluarkan laporan audit 1mdb yg di OSA & diRosmah-Mansuhkan atau diSOSMAHkan, kenapa dirahsiakan…tak gitu……??

Anonymous
Guest
Anonymous

Otaman taik..tak payah rayu sgt..ph akan dikuburkan selama2nya..rakya bodoh dr puak2 kau blh lah undi ph..

Anonymous
Guest
Anonymous

1159, rakyat tak bodoh..orang amno cam ko je yg bodoh..hidup mak badak

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Betul tuu sdra 12:02…

Sejak-semenjak najib mengaku kesilapan & kerugian 1mdb, dan
terlondehnya penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah kaku sejuk-sesejuk bak mati pucuk…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak payahlah Kejora bersandiwara nak berlakon lagi
Satu Malaysia sudah tahu umnobn dah tekancing gigi
Gerakan#undiRosak akan backfire, kpd PH undi kan pergi
Rakyat dah tidak mahu berkerajaankan kleptokrasi lagi

hamposkanumnobnpas hapuskanumnobnpas haposkan

Anonymous
Guest
Anonymous

Lir ilir lir ilir
Tandure wus sumilir
Tak ijo royo royo
Tak sengguh temanten anyar

Bocah angon, bocah angon
Penekna blimbing kuwi
Lunyu lunyu penekna
Kanggo mbasuh dodotira

Dodotira dodotira
Kumintir bedah ing pinggir
Dondomana, jlumatana
Kanggo seba mengko sore

Mumpung padang rembulane
Mumpung jembar kalangane
Yo surak'o surak hiyoo

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Ndass mu krewak, ojo ngawur kayak wong gonjol, Kejora….!!

Sejak-semenjak najib mengaku kesilapan & kerugian 1mdb, dan
terlondehnya penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah kaku sejuk-sesejuk bak mati pucuk…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman bapok bacul terus melopong terkedu
Keadaan dia kini serupa orang mabok candu
Cara dia menyamar anon, hamba dapat hidu
Mau fitnah cgu Kejora, diupload lagu2 Hindu

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Yello jib..yello jib
Ringge po ringge….??

Sejak-semenjak najib mengaku kesilapan & kerugian 1mdb, dan
terlondehnya penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah kaku sejuk mati pucuk…..!!

Yello jib..yello jib
Ringge po ringge….??

Anonymous
Guest
Anonymous

Putraku si Andhe Andhe Andhe Lumut Temuruna ana putri kang unggah-unggahi Putrine, ngger, sing ayu rupane Klenthing Abang iku kang dadi asmane Adhuh, Ibu, kula dereng purun Adhuh, Ibu kula mboten mudhun Nadyan ayu sisane si Yuyu Kang-kang Putraku si Andhe Andhe Andhe Lumut Temuruna ana putri kang unggah-unggahi Putrine, ngger, sing ayu rupane Klenting Ijo iku kang dadi asmane Adhuh, Ibu, Ibu sampun meksa Kang putra taksih dereng kersa Amargi putra taksih nandhang asmara Adhuh, Ibu, kula dereng purun Adhuh, Ibu kula mboten mudhun Nadyan ayu sisane si Yuyu Kang-kang Putraku si Andhe Andhe Andhe Lumut Temuruna ana putri… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Ojo ngawur kayak wong gonjol, Kejora….!!

Betul tuu sdra 12:02…

Sejak-semenjak najib mengaku kesilapan & kerugian 1mdb, dan
terlondehnya penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah kaku sejuk-sesejuk bak mati pucuk…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Bagi penyokong yang tak berminat pd UMNO BN.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK

Inshaa Allah Gerakan#UndiRosak akan meranapkan Pakatan Harapan secara total.. Jgn dicabar suara org muda.!!

Bagi penyokong yang tak berminat pd UMNO BN.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK

Anonymous
Guest
Anonymous

jom lobai pas dan amno..mak badak for all..takburrr

Anonymous
Guest
Anonymous

Bagi penyokong yang tak berminat pd UMNO BN.. Jom sokong PH

Inshaa Allah Gerakan#UndiPH akan meranapkan BN secara total.. Jgn dicabar suara org muda.!!

Bagi penyokong yang tak berminat pd UMNO BN.. Jom sokong GERAKAN#UNDIPH

Anonymous
Guest
Anonymous

Pillai Nila Irandum Vellai Nila.. Lalala Pillai Nila Irandum Vellai Nila.. Lalala Alai Polave Vilayaadume Sugam Nooraagume Man Mele Thullum Maan Pole Pillai Nila Irandum Vellai Nila.. Lalala Ennaalum Nammai Vittu Pogaathu Vasantham Tholodu Roja Rendu Urangum Thallaadum Pookal Elaam Vilayaada Azhaikkum Yethetho Ezhai Manam Ninaikkum Thennai Ilancholai Paalai Vidum Naalai Thennai Ilancholai Paalai Vidum Naalai Kai Irandil Alli Kondu Kaathodu Annai Manam Paadum Kangal Moodum Pillai Nila Irandum Vellai Nila.. Lalala Alai Polave Vilayaadume Sugam Nooraagume Man Mele Thullum Maan Pole Aalaana Singam Rendum Kai Veesi Nadanthaal Kaaladiyil Boomi Elaam Adangum Singaara Thangam Rendum Thaer Pola Valanthaal Aagayam Inge… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

vote for mak badak

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Yello jib..yello jib
Ringge po ringge….??

Sejak-semenjak najib mengaku kesilapan & kerugian 1mdb, dan
terlondehnya penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah kaku sejuk mati pucuk…..!!

Yello jib..yello jib
Ringge po ringge….??

Anonymous
Guest
Anonymous

1116 conth macai umnobnpas yg sudah tergadai bodi
Segala musliat tipudaya mereka dgn tuntas kita puntal
Habis modai campak hamPAS macam keldai mabok todi
Sama2 kita lihat sat lagi keluaq pula tulisan pintal2

Anonymous
Guest
Anonymous

Sepine ing wengi iki Aku eling Atiku mung tansah eling karo kowe Angin parama ribut Tansah ngelingake Aku ora bakal lali karo kowe Aku kangen kowe Esuk awan wengi sore Aku kangen kowe Cah ayu aku neng kene Aku kangen kowe Entenono sak tekane Aku kangen kowe Aku kangen karo kowe Kangen kangen Yang aku kangen Ngenteni kowe aku neng kene Eling alismu eling pipimu Ugo eling kuwi ayumu cah ayu Neng kene kangen atiku kangen Mung eling karo kowe cah ayu by Mgid Puchong Batu Dua Belas Wife Melts Down After Her Husband Finds Her 3 Year … Pelajar… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Bagi penyokong yang tak berminat pd UMNO BN.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK

Bagi penyokong yang tak berminat pd UMNO BN.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK

Bagi penyokong yang tak berminat pd UMNO BN.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK

Anonymous
Guest
Anonymous

jom lobai pas dan amno..mak badak for all..takburrr

Anonymous
Guest
Anonymous

Mmm Mmm Mmm Mmm Aaraaro Mmm Mmm Mmm Mmm Aaraaro Mmm Mmm Mmm Mmm Kanne Nee Aala Pirandhavan Aararoo Mmm Mmm Mmm Mmm Aararoo Mmm Mmm Mmm Mmm Aararoo Mmm Mmm Mmm Mmm Kanne Nee Aala Pirandhavan Aararoo Seelan Seiye Aararoo Semitha Sirippe Aararoo Padiga Vizhiyil Nee Paarthaal Mudiyum Thuyaram Aararoo Un Siru Kaiyin Asaivinile En Boomi Suzhandridum Aararo Unn Oor Idhaya Thudipinile En Kaalam Adangidum Aararoo Mmm Mmm Mmm Mmm Aararoo Mmm Mmm Mmm Mmm Aararoo Mmm Mmm Mmm Mmm Kanne Nee Aala Pirandhavan Aararoo Mannil Thondrum Uyirukku Yedho Artham Irukumada Endhan Artham Nee Dhaane Endhan Andham Nee Dhaane… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Yello jib..yello jib
Ringge po ringge….??

Sejak-semenjak najib mengaku kesilapan & kerugian 1mdb, dan
terlondehnya penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah kaku sejuk mati pucuk…..!!

Yello jib..yello jib
Ringge po ringge….??

Anonymous
Guest
Anonymous

Rungokno jerit atiku iki, Sing bingung noto roso neng ati.. Pengenku kowe ngerti, Sing tak pikir saiki.. Tulung kowe ojo salah tompo, Ojo mbok pikir aku ngeliyo.. Kabeh iki kahanan, Ra iso neruske katresnan.. Jujur aku isih sayang, Wegah kelangan.. Mergo tresno wis tak patri, Neng njero ati.. Nanging arep piye meneh, Iki wis kahanan kudu pisahan.. Jalukku kowe ojo nangis, Mergo lungaku.. Mungkin iki wis ginaris, Dudu penjalukku, Nglungani sliramu.. Abot rasane pangapurane.. Ora ono niatku ngelarani atimu, Rungokno aku senajano aku sing kleru.. Tak akoni pancen gede roso tresnaku, Yo mung kanggo awakmu.. Cukup pisan iki, Kowe loro… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Ndass mu krewak, ojo ngawur kayak wong gonjol, Kejora….!!

Sejak-semenjak najib mengaku kesilapan & kerugian 1mdb, dan
terlondehnya penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah kaku sejuk-sesejuk bak mati pucuk…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau peluang terbaik yg ada sekarang tidak digunakan sebaiknya utk menolak Najib serta UMNO BN,Malaysia dan kebajikan rakyat tak mungkin akan berubah untuk satu tempoh yang lebih lama. Kita akan terus ketinggalan berbanding negara2 jiran yang dulunya di belakang Malaysia. Kini negara2 tetangga seperti Thailand dan Indonedia kian jauh ke hadapan dan senua itu hanya berlaku kerana rakyat mereka berani melakukan perubahan. Siapa cakap perubahan kepimpinan negara merosakkan negara? Hakikat dan realitinya telah dibuktikan negara tetangga terdekat. Islam menganjurkan kita berhijrah untuk perubahan yang positif. Andai kita gagal dan takut melakukan hijrah disaat yang kian genting ini, jangan salahkan atau… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kaah..kahh..kahhh

Puak MadeyKuttyTaik sudahh kecutt perottt

Bagi penyokoang yang tak berminat pd UMNO BN.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK

Bagi penyokoang yang tak berminat pd UMNO BN.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK

Bagi penyokoang yang tak berminat pd UMNO BN.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK

Anonymous
Guest
Anonymous

jom lobai pas dan amno..mak badak for all..takburrrrrrr(10 x)

Anonymous
Guest
Anonymous

Yaanji Yaanji En Nenjil Vandhu Vandhu Nikkura Yen? Enna Saanji Saanji Nee Parthu Unnil Sikka Vaikura Yen? Kanavinil Mulaikiraai Imai Anaikkayil Naan Vina Vena Valaigiren Unai Ninaikayil Oh Nenjaathiye Nenjaathiye Neethaanadi En Vaazhkaiye Oh Ho Oh Nee Enbathey Naan Engira Neeye Oh Nenjaathiye Nenjaathiye Neethaanadi En Vaazhkaiye Oh Ho Oh Nee Enbathey Naan Engira Neeye Yaanji Yen? Menmaiyaai Mella Nagarum Enthan Naatkurippil Vanmayaai Nee Vanthu Serum Maayam Enna Ennavo Seigiraai Nee En Aayul Ellaigal Pol Aagiraai Oh Ho Oh Gaanthamai Ennai Eirkkum Undhan Anbu Indru Saanthamaai Ennai Katti Podum Jaalam Enna? Ketkiren Kooradi Pennmaye Vaazhka Pogum Dhooram Neeyum Naanum Poga… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Yello jib..yello jib
Ringge po ringge….??

Sejak-semenjak najib mengaku kesilapan & kerugian 1mdb, dan
terlondehnya penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah kaku sejuk mati pucuk…..!!

Yello jib..yello jib
Ringge po ringge….??

Anonymous
Guest
Anonymous

ROSO NENG NJERO ATI, ORA ISO TAK APUSI.. KADANG NYESEK NENG DODO, NANGING AKU BISO OPO.. BINGUNG RASANE ATI, PIYE KUDU NYIKAPI.. TRESNOKU, SOYO GEDE NGGO AWAKMU.. PR: OJO DADI ATIMU, AKU ORA ISO KETEMU.. MERGO KEWAJIBANMU, KUDU DAMPINGI BOJOMU.. KABEH UWIS TAK TOMPO, KABEH UWIS TAK PIKIRNO.. SENAJAN AKU, MUNG DADI SELIR ATIMU.. AKU ORA NUNTUT OPO-OPO, PENGENKU IKI YO MUNG TRESNO.. MERGO AWAKMU, SING NGGAWE SENENG ATIKU.. LK: PANGAPURANE AWAKKU, DURUNG ISO NGGAWE ATIMU.. SESENENG KOYO BOJOKU, SABARO SELIR ATIKU.. PR: KABEH KUWI WIS TAK TOMPO, SENAJAN KADANG ATI LORO.. NANGING PIYE MANEH, WIS GARISE SING KUOSO.. REFF:… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Kedondong opo salak
Ono dalam bakol
Najib opo perompak
Wes beneran wes terkantol…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Finally.. Budin cacai Madey Penyangak berasa ketar dan takut dan akui bahawa Gerakan#UndiRosak itu datangkan dari penyokong Pakatoon .. BKAN dari UMNO. Madey Penyangak dgn celupar nya fitnah itu kerja UMNO. Bodoh orang tua bongkak ni. Jgn bodoh lah, org UMNO tulen yg bukan hantu raya Madey Penyangak takkan buat undi rosak pada parti berjasa ni utk jd pengkhianat mcm Kutty Penyangak. So, Budin penyangak boleh bungkus brg2 untuk cabut lari..gelombang utk jatuhkan PH sgt kuat.. Org muda akan ajar Ketua Penyangak Tua yg bangang bongkak itu.. Bagi penyokoang yang tak berminat pd UMNO BN.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK TUNJUKKAN KUASA… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

jom sokong

#undirosaknajib

#undiprotesnajib

#undilobaijilatjubonajib

Anonymous
Guest
Anonymous

Bagi penyokoang yang tak berminat pd UMNO BN.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK

Bagi penyokoang yang tak berminat pd UMNO BN.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK

Bagi penyokoang yang tak berminat pd UMNO BN.. Jom sokong GERAKAN#UNDIROSAK

Anonymous
Guest
Anonymous

jom lobai pas dan amno..mak badak for all..takburrr

Anonymous
Guest
Anonymous

Elangaathu Veesudhey Isai Pola Pesudhey Valaiyaadha Moongilil Raagam Valainchu Odudhey Megham Muzhichu Ketkudhey Karum Paarai Manasula Mayil Thogai Virikkudhey Mazhai Chaaral Thelikkudhey Pul Veli Paadhai Virikkudhey Vaanavil Kudaiyum Pudikkudhey Pul Veli Paadhai Virikkudhey Vaanavil Kudaiyum Pudikkudhey Maniyin Osai Kettu Mana Kadhavu Thirakkudhey Puthiya Thaalam Pottu Udal Kaatril Midhakkudhey Elangaathu Veesudhey Isai Pola Pesudhey Valaiyaadha Moongilil Raagam Valainchu Odudhey Megham Muzhichu Ketkudhey Pinni Pinni Chinna Ezhaiyodum Nenjai Allum Vanna Thuni Pola Onnukkonnu Dhaan Enanji Irukku Uravu Yellaam Amanji Irukku Alli Alli Thandhu Uravaadum Annamadi Indha Nelam Pola Silarukku Dhaan Manasu Irukku Ulagam Adhil Nilaichu Irukku Nethu Thanimaiyila Pochu, Yaarum Thunai Illai… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Yello jib..yello jib
Ringge po ringge….??

Sejak-semenjak najib mengaku kesilapan & kerugian 1mdb, dan
terlondehnya penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah kaku sejuk mati pucuk…..!!

Yello jib..yello jib
Ringge po ringge….??

Anonymous
Guest
Anonymous

kalu dulu lobai pas selalu marah tun hasmah x pakai tudong, tp sekarang mana depa berani ngan badak..mak dah bagi duit lah untuk buka bisness kosmetik kat lobai..LUV U lobai

Anonymous
Guest
Anonymous

Rosmah xpkai tudung tu hal dgn dgn Allah Taala, laki dia tak sekt org lin nk pd Islam, tk benci ulamak mcm Mahafiraun Mahadeey!!

Bersepah org Islam yg belum dpt hidayah tkpakai tudung tp mereka bukan pembenci atau pengkhianat Umat Islam atau membunuh org belajar pondok spt Mahadey Mahafiraun..

Anonymous
Guest
Anonymous

ala..abng lobai pas jgn la marah kat mak badak,kan mak dah bagi 90 juta kat korang..lagipun korang kn Isle pas bukan Islam pun , acah acah islam jer

Anonymous
Guest
Anonymous

mak badak nak tanya nih..Isle pas kat kelantan tu tang mana? cer bgtau..Tak islamic langsung

Anonymous
Guest
Anonymous

Munbe Vaa En Anbe Vaa Oone Uyire Vaa Munbe Vaa En Anbe Vaa Poo Poovaai Poopom Vaa.. Naan Naana Keten Ennai Naane Naan Neeya Nenjam Sonnathe Munbe Vaa En Anbe Vaa Oone Uyire Vaa Munbe Vaa En Anbe Vaa Poo Poovaai Poopom Vaa.. Rango Rangoli Kolangal Nee Pottai Kolam Pottava Kaigal Maari Valaiyal Satham Jal Jal Rango Rangoli Kolangal Nee Pottai Kolam Pottava Kaigal Maari Sunthara Malligai Santhana Malligai Sinthiya Poonnagai Vannam Minna.. Poo Vaithaai Poo Vaithaai Nee Poovaikoor Poo Vaithaai Mana Poovaithu Poovaithu Poovaikkul Thee Vaithaai Nee Nee Nee Mazhaiyil Aada Naan Naan Naan Nanainthe Vaada En Naanathil Un… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Yello jib..yello jib
Ringge po ringge….??

Sejak-semenjak najib mengaku kesilapan & kerugian 1mdb, dan
terlondehnya penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah kaku sejuk mati pucuk…..!!

Yello jib..yello jib
Ringge po ringge….??

Anonymous
Guest
Anonymous

Tur dern mah hakh tum nah sowtur bauk wah row pai gurn mai dun tur bauk wah chun nee gurn pai sum ruk tur kham poot tur nun mun ngai dee yahng ngon yahng nee tum nah tae tum meuan wah chun pen puk plar mai chai kon c/o saeng tum ben dee bauk mai mee mai mee krai mai yakh ja puk puad jai mai yakh hai krai mai puad pun * om pra mah pood gor mai cheah nah leree jai sur yahng tur krai mee mai fun wai yakh leree mee jai hai om pra mah pood… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

semua cai amno dan pas cakap mcm ni.Untunglah ada mak badak..

Anonymous
Guest
Anonymous

mak badak lelong cincin

semua serbu

saya nak coli mak badak

buat peluk sebelum tido

KORANG TAU KENAPA BLUEHYYPO TMNET DAH TAKDE

SEBAB JIBBY MARAH MUKA SAMA MCM BOROSMAH

hyppoMah by streamyx unifi

Anonymous
Guest
Anonymous

Koodamela Koodavechi Kudalooru Poravale Un Kooda Konjam Naanum Varen Kootikittu Pona Enna Othaiyila Neeyum Pona Athu Niyayama Unnudane Naanum Vaaren Oru Oorama Nee Vaayenu Sonnaale Vaazhvene Aathaarama Nee Venanu Sonnaale Povendi Sethaarama Koodamela Koodavechi Kudalooru Poravala Nee Kootikittu Poga Sonna Enna Sollum Oorum Enna Othumaiyaa Naamum Poga Idhu Nerama Poova Thaala Thechi Vacha Thuru Eerama Naan Porenu Sollama Vaarene Un Thaarama Nee Thaayenu Kekkaama Thaarene Thaaralama Saathathula Kallu Pola Nenjukulla Neeyirunthu Serikkaama Sathi Pannura Ciyakaaya Pola Kannil Sikkitta Pothum Kuda Uruthaama Uyir Kollura Athigam Pesama Alanthu Naa Pesi Ethuku Sada Pinnura Salli Vera Aana Vera Aakura Satta Poova Vaasama Maathura… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Sejak-semenjak najib mengaku kesilapan & kerugian 1mdb, dan
terlondehnya penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah kaku sejuk mati pucuk…..!!

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Yello jib..yello jib
Ringge po ringge….??

Sejak-semenjak najib mengaku kesilapan & kerugian 1mdb, dan
terlondehnya penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah kaku sejuk mati pucuk…..!!

Yello jib..yello jib
Ringge po ringge….??

Anonymous
Guest
Anonymous

Sa bai sa bai Took jai gaw kop gun pai Praw chun pen kon mai son arai Mai koey kid guan jai krai Sa bai sa bai (sa bai sa bai) Hahk row ja kop gun pai (kop gun pai) Chun kau piang kwarm ruk lae jing jai Mai koey taung garn arai Sa bai sa bai (sa bai sa bai) Laaw tur gaw kong kow jai Row nun ja yoo rien roo gun pai Ja took ja sook piang nai Sa bai sa bai (sa bai sa bai) Mae wun dai tee jai tur plien Mai hen ja plak… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

semua ex tkc dah tahu dgn perangai mak badak..hihi..rahsia tau..lobai herdy mana tau..kat parlimen pun ponteng

Anonymous
Guest
Anonymous

masa d tkc dah berangan nak jadi first lady

sebelum tu nak jantan kotey panjang

dapat acis 9inci

rupenyer tak cukup

ada kotey panjag lagi sepanjag jalan ke genting

kotey cucu judi lagi power

merah beb…. urat.. pelir pun merah

bukan bibir jer merah tau

Anonymous
Guest
Anonymous

Oodaathe Thithikaari Oodaathe Pottukaari Oodaathe Chittukaari Oodaathe Vittu Oodaathe Chittu Oodaathe Tic Tic Oodaathe Chellam Oodaathe Mei Nigara Mel Idaiye Poi Nigara Poongodiye (Oodaathe Thithikaari Oodaathe Pottukaari Oodaathe Thithikaari Oodaathe Pottukaari) Arasiye Adimaye Azhagiye Arakiye Un Vizhiyal Mozhiyal Pozhinthaai Ellame Un Azhgaal Siripaal Adithaal Ennaaven Enakenna Aayinum Siripathai Niruthaathe (Oodaathe Thithikaari Oodaathe Pottukaari Oodaathe Thithikaari Oodaathe Pottukaari) Arasiye Adimaye Azhagiye Arakiye Mei Nigaraa Mel Idaiye Poi Nigaraa Poon Kodiye Arasane Adimaye Kirukane Arakane En Imaye Imaye Imaye Imaikaathe Idhu Kanava Ninaiva Kuzhappam Samaikkaathe Arasiye Adimaye Azhagiye Arakiye Hey Unnai Siru Sirugai Yeithene Naan Undhan Valaiyil Vizhunthene Pullaankuzhale Vellai Vayale Pattam… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Sejak-semenjak najib mengaku kesilapan & kerugian 1mdb, dan
terlondehnya penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah kaku sejuk mati pucuk…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kenapa korang dengki dgn mak badak? lobai pas pun dah sayang ngan mak

Anonymous
Guest
Anonymous

sebab mak badak tutup aurat

cuba bayangkan mak badak pakai bikiniiiii

kaah akahhh kahhhhhhhh

woi bikini bottom

bikini badak

Anonymous
Guest
Anonymous

eh..eh..suka ekau..kang mak badak c4 baru tau..kikiki

Anonymous
Guest
Anonymous

Yea Aatral Arase Vaa Yea Aatral Azhage Vaa (Yea) Maayam Illai (Aatral) Manthiram Illai (Arase) Jaalam Illai (Vaa) Thanthiram Illai (Yea) Maayam Illai (Aatral) Manthiram Illai (Azhage) Jaalam Illai (Vaa) Thanthiram Illai Kaalam En Kadhaliyo Kan Kaana Mohiniyo Einstein-ai Maatra Vantha Aanantha Peroliyo Kaalam En Kadhaliyo Kan Kaana Mohiniyo Suttri Vanthen Vinnin Veliyiley Vetri Ellam Viral Nuniyiley Acham Illai Endhan Vaalviley Macham Undu Endhan Nenjiley Kaalathin Saavi Kadikaara Kootukkul Kaanatha Vaazhkai Enthan Kattupaatukul Tharunathai Vellum Vithai Naan Sollataa Aandavan Chella Pillai Naano Naano Kaalam En Kaadhaliyo Kan Kaana Mohiniyo Einsteinai Maatra Vantha Aanantha Peroliyo Kaalam En Kadhaliyo Kan Kaana Mohiniyo… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Sejak-semenjak najib mengaku kesilapan & kerugian 1mdb, dan
terlondehnya penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah kaku sejuk mati pucuk…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Wo yi ge ren du zi kai zhe che Zai zhe shou xi bu guo hui jia tu zhong Kong zhe de qian zuo Fang fu lu mei jin tou Fang li ni shui guo de shuang ren chuang Yu shi jing tai shang luo dan de ya shua Xian zai dou ji mo Zhi you gou pei ban wo Peng you shuo Ni zou le Quan wo bie xiang de tai duo Ni shuo guo Ni ai wo Shou ji li de liu yan Ni ceng zhe me shuo Ni gei wo de liu yan Fan fu ting le… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Harakah , utusan tv3 semua mak badak day bayar untuk sokong mak . hebat kan mak badak

Anonymous
Guest
Anonymous

harakah bankrap

wartawan harakah jual pantat online

tak pecaya kopypes tanda pantat berair hanyir tak de kerja luar dok atas riba ceo di pejabat

tv3suku dan haraka pemfitnah tegar

Anonymous
Guest
Anonymous

Mahathir Mohamad menulis dalam blognya… Tetapi saya tidak dilarang bertanya jika ada perkara-perkara yang saya perlu penjelasan dari orang alim dalam agama Islam. Sesungguhnya banyaklah perkara yang mengelirukan saya berkenaan agama Islam. Di antaranya ialah berkenaan haram halal. Saya sejak kecil lagi diberitahu bahawa daging babi haram dimakan oleh orang Islam. Bolehkah saya tanya jika babi disembelih dengan menyebut nama Tuhan, haram lagikah daging babi itu? Susulan dari itu ingin saya tanya lagi. Duit yang dicuri haram atau tidak? Jika haram bolehkah duit itu dihalalkan dengan menggunakannya untuk ibadah haji atau umrah. Saya juga ada beberapa soalan yang sama seperti… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Sejak-semenjak najib mengaku kesilapan & kerugian 1mdb, dan
terlondehnya penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah kaku sejuk mati pucuk…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Hei ye luo zai ni de jian bang Ni de lian you yi xie you shang Ai you kan bu jian de zhong liang Yi ge ren zai huang hun you dang Che deng man cheng yi pian hai yang Mei you fang xiang ye shi fang xiang Ba yi dian guang ba yi dian liang Fang zai zuo xin fang Lu you xie chang ji mo lai shi Ni yao zi ji jian qiang Na yi dian guang na yi dian liang Na lu bian de chuang you mei you ren Hai hui ba lang man dang hui shi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Undi BN maksudnya undi Badak Najib..Takkan undi Badak Najib lagi..that's for sure.

Anonymous
Guest
Anonymous

undi BN

undi BABI NEGALA

Anonymous
Guest
Anonymous

eh eh badak badak..at least I wife pm..ko hado?
dapat baju mahal ..ko mampu?

Anonymous
Guest
Anonymous

Seorang ahli politik sayap kanan Jerman Alternative für Deutschland (AfD) yang dilihat anti-Islam memeluk agama itu serta meninggalkan parti, menurut jurucakap. Arthur Wagner mengesahkan beliau memeluk Islam dan meninggalkan AfD pada 11 Januari lalu tetapi enggan mengulas sebabnya. “Ini hal peribadi,” beliau dipetik sebagai berkata. Jurucakap parti bagaimanapun berkata tiada desakan dibuat supaya Wagner keluar parti dan mereka tiada masalah dengan keputusan itu. image: The Guardian melaporkan AfD turut menjadikan slogan anti-Islam dalam pilihan raya September lalu, seperti “Islam tiada tempat di Jerman” dan “tentang Pengislaman Jerman”. Arthur dipercayai anggota pertama AfD yang memeluk Islam walaupun jurucakap parti berkata terdapat… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Sejak-semenjak najib mengaku kesilapan & kerugian 1mdb, dan
terlondehnya penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah kaku sejuk mati pucuk…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

tian tian dou xu yao ni ai, wo de xing shi you ni cai, I love you, wo jiu shi yao ni rang wo mei tian dou jing cai tian tian ba ta gua zhui bian dao di shen me shi zhen ai I love you dao di you ji fen shuo de bi xiang xiang geng kuai shi wo men gang qing feng fu tai kang kai hai shi shang tian ang pai shi wo men ben lai jiu shi na yi ban hai shi she bu de tai guai shi na yi chi yue ding le mei you… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Budin dah mula belajar2 nak jadi ulamak. Bagus tu, belajarlah dari sheikh yg bertaulah, atau sekurang2nya degree M.A. Dari Al Azhar.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau saya ditanya apa yang difaham tentang gerakan #UndiRosak, ia merupakan satu manifestasi pilihan raya bagi rakyat yang sudah bosan dengan tawaran Barisan Nasional (BN) dan Pakatan Harapan (PH). Saya akui gerakan #UndiRosak ini tercetus tidak lama selepas Tun Dr Mahathir Mohamad diangkat menjadi calon perdana menteri PH. Namun saya percaya Dr Mahathir bukanlah satu-satunya faktor gerakan ini terus merebak dan diterima secara meluas. Banyak lagi isu lain sebagai faktor, isu Suruhanjaya Pilihan Raya berat sebelah, isu manifesto populis, korupsi yang tidak surut dan sebagainya. Ia bergantung kepada pemikiran setiap pendukung. Ia bermula dengan sangat kecil, dihina, ditempelak, digelar bermacam,… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

takpe mak badak dgn doa lobai herdy pasti berjaya menjadi pm

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Sejak-semenjak najib mengaku kesilapan & kerugian 1mdb, dan
terlondehnya penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah kaku sejuk mati pucuk…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Tur dern mah hah tum nah sow Tur bauk wah row pai gun mai dai Tur bauk wah chun dee gurn pai Sum rup tur Kum pood tur nun mun ngai dee Yahng ngon yahng ngee tum nah tah Tum meuan wah chun pen pug plah Mai chai kon Sang tum pen dee Bauk mai mee mai mee krai mai Yahk ja puk hua jai Mai yahk mee krai mah pua pun Om pra mah pood gaw mai cheuah Nah neuah jai surah yahng tur Krai turun mai fung wah yah plur mee jai hai Om pra mah pood gaw… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau nak boikot pilihanraya kerana tindakan TDM ke atas kamu dahulu….. bacalah kisah ini…. suatu hari, tatkala melihat Rasulullah SAW tertawa sendirian Saidina Umar pun bertanya apa sebabnya. Jawab Rasulullah SAW, “Ada dua orang umatku yang memperhitungkan hak-haknya. Yang seorang berkata, “Ya Allah, berikanlah hak-hakku yang dizalimi oleh orang itu” Berfirman Allah SWT, “Berikanlah haknya yang telah engkau zalimi itu!” Menjawab orang yang dituntut itu dengan sedih, “Ya Allah, wahai Tuhan ku. Sesungguhnya kebaikanku telahpun habis semuanya, maka tiadalah lagi yang dapat aku berikan kepada orang ini.” Dijawab oleh orang yang menuntut itu, “Oleh itu engkau mesti menanggung segala dosaku… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous
Anonymous
Guest
Anonymous

Hadis ni siapa perawi dia

Anonymous
Guest
Anonymous

Imam Abu Ya'la Al-Maushuli

Siapa dia???? Bukan perawi hadis utama seperti Bukhari dan Muslim???

Lihat keterangan mengenai Abu Ya'la di http://wiyonggoputih.blogspot.com/2017/01/imam-abu-yala-al-maushuli-rh.html

Mungkin John Doe mau berkongsi ilmu tentang Abu Ya'la… Silakan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Hadis asal Anas RA berkata : “Ketika Rasulullah SAW duduk di antara kami, tiba-tiba dia tersenyum sehingga nampak gigi serinya ,maka Umar bertanya :”Apakah yang menyebabkan tertawamu Ya Rasulullah ?” jawab Baginda :”Ada dua orang berlutut di hadapan Tuhan Rabbul Izzati. Lalu yang satu berkata :”Aku menuntut hakku yang dianiaya oleh kawanku itu.”Maka Allah menyuruh orang yang menganiaya :”Kembalikan haknya” .Orang itu menjawab :”Tiada sesuatupun hasanahku (kebaikanku)”.Maka berkatalah orang yang menuntut itu :”Suruhlah dia menanggung dosaku”. Tiba-tiba Rasulullah SAW mencucurkan airmatanya menangis sambil bersabda :” Sesungguhnya hari itu sangat ngeri, hari dimana tiap-tiap orang ingin kalau orang lain menanggung dosanya.… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

sanad hadis & kitab hadis

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Sejak-semenjak najib mengaku kesilapan & kerugian 1mdb, dan
terlondehnya penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah kaku sejuk mati pucuk…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kendal kaline wungu Ajar kenal karo aku Lelene mati digepuk Gepuk nganggo walesane Suwe ora petuk ati sido remuk Kepetuk mung suwarane E..ya..e..ya..e.. E..ya..e..yae yae yae Jangkrik genggong Jangkrik genggong Luwih becik omomg kosong Semarang kaline banjir Jo semelang rak dipikir Jangkrik upo sobo ning tonggo Melumpat ning tengah jogan Wis watake prio Jare ngaku setyo Tekan ndalan selewengan E..ya..e..ya..e.. E..ya..e..yae yae yae Jangkrik genggong Jangkrik genggong Wani nglirik sepi uwong Yen ngetan bali ngulon Tiwas edan ora kelakon Yen ngrujak rujako nanas Ojo ditambahi kweni Kene tiwas nggagas Awak adem panas Jebul ono sing nduweni E..ya..e..ya..e.. E..ya..e..yae yae yae… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Mana cuerpetpot umnobngok ngan macai pas? penat ye mak badak bayar

Anonymous
Guest
Anonymous

Pada awalnya memang mereka memperlekehkan kempen #UndiRosak ini. Mungkin mereka menyangka ia hanya parodi atau tidak serius seperti kempen 'PUNDAK (Parti Undi Rosak') yang wujud penggal yang lalu. Tetapi sekarang HARAPAN sudah mula goyang. Anehnya, sehingga tempoh ini yang kelihatan tidak menunjukkan respon tergugat dek kempen #UndiRosak ini adalah parti gergasi seperti Umno dan PAS. Sebab itulah ada tuduhan bahawa gerakan ini adalah gerakan tajaan kedua parti tersebut. Taktik menuduh sebagai askar upahan Najib untuk memberikan nama busuk kepada pemain gerakan #UndiRosak ini tidak akan menyelesaikan mimpi ngeri HARAPAN. Sebaliknya, cabaran HARAPAN dalam pilihan raya umum akan datang akan menjadi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

kecantikan dan keanggunan mak badak dgn diamond pink pasti menambat hati lobai pas

Anonymous
Guest
Anonymous

“Kita akan menang semua, dapat kerusi gred A, kata AMANAH selepas dapat kerusi paling sikit”, inilah tajuk laporan portal berita Malaysia Date Line tulisan Arif Atan pada 7 Januari 2018 bila AMANAH diumumkan hanya diberikan 27 kerusi Parlimen di Semenanjung Malaysia pada hari itu. Laporan portal berita ini memetik Presiden AMANAH, Mohamad Sabu, sebagai berkata beliau “yakin akan memenangi kesemua 27 kerusi Parlimen yang diperuntukkan kepada AMANAH pada Pilihan Raya Umum ke-14 nanti” selain memetik Pengarah Komunikasi AMANAH, Khalid Samad, sebagai berkata “kerusi yang AMANAH dapat adalah kerusi yang berpotensi tinggi boleh menang”.Alih-alih semalam, 23 Januari 2018, portal berita The… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Sejak-semenjak najib mengaku kesilapan & kerugian 1mdb, dan
terlondehnya penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah kaku sejuk mati pucuk…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

அவர்க்கும் எனக்கும் உறவு காட்டி அருள் புரிந்ததும் கதையா அவர்க்கும் எனக்கும் உறவு காட்டி அருள் புரிந்ததும் கதையா நினைத்து நினைத்து மகிழ்ந்து நாங்கள் நினைத்து நினைத்து மகிழ்ந்து நாங்கள் நேசம் கொண்டதுவும் கனவா அவர்க்கும் எனக்கும்… இனிக்கும் காதல் இருவர் வாழ்வை இனிக்கும் காதல் இருவர் வாழ்வை பிரிப்பதே உந்தன் செயலா இனிக்கும் காதல் இருவர் வாழ்வை பிரிப்பதே உந்தன் செயலா மணக்க மணக்க மலர்ந்த மலரை மணக்க மணக்க மலர்ந்த மலரை சிதைப்பதே உந்தன் தொழிலா அவர்க்கும் எனக்கும் …. அணைக்கும் அன்னை நீயே என்று அணைக்கும் அன்னை நீயே என்று அகிலம் சொல்வதும் தவறா அணைக்கும் அன்னை நீயே என்று அகிலம் சொல்வதும் தவறா துடிக்க துடிக்க எங்கள் அன்பை துடிக்க துடிக்க எங்கள் அன்பை பிரிப்பதே உந்தன் சதியா துடிக்க துடிக்க எங்கள் அன்பை பிரிப்பதே உந்தன் சதியா பிரிப்பதே உந்தன் சதியா அவர்க்கும் எனக்கும்… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 12:07

Uthayan sathi tu ape????

Anonymous
Guest
Anonymous

Mamak Matdey Helo Kity gila Meroyan Sathi!!!

FIT
Guest
FIT

Pakatan harapan apa yg ad…tun m kaki kapur duit rakyat lg percaya..

Anonymous
Guest
Anonymous

semah badak pun apa ada..tapi cai amno tetap sanjung..bukan doctor pun macam tun hasmah

Anonymous
Guest
Anonymous

Tujuan mereka berblog ketika itu adalah untuk membunuh kerajaan BN. Parti-parti pembangkang mendapat dukungan kuat dari aktivis-aktivis ini. Mereka membina blog atas daya usaha mereka sendiri secara sukarela tanpa bayaran. Mereka membuat poster, grafik, video pendek, juga turut berceramah, mengedar risalah dengan tanpa diupah. Dan hari ini, ketika mereka menghentam HARAPAN, mereka dituduh menerima 'dedak' daripada Najib. Ini kesilapan besar pembangkang dalam melayan secara angkuh kumpulan #UndiRosak ini. Jika pemain kempen #UndiRosak ini dilabel sebagai pemakan dedak Najib, adakah tentera-tentera baru pembangkang hari ini adalah 'kontraktor-kontraktor kenyang' yang berasa terpanggil untuk mempertahankan tuannya? Makan dedak jugakah?Mengapa mereka gerakkan kempen #UndiRosak… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

mak badak sekarang dah ada lobai pas until undi mak badak..semua mak badak dah bayar tau

Anonymous
Guest
Anonymous

Parti Amanah Negara (AMANAH) sering melaung-laungkan keyakinan untuk merampas hampir semua kerusi yang ditandingi Parti Islam SeMalaysia (PAS). AMANAH dilihat lebih berminat untuk mematikan langkah PAS dan mempunyai misi peribadi yang harus dilunaskan. Parti ini sering hadir dengan slogan lunak yang menawarkan alternatif kepada PAS di dalam membawa budaya politik Islam. AMANAH menampilkan dirinya sebagai Islam progresif dengan mempamerkan keterbukaan. Namun di sebalik segala cita-cita besar yang ditampilkan, parti ini jelas masih ketinggalan jauh berbanding PAS apatah lagi UMNO dan Barisan Nasional (BN) dari sudut pengalaman dan kepimpinan. Walaupun kita melihat ramai bekas pemimpin utama PAS kini bersama-sama AMANAH, namun… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Sejak-semenjak najib mengaku kesilapan & kerugian 1mdb, dan
terlondehnya penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah kaku sejuk mati pucuk…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

ஆடல் காணீரோ ஆடல் காணீரோ விளையாடல் காணீரோ திருவிளையாடல் காணீரோ ஆடல் காணீரோ பாடல் மதுரையில் ராஜ சௌந்திர பாடல் மதுரையில் ராஜ சௌந்திர பாண்டியராம் எங்கள் ஆண்டவன் திருவிளையாடல் காணீரோ ஓ… ஊற்றுப் பெருக்காலே உலைக்கூட்டும் வைகையென்னும் ஆற்று வெள்ளம் தடுக்கவே ஊற்றுப் பெருக்காலே உலைக்கூட்டும் வைகையென்னும் ஆற்று வெள்ளம் தடுக்கவே வீட்டுக்கோர் ஆள் தந்து வேந்தனின் ஆணைதன்னை வீட்டுக்கோர் ஆள் தந்து வேந்தனின் ஆணைதன்னை ஏற்று வினை முடிக்கவே பேற்றடையாத ஒரு வந்தியின் கூலியாளாய் பிள்ளைப் பேற்றடையாத ஒரு வந்தியின் கூலியாளாய் பிட்டுக்கு மண் சுமக்கவே வந்து பித்தனைப் போலே கைப்பிரம்பாலே பட்ட அடி பித்தனைப் போலே கைப்பிரம்பாலே பட்ட அடி பேசிடும் சகல ஜீவராசிகள் முதுகிலும் பட்டு வலுவூட்ட ஈசன் விளையாடல் காணீரோ ஓ.. நரி தன்னனைப் பரியாக்கி பரி தன்னை நரியாக்கி நாரைக்கு முக்தி கொடுத்து நரி தன்னனைப் பரியாக்கி பரி தன்னை நரியாக்கி நாரைக்கு… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini anak keling pariah mana pulak?
Berapa ekor keling pariah kat sini?

Agaknya(saya tak faham tamil) anak keling ini NAK BELI KERA SUBDIFI ATAU BERUK SUBSIDI?

Hsrap sesiapa yg kenal kenal beruk beruk itu tolong tel anak keling ini.

mahligai seni
Guest
mahligai seni

Ke-7. Hehheee..

Penyokong Pakatan Harapan jangan boikot PRU 14. BN dan sekutunya wajib ditumbangkan.

Anonymous
Guest
Anonymous

"Maka jelaslah betapa sangat hinanya Tun Dr. Mahathir Mohamad di mata DAP dan betapa DAP sebenarnya hanya mahu mempergunakan Mahathir sebagai alat." Penganalisis politik dari Universiti Utara Malaysia (UUM), Dr. Kamarul Zaman Yusoff berkata demikian dengan merujuk kepada satu artikel yang disiarkan dalam media rasmi DAP baru-baru ini. Menurut beliau, artikel itu membayangkan DAP mesti menang dalam Pilihan Raya Umum Ke-14 dengan apa cara sekali pun walaupun terpaksa mengusung mantan diktator tua atau si mahafiraun yang dibenci. “Bila akhbar rasmi DAP sendiri menyifatkan Mahathir sebagai “mantan diktator tua” dan “si mahafiraun yang kita benci” maka jelaslah betapa sangat hinanya Mahathir… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

goyang badak ..jom jom goyang badak.. abang abng ..lobai pas ..jom join..goyang badak (2x)

Anonymous
Guest
Anonymous

Saya telah menulis mengenai perkara ini berhubung tajuk "DAP Taja RM15 juta Untuk Bina Sekolah Agama Milik IKRAM" Memang tak dinafikan DAP meningkatkan peruntukan kepada KAFA. Tapi tahukan anda bahawa DAP juga meningkat berkali-kali ganda untuk peruntukkan sekolah mubaligh KRISTIAN. Cuba kita bayangkan 5 SJKC menerima 1.5 juta,19 SAR menerima hanya 1.3 juta pada tahun 2009. Manakalah 2011 pula sekolah agama rakyat hanya menerima peruntukan sebanyak RM1.8 juta berbanding Sekolah Jenis Kebangsaan (SJK) Cina menerima peruntukan sebanyak RM3.8 juta, SJK Tamil (RM1.7 juta) dan Sekolah Mubaligh (RM850,000) Pada 21 Mei 2016 Roketkini.com laman rasmi DAP telah mengeluarkan kenyataan bahawa DAP… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Sejak-semenjak najib mengaku kesilapan & kerugian 1mdb, dan
terlondehnya penipuan shahrir samad untuk melindungi najib kes kehilangan tanah felda jln merbok tersedekah kpd sykt kroni yg keciput untuk membina KL Veritcal City……

SEMUA SPIN & AUTA Cyberterompah2 Borosmah Najib dah kaku sejuk mati pucuk…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Oorukannu Uravukannu Unna Mochu Paakum Ninnu Chinnamaga Raasan Vaaran Meesa Murukku..Hoii.. Enga Mannu Thanga Mannu Unna Vaikum Singa Mannu Muththu Mani Rathinatha Pethedutha Ranjidham (uchchi mazha ini pozhiyatume) Oorukulla Vaazhathandu Ammanukkum Sammandham Endha Neram .. Kandaalum Kannu Dhane Kalangum Kannupola Engalukku Kaavalaa Ne Varanum Aalaporaan Tamizhan Ulagam Ellame Vetrimaga Vazhi Dhan Inime Ellame Veeranna Yarunu Indha Naatuke Avan Sonnane Vaayilla Maatukum Ada Needhiya Avan Thandhaane Solli Solli Sariththirathil Per Porithan Nenjil Alli Kaattil Namma Thenthamizh Thelipaan Innum Ulagamezha Thanga Thamizha Paada Pacha Thamizh Uchi Pugazh Yeri Siri Vaarayo Vaarai Ne Anbaavandha Olikodupom Vaarayo Vaarai Ne Vambaavabdha Suzhukedupom Thamizhanda Ennalum Sonnale… Read more »

mahligai seni
Guest
mahligai seni

RAMAI BETUL ORANG KURANG SIUMAN DI SINI, ASYIK "CUT AND PASTE" SAJA. IDEA SENDIRI – KOSONG.