APA NASIB ISA SAMAD KALI INI?

Menurut apa yang dinyatakan oleh Timbalan Ketua Polis Negara, Noor Rashid Ibrahim, bekas Pengerusi Felda, Isa Samad akan dipanggil minggu depan bagi diambil keterangannya berhubung kehilangan tanah agensi itu di Jalan Semarak, Kuala Lumpur.
“Siasatan awal mendapati Isa adalah individu penting yang boleh membantu siasatan dalam kes tanah Felda tersebut.
“Beliau adalah Pengerusi Felda ketika itu dan ada kaitan dengan keputusan yang telah dibuat, maka beliau mesti disiasat,” katanya lagi.
Sebelum ini, berhubung siasatan SPRM berkaitan pembelian hotel Felda di London dan Kuching yang didakwa melebihi harga pasaran, beliau sudah pun ditahan reman selama lima hari oleh agensi penguatkuasa anti rasuah tersebut.
Tetapi, sehingga kini tiada khabar berita mengenai perkembangan kes tersebut dan difahamkan SPRM masih memerlukan lebih banyak bukti untuk tindakan seterusnya.
Bagaimana nasib Isa kali ini dan untuk itu, mari kita meneka-neka apakah yang bakal menimpanya pada minggu depan nanti?
Adakah beliau hanya akan diambil keterangannya untuk beberapa jam dan kemudian dilepaskan?
Apakah selepas diambil keterangan, siasatan akan diteruskan dengan  beliau disambung untuk ditahan reman bagi beberapa hari lagi?
Mungkinkah juga selepas keterangannya diambil atau ditahan reman itu,  pendakwaan akan dengan pantas menyusul selepasnya?
Yang mana satu paling mungkin agaknya? (ShahbudinHusin 27/12/2017).
Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 26 March 2019 — 1:57 pm

437
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
Yahaya RamliOthaman AhmadAnonymousTeh Lemon Ais....GENG NAJIB Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

All ojt attack hapernya? Mentah bagai samseng tak cukup akal. Tgk sj idola samseng Jamban, aka Sarip Dol. Umno mmg gunakan sistem feudal ayahanda tak cukup gigi.
Buang maaa layan. Mohon tyan budin limit sikit provokasi berulang silahanat GN tu. Maklumlah babicai2 ini mana tahu atau mahu kebebasan bersuara. Komunis la katakan?
Kalau ikut doktrim umno, melayu harus taat, zip diam telan berkala. Sampai bila agaknya Taek itu sedao diterima?
Ulamak masih diam, cacai terompah haru2 serang blog PH. Makin media gomen jibby dinyahkan,makin gelabah.Makin tutup , makin londeh..sampai masa……

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Dalam tahun 2009, kekayaan Felda dianggarkan RM9 ribu juta (RM9 bilyon).

Hari ini, kekayaaan Felda hanya tinggal RM200 juta.

Soalan cepu mas:
Siapa songglap nie….??

Anonymous
Guest
Anonymous

Sdra Othaman,

Perhaps it is time for you to ignore comments made by parasitic human being called GN. He is stuck in his fantasy world.

We know he has small grey matter that comparable to budak tadika.

Suggest sdra Othaman provides more status info on the felda support for PH. GN will come out to spin but stay cool and release the facts from the ground work or intelligence.

Just my suggestion. The victory is within grasp….. insyaAllah

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman…citer panjang lebar pasal family Wak kat sini nak buat apa..ada kita orang kesah? Lagi bagus Wak tulis biografi family Wak tu , publish kan dan hantar satu copy kat muzium Spore..Muzium Negara kat sini dah tentu taknak terima pasal takde historical value. Amacam ada bran sambut cabaran saya ke Wak????

kikhkihkioikikikikiokiki…KEH..KEH..KEH..

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Sah kamu nie jenis pengecut, auta klentong aja besar macam Najib & Kejora……!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman…citer panjang lebar pasal family Wak kat sini nak buat apa..ada kita orang kesah? Lagi bagus Wak tulis biografi family Wak tu , publish kan dan hantar satu copy kat muzium Spore..Muzium Negara kat sini dah tentu taknak terima pasal takde historical value. Amacam ada bran sambut cabaran saya ke Wak????

kikhkihkioikikikikiokiki…KEH..KEH..KEH..

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Sah kamu nie jenis pengecut, auta klentong aja besar macam Najib & Kejora……!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL, PM pujaan hati Wak selain dari si Madey Kutty tu…betul tak? Ngaku aje lah Wak..orang kampung semua dah tau !!!!! Dengar tu Wak..semua orang sedang memerhatikan dan mengevaluasikan tindakan Wak yang mcm budak2 Tadika tu…Wak takde sikit pun rasa malu ke pada dia orang semua..takkan lah orang yang dah berumur 68 tahun masih berkelakuan… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Sah kamu nie jenis pengecut, auta klentong aja besar macam Najib & Kejora……!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Ada sesapa nampak kelibat Wak Suman tak kat sini? Takkan lah 28 hb dah pegi ke Shah Alam..macam tak sabar2 nampak. Excited sangat lah tu…tak tertahan lagi rasanya nak tunggu 30 hb..lama sangat lah tu. Orang penting parti kena sampai awal ..banyak keje nak buat beb. Kalau takde dia, mau perhimpunan tu tak jadik !!!!!!

kikhikikhkikihkikikiki…KEH..KEH..KEH..

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Dah lah toksah temberang lebih, sampai saat ini tak berani berjumpa saya.

Sah kamu nie jenis pengecut, auta klentong aja besar macam Najib & Kejora……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Out of topic skt.. Najib/ IMDB jual tanah jual aset negara pada china utk settlekan hutang IPIC. Mana sultan mana agung penaung rakyat? Xkan tengok je sgala harta negara dijual pada negara asing utk bayar hutang najib/ rosmah dan kroni berpoya2?

Anonymous
Guest
Anonymous

All out attack arahan ketua laknat bugis pengecut akan berlanjutan seberapa ketika lagi.
Yg sedih utk mereka adalah Rakyat lagi nampak kerakusan rejim klepet. Dan yg penting Rakyat tidak samasekali boleh lupa semua Mungkar dan Kezaliman yg di zahirkan utk tontonan umum oleh Allah.
UMNOBNPAS boleh lawan Allah.
Tapi semua tahu kesudahannya.
Menyokong UMNOBNPAS dlm apa bentuk pun sah HARAM.
Maka…mysuh sudah nyata. Sekira apabila semboyan dibunyikan…tahulah KITA musuhnya siapa dan dimana…

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

13:16…

Sayang sekali dua ekor beruk pengecut tuu masih sembunyi dalam kain Rosmah tak berani berjumpa dgn saya lah…….!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL, PM pujaan hati Wak selain dari si Madey Kutty tu…betul tak? Ngaku aje lah Wak..orang kampung semua dah tau !!!!! Dengar tu Wak..semua orang sedang memerhatikan dan mengevaluasikan tindakan Wak yang mcm budak2 Tadika tu…Wak takde sikit pun rasa malu ke pada dia orang semua..takkan lah orang yang dah berumur 68 tahun masih berkelakuan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

sudah jels bersuloh, siapa bersungguh,siapa main2 disebalik kecut telur.
Pak Man sudah jual sampai discoubt lantai, GN main2 sj dan tidak akan beli. Teknik Doktrin Komunis diguna pakai ketahap maximum bertujuan meletih lawan,dan menabur Taek diblog lawan.
Silalah tunjuk mukamu jelas sejelasnya wahai UMNOPAS dan cacai seangkatan…masa ITU tetap sampai…Allah ada jawapannya utkmu, itu kan JANJINYA.

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Kalau nak sangat…sila beritahu tarikh & masa bila kita dapat jumpa di Felda Taib Andak yg kamu & Kejora mempersenda & memperlekehkan selama ini.

Tuu haaa…orang di Felda Taib Andak dan Setiausaha PPBM Negeri Johor, Datuk Osman Sapian pun turut menunggu jawapan/pengesahan tarikh & masa kunjungan kita itu nanti.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman…nak tanyalah, dah kemaskan beg pakaian ke belum untuk ke perhimpunan parti cap munge tu? Banyak ke seluar baju yang Wak bawak..ialah mesti excited sangat sampai tak tidur malam kan. Bukan senang nak jumpa pujaan hati Wak si Madey Kutty tu…selamat bersidang ye Wak…ntah berapa lama sangatlah jangka hayat cap munge ni ye…dah macam hidup segan mati tak mau pulak gamaknya ye Wak. Mesti jota2 yang akan hadir sampai penuh jalan2 kat Shah Alam tu kan Wak ? Kalau Wak sampai awal, boleh lah jadi traffic warden utk melicinkan perjalanan lalu lintas !!!!!

kihkikhkikikhkiokikhkikioikiki…KEH..KEH..KEH

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL, PM pujaan hati Wak selain dari si Madey Kutty tu…betul tak? Ngaku aje lah Wak..orang kampung semua dah tau !!!!! Dengar tu Wak..semua orang sedang memerhatikan dan mengevaluasikan tindakan Wak yang mcm budak2 Tadika tu…Wak takde sikit pun rasa malu ke pada dia orang semua..takkan lah orang yang dah berumur 68 tahun masih berkelakuan… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

My gracious…first time in my life met such a low down coward…..!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Apa lah nak diharap sangat pada parti cap munge ni yang tunggu masa aje nak dibatalkan pendaftarannya tu. Mau2 5 jota ahlinya yang hadir..tu tak masuk lagi Bangla , nepal dan Myanmar yang diangkut dengan berpuluh2 bas yang disewa khas. Dengar khabar, dari Johor aje dah dekat 1 jota ahli…alaaah macam dalam sastera Melayu lama ceritakan tu, yang capik datang bertongkat..yang buta datang berpimpin..tu tak masuk yang datang berguling2 dari JB lagi. Mesti highway jem gila punya…ialah ibu segala perhimpunan lah katakan..Wak Suman dah tentu pegi awal punya..tu yang exicted sangat sampai dah boleh tido malam !!!!!

kihikioikikhkikikiokikikiki..KEH..KEH..KEH..

Anonymous
Guest
Anonymous

http://keris7lok.blogspot.my/2017/12/mahathir-dan-anwar-punca-kegagalan.html?m=1

EKONOMI DOLU2 GAGAL SBB KUTTY & ALJUBORI
KLAS 3 JURUSAN BANGANG MENGURUS EKONOMI
NI WONDER FOREX 32 BILLION LESAP KALAH JUDI
FAKTA & BOKTI KENAPA X BOLE JADI 'PM' LAGI…

…..KIKIKIKIKI….

WAK SUMAN JAVANESE BLOODY FOOL
RAKYAT SONGAPORK MEREMPAT KE MESIA
SMPI SINI JADI PENGKHIANAT DAN BARUA
BUNGA YG DI BERI RACUN TUBA DI BALASNYA
KLU JUMPA SUMAN NI SULA TROS JUBO DIA…

KIKIKIKIKIKI….BRRAMBOSSS BARUA [email protected] PENGKHIANAT DAN PENSABOTAJ EKONOMI NEGARA… BERAMBOSSSS

PRU SINGAPORK KAMI TUNGGU…. INI KALI LAH..!!!

BERAMBOSSSS

Anonymous
Guest
Anonymous

Tuuuu dia anak babi belaan najib timbul lagi..mulut pun bau babi.bodo punya babi anak brnak macai umno semua

Anonymous
Guest
Anonymous

Dua ekor Melayu hamba tebusan BN , geng najib & tikus 1148 jadi buruh paksa umno utk menangkan BN, kesiannnn nyerrrrrrrrr…….khargggghhhh thuiiiiii…………
hamba tebusan kan ….. layaknya diludah je….thuiiii!

Anonymous
Guest
Anonymous

Diam lah ko Monyet!!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

12.06…Mana pulak kerbau balau tunggangan PH yang dah terlepas pulak kat sini? Nanti dah puas ditunggangnya…dikorbankan pulak untuk santapan Madey Kutty dan Dragon LKS. Gitu lah pengakhiran hayat kau..abis madu, sepah dibuang dalam longkang!!!!

kihkioikihkikikhkiki…KEH..KEH..KEH..

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Dah ada keberanian ker nak face-to-face dgn si tua 68 tahun ini, wahai pengecut?

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL, PM pujaan hati Wak selain dari si Madey Kutty tu…betul tak? Ngaku aje lah Wak..orang kampung semua dah tau !!!!! Dengar tu Wak..semua orang sedang memerhatikan dan mengevaluasikan tindakan Wak yang mcm budak2 Tadika tu…Wak takde sikit pun rasa malu ke pada dia orang semua..takkan lah orang yang dah berumur 68 tahun masih berkelakuan… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Masih sembunyi dalam kain Rosmah tak berani berjumpa dgn saya kah……??

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL, PM pujaan hati Wak selain dari si Madey Kutty tu…betul tak? Ngaku aje lah Wak..orang kampung semua dah tau !!!!! Dengar tu Wak..semua orang sedang memerhatikan dan mengevaluasikan tindakan Wak yang mcm budak2 Tadika tu…Wak takde sikit pun rasa malu ke pada dia orang semua..takkan lah orang yang dah berumur 68 tahun masih berkelakuan… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL, PM pujaan hati Wak selain dari si Madey Kutty tu…betul tak? Ngaku aje lah Wak..orang kampung semua dah tau !!!!! Dengar tu Wak..semua orang sedang memerhatikan dan mengevaluasikan tindakan Wak yang mcm budak2 Tadika tu…Wak takde sikit pun rasa malu ke pada dia orang semua..takkan lah orang yang dah berumur 68 tahun masih berkelakuan… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Jantan jenis apa nie masih menyorok dalam kain perempuan. Malang sekali orang tua kamu melahirkan anak lelaki lembik & pengecut, tapi mulut sembang kencang mengalahkan bapok jalang.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL, PM pujaan hati Wak selain dari si Madey Kutty tu…betul tak? Ngaku aje lah Wak..orang kampung semua dah tau !!!!! Dengar tu Wak..semua orang sedang memerhatikan dan mengevaluasikan tindakan Wak yang mcm budak2 Tadika tu…Wak takde sikit pun rasa malu ke pada dia orang semua..takkan lah orang yang dah berumur 68 tahun masih berkelakuan… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

My gracious…first time in my life met such a low down coward…..!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Apa lah nak diharap sangat pada parti cap munge ni yang tunggu masa aje nak dibatalkan pendaftarannya tu. Mau2 5 jota ahlinya yang hadir..tu tak masuk lagi Bangla , nepal dan Myanmar yang diangkut dengan berpuluh2 bas yang disewa khas. Dengar khabar, dari Johor aje dah dekat 1 jota ahli…alaaah macam dalam sastera Melayu lama ceritakan tu, yang capik datang bertongkat..yang buta datang berpimpin..tu tak masuk yang datang berguling2 dari JB lagi. Mesti highway jem gila punya…ialah ibu segala perhimpunan lah katakan..Wak Suman dah tentu pegi awal punya..tu yang exicted sangat sampai dah boleh tido malam !!!!!

kihikioikikhkikikiokikikiki..KEH..KEH..KEH..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

11.16…Kau ada nampak kelibat Wak Suman tak kat sini? Takkan lah 28 hb dah pegi ke Shah Alam..macam tak sabar2 nampak. Excited sangat lah tu…tak tertahan lagi rasanya nak tunggu 30 hb..lama sangat lah tu. Orang penting parti kena sampai awal ..banyak keje nak buat beb. Kalau takde dia, mau perhimpunan tu tak jadik !!!!!!

kikhikikhkikihkikikiki…KEH..KEH..KEH..

Anonymous
Guest
Anonymous

2 hari rasa 2 bulan…

kah…kah…kah…kah…kah…

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Hmmmmmmmm, kesian tengok kelaku kamu berdua.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman…aikkkk..sentap nampak..jeles lah tu. Wak kat mana sekarang..dalam perjalanan ke Shah Alam ke? Awal ke sana ye Wak..ialah kalau lambat2 tersangkut dalam jem pulak..takut2 tak sampai pulak ke sana …frust nonggeng pulak Wak nanti!!!!!

kihkikhkioikhkikihki…KEH..KEH..KEH…

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Sentap-mentap, bila nak confirm kan tarikh & masa perjumpamaan kita tuu…masih takotttt ker……??

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL, PM pujaan hati Wak selain dari si Madey Kutty tu…betul tak? Ngaku aje lah Wak..orang kampung semua dah tau !!!!! Dengar tu Wak..semua orang sedang memerhatikan dan mengevaluasikan tindakan Wak yang mcm budak2 Tadika tu…Wak takde sikit pun rasa malu ke pada dia orang semua..takkan lah orang yang dah berumur 68 tahun masih berkelakuan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

GN…sat lagi Al Budin Sontoloyo..akan terbitkan Chapter 3…apa lagi kisah Felda lagi lah tuh!!!!dalam seminggu dua ni itu lah kisah dia…

Aku tak kisah …si Isa ni nak kena masuk ke dalam ke idak…yg penting bagi aku BN masih Releven…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

11.38…Aku setuju 120% dengan pendapat kau.napa ekkk kita punya wave length sama. Aku aamt2 yakin kita ni di pihak yang benar..sebab sejarah telah membuktikan kebenaran akan pasti mengatasi kebatilan…betul tak?

Anonymous
Guest
Anonymous

he…he…he…

betui…betui….betui…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

12.07…Jangan risau geng. Biar lah Budin nak ulang2 cerita Felda ni walau sebulan pun. Kita tetap langgar dan pastikan kebenaran dan kerevelenan UMNO/BN tetap dipertahankan di persada politik negara tercinta ni!!!!

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

BUKTI NAJIB BERSALAH DI ATAS KERUGIAN & KEHIIANGAN HARTA FELDA DARI PERAKUAN MULUT PEMBOHONGAN NAJIB KETIKA PELANCARAN FELDA FGV PD 2012. Najib berauta klentong ketika melancarkan prospektus FGVH sempena penyenaraian gergasi perladangan itu, mengumumkan konon daripada 255,371,000 saham terbitan penawaran runcit, sebanyak 182,408,000 saham terbitan diperuntukkan kepada peneroka, pekerja dan mereka yang telah memberi sumbangan kepada organisasi tersebut manakala 72,963,000 saham selebihnya adalah untuk pelabur awam. Najib juga berkata dakwaan pihak tidak bertanggungjawab bahawa kerajaan akan memanipulasikan golongan peneroka dengan penyenaraian tersebut sebagai tidak benar dan tidak berasas sama sekali.(Ternyata dakwaan itu kini Allah SWT telah bongkarkan adalah benar –… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

ANTARA TAMAK DAN EGO TUN MAHATHIR YANG TAK DAPAT DIPISAHKAN (siri 2) @NajibRazak @Zahid_Hamidi @TunFaisalSeperti yang Sangkakala janjikan dalam artikel semalam, hari ini Sangkakala nak sambung tentang ketamakkan Tun Mahathir serta ego yang ada dalam diri beliau. 22 tahun Tun Mahathir menjadi Perdana Menteri memperlihatkan banyak kemajuan yang dilakukan pada ketika itu dan bangunan pencakar langit berbentuk H juga telah didirikan. Namun adakah semua itu untuk rakyat Malaysia? Seperti pembinaan bangunan KLCC, berapa ramai anak atau syarikat milik bumiputera mendapat tempat di KLCC? Beberapa Syarikat milik kerajaan juga kehilangan upaya untuk meneruskan perniagaan seperti contoh, Perwaja Steel yang akhirnya gulung… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Menurut anak saudara sepupu saya di Felda Taib Andak….Skandal ini menambah derita peneroka Felda yang sudah berhutang dan menanggug rugi puluhan ribu ringgit akibat skandal FGV.

Peneroka Felda menjadi mangsa kepada kegelojohan kroni sang penguasa di Putrajaya sehingga terpaksa menanggung kehilangan aset dan bebanan hutang yang bertimpa-timpa.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

JOHOR BAHRU – Status pemindahan hak milik tanah Felda di Jalan Semarak hanya diketahui selepas tiga bulan mesyuarat persetujuan ahli lembaga pengarah dicapai bagi membangunkan tanah tersebut.Ketua Jawatankuasa Perundingan Peneroka (JKPP), Samsudin Othman berkata, penukaran hak milik itu tidak dimaklumkan ahli lembaga termasuk perincian pembangunan yang ingin dilakukan. “Felda kita melantik FIC (Felda Investment Corporation) yang merupakan anak syarikat Felda, memang di peringkat awal ada perbincangan dalam ahli lembaga menyatakan hasrat untuk membangunkan tanah di Semarak dengan bangunan hotel dan sebagainya. “Jadi itu sahaja dimaklumkan kepada lembaga, dan kita memikirkan kerana keperluan zaman sekarang elok untuk dibangunkan untuk lebih standard… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

INI ORANG YG DIANUGERAKAN OLEH NAJIB TANAH FELDDA DI TENGAH2 KL TANPA URUSAN JUAL BELI – Peter Sondakh, sahabat karib Najib. Mungkinkah Sondakh Jelma Dalam 1MDB? Dua bidang tanah di Tun Razak Exchange (TRX) Jalan Tun Razak sudah dijual terus atau secara usaha sama kepada dua pelabur asing – Lend Lease, Australia dan Mulia Group, Indonesia. Apakah ada kemungkinan Rajawali atau Sondakh sendiri akan menjadi pembeli seterusnya? Sondakh suka kepada urus niaga berkembar. Misalnya, selepas menjual syarikat telekomunikasinya, Excelcomindo Pratama, kepada Telekom Malaysia pada pertengahan tahun 2000, beliau membeli aset perhotelan Khazanah Nasional Berhad di Kuala Lumpur dan Langkawi. Penjualan… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Rakyat Msia yang waras dapat melihat bagaimana terdesaknya PH untuk memainkan isu Felda ni sebagai talian hayat akhir mereka. TDM dah nampak peluru 1MDBnya dah tak lut dan tersasar jauh dari target. Isu yg disangka dan diharap2kan utk merobohkan dan menjatuhkan kredibiliti DSNR dan BN ternyata tidak termakan lagi oleh rakyat yang semakin nampak permainan jijik politik PH. Kalau ditanya rakyat, rata2 mengatakan isu ini dah lapuk dan basi..takde nilai komersial lagi.Begitu juga isu 2.6 billion dan kleptokrat yg dijaja oleh TDM dan juak2 PHnya disetiap ceramah seluruh negara tidak lagi menjadi daya tarikan..apatah lagi orang yg menjaja cerita tu… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Najib and his cohorts are raping and plundering this country left and right. Since there is no body above him , he is at liberty to do what he likes.

Dealing with Indonesians conglomerates can be very risky if one does not have the brains of a taipan. I had several years worked with them.

As we all know Najib is brainless & shcool drop-out, every each day is a shocking new revelation to us. May Allah SWT be with us all.

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

It is becoming more clearer and clearer each day by their own testimony and also judging from their write-ups…. the sort of class and level of their stature in society, way of upbringing and education of these useless good for nothing bumps – Geng Najib & Kejora.

What a shame & waste to have such scoundrels in our society……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Fuyooo…Sampah sarap Masyarakat…akan bersidang pada 30 hb. nih!!!

Jilat Menjilat ler antara satu sama lain…
Makanlah DEDAK yg akan ditabur dek si Mamak matdey Helo Kity tuh!!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

11.16/11.17/11.19/11.21…Betul lah cakap kau tu. Apa lah nak diharap sangat pada parti cap munge ni yang tunggu masa aje nak dibatalkan pendaftarannya tu. Mau2 5 jota ahlinya yang hadir..tu tak masuk lagi Bangla , nepal dan Myanmar yang diangkut dengan berpuluh2 bas yang disewa khas. Dengar khabar, dari Johor aje dah dekat 1 jota ahli…alaaah macam dalam sastera Melayu lama ceritakan tu, yang capik datang bertongkat..yang buta datang berpimpin..tu tak masuk yang datang berguling2 dari JB lagi. Mesti highway jem gila punya…ialah ibu segala perhimpunan lah katakan..Wak Suman dah tentu pegi awal punya..tu yang exicted sangat sampai dah boleh tido… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

'yang datang berguling2 dari JB'

tak lain tak bukan si Wak Suman Tempe…

Wak Suman akan bawak Tempe…buat berniaga….

kihkihkih…

GN…ko kirim sekali hasil kebun ko tu…Wak Suman boleh tolong lego kan….Manyak Untung Woiiii!!!

Kacang panjang, sayurran kampung…dan jangan lupa sayur Terong…si Zack Tokey pasar borong tu suka tu..dia mesti ada kat sanatuh!!!

keh…keh…keh…keh…keh

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

11.32…Bagus pulak cadangan bernas kau tu. Tengok lah nanti, aku kawtim dengan dia. Kalau dia sanggup bagus jugak…tau lah aku bagi komisen sikit kat dia. Rasanya dia tentu nak punya..lepas juga duit tambang, makan dan minum selama kat Shah Alam tu. Aku rasa penginapan takde masaalah..dia boleh tumpang rumah Zack kat pasar borong!!!

kihkioikikikikikikhkioiki…KEH..KEH..KEH…

Anonymous
Guest
Anonymous

GN…kalau ko banyak dapat untung nanti…ko janganlah makan sorang …belanja lah aku sekali…..jangan lupa ajak Si Wak tu sekali…kesia dia…takkan dapat komisen jer!!!

kihkihkih…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

12.18…Jangan risau, aku takkan lupakan member punya. Setakat belanja nasi baryani tanam seminggu pun no hal lah. Wak Suman dah tentu aku takkan lupakan segala jasa2nya tolong legokan sayur2an aku tu..tapi dia ni tak boleh belanja nasi baryani..bukan apa taku BPnya mencanak naik..lebih2 lagi kalau ada daging kambing. Aku rasa nak belanja dia teh o kosong kurang gula dengan biskut kering aje lah…apa pendapat kau?

Anonymous
Guest
Anonymous

kihkihkihkihkihkih….panjang gelak aku!!!!

GN…ko ni …sampai hati ko…untuk Wak..ko belanja ..teh O kosong dan biskut kering jer…tambah kurus kering lah si wak tuh!!!!tapi aku tatap nak nasi beriyani plus-plus daging kambing…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

12.42…Kau jangan salah anggap pulak beb. Aku bukannya lokek nak belanja Wak Suman tu…tapi memikirkan kesihatan dia lah. Psal permintaan kau tu..no problem..jangan cakap plus-plus kambing..daging dinasour pun aku boleh belanja !!!!

kihkikikioikkikikiki…KEH..KEH..KEH..

Anonymous
Guest
Anonymous

Fuyooo…Sampah sarap Masyarakat…akan bersidang pada 30 hb. nih!!!

Jilat Menjilat ler antara satu sama lain…
Makanlah DEDAK yg akan ditabur dek si Mamak matdey Helo Kity tuh!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Fuyooo…Sampah sarap Masyarakat…akan bersidang pada 30 hb. nih!!!

Jilat Menjilat ler antara satu sama lain…
Makanlah DEDAK yg akan ditabur dek si Mamak matdey Helo Kity tuh!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Fuyooo…Sampah sarap Masyarakat…akan bersidang pada 30 hb. nih!!!

Jilat Menjilat ler antara satu sama lain…
Makanlah DEDAK yg akan ditabur dek si Mamak matdey Helo Kity tuh!!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL, PM pujaan hati Wak selain dari si Madey Kutty tu…betul tak? Ngaku aje lah Wak..orang kampung semua dah tau !!!!! Dengar tu Wak..semua orang sedang memerhatikan dan mengevaluasikan tindakan Wak yang mcm budak2 Tadika tu…Wak takde sikit pun rasa malu ke pada dia orang semua..takkan lah orang yang dah berumur 68 tahun masih berkelakuan… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Astaghfirullah…kiranya GN mengaku bersahabat dgn makhluk yg mencerca Maha Suci Allah SWT meliwat dunia akhirat……???

Patutlah dia pun kaki belit, suka cakap tak jelas & rambang saja tanpa isi yg bernas & berfakta, kuat memfitnah & bercerita karut marut.

Stop talking rubbish & that stupid insane laughing of yours, will ya. Don't you realize that your dysfunctional shameful behaviors are mocking your own self.

Come on GN…now tell everyone here are you man enough to show your gut to face me?

Kiddo, I'm still waiting for the time & date of our countdownt at Felda Taib Andak…!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman…nak tanyalah, dah kemaskan beg pakaian ke belum untuk ke perhimpunan parti cap munge tu? Banyak ke seluar baju yang Wak bawak..ialah mesti excited sangat sampai tak tidur malam kan. Bukan senang nak jumpa pujaan hati Wak si Madey Kutty tu…selamat bersidang ye Wak…ntah berapa lama sangatlah jangka hayat cap munge ni ye…dah macam hidup segan mati tak mau pulak gamaknya ye Wak. Mesti jota2 yang akan hadir sampai penuh jalan2 kat Shah Alam tu kan Wak ? Kalau Wak sampai awal, boleh lah jadi traffic warden utk melicinkan perjalanan lalu lintas !!!!!

kihkikhkikikhkiokikhkikioikiki…KEH..KEH..KEH

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman…citer panjang lebar pasal family Wak kat sini nak buat apa..ada kita orang kesah? Lagi bagus Wak tulis biografi family Wak tu , publish kan dan hantar satu copy kat muzium Spore..Muzium Negara kat sini dah tentu taknak terima pasal takde historical value. Amacam ada bran sambut cabaran saya ke Wak????

kikhkihkioikikikikiokiki…KEH..KEH..KEH..

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Geng Najib kaki auta & pengecute takdak telor….

Toksahlah buat muka 'mat malasan dgn beri alasan tak berani jumpa saya

Tak payah tunggu lama2, buang masa saja. Marilah datang jumpa saya, kalau nak sangat…sila beritahu tarikh & masa bila kita dapat jumpa di Felda Taib Andak yg kamu & Kejora mempersenda & memperlekehkan selama ini.

Tuu haaa…orang di Felda Taib Andak dan Setiausaha PPBM Negeri Johor, Datuk Osman Sapian pun turut menunggu jawapan/pengesahan tarikh & masa kunjungan kita itu nanti.

Tak baik menghampakan permintaan orang ramai tau, kedua orang tua kamu tak ajar ker….??

Dah siap, boleh datangkan….??

Anonymous
Guest
Anonymous

Fuyooo…Sampah sarap Masyarakat…akan bersidang pada 30 hb. nih!!!

Jilat Menjilat ler antara satu sama lain…
Makanlah DEDAK yg akan ditabur dek si Mamak matdey Helo Kity tuh!!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

11.13…Betul lah cakap kau tu. Apa lah nak diharap sangat pada parti cap munge ni yang tunggu masa aje nak dibatalkan pendaftarannya tu. Mau2 5 jota ahlinya yang hadir..tu tak masuk lagi Bangla , nepal dan Myanmar yang diangkut dengan berpuluh2 bas yang disewa khas. Dengar khabar, dari Johor aje dah dekat 1 jota ahli…alaaah macam dalam sastera Melayu lama ceritakan tu, yang capik datang bertongkat..yang buta datang berpimpin..tu tak masuk yang datang berguling2 dari JB lagi. Mesti highway jem gila punya…ialah ibu segala perhimpunan lah katakan..Wak Suman dah tentu pegi awal punya..tu yang exicted sangat sampai dah boleh tido… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

'yang datang berguling2 dari JB'

tak lain tak bukan si Wak Suman Tempe…

Wak Suman akan bawak Tempe…buat berniaga….

kihkihkih…

GN…ko kirim sekali hasil kebun ko tu…Wak Suman boleh tolong lego kan….Manyak Untung Woiiii!!!

Kacang panjang, sayurran kampung…dan jangan lupa sayur Terong…si Zack Tokey pasar borong tu suka tu..dia mesti ada kat sanatuh!!!

keh…keh…keh…keh…keh

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

11.29…Bagus pulak cadangan bernas kau tu. Tengok lah nanti, aku kawtim dengan dia. Kalau dia sanggup bagus jugak…tau lah aku bagi komisen sikit kat dia. Rasanya dia tentu nak punya..lepas juga duit tambang, makan dan minum selama kat Shah Alam tu. Aku rasa penginapan takde masaalah..dia boleh tumpang rumah Zack kat pasar borong!!!

kihkioikikikikikikhkioiki…KEH..KEH..KEH…

Anonymous
Guest
Anonymous

Maklumat sulit mengatakan dato sri najib akan berundur.beliau sudah bertemu pucuk pimpinan ph untuk merayu supaya dilepaskan atas beribu ribu kesalahan yang dilakukannya selama berkuasa.ini adalah syarat yang diminta najib dan rosmah.rosmah turut meminta tambahan syarat supaya elaun untuk set rambut di saloon mewah tidak ditarik semula.

Tvtiga suku suam suam…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman…nak tanyalah, dah kemaskan beg pakaian ke belum untuk ke perhimpunan parti cap munge tu? Banyak ke seluar baju yang Wak bawak..ialah mesti excited sangat sampai tak tidur malam kan. Bukan senang nak jumpa pujaan hati Wak si Madey Kutty tu…selamat bersidang ye Wak…ntah berapa lama sangatlah jangka hayat cap munge ni ye…dah macam hidup segan mati tak mau pulak gamaknya ye Wak. Mesti jota2 yang akan hadir sampai penuh jalan2 kat Shah Alam tu kan Wak ? Kalau Wak sampai awal, boleh lah jadi traffic warden utk melicinkan perjalanan lalu lintas !!!!!

kihkikhkikikhkiokikhkikioikiki…KEH..KEH..KEH..

Anonymous
Guest
Anonymous

Fuyooo…Sampah sarap Masyarakat…akan bersidang pada 30 hb. nih!!!

Jilat Menjilat ler antara satu sama lain…
Makanlah DEDAK yg akan ditabur dek si Mamak matdey Helo Kity tuh!!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

10.51…Betul lah cakap kau tu. Apa lah nak diharap sangat pada parti cap munge ni yang tunggu masa aje nak dibatalkan pendaftarannya tu. Mau2 5 jota ahlinya yang hadir..tu tak masuk lagi Bangla , nepal dan Myanmar yang diangkut dengan berpuluh2 bas yang disewa khas. Dengar khabar, dari Johor aje dah dekat 1 jota ahli…alaaah macam dalam sastera Melayu lama ceritakan tu, yang capik datang bertongkat..yang buta datang berpimpin..tu tak masuk yang datang berguling2 dari JB lagi. Mesti highway jem gila punya…ialah ibu segala perhimpunan lah katakan..Wak Suman dah tentu pegi awal punya..tu yang exicted sangat sampai dah boleh tido… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Attack mode ajaran doktrin komunis sedang diamal disini. GN dan side kick ulang2 ataack pak man. Mereka tak bersungguh pun. Cuma utk wear down target dan membawa blog ini ketahap budak2. Lagi dilayan, lagi membuat, supaya blog readers akan meluat melawat.
Umno sudah lengkap dgn training Komunis. Umno sudah jadi Partai Komunis Malaya (Baru). Chin Peng telahpun menang.
Sekira masih ada melayu yg mahu amal denial syndrone, silalah tunduk pada Pemerintah kamu itu. Ini supaya senang kami kenal musuh,apabila sekira Darurat II datang semula.
Faham tu GN.

-Ayah Zul Kapan

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!
Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL !!!!!!!

KIKHIKIOKIHKIOIKIKIKIKIKIKI….KEH..KEH..KEH..

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Dengat tuu, Geng Najib. Semua orang sedang memerhatikan tingkah bodoh & sikap pengecut kamu itu…..!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL, PM pujaan hati Wak selain dari si Madey Kutty tu…betul tak? Ngaku aje lah Wak..orang kampung semua dah tau !!!!! Dengar tu Wak..semua orang sedang memerhatikan dan mengevaluasikan tindakan Wak yang mcm budak2 Tadika tu…Wak takde sikit pun rasa malu ke pada dia orang semua..takkan lah orang yang dah berumur 68 tahun masih berkelakuan… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Stop talking rubbish & that stupid insane laughing of yours, will ya. Don't you realize that your dysfunctional shameful behaviors are mocking your own self.

Come on GN…now tell everyone here are you man enough to show your gut to face me?

Kiddo, I'm still waiting for the time & date of our countdownt at Felda Taib Andak…!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL, PM pujaan hati Wak selain dari si Madey Kutty tu…betul tak? Ngaku aje lah Wak..orang kampung semua dah tau !!!!! Dengar tu Wak..semua orang sedang memerhatikan dan mengevaluasikan tindakan Wak yang mcm budak2 Tadika tu…Wak takde sikit pun rasa malu ke pada dia orang semua..takkan lah orang yang dah berumur 68 tahun masih berkelakuan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Hahahaha…tak puas2 kena hempok gn ni

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL, PM pujaan hati Wak selain dari si Madey Kutty tu…betul tak? Ngaku aje lah Wak..orang kampung semua dah tau !!!!! Dengar tu Wak..semua orang sedang memerhatikan dan mengevaluasikan tindakan Wak yang mcm budak2 Tadika tu…Wak takde sikit pun rasa malu ke pada dia orang semua..takkan lah orang yang dah berumur 68 tahun masih berkelakuan… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

10:33, tak apa, biar saya ajar budak hingusan GN atas kebiadapan yg orang tua dia gagal laksanakan. GN idiot…. Fyi, I have 100% Javanaese blood in me & my late old folks originated from a kampung in Pontian, Johor. My late father joined the Spore police force after the the Japanese surrender in world war II. Me and my siblings were all produced and born in Spore. Got that dude? Now stop talking rubbish & that stupid insane laughing of yours, will ya. Don't you realize that your dysfunctional shameful behaviors are mocking your own self. Come on GN…now tell… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

BTW Pak…saya masih setia menunggu jawapan yang tuntas dari Pak terhadap persoalan saya dan sahabat saya. Sampai bila2 pun saya sanggup menunggu di blog ni!

Anonymous
Guest
Anonymous

Diam lah ko Monyet!!!!

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

W H A T, goodness am I dreaming……??

Astaghfirullah…kiranya GN mengaku bersahabat dgn makhluk yg mencerca Maha Suci Allah SWT meliwat dunia akhirat……???

Patutlah dia pun kaki belit, suka cakap tak jelas & rambang saja tanpa isi yg bernas & berfakta, kuat memfitnah & bercerita karut marut.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman…citer panjang lebar pasal family Wak kat sini nak buat apa..ada kita orang kesah? Lagi bagus Wak tulis biografi family Wak tu , publish kan dan hantar satu copy kat muzium Spore..Muzium Negara kat sini dah tentu taknak terima pasal takde historical value. Amacam ada bran sambut cabaran saya ke Wak????

kikhkihkioikikikikiokiki…KEH..KEH..KEH..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman…nak tanyalah, dah kemaskan beg pakaian ke belum untuk ke perhimpunan parti cap munge tu? Banyak ke seluar baju yang Wak bawak..ialah mesti excited sangat sampai tak tidur malam kan. Bukan senang nak jumpa pujaan hati Wak si Madey Kutty tu…selamat bersidang ye Wak…ntah berapa lama sangatlah jangka hayat cap munge ni ye…dah macam hidup segan mati tak mau pulak gamaknya ye Wak. Mesti jota2 yang akan hadir sampai penuh jalan2 kat Shah Alam tu kan Wak ? Kalau Wak sampai awal, boleh lah jadi traffic warden utk melicinkan perjalanan lalu lintas !!!!!

kihkikhkikikhkiokikhkikioikiki…KEH..KEH..KEH..

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Stop talking rubbish, will ya. Let's get back on track.

Come 0n GN…are you man enough to show your gut to face me?

Kiddo, I'm still waiting for the time & date of our countdownt at Felda Taib Andak…!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!
Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL !!!!!!!

KIKHIKIOKIHKIOIKIKIKIKIKIKI….KEH..KEH..KEH…

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Stop talking rubbish & that stupid insane laughing of yours, will ya. Don't you realize that your dysfunctional shameful behaviors are mocking your own self.

Come on GN…now tell everyone here are you man enough to show your gut to face me?

Kiddo, I'm still waiting for the time & date of our countdownt at Felda Taib Andak…!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL, PM pujaan hati Wak selain dari si Madey Kutty tu…betul tak? Ngaku aje lah Wak..orang kampung semua dah tau !!!!! Dengar tu Wak..semua orang sedang memerhatikan dan mengevaluasikan tindakan Wak yang mcm budak2 Tadika tu…Wak takde sikit pun rasa malu ke pada dia orang semua..takkan lah orang yang dah berumur 68 tahun masih berkelakuan… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Geng Najib kaki auta & pengecute takdak telor….

Toksahlah buat muka 'mat malasan dgn beri alasan tak berani jumpa saya

Tak payah tunggu lama2, buang masa saja. Marilah datang jumpa saya, kalau nak sangat…sila beritahu tarikh & masa bila kita dapat jumpa di Felda Taib Andak yg kamu & Kejora mempersenda & memperlekehkan selama ini.

Orang di Felda Taib Andak dan Setiausaha PPBM Negeri Johor, Datuk Osman Sapian pun turut menunggu jawapan/pengesahan tarikh & masa kunjungan kita itu nanti.

Boleh….??

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!
Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL, PM pujaan hati Wak selain dari si Madey Kutty tu…betul tak? Ngaku aje lah Wak..orang kampung semua dah tau !!!!!

KIKHIKIOKIHKIOIKIKIKIKIKIKI….KEH..KEH..KEH..

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Geng Najib kaki auta & pengecute takdak telor….

Toksahlah buat muka 'mat malasan dgn beri alasan tak berani jumpa saya

Tak payah tunggu lama2, buang masa saja. Marilah datang jumpa saya, kalau nak sangat…sila beritahu tarikh & masa bila kita dapat jumpa di Felda Taib Andak yg kamu & Kejora mempersenda & memperlekehkan selama ini.

Orang di Felda Taib Andak dan Setiausaha PPBM Negeri Johor, Datuk Osman Sapian pun turut menunggu jawapan/pengesahan tarikh & masa kunjungan kita itu nanti.

Boleh….??

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Come 0n GN…are you man enough to show your gut to face me?

Kiddo, I'm still waiting for the time & date of our countdownt at Felda Taib Andak…!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!
Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL !!!!!!!

KIKHIKIOKIHKIOIKIKIKIKIKIKI….KEH..KEH..KEH..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!
Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL, PM pujaan hati Wak selain dari si Madey Kutty tu…betul tak? Ngaku aje lah Wak..orang kampung semua dah tau !!!!!

KIKHIKIOKIHKIOIKIKIKIKIKIKI….KEH..KEH..KEH..

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Stop talking rubbish & that stupid insane laughing of yours, will ya. Don't you realize that your dysfunctional shameful behaviors are mocking your own self.

Come on GN…now tell everyone here are you man enough to show your gut to face me?

Kiddo, I'm still waiting for the time & date of our countdownt at Felda Taib Andak…!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL, PM pujaan hati Wak selain dari si Madey Kutty tu…betul tak? Ngaku aje lah Wak..orang kampung semua dah tau !!!!! Dengar tu Wak..semua orang sedang memerhatikan dan mengevaluasikan tindakan Wak yang mcm budak2 Tadika tu…Wak takde sikit pun rasa malu ke pada dia orang semua..takkan lah orang yang dah berumur 68 tahun masih berkelakuan… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Geng Najib kaki auta & pengecute takdak telor….

Toksahlah buat muka 'mat malasan dgn beri alasan tak berani jumpa saya

Tak payah tunggu lama2, buang masa saja. Marilah datang jumpa saya, kalau nak sangat…sila beritahu tarikh & masa bila kita dapat jumpa di Felda Taib Andak yg kamu & Kejora mempersenda & memperlekehkan selama ini.

Tuu haaa…orang di Felda Taib Andak dan Setiausaha PPBM Negeri Johor, Datuk Osman Sapian pun turut menunggu jawapan/pengesahan tarikh & masa kunjungan kita itu nanti.

Boleh….??

Anonymous
Guest
Anonymous

I am writing to highlight the 3 indisputable characters who frequently drop their worthless comments in Shahbuddin, Celah Gelegar and Kluangdiamond blogs namely Mr J, Geng najib and Anonymous who are by definitions stubborn personaliites due to blind loyalty. Mr J is known for his continuous strategy of instilling fear in others on issue of FITNAH, DAP, LGBT, LIBERALISM and what have you. Whilst Geng Najib makes his days spinning fictions and falsiities, Anonymous joins the fray calling others by abusive names without feeling guilty. Mr J, Geng Najib and Anonymous are always inflexible and always not willing to accept… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Ada kita orang kesah…tak ambik pot langsung gebang kau tu…suka hati kita lah..ada jontik tolor kau ke? Ini semua poyo lagi memoyokan !!!!!

kihkikikhkikoikkhkikikioiki….

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Geng Najib kaki auta & pengecute takdak telor….

Toksahlah buat muka 'mat malasan dgn beri alasan tak berani jumpa saya

Tak payah tunggu lama2, buang masa saja. Marilah datang jumpa saya, kalau nak sangat…sila beritahu tarikh & masa bila kita dapat jumpa di Felda Taib Andak yg kamu & Kejora mempersenda & memperlekehkan selama ini.

Orang di Felda Taib Andak dan Setiausaha PPBM Negeri Johor, Datuk Osman Sapian pun turut menunggu jawapan/pengesahan tarikh & masa kunjungan kita itu nanti.

Boleh….??

Anonymous
Guest
Anonymous

GN at 0929,

You see you cannot argue. Kata pembela bangsa, agama dan negara tapi sebenarnya PEMBELOT BANGSA, AGAMA DAN NEGARA…

Demi wang ringgit, anda telah menjadi buta, pekak dan bisu

PERIOD

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!
Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL, PM pujaan hati Wak selain dari si Madey Kutty tu…betul tak? Ngaku aje lah Wak..orang kampung semua dah tau !!!!!

KIKHIKIOKIHKIOIKIKIKIKIKIKI….KEH..KEH..KEH..

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Tuu dia GN…kan dah kena hempuk tak pasal2.

Tak malu ker, mana nak sorok muka tuu…??

dad
Guest
dad

gn drowned in hallucination. j will escape through verses in Quran, whatever he knows. j will quote a verse to justify his incompetence.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman OOOOi..dah bangun ke masih sedap ngorok lagi?
Kan orang dah pesan jangan tidur lewat sangat..kan dah susah nak bangun. Dah berumur macam Wak, kesihatan kena jaga..tak pasal2 lain pulak jadiknya. Nanti rejeki susah nak masuk lah Wak…takkan Wak tak tau !

KIKHIKKIOIKHKIKIOKIKIKIKI….

Anonymous
Guest
Anonymous

SUMAN ADO SIJIL HSC KOLONIAL BRITISH
MEANS UMO PALING MUDO 63 TAUN DAH
DARI MUDO SAMPAI TUO NAK MAMPUIHH…
PENDIRIAN & PRINSIP SLLU BERUBAH UBAH
MME SPECIES NI JENIS HARAMJADAH…. PUIIII..!!!

PADA BARUA [email protected] YG TIADA PRINSIP HIDUP MOHON BERAMBOSSSS DAN MENINGGAL TERUS…

PAFA SINGAPORK PENSABOTAJ EKONOMI NEGARA ..PRU SINGAPORK KAMI TUNGGU… INI KALI LAH…!!

BERAMBOSSSS

KIKIKIKII…

Anonymous
Guest
Anonymous

AKU TAU KAU HARI HARI MELANCAP PIKIR PASAL SINGAPORK. KALAU MAU SANGAT MAIN TERUS SAMA ITU PORK LAH. TAY PAYAH AJAK SINGA SEKALI, LOL !!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!
Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL !!!!!!!

KIKHIKIOKIHKIOIKIKIKIKIKIKI….KEH..KEH..KEH..

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Geng Najib kaki auta & pengecute takdak telor….

Toksahlah buat muka 'mat malasan dgn beri alasan tak berani jumpa saya

Tak payah tunggu lama2, buang masa saja. Marilah datang jumpa saya, kalau nak sangat…sila beritahu tarikh & masa bila kita dapat jumpa di Felda Taib Andak yg kamu & Kejora mempersenda & memperlekehkan selama ini.

Orang di Felda Taib Andak dan Setiausaha PPBM Negeri Johor, Datuk Osman Sapian pun turut menunggu jawapan/pengesahan tarikh & masa kunjungan kita itu nanti.

Boleh….??

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!
Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL !!!!!!!

KIKHIKIOKIHKIOIKIKIKIKIKIKI….KEH..KEH..KEH..

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Stop talking rubbish & that stupid insane laughing of yours, will ya. Let's get back to business.

Come 0n GN…tell everyone here are you man enough to show your gut to face me?

Kiddo, I'm still waiting for the time & date of our countdownt at Felda Taib Andak…!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL, PM pujaan hati Wak selain dari si Madey Kutty tu…betul tak? Ngaku aje lah Wak..orang kampung semua dah tau !!!!! Dengar tu Wak..semua orang sedang memerhatikan dan mengevaluasikan tindakan Wak yang mcm budak2 Tadika tu…Wak takde sikit pun rasa malu ke pada dia orang semua..takkan lah orang yang dah berumur 68 tahun masih berkelakuan… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

I have 100% Javanaese blood in me & my late old folks originated from a kampung in Pontian, Johor. My late father joined the Spore police force after the the Japanese surrender in world war II. Me and my siblings were all produced and born in Spore. Got that dude? Now stop talking rubbish & that stupid insane laughing of yours, will ya. Don't you realize that your dysfunctional shameful behaviors are mocking your own self. Come on GN…now tell everyone here are you man enough to show your gut to face me? Kiddo, I'm still waiting for the time… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL, PM pujaan hati Wak selain dari si Madey Kutty tu…betul tak? Ngaku aje lah Wak..orang kampung semua dah tau !!!!! Dengar tu Wak..semua orang sedang memerhatikan dan mengevaluasikan tindakan Wak yang mcm budak2 Tadika tu…Wak takde sikit pun rasa malu ke pada dia orang semua..takkan lah orang yang dah berumur 68 tahun masih berkelakuan… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

I tend to totally in agreement what someone describes about the 3 goons of BN cyber-terompahs….. Anonymous 28 December 2017 at 09:21 I am writing to highlight the 3 indisputable characters who frequently drop their worthless comments in Shahbuddin, Celah Gelegar and Kluangdiamond blogs namely Mr J, Geng najib and Anonymous who are by definitions stubborn personaliites due to blind loyalty. Mr J is known for his continuous strategy of instilling fear in others on issue of FITNAH, DAP, LGBT, LIBERALISM and what have you. Whilst Geng Najib makes his days spinning fictions and falsiities, Anonymous joins the fray calling… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

pukimak g najib

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

BTW Pak…saya masih setia menunggu jawapan yang tuntas dari Pak terhadap persoalan saya dan sahabat saya. Sampai bila2 pun saya sanggup menunggu di blog ni!

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Geng Najib kaki auta & pengecut….

Toksahlah buat muka 'mat malasan dgn beri alasan tak berani jumpa saya

Tak payah tunggu lama2, buang masa saja. Marilah datang jumpa saya, kalau nak sangat…sila beritahu tarikh & masa bila kita dapat jumpa di Felda Taib Andak yg kamu & Kejora mempersenda & memperlekehkan selama ini. Boleh….??

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!

KIKHIKIOKIHKIOIKIKIKIKIKIKI….

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Geng Najib kaki auta & pengecute takdak telor….

Toksahlah buat muka 'mat malasan dgn beri alasan tak berani jumpa saya

Tak payah tunggu lama2, buang masa saja. Marilah datang jumpa saya, kalau nak sangat…sila beritahu tarikh & masa bila kita dapat jumpa di Felda Taib Andak yg kamu & Kejora mempersenda & memperlekehkan selama ini.

Orang di Felda Taib Andak dan Setiausaha PPBM Negeri Johor, Datuk Osman Sapian pun turut menunggu jawapan/pengesahan tarikh & masa kunjungan kita itu nanti.

Boleh….??

Anonymous
Guest
Anonymous

Mantap pak othman….keep it up

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!

KIKHIKIOKIHKIOIKIKIKIKIKIKI….

Anonymous
Guest
Anonymous

babi GN

Anonymous
Guest
Anonymous

Nak tulis perkataan BABI kena minta izin drp Zack tokey babi pasar borong yg tonggek tu.
Dah minta ike belum?

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Tak payah nak mintak kebenaran…08.55 tu spesis Babi yang menebeng dan menyondol kat sini…dah disahkan oleh jabatan veterinar !!!!!!

KIHKIOIKHKIKIOIKIKHKIKIKIKIK…..

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Geng Najib kaki auta & pengecute takdak telor….

Toksahlah buat muka 'mat malasan dgn beri alasan tak berani jumpa saya

Tak payah tunggu lama2, buang masa saja. Marilah datang jumpa saya, kalau nak sangat…sila beritahu tarikh & masa bila kita dapat jumpa di Felda Taib Andak yg kamu & Kejora mempersenda & memperlekehkan selama ini.

Orang di Felda Taib Andak dan Setiausaha PPBM Negeri Johor, Datuk Osman Sapian pun turut menunggu jawapan/pengesahan tarikh & masa kunjungan kita itu nanti.

Amacam, boleh….??

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!
Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL !!!!!!!

KIKHIKIOKIHKIOIKIKIKIKIKIKI….KEH..KEH..KEH..

Anonymous
Guest
Anonymous

29 Ogos 2017 … Sultan Nazrin bertitah: “ Tun Abdul Razak, andai kata masih bernafas, pastinya pada hari ini akan kecewa dan ralat melihat empat senario yang sedang berlaku dalam negara.”…

– Siapa Tun Abdul Razak………?
– Apa kaitan dgn kita hari ini?
– Kalau masih hidup, dia pasti kecewa / ralat! Why?

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

BTW Pak…saya masih setia menunggu jawapan yang tuntas dari Pak terhadap persoalan saya dan sahabat saya. Sampai bila2 pun saya sanggup menunggu di blog ni!

Anonymous
Guest
Anonymous

FUYOOOOOO.. WAK SUMAN MEROYAN SAMPAI PAGI
TAK PAYAH TUNJUK SIJIL HSC KOLONIAL TU LAGI
TARIF LETRIK MINYAK KEKAL DAN TURUN ARI NI
CER LIST BARANG YANG TURUN HARGA KALI INI..
ELEKKK PONDEKKK BARUA KUTTY SENYAP SUNYI

KALAU ESOK MINYAK NAIK BARUA PUN MELONCAT
CUKAI DI SELANGIR & PENANG NAIK BERKALI KALI
APA KEPALA BANA KITTY DAN ALJUBORI BOLE BUAT….?
BERAMBOSS SAJA SUMA BARUA [email protected]

….. INI KALI LAH… BARUA [email protected] PENSABOTAJ EKONOMI MASA PRU KAMO NNTI KAMI DATANG. ….

BERAMBOSS. …

Anonymous
Guest
Anonymous

AKU TAU KAU HARI HARI MELANCAP PIKIR PASAL SINGAPORK. KALAU MAU SANGAT MAIN LAH TERUS SAMA ITU PORK. TAY PAYAH AJAK SINGA, PORK !!

Anonymous
Guest
Anonymous

Tu diaaaaa anak babi dan keluarganya suda mari pagi2..bau babi mulut tak hengattt..

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

– IPO FGV – gagal dgn harga pasaran merudum.
– FGV rugi berbilyon, saham jatuh 5.55~1.55
– FELDA bertambah hutang
– FELDA susut aliran tunai
– FELDA assets yg semakin kurang.
– FELDA hilang tanah di tengah KL nilai 1 bilyon.
– Hotel harta dipindah miliklesap ke sykt BVI.

Allahyarham Tun Razak menubuhkan Felda untuk kemakmuran rakyat miskin supaya ada tanah & kebun sendiri.

Felda yg dah berjaya & jadi contoh kpd negara2 membangun lain kini ternyata di 'fail' kan oleh Najib.

Felda dah bertukar nama 'Fail Dah' gara2 kerakusan Najib & Isa Samad……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

29 Ogos 2017 … Sultan Nazrin bertitah: “Tun Abdul Razak, andai kata masih bernafas, pastinya pada hari ini akan kecewa dan ralat melihat empat senario yang sedang berlaku dalam negara.”…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

BTW Pak…saya masih setia menunggu jawapan yang tuntas dari Pak terhadap persoalan saya dan sahabat saya. Sampai bila2 pun saya sanggup menunggu di blog ni!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!

KIKHIKIOKIHKIOIKIKIKIKIKIKI….

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

KEHILANGAN HAK MILIK TANAH FELDA DI TENGAH2 KUALA LUMPUR, siapa bertanggung jawab: Bagaimanakah Felda atau lebih tepat lagi pihak penerajunya boleh menyerahkan surat kuasa wakil (Power of Attorney) kepada sebuah syarikat pemaju untuk memajukan tanah berkenaan? Nilai semasa tanah Felda di Jalan Semarak yang diambil alih untuk dimajukan pembangunan bercampur projek Kuala Lumpur Vertical City (KLVC) dianggarkan mencecah kira-kira RM1 bilion. Pindah milik tanah itu dikatakan berlaku sejak 2015, iaitu semasa Tan Sri Isa Samad menjadi Pengerusi Felda. Bagaimana tanah sebuah agensi kerajaan boleh terlepas ke tangan syarikat swasta tanpa membayar satu sen pun? Siapakah dalang di belakangnya. Mengapakah mereka… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!
Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL !!!!!!!

KIKHIKIOKIHKIOIKIKIKIKIKIKI….KEH..KEH..KEH..

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Geng Najib kaki auta & pengecute takdak telor….

Toksahlah buat muka 'mat malasan dgn beri alasan tak berani jumpa saya

Tak payah tunggu lama2, buang masa saja. Marilah datang jumpa saya, kalau nak sangat…sila beritahu tarikh & masa bila kita dapat jumpa di Felda Taib Andak yg kamu & Kejora mempersenda & memperlekehkan selama ini.

Orang di Felda Taib Andak dan Setiausaha PPBM Negeri Johor, Datuk Osman Sapian pun turut menunggu jawapan/pengesahan tarikh & masa kunjungan kita itu nanti.

Boleh….??

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!
Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL !!!!!!!

KIKHIKIOKIHKIOIKIKIKIKIKIKI….KEH..KEH..KEH..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL, PM pujaan hati Wak selain dari si Madey Kutty tu…betul tak? Ngaku aje lah Wak..orang kampung semua dah tau !!!!! Dengar tu Wak..semua orang sedang memerhatikan dan mengevaluasikan tindakan Wak yang mcm budak2 Tadika tu…Wak takde sikit pun rasa malu ke pada dia orang semua..takkan lah orang yang dah berumur 68 tahun masih berkelakuan… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL, PM pujaan hati Wak selain dari si Madey Kutty tu…betul tak? Ngaku aje lah Wak..orang kampung semua dah tau !!!!! Dengar tu Wak..semua orang sedang memerhatikan dan mengevaluasikan tindakan Wak yang mcm budak2 Tadika tu…Wak takde sikit pun rasa malu ke pada dia orang semua..takkan lah orang yang dah berumur 68 tahun masih berkelakuan… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman…citer panjang lebar pasal family Wak kat sini nak buat apa..ada kita orang kesah? Lagi bagus Wak tulis biografi family Wak tu , publish kan dan hantar satu copy kat muzium Spore..Muzium Negara kat sini dah tentu taknak terima pasal takde historical value. Amacam ada bran sambut cabaran saya ke Wak????

kikhkihkioikikikikiokiki…KEH..KEH..KEH..

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Let's contemplate what others say about you and your gang's idiocy…. Anonymous 28 December 2017 at 09:21 I am writing to highlight the 3 indisputable characters who frequently drop their worthless comments in Shahbuddin, Celah Gelegar and Kluangdiamond blogs namely Mr J, Geng najib and Anonymous who are by definitions stubborn personaliites due to blind loyalty. Mr J is known for his continuous strategy of instilling fear in others on issue of FITNAH, DAP, LGBT, LIBERALISM and what have you. Whilst Geng Najib makes his days spinning fictions and falsiities, Anonymous joins the fray calling others by abusive names without… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Segala bukti Dan Saksi mestilah didedahkan kepada rakyat
Kalau cuma kwnyataan 2 iTu adalah helah semata-Mata najib dan umno dan pencacai umno
Sprm polis Raja raja melayu adalah boneka yang dicucuk hidung

Bantahan seluruh negara 31/12/2017
Pecat najib lenyapkan umno
Bangkit rakyat bangkit

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

BTW Pak…saya masih setia menunggu jawapan yang tuntas dari Pak terhadap persoalan saya dan sahabat saya. Sampai bila2 pun saya sanggup menunggu di blog ni!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!

KIKHIKIOKIHKIOIKIKIKIKIKIKI….

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Astaghfirullah…kiranya GN mengaku bersahabat dgn makhluk yg mencerca Maha Suci Allah SWT meliwat dunia akhirat……??? Patutlah dia pun kaki belit, suka cakap tak jelas & rambang saja tanpa isi yg bernas & berfakta. Siapa yg dia maksudkan itu 'mantan pengerusi tetap bahagian di sebuah bahagian UMNO di Johor, tapi dah kena terajang kuar dari parti sbb masaalah disiplin parti..??? Bukankah hanya dia dan Kejora kufur lahanat saja yg membangkitkan tohmahan palsu itu selama ini…..?? Pertanyaan irrelevant Kejora, jawapannya ada dalam dokumen2 & sijil2 yang akan saya bawa bersama pd perjumpaan kami nanti. Cakap2 kosong & belit macam dia, Kejora &… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!

KIKHIKIOKIHKIOIKIKIKIKIKIKI….

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

BTW Pak…saya masih setia menunggu jawapan yang tuntas dari Pak terhadap persoalan saya dan sahabat saya. Sampai bila2 pun saya sanggup menunggu di blog ni!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman…citer panjang lebar pasal family Wak kat sini nak buat apa..ada kita orang kesah? Lagi bagus Wak tulis biografi family Wak tu , publish kan dan hantar satu copy kat muzium Spore..Muzium Negara kat sini dah tentu taknak terima pasal takde historical value. Amacam ada bran sambut cabaran saya ke Wak????

kikhkihkioikikikikiokiki…KEH..KEH..KEH..

Anonymous
Guest
Anonymous

Selagi cacai terompah taek pelesu pair, tissot tipu berkunjung sini, selagi tu kita tahu,mereka lagi tahu 2 perkara
1. UMNOBNPAS DAH TERL9NDEH, KUDIS KURAP MAKIN MENANAH. Punggung makin berlumuran TAEK LOW.Keadaan makin rumit, Tsunami Melayu makin hampir.
2. Blog media kepong minda UMNOBNPAS makin sejuk tiada sambutan.
FACT IS FACT.
Menghumban mungkar adalah WAJIB.
Memamposkan Umnobnpas sana WAJIB

Anonymous
Guest
Anonymous

takde seekor menteri samggup nak pertahan felda

semua senyap bisu mcm pasu

habislaaaaah i.s.a

habislaaaa suami najib org nogori mcm i.s.a

habislaaah najib….. pecah legasi keturunan bugis yg byk bikin pkmak

1mbabi

failed daa

kr1m

bodo betul alumni notingham

Anonymous
Guest
Anonymous

Manakah keadilan yang kita laung2kan selama ini, jika kita sendiri menafikan hak mutlak rakyat untuk mendapat maklumat yang sewajarnya spt yang tercatat dalam perlembagaan negara.Sebab tu, kita sebagai rakyat Msia yang waras dan menjunjung tinggi keadilan, sepatutnya memberi peluang kepada agensi penguatkuasa untuk melaksanakan tugas mereka masing secara profesional dan penuh integriti tanpa diganggu gugat pihak eksekutif. Hasil dari penyiasatan tersebut pastinya akan mendedahkan cerita yang sebenarnya berlaku dalam setiap urus niaga …tetapi sebelum siasatan tu tamat, jangan sekali2 membuat pertukaran pegawai, lucut jawatan AG serta merta dgn alasan tidak munasabah, bunuh timbalan pendakwa raya kevin morais, lantik nor jazlan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

ada panglima bugis lanun nak hormat raja?

mimpilaaaa…

perang saudara ada laaa puak bugis batu api ni dulu dulu suka buat..

beri laluan MAHAraja BUGIS naik taktha

Anonymous
Guest
Anonymous

1:25,
Dua tiga minggu lepas tu satu dpd unit pejabat Bukit Aman terbakar……betul ke?

Anonymous
Guest
Anonymous

Ya….betul tu,
ada di utube bukit aman terbakar, tetiba pulak terbakar……kelaka betul……kena bahang panas fail 1MDB kat situ kot…?

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

BTW Pak…saya masih setia menunggu jawapan yang tuntas dari Pak terhadap persoalan saya dan sahabat saya. Sampai bila2 pun saya sanggup menunggu di blog ni!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!

KIKHIKIOKIHKIOIKIKIKIKIKIKI….

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Geng Najib kaki auta & pengecute takdak telor….

Toksahlah buat muka 'mat malasan dgn beri alasan tak berani jumpa saya

Tak payah tunggu lama2, buang masa saja. Marilah datang jumpa saya, kalau nak sangat…sila beritahu tarikh & masa bila kita dapat jumpa di Felda Taib Andak yg kamu & Kejora mempersenda & memperlekehkan selama ini.

Orang di Felda Taib Andak dan Setiausaha PPBM Negeri Johor, Datuk Osman Sapian pun turut menunggu jawapan/pengesahan tarikh & masa kunjungan kita itu nanti.

Boleh….??

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!
Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL !!!!!!!

KIKHIKIOKIHKIOIKIKIKIKIKIKI….KEH..KEH..KEH..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!
Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL !!!!!!!

KIKHIKIOKIHKIOIKIKIKIKIKIKI….KEH..KEH..KEH..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!
Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL !!!!!!!

KIKHIKIOKIHKIOIKIKIKIKIKIKI….KEH..KEH..KEH..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!
Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL !!!!!!!

KIKHIKIOKIHKIOIKIKIKIKIKIKI….KEH..KEH..KEH..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL, PM pujaan hati Wak selain dari si Madey Kutty tu…betul tak? Ngaku aje lah Wak..orang kampung semua dah tau !!!!! Dengar tu Wak..semua orang sedang memerhatikan dan mengevaluasikan tindakan Wak yang mcm budak2 Tadika tu…Wak takde sikit pun rasa malu ke pada dia orang semua..takkan lah orang yang dah berumur 68 tahun masih berkelakuan… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL, PM pujaan hati Wak selain dari si Madey Kutty tu…betul tak? Ngaku aje lah Wak..orang kampung semua dah tau !!!!! Dengar tu Wak..semua orang sedang memerhatikan dan mengevaluasikan tindakan Wak yang mcm budak2 Tadika tu…Wak takde sikit pun rasa malu ke pada dia orang semua..takkan lah orang yang dah berumur 68 tahun masih berkelakuan… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!Simpan aje lah sijil2 tu buat pekasam..tak pun antar masuk muzium kat Spore…jangan lupa satu copy berikan pada LHL, PM pujaan hati Wak selain dari si Madey Kutty tu…betul tak? Ngaku aje lah Wak..orang kampung semua dah tau !!!!! Dengar tu Wak..semua orang sedang memerhatikan dan mengevaluasikan tindakan Wak yang mcm budak2 Tadika tu…Wak takde sikit pun rasa malu ke pada dia orang semua..takkan lah orang yang dah berumur 68 tahun masih berkelakuan… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

BTW Pak…saya masih setia menunggu jawapan yang tuntas dari Pak terhadap persoalan saya dan sahabat saya. Sampai bila2 pun saya sanggup menunggu di blog ni!

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Geng Najib… Astaghfirullah…kiranya kamu bersahabat dgn makhluk yg mencerca Maha Suci Allah SWT meliwat dunia akhirat……??? Patutlah kamu pun kaki belit, suka cakap tak jelas & rambang saja tanpa isi yg bernas & berfakta. Siapa yg kamu maksudkan itu 'mantan pengerusi tetap bahagian di sebuah bahagian UMNO di Johor, tapi dah kena terajang kuar dari parti sbb masaalah disiplin parti..??? Bukankah hanya kamu dan Kejora kufur lahanat saja yg membangkitkan tohmahan palsu itu selama ini…..?? Pertanyaan irrelevant Kejora, jawapannya ada dalam dokumen2 & sijil2 yang akan saya bawa bersama pd perjumpaan kita nanti. Cakap2 kosong & belit macam kamu, Kejora… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

BTW Pak…saya masih setia menunggu jawapan yang tuntas dari Pak terhadap persoalan saya dan sahabat saya. Sampai bila2 pun saya sanggup menunggu di blog ni!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

BTW Pak…saya masih setia menunggu jawapan yang tuntas dari Pak terhadap persoalan saya dan sahabat saya. Sampai bila2 pun saya sanggup menunggu di blog ni!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!

KIKHIKIOKIHKIOIKIKIKIKIKIKI….

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Geng Najib kaki auta & pengecute takdak telor….

Toksahlah buat muka 'mat malasan dgn beri alasan tak berani jumpa saya

Tak payah tunggu lama2, buang masa saja. Marilah datang jumpa saya, kalau nak sangat…sila beritahu tarikh & masa bila kita dapat jumpa di Felda Taib Andak yg kamu & Kejora mempersenda & memperlekehkan selama ini.

Orang di Felda Taib Andak dan Setiausaha PPBM Negeri Johor, Datuk Osman Sapian pun turut menunggu jawapan/pengesahan tarikh & masa kunjungan kita itu nanti.

Boleh….??

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak GN…
Ada sekor beruk curi nenas wak,
Tak report polis kah?

Anonymous
Guest
Anonymous

Kita hangatkan malam dingin dengan angin sepoi-sepoi daripada Pantai Teluk Kemang, Port Dickson. Jika air mani Najib mampu menyelamatkan Isa Samad, mungkinkah air liur Rosmah dapat memberi Isa Samad rasa selamat? Hanya air paip, cadar dan tuala di bilik hotel Port Dickson menjadi saksi bisu, Isa Samad akan kembali. Jika air mata Bibik tumpah sebab Isa Samad masuk jail, pastilah fail MAINS dan JHEAINS hampir 30 tahun lalu akan terbuka kembali. Yaaaa….sebagai kemuncak nafsu dan noda anaconda, marilah kita hayati lagu Zina Zain, Puncak Kasih. Dalam air tenangArus menyusur damaiSekali embun yang menitis memecah. Di mana percikkannya di mataLaluku sentuh… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..cakap lah apa2 pun wak nak cakap asal wak bahgia..saya dan sahabat saya tu sentiasa mendoakan yang terbaik untuk Wak sekeluarga !

Anonymous
Guest
Anonymous

GN…Wak Suman tak sabar nak tunggu 30 hb tuh!!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

BTW Pak…saya masih setia menunggu jawapan yang tuntas dari Pak terhadap persoalan saya dan sahabat saya. Sampai bila2 pun saya sanggup menunggu di blog ni!

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Geng Najib…. Astaghfirullah…kiranya kamu bersahabat dgn makhluk yg mencerca Maha Suci Allah SWT meliwat dunia akhirat……??? Kamu memang kaki belit, suka cakap tak jelas & rambang saja tanpa isi yg bernas & berfakta. Siapa yg kamu maksudkan itu 'mantan pengerusi tetap bahagian di sebuah bahagian UMNO di Johor, tapi dah kena terajang kuar dari parti sbb masaalah disiplin parti..??? Bukankah hanya kamu dan Kejora kufur lahanat saja yg membangkitkan tohmahan palsu itu selama ini…..?? Pertanyaan irrelevant Kejora, jawapannya ada dalam dokumen2 & sijil2 yang akan saya bawa bersama pd perjumpaan kita nanti. Cakap2 kosong & belit macam kamu, Kejora &… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

BTW Pak…saya masih setia menunggu jawapan yang tuntas dari Pak terhadap persoalan saya dan sahabat saya. Sampai bila2 pun saya sanggup menunggu di blog ni!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!

KIKHIKIOKIHKIOIKIKIKIKIKIKI….

Anonymous
Guest
Anonymous

HUTANG IPIC DAH SETTEL OLEH 1MDB
ARI NI MINYOK PULAK TURUN HARGA
ADA TAK BARANG KEPERLUAN TURUN SEKALI.?
BAB NI BARUA MAMAK KUTTY BANGANG & LUPA..

KIKIKIKIKI… BERAMBOSSSSSSS BARUA [email protected] PE SABOTAJ EKONOMI NEGARA INI… INI KALI LAH PRU SPORK KAMI DATANG..

BERAMBOSSSSSSS

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Tahniah diucapkan kepada TKPN, DS Mohd Noor Rashid kerana tindakan cepat dan proaktif PDRM melalui kenyataan tersebut. Ini lah yang ditunggu2 oleh warga Felda sebagailangkah awal yang pastinya akan menjernihkan segala kekeliruan. Apa yang berlaku, sekarang ini pihak tertentu, khususnya pembangkang telah menggunakan isu tanah Felda ini dengan membuat telahan2 dan andaian negatif yang ternyata telah diputar belitkan untuk kepentingan politik mereka. Sekaarng, isu ini has been blown out of proportion sehingga rakayat pun tak tahu nak membezakan antara fakta dan auta.Sesungguhnya tindakan pantas PDRM untuk menyiasat TSIS juga akan memberi justice to him kerana seolah2 seluruh negara telah menyalahkan… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

GN pengecut lagi kaki belit & auta… Bukankah kamu masih berhutang dgn saya? Jadinya, toksah buang masa di sini dgn temberang hal2 tak berkaitan. Tak malu ker…..?? Dengar sini baik2… Kamu memang kaki belit, suka cakap tak jelas & rambang saja tanpa isi yg bernas & berfakta. Siapa yg kamu maksudkan itu 'mantan pengerusi tetap bahagian di sebuah bahagian UMNO di Johor, tapi dah kena terajang kuar dari parti sbb masaalah disiplin parti..??? Orang di Felda Taib Andak dan Setiausaha PPBM Negeri Johor, Datuk Osman Sapian pun turut menunggu jawapan/pengesahan tarikh & masa kunjungan kita itu nanti. Bukankah hanya kamu… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Diam lah ko Monyet!!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..cakap lah apa2 pun wak nak cakap asal wak bahgia..saya dan sahabat saya tu sentiasa mendoakan yang terbaik untuk Wak sekeluarga !

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

BTW Pak…saya masih setia menunggu jawapan yang tuntas dari Pak terhadap persoalan saya dan sahabat saya. Sampai bila2 pun saya sanggup menunggu di blog ni!

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Astaghfirullah…kiranya kamu bersahabat dgn makhluk yg mencerca Maha Suci Allah SWT meliwat dunia akhirat……??? Kamu memang kaki belit, suka cakap tak jelas & rambang saja tanpa isi yg bernas & berfakta. Siapa yg kamu maksudkan itu 'mantan pengerusi tetap bahagian di sebuah bahagian UMNO di Johor, tapi dah kena terajang kuar dari parti sbb masaalah disiplin parti..??? Bukankah hanya kamu dan Kejora kufur lahanat saja yg membangkitkan tohmahan palsu itu selama ini…..?? Pertanyaan irrelevant Kejora, jawapannya ada dalam dokumen2 & sijil2 yang akan saya bawa bersama pd perjumpaan kita nanti. Cakap2 kosong & belit macam kamu, Kejora & Najib, saya… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

BTW Pak…saya masih setia menunggu jawapan yang tuntas dari Pak terhadap persoalan saya dan sahabat saya. Sampai bila2 pun saya sanggup menunggu di blog ni!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..dah masuk hari ke 2..apasal saya dan sahabat saya tak terima jawapan lagi..gebang bukan main besar lagi..nak tunjukkan macam2 dokumen…sijil lah..last2 aboook pun tarakkkkk….PROPA AJE LEBIH BEB!

KIKHIKIOKIHKIOIKIKIKIKIKIKI….

Anonymous
Guest
Anonymous

Kenapa lah cai dedak najib ni bodoh mcm nak mampus ? Yg dedahkan cerita Semarak ni ialah media BN. Maksudnya target ialah Isa dan yg letak target ialah org dlm sendiri. Jadi apa bodoh kau sebut pasal BN ini telus dan mau perang rausah. Kaki rasuah tu dah dalam BN. Org BN sendiri la ngok !

Teh Lemon Ais....
Guest
Teh Lemon Ais....

Apa ni bro???
Mngantuk ke??
Tidur lah dulu.
Rehat lah dulu…

Anonymous
Guest
Anonymous

29 Ogos 2017 … Sultan Nazrin bertitah: “Tun Abdul Razak, andai kata masih bernafas, pastinya pada hari ini akan kecewa dan ralat melihat empat senario yang sedang berlaku dalam negara.”…

Anonymous
Guest
Anonymous

Bila saja AMBO melihat mereka menaiki kereta jenama itu maka dari 2 pertemuan itu AMBO bisa membuat kesimpulan yang mungkin tidak tepat tapi AMBO cukup yakin bahawa pandangan AMBO tidak akan banyak lari dan terpesong.Dengan belanja pusat asuhan saja mereka terpaksa menanggung kos lebih kurang RM 700 setiap bulan.Balik ke kampung Di Kedah 2 kali sebulan kos mungkin RM 600 lebih atau kurang.Ansuran kereta dengan harga itu boleh menjangkau RM 1000 sebulan.Berapa agaknya gaji mereka untuk mengadap kos tetap setiap bulan sebanyak RM2,300 tidak termasuk ansuran jika beli rumah dan sewaan rumah.Kos pengangkutan pergi kerja untuk isteri dan beliau sendiri.Tidak… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kuat lebong. MU tau dok syarat permohonan BRIM?

Napok sangat nak melebong aka membohong. Ingat bila MU melebong RAKYAT yang terkesan dengan GST dan kenaikan harg barang nak cayo ke MU?

Paling tinggi gaji penerima BRIM yang berkeluarga ialah RM4000/keluarga. Nak pakai kereta RM100,000 ke atas apa ke jadah?

Ke MU mabuk ketum bila ada lagu Ziana Zain. Kejap lagi AMBO copy se lagu hits pecoh periuk daripada Ziana Zain demi FELDA.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini BARUAH GENG NUAR MUSANG, Geng Guang Musang jangan percaya puak munafik ini. Mulut mereka manis dalam tutur kata , jubur mereka masam.
Sebahagian masyarakat mereka tidak boleh dipercayai. Mereka bertuhankan duit 'cash is king'.
Mereka ini boleh mengaku ahli BN, boleh mengaku ahli Pas dan sekarang boleh mengaku ahli BERSATU.
Mereka boleh sesuaikan diri ikut suasana bila ada keuntungan diri.
Awas…

Anonymous
Guest
Anonymous

AMBO tefikir mungkin gaji pemuda ini tinggi tetapi melihat kepada jenis kereta yang pemuda ini bawa saya mengandaikan dia kerja biasa-biasa saja dan tidak terlalu kaya.Tetapi dengan perbelanjaan RM 1040 sebulan hanya untuk minyak dan Toll sudah pasti satu perbelanjaan yang besar yang tidak mungkin mampu oleh orang biasa. Diperhentian kedua AMBO sempat jumpa sebuah keluarga yang juga berada di pinggir satu “pondok kayu” yang sedang berehat di RnR tersebut.Sempat juga AMBO provok soal kos sara hidup yang amat terok sekarang ini.Maka apa lagi..Tak bebaris la maki hamunnya kepada kerajaan.AMBO sempat tanya dari mana dan kerja dimana.Lihat ditangannya iPhone 7… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Inilah contoh kebodohan dan sebab2 kenapa kerajaan yg ada perlu ditukar. Mereka bukan mencari jalan mengatasi masalah rakyat tetapi sibuk mencipta alasan.
Tol naik, ikut jalan lain.
Minyak naik, pakai kenderaan awam.
Harga brg keperluan naik, starbuck penuh, restoran mamak penuh, mana rakyat terkesan?
Bukankah itu semua bodoh dan cubaan membodohkan?

Anonymous
Guest
Anonymous

Menteri bijak…orang yg undi menteri tu bodoh sebenarnya

Kikiki

Anonymous
Guest
Anonymous

Weiiii abe kelate ooo…

Tokke la dok kl anok 5 nok klik kota bharu naik bas mung. nok keno beli keto jgok guu.nok buwi anok bini seleso jgok mung.babok ni korbe segalo nok buwi anok bini seleso mung

Nok beli keto keno lah hok molek guu..

Bodo la mung set nuar muso ni..berat sungguh mung guu

Anonymous
Guest
Anonymous

Mari kita hayati sebuah lagi lagu berhantu daripada Ziana Zain. Isu Felda jika tidak diselang seli dengan Ziana Zain rasa kosong. Sekosong dakwaan kepada Isa Samad apabila siasatan dah selesai dibawa kepada Peguam Negara. Lagipun orang Felda kebanyakan memang minat berhibur. Lantak pi tanah kena curi, buah relai pun sanggup dikutip. Kahkahkah! Lagu ini jelas menuju kepada Penasihat Felda dan Pengerusi Felda sama-sama berkomplot untuk buat drama. Ibarat gay yang sudah tidak ngam lagi. Gay macam Isa dan Najib memang susah nak ngam walau dua-dua ketot dan kaki kepit. Najib MO1 dengan penuh harapan Melayu Felda akan undi MO1. Konon… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

AMBO dari utara negara menghala ke Kuala Lumpur sudah 2 kali setiap hari AHAD kerana terpaksa untuk menghadiri mesyuarat pada Isnin pagi berdepan masalah kesesakan sepanjang perjalanan yang amat kritikal ratusan kilometer bukan kerana kemalangan tetapi jumlah kenderaan yang amat sesak dan banyak.Kedua-dua kali AMBO lalui lebuhraya Utara Selatan ini masalahnya sama.AMBO berfikiran jika rakyat susah pasti kebanyakan rakyat merancang dengan cermat untuk perbelanjaan perjalanan.Jika balik kampung pun pasti sebulan sekali bukannya setiap minggu kerana kosnya pasti berbeza.Jumlah kereta dan stesen minyak yang penuh tidak menggambarkan kesusahan rakyat malaysia.Jika rakyat susah pasti AMBO boleh melihat ada pemandu atau keluaga yang… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Mesti banyak sangat dengar lagu ZIANA ZAIN sampai MU tak nampak lambakan gerai-gerai itu adalah petunjuk rakyat kena cari makan.

Ziana Zain tak ajak MU tengok kedai makan RNR yang banyak dah tutup dan tulis untuk disewa?

Kos semakin mahal nak ditanggung peniaga, MU cuma boleh dengar lagu Ziana Zain sahaja?

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 23.56.

Huk aloh berat nanang mu………..

Anonymous
Guest
Anonymous

Kereta banyak kat jalan maksudnya rakyat tak miskin.wahhhhhh mantap betui buah fikiran ko ek.mantap buah pelior kate org peghak pior

Anonymous
Guest
Anonymous

SEJUMLAH 15 peratus rakyat Malaysia terpaksa mengabaikan makan untuk bertahan sampai ke hujung bulan lapor thesundaily memetik hasil dapatan sebuah kajian yang dibuat. Menurut tinjauan itu, yang dijalankan oleh Merdeka Centre bermula pada 4 November hingga 14 November terhadap 1,203 pengundi-pengundi berdaftar, mereka mendapati jumlah rakyat Malaysia yang mengeluh tentang masalah ekonomi semakin meningkat. Pakar ekonomi, Prof Dr Barjoyai Bardai berkata, situasi itu "sangat membimbangkan" terutama terhadap golongan B40 (golongan 40% ke bawah yang berpendapatan rendah). Prof Dr Barjoyai BardaiBeliau menegaskan, golongan Ini langsung tidak mempunyai simpanan pada setiap hujung bulan, manakala simpanan bagi golongan M40 (golongan 40% pertengahan) adalah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Rase rase macai umno ade tak dalam golongan ikat perut camni?

Mesti takda kot..sb semua hidup mewah mewah macai umno ni

Anonymous
Guest
Anonymous

ASSALAMUALAIKUM WBT.AMBO banyak berjalan ke serata negeri mutakhir ini atas tuntutan kerja yang amat padat.Dengan memandu kereta, banyak perkara yang mendatangkan idea kepada AMBO untuk berkongsi dan melontarkan sesuatu kepada pembaca untuk sama kita cambahkan pemikiran yang mungkin sekarang sedang berhenti berfikir secara rasional sekarang ini. Terlalu ramai rakan-rakan AMBO berbicara setiap hari berkaitan kesusahan dan kos sara hidup yang amat menekan dan mendesak sehingga menimbulkan satu sindrom yang amat besar yaitu menyalahkan kerajaan dan perasaan marah meluat dengan kerajaan.Dicampur garam yang ditabur dalam luka oleh pembangkang maka ianya sedang ditahan sakitnya oleh rakyat. Yang menyalak dan memekik setiap masa… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

KLinik 1 Malaysia, ubat dah habis. Kedai 1Malaysia dah gulung tikar. Sebab tuu, majoriti pengundi rakyat Malaysia tak sabar nak humban BN Najib & Rosmah.

Seperti kaji selidik terkini…..

A survey by independent pollster Merdeka Centre, said only 24 percent of Malay voters is satisfied with the government.

The fall among Malay voters was drastic as it had stood at 52 percent in January this year.

Anonymous
Guest
Anonymous

Good job bro.teruskan undi umno sampai kiamat.good job bro 2353.

Kata menteri" tkda duit pun masih ramai pegi haji tiap2 tahun"

Kata menteri"tkda duit pun ramai balik kg time cuti raya"

Kata menteri" takda duit tapi shopping mall penuh hari"

Sebijik macam menteri la lu bro…

Anonymous
Guest
Anonymous

Ade jgk lagi upenyer rakyat berotak menteri kat malaysia.patut la umenok tak kalah kalah bertahun2 lamanya

Anonymous
Guest
Anonymous

PAKATAN sering memainkan persepsi bahawa kos sara hidup setiap orang di negara ini adalah ditentukan oleh satu atau dua faktor yang sama. Sepertinya, semua orang akan terjejas kalau minyak naik, semua orang terjejas kalau tarif elektrik naik dan yang seperti itu. Hakikatnya, kos sara hidup untuk setiap orang adalah berbeza. Logiknya, semua orang ada gaji yang berbeza, tanggungan yang berbeza termasuk pegangan aset yang turut berbeza. Bagaimana Pakatan kata dek kerana berlaku perubahan kepada satu faktor tunggal (penurunan dan kenaikan harga minyak contohnya), semua orang akan menerima kesan yang sama? Orang 5 anak, takkan sama kesannya dengan orang 1 atau… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kangkong pun tak naik harga..baru umum pagi tadi oleh KDNKK

babi kat hutan pon kalu 3-4bulan dah nak pru takkan cerita pasal nak naik hrga siallll….lepas pru baru si babi cerita pasal nak naik harga kangkong.

Kau 1st time nk mgundi kot..

Kikiki

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

…..'elektrik tak naik lagi 3 tahun' hanya kempen auta menjelang p/raya ke 14 macam 'harga kereta akan diturunkan' ketika temberang Najib pd kempen pru 13. Saya masih berdesing sakit kat telinga, apakah sdra2 sudah lupa….?? Jadinya, usahlah terkinja-kinja dgn penipuan & permainan kotor Najib. Mungkin ramai tidak sedar… Najib takottt ada bom meledak tentang muslihat ada udang di sebalik batu pengumuman tariff & bekalan letrik baru ini. Najib hanya mengalan-alan kita dgn lagu syahdu. Tahukah anda semua tentang pembinaan stesyen janakuasa terbesar di Melaka oleh syarikat China Komunis yg mana Najib bakal menyediakan pinjaman dari bank tempatan (bukan pelaburan dari… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Diam lah ko Monyet!!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

BTW Pak…saya masih setia menunggu jawapan yang tuntas dari Pak terhadap persoalan saya dan sahabat saya. Sampai bila2 pun saya sanggup menunggu di blog ni!

Anonymous
Guest
Anonymous

Geng Najis 23:03,Baru perasan ke ada 2 set pengadilan, ko baru lahir ke balol???Tu, aku sengaja c/p dari akhbar arus perdana pujaan ko, pesalah2 mencuri dari kalangan rakyat merhaen yg serba tak cukup duit tapi demi tanggung jawab keperluan hidup terpaksa mencuri. Tu sekelumit cuma yg dipaparkan. Dan perhatikan 2 set pengadilan KERAjaan sanjungan ko, kena pada rakyat marhaen sungguh cepat siasat tahan tangkap bicara terus jatuhkan hukuman, tapi tidak pulak begitu bila jenayah dilakukan oleh PM , menteri2, pengarah2, pegawai2 malah oleh macai2 umno di kampong2 pon, janji ada link dgn umnobn, lepas, bebas merajalela. Ko GN memang HARAMJADAH… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Dengar sini baik2…

TUMBANGKAN, LINGKUPKAN, JAHANAMKAN, KUBURKAN FUKATAN HAPRAK YG DIKETUAI KETUA TO' KONG LIM KIT SIAL dlm PRU14.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Kita jangan sibuk2 sangat kat sini. Biarlah agensi2 penguatkuasa undang2 menjalankan siasatan dengan telus dan terperinci tanpa diganggu gugat oleh seipa pun atau sebarang pihak yg mungkin mempunyai kepentingan dalam isu ni. Jika terbukti ada kes dan bukti cukup untuk didakwa, pasti akan dibawa ke muka pengadilan…dan biarkanlah mahkamah menentukannya. Selagi perkaar itu belum berlaku, kita janganlah mengeluarkan sebarang komentar yang mungkin boleh mengeruhkan lagi keadaan !

Anonymous
Guest
Anonymous

KAU TU YANG MENYIBUK KAT SINI.

BERAMBOSSSS.

INI KALILAH.

Anonymous
Guest
Anonymous

GN…biasa ler Budin Sontoloyo nih!!!

Ini Chapter 3….kita tunggu pulak lepas ni cerita sambungan..Chapter 4-7….

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Siapalah kita untuk menjatuhkan hukuman sebelum individu yang berkaitan belum diberikan peluang ang secukupnya untuk membela diri melalui proses perbicaraan yang adil di mahkamah..lagi pun,kita masih tak tau sebarang hujung pangkal dalam kes ni!

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

GN pengecut lagi kaki belit & auta… Bukankah kamu masih berhutang dgn saya? Jadinya, toksah buang masa di sini dgn temberang hal2 tak berkaitan. Tak malu ker…..?? Dengar sini baik2… Kamu memang kaki belit, suka cakap tak jelas & rambang saja tanpa isi yg bernas & berfakta. Siapa yg kamu maksudkan itu 'mantan pengerusi tetap bahagian di sebuah bahagian UMNO di Johor, tapi dah kena terajang kuar dari parti sbb masaalah disiplin parti..??? Orang di Felda Taib Andak dan Setiausaha PPBM Negeri Johor, Datuk Osman Sapian pun turut menunggu jawapan/pengesahan tarikh & masa kunjungan kita itu nanti. Bukankah hanya kamu… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Dengar sini baik2…

Mamak Matdey Helo Kity Tua Renta pun patut humban dalam laut bagi ikan jaws makan. Si Tua renta ni lagi teruk perabih duit…liat betul nak MAMPOS…

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Hmmmmmmmm……..!!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Mmg best betul mggu ni…terperosok caiii umno.merapu rapu spin isu felda..makin tertonjol kebodohan macai umno

Kahh kahh kahhh kahhh kahhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Mmg best betul mggu ni…terperosok caiii Fukatan Haprak.merapu rapu spin isu felda..makin tertonjol kebodohan macai Fukatan Haprak

Kahh kahh kahhh kahhh kahhh

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Wak Suman..cakap lah apa2 pun wak nak cakap asal wak bahgia..saya dan sahabat saya tu sentiasa mendoakan yang terbaik untuk Wak sekeluarga !

Anonymous
Guest
Anonymous

Minggu ni GN nampak dungu. Tak boleh nak spin.

KEH KEH KEH KEH KEH KEH

Anonymous
Guest
Anonymous

Diam lah ko Monyet!!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

BTW Pak…saya masih setia menunggu jawapan yang tuntas dari Pak terhadap persoalan saya dan sahabat saya. Sampai bila2 pun saya sanggup menunggu di blog ni!

Anonymous
Guest
Anonymous

ITU SAJA JAWAPAN GENGSTER NAJIB

DAH LAH PERANG CYBER UMNO KALAH

LAMAN SOCIAL SEMUA HENTAM NAJIB UMNO BN.

AKHIRNYA GN KATA SAYA DOAKAN TERBAEEK

LAAAA DAH SURRENDER DAH GN PENEROKA FELDA NI…

BETUL KATA OTHAMAN. SOKONGAN MELAYU KPD UMNO JATUH HINGGA 23%

KAAAHHH KAAAAAAHHH KAAAAAAHHHH

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

BTW Pak…saya masih setia menunggu jawapan yang tuntas dari Pak terhadap persoalan saya dan sahabat saya. Sampai bila2 pun saya sanggup menunggu di blog ni!

Anonymous
Guest
Anonymous

Buruh curi kelapa didenda RM1,500 – Berita Harian 13/10/2016

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

23.05 dan 23.09…Sepatutnya anda berasa berbangga kerana justice has been served dalam ke dua2 kes tersebut. Ini menunjukkan betapa cekap , efisyen dan tidak memilih bulu sistem keadilan dan mahkamah kita. Yang salah tetap akan bersalah walaupun dari sekecil2 jenayah hinggalah kpd yg sebesar2nya. Setiap kesalahan pasti akan dikenakan hukuman mengikut apa yang telah diperuntukan dalam undang2 negara.

dad
Guest
dad

geng najib thinking from his shithole!

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

GN pengecut lagi kaki belit & auta… Bukankah kamu masih berhutang dgn saya? Jadinya, toksah buang masa di sini dgn temberang hal2 tak berkaitan. Tak malu ker…..?? Dengar sini baik2… Kamu memang kaki belit, suka cakap tak jelas & rambang saja tanpa isi yg bernas & berfakta. Siapa yg kamu maksudkan itu 'mantan pengerusi tetap bahagian di sebuah bahagian UMNO di Johor, tapi dah kena terajang kuar dari parti sbb masaalah disiplin parti..??? Orang di Felda Taib Andak dan Setiausaha PPBM Negeri Johor, Datuk Osman Sapian pun turut menunggu jawapan/pengesahan tarikh & masa kunjungan kita itu nanti. Bukankah hanya kamu… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Dengar sini baik2…

Mamak Matdey Helo Kity Tua Renta pun patut humban dalam laut bagi ikan jaws makan. Si Tua renta ni lagi teruk perabih duit…liat betul nak MAMPOS…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

BTW Pak…saya masih setia menunggu jawapan yang tuntas dari Pak terhadap persoalan saya dan sahabat saya. Sampai bila2 pun saya sanggup menunggu di blog ni!

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Geng Najib kaki auta & pengecute takdak telor….

Toksahlah buat muka 'mat malasan dgn beri alasan tak berani jumpa saya

Tak payah tunggu lama2, buang masa saja. Marilah datang jumpa saya, kalau nak sangat…sila beritahu tarikh & masa bila kita dapat jumpa di Felda Taib Andak yg kamu & Kejora mempersenda & memperlekehkan selama ini.

Orang di Felda Taib Andak dan Setiausaha PPBM Negeri Johor, Datuk Osman Sapian pun turut menunggu jawapan/pengesahan tarikh & masa kunjungan kita itu nanti.

Boleh….??

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk beruk ini bila nak mampus ha?
Hidup menyusahkan orang……kecik kecik dulu tak mampus.
Sikit lagi mampus lah kau….

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 23:45
Bila nak mampus?
Kecik kecik tak mampus dah tua menyusah orang.