Shahbudin…

Berbicara Tentang Hitam Putih Malaysia

ADAKAH AZMIN ALI AKAN DITAHAN MINGGU DEPAN?

Mengulas mengenai penahanan anak saudara Azmin Ali bersama tiga yang lain untuk disiasat berhubung kegiatan melombong pasir di Selangor, Ketua Pesuruhjaya SPRM, Dzulkifli Ahmad yang turut disiasat oleh pihak polis atas dakwaan mempunyai hubungan terlarang dengan isteri orang, menafikan tindakan itu bermotifkan politik.
Kata beliau, tindakan SPRM itu dibuat secara profesional tanpa sebarang pertimbangan politik.
“Apa-apa tindakan yang kita ambil itu adalah berdasarkan maklumat yang diterima dan apabila ia mempunyai asas, maka kita menjalankan siasatan.
“Jadi, kita bebas daripada pengaruh politik atau sabotaj seperti yang dinyatakan itu.
“Ini yang saya nak tegaskan. Kita harus bersikap profesional. Biar SPRM jalankan tugas dan tanggungjawab melakukan siasatan. 
“Mereka telah ditahan reman. Kita tunggulah apa yang berlaku minggu depan,” tegas beliau.
Apa yang akan berlaku minggu depan?
Minggu depan, bermula 5 hingga 9 Disember, yang diketahui akan berlangsung Perhimpunan Agung UMNO yang dipercayai perhimpunan terakhir sebelum PRU 14 diadakan.
Apakah minggu depan iaitu selepas anak saudaranya dibebaskan daripada tahanan reman, menyusul pula Menteri Besar Selangor, Azmin Ali bakal dipanggil SPRM untuk memberi keterangan bagi membantu siasatan atau akan terus ditahan serta dipakaikan baju oren?
Logikkah minggu depan yang ditekankan oleh Dzulkifli itu hanya sekadar mengenai kes anak saudara Azmin saja, sama ada didakwa atau dibebaskan, tanpa melibatkan Menteri Besar Selangor itu dikaitkan sama?
Jika untuk mempertahankan kuasanya di Putrajaya, Najib Razak sanggup menyelongkar dan mencari salah Tun Mahathir dalam perkara sudah berlaku 30 tahun lalu, apakah tidak mungkin untuk menawan Selangor, beliau juga boleh memangsakan ketua kerajaan negeri terkaya itu bagi mencapai cita-cita politiknya? (ShahbudinHusin 02/12/2017).

307 responses to “ADAKAH AZMIN ALI AKAN DITAHAN MINGGU DEPAN?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *