TETAPI MAHFUZ PULA TERBUKTI LEBIH 'GENTLEMAN' DARIPADA PAS….

Meskipun barangkali hanya bertujuan menyembunyikan kesedihan berikutan tindakan tidak disangka-sangka Ketua Pembangkang Kedah, Amiruddin Hamzah menyertai Bersatu, Pas dengan nada berbeza memuji tindakan beliau itu sebagai “gentleman”.

Naib Presiden Pas, Mohd Amar Nik Abdullah berkata, keputusan Amiruddin itu juga adalah sesuatu yang baik untuk Pas.

Kata beliau, dengan berani meninggalkan Pas, Amiruddin terbukti seorang ahli politik yang “gentleman” berbanding Ahli Parlimen Pokok Sena, Mahfuz Omar.

Tindakan beliau itu lebih baik berbanding mereka yang masih duduk dalam Pas tetapi merosakkan parti, ujar beliau yang jelas difahami ditujukan kepada Mahfuz.

Dalam hal ini, memang benar Amiruddin seorang yang gentleman kerana tidak tiada pemimpin Pas lain yang berjawatan Ketua Pembangkang dan Adun yang sedia membuat keputusan seberani beliau, meskipun disedari perjuangan Pas kini tidak lagi seperti dulu dan sudah banyak tersasar daripada landasan yang sebenar.

Kalau rajin menyelak video-video lama ucapan Hadi Awang dalam youtube misalnya dan membandingkannya ketika bersama Pakatan Rakyat dulu dengan kecenderungannya sekarang, jelas terlihat perbezaannya umpama langit dengan bumi.

Dan ia berbeza dengan Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat yang sentiasa istiqamah dan konsisten dalam perjuangan Islam dan keinginan menegakkan kebenaran sehingga ke akhir hayatnya.

Berdasarkan perjuangan hala tuju Pas yang berubah itu dan keberanian membuat keputusan, Amiruddin sebenarnya juga lebih “gentleman” berbanding Mohd Amar sendiri.

Tetapi, untuk mengatakan Amiruddin lebih “gentleman” berbanding Mahfuz, ia tidak berapa tepat penilaiannya.

Amiruddin dan Mahfuz sebetulnya sama-sama “gentleman”, cuma dalam pendekatan yang tidak sama, namun matlamatnya sama.

Mahfuz ternyata berani menyatakan pendiriannya yang berbeza dengan Pas sekarang, bukan saja melalui ucapan, kenyataan-kenyataan media, malah juga menerusi undi yang ditunjukkannya secara terbuka di dalam Parlimen.

Jika Pas betul-betul “gentleman” dan merasakan Mahfuz merosakkan parti, kenapa tidak berani mengambil tindakan terhadapnya?

Kalau pun takut nak memecatnya, takkan mengutus surat amaran atau memberi teguran tiada secebis keberanian juga?

Di mana “gentleman” Pas dalam hal ini, hanya berani menceceh di luar saja mengenai Mahfuz yang didakwa merosakkan parti, tetapi tetap takut untuk bertindak terhadapnya?

Antara Mahfuz dan Pas, siapa yang paling tidak “gentleman”? (ShahbudinHusin 27/11/2017)

Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 26 March 2019 — 1:56 pm

134
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
AnonymouseriOthaman Ahmadbonjourdiny yusof Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

Parti Telur Ayam

Anonymous
Guest
Anonymous

Laani geng caiA9pelesupasir tak nek keldai…depa tu keldai.
Tapi semya dpt baucer5% kereta Bao Teng Saga keluaran kilang
Dan Yo Mah Ling. Suka la tuu.

bonjour
Guest
bonjour

Banyak sungguh keldai dlm nie

Anonymous
Guest
Anonymous

/DDDDDDD>
../…/
Oik…oik…!!!
ini hadiah sekor keldai untuk ko
ko naiklah!!!
ka…ka…

bonjour
Guest
bonjour

Banyak sungguh keldai dlm nie

Anonymous
Guest
Anonymous

Beri komen yang membina,bro…
nak sama manusia dengan binatang!!!!

CISSSSSS!!!!!!!!
itu saja ka kelas ko!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Pff topik sikit.Demi utk mengiktiraf Jasa GN,J, Kojolla yg tk tumpah taat, Phooat Zakar dan Maslancau sdh merangka imbuhan baru.Mereka akn recommend 60% baucer diskon utk baki 250 caipelesupasir tegar.Baucer ini boleh ditebus pada 2060 utk pembelian kenderaan halal model Bao Deng Terbang.Produk ini dlm fasa R&D dikilang Bao Deng di Dan Yo Mah Len.Ok, sambung sikit gossip Hollywood.Pengarah Filem Tanah Air terkenal Riza , sedang pertimbangkan mengambil bekas heavyweight politik Teng Q Fraud utk watak Penguin dlm Boxopis BATMAN akn datang.Riza producer sykt filem Porno Batu Merah berkata filem ini juga mengetengahkan beverapa lagi pelakun baru spt.Primadona Mah Hippo,Juboo… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

MAKA SEMUA YG KELUAR PAS DAN TUBUH AMANAH SELAMA INI ADALAH SANGAT SANGAT GENTLEMEN. bukan ana yg ckp tp mohd amar yg ckp. so jgn pula penyokong pas bawahan nk menghina amanah sebagai pengkhianat dll. mereka adalah gentlemen. maka sebagai penyokong takkan kita nk sokong yg tk gentlemen, mestilah sokong yg gentlemen iaitu amanah. mahfuz pun tk kisah digelar tidak gentlemen, janji berani menegak kebenaran walaupun tk sealiran dgn kepimpinan. setakat status keahlian atas kertas tidak ada nilai pun. nilai pejuang ialah berani dan berjuang utk kebaikan dan kebenaran dan jelas menentang penyelewengan. tak kira lah hijau atau biru. setakat… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

PAS adalah parti Pak Lebai Pak Serban yang majoriti pemimpinnya failed matematik tahap SPM. Kebanyakan pimpnan PAS adalah kelompoknya kelas 3 yang tercorot sewaktu di sekolah dulu dan pilihan yang ada ketika itu, sekolah pondok, sekolah agama persendirian dan yang emak bapak berduit, dihantar belajar agama diluar negara. Hanya segelintir kecil saja benar benar prestasi baik dalam akademik termasuk mathematik. Jangan ingat mereka ini belajar luar negara kerana cerdik, berbeza dengan yang belajar professional faculty yang kebanyakan nya dapat penajaan/scholarship private/kerajaan (bukan pinjaman). Sebab itu kebanyakan pimpinan mau pun pentaksub PAS ini kurang cerdik berpolitik (walau pun lulusan seberang laut)… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Pemuda Bersatu desak Ku Nan tarik balik kenyataan ‘slow learner’ terhadap pelajar UiTM Syed Saddiq Syed Abdul Rahman Setiausaha Agung Umno Datuk Tengku Adnan Mansor Tengku Mansor tidak wajar menghina pelajar Universiti Teknologi Mara (UiTM) disertai dikalangan pelajar lembab (slow leaner) yang tidak layak memasuki ke Intititusi Pengajian Awam (IPTA) yang lain di negara ini. Ketua Pemuda Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) Syed Saddiq Syed Abdul Rahman berkata, mengesa menteri wilayah persekutuan itu, menarik balik kenyataan dibuatnya ketika menekankan sumbangan Umno kepada pelajar, ketika berucap di majlis Anugerah Nadi Negara 2017 di Kuala Lumpur pada Sabtu. “Pemuda PPBM mendesak Ku… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Bekas2 UITM elok sokong PH dari sokong Umno yg dah terdesak..
Ape kate Brahim Ali yg Perkasa?…

Anonymous
Guest
Anonymous

Dari menghina, lebih baik bagi biasiswa untuk murid melayu cemerlang SPM 7A DAN KEATAS macam zaman Tun Dulu!!!!

tUNGGU pru-14 nanti..ha..ha

Anonymous
Guest
Anonymous

Saksi SPRM mengaku beri wang tunai jutaan ringgit kepada MB Johor KENYATAAN Amir Shariffuddin Bin Abd Raub yang ditangkap dan disoal siasat oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dalam kes rasuah melibatkan Exco negeri Johor tersebar di internet. Apa yang menarik perhatian dalam muka surat 53 hingga 54 kertas siasatan setebal hampir 150 muka surat itu, Amir mengaku banyak kali menyerahkan beg-beg berisi wang tunai berjumlah RM1 juta dan RM700,000 kepada Menteri Besar Johor. Dalam kertas itu, Amir mendakwa, dia sendiri telah menyerahkan wang tunai berjumlah RM1 juta dan RM700,000 kepada MB Johor yang diisi dalam sebuah begpack di Pejabat… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Hmmmm. tak ku sangka, tak ku duga budak selenga Khaled Nordin yg dulu dah terbuang ketika krisis Team A & Team B tapi dipungut kembali oleh Tun Mahathir juga kaki sakau.

Dulu dia nie budak suruhan Musa Hitam & Shahrir Samad, kalau you orang nak tahu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Gentleman ke gentel man ?? ke gatal man ? kah kah kah ! Semua sama belaka. Tak guna. Tahu main guli tapi kerja tak buat ! Pii daa !

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Itu lah dulu disuruh sekolah, kuat ponteng duduk bawah pokok getah dgn basikal tua berkariya.

'Gentleman' dia baca jadi gentel man..gatal man. Sebelum ini, 'career' dia baca 'carrier' macam kariya basikal tua bapak dia di kampung.

Betol-betol tolol & bahlol, Kejora nie……!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa yg ku nan cakap tu mmg betul. Aku sendiri tahu samai yg setuju ngan ku nan. Kalu korang tak setuju pii mampuih. Kalau org ckp yg betul dan terus terang korang tak suka. Bila org bedek cakap tipu korang marah bising. Pii dah mabuk !!

dad
Guest
dad

dia cakap yg slow learner pegi uitm. apa hal?

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Ramai orang Melayu yang aku jumpa menyokong kenyataan KU NAN mengenai situasi bani melayu dewasa ini. Ternyaat ada benarnya kata2 Madey Al Kutty dulu..melayu mudah lupa. Setelah begitu banyak bantuan dan kemudahan yang kerajaan Umno/BN sediakan untuk mereka, tapi dek terpedaya dengan fitnah dan hasutan dari melayu sendiri, khususnya Pizi maka segala bantuan tu dilupakan begitu saja dengan mudah.Sepatutnya bani melayu mengambil iktibar, pedoman dan muhasabah diri..luaran dan dalaman dan berfikir sedalam2nya akan kebenaran kata2nya dengan mata hati yang terbuka. Ungkapan slow learners tu bertujuan untuk mencabar dan mengoptimakan lagi jati diri kita, khususnya aank2 melayu yang berada di IPTA/IPTS… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

Hello Geng , sedap sungguh bunyinya syarahan kamu pagi2 ni . Saya ingin bertanya di mana kedudukkan kamu ketika ini ???Adakah kamu itu masih berkedudukkan sebagai kuli batak kepada orang lain ?? Janganlah pula kamu mengaku yang kamu itu pekerja kampong saja . Yang pasti kerja kamu hanyalah "berkampong" di blog ini . Ku Nan aka Tengku palsu 'alias' FD Adnan FD Mansor bolihlah bercakap takbor . Jikalau hampir semua parking lot yang ada di KL tu dia yang operate , memanglah hari2 kerja dia chop duit . Tidak inginkah Geng Najib atau pun Mr.J kita bertanya bagaimana Tengku Celup… Read more »

Macy
Guest
Macy

Yang lupaka kulit tu peminpin umno, dah naik atas dicekiknya kita sampai terjelir lidah! Dorang senang lenang jer!

Anonymous
Guest
Anonymous

“Dahulu, saya hidup berfoya-foya sana-sini, kapal terbang sendiri ada, kapal layar ada, semua ada. Nak makan di mana? Hong Kong? Singapura?

“Tapi Allah sayang saya. Pada akhir 1998, saya teringat dipanggil jadi Setiausaha Kerja UMNO. Saya beritahu Presiden UMNO ketika itu yang saya mahu berkhidmat selama enam bulan saja, kemudian akan kembali ke dunia korporat.

"Tetapi dari November 1998 hinggalah hari ini, saya jadi begini (terlibat aktif dalam UMNO),"

Anonymous
Guest
Anonymous

Ketua macc yg cekap berskandal tak nak siasat ke harta ku nan??? Ape bisnes dia buat sampai ada kapal layar sendiri,kapal terbang sendiri dan semua ada tu??

Ini bukan tohmahan..ini pengakuan ni

Anonymous
Guest
Anonymous

Jilake punya ketua sprm ko pandai ek cite pasal intergriti…ko menyundal dengan wife orang takpe la pulak.memang mampossss la umno.rakyat sedang menilai

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Bantuan kemudahan apa lah geng najib..memancing adalah..umpama umpan..klentong malayu felda,melayu risda,melayu felcra.melayu luar bandar/kpg..melayu nelayan..melayu penternak..malayu pekebun..segala mcm melayu..bantuan kemudahan sebesar kuali..yg kerajaan umno mentekadarah sebesar kawah..lebih besar lg..melayu kebanyakannya miskin..miskin nya melayu dedaklh mainan pemimpin krajaan umno dan kebanyakan melayu terutama melayu umno sentiasa menunggu dedak untuk menampung kehidupan mereka..termasuklh kamu..kami x mudah lupa..kami bekerja keras untuk menumbangkan krajaan yg ada ini.

Lwan ttp Lawan

Park Jee Lat
Guest
Park Jee Lat

Bersyukur? Kalau mcm tu kenapa dulu umno menentang Inggeris? Bukankah mrk yg membawa segala kemajuan ke negara ini, dari sistem pentadbiran, perekonomian, perindustrian dan segala bagai. Knp tak jilat terus tgn Inggeris yg telah banyak memberi itu? Tp umno bangun melawan. Jadi spender lupakan tulur. Kan dah tak berkat?

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Pak diny…Rasanya Pak pun tau KU NAN ni sebelum aktif dalam UMNO, memang terkenal dalam dunia kporat sebagai seorang heavyweight di negara ini..pak lagi maklum kan. Silap2 pak pernah berlanggar bahu dengannya satu ketika dulu. Saya difahamkan, KU NAN ni sorang yang amat2 berprinsip…dia sedar kemewahan yang dikurniakan Allah kepadanya tidak menjamin kebahagiaan yang abadi, lantas dia mengambil keputusan untuk mengabdikan dirinya untuk berkhidmat kepada agama, bangsa dan negara dan ternyata UMNOlah medium yang terbaik untuknya mencapai hasrat tersebut. Ternyata KU NAN telah membuat pilihan yang tepat dan pasti jasanya kepada UMNO dan unat melayu akan tercatat dengan tinta emas… Read more »

RATK
Guest
RATK

Heavy weight kakak ko geng najib
Owh heavyweight ngan dosa klepet
Mmg lahanat sama ngan ko geng najib

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

PAKJILAT…Rajin2lah menyelak sejarah negara, bukan hanya sekadar sibuk menyelak kain bini aje ye. Kita sedia maklum penjajah datang silih berganti ke negara ini selama 446 tahun…bermula dari portugis, Belanda, Jepun hinggalah British. Dalam kerangka masa tu, tanah melayu mengalami berbagai2 transformasi dari pemerintahan mutlak kesulatanan melayu kepada sistem Residen,NNS, NNMB, NNMTB, pentadbiran tentera jepun, BMA, Malayan union, Persekutuan tanah melayu dan seterusnya merdeka.Dalam j.masa yang cukup panjang ini, pemimpin2 melayu telah mempelajari pengajaran yang sangat berharga iaitu sebaik dan semurni mana pun sistem pentadbiran yang diperkenalkan oleh penjajah, tidak akan dapat mengatasi pemerintahan oleh anak bangsa sendiri. Sentimen ini dikonsi… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

Geng Najib , saya rasa kamu tu yang mangkuk hayun dalam kisah pemimpin UMNO . Serta kamu tidak faham tentang kenyataan saya . Adakah saya membuat tuduhan bahawa Kunang tu kaki penyonglap saperti tuduhan orang ramai keatas " Kepala Bapak Kau "? Bukan tugas saya untuk membuat laporan ke SPRM . Itu tugas SPRM untuk menyiasat atas pengakuan yang telah pun di buat olih Kunang . SPRM bolih menyiasat beliau dengan senang saja . Sejarah Kunang ini tidaklah berapa 'complicated' . Tahun 72 hingga 79 …dia adalah pengurus besar Carpet International Berhad . 1980 …meletakkan jawatan dan menubuhkan Tadmansari bersama… Read more »

Park Jee Lat
Guest
Park Jee Lat

GN – terimakasih kah atas nasihat tu. Rasanya tak salah selak kain bini sendiri berbanding selak kain bini orang. Noktah.Nssihat selak sejarah pun aku ikut, sebab tu aku selak sekali sejarah dunia. Oleh sebab kau khatam setakat sejarah Malaysia, jadi aku terangkan kat kau sikit ttg sejarah dunia selepas WW2. Mengikut sejarawan, selepas WW2 serta selepas penubuhan PBB, negara2 barat mula menyedari bhw apa yg mereka lakukan adalah tidak betul. Ringkasnya mereka bersetuju untuk melepaskan negeri jajahan mereka kepada anak watan. Tp tentulah pada anak negeri yang akan tunduk pada mereka. And the rest is history. Ko sambung aje dgn… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Pak diny…maksud saya, pak diny dan rakan2 nampaknya banyak maklumat berkaitan dengan konsesi besar yang dimiliki oleh KU NAN dalam penswastaan parking lot tu. Apalah salahnya, pak diny kongsikan segala info yang ada bersama2 dengan dokumen2 sokongan yang berkaitan dengan SPRM…ini sudah tentu dapat membantu dari segi penjimatan masa dan tenaga mereka jika terpaksa bermula dari scratch. Macam nilah yang boleh dikatakan pak diny sebagai warganegara yang perihatin dan benar2 ingin membantu Msia untuk membentras perlakuan salahguna kuasa oleh pemimpin2 negara, seperti yang sering diperjuangkan oleh PH…takkan lah pak diny taknak menunaikan t/jawab tersebut demi mendedahkan segala kepincangan spt yang… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Geng Najib adalah tahap 'Ronggeng' (wrong gang) saja… sebabnya hari2 kena gangbang dengan kita semua.

Betul tidak kawan2…..??

diny yusof
Guest
diny yusof

Geng Najib , mengapa kamu ni terlalu bodoh tahap gaban ??

Ramai yang sudah tau siapa pemegang konsesi parking terbesar di KL ni .

It is well documented babe .

Apa yang kita tidak tahu adalah bagaimana Kunang bolih mengumpul harta yang melimpah ruah ??

Ma'af saya Geng Najib , saya bukan menjalankan badan penyiasat . Yang ada PDRM melalui "commercial crime division" serta SPRM .

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Bagaimana Kunang boleh mengumpul harta yang melimpah ruah ?? Mudah saja….sebab dia ada 'tukun' dan juga kaki sakau besar. Sila baca ini…. Who is this guy anyway? Dato’ Adnan was born in Malacca on 20/1250, birth certificate no. 100502. Name at birth was Adnan bin Mansor. However, on 3rd October 1972, Adnan had changed his name to Tengku Adnan bin Tengku Mansor. He also changed his dad’s IC name to Tengku Mansor bin Tengku Baba. Claims to be Malacca’s 3rd generation Sultanate heritage. Dato’ Adnan was once Tun M’s Setiausaha Kerja UMNO. Dato’ Adnan, a businessman, was known to be… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Komen ikut tajuk dan entry asal blogger

Tuan blogger Budin. Selain tgok semula YouTube hj Hadi yg lama-lama tu, jgn lupa tengok juga YouTube
ucapan Anwar Ibrahim yang lama,
ucapan Mahathir yg lama-lama,
ucapan kit siang yg lama-lama
Ucapan Mat Sabu yg lama-lama
Rakaman perbualan mahfuz dgn Sirul yg lama-lama
Ucapan Muhyiddin Yassin yang lama-lama

Juga video Chinadoll yg lama-lama.

Macy
Guest
Macy

Nak tgok ah jib gor geli geli ngam semah ade ke?

eri
Guest
eri

CD port Dickson xda ka?

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau ada CD port Dickson boleh tunjukkan dgn segala hormat dan sukacitanya.

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Ketika proses pengeluaran kedua orang tua mu itu hingga tercipta kamu Kejora, ada tak diambil shot/shooting atau setidak-tidaknya ada rakaman suara?

Komen kamu 09:34 memang tahap Hadi Awang bini3……!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Mata tak nampak dah jadi butaSampai teraba punggong cik nyonyaSapa tak kenal si Suman aotaGigi jongang itulah orangnya Pergi bercuti ke pulau krabiPenat mandi sampai berhingusCubalah tanya pada warga JBSapa tak kenal si Suman jongos Berjalan-jalan di padang kotaJatuh tersepuk terlanggar bataSuman terperasan masih mudaTak sedar diri dah tua bangka Asyik berhibur di dalam tamanBerhenti sekejap membeli bengkangKalau DSNR jumpa ini SumanDi herdiknya sikit jatuh terkangkang Kaki sakit kerana lukaKerana jatuh dari pokok kelapaIni Suman memang derhakaJasa UMNO sudah di lupa Pergi ke kedai hari selasaPungkoq Macy, Pakjilat dah sulaDulu Suman nak join JASABila tak dapat dah jadi gila Pergi… Read more »

Macy
Guest
Macy

Sudahla bapok murtad! Tobak cepat cepat!

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Sahabatku Macy…

Selepas dikritik panTATnya tidak mengikut prosidur & budaya pantunt, saya akui Kejora dah ada sedikit kemajuan, tak macam dulu terjun botol tak berpangkal & berhujung tanpa seni.

Apapun, Kejora dah kufur atas sebab mencerca Maha Suci Allah meliwat dunia akhirat, kecuali dia bertaubat selagi ada kesempatan.

Kerana dia mengeluarkan kata2 kufur bersaksikan kita semua, dia wajib tunjukkan pada kita semua kekesalan & ikrar taubatnya itu.

Anonymous
Guest
Anonymous

FUYOOOOOO….. KIKIKIKI..

MAHPOS BEAN JADI RUJUKAN SI BODIN GILA
HILANG AKAL SUNGGUH MACAI BARUA X TAU MALU
ELOK SESUMPAH DALAM PAS BERAMBOS SAJA
ANTARA CAP MUNGE DAN SESUMPAH SAPA YG GOL DULU…..

KIKIKIKIKI….. BERAMBOSSSS DAN MOHON BORANG MENINGGAL ….

KIKIKIKI… INI KALI HAAHH…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Shhh…..
Malam ni caipelesupsir sentap sikit. Mereka terguris dgn saranan Tengku Fraud, maka terus jd melayu lebih dan blur slow leaners.
Phoot Zakar kna maki bos, sbb lepas masok GN J Kojolla gila utk buat gila.
Fokus Attack ditukar pada re-educate dulu utk elak backfire lagi.
Para Caipelesupsir akn dihantar ke Retreat di Instutiut latihan Memperkasa Umno (ILMU) di Jand Baik.
Budget besar utk trainer telah lulus. Sykt trainer milik anak kpd sepupu Zakar akan pastikan Caipelesu dilengkapi kemahiran utk melata dan menyangkal diBlog2 PH.

eri
Guest
eri

kesimpulan yg dapat aku buat malam ni ialah Mr J dulu kini selamanya bodoh piang bangang abadi punya haram jadah…up skit lagi kepala bapak ko J…menipu lama2 jadi pekembar…
ada sapa2 x puas hati ka ngan statement aku ni???J takkan setuju kot?

Anonymous
Guest
Anonymous

setuju bro!!

Anonymous
Guest
Anonymous

kesimpulan yg dapat aku buat pagi ni ialah Macai-macai Fukatan Haprak dulu kini selamanya bodoh piang bangang abadi punya haram jadah…up skit lagi kepala bapak ko Cai-cai Haprak Belaan Hanjing Ketua To' Kong Dapigs…menipu lama2 jadi pekembar…
ada sapa2 x puas hati ka ngan statement aku ni???J takkan setuju kot?Tak setuju lantak ko orang ler…..

Macy
Guest
Macy

Setuju! Kau sundal kabaret!

eri
Guest
eri

setuju2 macai 7.29….kepala bapak ko ngan kepala bapak anjing hanya ujian dna ja yg boleh buktikan which is which….

Park Jee Lat
Guest
Park Jee Lat

7.29. Aku setuju bebenar. Menipu lama2 jadi pekembar. Apa tu pekembar? Nama lama umno. Muahahahaha…

Anonymous
Guest
Anonymous

Assalamualaikum, Selawat dan Salam keatas Junjungan,,,, Saya tidak dapat menahan tangan ini untuk mengetuk keybox melihat lawak demi lawak yang PH merangkumi pemimpin atas mereka sehingga macai macai mereka buat.Setelah disebut banyak lawak yang dibuat, tiba tiba datang lagi lawak awak baru yang di antaranya sudah hilang kelakarnya kerana terlalu lawak. Pokoknya semua lawak PH ini disandarkan kepada politik provokasi yang umumnya pernah dibuat oleh Umno satu ketika dulu.Pada ketika Umno sudah tidak lagi berpegang kepada politik provokasi mereka, PH pula mengutip satu demi satu apa yang telah dibuang oleh Umno.Contohnya kita mendengar Umno memprove PAS dengan panggilan parti suci,… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Kejora..

Tak serik2 & insaf ker kena sesah siang malam dek ulah kamu itu hingga kamu gamak kufur mencerca Maha Suci Allah meliwat dunia akhirat……????

Setiap perkataan, waima satu huruf pun terkeluar dari kamu itu kami anggap kufur dan kotor kerana kamu telah menghina Maha Suci Allah.

F A H A M m m……..????

eri
Guest
eri

ada sapa2 buat lawak ka???memang bodoh piang bangang abadi dulu kini selamanya budak2 Pekembar ni…

Anonymous
Guest
Anonymous

Sabah kompom warisan sapu 10parlimen dah..

Anonymous
Guest
Anonymous

DAH NAK MAMPOS DAH TERCEKIK PEDAL AYAM…

KIOK…KIOK…KIOK…KIOK..KIOK…

Macy
Guest
Macy

Sedapnya pedal ayam,!!!! Yummmy!

Anonymous
Guest
Anonymous

Mahfuz Omar Ahli parlimen Pokok Sena Kedah namanya dikatakan telah disingkir oleh Pas sebagai calon untuk bertanding pada PRU 14 nanti.Bermakna, beliau walaupun masih kekal sebagai ahli pas sudah tidak ada dalam senarai calon pas Kedah yang akan bertanding pada PRU 14 yang akan diadakan bila bila masa dari sekarang. Akan tetapi masih ada yang bimbang, kerana nama Mahfuz disingkir oleh Pas kedah dan bukan Pas pusat, sedangkan pas pusat yang memnentukan senarai yang layak bertanding pada Pru 14 nanti. Pas kedah hanya menghantar senarai calon kepada Pas pusat untuk dipertimbangkan menjadi calon yang layak bertanding pada mana mana pilihanraya… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

PAS usah la keluarkan ugutan dangkal baiah talak tah hapa lah tu, buruk..mcm budak2 terencat.

Allah pun sanjung institusi suami isteri sehinga bergegar tiang apabila talak lepas.
Ini PAS saran sanjung talak dlm baiah kuno tak matang.

Sudah2 la, Lobai Brahmin ni semua mungkin setakat berpangkal nama perisa shisha, petah jingga sebutan melayu pun bunyi Arab. Lobai2 PAS lebih mirip Brahmin, Padri perasan pijak semut tak mati.
Jawap lah nanti…

Anonymous
Guest
Anonymous

Kesan PRU 14����Isu ketika menghadapi PRU12 tidak seteruk PRU13, hanya kerana PM dikawal oleh "4th floor boy". Dan akhirnya BN menanglah sebanyak 140 kerusi Parlimen untuk memerintah lagi negara Malaysia ini. ��Dan ketika PRU13 kemenangan BN jatuh merudum. Hanya menang sebanyak 133 kerusi (campur Pagoh dan Semporna). ��Yang mana kerusi Parlimen yang dimenangi oleh BN adalah seperti berikut : 25 di Sarawak.22 di Sabah.21 di Johor.12 di Perak.10 di Pahang dan Kedah5 di Kelantan, Selangor dan Negeri Sembilan.4 di Melaka dan Terengganu.3 di Perlis dan Penang.2 di Kuala Lumpur.1 di Putrajaya dan Labuan. ��Manakala UNDI POPULAR BN pula hanya 47.38%… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

MAHFUZ BEAN…KAH…KAH…KAH…

Anonymous
Guest
Anonymous

Pucuk kepemimpinan ter­tinggi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) diketuai Tun Dr. Mahathir Mohamad dan Tan Sri Muh­yid­din Yassin didakwa menyembunyikan rekod ke­wangan parti yang antara lain menghuraikan sumbang­an atau derma yang di­terima daripada pihak luar. Peng­a­sas PPBM, Kamarul Zaman Habibur Rahman yang tidak lagi bersama parti itu mendedahkan, berdasarkan Per­lembagaan PPBM, parti sepatutnya mengisy­tihar sumbangan dana atau derma kepada Majlis Pimpinan Tertingginya, namun setiap kali beliau hadir ke mesyua­rat parti perkara itu tidak dibuat. Dakwanya, keadaan itu amat mengelirukan beliau serta ahli-ahli PPBM kerana parti selama ini begitu melaung-laungkan soal ketelusan dan mengkritik musuh politik yang didakwa tidak mengamalkan integriti… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Kejora…

Mana maruah kamu asyik2 kopipes bahan sampah.

Tak serik2 & insaf ker kena sesah siang malam dek ulah kamu itu hingga kufur mencerca Maha Suci Allah meliwat dunia akhirat……????

Anonymous
Guest
Anonymous

Ayuh para ADUN dan MP PAS, jika anda benar-benar gentleman elok anda isytihar keluar PAS dan masuk mana-mana parti dalam PH tanpa was-was.
Secara tidak langsung Nik Amar sendiri memperakukan bahawa dirinya juga tidak gentleman.

Anonymous
Guest
Anonymous

Takziah diucapkan kepada keluarga mangsa. Sekali lagi Islamfobia melanda dunia dengan serangan di tempat suci Islam pada hari mulia Islam dan di negara Umat Islam. Sekali lagi seluruh dunia dengan kekuatam media Barat menunding ke arah kumpulan Islam yang menyerang Masjid Rawdah. Presiden As Sisi dengan pantas mengadakan sidang akhbar dan berjanji untuk bertindak balas. Marilah kita lihat beberapa perkara tentang pakatan Zionis untuk burukkan imej Islam: 1) Lokasi Sinai dekat dengan Israel.Ini adalah komplot Israel untuk menghalang Mesir dari rapat kepada pihak Palestin.Mesir adalah memainkan peranan usaha damai HAMAS-FATAH. Dengan serangan yang dilakukan pihak Israel yang menyamar dengan berjanggut… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Parti pas kesemua ahli2nya kebanyakkannya menyangkakan mereka semuanya betul.

Hadi ponteng parlimen..a seriel ponteng/ponteng besiri.

Hadi..semasa jadi president pas sudah buat perjanjian signature dgn semua president2 dlm pakatan rakyat..Tapi langar semacam jerr..Meeting president tak pernah datang.langgar perjanjian antara president2.

Hadi endorskan sistem "chai"..setandan professional dlm pas kena terajang.

Hadi endorskan maki-hamun,caci-hina ahli2 pas terhadap g18..dikata liberal,yahudi,barua dap,takfiri,anwaritas..

terang2 nasha terima rm200juta dan 90juta..10 budak hitam pas yg lain.

report polis sudahpun dibuat.affadavit bersumpah sudahpun dibuat..

Kebanyakkan pemimpin2 dan fanatik2 pas,fikirkan mereka datang dari planet lain,bawa islam versi berbeza..

mereka ada ayat quran yg berbeza..yg membenarkan bersama dgn orng2 zalim dan boleh terima rasuah.

Anonymous
Guest
Anonymous

ISU kenaikan harga barangan pengguna terutama ikan, kini sudah melangkaui batas harga yang munasabah. Malah, pada satu tahap, ia langsung tidak masuk akal. Harga ikan kembung berada pada paras antara RM14 hingga RM22 sejak lebih enam bulan lalu. Harga kembung hanya satu daripada petunjuk asas mengenai betapa komuniti pemborong atau orang tengah dalam pasaran, boleh menentukan kenaikan harga barang sesuka hati. Malah, sekali pun ke paras angka yang sangat gila! Persoalan sekarang: Apakah sebenarnya wujud konspirasi politik di sebalik isu kenaikan harga barang? Apakah ini sabotaj berpanjangan untuk melemahkan populariti kerajaan menjelang pilihanraya? Kalau benar, apakah ia ada kaitan dengan… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Cik dungu kipepes lagi…..??

Pegi daa Jajid Sontoloyo, selama ini ada kamu kesah nak pantau harga barang2, yg penting bagi KERAjaan Borosmah Najib gst.. gst.. hingga semua barang2 keperluan terus-terusan melambung naik hingga mancis sekotak pun dah berharga $0.50sen, belum lagi ikan kembung.

Almaklumlah, ini semua lakonan wayang opera kerana nak menghambat hati rakyat memandangkan PRU 14 dah dekat.

Anonymous
Guest
Anonymous

jika jumpa ular,samy velu dan pas..

aku KETOK kepala pas dulu!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Pertandingan tiga penjuru di kawasan majoriti pengundi Melayu pada PRU14 memberi cabaran sengit kepada Umno dan Pas, tetapi tidak kepada Pakatan Harapan (Harapan). Penceramah Umno Terengganu, Abu Bakar Ghani berkata, ini kerana majoriti penyokong Melayu dijangka memberi undi besar kepada kedua-dua parti didominasi Melayu itu berbanding Harapan yang diwakili PKR, Bersatu, DAP dan Amanah. Beliau juga tidak menolak Harapan mungkin kehilangan deposit sekiranya pertandingan tiga penjuru berlaku di kawasan majoriti kaum terlibat. “Kalau berlaku pertandingan tiga penjuru di kawasan Melayu, Pakatan Harapan mungkin ‘hi-hi, bye-bye’ tetapi keputusan mungkin berbeza di kawasan campuran atau yang mempunyai pengundi Cina yang ramai,” katanya… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Panton kejora dah tak keluaq dah !
kena marah trukkkkkk

BOSS : hang buat panton bodo!!!
la ni orang lagi benci UMNO!!!
AWAT HANG BODO ngat!!!!!

KEJORA :so…so..sory bos!
memang saya bodo, kaki melingkup!!
ha,,hik…hikkkkk.hikkkkkk…
aaa.a….aaaaa…..

Anonymous
Guest
Anonymous

cian kojola..
rupenye dia hati kocik.

nangis ko kojola….

Anonymous
Guest
Anonymous

itulah orang dah kata

buah nangka diluar pagar
ambil galah tolong jolokkan
kejora tu baru belajar
Kalo salah joloklah

hahha…woi..

Anonymous
Guest
Anonymous

Ade tu kejora tgh mengarang pantun bodohnya..tak abis2 dgn pantun bodoh tak berilmunya tu.buat malu anjing2 umno je ade caiii macam kejora

Anonymous
Guest
Anonymous

Anak sape la kejora tu.bapak tak ajar agama kot tak tahu ape yg halal ape yg haram..

RATK
Guest
RATK

Hehe pantun yg beri kredit pada pakatan
Hall of fame wat kejora bingai creature

Anonymous
Guest
Anonymous

MAHFUZ BEAN…KAH…KAH…KAH…

Anonymous
Guest
Anonymous

Hamba ini, cuti sekolah lebih dari sebulan
Nanti akan kurang, hamba punya pukulan
Banyak kenduri adik beradik rakan taulan
Sambil nak bawa ayah/ibu/adik2 gi jalan2

Kah kaahh kaaahhh kaaahhhh kaaaahhh

Macy
Guest
Macy

Ado mok pok nate ni weihhh! He2 he2 mok pok dio dok tahuu dio murtad lagi tu!

Anonymous
Guest
Anonymous

Datuk Mahfuz Omar enggan mengulas akan mengikuti jejak Datuk Amiruddin Hamzah yang meninggalkan PAS semalam. Ahli parlimen Pokok Sena diminta mengulas tindakan wakil rakyat Anak Bukit yang tiba-tiba menyertai Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM). “Tidak timbul isu saya tidak akan keluar PAS atau tidak,” katanya, seperti dilapor Sinar Harian, berhubung keuputusan bekas exco kerajaan Kedah itu. “Ini signal [isyarat] untuk ahli PAS lain bahawa tidak ada masalah untuk mereka menyokong Pakatan Harapan (PH) walaupun masih bersama PAS.” Naib presiden PAS Datuk Mohd Amar Nik Abdullah dilaporkan menyifatkan tindakan Amiruddin itu sebagai “gentleman”, atau berani, berbanding Mahfuz. “Itu lebih baik untuk… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Kejora bukan berpantun tapi berpanTAT birat lafi berkarat.

PanTATnya mana ada kiasan, nilai bahasa, tak berpangkal tak berhujung, tak ada baris pembayang & baris maksud, main gasak buta-sembrono, asalkan hujung2 perkataan ada bunyi sama aja.

Mr J
Guest
Mr J

PAS silap langkah dulu masa masuk PR. Berbagai prinsip termasuk laksana hudud dipendam kerana 'setuju untuk tidak setuju'. TGNA ditipu oleh mereka yg kini bawa diri ke PAN. TGNA tak pernah melepaskan perjuangannya untuk hudud. Kelihatan jelas kini betapa buruknya pakatan kafir evengelis liberal untuk Islam. DAP yg CEC nya rata rata evengelis tidak pernah jemu cabar Islam. Pemimpin PPBM sendiri menentang hudud dan kini tersebar beliau melarang isterinya pakai hijab. Pimpinan PAN hanyut dgn fahaman liberalnya – ada yg turut serta upacara puja ayam, ada yg masuk gereja sokong Melayu murtad dan kini ada yg halalkan Melayu atheis. Lihat… Read more »

Mr J
Guest
Mr J

Maaf PAS mufaraqah…

Macy
Guest
Macy

Pot pet pot pet pot pet pot pet pot pet! Buat penat kau jer j! Kawan kau sorang dah murtad ari ni taksub sgt ngan najib! Smpai mencerca Tuhan dgn perkataan liwat! Taubatlah sebelum terlambat!

Nobody
Guest
Nobody

Mr J,

Boleh tak dalam seumur hidup kau jangan menipu???

Kau fikir Allah tak tahu yang kau ni menipu???

Kau tunjuk pada aku bukti evengelis kau tu kalau kau tu cerdik sangat???

Kaki kelentong penipu apa yang kau dapat???

Islam ni agama kebenaran, yang kau ni nak bersekongkol dengan perkara batil apahal???

Kau dah jadi bodoh ke???

Anonymous
Guest
Anonymous

perbaiki bahasa mu Mr J,
nanti ko kena marah bos

buat malu parti lo

diny yusof
Guest
diny yusof

Mr. J , Tn Budin yang 'terlebih' aktif mengeluarkan posting memberi kamu peluang lari dari menjawab terjahan2 saya .

Mr. J , bbrp soalan saya kepada kamu masih tergantung , tidak berjawab dan kamu pula 'terjun' kesini menyebarkan cerita2 dongeng kamu !!!!

Kong Kali Kong , larilah terus terjun kedalam Tong . Jangan khuatir kami dah akan bubuh simen !!!

Park Jee Lat
Guest
Park Jee Lat

Di mesir, lebih 300 org mati hanya kerana mrk sufi dan bukan salafi spt yg diperjuangkan ISIS. Mrk terlalu ekstrim sampai membunuh sesama agama. Itu ke yg ko perjuangkan Mr J? Hari2 ko timbulkan suasana tidak aman kpd rakyat negara ni. Ko ni sepatutnya masuk lokap. Tp sbb kat bklg kau ada yg back up sbb tu ko berani timbulkan isu sensitif dan melaga- lagakan rakyat. Ko suka ke kalau negara huru hara disebabkan perbuatan tak bertanggungjawab ko ni? Sedarlah sikit.

Anonymous
Guest
Anonymous

Pas dah luah pun tak jadi jgk hududnyer…dihalang oleh mp2 bukan islam barisan.mrj masuk kubur lagi setahun dua pun blom tentu hudud terlaksana

Mr J
Guest
Mr J

Nobody bacalah buku 'Becoming Hannah' dan 'Sang Nila Utama and the Lion of Judah' untuk mengetahui matlamat evengelis DAP. Juga jangan terlepas pandan isu murtad DUMC. Jelas DAP menentang akidah dan syariah melalui penentangan terhadap RUU355 dan juga tuntutan hapuskan Institusi Islam seperti JAKIM. DAP makin berani sebab dapat sokongan sebahagian org Islam dlm gengamannya. Paling akhir Tony Pua serang Asyraf Wajdi pasal isu Melayu Athies. Bukankah Allah telah peringati kita dlm surah Al-Baqarah 120 "Org Yahudi dan Nasrani tidak akan redha padamu hingga kamu menurut jalan mereka". Termakan hasutan menyebabkan kita lalai terhadap agenda kafir evengelis ini.

diny yusof
Guest
diny yusof

Mr. J , Pertama : Jikalau sungguh UMNO/BN bertekad meneruskan rang undang2 RUU355 , mereka bolih teruskan . Mereka adalah pemerintah , seharusnya mereka mempunyai suara lebih ramai . Mengapa tidak di teruskan ? UMNO sendiri tiada 'teloq' Mr. J . Terus menerus menyalahkan DAP . Tidak sekelumit pun menyebut tentang tentangan dari MCA , MIC serta parti komponen BN dari Sabah/Sarawak . Mr. Kamu seorang prajudis lagi hipokrat . Itulah kesimpulan saya . Kedua : Jika sudah di ketahui "orang yahudi dan Nasrani tidak akan redha padamu hingga kamu menurut jalan mereka." Kenapa kamu leka ??? Mr. j ,… Read more »

Mr J
Guest
Mr J

Park Jee Lat, tidak menyokong extremis Islam bukan bererti kita boleh menganut aqidah liberal. Allah telah beri kita tuntutan dan batas batas Islam. Hanya gunakan akal tanpa wahyu akan bawa kita sesat jalan. Ingatlah bahwa Syaitan menunggu disetiap persimpangan. Hasutan politik evengelis liberal buat kita terpedaya dan fokus pada isu 'kleptokrasi' yg tiada terbukti. Di masa yg sama mereka serang aqidah dan syariah. Kita yg dibuai oleh 'perjuangan' kleptokrasi yg tipu dan sia sia mudah untuk ditarik sama sokong agenda batil ini.

Mr J
Guest
Mr J

Diny, mereka yg dapat iman di negara barat adalah dari pertunjuk Allah. Bukan dari sokongan kerajaan kerajaan kafir barat. Sepatutnya saudara yg melancung selalu harus tahu betapa Kerajaan Perancis cuba peras Islam. Dari pengharaman niqab dan hijab ke pengharaman sembahyang jalanan. Namun kafir hendak padamkan cahaya Allah tapi Allah hendak cahayanya memancar.
Don't unknowingly be on the wrong side Diny. The consequences are eternal torture. Remember Allah is our creator and has ordained his commands upon us. Using our own 'logic' to determine other than what Allah has ordained bring about kufr. And kufr will eternally doom us.

Anonymous
Guest
Anonymous

Mr jamban, dah boleh bagi tahu bank mana yang muflis tahun 97/98???

Jangan mengelak untuk jawab ya mr jamban

diny yusof
Guest
diny yusof

Mr. J , lemah , sungguhlah lemah jati diri kamu .

Dari komentar yang kamu lontarkan , jelas menunjukkan kamu seorang pengecut . Kecut serta takut terhadap diri kamu sendiri !!!

Sultan kesayangan pahlawan bugis kamu pun pernah berkata " ini bukan Negara Taliban " .

Mr J
Guest
Mr J

Anon, kebanyakkan bank diambang muflis. Dana Harta dan Dana Modal dicipta untuk ambilalih non performing loans dari banks dan suntik masuk dana. Dlm pada itu banyak lagi harta rakyat lesap untuk 'selamatkan' bank bank dari diisytihar muflis. Tolong jangan lupa sejarah krisis ekonomi yg paling gelap ini.

diny yusof
Guest
diny yusof

Mr. J , do not ever try to bullshit me . First and foremost , my visit there is not tourism , instead more on visitation .

The French government does not suppressed the muslim movement , unlike what your "Kepala Bapak Kau" favourite country , China done towards the Uighur .

The French has a valid reason in banning the veil . It does not mean they cannot cover their hair . In fact , they are having yearly "hijablista " fashion show .

diny yusof
Guest
diny yusof

Mr . J , sebelum kamu bercerita al kisah Danaharta serta NPL ini , adakah kamu faham bagaimana dia berfungsi ?? Atau kamu ini ibarat membaca kulit buku sahaja tanpa mengetahui isi kandungannya ?? I dare to say that I was one of those involved directly and actively with the situation . My publicly listed company was one of those badly affected by the economic crisis . For nearly 2 years ,me and my partners struggled tirelessly to 'rescue & rehabilitate' the company . We tried hard to keep Danaharta and creditors at bay . Do you think we were… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

kikiki Mr. J(ubor) meroyan tak tentu arah. oit! J(ubor), PAS tu bukan agama, PAS tu pun sama mcm parti politik yg lain2 tu laa. semua nak berebut kuasa tapi PAS keji sebab lebai berlakon kononnya alim dan soleh semata mata untuk dapat kuasa.. kikiki

dad
Guest
dad

kau dah sama dgn pas. kau rasa kau lebih islam dari org lain. hebat kau j.

as always, your are shitting around the bushes.

RATK
Guest
RATK

Pas mmg suka mufaraqah
Tapi tak suka muafakat
Bab berbaiah pakai sumpah
Pas mmg pakar mentakfir orang lain lah mr j
Mcam ko gak
Pelacur agama

Anonymous
Guest
Anonymous

Knp dulu lu x jd punahsihat pas mr jamban..mcm lu tu lbh pakar dn tau lbh ttg politik dr ulama2 bsr pas sndiri ..semua alasan utk mghalalkan pendirian yg x konsisten pas skrg sjk 3, 4 thn ini

Anonymous
Guest
Anonymous

MAHFUZ BEAN…KAH…KAH…KAH…

Anonymous
Guest
Anonymous

Susulan yb pas di Kedah tinggalkn pas semlm. Pagi pagi ketua pas cwgn Pekan Pulai Baling pm nak jumpa.

Suspen…nak cabut juga kaa
Alhamdulillah rupa rupanya bersemangat nak serah 21 borang ahli baru cwgnnya.

Peringatan buat pemimpin pas.. sapa jua nak lari kami tak mampu menghalang. Kami dibawah tetap setia bersama pas selagi dasar pas tidak berubah iaitu ISLAM

Mr J
Guest
Mr J

Diny, the reason they are called bad loans is because they are not fully recoverable. Whatever not recovered eventually get into the public money. TDM tried to deceive many. Remember the forex losses were declared as 5 billion? Only recently the public got to know of the magnitude of the deception through the RCI. Diny, why do you allow yourself to be fooled again and again by TDM?

Mr J
Guest
Mr J

Anon 629, PAS cuma tak konsisten ketika ambil DAP sebagai teman perjuangan. Jelas perjuangan Islam dan perjuangan Kufr tidak boleh bercampur aduk. PAS belajar melalui pengalaman pahit – dihina dan dibuang kerana perjuangan mereka. Belajarlah dari pengalaman PAS. Jangan jadi antara mereka yg bantu martabatkan kekufuran secara sedar atau tidak. Ingat bahwa diakhirat alasan saya tak tahu dan saya ditipu tidak diterima.

diny yusof
Guest
diny yusof

Mr. J , you are right in stating the bad loans as non fully recoverable . But you are wrong to say that those not recovered eventually came from the public . Mr. J , I am still not convince that you are fully aware or understand of how the Danaharta operate ?? Danaharta took over nearly all the NPL at a very discounted rate together with whatever tangible assets attached to it . Whatever losses left behind were borne by the lender and borrower . Isn't that normal in any business arrangement ?? As far as Danaharta goes ,… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Sdra diny yusof…

I enjoy and love so much your endless torment & hustling towards this loco chap, J.

Thanks.

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Salam dad…

I reckon J fond of shitting around the bushes because he is an ardent fan of that bushy ex USA president, George Bush.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejap lagi banyak la sampah kopi pes dari lebai expired menyemak kat sini

Anonymous
Guest
Anonymous

Dia buat janji ketika menjadi Menteri Pelajaran .. menjadi PM sejak tahun 1981 sehingga 2003.

Selama 22 tahun memegang jawatan sebagai PM masih juga tidak tunaikan janjinya lagi mau diletakkan kepercayaan berjanji menggunung melangit akan Selamatkan Malaysia dengan Bina Semula Negara???

Jangan katakan mau beri pelajaran percuma sebaliknya skim PTPTN pun diwujudkan zaman beliau menjadi PM.

Sebab itu anak-anak muda yang waras dan berjiwa merdeka enggan terima dan tolak beliau mentah-mentah secara total.

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Kongsi pengalaman buat pengetahuan umum: Saya masih simpan keratan artikel2 lama tulisan chedet awal tahun 50an di akbar The Straits Times Spura ketika beliau menuntut di King George College di Spura. Tulisan2 chedet ketika itu mendapat perhatian pemerintah Inggeirs, terutama peristiwa 'perang Nathrah' yg menyayat hati. Artikel2 itu tersimpan atas arahanseorang Commissioner of Police berbangsa Inggeris yg mana Almarhum ayah saya menjadi bodyguard beliau (anggota polis Spura) setelah tamat perang dunia ke 2. Saya dapat masuk belajar ke Sekolah Inggeris Tertua berprestij di Spura itu pun atas rekomendasi Comissioner Polis tersebut. Semua school fees ditaja oleh Commissioner tersebut sehinggalah saya… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

aku gangsa..woiiiiiii..hahha

Anonymous
Guest
Anonymous

dah sah..ha….
hadiah aku mana ?
satu mesia tau nih..

Anonymous
Guest
Anonymous

PAS Selangor tetap bersama dalam pemerintahan kerajaan Selangor, kata Pesuruhjaya PAS Selangor, Ustaz Sallehen Mukhyi. Katanya, sekali pun media arus perdana dan pimpinan BN cuba membuang nama parti PAS, ia tidak betul. "Nampaknya ini mainan mereka dan mungkin media serta orang-orang Umno mahu menafikan sumbangan PAS dalam kerajaan negeri. "Dan dalam waktu yang sama seolah-olah PAS dilihat seakan mahu mencari bersama dengan Umno," katanya kepada Harakah. Dalam laporan berita TV milik Umno pada 19 November lalu, nama PAS diketepikan dalam kerajaan Selangor sebaliknya hanya menyebut kerajaan pimpinan DAP dan PKR. Mengulas lanjut, Solihin berkata sama ada disebut atau tidak nama… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

PAS is so…. not relevant

Kluangman
Guest
Kluangman

Di harap ramai lagi ADUN Pas yang sahut cabaran nik amar.

Shafiek Abdat
Guest
Shafiek Abdat

Lepas ini ramai lagi akan tinggalkan PAS,,mereka mula sedar dari kesilapan pemimpin2 mereka.
Semakin hari semakin terlihat hala tuju yang berlainan berbanding zaman TGNA dulu…

Anonymous
Guest
Anonymous

silent voter pun dah ramai dlm pas, semua tunggu PRU saja utk nyatakan bantahan pada 'ayoh chik' tuu.

RATK
Guest
RATK

Nik amar mmg bodoh
Dia tebang semua balak
Habis orang asli jadi gelandangan

Anonymous
Guest
Anonymous

MAHFUZ BEAN…KAH…KAH…KAH…

Anonymous
Guest
Anonymous

Ada juga yang berspekulasi mengenai penglibatan beliau di dalam JIM sebelum ini di mana kononnya menjadi agenda JIM untuk cuba menguasai semua parti. Begitu juga, dari segi logik, tindakan Datuk Amiruddin menyertai PPBM, bukan AMANAH, adalah suatu tindakan yang cukup pragmatik dalam konteks Kedah. Ini kerana parti yang diberi peranan untuk menerajui Kedah dalam PRU 14 oleh Pakatan Harapan bukanlah AMANAH, mahupun PKR, tetapi adalah PPBM. Jadi, jika jawatan dalam kerajaan negeri atau keupayaan mempengaruhi dasar kerajaan negeri yang menjadi pertimbangan, sudah tentulah PPBM akan menjadi pilihan. Bagaimanapun, bacaan bahawa Pakatan Harapan akan mampu mengambil-alih pentadbiran Kedah dari Barisan Nasional… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Salam & Tabik Hormat saya kpd:

Kluangman
Shafie Abdat
3:49
RATK
10:44
(Kejora sesat kufur tak masuk book)

Saya amat bangga mempunyai rakan2 seperjuangan yang bersemangat kental -waja berterusan demi bangsa & negara.

Salam Perjuangan & teruslah berjuang….!!

Ady Unixmoment
Guest
Ady Unixmoment

mahfuz lbh tggi akal dri org pas

Shafiek Abdat
Guest
Shafiek Abdat

Orang-orang di Pokok Sena lebih mengenali Mahfudz

Anonymous
Guest
Anonymous

budaya "bodek boss" dah teruk menular dlm parti lebai sekarang ni. kalau big boss buat salahpun tak berani nak tegur, lebih parah pak lebai sanggup angguk kepala iyakan apa saja suruhan big boss.

daripada barisan pemimpin hinggalah walaunta, semua sibuk ampu big boss. mmg jahanam islam cara parti pak lebai ni.

RATK
Guest
RATK

Mahfuz tak gentleman sbab tak blah dari parti lebai tapi kuat komplen
Kalo mahfiz blah dari parti lebai bru gentleman
So si amar mmg nk parti lebai jadi parti bodoh dan dayus

Anonymous
Guest
Anonymous

MAHFUZ BEAN…KAH…KAH…KAH…

nick
Guest
nick

Lebai2 PAS ni faham ke makna "gentleman"? Rasa2nya tak faham atau salah tafsir sebagai "lelaki lembut"? But either way, PAS tak mempunyai asas untuk menuduh dan mengutuk orang lain sebagai tak "gentleman" kerana PAS dibawah Hadi adalah contoh terbesar kepada kelakuan tak senonoh dan tak gentleman. Fitnah, mengkafirkan sesama islam,caci maki, melampau2 dalm perbalahan dan mungkir janji serta tak patuh kepada perjanjian. Malah yang lebih hodoh dan jijik lagi, PAS dengan muka tak malu, selepas bermusuhan dengan DAP dan PKR masih lagi dok menyibuk duduk dalam kerajaan negeri Selangor. Itulah dia sikap tak senonoh dan tak gentleman PAS. Geli geleman… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Untuk pengetahuan semua:

PAS tidak mempunyai istilah gentleman, PAS menggunakan istilah seperti Tawa'dok, Istiqomah, dan yg seperti itu.

Harap maklum ye…

Salam

Anonymous
Guest
Anonymous

Anak muda tanya Dr M dakwaan Anwar 'melancapi lelaki' 22 Nov 2017, 12:55 pagi (Dikemaskini 22 Nov 2017, 2:02 pagi) Beberapa orang anak muda mendapati tidak semestinya mereka perlu menutupi pertanyaan mereka kepada pengerusi Pakatan Harapan (HARAPAN) Dr Mahathir Mohamad malam ini agar soalan mereka terlihat lebih manis atau berbunyi lebih sopan. Antara soalan yang ditanyakan kepada beliau dalam sesi dialog town hall bersama anak muda di Petaling Jaya ialah jika beliau masih berpegang dengan dakwaan beliau bahawa ketua umum HARAPAN Datuk Seri Anwar Ibrahim telah 'melancapkan lelaki lain'. Bagaimanapun beliau tidak menjawab soalan itu secara langsung. Mahathir memberitahu hadirin… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

[email protected] Bean is Stupid and Idiot people…Mamat cicir SRP dan jahil politik…Tak tahu muslihat politik dan bangang dan dangkal bila bercakap hal politk…Mamat bodoh dan lurus bendul…

Anonymous
Guest
Anonymous

Sama seperti kebanyakan rakan lain, saya juga tidak terkejut dengan tindakan ADUN Anak Bukit, Datuk Amiruddin Hamzah, meninggalkan PAS. Sebaliknya, apa yang agak mengejutkan ialah bila PPBM, sebuah parti yang berteraskan kepada perjuangan pribumi, yang menjadi pilihan beliau. Apatah lagi bila PPBM mutakhir ini sedang berhadapan dengan pelbagai masalah yang memungkinkan ia tidak dapat menyertai PRU 14. Selain pemimpin dan ahli keluar parti, PPBM juga diberitakan gagal menguruskan parti dengan baik sehingga gagal mengadakan AGM. Pelik juga bila difikirkan di saat ramai pemimpin dan ahli keluar dari PPBM, PPBM inilah yang menjadi pilihan Datuk Amiruddin untuk menyertai. Kerana Datuk Amiruddin… Read more »

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Nak tahu apa sebabnya beliau pilih PPBM?

Sebab Allah SWT dgn Kudrat & Iradatnya menggerakkan hati Amiruddin memberi petunjuk jalan yang benar hingga beliau sedar & insaf PPBM teraniaya oleh Najib, Jahid & ROS.

Mana mungkin seorang berpengalaman, berpendidikan, berorator baik (petah) silap berbuat keputusan.

Saya tak perlu menjejeh panjang2 dan kopipes macam kamu tuu, Kejora bahlol lagi sesat yg menyesatkan…….!!