Shahbudin…

Berbicara Tentang Hitam Putih Malaysia

ZAHID HAMIDI KALUT SENDIRIAN?

Mula-mula Zahid Hamidi menolak dakwaan Tun Mahathir Mohamad bahawa kunjungannya ke rumah bekas Perdana Menteri bertujuan meminta sokongan untuk menjatuhkan Najib Razak.
Kata Timbalan Perdana Menteri, beliau ada rakaman berhubung pertemuan itu.
Kemudian, Zahid Hamidi bergerak selangkah lagi dengan mengatakan beliau sedia bersumpah laknat bagi menafikan dakwaan Tun Mahathir itu.
“Saya sedia bersumpah laknat di mana-mana masjid pun bahawa yang merancang untuk menjatuhkan Perdana Menteri adalah “orang itu” dan bukan saya,” katanya.
Dalam masa yang sama, beliau juga mencabar Tun Mahathir untuk sedia bersumpah bersama-sama dengannya.
Tetapi, belum pun cabarannya berhubung sumpah laknat atau kenyataannya tentang memiliki rakaman itu mendapat respon daripada Tun Mahathir, Zahid Hamidi sendiri akhirnya tidak sabar-sabar melafazkan sumpah wala’nya kepada Najib.
“Wallahi, wabillahi, watallahi…selagi saya diberi kepercayaan, saya akan membantu YAB Presiden parti dan Perdana Menteri. 
“Saya akan terjemahkan ketaatsetiaan dan kerja keras saya untuk Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak, Insya Allah,” demikian lafaz sumpah yang diikrarkan oleh Zahid.
Hanya dalam tempoh tidak sampai 24 jam, berturut-turut kenyataannya – daripada mendakwa memiliki rakaman, kemudian mencabar bersumpah dan akhirnya bersumpah sendirian tanpa menunggu pun jawapan daripada Tun Mahathir.
Kenapa sampai begitu sekali?
Mengapa kelihatan terlalu kalut, kelam-kabut dan tidak sabar-sabar untuk menunjukkan kesetiaan kepada Najib yang sebenarnya ia sudah pun dilafazkan berkali-kali sebelum ini.
Apa apa-apa ke?  (ShahbudinHusin 05/08/2017)
0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Subscribe
Notify of
guest

266 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
266
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x