YANG MANA BENAR, 99 PERATUS ATAU 1 PERATUS?

Benarkah 99 peratus tuduhan-tuduhan mengenai Rosmah Mansor selama ini adalah tidak benar?

Jika 99 peratus tuduhan itu tidak benar, sudah tentu bermakna hanya 1 peratus saja yang benar.

Kalau 99 peratus tidak benar, kenapa hanya satu perkara iaitu pejabat Rosmah di Seri Perdana saja yang ditampilkan sebagai contoh tuduhan tidak benar tersebut?

Soalnya, adakah tuduhan mengenai pejabat itu begitu berleluasa diperkatakan atau hanya pernah sekali sekala saja diperkatakan suatu ketika dahulu?

Bagaimana tentang banyak tuduhan serta dakwaan yang lain yang lebih kerap diperkatakan?

Apakah dakwaan mengenai hobi membeli-belah tidak benar?

Apakah dakwaan mengenai koleksi beg tangan tidak benar?

Apakah dakwaan mengenai barang kemas, cincin, gelang, dan rantai leher tidak benar?

Apakah dakwaan mengenai penggunaan jet tidak benar?

Apakah dakwaan mengenai kemewahan, pembaziran dan pembelian barangan mahal tidak benar?

Apakah berita dan gambar  tentang aktiviti membeli-belah yang pernah tersiar di pelbagai media, portal antarabangsa dan portal dalam negara semuanya tidak benar?

Oleh kerana Abdul Rahman Dahlan mengesahkan MO1 adalah Najib, adakah dakwaan DOJ bahawa isteri MO1 ada menerima pelbagai hadiah barang kemas bernilai RM128 juta daripada Jho Low juga tidak benar?

Apakah pelbagai kemewahan majlis perkahwinan anak perempuan Rosmah sebagaimana yang kerap diceritakan oleh Tun Mahathir dalam ceramahnya sebelum ini tidak benar?

Ohhh….apa lagi?

Jika mahu dikutip satu persatu dakwaan mengenai Rosmah sejak 2009 lagi yang pernah didedahkan di pebagai media, senarainya mungkin terlalu panjang dan apakah 99 peratus daripadanya benar-benar tidak benar?

Apakah tuduhan 99 peratus tidak benar dan apakah pula 1 peratus yang benar itu?

Kiranya begitu banyak dakwaan tidak benar, mengapa tidak ada satu pun tindakan saman diambil?

Malah, kenapa cabaran Tun Mahathir agar beliau disaman pun sehingga sekarang tidak disahut?

Atau, mungkinkah 99 peratus  tuduhan adalah benar dan hanya 1 peratus tidak benar?

Manalah tahu kan..kan…kan!! (ShahbudinHusin 23/07/2017)

Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 26 March 2019 — 1:51 pm

104
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
AnonymousMohamed NoorOthaman AhmadUP the ModeratesThe Phantom Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

Jib molek lantik rizal jadi menteri hal ehwal rosmah. Now aku rasa gaji rizal ni pon dah jangkau rm10,000 pm. Ngabihkan borehh rizal ni. Kikiki

Anonymous
Guest
Anonymous

KJ, hang korek kementerian hang dulu 100 million hilang gi mana? PAKATAN naik pru14 kita suma korek hang smpai keluak nanah nanti hahahaaaa

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Inilah sekor Bangla jutawan segera yg bermodalkan air liur mengambil kesempatan pak mentuanya yg sering tidur lena…habis saham2 Telekom dijualnya kepada Temasek Holdings, Singapura.

Berbekalkan rezeki kerja2 korupsi, bangla ini telah menyuap para perwakilan untuk memenangi pertandingan jawatan Ketua Pemuda Unscrupulous Melay National Organiszation (UMNO). Kemenangannya di PRU 13 bagi kerusi parlimen Rembau amat kotroversi. Berkali2 dikira si Bangla ini dah didapati kalah hinggalah entah macam mana 'peti undi pos' tiba2 menjelma lewat tengah malam.

Anonymous
Guest
Anonymous

Takpe lah rizal kalo 99 tuduhan tu palsu tapi 1 tuduhan yg betul itu ialah deman merah jambu bernilai >rm100juta (atau >rm100,000,000 untuk pengetahuan umno atau >rm100,000 ribu untuk pengetahuan makcik-makcik felda).

Takpe lah rizal kalo 99 tuduhan tu palsu tapi 1 tuduhan betul itu ialah seorang qadam yang memasuki wang tunai rm50k ulang-alik ke bank sebanyak 40x supaya bnm x tahu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Mmmm…buat apa cakap 100k kalau lobai bilang, "Tiada logik dalam Islam". Agaknya lepah ni ada orang akan tanya, mana sangkut-pautnya 100k dan logik?

Anonymous
Guest
Anonymous

Tugas jibby dan rosie dah makin sampai ke penghujung. Tugas2 macai masih ada yg belum selesai,yg dah selesai dah senyap lah. Masa tetap akan sampai kpd KITA pulak utk menyelesaikan TUGAS kita iaitu menolak kerajaan yg kleto, yg kelepeto serta kononnya berkuasa veto! Sipakah mereka yg selama ini membuat keputusan bagi pihak KITA?
KUASA KITA HAK KITA.

Anonymous
Guest
Anonymous

Fuyoooo Malam Tadi hampir 100,000 orang Hadir di Stadium Mohamad IV….debgar ucapan Hj. Hadi Awang….bertambah meroyan Lerrr si MADEY tuuuuu….HIDUP UMNO…HIDUP BN….

UP the Moderates
Guest
UP the Moderates

Hebatkan..Stadium Muhammad Ke-IV Kota Bharu tu..sama besar, standard dengan Stadium Nasional Bukit Jalil? Tentu..para pengunjung2nya..terimpit2, lelaki dan perempuan kan..?

Kenapa tak kata aje..200,000 ?

Anonymous
Guest
Anonymous

13.24 seekor ternakan
Eh…eh terlepas pulak sekor!! Dah makan dedak ke belum ni? Cepat2 nnt nak masuk kandang….
DASAR HARAMJADAH

Anonymous
Guest
Anonymous

Betoi lah tu, 99% pendengar Umno akan setuju sebab mereka adalah seperti presiden mereka – walking dead dan khayal terkena pukauan badak.

Kpd dia dan saipudin yg sewaktu dengannya itu, apa yg Goebbels buat dlm parti Nazi dulu adalah sumber ilham mereka.

Tapi Goebbels dlm liang lahad berkata, "Kalau ya pun aku ni ilham kau, usah lah jadi orang bangang yg merapu".

UP the Moderates
Guest
UP the Moderates

Bro Phantom, Itulah…mungkin Najib the klepets masa zaman sekolahnya.. suka ponteng, skip subjek BM. Tak faham..

Tiada pemimpin, kerajaan di dunia yang akan kekal cerah. terutamanya kepada kerajaan yang zalim..akan jatuh jua di tangan Rakyat.

Termasuklah Najib the klepets.

Bro John Doe,

Word of the day.

Macai the cyberterompah.

I like.

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

What about cyberuk terlepas…..???

The Phantom
Guest
The Phantom

Bro UP….setuju bebenor dgn mike….

Salam perjuangan yeop &Pak Othaman.

UP the Moderates
Guest
UP the Moderates

Cyberuk terlepas…( sambil ternanga mulut menunggu dedak disuapkan)

Pak Othaman,

I will smile … they, themselves want to be stupid.

Anonymous
Guest
Anonymous

Katakan TIDAK kpd BN….
1. B.Nasional
2. Barisan Najib
PASTI ALLAH SELAMATKAN KITA.

Anonymous
Guest
Anonymous

Katak TIDAK pada FUKATAN HAPRAK…Parti yang di ketuaI KETUA TO KONG Dapigs….
PASTI ALLAH SELAMAT M'SIA…..BUKAN KITA JERRRR…..

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Kejora is damn mad
His pen is missing
Kejora feels bad
His penis missing

Kejora so sad
He sat on the wall
He feels so bad
For losing his ball

Anonymous
Guest
Anonymous

Belum pernah isteri vvip atau pemimpin wanita yang di tuduh sebanyak Rosmah. Ikutkan kekerapan tuduhan ke atas Rosmah sekurang-kurangnya selang 3 minggu satu tuduhan.

Ini contoh wanita berani dan berhati besi.

Yang paling win ialah tuduhan sebanyak itu (99%) ialah tuduhan yang berulang kerana satu (1%) keburukan Rosmah ialah suka boros dan berbelanja sakan.

Kehidupan Rosmah sudah tidak seperti dulu. Orang terutama perempuan akan kira berapa harga satu badan Rosmah

Rosmah hanya memperagakan badan nya ditempat yang terhad…Berapa lama Rosmah mampu menahan nafsu keinginan untuk memperagakan badan nya .. tentu timbul penyesalan menjadi isteri se orang PM.

Anonymous
Guest
Anonymous

Penyesalan tentu besar, ibarat busuk kumbahan yg pecah limpah.
Spt kata Bro John, ramai akan lari.
Boleh setakat nak lari dari tsunami kumbahan. Tapi busuk akan ikut sipelahap termasuk A9 Q7 dan para2 lobai pura.
mana mu.gkin lari apabila busuk sudah sebahagian darah daging. Tubuh sudah mengalir najis tahek low..busuk tetap ikut.
Mungkin pentadbir selepas BNEXIT perlu besarkan tapak pelupusan sediaada diSg Buloh.

Tun Fan

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Lobai rizal pendek pun dok menghitung hari.
Jiwa kacau dah tu
Tengah memikir untuk lari kemana.

Anonymous
Guest
Anonymous

He…He…He…MADEY (NYANYUK) dan Si Asssmin Jamban….Berebut…nak pi Tanding PEKAN…udah lerrrr…tempat sendiri belom tetntu inikan tempat orang….dah nak MELINGKOP ler..tu PKR dan parti cap MUNGE ……

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

MY GRAND OLD STATESMAN AND TOP DOG: How much is that top dog in the window?The living legend is not folk's taleHow much is the top dog in the window?The Grand Old Statesman ain't for sale How can you forego without regretThe living legend is not a taleIs he that so easy to forgetThis old top dog ain't for sale I must take a trip to my home townThe old top dog is not for saleHow can we compare with silly clownThe old top dog carries no tail Aisey man…Kejora forgets at least Azmin never asked for extra $0.50 cents… Read more »

UP the Moderates
Guest
UP the Moderates

Rizal pun cai-cai juga..
Najib beri 6 insentif..
Rosmah tak mengalah..
Rizal tolong UP kan jadi 99 insentif..

PRU tak lama lagi..
ramai pemimpin memuji diri..
angkat bakul sendiri..
Cai-cai..jadi buta tuli..
Selepas PRU..
Ramai cai-cai bawa diri sendiri..

The Phantom
Guest
The Phantom

Bro UP…….the klepets ni akan kenal sape kawan mereka setelah kuasa hilang.

Percayalah bila tak der kuasa semua akan lari jauhkan diri tinggalkan dia.

Langit tak selalunya cerah……sampai masa mendung jugak.

john doe
Guest
john doe

Bro phantom.

Termausklah Kejora, nakhoda kapal korek dan J pendusta, semuanya akan lari tinggalkan Najib dan cuba hapuskan bukti mereka pernah mejadi macai dedak cyberterompah.

Pendedak akan lari bila dedak dah habis.

Anonymous
Guest
Anonymous

All good things must come to an end

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Pendek pun ikut lari sama.

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Celaka punya pendek!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

MEROYAN lerrr ko Orang Semua….FUKATAN HAPRAK…ANJING BELAAN DAPIGS….Nak Melingkop….dah kenyang makan Tulang BABI Dapigs lerrr tuuuu….

The Phantom
Guest
The Phantom

Bros John Doe & Zack……setuju dgn kata2 kome bedua.

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Tukang angkat beg pun pendek juga.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tulang Lutut pinggang termampat.
tentu pendek bila disukat.
Tentu sebab benda yg diangkat,
dah terlebih berat.
Mananya tak jadi berat?
bila dosa dan tahek skali sumbat
Ini akibat tamak sampai tak hingat.
Lepas PRU semua sg buloh sumbat.
Usahlah mungkar kita nak taat.

Tun Fan

The Phantom
Guest
The Phantom

Pendek tapi akal paanjaaanggg tu….1 Msia lingkopppp……

Anonymous
Guest
Anonymous

Yeah right 1017,

Panjang.
They sold their soul in exchange for slimy shit,
n tahek low cirit.
May ALLAH make tgem suffer,
down here,
..and hereafter,
or even forever,
their sin cannot be forgiven,ever.
Rakyat must never be made to suffer.
They using vountry, like it belong to their father.
BNEXIT MYST COME SOONER

Selamat berjuang

Tun Fan

Anonymous
Guest
Anonymous

Dapat DOSA kering la ko orang SEMUA…..

Anonymous
Guest
Anonymous

Rosmah ni banyak duit (duit haram) but has no taste and style! Tidak saja itu,she likes to use pawang,bomoh,dukun, as her consultant..

Setakat jadi tukang angkat beg tak payah lah nak mengada ada..berjuta rakyat Malaysia meluat dengan Rosmah ni dari dulu lagi!

mahathir mohamed
Guest
mahathir mohamed

say no to BN.

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Oh yessss Sir…sudah tentu & pasti…!! Hanya malaon2 & sewel-sewel saja yg sokong beri undi BeNawe (BN) & UMNO (Unscrupulous Malay Nie Olang).

Salam Perjuangan…Hidup Pakatan HARAPAN yg diharapkan oleh semua warga Malaysia generasi muda.

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Oh yessss Sir…sudah tentu & pasti…!! Hanya malaon2 & sewel-sewel saja yg sokong beri undi BeNawe (BN) & UMNO (Unscrupulous Malay Nie Olang).

Salam Perjuangan…Hidup Pakatan HARAPAN yg diharapkan oleh semua warga Malaysia generasi muda.

Anonymous
Guest
Anonymous

HIDUP UMNO…HIDUP BN…..HE….HE…HE…PARTI ROKET DAH NAK MENJUNM….PARTI CAP MUNGE….DAH MElayu….SUMAN KO MAKAN LERRR TULANG BABI TU SAMPAI TERCEKIK…..

Anonymous
Guest
Anonymous

sekarang orang sibuk pasal Harapan satu lawan satu dengan BN-UMNO. PAS tak kira sebab lepas pru PAS akan pilih antara Harapan atau BN.

Orang nak tahu samada cabaran Mahathir untuk berdebat dengan mana-mana pemimpin UMNO berkaitan isu 1MDB.

Tiba-tiba timbul pulak kisah badak air tak pasal-pasal. Agaknya dah lama orang tak peduli kot? Hati dia tak senang apa lagi Jamal Jamban bawak `Kak Wan“ jalan-jalan.

Dia naik MRT dengan laki dia.. orang buat tak tahu..

Shiannnn nya..

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Kini terdedah Najib takut Tun Mahathir turut serta bertanding dalam PRU 14, terutama di Pekan. RCI Torek (memekak saja) ditubuhkan untuk menangkap & mnghalang Tun Mahathir bertanding. Betul kata Wak Mustarjo…ini dah style samseng 'taik kucing'..!! Nah… baca laporan akbar tapi tak disiarkan di RTM (Rehat Tidur Makan saja), TV3 Suku & pUTUSAN DARAH.———————————Pakatan Harapan chairman Dr Mahathir Mohamad claims BN wants to use the forex scandal to have him arrested so that he'll be out of the picture come GE14. Dr Mahathir Mohamad is confident he will not be arrested under any circumstances prior to the next general election… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Ada berani nak sahut cabaran Nothing to Hide 2.0..???

Laporan Audit pon tak berani nak keluarkan…..sampai ni duk dalam peti….

rahman jpc
Guest
rahman jpc

pas akan melepas.

d Kelantan yg d urus tadbir saperti hampeh selama lebih 20 thn, UMNO sudah membuat perkiraan utk merampas kembali 'serambi mekah'yg banyak menghasilkan 'muslim mungkar'.

PH pun sedang mendpt impak yg positive.

tidak kira lah. sama ada kerajaan negeri d bawah umno atau PH. pertukaran kerajaan yg sudah jumud akan membawa berkah kpd warga Kelantan.

Anonymous
Guest
Anonymous

FUKATAN HAPRAK AKAN MELINGKOP PADA PRU NANTI….HANG SDEMUA ANJING BELAAN DAP MEROYAN LERRRR CUKUP-CUKUP….SAMPAI TERCEKIK TULANG BABI DAPIGS……

Anonymous
Guest
Anonymous

FUYOOOINKKKKK….

KJ KATA GANDINGAN KUTTY ALJUBORI MUDAH
BANYAK ISU & SAMPAH SARAP BERSEPAH SEPAH
TAK CUKUP SAMPAH ANAK KRONI &HARAMJADAH
NAK TUNGGU PRU JER KASI DEPA BERAMBUS BLAH

KIKIKOKIKI….

BERAMBUSSS BARUA DAP@SINGAPORK NI….

INI KALI DAH DEKAT DAH NI…

UBAHH

Anonymous
Guest
Anonymous

BETUL 800
…AKHIRNYA 800 membuat keputusan TEPAT !

" INI KALI DAH DEKAT DAH NI…

UBAHH"

YA BETUL!!, DAAH LAMAA UMNOBNPAS SUDAHPUN ROSAK.
YA UBAH !!

BNEXIT ,!!!

TAHNIAH 800.
KEINSAFANMU AKAN SELAMATKAN MALAYSIA.
SYABAS 800.

TUN FAN

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Tun Fan…

Kenapa beruk sekor sepanjang malam hingga 8:00 pagi ini menyenyeh terlompat-lompat tak tentu hala…kena sembelit tak boleh berak ker dia..??

Anonymous
Guest
Anonymous

Pak Man,

Beruk 800 sakit perut mengeliat.
Silap terlahap tahek low berulat.
Bos sempit stock baru kna sekat.
Semua tk kna apa dibuat.
Tun nk datang pekan,Jubbo gamat.
UmNo BN mmg khianat,
PAS lobai lalang mmg lahanat,
Lpas PRU semua sg buloh disumbat,
Barulah Malaysia selamat.
Ayahbonda dulu sudah peringat,
Awas jaga kalau nak taat,
Kuasa naik kepala,jadi musibat
RAHMA pun sudah,N jadi penamat.

BNEXIT,
SELAMAT BERJUANG.

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Ha..ha..ha..Thank you so much bro Fan Tun. That was a damn good hilarious answer….what a beautiful day to start with.

Ha..ha..ha..

Salam Perjuangan, bro.

Anonymous
Guest
Anonymous

haha its TUN FAN,
FAN TUN is the master Pantunist.
Tun Fan is a oldbie
(*reverse of newbie)
Ninja smoke screen works all the time.
Although at times, i forget to tag the comment.
Cant wait to read Fan Tun soon.

Apapun.
BNEXIT,
BNTERSGBULOH

Anonymous
Guest
Anonymous

HA…HA…HA…BERUK…WAK SUMAN DOK MEROYAN 26 JAM …..BEKASSSSS PENGERUSIIIII UMNO…TAK DAPAT JAWATAN…TU DOK MEROYAN SIANG MALAM….SAH HARAP LERRRR FUKATAN HAPRAP NAK MENANG PRUUUU….MELOPONG LERRRR….MAKAN JER LA TULANG BABI DAPIGS SAMPAI TERCEKIK….

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Kejora is damn mad
His pen is missing
Kejora is bad
His penis missing

Kejora so sad
He sat on the wall
He feels so bad
Having losing his ball

The Phantom
Guest
The Phantom

Pak Othaman…..this is the poem of the day…..

Bravo……a nice one…!!

john doe
Guest
john doe

Najib dan Rosmah adalah pasangan yang sangat secocok.

Tuhan ciptakan mereka untuk sesama sendiri.

Najib tidak boleh salahkan Rosmah dan Rosmah juga tidak boleh salahkan Najib. Mereka sehaluan dan arah mereka juga sama.

Kelak nasib mereka juga akan sama.

Kita tunggu dan lihat saja apa yang akan jadi selepas tempoh permainan mereka tamat.

Tak lama dah, in shaa Allah

Betul tak J, unknown sahabat dan Kejora?

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Apa daa bro john doe…? Kenapa dgn Rosmah saja boleh cucuk…habis tuu dgn Isteri pertama tak bleh ker sampai diceraikan?
Tapi dgn Ziana Zain, no comment

Jgn marah…sesekali nak juga berlawak tapi pedas & tajam..

john doe
Guest
john doe

Pak othman,

Mana boleh nak marah taiko.. Salute ja..

Isteri pertama tu akan bersyukur yang amat sangat diceraikan Najib apabila melihat kesudahan Najib kelak.

Same goes to bekas suami Rosmah juga.

Tak lupa kepada macai2 K9.

The Phantom
Guest
The Phantom

Bro John dan Pak Othaman…….agama kata perempuan yg baik untuk lelaki yg baik……perempuan jahat untuk lelaki yg jahat….

Dah kena daahhh…….penyangak jumpa penyamun.

Anonymous
Guest
Anonymous

Pasangan Nuar Al Jubori dan Jijah Kipas…Pasangan SeCUCUK….juga Pasangan si Jidin dan Si Gideee pu paling CUCUK….nak kata orang kononnnnn sesekali asam pedas da tajam….Wuf…Wuf…Wuf………..

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Disuruh duduk2-duduk
Dijerit-jerit
Dibentak-bentak
Najib yg dulu handsome
Rambut panjang dah makin botak

Kalau memilih alah bang
Biar betol-betol
Jangan tersalah pilih alah bang
Kena Queen Control

The Phantom
Guest
The Phantom

Hehehe…….ini lagu lama tapi masih relevant sampai sekarang.

Mohamed Noor
Guest
Mohamed Noor

tak leh tahan bila tengok najib kena senggol dgn badak ketika duduk nak bergambar…hehe cai korang tentu merasa bangga kan mempunyai ketua yang berdarah pahlawan.kah×10

Anonymous
Guest
Anonymous

BNEXIT.
Allah dah angkat hijab mungkar Umnobn dan kemunafikan lobai2 PiS.
Pilihan diberi utk lihat sendiri. Bagi yg sengkek iman atau pejam mata hati ala Dajjal , mereka yg pilih.
Bukan siapa pun boleh paksa.
Cuma klepto tv kerja dia auta.
Tapi pelahap Tahek Low dan Penghirup Koncin jampi dah berkurangan dibawah 6%,spt dimaklum Wak Jahed.
Kita tunggu PRU,
Kita tahu Allah maha penyayang.
Dia akan tunjuk lagi,
najis gajah 1mdb.

Selamat asak dan gasak ulat2 tahek A9 dan Q7…
BNEXIT

Tun Fan

saksama
Guest
saksama

Semua kata-kata Rizal itu adalah benar bahawa dia berkata tidak benar……….seantero dunia benar-benar sudah dengar……..

Anonymous
Guest
Anonymous

Dikemaskini satu hari yang lalu · Diterbitkan pada 22 Jul 2017 2:49PM · 1 Umno Sabah terus serang Shafie ApdalTimbalan Perdana Menteri Ahmad Zahid Hamidi (tiga dari kanan) bersama pemimpin Umno lain semasa pembukaan mesyuarat Umno Bahagian Kimanis, Papar dan Beaufort di Bongawan, Papar, hari ini. – Gambar The Malaysian Insight, 22 Julai 2017. SERANGAN terhadap bekas naib presiden Umno Shafie Apdal berterusan di mesyuarat Umno tahunan di Sabah apabila Timbalan Perdana Menteri Ahmad Zahid Hamidi menggambarkan bekas rakannya Kabinet itu sebagai individu "kekurangan daya tahan". "Lihatlah kawan kita (Shafie). Beliau mengatakan sesuatu pada waktu pagi tetapi berkata sesuatu yang… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Memang kamu bijak … bak kata P. Ramlee " kamu yang bijak pandai pun bolih kena tipu dengan dia ( siapa lagi kalau bukan pemberi dedak kamu ) , kamu jugak yang bodoh! ". Kamu kata Raja Konsesi . Kamu fahamke apa yang di maksudkan dengan system konsesi ? Jikalau Najib terpekik terlolong mengatakan seluroh dunia mengenakan GST , membuat projek cara konsesi juga terdapat dimerata dunia . Secara dasarnya , cara ini juga dikenali sebagai Private Funding Initiatives (PFI) . Projek cara konsesi dijalankan dengan pelaburan di buat olih syarikat berkenaan diberi kebenaran mengutip hasil atas tempoh yang di… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Tengoklah tu…

Modal AIR LIUR lagi.

Sape nak percaya?

Anonymous
Guest
Anonymous

Yg betul bawah 6%. Ini wak yg confirm, bukan main petik.
Ya. Kurang 6,% ahli UMNO percayakan,1% tentang Mah itu betul.
94,% percaya 99,% kisah2 hitam Mah itu betul.
Cuma dlm suasana North Korea, oops,…Malaysia ahli takut bersuara, walaupun anak cucu akn terpaksa tanggunghutang kerakusan Rejim Jubbo.

Takut pecat.

rahman jpc
Guest
rahman jpc

mengikut apa yg tlh d maklum kan kpd saya, ada dua sebab utama mengapa najib tlh kalah dlm pru 1999 :- 1)rakyat Pekan masih marah kpd najib kerana tlh mencerai kan isteri pertama nya utk menikahi rosmah n rosmah d lihat sebagai meruntuhkan 'masjid bahagia'. 2)rosmah keberatan utk mendampingi najib semasa lawatan2 k kampung2. mungkinkah ia nya akan berulang? hanya pru 14 akan memberi jawapan. pasangan ini sudah mula tidak d sukai akibat drpd pendedahan 2 yg d buat selama ini. mungkin kah isu cincin rm127juta yg masih tidak berupaya d perjejaskan olih najib akan membawa padah? atau bolih kah… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

Saya pernah mengatakan pendudok Pekan telah di lembukan olih Najib ( sorry Srda Rahman kita).

Mengapa tidaknya …

Derma lembu untuk korban olih Najib pada tahun 2014 ~~~~~~ 539 ekor .
Manakala jumlah pada 2015 pula adalah 592 ekor .

Kita tunggu dan lihat berapa ekor lembu yang akan Najib dermakan kepada orang Pekan tahun ini .

rahman jpc
Guest
rahman jpc

saya percaya tahun ini lebih banyak (tahun terakhir) sebelum kedua mereka berehat paksa d istana bamboo.

kalu bolih setiap warga layak mengundi akan d beri satu unta,lembu atau kambing.

tapi yg mereka tak bolih jamin ia lah sama ada undi akan memihak kpd mereka.

warga Pekan sudah 'bangkit' – insya'allah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Untung jadi warga pekan….zaman pak lah mana ada bagi kat org kepala batas cmtu.zaman tun pun mana org kubang pasu dapat semua tu

Untung la org pekan…org pekan jer kot rakyat malaysia.itu pun mrj punya la puji melangit jugak daaaaaa….

diny yusof
Guest
diny yusof

Sdra Rahman ,

Orang bijak pandai pernah berkata ..

Nak membuang pokok , kita potong akar umbinya . Jika tak terkorek , kita potongkan sampai tinggal tunggulnya . Jikalau tunas baru keluar , kita patah patahkan . Lama kelamaan tunggul saja yang tinggal .

diny yusof
Guest
diny yusof

Anon 02:43 ,

Cuba kamu tanyakan kat Mr J , pujian setinggi langit tu langit yang mana satu .? Kot kot , pujian Mr J tu setinggi 'langit' di dalam mulut dia .

diny yusof
Guest
diny yusof

Correction ….

korban pada 2015 ~~~~~~ 539 ekor
korban pada 2016 ~~~~~~ 592 ekor .

Anonymous
Guest
Anonymous

korban pada 2017 ~~~~~~ kerusi parlimen pekan.

rahman jpc
Guest
rahman jpc

ameeen.
jika tun m bertanding d pekan,
ada rakan kata rosmah akan tercirit.

mungkin dia akan minta najib cari kerusi selamat.

tapi malang nya opsyen yg ada amat terhad.

saya mencelah bahawa 'all seats r not safe anymore. not even d toilet seat'. hi hi!

The Phantom
Guest
The Phantom

Pak Rahman…….berbagai cara dan hal akan dibuat untuk halang Tun M dari bertanding di Pekan……..salah satunya ialah keputusan siasatan RCI Forex yg diarah siapkan dalam masa 3 bulan…..

Ini sumer boleh dibaca……guna common sense.

Tak caya nanti sama2 kita tengok…..

Anonymous
Guest
Anonymous

MADEY dah NYANYUK…..Macai FUKATAN HAPRAK …Anjing BELAAN Dapigs pun sama NYANYUK….'TOP DOG' akan Menyalak kesana kemari sehingga PRU tiba….tak sedar Parti nak MELINGKOP …..

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

How much is that top dog in the window?
The living legend is not folk's tale
How much is the top dog in the window?
The Grand Old Statesman ain't for sale

How can you forego without regret
The living legend is not a tale
Is he that so easy to forget
This old top dog ain't for sale

I must take a trip to my home town
The old top dog is not for sale
How can we compare with silly clown
The old top dog carries no tail

diny yusof
Guest
diny yusof

Budin ni pun satu , Apa yang si Rizal Mansor nak bagi tahu adalah 99% yang di ceritakan tentang Rosmah Mansor tu benar . Manakala yang tidak benarnya hanya 1% saja . Kita kena faham apa maksud sebenar yang tersirat di dalam kepala hotak walaunta walaunta ini . Chontoh nya … Najib bilang tidak ada duit masuk akaun dia , lat lat memang ribu ribu juta masuk . Aril Kanda kata " I personally saw the money with my very own eyes " lat lat kertas jamban rupanya . Itu pun kita bernasib baik , Najib belum jadi TUN .… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Aril Kanda kata " I personally saw the money with my very own eyes " lat lat kertas jamban rupanya .

Ayat arul yg paling tak tahan untuk digelak…tapi ni pun mrj ckap betullllllll..benarrrrrr

Anonymous
Guest
Anonymous

Selain dari kebodohan vip2, ada 2 lagi masuk senarai dungu abad ini di negara kita.
1. Rizal
2. T. Sharipudin
Dua2 bahalol tahap kronik,ada otak tapi lembu. Maruah mmg dah takde.
Betul lah kata Tun,beliau tak mampu mengubah cara berfikir org melayu. Melayu mana? Tu ada contoh 2 ekor tu. Buta dah sampai tak boleh nak beza yg benar dan yg salah….janji masuk riban2. Murah betul maruah mamat ni!! Dedak je, cukup lah….

diny yusof
Guest
diny yusof

Jangan jangan dua dua ni lembu laki kak ijat yang terlepas kot .

Mungkin juga kerbau kerbau yang terlepas dari sawah padi di Kota Belud ??

Anonymous
Guest
Anonymous

Adoh, awat bodoh sangat hang rizal oooii. Bila hang buat kenyataan ni, hang tau dak sapa yg dok baca. Kalu hang dok pi berbisik dibelakang dapoq tapa lah juga. Macamana hang nak suruh cai cai hampa defence hang ni. Kalu depa ni buka mulut siap kena sembelih punya. Tak tau berapa ramai cai cai hampa dok maki hang lani. Bukan takat kami yg dok gelak dekat hang tapi geng umno pun mesti tersenyum dengan kenyataan hang ni.

Anonymous
Guest
Anonymous

Patut rizal aka@menteri bahagian jaga rosmah ni…berbincang dulu dgn blogger seperti mrj.baru buat statment.senang skit mrj nak spin cover up..

Ini pandai2 terlebih mangkuk dari dedak lah pulak

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Gekok dah lobai rizal pendek tu makan dedak

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalu dah anak sendiri pun bercakap macam tu, apa yg tak benarnya. Belum termasuk adik sendiri. Bagaimana dengan India karpet punya cerita.Tak benar juga. kami tau kerja hang tapi cerdik lah sikit bila buat kenyataan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau tak nak percaya pada 99% tuduhan pembangkang, macamana tuduhan DOJ yg dikeluarkan dlm beratus helaian kertas lapuran dgn tatapan dunia

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak payahlah jadi manusia kalau sudah tidak kenal yang mana benar dan yang mana salah, yang mana baik dan yang mana buruk. Allah tidak memberi petunjuk kepada orang yang zalim.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau kaji sejarah kajatuhan seseorang pemimpin yg lemah dan zalim selalunya isteri yang boros dan sentiasa lagak lebih dari suami kadang kadang itu dia yg memimpin kacau habis semua ajensi kerajaan, di Malaysia nasib tak baik sedang berlaku. Puaka puiii.

Anonymous
Guest
Anonymous

Macam Imelda Marcos. Filipina jatuh gara-gara nafsu kebendaan betina ini.

Malaysia akan menyusul kemudian.

Anonymous
Guest
Anonymous

Yang teramat pasti benarnya, adalah tuduhan mengatakan Rosmah itu macam badak memakai rambut palsu hitam berkilat lagi padahal umur dah tua renta, perasan mudalah badak tu…ptuiii!

Malaysiabaru
Guest
Malaysiabaru

Kerana seekor badak

Habis selurh negara lemas kena percikan air kesukaan badak

Anonymous
Guest
Anonymous

Sape nak ngaku berak tengah jalan. Aku first pis pun.

Malaysiabaru
Guest
Malaysiabaru

Babi hutan pun tak ngaku berak..

Ko 2nd lah pis pus..

Tulis tengok keyboard Jgn tengok badak gempal comel.

Hihiiiii

Anonymous
Guest
Anonymous

Kisah ROSMAH ini bukan lagi sejak tahun 2009 malah sejak dia mula kenal najib dan sapu laki orang yang biol ini pun sudah viral dan diketahui umum, cerita Rosmah ini sejak kahwin dgn najib bukan lagi satu fitnah tapi kenyatan diperakui oleh keluarga kedua dua pihak.. semuanya penuh dgn keburukan nafsu Dan tamak walaupun kedua dua sudah pun bersuami Dan beristeri..hingga ada yg mengelar PUAKA…..HE HE HE HE.

Anonymous
Guest
Anonymous

Siapa nak percaya dengan perempuan yang main kayu 3?
Perempuan curang tak boleh percayai.

Anonymous
Guest
Anonymous

Banyak pakai botox.

The Phantom
Guest
The Phantom

Satu ayat jer yg ada dalam kepala teman….
say NO to BN.

Shafiek Abdat
Guest
Shafiek Abdat

Perempuan Puaka mana ada benarnya

Anonymous
Guest
Anonymous

kegagalan KL Monorail, Putra LRT, Star LRT and perkhidmatan bas Intrakota. “Semua 4 projek pengangkutan awam utama Kuala Lumpur di bawah pentadbiran Dr Mahathir diserahkan kepada syarikat swasta melalui konsesi dan kemudiannya bankrap. tiada projek pengangkutan awam yang dirancang Najib – lanjutan LRT1, LRT2 dan MRT – dilaksanakan dengan perjanjian konsesi dan masih dikendalikan kerajaan.Tiada keperluan untuk perjanjian konsesi yang memerlukan kenaikan bayaran berkala dan projek itu disiapkan tepat pada masanya dan tidak melebihi bajet atau siap lebih awal serta di bawah anggaran kosMerujuk Monorail KL ia adalah projek diswastakan yang diluluskan dalam mesyuarat Kabinet pada Jun 1989.Kosnya dianggarkan pada… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

1) Isu anjing sejuk sikit selepas viral penyakit anjing gila. Sekarang ni geger isu Pelancaran Jentera Pilihanraya PAS Permatang Pauh, isu Syeikh Nuruddin al-Banjari vs Dr Rozaimie Ramli dan isu pembentukan Pakatan Harapan. 2) Isu jentera PAS Permatang Pauh dicemuh lawan sebagai memberi tongkat kepada Umno, pengacau dan sebagainya. Manakala dari peringkat PAS pula, semua berpendirian PAS Permatang Pauh sudah kembali bekerja untuk parti sendiri.3) Dari sudutu PH/PKR, ia adalah sabotaj PAS terhadap kerusi lagenda pemimpinnya DS Anwar/DS Wan Azizah. Malah DS Anwar bukan sekadar menang atas kerusi PKR kononnya ihsan laluan yang PAS beri, malah DS Anwar menang sejak… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Setelah dilantik menjadi Pengerusi PPBM, Tun Dr Mahathir Mohamad kian hari mula menunjukkan gaya kepimpinannya terdahulu ketika beliau menjawat perdana menteri. Semalam beliau mendedahkan realiti yang sedang dihadapi PH terutamanya DAP dan kedudukan sebenar DAP di hati beliau. “Ada 2 parti lain (dalam PH) yang berbilang kaum. DAP boleh bertanding di bawah 2 parti itu (kalau pendaftaran mereka dibatalkan). “Saya yakin PKR dan Amanah akan terima mereka tetapi kita tidak boleh kerana kita parti Melayu,” Dr Mahathir dipetik sebagai berkata dengan andaian bahawa jika pendaftaran DAP dibatalkan dan usaha mendaftarkan PH gagal sebelum Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14). Beliau turut… Read more »