Shahbudin…

Berbicara Tentang Hitam Putih Malaysia

BERANIKAH KETUA PENERANGAN PAS MENYAHUT CABARAN?

Susulan kenyataan Ketua Penerangan Pas, Nasruddin Hassan semalam yang mengecam pihak-pihak tertentu yang pergi “meronda” membuat aduan ke beberapa negara mengenai 1MDB, beliau kini dicabar untuk berterus-terang mengenainya.
Dua individu yang sebelum ini diketahui membuat aduan mengenai 1MDB di Paris, London, Switzerland, AS, Hong Kong dan Singapura sehingga ditangkap dan dipenjarakan di bawah undang-undang Sosma, Khairuddin Abu Hassan dan Matthias Chang secara terbuka mencabar Nasruddin untuk menyebut nama mereka.
“Saya cabar Nasruddin untuk sebut nama saya secara terbuka sebagai pelapor yang dimaksudkan jika beliau anak jantan.
“Kalau takut nak sebut nama saya, tolong jangan campurtangan dalam isu 1MDB yang beliau serta pemimpin-pemimpin Pas lain tidak tahu fakta mengenai skandal kewangan terbesar di dunia pada dekad ini,” tegas Khairuddin.
Peguam Matthias Chang juga mencabar Nasruddin menyatakan sama ada beliau yang dimaksudkan sebagai individu yang mempelawa campurtangan asing oleh Ahli Parlimen Temerloh itu.
“Saya mencabar beliau menyatakan sama ada dia merujuk kepada saya dan Khairuddin dalam dakwaannya itu,” kata Matthias lagi.
Malah, beliau juga menawarkan ganjaran RM1 juta kepada Nasruddin sekiranya dapat membuktikan dirinya terbabit berpakat dengan pihak berkuasa AS dalam isu 1MDB.
Lalu, apa lagi? Ada hadiah RM1 juta pulak?
Alang-alang macam beria-ia sangat nak membela dan mempertahankan Najib Razak, UMNO dan BN dalam skandal 1MDB yang menjadi sebutan seluruh dunia sehingga mengumpamakan saman DOJ seperti meminta beruang menampar nyamuk di muka kancil, diharap Nasruddin dapatlah menyebut secara terbuka, terang dan nyata nama Khairuddin dan Matthias sebagaimana yang dicabar itu.
Takkan takut pulak?
Kalau boleh janganlah beliau sekadar keluarkan kenyataan saja, sebaliknya buatlah satu  sidang akhbar khas supaya nama Khairuddin dan Matthias yang disebut itu dapat didengar dengan terang dan videonya pula dapat ditularkan.
Dan Najib, UMNO serta BN yang melihat keberanian  beliau menyahut cabaran itu pun tentunya akan tumpang bangga sama.
Itu pun kalau benar-benar anak jantanlah!! (ShahbudinHusin 30/06/2017).
0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Subscribe
Notify of
guest

133 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
133
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x