SABARLAH WEHHH…MASUK BN DULU KALAU NAK SANGAT JAWATAN DALAM KERAJAAN!!

Menjadikan petikan kata-kata Hadi Awang sendiri yang pernah mengucapkan mahu menjadi penasihat kepada pemerintah, seorang perwakilan di Muktamar Pas mencadangkan agar Presiden Pas itu dilantik sebagai penasihat kepada Yang Dipertuan Agong.
“Tuanku pakai jubah pergi masjid, agak-agak siapa yang sesuai jadi penasihat? Ulama yang paling sesuai. Jadi saya mahu petik ucapan presiden, “kita bukan nak ke Putrajaya sangat, yang kita nak adalah menjadi penasihat kepada ulil amri.”
“Siapa pemerintah nombor satu negara kita, kalau bukan Yang Dipertuan Agong.
“Jadi,  penasihat yang paling sesuai kepada baginda ialah presiden kita, pemimpin ulama nombor dua di dunia,” kata seorang perwakilan dari Johor di Muktamar Pas yang sedang berlangsung di Kedah sambil disambut laungan takbir para hadirin.
Nampaknya,  sejak berbaik-baik dengan Najib Razak, UMNO dan BN, Pas sudah tidak sabar-sabar lagi mahu jawatan dan kedudukan dalam kerajaan. Mereka bagai tidak mampu lagi menyembunyikan hasrat terpendam itu.
Jawatan yang diminta pula bukan alang-alang – penasihat kepada Yang Dipertuan Agong.
Tetapi, sedarkah Pas jawatan sebagai penasihat Yang Dipertuan Agong, kalau pun jawatan itu wujud atau mahu diwujudkan, ia adalah di bawah bidang kuasa kerajaan yang sedang berkuasa untuk menentukan calonnya.
Jalan paling mudah untuk membolehkan Hadi memperolehi jawatan itu ialah dengan Pas menyertai BN terlebih dahulu dan sesegera yang boleh.
Walaupun mungkin Najib boleh melantik sesiapa saja yang disukainya untuk memegang apa jua jawatan dalam kerajaan, namun dengan membawa Pas menyertai BN atau Hadi berada dalam parti yang sudah menjadi komponen BN, ia tentu memudahkan lagi proses ke arah itu.
Selagi berada di luar BN, apatah lagi sering tidak menentu pendirian, ditambah juga Timbalan Presiden Pas, Tuan Ibrahim Tuan Man pula kerap tidak bersetuju dengan kerajaan, pastinya agak sukar bagi Najib untuk melantik Hadi memegang apa-apa jawatan dalam kerajaan.
Namun, dengan membawa masuk Pas ke dalam BN – kata orang Indonesia, segalanya bisa beres!
Nampaknya juga, tidak perlulah lagi Pas bersusah payah bertanding dalam pilihanraya umum akan datang kerana dapat jadi penasihat pun sudah memadai mereka.
Lebih baiklah Pas lupakan saja hasrat mahu bertanding, buang masa dan bazir tenaga saja dibuatnya kalau menduduki Putrajaya bukan lagi impian mereka.
Masuk saja BN, lepas itu semua pemimpin Pas akan boleh jadi penasihat belaka – daripada penasihat kepada Perdana Menteri, penasihat menteri-menteri dan juga penasihat kepada semua pengerusi GLC seperti Tabung Haji, Felda dan sebagainya.
Tidakkah ia juga suatu bentuk perjuangan? (ShahbudinHusin 30/04/2017)
Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 26 March 2019 — 1:48 pm

200
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
AnonymousMr JPerak Mandiny yusofZack Armstrong Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

ESOK RAMALAN CUACA DI SELANGOR RIBUT
RIBUT YANG AKAN DISUSULI TAUFAN KENCANG
ASSMIN DAN KRONI DAH MULA KELAM KELIBUT
TITLE MB PALING SINGKAT BAKAL DI SANDANG

… BERAMBUS KO BARUA [email protected] DARUL PLURALIST…

Anonymous
Guest
Anonymous

737 ini adalah makhlok kurang siuman.

Anonymous
Guest
Anonymous

kenapa 90 juta? pesal tak digenapkan 100 juta..? berkira betul najib nih.

Anonymous
Guest
Anonymous

Itu baru deposhit

Anonymous
Guest
Anonymous

Sanggupkah MELAYU jatuh dalam. perangkap IS TALIBAN?
Percubaan rampas kuasa akal Melayu oleh LOBAI.
LOBAI Nak adu hujah memang dia tak layak. INTELEK pun NIPIS,
Serban dibesarkan nk pura2 kepala dia besar dan penuh isi.

Tujuan sebenar RUU pun semakin jelas. Jenayah tk dibenar bincang lagi, Tapi HUKUMAN dikat persiap.

Ente byk tanya, Anna bikin Ente masuk ALBAB VESI,Besi.
Bikin Denda,,Kuron 30 tahun MASEHI. 100 rutan. Padan itu Kambing2 Melayu.

PAS SEDANG SIAPKAN JALAN UTK PEMERINTAHAN AYATULA EL HARDY WAL KIN CIN.
(Abg pada AYATULA PIN TAY KOH.

SANGGUP KAH DIGELAPKAN MASA DEPAN ANAK CUCU SPT SOMALIA,SUDAN,SYRIA ?

*Baloi kah A9 dan Q7?

Anonymous
Guest
Anonymous

Formula PAS pada PRU13

PKR + DAP + PAS = Tumbang BN

Formula PAS PRU 14,

RUU355 + Hentam DAP + Lawan 3 penjuru = Penasihat UMNO

Anonymous
Guest
Anonymous

YEOPP MALAM INI ASSMIN TAK LEH LELAP
RAMALAN CUACA RIBUT TAUFAN MELANDA
AL MAKLUM LA REKOD MB PALING SINGKAT
BAKAL MB BARU MILIK KALIT GAGAP SEMULA…

……kikikiki.. BARAMBUS BARUA [email protected]

…. GUD BY SELANGOR DARUL PLURALIST…

Anonymous
Guest
Anonymous

Bye umnopork

Anonymous
Guest
Anonymous

Harakah dah tak mampu bayar gaji Pekerja sebab jualan merudum. Tu tanda pas makin kuat ya?

Anonymous
Guest
Anonymous

Pas adalah parti lama yg memunyai jumlah undi yg besar… Dgn putusnya hubungan dgn PKR alamat lingkuplah PKR… Amanah tiada pengaruh utk gantikan PAS… Majoriti ahli kekal setia dgn Pas.. Alamatnya BN terus kekal sbg pemerintah… Apapun semuanya dibwh kuasa Allah Swt..

Anonymous
Guest
Anonymous

Ko tak bangun lagi. ko lupa koyak kalendar kot.
Selpas TGNA pergi, PAS dh lencung pada ideology TALIBAN.
Lobai 3 suku Ed Hardy teringin sgt nak jadi AYATOLLAMULLAH Pengawal Kunci surga.
Melayu PAS pun dh tak sanggup gadai masa depan anak cucu.

Apa?! ko pakai kalender 1981 lagi?! woi bingai , welcome back.to.reality. PAS dh mcm IS pun ada skrg…benyai

Anonymous
Guest
Anonymous

Kepala otak hang… mcm hang pandai sngt nilai org… pi mengaji agama dulu.. bagi paham molek dulu… mangkuk ayun punya org… piraah..

Anonymous
Guest
Anonymous

Sejak dapat samsumg A9pro ni petah betul geng totok BN bersuara hahahahahahahahahaha

Anonymous
Guest
Anonymous

Percubaan cabut kuasa Agong.
Siap berani ugut sipi2 pulak tu…
IGP !!! Kasi tangkap ini puak Taliban !!!
PAS dah buka topeng.
UPAH JAMPI BERSIHKAN 1MDB adalah- Melayu akan ditekan utk terima sistem Ayatollamullah dan TALIBAN,IS, PAS.

JGN KOMPROMI,Kita TIADA PILIHAN.

Act YESTERDAY !! Malaya sedang masok fasa SANGAT2 BAHAYA !!!.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kleptocracy!!!!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

BAZAR RAMADAN SPECIAL DIKAJANG
SATE BABI DAN BUAH MELAKA PUN INTI BABI
NENEK KIPAS APA LANCAU YANG DIPERJUNAG.?
BAZAR RAMADAN DIKUASAI CINO BABI..?
INI BUKAN COOBAAN INI BETUL GILO BABI.. KIKIKIKI

… PANTUN '7 KERAT' UNTUK BARUA [email protected] BERAMBUS KALI INI.. OOPSS INI KALI LAH…

Anonymous
Guest
Anonymous

Ngko Ni mesti adik jamal pak tongkol aku rasa….sb ayatnya racis semacam je hari2

diny yusof
Guest
diny yusof

Astagfirullahaladzim ….

Anon 22:31 , jikalau anda seorang yang beriman , cepat cepatlah mohon kerehdaan dari Allah swt.

Pernahkah anda mengunjungi bazar Ramadan Kajang ?

Anonymous
Guest
Anonymous

Ayat anon 22.31 penuh bernafsu perkauman….mmg sesuai jadi totok Umno

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Buat apa dilayan mamat singapork tu.
Mamat singapork ni masuk bakul angkat sendiri!!!

diny yusof
Guest
diny yusof

Mamat singapork ni bukan saja ultra rasis . Hati nurani dia penuh dengan dusta dan nista . Sehingga tergamak mengatakan sate babi ,buah Melaka inti babi di bazar Ramadan kajang .

Tahukah dia , majority penduduk di daerah Kajang terdiri dari orang melayu .

ADUN Bandar Kajang adalah Wan Azizah dari PKR .

ADUN Bangi adalah Shafei Ngah dari PAS .

ADUN Semenyih adalah Johan Aziz dari UMNO .

Sementara ahli Parlimen adalah Dr. Rosli Che Mat dari PAS .

Tak ada DAP , MCA atau pun MIC .

Anonymous
Guest
Anonymous

Mamat singapork ni mmg hati dia hitam la aku rasa…mesti bapak dia bagi makan duit hasil rasuah la kot

Anonymous
Guest
Anonymous

Hahahaha…tak pun msti salah sorg yg dapat samsung A9 dia ni..siap dgn topup free

Anonymous
Guest
Anonymous

Kikikik..

Akak sudah panas dan tetek sudah goyang yanggg..

Umnopork penyokong plurisme lgbt syiah dan ketuanan Hindu dan cina lahanat mmg makan sate babi dan kuih buah melaka inti babi.

Org kaki rembat duit rakyat dan makan rasuah mmg suka mkn babi.

Kikikiki.. Ahaksss ptui..///

Mr J
Guest
Mr J

Ramai yg salah focus di sini. Kalau bencikan rasuah focus pada rasuah. Pemimpin parti pembangkang kesayangan ada dihadapkan ke mahkamah atas tuduhan rasuah atau money laundering. Kalau rasa pembangkang naik rasuah akan lenyap dan barang semua jadi murah anda hanya berangan. Penbangkang sendiri tiada hala tujuan – tiada calon pm, tiada shadow cabinet, tiada policy – belum sebut lagi yg konsisten. Yg ada cuma nafsu nak jatuhkan kerajaan. Melalui psywar mereka berjaya rekrut sebahagian org melayu untuk menyokong mereka. Lihatlah siapa disebalik pembangkang – Bersih, Suaram(kedua ini terima dana Soros melalui NED), DAP yg menentang islam dari RUU355 sampai ke… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kau ingat parti Pas dan umno je ke di restui Allah??? Dan tiada rasuah??? Bukan parti yg rasuah manusia yg rasuah x kira dlm parti mana!! Bengong!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Xde hal la bro…kalau salah cekup je la walau pun ketua pmbangkang …yg jadi masalahnya yg salah tu dipuja2 dan ditaati

Anonymous
Guest
Anonymous

Kau yang salah fokus. Kau tak baca ka tajuk apa yang kita tengah gurau senda ni..

Mr J
Guest
Mr J

Bagaimana salah betul itu ditentukan? Apakah melalui dengar cakap atau bukti. Tentu yg diseret ke mahkamah itu berdasarkan bukti. Namun kita belum boleh tuduh lagi selagi keputusan mahkamah belum dibuat. Dikala ini ada pemimpin yg sudah dianggap bersalah walau tidak ada apa apa tindakan di mahkamah. Hatta negara luar yg dihebohkan menyiasat kes sampai hari ini tidak menemui kesalahan pemimpin. Ingat isu Altantuya? Kononnya Perancis akan keluarkan waran tangkap atas PM? Akhirnya Perancis kata tiada kes. Ingat cincin 24 juta yg dihebah? Tuan punya cerita mangaku di mahkamah 'I was only joking'. Berapa ramai yg terpedaya dan menyebarkan fitnah ini.… Read more »

Mr J
Guest
Mr J

Bagaimana salah betul itu ditentukan? Apakah melalui dengar cakap atau bukti. Tentu yg diseret ke mahkamah itu berdasarkan bukti. Namun kita belum boleh tuduh lagi selagi keputusan mahkamah belum dibuat. Dikala ini ada pemimpin yg sudah dianggap bersalah walau tidak ada apa apa tindakan di mahkamah. Hatta negara luar yg dihebohkan menyiasat kes sampai hari ini tidak menemui kesalahan pemimpin. Ingat isu Altantuya? Kononnya Perancis akan keluarkan waran tangkap atas PM? Akhirnya Perancis kata tiada kes. Ingat cincin 24 juta yg dihebah? Tuan punya cerita mangaku di mahkamah 'I was only joking'. Berapa ramai yg terpedaya dan menyebarkan fitnah ini.… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

1mdb rugi tu pun x betul ke? Ke 1 mdb tu untunng berbelion..ko ni bodoh biar bertempat

Anonymous
Guest
Anonymous

Gst tu x membebankn ke? Ke ko nk compare dgn arab saudi? Brunei ko x nk compare?x sabar nk pru..kikiki

Anonymous
Guest
Anonymous

Kat malaysia siasat pun tidak cmne nak tangkap

Anonymous
Guest
Anonymous

Kebodohan pencaci jibby sangatlah tersalah..depa ni tak pelik ke kenapa 1mdb ditubuhkan untuk apa dan kenapa? Kenapa rugi berbelion? Pastu napa pac dibubarkan? Napa pengerusi pac diberikan jawatan menteri? Peguam negara dan gabenor bank negara dibuang..x nmpk ke kejahatan jibby dan konconye

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 20.00
Mana dia senarai salah DAP…Lama dh nunggu nak baca ni

Anonymous
Guest
Anonymous

AG pun ada bagi statment ari tu…pasal duit dari SRC masuk akaun jibby..tapi AG ckp xleh tuduh dia curi sb bkan dia yg suruh masuk…sila reffer press news AG

Anonymous
Guest
Anonymous

X pengurusi SRC tu dh jmpe cari blom ek?

Mr J
Guest
Mr J

Anon 2259. PAC dah tentukan 1MDB tiada hilang duit. Perselisihan dengan IPIC pun dah sampai penghujung. Lagi 1MDB punya surat sahkan Abraar BVI kepunyaan IPIC. Isu ini akan mati sebagaimana fitnah Altantuya.1MDB ditubuhan sebagai syarikat prasarana membantu rakyat. Antara kejayaannya mengambil alih IPP yg menjadi beban pada rakyat, TNB dan Petronas. IPP yg dimiliki mereka yg dikatakan rapat dengan seorang pemimpin terdahulu menikmati subsidi dari semua diatas. 1MDB telah mengambil alih IPP dan membuat kontrak baru dengan kadar yg rendah dan munasabah. Akibatnya TNB untung dan tidak menaikan tarif untuk pengguna. Petronas tidak terbeban dengan subsidi dan boleh guna duit… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Mr J. As a muslim brother, I have to tell you.
Your brain cells are already fried, most likeky due to TV3 quater radiation. YOU ARE BEYOND HELP. Pls tone doen your stuoid and lame gane. Dont spill shit in this blog, it stinks to high syurga.

Anonymous
Guest
Anonymous

AaaaaPAAAA?! BUKAN PEGAWAI YG JAGA KERAJAAN?!

abis Aappa?! Ahli musit? Paaantaaang.

** ok, tolong Sambung dialog sat.

Mr J
Guest
Mr J

Anon 2343, there is too much hate in you for the goverment. This clouds your thinking. Precisely the psywar strategy practised by opposition. Make people hate goverment through spinning bad news true or false. They have convinced people that only SR, Mkini, FMT gives the truth. Makes the hate job easier. Please control your anger. Your mind will see better. Look also at the good news – there is a lot. Malaysia is ranked 49 highest GDP PPP in the world making it in the 50 largest economies in the world. Investors from Saudi, China and India are pouring in.… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Alahai mr jamban..sejak bila pulak 1mdb tu tidak hilang duit? Yang hutang berbelion tu apa? Ada ke 1 mdb tu tercatat dlm syarikat yg teruntung di malaysia..apelah punya bebal? 1mdb bantu rakyat? Mana jalan free or sekolah free yg 1mdb buat? Adoi..bebal bebal

Anonymous
Guest
Anonymous

Mr jamban..gst tak membebankan"! Kepala hotak ko..mesti kepala tahi ko pernuh dengan rasuah..roti gardenia dari 80 sen pun naik85 sen..megi pun naik..nak gi kursus pun kena gst..kebabian apakah ini?

Anonymous
Guest
Anonymous

Mr j…suke tgok drama kat tv3 mmg la perangai camtu

Mr J
Guest
Mr J

Saya hanya nak bawa Anon semua dari tempat yg gelap ke tempat yg bercahaya. Tempat gelap pandangan kabur. Berhijrahlah saudara. Tidak ada kebaikan mengikuti jalan mereka yg lekehkan ulama' dan islam. Tidak ada keredhaan Allah pada jln liberal dan kafir. Peliharalah diri dari malang akhirat.

Anonymous
Guest
Anonymous

Mr j penyokong plurisme lgbt syiah.

Penyokong ketuanan Hindu

Penyokong ketuanan cina

Musuh melayu dan Islam adalah bijan, umnopork dan Mr j yg tahap sekolah setakat sekolah menengah

Nk tulis ckp org putih,tp translate melayu ke inggeris

Kikikik.. Mmg giler babi nya nih..

Woi mat j,hang pi akai makcik Pakcik felda boleh la.

Kt sini kami percaya Rosy girang dpt shopping kt manila

Ngok bonggok..///

Anonymous
Guest
Anonymous

Kelakar pulak bc komen mr.j..Pac yg diketuai oleh org Kanan najib yg tentukan 1mdb tak hilang duit..Dah tu kenapa laporan audit 1mdb di OSAkan?..Lepaskan laporan tu bagi rakyat tentukan..1mdb ditubuhkan untuk membantu rakyat yer?..Kenapa mesti buat company Baru bermodalkan 1juta Dan mempunyai hutang sampai beratus juta..Kenapa tak diwujudkan cabang pelaburan Baru dibawah khanazah yg terbukti mempunyai pengalaman dlm pelaburan..Mufti perak Dan mufti Penang Semlm menyatakan GST adalah Haram.. alim ulama yg kata begitu bukan ularmak pas dah kiranya haran patut dihentikan..Yg terbaik utk org tak semestinya elok utk negara kita.. Matlamat tidak menghalalkan Cara..Dh kiranya terbaik kenapa hanya 6%?..Kenapa tak… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Mr jamban ni sebenarnye kalu dilihat sebenarnye sebagai racist..tgk kaat komen dia..semua anti kaum lain..tipikal umnopork..belakang kutuk kaum lain depan kata sokong..inikalilah..tukar umnopork

Anonymous
Guest
Anonymous

Level pencacai amnopork..takat guna google translate

Anonymous
Guest
Anonymous

Mr j tu ntah2 najib kot….

Fan Tun
Guest
Fan Tun

wak Simen @ Mat Singapork
bro Perak Man dia nak hempuk
asal Perak dikata Beduk
sah Wak Simen otaknya lapuk

Bab berpantun bro Perak Man hero
Wak Simen nak tiru, jadi bagero
tak ada idea, otak dah zero
kalau berpantun, markahnya tolo!

sama sekepala dengan Sahabat
barua DAP kita dicatat
RUU tak jadi, MCA dah sekat
kamu barua MCA, tak dapat maklumat?

hari hari takutkan Melayu
undi DAP kerajaan baru
orang Melayu bertambah layu
Pemimpin umno yang buat haru

konon dia sangatlah Islam
booking syurga dia didalam
Pemimpin umno harta diselam
Pemimpin PAS, berseluar dalam!

Perak Man
Guest
Perak Man

Hahaha..Terbaik bro fan tun..

Sahabat perasan dia hebat
Tapi penyampaiannya pusing selalu tak tepat
Dengan bro john doe fakta tak berani nak debat
Kata orang jahil, dia ingat syurga dia confirm dapat?..

Oh baru sekarang teman teringat
Sahabat dan adi dah jadi member rapat
Mungkin kunci syurga duplicate dia dah dapat
Patutla tak kisah bermulut jahat..

Mat singapork komen takde point
Menyondol ibarat lembu pendek oink oink
Ade plak tenuk j dan badak s duduk skali nak joint
Padan lah tu,orang putih kata,they dont worth of a single coin..

Anonymous
Guest
Anonymous

KAJANG OHHH KAJANG LANGKAH BANGANG
AKHIR JAMAL TEMPAT MENGADU
JIJAH OOHH JIJAH KEMANA SI SETAN TUU..!!
CINA TERAJU BAZAR RAMADHAN..
TAK KE BABI NAMERNYER TUUUUHH..!!

DULU KG BUAH PALA PULAU PINANG LENYAP
PAS TU KG KERINCI LOKOS DI KENCING PENGHASUT
SKG BAZAR RAMADHAN PULAK KENA KIDNAP
BARUA [email protected] MEWAH D'ISTANA SEGAMBUT

.. LOKOS KENA KENCING. .. CUKUP CUKUP LA LOKOS KUYUP BAJU SELUAR KENA KENCING BARUA [email protected] NI….

… INI KALI LAH..

Anonymous
Guest
Anonymous

Sedihnya aku …ramai dh org melayu mati kebulur kat pulau pinang..ramai org melayu xmakan..masjid semua tutup dh huhuhuhu..

Anonymous
Guest
Anonymous

Hahahaha…mmg mengarut lah ko 21.35

Anonymous
Guest
Anonymous

http://khairulryezal.blogspot.my/2017/04/hanya-di-selangor-takkan-bazar-ramadhan.html?m=1

link… akhirnya kat jamal jugak kajang mengadu..

APA DAH JADI LANGKAH KAJANG
AKHIRNYA JAMAL TEMPAT MENGADU
BAZAR RAMADAN TERAJU ORANG CINA
TAK KE BABI NAMEYNYER TUU….?
NENEK KIPAS DUK KAT MANA…
PADA KAJANG SELANGOR PADAN LA MUKA…

…..PANTUN '7 KERAT' TU KHAS UNTUK RAKYAT SELANGOR. .. MASA UNTUK NYAHKAN BARUA [email protected]….. MINGGU DEPAN JER LAGI…

.. BERAMBUS LA WAHAI BARUA [email protected] ….

.. ini kali lah.. ubah & simen…

Anonymous
Guest
Anonymous

Mmg babi nyer nih penyokong ketuanan Hindu dan cina oleh umnopork.

Berambus barua umnopork jgn terkinja2 mcm beruk jd bahan barua bijan dan umnopork.

Melayu bersatu tentang umnopork yg sokong ketuanan Hindu dan cina.

Ahaksss ptui..

Anonymous
Guest
Anonymous

Aada hati nak jadi penasihat Agong. Mentang2 YDP Agong pakai jubah maka layak lah Hj Hadi jadi penasihat. Sejak bila pulak penyokong PAS lantik Hj Hadi jadi perunding fesyen kpd YDP Agong? Tunggu ucapan penggulungan nanti keras ke lembut peribahasa Hj Hadi.

Anonymous
Guest
Anonymous

Another paid writer [email protected]
He is paid to belittle PH. Always condemn shah's blog.

To this another mentally sound paid writer, may Allah judges you based on your insults to PH and shah's blog.

By the way, i am no PH fan but certainly would not vote gor BN and Parti Ambil Suap

Anonymous
Guest
Anonymous

20:53 cybertrooper​hanya dibayar sekiranya ia adalah pengendali blog seperti lidah' pembawa adu domba (shahbudin.com).

aku hanya memberikan komentar yg mahukan manusia jahil seperti kamu agar mengutamakan AGAMA dan daulat' BANGSA Melayu di tanah nenek moyangnya.

kita hanya marhean yang bernilai 1 undi – maka jadikan AGAMA dan BANGSA sebagai pedoman.

salam ya salam
ikhlas dariku unknown aka sahabat

Anonymous
Guest
Anonymous

Musuh Islam dan melayu adalah bijan dan umnopork.

Umnopork sokong ketuanan Hindu bg senatorship pd hindraf.

Umnopork sokong ketuanan cina kafir harbi bg USD 50 billion pd jho low yg cina lahanat.

Berambus umnopork penyokong plurisme syiah dan lgbt.

Anonymous
Guest
Anonymous

2110,

Jgn nak tipu. JASA boys hv informed me you and 3 other names who frequented this blog are paid writers who play devil's advocates.

I hv respect for my JASA frens so I would not disclose their names.

Talking as a muslim malay, i fight for justice, not solely for malays but malaysians. Apa nak dibangga kalau pm umno penyamun dan pas mrlacutkan agama.

Jangan berselindung dengan retorik, kononnya agama dan bangsa. Bsngsa dah dibangsatkan dan agsma dilacurkan.

I hope one day i could disclose your name and 3 others if i get permission from my JASA frens……

Anonymous
Guest
Anonymous

lidah' jelik (shahbudin.com) kelihatan begitu rindu saat PAS menjadi keldai kepada tipu daya yang dinamakan sebagai Pakatan Rakyat. Maha Suci Allahswt – kini dengan Qudrat dan iradhat-Nya, PAS berjaya memisahkan sebahagian dari saf kepimpinan yang berkiblat redha dan kehendak puak kafir dan sekutunya (PAN). mengapa tak sudah-sudah mengharap tipu dan daya Pakatan Rakyat mampu diserap ke dalam Pakatan Harapan BAHARU ? apakah kamu tidak yakin akan memenangi PRU ke-14 di sebalik riuhnya suara manusia berlidah jelik lagi jahil yang berkomentar di blog ini ?. wahai lidah' pembawa berita adu domba dan fitnah (shahbudin.com), manusia jahil perlukan pada khabar gerak nadi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Tulis panjang2..No point..Tak tahu apa yg nk disampaikan..
Penuh dgn auta berbanding fakta..
Lg bagus bertuankan serigala..Boleh mkn daging tiap Hari dari bertuankan umno yg berperangai mcm biawak Dan ularmak pas yg berbelit seperti ular..

Anonymous
Guest
Anonymous

Tulisan Poad zakarshit JASA..

Anonymous
Guest
Anonymous

20:38 – sekiranya kamu seorang Muslim dan mengenal Agama mu, boleh kah kamu membawakan hujah dan bukti puak kafir (DAP) dan sekutunya (COMANGGO) adalah sebaik-baik pertolongan untuk melaksanakan syariat Allahswt di tanah bertuah ini ??. apakah lidah' kamu mampu menjadi saksi bahawasanya Pakatan Harapan tidak bergelumang dengan perlakuan rasuah serta kejahatan yang lain ? apakah lidah' kamu mahu menjadi saksi roh dan jasadnya Pakatan Harapan adalah ISLAM dan BANGSA ? Dan sekiranya kamu benar-benar mahu berjuang menentang kezaliman UMNO, mahukah lidah' menjadi saksi adakah Pakatan Harapan BAHARU punyai bai'ah kuasa pemutus yang diberikan kepada Parti yang bernasab ISLAM dan berjasadkan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Tulisan dan cetusan idea JASA puad zakarshit penyokong plurisme syiah dan lgbt. Penyokong ketuanan Hindu dan cina.

Musuh melayu dan Islam adalah bijan dan umnopork.

Takbir!!!..///

Anonymous
Guest
Anonymous

Unknown aka sahabat.
Beri peluang PH memerintah Dan kamu akan dapat jawapan bagi soalan kamu.
Ko ni Kalau kata bangang Kan ko marah..Skrang ni siapa yg berkuasa?..Tuan kamu atau PH?..
SOALAN TU PATUTNYA KO TANYA DKT DIRI KO DAN TUAN KO SBB KUASA SKRANG NI TUAN KO YG PEGANG BUKAN PH..

Anonymous
Guest
Anonymous

Islam melarang kita mengagungkan sesuatu bangsa atau kaum…dan jagan memusuhi kaum lain seaiknya kamu merapati mereka untuk di islamkan

Anonymous
Guest
Anonymous

All readers of this blog,

This guy who wrote to state his fear of DAP is a confirmed goon. As a paid writer, you could notice that he has a sick mind reflecting he is a mentally unsound person.

Anonymous
Guest
Anonymous

Berguling-guling den hingga tak cukup tanah,tergolak bosar,nak jadi "penasihat" agong,"punahsihat"boleh la,,

Imbas sekali AMANAT HADI 1981.
aDIK ABE,KAKOK,POKCIK MOKCIK,semuo umat isle,kite lawan umno,bukan kerana dio umno,tetapi dia mengekalkan undang2 penjajah,percayalah jika kite mati,mati kite mati shahid.

selang beberapa bulan,18 pengikut pas mati,di memali,berlawan dgn kerajaan umno ketika itu.Pokcik mokcik kampong sembahyang 2 imam.sembelihan umno tak halal,ramai keluarga bercerai-berai…
TOP-TOP ,2015-2017,Orang yg sama ber"sedondondon"dgn parti yg mengamalkan undang2 penjajah.

Bagaimana agaknya,keluarga memali,keluarga yg bercerai-berai bila dapat tahu,ulamak pas pakai audiq7,porshe dan bermewah-mewah itu???

Anonymous
Guest
Anonymous

RED BEAN ARMY DAP DAH GELABAH
SELANGORK MINGGU DEPAN JER LAGI
KHABAR MB PALING SINGKAT GELABAH
PASAL ASSMIN BARUA [email protected]

DAP RASIS KIASU DAN SUPER NEPOTISMA
SAMA DNG KIASU RASIS LEE KWAN YEE BABI
RAMAI PEMIMPIN PARTI SUDAH SILIH BERGANTI
SUPER TOKONG MUKA YG SAMA DULU DAN KINI

.. SELANGORK MINGGU DEPAN ADA RIBUT TAUFAN RAMALAN KAJI CUACA DAH LAPORKAN… HATI HATI RAKYAT SELANGORK. ..

BERAMBUS BARUA [email protected]

Anonymous
Guest
Anonymous

Barua ketuanan Hindu dan cina tu umnopork.

Berambus umnopork.

Anonymous
Guest
Anonymous

20.00,

Heran..mengapa kau takut sangat dengan DAP?

Cuba senaraikan apa yang kamu takut sangat? Jangan tulis dalam huruf besar. Tulis dalam bahasa melayu seringkas mungkin. Nanti saya balas satu persatu. Kalau kamu tak buat begitu..SAH AWAK GILA

Anonymous
Guest
Anonymous

D'SELANGOR RIBUT TAUFAN DIJANGKA BERLAKU
LEBIH TERUK BINASA MUKTAMAR PAS D'KEDAH
ASSMIN DAN KRONI RASA CEMAS TAK MENENTU
BERAMBUS LAH KAU BARUA DAP HARAMJADAH

……. TUNGGUUUUUUUU…… BRRAMBUS [email protected]….

Anonymous
Guest
Anonymous

Musuh melayu dan Islam adalah najib dan umnopork.

Umnopork penyokong plurisme syiah dan lgbt.

Umnopork penyokong ketuanan Hindu dgn hindraf di beri muka dan dpt senator ship.

Umnopork penyokong cina dgn sabotaj ekonomi beri 50 billion USD pada cina jho low.

Berambus barua umnopork jgn terkinja2 krn dpt HP baru.

Tp jd alat umnopork dan foad zakarshit..

Kikikiki.. Ahaksss ptui..///

Anonymous
Guest
Anonymous

ALAHAI PERAK NGAKU WARGA SINGAPURA
SYIAH PULAK JADI POOOJAAN HATI NYA
ALAHAI BERAMBUS BALIK SAJA KE KOTA SINGA
PENSABOTAJ EKONOMI BERAMBUS SEMUA

…. BARUA [email protected] BERAMBUS

Anonymous
Guest
Anonymous

Ape la yg DAP dh wat kat ko selama ni…smpai marah terberak cirit ko ni..melayu sendiri yg dok makan bangsa sendiri pun xsedar2

Anonymous
Guest
Anonymous

Pas pis pus..kikiki

Anonymous
Guest
Anonymous

G solat magrib dulu la bro

Anonymous
Guest
Anonymous

Pkai serban besar2 pastu g masjid lah bro…baru bleh marah2 DAP

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Jgn pi ke rumah janda pula

Anonymous
Guest
Anonymous

Sudah2 lah PAS nanti melepas sebab selalu cakap bohong. Meluat rakyat terhadap ahli dan pimimpinnya yang tak sedar diri. Pada keseluruhannya parti PAS adalah bagus, itu zaman TGNA tapi bukan sekarang. Mereka dah tak perangi rasuah lagi malah bersokongkol dengan raja penyamun. Merekalah suka putar belitkan keadaan dan sering menyalahkan kawan yang kini diangap lawan. Mereka lebih mendulatkan pencuri dan penipu walau pun fakta tertulis didepan mata. Mereka suka mencari dosa dari pahala dengan bertopengkan agama. Nampak alim dan mengagungkan islam tapi perangai dan tebiat macam setan. Doakan orang jahanam tapi tak mengaku, nah allah tunjukan kuasa maka bala menimpa… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Maka terserlah dah sikit demi sikit. Proses PenTalibanan Malaya yg dihajati oleh Tn Presedeng tu.

Bab politik boleh lantak dulu,selit belit ambil jalan jauh pusing2, org tak pandang patuk!

Bisa licik betul permainan puak Lobai jumud ni.

Rupanya dia nak jadi Kepala Butir Mullah pulak daah !!
Abis tu? Mufti semua nak tengok dan dudok nganga ?

Perancangan utk outsource agama dan akal rakyat (islam). Dia ingat dia gatekeeper Syurga,

Walhal Lobai Eddy King Cin yg seguru Ayoh Pin Tay Ko besar, lebih layak digelar Presideng Parti Anak Butir Tahik low.

Mereka2 ini adalah tergolong dalam manusia munafik Taliban Rakus yg harus dijauhi.

Perak Man
Guest
Perak Man

Mat singapork suka mengata
Seorang ahli bersatu keluar parti dah tak da
Sebenarnya dia cuba nak sembunyi fakta
Diam2 ahli umno dan pas bertukar lebih sejuta..

Tak guna kamu nak buat propa
Kat sini tak laku kau punya auta
Nanti mesti alih topik pasal singapura
Nampak sangat mat singapork sudah gabra..

Anonymous
Guest
Anonymous

Saya ahli umno Bhg Papar Sabah… PRU13 saya undi umno (DUN) sebab calonnya pakcik saya…. tapi Parlimen saya undi calon Bebas
Pru14 saya tak undi umno lagi.. biarpun calonnya masih pakcik saya

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Rahim lsmail ker. Baru2 ni saya ada jumpa dia kat kg benoni

Anonymous
Guest
Anonymous

Betul saudara Zack… kali ni saya dan ahli keluarga takkan undi Datuk Rahim dan Rosnah…. biarpun mereka ni ada kaitan keluarga.

Tadi petang ada jeputan kenduri… d kg Beringgis… lepas ja majlis mejoriti cakap… kita tukar…. Tatap Warisan

Anonymous
Guest
Anonymous

Saudara Zack. Engkau orang Papar kah…. kg mana…. aku kg Buang Sayang

Anonymous
Guest
Anonymous

Bagus n tahniah saudara berdua…kita perlukan perubahan untuk masa depan anak cucu kita

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Saya orang Pulau Pinang. Satu negeri dgn bro john doe.
Pernah saya mandi kat sungai di kg. Buang Sayang tu. Kau kenal hj Awang Tajudin Ampuan Abbas di Kg. Benoni ker awang?

Anonymous
Guest
Anonymous

Itu saya takkenal…. orang kg benoni tak ramai saya kenal…. tapi kalau c Daut dan c Kasim.. saya kenal…. tempat beli udang hidup… bikin umpan memancing

C Binting penipu tu pun sata kenal…. Mirza skim cepat kaya…silaka betul

Anonymous
Guest
Anonymous

Lawak la ULAMA PAS….. kunun ratib isle isle tapi mulut ulama Pas busukkkkk. Hanya JAHANAM dan Barua je yg di ingat. Ibarat
Mengajar ketam berjalan lurus wahai ULama Pas Kedah,,

SUDAHLAH BIKIN MALU AGAMA SUCI ISLAM SAHAJA jika ada ulama yg mesra perkataan Jahanam

xda pati tp sori unt Pas

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Kenalah kuat beratip baru boleh buat ceramah.
Lepas tu bentang sejadah bentang serban minta sedekah

Anonymous
Guest
Anonymous

Sebab itu Allah haramkan rasuah kerana deria melihat mendengar dan menuturkata kita ditarikbalik.

Anonymous
Guest
Anonymous

.

.

Kalau tak silap Hassan Din yang bertanggung-jawab mengenai Islam di Istana Negara?

Ucapan perwakilan hanya sekadar untuk menyeronokkan Hadi dan perwakilan tahu cara dia akan buat perwakilan yang lain bertakbir!

Seronok lah kan..

Anonymous
Guest
Anonymous

Ustaz berserban mana yang pijak gambar najib dulu? Sila lihat blog steadyaku47.

Allah swt nak tunjuk CASH di dunia…

Anonymous
Guest
Anonymous

harap sorban jo bosar.tapi otak nyer kocik jo

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Nama saja ustad. Nama saja lobai. Tapi tak dak akai.
Dgn hadi tiga suku tu pun boleh pi percaya.
Ada ka kalau pas menang dlm pru 14 nanti dia nak jadi penasihat saja.
Tak mau jadi gabenor ker?

Anonymous
Guest
Anonymous

Mahathir dituduh jilat ludah sendiri bila berganding dengan kit diang untuk jatuhkan najib……

Allah nak tunjuk giliran Hadi jilat ludah, sumpah amanat kafirkan umno sendiri bila bersekongkol dengan najib untuk kekalkan penyamun najib berkuasa

Munafiq + munafiq = munafiq square…

Anonymous
Guest
Anonymous

Tobat aku xnk undi pas dah kali ni…

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak mau undi orang yang sekongkol dengan umno

Anonymous
Guest
Anonymous

Masalahnyer org2 kt kg tu lah…pantang di sponsernya rombongan cik kiah ke putrajaya mau aje pangkah BN jgk hermmmmmmm

Anonymous
Guest
Anonymous

Org kampong pecaya sgt madah UMNO..kalau Ph menang lim kit siang jadi PM

Anonymous
Guest
Anonymous

Orang kg takut Nanti jadi mcm kt peneng…azan pun xboleh hahahahaha

Anonymous
Guest
Anonymous

19:06,

Kesian….sungguh nipis iman melayu muslim dan sangat lemah tiada jati diri

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Iman nipis satu hal lah jugak.
Ni akai pun tak dak!!!
Dahlah tak dak akai
Ada hati pula nak menipu orang lain.
Ambil serban kat atas kepala tu pi lilit pungkoqlah

Anonymous
Guest
Anonymous

Now everybody can become lobai..pas pis pus

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Paspispus
Paspimampuih

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak dapat jadi hang tuah jadi hang cangkul pun ok juga. Dapat jg rasa sebelum menutup mata. Jadi mb pun 1penggal aje belum puas kot. Skrg dah nampak peluang terbaik kot2 jadi tpm2 ke. Amanat tu tak bole batalkan dulu nanti kalau2 umno tak tepati janji maka amanat ini bole diaktifkan semula n berbalahlah semula penyokong2. Agamawan akhir zaman seperti dlm hadis Nabi SAW. Nauzubillah. Silap2 jadi ketua pencacai dlm cite 3 abdul. Yg untung tuang punaisihat 25%.

Anonymous
Guest
Anonymous

Penasihat 25%

Anonymous
Guest
Anonymous

Menjadi "PUNAHSIHAT" boleh la..

Umpamanya,bila najib curi 2.6B.
Punahsihat kata:jib takkan 90juta jerr!!kami ada lebih dari 2bini.

lat
Guest
lat

Nampak gaya semua peserta lain maharaja lawak mega bolih gulung tikar….

Anonymous
Guest
Anonymous

Parti Alih Selera (PAS) hanya perlu bersekedudukan dengan Untuk Macai Najib Oooohaa (UMNO) untuk dilantik ke dalam jawatan kerajaan kleptocracy. Seorang curi seorang terima.

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Haram duduk bersekedudukan ni.
Menikahlah lepas tu boleh pi honeymoon kat atas kapal mewah.

Anonymous
Guest
Anonymous

BALUN PAS TERUS TERUSAN MEMBALUN
CAP BUNGA TERUS MEMBALUN MEMBABI
JANGAN SEDAP SANGAT NAK BALUN
AHLI SENDIRI DAH BANYAK TERJUN PARTI

PKR KAN PAN TUNGGU MASA PRU 14 NANTI
CAP BUNGA 1 KERUSI GEBANG PALING KUAT
RAMAI PENAJA DARI AHLI SRNDIRI
ASSMIN MB SELANGOR PALING SINGKAT
PERGI BERAMBUS [email protected]

….. barua [email protected] …BERAMBUS KO DARI SINI…

Anonymous
Guest
Anonymous

Kikiki..

Apa punya giler babi nya nih!!!

Bijan penyokong ketuanan Hindu dgn bg senator pd barua hindraf.

Bijan jd barua ketuanan cina dgn sabotaj ekonomi dgn bg jho low rm 50 billion.

Singapork sabotaj ekonomi Malaysia dgn kerja sama bijan.

Berambus umnopork dan singapork..

Berambus sumer barua umnopork.

Kikiki.. Barua umnopork tetek sudah panas dan goyang yanggg..!!!

Ini kalilah
Kita ubah PM najib
Kita simen BN
Kita konkrit umnopork

Kikikiki..

Umnopork pensabotaj ekonomi dan penyokong ketuanan Hindu hindraf dan cina.

Musuh melayu dan Islam ialah najib Dan umnopork.

Berambus sumer..///

Anonymous
Guest
Anonymous

Dh Ada jawatan tu..tp bukan org politik yg pegang..Dlm istana dah Ada bendahara,laksama,datuk shah bandar,datuk temenggong dll..
Jawatan yg dilantik terus dibwh kuasa raja..

Anonymous
Guest
Anonymous

Muktamar PAS kali ini berbeza dengan muktamar sebelum2 ini yang banyak menghentam parti pembangkang dari menghentam BN yang nyata banyak menyeleweng dan menyusahkan rakyat.

Rumusan saya,eloklah PAS menyertai BN dari terus berdolak dalih.

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Buat apa dia nak hentam bini dia sendiri. Tentu dia nak main molek2

Anonymous
Guest
Anonymous

Taraf Tuan Budin sebagai pemecah belah umat Melayu ini berita fitnah dan palsu. Yang benar ialah Pemecah belah Umat Melayu Islam Duo Presiden Parti.

Najib guna pecat memecat + dedak MO1 dan Hadi guna maki memaki + CHAI!

Belum ada dalam sejarah pecah 4 parti sebab angkara 2 manusia pembawa malapetaka
Jibby MO1 & Amanat Takfiri Hadi Awang.

Anonymous
Guest
Anonymous

siapa pecah melayu, melayu jahanam janamkan melayu.
melayu yg masih sokong lobai lahanuts palsu dan pejuang kebangsatan melayu adalah BANGANG PIANG…mcm 1558. Sia2 mengaku islam tapi bodoh. fahe isle molek2 tuu.

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Siapa yg jadi taghut skrng ni? Siap warning jgn bertanding di 80 kerusi tradisi dia.
Mcm kera kena belacan

Anonymous
Guest
Anonymous

Ahli yg bodoh saperti 19:26 ini lah membuatkan wujud nya banyak kumpulan ajaran sesat di Malaysia.
Apa yg pemimpin depa cakap semua betul belaka.

Taosuo
Guest
Taosuo

Bapak Shbuddin,
" Namun, dengan membawa masuk Pas ke dalam BN – kata orang Indonesia, segalanya bisa beres! "
Wong Indonesia ngomong "gampang sad ja…"

Anonymous
Guest
Anonymous

sebelum jadi penasihat Agong, elok sangat lebai hadi nasihatkan PM letak jawatan. kalau itu pun hadi tak mampu nak sebut, lupakan saja cadangan merapu puak pas..

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau BN Menang lagi ade haarapan tgok Aji adi jadi pengurusi tabung haji…nik abduh jadi pengurusi MARA

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Betul tu. Tiap2 hari mereka buat kenduri

Anonymous
Guest
Anonymous

Pas dh mula bawa imej kemelayuan sejak dua menjak ni…untuk dapat undi melayu.kalau betul pas parti islam ia perlu lebih universal iaitu brtujuan menarik org bukan islam untuk memeluk islam..seterusnya berjaya meramaikan umat islam yg bekualiti

Anonymous
Guest
Anonymous

Hahaha pas skrg memusuhi kaum dan agama lain..dh mula pakai tengkolok n keris macam umnosss

Anonymous
Guest
Anonymous

Tindakkan pas ni menjauhkan lagi minat org bukan islam utk memeluk islam….

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Dulu image badawi di padang pasir. Apabila dah dapat 90 juta berubahlah image tu.
Siap pakai kain songket lagi

Anonymous
Guest
Anonymous

Jika dapat pangkat punahsihat….boleh tambah bini lagi..

john doe
Guest
john doe

Sokong pandangan tuan Budin 100%. Ada pula tuduhan pemecah belah umat adalah tidak ada asasnya. Mendedahkan kepincangan manusia lain yang membawa imej agama bukanlah penyebab pecah belah. Di malaysia ini tidak ada penyebab pecah belah umat yang lebih hebat daripada amanat yang mengkafirkan orang Islam lain yang tidak sependapat. Anehnya perbezaan pendapat itu boleh bertukar darjah sehala pula semata-mata untuk habuan. Kalau dulu 90juta dituduh diuat diam2 kini gesaan jawatan untuk sang presiden dibuat dengan begitu terbuka sekali. Kalau dulu hudud menjadi penyebab takfir, kini RUU355 yang jelas bukan hudud pula dilambung tinggi seolah-olah tiada hudud tidak lagi kafir. Semakin… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Aaminnn….semoga Allah selamat kan negara kita ini.

Robot Ganas
Guest
Robot Ganas

Robot ini akan buat akaun CIMB bertubi-tubi masyuk

Lagi info, klik sini => http://jutawan-app.blogspot.my

Anonymous
Guest
Anonymous

nasihat jer lah.. janji ada fuluss.. najib rosmah dgr ke idak itu dia punya pasal. anak bini lobai pun mau soru juga..

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Kalau tak ada fulus dia pun tak mau jadi tuan penasihat.
25% bang oiiii

Anonymous
Guest
Anonymous

.
.

Adakah maksud tersirat menjadi penasihat Agung ialah menjadi PM?

Tapi mengapa kaitkan dengan jawatan Ulama Dunia?

Nampak sangat perwakilan tidak tahu kelayakan sebenar untuk jadi Penasihat Agung atau Perdana Menteri..

Anonymous
Guest
Anonymous

Ayatoya Lebai Eddy buyir tahik Low , Presideng King Cin Doonia. Nak type pun geli jari..eeeee

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Pernahkah hadi tegur najib

Anonymous
Guest
Anonymous

Penasihat Agong adalah PM.

guamusang
Guest
guamusang

Ulama dahulu kala menjauhkan diri dari pemerintah. Hmm akhir zaman

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Hadi awang tu cowboy

Anonymous
Guest
Anonymous

Memang kita berada di fasa akhir zaman( kiamat lambat lagi kot?…he..)
Kita sekarang berdepan dengan kumpulan anak buah ad daj…

Lihatlah 'pattern mereka' semua…..sama tak dgn apa yg diceritakan oleh nabi kita 1400 tahun dulu?
Semoga Allah melindungi kita dari bencana ini.