Shahbudin…

Berbicara Tentang Hitam Putih Malaysia

DOA DAN SIMPATI UNTUK PAS

Kejadian tidak disangka-sangka, angin ribut yang melanda Kedah dan turut melintasi Batu 9, di mana kawasan Muktamar Parti Islam sedang berlangsung sehingga ada kerosakan dan kecederaan, sangat mengejutkan kita semua.
Saya berharap semoga semua rakyat negeri Kedah, khususnya ahli-ahli Pas yang berkampung sempena muktamar agar bertenang dan saya berdoa semoga mereka semua berada dalam keadaan selamat.
Kepada mereka yang mengalami kecederaan, semoga mereka akan pulih dan kembali sihat seperti sedia kala.
Ujian daripada Allah berlaku kepada sesiapa jua mengikut takdir dan kehendakNya. Sebagai orang Islam, kita perlu redha dengan ketentuan dan sedikit ujian ini.
Saya mengambil kesempatan ini mengucapkan takziah kepada mangsa yang tercedera.
Semoga Allah memberi ketenangan kepada kita semua. Kepada Allah jua tempat kita berlindung.
MOHAMAD SABU
Presiden
Parti Amanah Negara
Ulasan Blog – Siapa pun kita dan bagaimana kita pernah diperlakukan, tetapi di ketika orang lain dalam kesusahan atau ditimpa musibah, kita sewajarnya menzahirkan rasa simpati dan mendoakan yang baik-baik untuk mereka.
Pas ketika ini sedang bermuktamar di Kedah dan entah kenapa,  tiba-tiba ribut melanda. Dilaporkan banyak kerosakan dan ada kecederaan turut menimpa.
Semua kita wajar bersimpati, memanjatkan doa dan jika berkemampuan atau berada berdekatan, agar dapat sama-sama menghulurkan apa jua bantuan yang mereka mereka perlukan tika dalam kesusahan begini.
Ketika ini adalah masa untuk Pas dibantu, setidak-tidaknya dengan doa daripada jauh.
Permusuhan politik tidak semestinya melenyapkan rasa kemanusiaan dan kasih sayang sesama insan. Blog ini dan seluruh pembacanya, saya percaya ada perasaan yang sama juga.
Akhirnya, di sebalik apa yang berlaku, mudah-mudahan Pas menerima dugaan ini dengan sabar dan tabah. (ShahbudinHusin 29/04/2017).
0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Subscribe
Notify of
guest

107 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
107
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x