SATU PERKARA ZAHID SUDAH BERJAYA!!

Secara tiba-tiba saja isu berkaitan Dr. Zakir Naik kembali diperbualkan, malah lebih panas, sebaik Timbalan Perdana Menteri, Zahid Hamidi mendedahkan bahawa pendakwah kelahiran India itu sudah memiliki taraf pemastautin tetap Malaysia sejak lima tahun lalu.
Kenapa pemilikan status PR itu baru didedahkan sekarang?
Jika selama lima tahun kerajaan boleh menyimpan rahsia mengenainya, mengapa tiba-tiba ia diberitahu secara terbuka?
Zahid pula sudah menjadi Menteri Dalam Negeri sejak 2013, mengapa hanya setelah Hishammuddin Hussein diumumkan oleh Najib Razak sebagai Menteri Tugas-Tugas Khas di Jabatan Perdana Menteri yang dilihat ramai suatu persaingan atau cubaan menyingkirkannya, barulah beliau mendedahkan tentang status PR Dr. Zakir Naik itu?
Hakikatnya, sejak tahun-tahun kebelakangan ini Dr. Zakir Naik bukan lagi asing, malah amat kerap datang ke Malaysia untuk menyampaikan ceramah-ceramahnya dan diberi sambutan meriah atas keyakinan ramai terhadap ilmu yang dimilikinya.
Tetapi, perdebatan kali ini bukan saja tentang isi dan penyampaian ceramahnya, malah juga tentang taraf pemastautin tetap atau PR yang dimilikinya.
MCA, MIC, Hindraf dan parti-parti komponen BN di Sarawak dengan lantang mempertikaikan kewajaran status PR yang diberikan kerajaan terhadap Dr. Zakir Naik dan mahukan ia disemak semula.
Bersama penganut agama Hindu dan bukan Islam yang sedia menolak keberadaan dan keistimewaan yang diberikan kerajaan kepada Dr. Zakir Naik, kini komponen BN sendiri turut serta dengan mereka.
Semuanya jadi lebih rancak kerana Zahid Hamidi mendedahkan status PR yang dimiliki oleh penceramah agama tersebut, namun awal-awal turut membersihkan namanya dengan mengatakan status PR itu diberikan oleh pendahulunya yang menjadi Menteri Dalam Negeri sebelum ini.
Sementara parti-parti komponen BN menolak Dr. Zakir Naik dan mahu status PRnya disemak semula, masyarakat, parti serta NGO Islam pula terus bersuara mempertahankan penceramah itu.
Bahkan di sebalik kerajaan India mengeluarkan waran tangkap kedua terhadap Dr. Zakir Naik atas dakwaan menggalak serta mempromosi ketidakharmonian antara masyarakat berlainan agama dan penggubahan wang haram, kelompok Islam terus mendesak kerajaan agar melindungi dengan tidak menyerahkannya untuk dibicarakan di negara tersebut.
Berdepan dengan keadaan ini, Najib sekarang ini jelas berada di persimpangan antara kelompok Islam, termasuk Pas yang menyokong Dr. Zakir Naik dengan parti-parti komponen BN sendiri yang menolak dan mendesak status PR penceramah agama itu disemak semula.
Menyemak semula status PR Dr. Zakir Naik, apalagi jika sedia menyerahkannya kepada kerajaan India, tentunya akan membuatkan masyarakat Islam marah dan tersinggung, tetapi mengekal dan melindunginya pula pasti akan membuatkan sokongan Islam, khususnya pengundi India, terus menguncup.
Apa pilihan Najib?
Dapatkah Menteri Tugas-Tugas Khas yang baru dilantik membantu abang sepupunya menangangi perkara itu?
Realitinya, semua ini berlaku tidak lain disebabkan Zahid Hamidi secara tiba-tiba dan terbuka mendedahkan Dr. Zakir Naik sudah memiliki status PR, walhal ia tersembunyi dengan baik sejak lima tahun lalu.
Selepas membuka rahsia itu, Zahid pula nampaknya tidak lagi berkata apa-apa.
Jika tidak didedahkan status PR itu, komponen BN pun barangkali tidak perlu untuk bercakap banyak tentang Dr. Zakir Naik.
Diam-diam, Zahid nampaknya tidak duduk saja, bahkan sudah berjaya dalam satu permainan politiknya. (ShahbudinHusin 22/04/2017).
Kongsikan artikel ini
Updated: 26 March 2019 — 1:47 pm

74
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau beginilah pemikiran blogger Pakatan Harapan, jangan haraplah nak menang PRU. Umat Islam yg rasional pasti tak setuju penulisan Budin ni. Harap ini bukan pemikiran penyokong Pakatan Harapan. Maaf, penulisan kali sangat dayus. Zakir Naik lebih tahu kejahatan pelampau Hindu. Tuduhan jenayah itu dibuat oleh pelampau Hindu. Budin jangan berlagak pandir dalam soal adil. Melindungi Zakir Naik yg mempunyai PR sah adalah kewajipan kita membantu beliau yang mencari perlindungan. Ketika pembesar Quraisy ingin menghukum Rasulullah, baginda berlindung di Madinah. Adakah Budin juga ingin bertanya sama ada patut penduduk Madinah melindungi Rasulullah yg diburu oleh negaranya? Maaf. Jadilah blogger yang bijak… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Saya bukan penyokong kerajaan tapi saya juga tak sokong byk komen dari saudara malaysiabaru.
Takda adab. Suka maki dan bukan ikot cara yg islam anjur walau nak bela kebenaran.

Harap tuan budin sekat komen2 yg tak membina mcm komen saudara kita malaysiabaru

Anonymous
Guest
Anonymous

..dia ikut style lebai Hadi…

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak perlu di perbesarkan isu Zakir ni,,,Langsung tak membantu menyelesaikan masalah 1MDB dan rasuah yang bermaharaja lela di Malaysia,,Jika Zakir menyebelahi pemimpin zalim dan menipu rakyat rasa nya tak sesuai beliau berada di malaysia, dan beliau perlu kembali ke India untuk menyelesaikan masalahnya ,,,supaya Malaysia bebas dari di pandang negativ oleh dunia

Anonymous
Guest
Anonymous

..dh keluar statement politik dari dia mengafdhlkan umat islam undi umno pas…walaupun mencuri duit 1,mdb…dgn philosophy of choosing the lesser evil…
Hantar balik India dia ni…

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa dah jadi dengan blog Budin,,selagi nonsense punya orang buat komen yang merepek-meraban??

Anonymous
Guest
Anonymous

Tn Budin ada strategy tu. Elok juga, ada blog yg tapis komen. Disini ada kelonggaran, walupun bukan mutlak.
Sekurangnya dapat lihat 2 pola berlainan.
Pola serangan A9QSeben nyata kuramg sengat. Tapi elokpun dibiar muntahan dapat diforensik olehnpembaca2. Cuma seperti minyak hutam, najis Tahik Low juga perlu ditapis sendiri.
Aktivity komen mengomen menyemarakan Demokrasi.
Tahjiah Tuan Budin. keep up the good work.

Anonymous
Guest
Anonymous

Hisam dan Zahid ni bukan India kutik saja dibagi PR. Sulu, Pinoy, Indon, Bangla, Nepal, Rohingya, Myanmar, Vietnam abis diborong kasi PR. Yang syok siap IC. Dapat tanah, Datuk dan bini. Yang Melayu dapat Samsung A9. Kahkahkah!

Malaysiabaru
Guest
Malaysiabaru

Pandai menjawab dah bapok lesbi nih..

Ingatkan wayar dah putus.

Perangkap pertama ko sebut babi
Perangkap kedua akhir ko sebut zikir

Memang sah wayar tak sambung betul! wei dah potong hujung zakar belum? @ dah sunat ?

Anonymous
Guest
Anonymous

2007 yg bijaksana sini. Boleh tuan hamba namakan 1 negara OIC yg bermula dgn Islamic Republic of…

Soalan adalah asasi dan tidak bertujuan menyatakan berpihak kemana2.

..* google dibenarkan.

Malaysiabaru
Guest
Malaysiabaru

Jangan pangil dia tuan..

Tak nampak dia sebut 'babi'

Tanya dia macam nih

Woi singaBABI.. Jawapannya adalah Islamic republic of Iran ..

Ini baru betul betul Islamic!

Kih kih kih kih.. Panas kaa?

Anonymous
Guest
Anonymous

BILA DISEBUT AJER PLURALIST DAN SYIAH MURTAD
MALAYSIABARU MUDAH TERKINJA GILA BABI DULU
BARUA YANG DIDATANG KHAS [email protected]
PRU 14 SUMA ANJING & BARU KITA KASI PALU
BERAMBUS WAHAI BARUA [email protected] BABI

….. BILA SENTUH BAB SYIAH & PLURALIST MURTAD MEROYAN SI BARUA SEKO NIH….. SYIAH YG PENUH TAKIIYAH HARAMJADAH….

…BERAMBUS BARUA [email protected] …..

…1 ZIKIR NAIK.LEBIH BAIK DARI 1 JUTA SYIAH HARAMJADAH….

Anonymous
Guest
Anonymous

Dari cara muntahan najisnya, 1806 ni afalah dari sejenis ulat anak butir tahik low. Kesian, dia melenting2 kesukaan dalam lumuran najisnya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Engkau terima wahyu ker

Anonymous
Guest
Anonymous

18.o6,kasihan dan sedih saya tgk anda,rendahnya taraf pemikiran dan tingkah laku….

Anonymous
Guest
Anonymous

POSTING YG DITUNGGU SYIAH& PLURALIST BABI…
BLOGGER PENGKHIANAT AGAMA DNG BARUANYA
TERKINJA KINJA LAH ANJING [email protected]
DARAH DAN NYAWA HALAL BAGI BARUA SEMUANYA

…..barua [email protected] dan penganut syiah kafir dan pluralist murtad berambus. …….

Anonymous
Guest
Anonymous

Boleh,minta tolong Zahid,besan dia org indon,kat dakar pun blh,dia ramai contact sana punya org….

Malaysiabaru
Guest
Malaysiabaru

Maaf ya… Indon tak hantar tentera ke Saudi wahabee gilababee !

Sebab tu jokowi cuma dapat 35juta investment dari ikan salman kedekut bakhil

Selagi jokowi presiden.. Hanya syiah fi benarkan dapat PR!

P.s masjid syiah bakal berdiri di selatan Jakarta.. Zakir naik tak d jemput!

Zakir boleh balik ke Terengganu ada private pulau menunggu sama bidadari… Sumbangan ayoh hadi pin ahwang

Anonymous
Guest
Anonymous

Brother 16.06
Turut diberi berniaga dan menguasai premis perniagaan,tak nampak ke?,bangla dah lama control low yatt,pakistan di nilai 3,indon sejak th 70an dah control chow kit…..
Org pakistan yg muda2 byk kelihatan kini jual ais cream di taman2 perumahan…
Agak2 kita mudah tak dpt dirikan khemah berniagadi jln Sudirman ,Jakarta…….

Mizie Kutar
Guest
Mizie Kutar

Jangan jadi hero dan jangan campur urusan negara luar…ambil iktibar kehilangan mh370 dan mh17..segala diperhati…

Anonymous
Guest
Anonymous

Malaysia satu2nya negara paling pemurah di dunia,mudah memberi PR dan kewarganegaraan kp org asing….sekarang ni indon dan bangla bersepah2 di seluruh negara,tak lama lagi pula sama byk le kita dgn org Afrika dan Amerika Selatan….yg dtg melancong dan konon belajar tak balik2….ke negara asal…
Eh diberi kerja lagi….
Ya Allah selamatkan negara dan bangsaku Malaysia…..

Anonymous
Guest
Anonymous

Aminn..

Anonymous
Guest
Anonymous

Lepas ni Najib tolong kasi KDN Menteri yang kuat clubbing sikit. Boleh bagi PR kat Justin Bieber, Salena Gomez, Emma Tompson, K-Pop girls, Psy.. Boleh buat konsert free masa kempen PRU. Zakir Naik ni Zahid dah sabotaj jadi macam RUU tangguh-tangguh-tangguh Hadi. PM's political milage so poor comes from weak mind of poorly high expenses consultants. Not to include with poor cp A9 Samsung cybertroops.

Anonymous
Guest
Anonymous

…including QSeben unqualified Cybestads

Anonymous
Guest
Anonymous

Bgmana perasaan dr maza jika sorang Muslim di hindukan secara terbuka disini?
Kenapa kita mempertahankan sorang fugitive yg dikehendaki negara asalnya at the expense of racial harmony in Malaysia?
Agenda siapakah yg memberi iktiraf bgtu tinggi kpd beliau?
Zakir dah mula menyusup dlm politik tempatan dgn mengesyorkan baik utk muslim bila pas n umno berpakat.Mungkin juga beliau senjata sulit kpd yg berkepentingan..wallahuklam
Harap dr maza beri penjelasan.
Terima kasih

Anonymous
Guest
Anonymous

Saya amat setuju pendapat saudara. Jadikan dia ahli majlis tertinggi umno..

Anonymous
Guest
Anonymous

Kazim elias lagi cerdik

Dia tolak lantikan ahli MT UMNO

Anonymous
Guest
Anonymous

ya saya rasa dia akan ada peranan masa dekat pru14 nanti
perhatikan..

Anonymous
Guest
Anonymous

Waktu pemberian PR kp Dr Zakir,Pkr dan dap belum memerintah negara,jadi sape dan pemimpin parti mana yg jual bangsa dan negara…..
Cuba dapig dan singapork,atau yg lebih pandai alumni newcastle jawap?
Selagi rasuah membarah di kalangan penguasa,semua boleh jual,termasuk MARUAH,phui…..

Samsung A9
Guest
Samsung A9

Hello..hello..cubaan 1,2,3…apa khabar sahabat trooper sekalian?

mahathir mohamed
Guest
mahathir mohamed

mcm mcm hampa org bodoh duk kata kat zakir…lwan debat x lepas nak halau org pulak.dari halau zakir lbih bek halau cina forest city bangsa johor apakenama tah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Article tak maksudkan halau Zakir. Zakir mmg genius comparative religion studies. Kalau pakar agama lain bersifat positif, dan pro dialog dgn beliau , mmg akan terjalin banyak manafaat.
Article ini cuma mensasakan tindakan zahid, yg pada masa sama menyerlahkan dan mengiakan situasi kemelut Post Hisham yg menyonglap tugas TPM.
Angle of discussion perlu allign, sebab ProPisumnoBnPork mmg sentiasa nak pudarkan fakta sebenar.

Anonymous
Guest
Anonymous

So? Siapa yg bodoh 1254?

Anonymous
Guest
Anonymous

Zahid lembab dah kena paku baru sedar jibby baling taik sembunyi tangan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Zahid kata taik najib wangi

Anonymous
Guest
Anonymous

Zahid baggage berat, sebab tu tak dapat lenting walaupun watak TPM diklosetkam dlm kabinet,oleh Shimah.
Anak Butir Tahik Low mmmg terpaksa dihidu wangi semerbak…sementara Chip Lanun nak suruh meniti atas papan menuju lautan ganas yg menanti…saksikan episod seterusnya.

Geng SamsangsamsongA9 dan squid QSeben pun dah mati akal nak serang apanya, hanya dibekal peluru kencun (KENcingLenCUN) saja.
Kesian, ….tapi demi A9QSeben, akan kuharungi lautan penuh lanun!!

mahathir mohamed
Guest
mahathir mohamed

saya sokong keberadaan zakir dimana kita pun tiada org berilmu mcm dia.yg ada jd ostad pas pulak.bkn pakar perban dingan agama..pakar belah agama adalah.

rahman jpc
Guest
rahman jpc

dr zakir naik seornag insan yg gagap semasa kecil, tlh d anugerah olih Allah swt dgn minda yg amat istimewa. beliau bercita cita utk menjadi seorang doctor terkenal saperti dr chritian Barnard (pakar pemindahan jantung pertama). dunia nya bertukar dratis selepas terdedah kpd sheikh ahmad deedat. dengan restu yg d beri olih ibunda nya beliau tlh menjadi seorang daie (pendakwah) yg terulung. beliau adalah pakar dlm 'comparative religion'.saya tlh banyak menimba ilmu melalui mendengar ceramah2 nya. apa yg amat d sayangi ia lah saperti ahmad deedat, cara penyampaian nya agak 'confrontational' yg mungkin d salah ertikan olih pendengar penganut agama2… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Saya setuju dengan tuan. Mungkin itu yang mengundang tidak selesa. Sebab itu saya kongsikan 11:40. Cuma bila hendak dikaitkan dengan isil, bimbang ia propaganda musuh islam. Sekadar kongsi pandangan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Rata2 ramai kita masih belum berfikiran terbuka.

Anonymous
Guest
Anonymous

Hisham pondan auwww…auwww mengidam nak jadi pm kahkahkahkahkah
Nak jadi pm mesti ada telur..

Anonymous
Guest
Anonymous

Saya amat setuju dengan saudara. Saya langsung tidak berminat dengan ceramah beliau. Saya sedang manunggu adakah beliau berani pulang ke india… kalau beliau benar apa yang nak ditakutkan..kan Allah bersama orang yang benar. Adakah beliau tidak yakin dengan perlindungan Allah..

Anonymous
Guest
Anonymous

Orang ni ceramah berdegar degar, kerajaan india kejut sikit dah kecut telur…

Anonymous
Guest
Anonymous

Mamat ni memang kacau periuk nasi ustad ustad velfire kita la..

Anonymous
Guest
Anonymous

ZAKIR NAIK DIDAKWA DI INDIA,BELUM TENTU DIA BERSALAH,INI KERAJAAN INDIA TAHU,
KALAU KELAK DIA TAK BERSALAH, DIA AKAN TERUS BERDAKWAH,MAKA RAMAILAH ORANG HINDU DI INDIA AKAN MASUK ISLAM. OLEH ITU LEBIH BAIK DIA MENETAP DI MALAYSIA. SEKARANG RAKYAT MALAYSIA PULA BERBALAH…..KITA YANG JADI BODOH….. CERDIK KERAJAAN INDIA NI!

Anonymous
Guest
Anonymous

hahaha hindraf bukan masalah dzn aja.. gi google knp hindraf diharamkan dulu.. yg bodoh si penyamun munafik luluskan kerna kepentingan politik..
adakah dzn meng api api kan perkauman atau memberi pandangan mengikut konteks al quran ? adakah ceramah dia suka2..
yang menghasut tu hindraf..
ceramah dzn memperkuatkan aqidah umat islam.. yg peliknye.. yg menentang tak boleh melawan hujah dgn fakta.. hhh tiada yang tak sesuai jika ada ulama yg boleh meningkatkan iman kita nk datang ke malaysia.. islam no.1.. ingat rahman.. kita di fasa4.. anak2 dajal bersepah.. wallahualam..

Anonymous
Guest
Anonymous

Watch "American Revert To Islam Tells His Story & Journey to Islam – Prophets Mosque in Al Madinah" on YouTube
https://youtu.be/PVHTwHkGPvA

Anonymous
Guest
Anonymous

Ulas sikit kaitan dgn article. Kalu tak ada, elok akur dan rendahkan diri. Bab agama ni lebih afdal elak RIAK. Dah bagi nasihat ni, jgn kata tak tau pulak, stat.

Anonymous
Guest
Anonymous

Riak atau mencari kebenaran? "Religious people are closed-minded, religious people are fanatical, they are intolerant, religious people can't take criticism, and they're not open to conversation. So if we get rid of religion, then we will have an open-minded society where people can think for themselves."This accusation holds true for many religions that made their way throughout Europe. But the Islam that Allah gave His Messenger (salAllahu 'alayhi wa sallam) is the exact opposite of that. It's a religion that challenges and invites dialogue. "Bring forth your proof if you are truthful." [Surah al-Baqarah: 111]Our Book, our Quran, doesn't just… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Besi (Al-Ĥadīd):9 – Dialah yang menurunkan kepada hamba-Nya ayat-ayat yang terang (Al-Quran) supaya Dia mengeluarkan kamu dari kegelapan kepada cahaya. Dan sesungguhnya Allah benar-benar Maha Penyantun lagi Maha Penyayang terhadapmu.

Anonymous
Guest
Anonymous

1202, i am humbbly 1157. Are u 1140?
If so, 1140 should include some teaching references in video with regards to the target article. Otherwise it becomes a wasted effort, which in turn may,reflect a top down tendency to force preach a holier than thou attitude. This in turn would bring a bad reflection to Islam in itself.
I hope 1202 gets some benefit from what I, 1157 am telling. Tq.

Malaysiabaru
Guest
Malaysiabaru

Kluaaar daaah

Zahid komedi AGEN INDON nak jual petronis kpd pertamina

Malaysiabaru
Guest
Malaysiabaru

Ini hari kita bantai mamat harakah @ ostad celup kaw kaw sampai lunyaiii

Blogger r u ready???!

Anonymous
Guest
Anonymous

Aku ready…tengah tunggu mat aka sahabat salam ya salam..

Anonymous
Guest
Anonymous

Ready. Elok lanyak sebab syubah munafiqun wal kincin ka si sirami merata. Kasi malu bangsa dan agama. Apa, Lobai saja boleh ckp slama ni 1 way…mari buat 2 way dilog debat sihat ukhwah. Kem on meng..

Malaysiabaru
Guest
Malaysiabaru

Kih kih kih…

Mana samsong.. S9 nak tengok power kaa?

Anonymous
Guest
Anonymous

Hashtag now everyone can become lobai..marah betul pas pis pus ngan rafizi..kikikiki

Anonymous
Guest
Anonymous

Mic mca dan bukan islam tak perlu gusar.  Ada golongan yang bimbang kebenaran Islam yang cuba  dr zakir sampaikan. Ramai penganut agama lain memang mencari kebenaran. Tiada paksaan dalam agama. Biarlah dr zakir teruskan beri penerangan. Apa yang nak ditakutkan???? Ramai penceramah omputih berdakwah. Cuba buktikan ceramah dr zakir yang mana satu yang menyeru keganasan. Jangan pula ada cubaan kaitkan beliau dengan golongan yang sesat. Keluarga 'Imran ('Āli `Imrān):151 – Akan Kami masukkan ke dalam hati orang-orang kafir rasa takut, disebabkan mereka mempersekutukan Allah dengan sesuatu yang Allah sendiri tidak menurunkan keterangan tentang itu. Tempat kembali mereka ialah neraka; dan… Read more »

Malaysiabaru
Guest
Malaysiabaru

Kluaaar daaah ostad celup!

Parti ajaran sesat

Wakmjahid komedi dapat komiayen jual petronas 49% 300b 3% adalah 9b!

Malaysiabaru
Guest
Malaysiabaru

Google Search ada post Facebook zakar panjang naik
Sokong daulah islamiyab ISIL!

… Byk youtube sbg saksi.. Kalau tak knp kerajaan India cari dia? Balik INDIA LA WEI.. Atau ikut YAHADI pergi IRAN !

Ayatololah zakar nike pulak dpt PR di IRAN

Anonymous
Guest
Anonymous

Mungkin jugs isil dijadikan alat propaganda musuh islam. Fokus pada ceramah2 beliau.

Anonymous
Guest
Anonymous

Puak Q7 set2 lobai kincun (kencing lencun) ni berhajat buat Malaystan.
Senang jadi gembala, apabila Rakyat dikambingkan. Tak gitu, stat?

Anonymous
Guest
Anonymous

. . Zakir Naik pilih negara yang ada penganut Hindu sedangkan ada beberapa lagi negara Islam yang lain.. Dan apabila datang ke Malaysia, Zakir Naik sepatutnya 'berehat' untuk seketika tetapi peranan Zakir Naik di perlukan menjelang pilihanraya.. Zakir Naik sudah masuk campur hal-hal lain dan menampilkan diri dengan golongan yang tidak di sukai rakyat. Mengapa Zakir Naik melarikan diri? Anwar Ibrahim di beri peluang meninggal kan negara tetapi demi sebuah perjuangan berpaksikan Islam, Anwar Ibrahim kini di dalam penjara. Habis kuat Kerajaan India memenjarakan Zakir Naik sehingga orang melupakan dia.. Zakir Naik tahu akan ketakutan dan ketidak adilan jika di… Read more »

Malaysiabaru
Guest
Malaysiabaru

Betul Tuh.. Adam pkr d tuduh money laundering dan bayar bail Zakar panjaaaaang naiiik di tuduh India money laundering di yayasannya dan terorist whixh is a bailable offence.. Adam tak lariZakar lariiii goyang telor sampai k.l jumpa Ibrahim katak Ali mintak tolong perlindungan politik.. Zakir kalau betul pejuang hadapi tuduhan ! Mintak tolong dgn 'TUHAN' kamu!! Kalau kamu wali Allah sudah pasti kamu bebas.. Nak berjihad lawan hindu tapi takut matiiii apa daaa.. Jauh beza Zakar dgn Ghandi !!! Elooo ghandi hebat punya pasal semua masuk hindu!.. Lu.. Tak yakin tak tawakkal alallah.. Ghnadi bertawakal kepada tuhannya dan capai kemerdekaan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Malaysiabaru, Malu lah dgn anak2 sendiri bila mereka baca comments awak. Comments awak direkod dan dibaca selagi ada internet. Berbaloi dah?

Anonymous
Guest
Anonymous

Malaysia baru troll umngok. Admin Tlg tapis komen bengong mamat ni. Strategy BrgNaik utk chop PH anti Islam

Malaysiabaru
Guest
Malaysiabaru

Anoying Srbut pkr sebut Anwar kamu dah naik angin.. Apapsal darah kamu masih biru? Macam cikgu juburahman.. Cuci otak kamu dulu.. Sampai merah dan berbunga bunga harum bak mawar merah! Selagi zakar naik tak di tegur huru hara satu Malaysia! Berbaloikah kerana anak Keling islam celup ini satu Malaysia bergaduh riang? Dia bukan rakyat Malaysia pun! Kita nak simpan kulat nih buat apa? .. Byk dah pak lebai haji korup.. Dan kamu nak ambik sekor lagi jadi koleksi lebai bikin kecoh di negara org! Go to hell anon.. Anak kamu pun dah besar panjang utk tahu apa itu zakar dan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

kah kah kah.. aku ingat ini portal pro pembangkang.. rupenye pro hindraf bertuhankan lembu…

Anonymous
Guest
Anonymous

Budin, perangkap bn dah mula masuk… Dia dah mula main isu agama. Tlg lah remove komen troll umngok yg menghina Dr Zakir Naik. Smlm NGOK hindu plak buat hal kritik Dr MAZA. Ni semua permainan umngok supaya kita lari dr fokus utk jatuh bukaN & the flying hippo. Tlg tapis sikit komen anti agama ni. Klu isu Zakir Naik & Dr MAZA terus dimainkan dan tiada pembelaan, sy khuatir ramai yg akan pilih utk undi bn. Menyirap gak darah ni dgn kejahilan puak2 Hindu ni. Nak marah pun tak bole sgt sb kita juga yg salah, tak dakwah kpd mereka… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

*…fokus utk jatuh bijaN & the flying hippo.

Malaysiabaru
Guest
Malaysiabaru

BERAMBUS #PASPORK @umno

Malaysiabaru
Guest
Malaysiabaru

Pas pis pus q7 mana?

Anonymous
Guest
Anonymous

Kita tunggu tgk apa hujah serangan samsangsamsengsamsung [email protected]% dan herombolan kuncup Q790J.
AKAK UMNOPORK mengilai diminta bertenang dulu, nnt kena maki tak pasai.

Malaysiabaru
Guest
Malaysiabaru

Kejap lagi mamat singapok 3suku wayar longgar shock akan masuk dgn panton bahasa komunis..

Minggu depan muktanar Pis confirm putus sama Pkr!

Selepas itu masyuuuuk balance 90% lagi @810juta..

Senang jadi ahli politik jual agama bangsa dan maruah !

Akar umbi pIS nak bayar bas sekolah anak tak cukup

Baru smlm kami bagi bantuan kpd 90 org ahli pas yg kena main dgn bantuan bas sekolah kelolaan UMNO!