Shahbudin…

Berbicara Tentang Hitam Putih Malaysia

1 APRIL – HARI LAHIRNYA GST

Hari ini, 1 April merupakan hari ulangtahun kelahiran GST. Sejak diperkenalkan pada 1 April 2015, usianya kini sudah pun menjangkau dua tahun tanpa kita sedari sudah berapa ia mencekik kehidupan kita.
Jika seorang bayi, ia tentunya sudah menjadi budak sekarang ini. Tentunya juga sudah boleh berjalan dan berlari-lari.
Tetapi, apa kesannya GST kepada kita semua sepanjang dua tahun ini?
Tanpa ragu-ragu, GST adalah beban yang menyusahkan kehidupan semua. Ada pegawai tinggi kerajaan pernah berkata, GST hanya untuk orang kaya dan tidak sesekali melibatkan orang miskin.
Seorang timbalan menteri yang tidak perlu disebutkan namanya pula berkata, harga barang akan turun kerana GST. 
Perghhhh…terkedu kita semua dibuatnya!!
Setelah dua tahun, kini kita semakin sedar semua itu adalah penipuan paling dahsyat daripada pemimpin kepada rakyat di sebuah negara yang merdeka.
Tidak pernah di mana-mana dunia, waima di Zimbabwe atau hujung Afrika sekali pun, penipuan dan pembohongan seperti itu sampai hati dilakukan oleh pemimpin kepada rakyatnya.
Setelah dua tahun dicekik GST, cuba kita fikir, di sebalik harga barang tidak pernah turun dan orang miskin terus menjadi mangsa, sudah berapa banyak wang kita disedut kerananya?
Sanggupkah kita terus dicekik lagi?
Akhirnya, jika tidak mahu terus sengsara, Tun Mahathir Mohamad pernah melafaz kata, kerajaan baru yang akan menggantikan UMNO dan BN nanti akan menghapuskan GST secara berperingkat-peringkat untuk keselesaan kita.
PRU 14…ingatlah pilihan ada di tangan kita. (ShahbudinHusin 01/04/2017).
0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Subscribe
Notify of
guest

123 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
123
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x