SIAPA KATA LAWATAN RAJA SALMAN SUDAH MELENYAPKAN ISU WANG RM2,600 JUTA?

Sebagaimana yang dijangka, lawatan Raja Salman bin Abdul Aziz al-Saud, pemerintah Arab Saudi ke negara ini akan cuba dimanfaatkan sebaiknya, antara lain untuk mengambus isu wang RM2,600 juta yang diterima Najib Razak melalui akaun peribadinya.
Tidak saja penyokong dan pengampu Najib serta askar siber 6.6 peratus yang ghairah berbuat demikian, bahkan seorang profesor universiti juga bersikap sama.
Hujah mereka tidak lain ialah jika wang yang diterima Najib itu bukan benar-benar derma daripada kerabat Diraja Arab Saudi, tidak mungkin Raja Salman sanggup mencemar duli mengadakan lawatannya ke Malaysia ini.
Makna kata, hujah mereka ialah dengan datangnya Raja Salman itu ia dengan sendirinya mengesahkan wang yang diterima Najib itu adalah derma daripada kerabat Diraja Arab Saudi.
Malah Profesor universiti yang tak pernah dikenali itu berkata lagi, kehadiran Raja Salman bukan saja mengesahkan wang itu datang daripada keluarga Diraja Arab Saudi, malah juga diberikan berdasarkan pencapaian dan usaha Najib memartabatkan Islam di negara ini dan juga di peringkat global.
Amboii…agak-agak lerr dan pandanglah kiri kanan dulu kalau ia pun nak mengampu Najib sampai begitu tinggi!!

Kalau Anwar Ibrahim tidak berada di penjara ketika ini, pastilah digelarnya profesor sedemikian itu sebagai “profesor kangkung” yang bukan saja mencemarkan nama universiti, tetapi juga ketamadunan ilmu dalam menilai sesuatu perkara.
Jika diimbas kembali, walaupun tidak dinamakan siapa kerabat Diraja Arab Saudi yang didakwa memberi wang kepada Najib itu, paling mungkin ia adalah Putera Turki Abdullah al-Saud, pemilik PetroSaudi yang diketahui ada urusniaga dengan 1MDB.
Kerabat-kerabat yang lain tidak mungkin boleh dikaitkan dengan derma kepada Najib kerana mereka tidak ada apa-apa urusniaga atau kepentingan untuk berbuat demikian.
Bak kata Tun Mahathir Mohamad, orang gila pun tak mungkin sedia menderma sebanyak itu tanpa apa-apa sebab, lebih-lebih lagi jika difahami perangai orang Arab itu sendiri.
Ayah Putera Turki, Raja Abdullah al-Saud adalah Raja Arab Saudi sebelum Raja Salman dan sudah meninggal dunia pada penghujung 2015 yang lalu.
Sebaik Raja Salman menaiki takhta, antara tindakan yang diambilnya ialah memecat Putera Turki sebagai Gabenor Riyadh untuk mengukuhkan lagi cengkaman kuasanya.  
Dalam konteks ini, jika pun ada yang masih mempercayai wang RM2,600 juta itu sebagai derma daripada kerabat Diraja Arab Saudi, Raja Salman jelas telah lama menjarakkan dirinya dengan perkara tersebut.
Dalam erti kata lain, lawatan beliau ke Malaysia tidak boleh lagi dikaitkan dengan mana-mana kerabat yang mungkin boleh dikaitkan dengan Najib.
Selain itu, harus juga difahami bahawa lawatan Raja Salman bukan saja ke Malaysia, tetapi juga ke Indonesia, Jepun dan juga China. Di Malaysia, singgahnya beliau hanya empat hari berbanding di Indonesia selama 10 hari, termasuk berehat di Bali selama enam hari.
Tetapi di Indonesia, mereka tidak kecoh-kecoh dengan lawatan Raja Salman kerana Jokowi tiada apa-apa yang mahu dibersihkan dengan kunjungan Penjaga Dua Kota Suci itu.

Media-media antarabangsa pula melaporkan lawatan Raja Salman ke beberapa negara Asia kali ini adalah dalam misi untuk menjual IPO Aramco, syarikat minyak milik Arab Saudi.
Jika kita berpegang kepada bukti nyata dan penemuan di Amerika Syarikat, Switzerland dan Singapura, wang RM2,600 juta itu bukanlah derma sesiapa, sebaliknya lencongan daripada dana 1MDB yang dicuri.
Dalam kertas pendakwaan Jabatan Kehakiman Amerika, jelas disebut sejumlah AS$731 juta atau lebih RM3,000 juta keseluruhan wang 1MDB yang dilencongkan telah dimasukkan ke dalam akaun peribadi “Malaysian Official 1”.
Di Switzerland, Jabatan Peguam Negaranya juga mendapati penemuan yang sama dan memohon kerjasama MLA daripada Malaysia bagi siasatan dan pengesahan lanjut. Malangnya, dua kali pernohonan MLA itu ditolak oleh Peguam Negara kita.
Jika tiada apa-apa yang ingin dilindungi, mengapakah kita takut untuk memberi kerjasama MLA kepada pihak berkuasa Switzerland?
Di Singapura, selain lima orang sudah dihukum penjara dan dua buah bank ditutup angkara 1MDB, menjadi fakta mahkamah juga bahawa Tanore Finance, syarikat yang dibuktikan menyalurkan wang ke dalam akaun peribadi Najib di Ambank itu adalah kepunyaan Eric Tan Kim Loong.
Lebih mengejutkan turut disahkan di mahkamah Singapura bahawa Eric Tan dan Jho Low adalah orang yang sama yang mempunyai dua passport berbeza. Wang tersebut disalurkan melalui BSI Bank, cawangan bank Switzerland yang diarahkan tutup oleh pihak berkuasa kewangan Singapura.
Berdasarkan bukti yang nyata dan penemuan sahih di beberapa negara, wang RM2,600 juta dalam akaun peribadi Najib itu tidak ada kaitan sama-sekali dengan derma atau kerabat Diraja Arab Saudi.
Jadi, mengaitkan wang yang diterima Najib kononnya tidak lagi menjadi isu dan sudah lenyap dengan kedatangan Raja Salman agak kelakar bunyinya dan tidak masuk akal, kecuali memang kita tidak mahu melihat fakta-fakta kebenaran yang ada di depan mata.
Raja Salman melawat Asia, termasuk Malaysia adalah atas agenda yang lebih besar untuk kepentingan Arab Saudi. Beliau tidak mungkin bercakap mengenai wang dalam akaun peribadi Najib kerana ia tidak berkait dengan kepentingan Arab Saudi, lagi pun mustahil mereka tidak membaca portal berita antarabangsa seperti WSJ, NY Times, Guardian dan sebagainya.
Hanya golongan pengampu dan perasan saja yang merasakan lawatan Raja Salman telah melenyapkan isu RM2,600 juta. Isu tersebut bukan saja terus ada, malah dengan datangnya Raja Salman ia membuatkan lebih ramai yang percaya dana itu bukan derma daripada kerabat Diraja Arab Saudi, kecuali Raja Salman sendiri dapat mengesahkannya atau Najib berani meminta Penjaga Dua Kota Suci itu untuk membersihkan namanya.
Lagi pula, kedatangan Raja Salman tidak sama sekali membuatkan kes di seluruh dunia berkaitan dana 1MDB tergugur begitu saja. Kita tunggu saja hasil perbicaraannya nanti. (SH 28/02/2017).

Kongsikan artikel ini
Updated: 26 March 2019 — 1:46 pm

197
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
TajulAnonymousFan TunZack ArmstrongSUHARLI MASROP Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Fan Tun
Guest
Fan Tun

Songlap 2.6 kita melalak
Banyak bukti mana nak letak
Sebab dia negara koyak
Hidup rakyat makin terhentak

Songlap 30 b adakah bukti
Atau kesalahan Tun dicari
Takdak modal kes digali
Tutup mata wanemdibi..

Anonymous
Guest
Anonymous

Songlap 2.6b dikata derma
Tapi King Salman tak cakap apa-apa
Sepatah haram tak keluar kata-kata
ProJib cuma menyangka-nyangka

Songlap 30 b cuba dikaji
Konon bahaya dan rosak negeri
Namun rakyat tak ambil peduli
Sebab BN banyak tinggal cap jari

Bukan semua rakyat bodoh
Nak termakan dakyah yang hodoh
Ambillah tindakan Tun M dah suruh
Bukalah RCI janganlah tangguh

Untuk adil kepada semua pihak
RCI wanemdibi, SRC, FELDA jangan nak elak
Nanti rakyat makin menyampah dan jelak
Turunkan UMNO BN PAS itulah kemuncak

Tajul
Guest
Tajul

Setuju!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau betul, amat zalim lah gomen Najib nih. Pada hal Unit Kesihatan Warga Emas, Bahagian Pembangunan Kesihatan Keluarga,Kementerian Kesihatan Malaysia telah membuat pengumuman mereka, Posted by DG OF HEALTH on MARCH 11, 2015 – https://kpkesihatan.com/2015/03/11/warga-dunia-semakin-tua/ ".. masyarakat diseru untuk menggembeling tenaga dalam usaha meningkatkan lagi kualiti kehidupan warga emas dengan bersama-sama kita menggalakkan golongan ini mendapatkan pemeriksaan kesihatan di klinik-klinik kesihatan. "Kerjasama serta penggembelingan tenaga ini adalah amat perlu kerana ianya mendukung hasrat murni Dasar Warga Emas Negara dan Dasar Kesihatan Warga Emas serta Laporan WHO seperti yang dinyatakan tadi. "KKM juga telah memohon kerjasama Bahagian Pasca Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Cuba masuk link ini

comment image

Anonymous
Guest
Anonymous

Skrip nya kecik sangat, tak jelas nak baca, bro.

Yang nampak ia lah "Pemberhentian Pembekalan Perubatan Melalui Sistem Mass" lebihkurang gitu le yang aku baca.

Tak tahu pulak apa dia "sistem MASS" itu.

Takda sebut pemberhentian perkhidmatan perubatan kpd wargamas.

2.4 juta wargamas di tahun 2014, banyak bertambah hingga sekarang, aku rasa banyak hilang undi dari gamen kalau di berhentikan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Lari tajuk sikit.

Betul ke ada arahan pemberhentian pembekalan ubatan dan alatan perubatan kepada pesara dan tanggungannya mulai 28hb Feb 2017????

Anonymous
Guest
Anonymous

Sori, komen berikut keluar di salah tempat. Tapi kerana amat penting nya, perlu di keluarkan lagi – di sini: Kalau betul, amat zalim lah gomen Najib nih. Pada hal Unit Kesihatan Warga Emas, Bahagian Pembangunan Kesihatan Keluarga,Kementerian Kesihatan Malaysia telah membuat pengumuman mereka, Posted by DG OF HEALTH on MARCH 11, 2015 – https://kpkesihatan.com/2015/03/11/warga-dunia-semakin-tua/ ".. masyarakat diseru untuk menggembeling tenaga dalam usaha meningkatkan lagi kualiti kehidupan warga emas dengan bersama-sama kita menggalakkan golongan ini mendapatkan pemeriksaan kesihatan di klinik-klinik kesihatan. "Kerjasama serta penggembelingan tenaga ini adalah amat perlu kerana ianya mendukung hasrat murni Dasar Warga Emas Negara dan Dasar Kesihatan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau betul, boleh di buat tunjuk perasaan untuk orang2 tua di negara ini. Alasan2 nya jugak ia lah fakta2 yang telah di keluarkan dek Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia itu sendiri, di link yang telah di beri. Antara nya: Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) Kawasan Pasific Barat dalam laporannya “The Health of Older People in Selected Countries of the Western Pacific Region, 2014” antaranya menyatakan bahawa: – 87% warga emas di Malaysia mempunyai masalah-masalah kesihatan dalam kategori penyakit tidak berjangkit (non-communicable diseases). – Untuk mendapatkan taraf kesihatan yang optima di kalangan warga emas, ianya memerlukan tindakan daripada pelbagai agensi, serta pelbagai strategi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Sambungan alasan2 –

Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) telah melaksanakan Perkhidmatan Kesihatan Warga Emas kira-kira 18 tahun lalu iaitu pada tahun 1996 dalam Rancangan Malaysia Ke Tujuh.

Analisis awal Kementerian mendapati sehingga Disember 2014, sebanyak 71.7% (hampir 1.8 juta) warga emas telah didaftarkan di klinik-klinik kesihatan kerajaan.

Anggaran jumlah penduduk warga emas pada tahun berkenaan adalah seramai kira-kira 2.54 juta orang. Banyak undi ada pada orang2 tua ni beb.

Anonymous
Guest
Anonymous

Alasan yang paling kuat ia lah Ketua Pengarah kesihatan Malaysia dah kata

"KKM begitu komited dalam menyediakan perkhidmatan kesihatan kepada warga emas. Selain daripada perkhidmatan statik, iaitu perkhidmatan di klinik-klinik kesihatan serta hospital, KKM juga menyediakan perkhidmatan di luar daripada premis ini, iaitu outreach program termasuk di institusi-institusi jagaan warga emas serta Perkhidmatan Perawatan Domisiliari (Domicilliary Healthcare Service)."

Takkan lah komitmen itu lenyap begitu saja? Kalau keadaan ekonomi tak bauk pun, ini kesihatan warga mas yang Kementerian Kesihatan dah komitkan dan umumkan kapada rakyat.

Anonymous
Guest
Anonymous

Amat malau lah Kerajaan kalau hentikan perkhidmatan itu. Sebab dah umumkan

"Dasar Warga Emas Negara dan Dasar Kesihatan Warga Emas serta Laporan WHO seperti yang dinyatakan tadi."

Tajul
Guest
Tajul

Komited mcmana sekalipun KKM tapi kalau najip dah block/slash peruntukan, setakat mampu bagi panadol je la sudah nya..

RD.
Guest
RD.

Ketika Raja Salman berada di Malaysia, Iran melancarkan latihan Tentera besar-besar di selat Hormuz. Mahu kecut perut raja Salman. Tanpa provokasi, Arab Saudi dengan bantuan Amerika telah mengebom Yemen, negara paling miskin dikalangan Negara2 Arab yang tidak mampu miliki Tentera Udara sendiri. Nasib baik, Yemen dibantu secara tidak langsung oleh Iran dan mungkin Russia. Oleh itu…secara technical nya, Arab Saudi sedang berperang proksi dengan Iran. Kerajaan Raja Arab Saudi juga rasa terancam oleh puak Syiah yang berjiran. (Iraq, Libya, Syria, Yemen) Majority Rakyat Arab Saudi bersempadan Yemen juga berfahaman Syiah.Sebab itu Arab Saudi menubuhkan 'Pakatan Negara2 Islam Menentang 'Penganas'. Indonesia… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Selagi Raja Arab tak sebut pasal RM2.6 bilion, rakyat dan pengundi akan anggap duit itu songlap dari 1MDB.

Lantak lah jika Najib tersepit. Memang dah lama patut di kelepet. Nama pun dah kleptokrat. Tak tau ada berapa kerat.

Kalau Najib hantar asset tentera dll membantu Arab Saudi, teruk lah kita di hentam dek puak Shiah.

Memang depa ha nya 15% saja dari jumlah Muslim di dunia, tapi Iran tuh bahayah, beb.

Kalau depa fokus ke hapuskan Israel, lain hal. Tapi dulu, Iraq pun di perang nya, hampir 1 juta Muslimin mati, both sides, during the Iran-Iraq War.

Anonymous
Guest
Anonymous

En Shah…

Tolong check sikit rm7 billion pelaburan pak arab…

1. Benar2 wujud atau baru perbincangan atau dah sign agreement?

2. Adakan ini pelaburan atau penjualan aset petronas? (bukan apa, petronas akhir2 ni jual beberapa aset dan buang pekerja).

3. Mengapa pak arab nak melabur bila negara mereka sendiri mencari pelabur2 baru minyak akibat kejatuhan teruk harga minyak pasaran.

4. Adakah pelaburan rm7 billion ini dongeng terbaru? (Bukan apa, msia kan banyak tolong arab termasuk hantar tentera).

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak lain, tak bukan – ha nya nak eunjukkan terima kasih pasal Najib sokong dasar Arab Saudi di Timur Tengah.

Tapi aku setuju dgn pendapat yang mengatakan kalau RM2.6 bilion tuh derma Raja atau anak Raja Arab, kenapa Pak Sheikh tu tak sebut pun – terutama bila dia datang nak terima kasih sokongan Najib?

Anonymous
Guest
Anonymous

Maaf, lawatan raja saudi tu sikit pun tak melenyapkan isu pencurian RM 2,600,000,000.00 @ RM 2.6 BILION oleh MO1. Tiada kaitan langsung. Raja tu dtg urusan bisnes. Beli saham PETRONAS 50% @ mintak pinjam lagi dgn raja arab tu sbb dari CHINA masih tak cukop…. he…he..he…

Anonymous
Guest
Anonymous

741,.mempamirkan jenis sakit yg sangat dalam dan tiada ubat.
Pertimbangan dia dh hilang. Hujah tiada , cuma usaha deflect.
Ini hasil tindak balas terlalu kerap makan Taek Low dgn hirupan kingcin Lobai berjampi.
Sel otak langsung tak bersambung. Kesian betul pd sopecies 741 tu. Tapi soecies ulat najis ini dh hampir pupus

Anonymous
Guest
Anonymous

I feel the same as the first commenter at 20:20. Associate Professor itu rasa nya nak harapkan cepat jadi full Professor. Kalau lah dapat Melayu macam Professor Emeritus Tan Seri Khoo Kay Kim alang kah bagus nya. Dia sanggup mengharung arus – sejak celaka British kolonial lagi telah di katakan Kuala Lumpur was founded by tin miner Yap Ah Loy, tapi dia kata ada bukti bahawa KL was founded by Sutan Mendeling dari Sumatra yang datang berkebun di tepi sungai Gombak di tahun 1830an. Ada berita berkenaan rumah Melayu lama yang di bina cucu cicit Sutan Mendiling itu di tahun… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Ada satu Professor Melayu, jugak Tan Seri tapi bukan Emeritus, dulu di naikkan jadi Vice Chancellor sebuah universiti, sebab dia Melayu – di zaman belom ramai Melayu berkelulusan PhD. Dia isteri Cina tapi semangat tak tau le Melayu ke tidak. Bila di minta dek Pegawai Kerajaan yang mewakili kepentingan Melayu – secara senyap2 – supaya usahakan program membantu Melayu yang lebih mundur di zaman itu dari keadaan sekarang, dia menanya, "What's in it for me?". Kepala hotak dia. Dia dah mati, memang tak perlu menjawab sebab nama dia pun tak di sebut di tulisan ini. Tujuan menulis ini ia lah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Songlap 2.6 B LANAN

Songlap 30 B APA ??

Anonymous
Guest
Anonymous

Songlap 2.6 B lanun

Songlap 30 B BAPAK lanun

Anonymous
Guest
Anonymous

Songlap 2.6 B Mesia- BSI Bank Sgpore di kena tutup
Songlap 2.6 B Mesia- FALCON Bank Spore lingkop.
Songlap 2.6 B Mesia- 4 pegawai bank Spore ke penjara – MEMALUKAN NEGARA MALAYSIA – NEGARA KLEPTOKRASI . PENDEDAK

Anonymous
Guest
Anonymous

PKR Tetap Mahu Anwar Ibrahim Jadi Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad dan Lim Kit Siang sebelum ini dikatakan telah membahagikan jawatan Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri walaupun hakikatnya mereka belum menakluk Putrajaya. Tanpa disedari sesiapapun, perjanjian sulit yang dibuat oleh dua ‘dinasour’ politik itu telah didedahkan oleh bekas Naib Pengerusi DAP, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim dengan dakwaan Datuk Seri Mukhriz Mahathir akan dinaikkan sebagai Perdana Menteri. Pendedahan itu menyaksikan seolah-olah Kit Siang `terpukau’ dengan aura Mahathir sehingga sanggup mengenepikan sekutu lamanya iaitu PKR untuk dibawa berbincang mengenai siapa yang paling layak bergelar Perdana Menteri dan timbalan jika… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk belaan UMNO ni tak habis-habis komen out of topic. Lain tajuk entri, lain dikomennya. Dasar pemakan dedak. Bodohnya tak boleh diubat.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini pendapat korang aje – opinions, not facts.

Spekulasi, nak cucuk jarum

Jaga jaga, nanti tercucuk bontot korang, baru tau.

Fan Tun
Guest
Fan Tun

Kopipes panjang tugasan diaJika tidak ditarik telingaDapat dedak tentu setiaJibbo menyuap dia menganga Masih percaya itu dermaSatu dunia senyum ketawaDaripada 'derma' dipulang semulaBaik ke Palestin bantu saudara Sedangkan masjid kita mendermaWang tunai diberi seringgit duaDiberi resit tanda terima2.6 billion mana dokumennya? Kita sekampung atau setamanDi' fitnah' orang rasa nak samanDituduh mencuri jadi siaranKata nak saman kenapa tangguhkan? Pepatah berani kerana benarNama dia cerita dah cemarRamai menteri kenapa dibiarSama membohong membuat onar Pak Arab datang pendedak riaIni peluang nak cover bos diaTapi Pak Arab membisu bahasaBalik Pak Arab pendedak histeria Seluruh dunia Pak Arab dah bacaDlm kapalterbang, diatas untaTahunya mereka the… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Bro fan tun….angan2 nak dapat pengesahan 2.6b dari pak arab dah berkecai……

Anonymous
Guest
Anonymous

Terbaik dari Bro fan tun..

Walaupun diulang siar 10 kali,
Konon 2.6b bukan duit curi 1mdb,
Tapi rakyat waras tak percaya lagi,
Pada silahanat penipu ini..

Anonymous
Guest
Anonymous

Songlap 2.6 B melalak

Songlap 30 B bisu

john doe
Guest
john doe

Bro fan tun and bro phantom.

Mmg Jibby tahu Raja Salman takkan sahkan benda tu derma.

Sbb tu duduk rapat2 dgn raja takut ada org tanya pasal 'derma'

Masa nak buat PC siap pilih wartawan tertentu ja dibenarkan ada.

Yelah takut tetiba keluar soalan pasal derma nanti Raja jawab 'saya tak tahu apa2 pun pasal derma tu', tak leh lah nak spin mcm yg pendedak dok buat ni.

Spin taraf hampas je pun..

Anonymous
Guest
Anonymous

Walhal kena faham asas ilusi 2.6bni yg dimomokkan sebagai derma dr Raja terdahulu yg telah mangkat…. adalah tiada kena mengena dengan Raja Salman.
Benda kritikan 2.6bni adalah kritikan dunia jadi mengadaptasi berita angin umpama padi angin yg tidak mangandung beras…. nampak macam menjadi tapi hampeehhh.

Tajul
Guest
Tajul

Dah xmenjadi.. Bak kata usop

KITA BAKOR JE

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Kalau dah jadi padi angin tak dapat dedaklah ya..

Anonymous
Guest
Anonymous

Lawatan Raja Salman ; pengiktirafan terhadap Malaysia – Syed AliLAWATAN Raja Arab Saudi, Raja Salman Abdulaziz Al-Saud ke Malaysia merupakan satu pengiktirafan terhadap pentadbiran kerajaan yang diketuai Perdana Menteri, kata Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Seri Syed Ali Alhabshee. Katanya, lawatan rombongan diraja Arab Saudi itu membuktikan kepimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak bukan sahaja diperakui oleh dunia luar malah mendapat pengiktirafan negara Islam khususnya Arab Saudi. Menurut beliau, kedatangan Raja Salman atas undangan Yang Dipertuan Agong ke-15, Sultan Mohammad ke-V sekaligus akan mengeratkan lagi hubungan dua hala antara kedua negara. Katanya, pelbagai perkara membabitkan kepentingan serantau dan dunia Islam… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Sape syed ali ni..majistret? dr? lawyer? takpernah la pulak umno cheras menang kat situ..takat amik duit jibby pastu gi bawak anak beranak melancung bolehle..

Tajul
Guest
Tajul

Dia lebih kurang syed segaraga la

Punahsihatnya si kasim Pantaloon misai kontot

Sikit hari lg nk kena jual kat downtown danau kota

Anonymous
Guest
Anonymous

Walaupun keluargaku penyokong tegar umno..next pru aku akan tukar.kuasa pengundi luar.ABU

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Betul tu encik tajul. Dah kena lelong pun mamat tu. Lima kupang saja pun…

Anonymous
Guest
Anonymous

Awat bodoh sangat Syed Ali ni. Raja Salman bukanlah Raja Arab Saudi yang pertama melawat Malaysia. Kalau nak cakap pasal pengiktirafan, dah lama Arab Saudi iktiraf peranan/sumbangan Malaysia.
Blurrr…

Anonymous
Guest
Anonymous

Kot Syed Ali dapat lebih dari TM1 juta yang Shahrr, Kteua Bahagian Johor Bahru umumkan dia terima tuh.

Ahmad Maselan, Ketua Bahagian UMNO Pontian di laporkan terima RM2 juta dari Mr Cash Is King – dari RM2.6 bilion tuh.

Anonymous
Guest
Anonymous

PERTEMUAN BERSAMA RAJA SALMANFebruary 27, 2017https://www.najibrazak.com/bm/blog/pertemuan-bersama-raja-salman/Alhamdulillah, Malaysia bertuah menjadi negara Asia Tenggara pertama untuk menerima Raja Arab Saudi, Raja Salman, Penjaga Dua Masjid Suci dalam lawatan ke rantau ini.Dalam mesyuarat empat mata saya bersama Raja Salman, saya dapat rumuskan bahawa perbincangan amat produktif dan mesra, meliputi pelbagai perkara berkaitan hubungan dua hala mahu pun isu-isu antarabangsa.Raja Salman menerima pendirian Malaysia berkaitan isu-isu antarabangsa khususnya yang melibatkan tindakan kita menjelaskan Islam yang sebenar atau Authentic Islam, selain memerangi keganasan.Kedua-dua negara setuju bahawa kerjasama untuk menentang keganasan perlulah dipertingkatkan.Disamping itu kerjasama dalam bidang ketenteraan juga ditekankan oleh Raja Salman. Kita akan memperkukuhkan… Read more »

Tajul
Guest
Tajul

Kami xminat nak baca blog najip

Maap la ye

Kau pegi le baca sensorang

Anonymous
Guest
Anonymous

Aku orang BN. PRU14 aku sekeluarga akan pangkah pakatan. Kecuali Najib telah letak jawatan. Sorry BN

Anonymous
Guest
Anonymous

APA KOMEN OTAI REFORMIS SELEPAS DR M NAIK ATAS PENTAS MEREKA?Aktivis Otai Reformis kecewa apabila ada antara pimpinan Parti Keadilan Rakyat (PKR) menjadikan bekas perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad pemimpin gerakan pakatan pembangkang, sekali gus meminggirkan Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim. Justeru, jurucakap Otai Reformis Saiful Arifin mendesak supaya pimpinan PKR berwaspada dalam menjalin kerjasama dengan Dr Mahathir. “Pendirian Otai Reformis pada dasarnya menyokong pendirian Pakatan Harapan dalam usaha Deklarasi Rakyat, tetapi perlu berwaspada sebab ini salah satu cara dan kaedah Dr Mahathir. “Dr Mahathir ini kita bagi ‘tentera laut’ sajalah, kita berperang ini (di antara) tentera… Read more »

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Oiii berahim wayang pacak…mabuk ker?

Tajul
Guest
Tajul

Ulasan taraf jamban je tu en zack

Tak ada fakta semua auta

Scroll je ke bawah xyh baca

john doe
Guest
john doe

"Yang (Pakatan Harapan) iktiraf dia sebagai ‘jeneral lima bintang’ apa kena?” kata Saiful dalam sidang media, semalam.

Ulasan;

Mengaku pun siapa yang diiktiraf sbg jeneral sebenar.

Anonymous
Guest
Anonymous

RAJA SALMAN : PROTUN ALIH ISU UNTUK ELAK MALUKedatangan Raja Arab Saudi bersama delegasinya ke Malaysia semalam boleh di kira sebagai satu petanda bahawa negara ini sememangnya baik untuk dijadikan hub pelaburan. Walaupun baru semalam Raja Arab Saudi, Raja Salman mendarat di KLIA, sebenarnya perancangan sudah lama di buat. Maka atas sebab itulah hampir 100 MoU akan di tanda tangan oleh kedua pihak. Jika diikutkan pada ucapan Mohd Ali Rabea iaitu Secretary General of the Council for Arab Economic Unity, The Arab League kepada BERNAMA seawal tahun 2012 lagi, ia memberitahu negara Arab akan “redirect” dana mereka ke negara Asia… Read more »

Tajul
Guest
Tajul

Ulasan taraf jamban

Tak ada fakta semua auta

Scroll je ke bawah xyh baca

Anonymous
Guest
Anonymous

LAGI SEKALI ‘KEDAULATAN NEGARA KITA TERGADAI’ KEPADA RAJA SALMAN?Kerajaan Arab Saudi semalam menyatakan persetujuan untuk menjadi pelabur tunggal dalam projek Kompleks Bersepadu Penapisan Minyak dan Petrokimia (RAPID) di Pengerang, Johor dengan suntikan dana sebanyak RM30 bilion. Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, pelaburan berkenaan akan menghubungkan kerjasama syarikat minyak dan gas tempatan Petronas bersama syarikat dari negara Timur Tengah berkenaan, Saudi Aramco. “Saya mengesahkan kedua-dua pihak telah bersetuju untuk bekerjasama dan segala butiran lanjut akan diumumkan dalam majlis menandatangani memorandum peesefahaman yang dimeterai esok (hari ini). “Ini merupakan satu bukti keyakinan Arab Saudi terhadap potensi Malaysia,” kata Najib… Read more »

Tajul
Guest
Tajul

Ulasan taraf jamban

Tak ada fakta semua auta

Scroll je ke bawah xyh baca

SUHARLI MASROP
Guest
SUHARLI MASROP

Gentarrrrrrfr

Anonymous
Guest
Anonymous

Woi anak masrop!

Kerja makan dedak cap badak!!
Gentar dengan kau??
Kirim salam banyak2 dengan badak.
Dasar gampang!!
Khaakktuiiiii!!!

Tajul
Guest
Tajul

Kena lagi kahak sedas suhaili oi..

Anonymous
Guest
Anonymous

Suharli masrop
Kau ni memang bahlol mcm unta. APA kata kau cium je bontot pak Arab bodohtu. Asal Arab je suma baik, suma halal.

Tajul
Guest
Tajul

Suhaili tu dh Pening dah tu

Beriya2 jilat bontot najip

Tapi najip tak ambik2 lagi dia buat menteri

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Menteri kewangan ker?

SUHARLI MASROP
Guest
SUHARLI MASROP

Eh kata aku dah tak di peduli….apa yang gentar sangat ni?… terima ajeelah kebenaran…. Allah dah atur begitu dah……

Anonymous
Guest
Anonymous

Woi anak masrop!

Kerja makan dedak cap badak!!
Gentar dengan kau??
Kirim salam banyak2 dengan badak.
Gampang!!
Khaakktuiiiii!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

JIKA MAHATHIR ‘LARIKAN’ RM30 BILION, NAJIB PULA BAWA MASUK RM30 BILIONKEGILAAN Mahathir menukar semua bentuk pelaburan di negara ini kepada hutang, mula memakan dirinya sendiri bila hari ini (semalam) syarikat minyak Aramco milik Arab Saudi melabur sebanyak USD 7 Billion atau RM 31 billion dalam projek Rapid Petronas di Pengerang Johor. Masa dengan China, semua pelaburan pun jadi hutang, mentang-mentang China adalah negara Komunis – senang sajalah sentimen itu menangkap. Sekarang dengan Arab, takkan hutang jugak, Arab bukan negara komunis pun tapi negara kuasa besar dalam dunia Islam. Tak tidur malam Mahathir hari ini, memikir apa nak dicakap kepada orang… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak usah layanlah kopipes lawak bodoh kat atas ni..buang masa. Kononnya begitu..kononnya begini..dia reka cerita pun bukan hangpa bole pi check. Pathetic person.

Anonymous
Guest
Anonymous

RAJA SALMAN BERI ‘DERMA’ LAGI, ADAKAH INI TANDA NAJIB PENIPU?PIHAK pembangkang, khususnya bekas perdana menteri Dr Mahathir Mohamad menganggap bahawa Datuk Seri Najib Tun Razak ‘melesapkan’ wang rakyat berjumlah RM2.6 bilion dengan dibawa masuk ke akaun peribadi beliau sendiri. Walaupun di akhirnya, tuduhan fitnah keatas Najib itu telah dijawab serta dibuktikan oleh beberapa pihak yang tiada berkepentingan, namun isu dana RM2.6 bilion yang diterima dari kerabat Raja Arab Saudi masih diperkotak katikkan oleh pihak pembangkang hingga ke hari ini. Namun Mahathir tidak mahu menerima penjelasan dari pihak ketiga, waima dari Menteri Luar Arab Saudi sendiri. Lantas, dia menggelar ‘hanya Pak… Read more »

Tajul
Guest
Tajul

Ulasan taraf jamban

Tak ada fakta semua auta

Scroll je ke bawah xyh baca

SUHARLI MASROP
Guest
SUHARLI MASROP

Sudah gentar…. elaun bulan ni susut…. abislaaaaa… tak dapat bayar duit kereta

Anonymous
Guest
Anonymous

Woi anak masrop!

Orang tak makan dedak bijan macam kau!!
Gentar dengan kau??
Kirim salam banyak2 dengan badak.
Gampang!!
Khaakktuiiiii!!!

Tajul
Guest
Tajul

Gentar la sangat suhaili oi..

Hamik kau kena kahak sedas

Rasanya kaler ijau tu

Anonymous
Guest
Anonymous

Setuju…
Kalau tak terkait kenapa dgn tiba2 aja dimansuhkan badan penyiasat kes 1
MDB tu?
Kenapa lapuran audit dijadikan Rahsia.
Kenapa parlimen takut nak bahas isu IMDB?
Kenapa dipecat TPM
Last sekali..kenapa cakap mcm ular utk menagkis kes kemasukkan duit RM2.6B tu dulu???

Anonymous
Guest
Anonymous

MAHATHIR SOKONG DANA YAHUDI DAP TETAPI BENCI DANA ORANG ISLAMAda ramai juga orang mula sangsi dengan Mahathir ini. Apabila di lihat sejarah kebencian dia kepada umat Islam seperti pembunuhan orang Memali dan juga cara dia memilih kroni yang majoritinya bukan Islam , kesangsian ini semakin menyerlah. Hal ini di tambah lagi dengan sokongan Mahathir kepada DAP yang sudah jadi “sworn enemy” kepada orang Melayu dan Islam. Tambah lagi Mahathir dari dulu pun tidak sokong Hudud dan terbaru menentang RUU355. Maka benar juga lah telahan ramai bahawa secara sulit Mahathir sangat Pro Amerika yang Pro Yahudi. Ketika rakyat negara ini belum… Read more »

Tajul
Guest
Tajul

Ulasan taraf jamban

Tak ada fakta semua auta

Scroll je ke bawah xyh baca

Anonymous
Guest
Anonymous

Aku tak baca habis sebab panjang sangat dan fakta merapu tulisan 21:50. Bagus lah kalu begitu. Dah bolih start saman semua pihak yg kata dia mengelapkan wang. Kalu tak berani nak saman yg di US ambil saja tindakan keatas yg didalam negeri. Jangan tulis merapu panjang panjang settle saja dalam mahkamah. Tak payah buang masa dengan kes forex yg ni lagi cepat.

Anonymous
Guest
Anonymous

Dah boleh saman WSJ dan SR. Walau Raja Salman tak sahkan derma 2.6b tapi dalam mahkamah boleh kata cara Raja Salman tu secara tak langsung menunjukkan dia mengesahkan 2.6 tu ialah derna darinya. Tula fakta bangang yang akan diguna-pakai.

Anonymous
Guest
Anonymous

Arab Saudi Sedia Beri Bantuan Tambahan Kepada Malaysia Selepas Derma RM 2.6bSehingga hari ini, boleh disimpulkan bahawa, kunjungan Penjaga Dua Buah Masjid Suci umat Islam, Raja Salman Abdulaziz Al Saud ke Malaysia dianggap sebagai kemenangan bagi kedua-dua belah pihak. Bagi Malaysia, kunjungan ini telah memberi rahmatnya yang tersendiri apabila hubungan dua hala antara Malaysia dan Arab Saudi kini berada pada tahap tertinggi. Tidak sekadar meletakkan hubungan diplomatik pada tahap tertinggi, Arab Saudi juga akan memainkan peranan yang besar dalam pembangunan projek Rapid Penggerang di mana sebanyak USD $7 bilion dilaburkan ke dalam projek ini. Malah, Malaysia juga menikmati penambahan kira-kira… Read more »

Tajul
Guest
Tajul

Ulasan taraf jamban

Tak ada fakta semua auta

Scroll je ke bawah xyh baca

Anonymous
Guest
Anonymous

USD 7 Bilion : Mimpi Ngeri Buat MahathirSelama beberapa tahun kebelakangan ini, antara fitnah yang hebat dijaja oleh Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), Tun Dr Mahathir Mohamad adalah tuduhan penyelewengan dana RM 2.6 bilion yang kononnya dilakukan oleh Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak. Walaupun pelbagai jawapan dan keterangan telah dilakukan oleh ramai pihak termasuk Menteri Luar Arab Saudi, Adel al-Jubeir, namun semua itu langsung tidak dipedulikan oleh Mahathir.Bagi beliau, beliau tetap kekal dengan tuduhan tidak berasasnya dan lebih melucukan, pentaksubnya juga begitu mudah termakan dengan hasutan gila ini. Namun semalam, disaat ramai yang mendesak Mahathir untuk bertanyakan… Read more »

Tajul
Guest
Tajul

Ulasan taraf jamban

Tak ada fakta semua auta

Scroll je ke bawah xyh baca

Anonymous
Guest
Anonymous

mamat copy paste dah masuk…..

pilah copy paste kat mykmu ka…tak pun kat najib punya blog…biar kembang lagi lubang taik dia….

what ever u want to write…i don't give a shit…..

aku percaya najib……dia cakap benar……..mula2 dia cakap takde duit dalam akaun……lepas tu cakap ada duit tapi org derma……

kan dia jujur cakap dia membohong……….tapi mamat copy paste ni tak nak pulak tanya kenapa najib bohong……hang pikiaq la sikit…..cuba tanya bugis tu kenapa bohong….ni asik tulis sampah aja……

Anonymous
Guest
Anonymous

Copy paste nak cari jalan untuk halalkan 2.6b yang telah gagal dapat pengesahan dari Raja Salman.

Anonymous
Guest
Anonymous

Songlap 2.6 B melalak

Songlap 30 B bisu

Tajul
Guest
Tajul

Kepada mak enon 0525,

Mcm nk gila kau kopipes ayat yg sama bebanyak kali

Tapi kat situlah bodohnya kau

Sbb bila kau berulangkali sebut "Songlap 2.6 B.."

Maknanya kau selaku balaci najip dah MENGESAHKAN bahawa bos takut Bini kau tu mmg ada songlap itu Wang

Makin Susah hati le najip dek kau

Pendedak yg dia ternak dok bahan dia balik

Anonymous
Guest
Anonymous

Apabila Mukhriz Tidak Faham Erti Kunjungan PersahabatanSememangnya agak sedikit melucukan apabila melihat cara Timbalan Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), Datuk Seri Mukhriz Mahathir yang amat berharap, kunjungan Raja Salman Abdulaziz Al Saud ke Malaysia, dapat merungkaikan isu derma RM 2.6 bilion yang diterima oleh Datuk Seri Mohd Najib sehingga pernah mengoyangkan kestabilan politik negara pada tahun 2015. Beliau berkata, lawatan itu diharap dapat merungkai persoalan melibatkan wang derma RM 2.6 bilion melibatkan 1MDB, namun pada masa yang sama, beliau bimbang lawatan itu akan disalahguna oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak untuk mengaburi dakwaan yang menjadi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Menteri luar arab saudi tidak pernah mengesahkan bahawa raja arab bagi derma rm2.6b. Dia cakap english, kalau tak paham english, tak payah tunjuk pandai

Anonymous
Guest
Anonymous

Raja Salman datang untuk lawatan rasmi. Bukan datang untuk sahkan derma 2.6b. Tu sebab tak ada apa2 pengesahan rasmi.

Sama macam Obama. Main golf, selfie, makan sama tapi bila time lapuran siasatan DOJ keluar, Obama tak bantah langsung. Padan muka!

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Dak aihhhh…raja arab tu kali datang untuk hantar minyak dhob kat najib

Anonymous
Guest
Anonymous

Songlap 2.6 B melalak

Songlap 30 B bisu

SUHARLI MASROP
Guest
SUHARLI MASROP

Apalah susah sangat nak teeima petunnuk ni…. galap sangat hati…. bersyukurlah pemimpin kita tidak menipu duit ramyat…. ni makin cuba nak kita percaya cakap2 korang yang dah tettelah halkum.

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Halkum anak pak masrop ada tetel ker

Tajul
Guest
Tajul

Petunnuk?

Sah tgk mabok

Tenuk pulak yg kau nk jaga suhaili oi

Tu panda Rosmah sapa nk jaga

Anonymous
Guest
Anonymous

Panas ke ? bila PM Akrab Dengan Raja Salman?Apabila ada fakta dan kebenaran berkaitan hubungan kita dengan Arab Saudi yang kukuh, para pemimpin pembangkang nafikan dengan sedaya-upaya mereka serta menuduh pemimpin kita mereka cerita dan menipu di sini sana. Tatkala kebenaran sudah di depan mata, maka bukan mahu sedar diri tapi menyindir pula. Bukan hendak bersyukur apabila Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak diterima baik oleh Kerajaan Diraja Arab Saudi tetapi mengeji pula hubungan akrab Malaysia dengan negara yang menjadi lokasi Tanah Suci Makkah itu. Ahli Parlimen PAN-Kuala Terengganu Raja Kamarul Bahrin Raja Ahmad melalui portal Malaysiakini menyatakan rasa… Read more »

Tajul
Guest
Tajul

Ulasan taraf jamban

Tak ada fakta semua auta

Scroll je ke bawah xyh baca

SUHARLI MASROP
Guest
SUHARLI MASROP

Dah kecutlah tu….kecut sebab bulan ni sure elaun kena slash…. kebenaran dah depan mata…. itu pasal kami menulis dihujung … kasi hangpa lemak dulu. Sekarang patahkanlah fakta2 kami

P/s kami tu bukan bermaksud kami dari satu pasukan ya…. kami adalah penulis2 bebas yang gak kenal mahupun bertemu muka yang melakukan kerja amal tanpa sebarang bayaran…. Lillahitaala. Kami hanya mahu menyampaikan kebenaran.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kebenaran? Lillahitaala? Hmmm..bunyi hebat tapi aku tak percaya..setakat ckp semua org boleh ckp ye tak?kebenaran yg mcmana? Kebenaran yg benar atau kebenaran daripada pandangan kamu..kalo kebenaran itu dari kamu siapakah yg membenarkannya..adakah kamu pasti kamu dijalan yg benar? Sekiranya pun kamu yakin kamu benar belum pasti kamu benar..
Salam..

Tajul
Guest
Tajul

Kebenaran dek suhaili tu pada Siapa yg bagi dedak

Macam anjing kurap kebulor

Suap taik pun dia boleh bersumpah setia

Anonymous
Guest
Anonymous

Mengambil contoh laporan dari The Four Corners yang mengesahkan bahawa apa yang dipertahankan Perdana Menteri berkenaan isu pemindahan dana wang tunai asing ke dalam akaun peribadinya pada 2013 dan apa sahaja hasil siasatan lengkap telah mengesahkan dana berkenaan adalah sumbangan dari keluarga DiRaja Arab Saudi. Salah sebuah agensi berita Australia yang sebelum ini pernah menimbulkan kontroversi di Malaysia, Australian Broadcasting Corporation (ABC) telah menyiarkan hasil pemeriksaan forensik ke atas setiap pemindahan dan transaksi melibatkan wang berkenaan. Menurut ABC, mereka mengakui terdapat sedikit kekeliruan dalam laporan mereka sebelum ini dan kini, mereka yakin wang berkenaan memang dari keluarga DiRaja Arab Saudi.… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Media mana confirm derma? Boleh bagi link? Tak payah buat lawak laaa….

Anonymous
Guest
Anonymous

Media asing pok hang akui dema arab?? Habis buat apa US bekukan aset anak tiri MO1? Siap hire lawyer tolong minta lepaskan harta yang disita. Kepala taik pok hang!!
Nak menipu tak kena tempat, sama la macam lanun tua tu.

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Harakah..

Anonymous
Guest
Anonymous

Bukan media asing tapi makhluk asing (Toyol)…kihkihkih

Anonymous
Guest
Anonymous

Songlap 2.6 B melalak

Songlap 30 B bisu

Tajul
Guest
Tajul

Kepada mak enon 0523,

Mcm nk gila kau kopipes ayat yg sama bebanyak kali

Tapi kat situlah bodohnya kau

Sbb bila kau berulangkali sebut "Songlap 2.6 B.."

Maknanya kau selaku balaci najip dah MENGESAHKAN bahawa bos takut Bini kau tu mmg ada songlap itu Wang

Makin Susah hati le najip dek kau

Pendedak yg dia ternak dok bahan dia balik

Anonymous
Guest
Anonymous

Media Asing Sudah Mula Perakui Dana RM 2.6b Datangnya Dari Arab SaudiSelama hampir 18 bulan sejak Sarawak Report, The Wall Street Journal, Washington Post, The Edge, portal Malaysian Insider dan Malaysia kini melaporkan, terdapat unsur yang mencurigakan terhadap dana RM 2.6 bilion yang telah dimasukkan terus kedalam akaun peribadi Datuk Seri Mohd Najib. Sepanjang tempoh itu jugalah Datuk Seri Mohd Najib bersabar dengan pelbagai tuduhan dan fitnah yang dilemparkan keatasnya. Bayangkan, pelbagai andaian kosong, palsu dan fitnah dicipta oleh para musuh politiknya termasuklah bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad hanya mengambil cerita palsu dari akhbar dan portal berita yang… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

taik palat hang

Anonymous
Guest
Anonymous

Media asing pok hang akui dema arab?? Habis buat apa US bekukan aset anak tiri MO1? Siap hire lawyer tolong minta lepaskan harta yang disita. Kepala taik pok hang!! Syok sendiri sama macam lanun tua tu.

Tajul
Guest
Tajul

Media asing mana yg kata mcmtu tu lahanat?

Kalau tivi tige suku tu pecaya la aku

Anonymous
Guest
Anonymous

Aku ingat bukan media asing tapi media makhluk asing…sabar ke bodoh sibijan tu?..kalo org wat cite palsu mencemar nama dan integriti kamu sbg pm..saman je la…kenapa dibiarkan..ini melibatkan maruah diri..atau memang kamu takde maruah?kihkihkih

Anonymous
Guest
Anonymous

geng dedak x sedar ka yg kes bijan x penah penah settel di court malaysia?
bijan kena bersihkan nama di court bkn belen aska 6.6 mkn dedak.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ooooohhh…barulah aku tahu…

Kalau nak halalkan kerja2 busuk pemimpin…jemput je pemimpin negara lain datang melawat negara ini..itu kira settle lah tu kononnya..

Sehinggakan seorang bertaraf assoc prof pun boleh cakap macam tu? May someone check the profs' qualification?

Dia lupa ke pasal evidence based facts?

Even diagnosis perubatan terhadap pesakit pun dilakukan secara evidence based…boleh ke beri diagnosis dan rawatan semata2 apabila pengarah kesihatan buat lawatan ke hosp? Sedangkan all investigations dan examinations yang dilakukan oleh doktor2 lain, siap ada rekod bertulis lagi, diabaikan begitu saja?

Fikir2kan…

Anonymous
Guest
Anonymous

Ada makhluk siap beri alasan, si pengarah kesihatan boleh je tolak jemputan melawat ke hosp tersebut sebab tak ngam dengan pengarah hosp berkenaan…ada kes kononnya..

Makhluk tersebut lupa ke tugas pengarah kesihatan meliputi semuanya..dia pun kena melawat hosp lain juga. Tambahan pula, pengarah kesihatan tak terlibat pun dengan pengarah hosp yg tak betul tu..so?

Bila pengarah kesihatan datang melawat, maka pengarah hosp yang tak betul disahkan betul la ye?

Begitu rupanya kualiti pemikiran makhluk2 tu ye…

Baru aku faham….

SUHARLI MASROP
Guest
SUHARLI MASROP

Ini bukan isu fitnah… tp iau tak ngam. Kalau pengarah hospital fitnah pengarah keaihatan kau fasa pengarah hoapotal tu ada kat situ lagi tak?…. pendapat aku pengarah hospital tu sah jadi pengarah klinik satu malaysia plak kalaupun bukan hospital gila.

Anonymous
Guest
Anonymous

Suhaili ni jantan ke betina? Atau dua makhluk dua alam?

Tajul
Guest
Tajul

Dah la 2 Alam, kaki mabok lak tu

Anonymous
Guest
Anonymous

bodoh betul compare 30b 10tahun dulu dengan 2.6b yg belaku sekarang. Tun M pun dah bagi greenlight untuk siasat. so apa lagi siasat laaaaa!!

And must be fair, siasat jugak 2.6B!! KES TAK SELESAI, tuduhan DOJ tak jawab, asset anak tiri tak jawab? asset cina gemok tak jawab? let's be fair. Semua happy.

Anonymous
Guest
Anonymous

Songlap 2.6 B melalak

Songlap 30 B bisu

SUHARLI MASROP
Guest
SUHARLI MASROP

Inilahbkelompok manusia yang tidak malu meraikan fitnah dan teris sanggup bekerjasama dengan penabur dan pembuat fitnah. Kalau kamu sudah seronok bermain fitnah jangan cuba hendak menyamakan orang lain untuk sama2 berkiblatkan fitnah. Kisah 1MdB dan derma RM2.6b sudah menjadi lauk harian sebagai cerita2 yang Tun sensiri kata orang sebut. Kita fikir logik….jika RM2.6 bilkion sebagai derma adalah sesuatu pembohongan… maka secara tidak langsunv ianya adalah satu fitnah besar oleh Najib keatas batang tubuh Raja Salman mahupun kerabat Baginda. Dan sebagai kenamaan besar tanah ARAB ditambah sebagai penjaga dua tanah haram… adakah baginda tidak tersentuh hati dan tawar hati untuk melayan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Duduk la kau bersenang hati dalam kebodohan dan bangang seumur hidup. Dahla bodoh mata pula buta.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kau tak tanya pada Raja Salman kenapa Putera Turki kena buang jawatan?
Rugi yooo….

Anonymous
Guest
Anonymous

Alahai apalah bangang ko ni..yg jubby pecat peguam negara , berhentikan tansri zeti tu ape citer? ko ingat kitorang ni bangang cam ko..sudah sudah letu..otak penuh ngan najis semah badak

SUHARLI MASROP
Guest
SUHARLI MASROP

Kamu yang bodoh…duduk bertenang dan fahami logik…. tanya pada siri sendiri… kenapa Raja Salman tidak menolak Najib kalau betul najip berbohong dan guna nama baginda. Akai ada ka?

Tajul
Guest
Tajul

Si suhaili yg dh xlaku kat blog lain skg mengendeng2 kat blog ni

Sendiri tarak akai purak2 tanya akai org

Najip bukannya curik duit Arab tu

Najip curik duit rakyat Malaysia

Peduli setan raja Arab tu bab najip guna nama dia

Oh.. Kau ni bangla gamaknya

Patutla tak heran duit rakyat kena kebas ekonomi Malaysia makin jahanam

Awak sini mari mau kirija saja

Anonymous
Guest
Anonymous

Lojik apa benda bangang suharli dedakian..kalu jibby takut apasal dia bubarkan task force 1mdb tu. Napa buang ghani patail..napa pecat zeti? nape pecat tan sry muhyidin..lojik kepala hotak ko..dasar bodoh tujuh keturunan

Anonymous
Guest
Anonymous

Lagi satu suharli yg bangang nak mampos..nape jibby senyap bila DOJ america bekukan aset? sape MO1? bodohlah ko ni

Anonymous
Guest
Anonymous

Last sekali suharli yg makan dedak semah badak.. nape sprm dirombak? bkn sebab jibby takut?

Anonymous
Guest
Anonymous

Suharli aka barbi.. alasan ko jibby x bersalah just sebab raja salman datang melawat? So kalo ada orang langgar ko sampai mati pastu datang lawat mayat ko tu..kiranye orang tu x bersalah la?bodoh gila ko ni

Anonymous
Guest
Anonymous

Suharli masrop. Klu ko berakai sgt. Mn dokumen duit 2.6bil tu dtg? Xkanla 2.6bil tu ltak dlm beg kot bg cash..akai mn akai? King salman tu dtg nk bisnes..ekonomi depa dh truk. rege minyak mrudum. Ak bg contoh snang ja. Ak ni slah sorg jiran hang tp hang curi duit cik timah sblah rumah. Lpas tu hang kata duit hang dpt tu ak bg. Skali mak hang nk mnikah lg..jmput ak kenduri.. ak dtg umah hang. Adkah dhn kdtgn ak ke kenduri rumah hang tu brmakna ak sahkn duit tu duit ak kasi? Akai ada akai??

Anonymous
Guest
Anonymous

Lojik ape suharli aka pendedak tegar? ci citer yg aku tau GSt yg naikkan harga barang. Ringgit makin turun. minyak mahal..tu yg lojik.. Yg tak lojik nape jibby masih x malu xnk resign

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Nak buat mcm mana dah pak masrop tak hantar anak dia pi sekolah dulu ni

Anonymous
Guest
Anonymous

Bahalol gampang, mana ada najib terang2 sebut 2.6b tu dari Raja Salman?

Bila yang najib sebut nama Raja Salman? Najib kata derma dari kerabat arab (arab royalty) saja.

Apa bangang tahap gaban kau anak masrop!! Tak sekali Najib sebut nama Raja Salman.

Nak klentong pun biarla cerdik siket woi. Bahalol bangang gampang!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Sambungan.

Banyak sangat makan dedak cap badak tu yang jadi gampang tu.

SUHARLI MASROP
Guest
SUHARLI MASROP

Vangang pun umat…. kan aku ada sebut batang tubuh baginda atau kerbatnya pun…. satu lagi bila plak harta najib yg kena beku… wat ler najib nak nyibuk… satu lagi… lupalah ni duit 2myb tu bank negara sensiei aware tentang urusan transaksinya…. dokumen masuk dan keluar swmula….. kemana hala tujunya dan faktanya.Dahlah tak payah ambil gahu apa yg aku cakap…. Tajojol pun dah kata aku tak laku kat blog lain…. yg aku heran dahlah tak laku tapi tajojol masih ambil peduli tjlisan aku…. nilah strategi red bean army… hantan kasi lembik… tanpa menyedari yg mereka sebenarnya aemakin gentar…. itu pasal ganyang… Read more »

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Knp anak pak masrop tertelan tahi hidung ker

Anonymous
Guest
Anonymous

Suhaili yg bengong..isu ulang kepala otak ko..selagi isu 1mdb tu x selesai sampsi bila pun relevan…let say ko kena langgar sampai mati..benda tu masih jd kes jenayah..kurangkn ler mkn dedak tu suharli

Anonymous
Guest
Anonymous

Woi anak masrop!
Gentar dengan kau??
Kirim salam banyak2 dengan badak.
Gampang!!
Khaakktuiiiii!!!

Tajul
Guest
Tajul

Suhaili ni taip komen pun besepah typo

Taip komen sambil bantai carlsberg ke?

Tu je la level balaci najip

Patutle najip Susah nak tido malam

Anonymous
Guest
Anonymous

Lerrr… bukan ke raja arab saudi tu singgah sebab nak terima anugerah aje kee.. ada la beberapa anugerah… dia pun malas nak layan kalau jibauk-jibauk najib sendiri yang tanya pasal 2.6b tu… bukan ada kena mengena dengan raja arab saudi tu punnn…. jibauk-jibauk bijan ni je yang perasan….

Ahjamal
Guest
Ahjamal

Perlu tanya penasehat Toh Hadi, mukin Toh Hadi lebeh pintar
dng 4 saksi yg puas makan dedak.

Anonymous
Guest
Anonymous

Pensyarah goblok saja yang boleh buat andaian begitu.

Tajul
Guest
Tajul

Tu pensyarah yg malas nak buat thesis, journal & article lg la tu

Nak try naik ikut line politik pulak

Ikut najip senang – jadi bodoh je

Kalau jd super bodoh maka yg itula najip buat menteri

Anonymous
Guest
Anonymous

gi tgk dia punya kapakauan..x de kena mengena langsung dengan ekonomi, politi etc..hanya tahu bising cam kambing aje..professor serba tau ..kah..kah..kah..kah..? tgk aje lah cv dia pun bleh tahu bila dia bukan pakau pun dalam bidang tu..? so yg boleh dia ckp hanyalah andaian yang tidak ada dapatan empirikal untuk sahkan? andaian…kambing aku blh boleh cam tu???

Anonymous
Guest
Anonymous

Sejumlah AS$7 bilion (RM31 bilion) bakal dijana menerusi kerjasama antara Saudi Aram­co dengan Petronas sebagai rakan pelaburan dalam projek Kompleks Bersepadu Penapisan Minyak dan Petrokimia (RAPID) di Pengerang, Johor.Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, rundi­ngan berhubung perkara itu telah dimuktamadkan pada pagi ini sekali gus disifatkan antara keputusan terbesar dicapai dalam lawatan Raja Arab Saudi, Raja Salman Abdulaziz Al-Saud ke Malaysia.Katanya, syarikat Arab Saudi itu bakal menjadi pelabur tunggal terbesar dalam projek tersebut.Jelas terbukti betapa besarnya kepercayaan Raja Salman terhadap kepimpinan Najib, bukan setakat 2.6 Bilion yang mereka boleh salurkan…., malah jumlahnya kini dah mencecah 31 Bilion !!… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 20.46,
Tak ada siapa dikalangan TDM yang nak demam , ini pelaburan biasa dan lebih menguntungkan Si pak arab tu dia kontrol projek tapis minyak ..malaysia untung juga dengan komisen sah masuk Akaun Rosmah ha ha ha ha ha macai najib mulut nganga ha ha ha.

Anonymous
Guest
Anonymous

20.46…Ekonomi arab saudi tenat. Mereka kena cari sumber pendapatan luar negara. Sebab tu raja salman kena ke luar negara cara peluang pelaburan. Kalau kau tak pernah baca berita ekonomi, tak payah nak tunjuk pandai.

Anonymous
Guest
Anonymous

Lagi satu hujah taik. Kesian aku tgk. Najib ni pun satu. Dah takdak org lain ka nk upah.

Tajul
Guest
Tajul

Buat 2305,

Xada org pandai yg nk keja utk org bodoh

Maka yg bodoh jualah yg diupah najip

Askar upahan bodoh dedak najip

Najip bodoh dek nasi kang****…

rahman jpc
Guest
rahman jpc

saya turut keliru. tak tahu sama ada mahu ketawa atau menangis.

nampak nya tahap mengampu sekarang tiada had tiada hari lagi.

sekarang professor. esok jgn heran jika 'ulama2 politik' akan megeluarkan tafsiran sendiri utk menghalalkan samunan, rompakan n curian scala 'massive'.

malu! malu! malu!, lucu! lucu! lucu!.

hidup melayu kleptokrat.

Anonymous
Guest
Anonymous

Hidup kleptokrat 30B !!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Betul tu tuan rahman. Raja salman bukan sahaja tidak mengesahkan derma 2.6b datang dari saudi, malah tidak langsung disentuh isu derma. Dia datang untuk cari pelaburan buat kepentingan negaranya. Di sini, yg tak paham ekonomi cuba berlagak pandai buat andaian bahawa derma terbukti wujud dengan kehadiran raja salman. Dia orang ingat kita semua ni macam budak felda kot

Tajul
Guest
Tajul

Budak felda pun dh celik pandai

Dia tu level jamal keranda je

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

SRP jer pun

john doe
Guest
john doe

Kejota lulusan Uni Malaya.

Bingai bukan semulajadi tapi pilihan sendiri apabila memilih dedak berbanding nasi.

Kesiaaan..

Anonymous
Guest
Anonymous

Bravo Tn shah..smoga terus sampaikan maklumat dengan berani&tepat..raja arab ni datang nak jual IPO aramco bukan pasal 2.6 billion tu..Pengampu/Penjilat najib jangan perasan laa..

Anonymous
Guest
Anonymous

Songlap 2.6B melalak

Songlap 30B bisu

Anonymous
Guest
Anonymous

2.6 B ada di AMBANK. 30B ada dimana? Cerita sat kat aku wahai simangkuk hayun.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ado di 488 syarikat.

Anonymous
Guest
Anonymous

21.21…kalau ada bukti, dah bagi kat sprm?

Tajul
Guest
Tajul

Kepada beruk 2047 & 2121,

Buktikan dulu 30B tu Tun yg kapor

Setakat menyalak macam anjing kena rogol kat sini baik tak payah

Dah la main nama anon je – telor dah Potong kasi anjing makan ke?

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Beruk tu baru dapat bunga

Anonymous
Guest
Anonymous

We have to write to the new pro chancelor uitm tan sri safri awang zaidel to call up this prof kangkong to teach him the difference between robbing and donation. If still vannit understand and ptefer to remain stupid……SACK HIM

Anonymous
Guest
Anonymous

Lebih malang lagi ialah, kebingaian puak2 yg tenggelam punca dan langsung tidak mengetahui, Arab Saudi dan rajanya telah menderma beratus-ratus bilion dolar Amerika untuk beberapa buah negara di dunia ini, sama ada bagi tujuan kemanusiaan, politik mahupun atas nama agama Islam. Bahkan Mukhriz Mahathir sebagai si Boboi yang sentiasa mengharapkan bantuan bapanya, seperti seolah-olah tidak tahu, bantuan daripada Arab Saudi pernah mencurah ke Malaysia terutama menerusi pembinaan infrastruktur termasuklah Lebuhraya Timur-Barat dan pelbagai infrastruktur lain sehinggalah dikhianati oleh bapanya menerusi Isu Tapak Berjaya Times Square! Maka tidak hairanlah mengapa dia terus meroyan dan meroyan walaupun dia sebenarnya telah dilanda sindrom… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Gila babi bodo taik punya hujah. Dengan hujah ni lagi aku benci najib. Macam taik. Nak bodohkan org melayu konon. Haram jadah punya UMNO. Makan duit haram tak habih2.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau ada bukti dah tentu 3 hari 3 malam masuk tv3

Tajul
Guest
Tajul

Derma ratus2 beliun?

Tambah sikit je lg jumlah tu nk cecah total bajet tahunan amerika

Nak kencing org bodoh bolehla

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 20:27,kau ni sedara prof tu ke..pi jahanamlah.

Anonymous
Guest
Anonymous

20.34, sakit ke atau bangang

Anonymous
Guest
Anonymous

profesor kangkong mentaliti cap ayam.. pemakan dedak murahan tu

Anonymous
Guest
Anonymous

When it concerns the Malay politicians in power, they have brought nothing but shame to the community these days. And now we are seeing with our naked eyes one more Malay academician bringing shame to the community for his inability or refusal to see the truth! In the first place, why resorting to the making of inferences out of the trip made by King Salman to Malaysia when easily he or his people can be asked straight away by our side whether or not the billions deposited in the thief's account were actually from his side? Shame, shame, shame. Malaysia… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Songlap 30B TAK malu

Songlap 2.6B malu

Anonymous
Guest
Anonymous

Siapa songlap rm30b? Pi la repot kat sprm kalu ada bukti, tak payah melalak kat sini.

Tajul
Guest
Tajul

Kpd anon 2043,

Buktikan dulu 30B tu Tun yg kapor

Setakat menyalak macam anjing kena rogol kat sini baik tak payah

Dah la main nama anon je – telor dah Potong kasi anjing makan ke?

Anonymous
Guest
Anonymous

Songlap 2.6 B melalak

Songlap 30 B bisu

Tajul
Guest
Tajul

Wow pukul 5 pagi dah buat keja

Patutlah.. Nak patuk dedak dulu sblm bekokok..

Anonymous
Guest
Anonymous

Well said bro 20:20,this stupid professor has not only shamed the uni but is foolishly trying to beg something from that SUPER MORON MO 1..whenever that chance come to you smack him with whatever you can!

Anonymous
Guest
Anonymous

Busuknya hati. Bau bangkai. Wlu dh diterang & dijelaskn, sumber yahudi tu jugak laa yg di ulang2. Sedangkn zaman bos dia mmerintah selama 22 taun aritu, sumber yahudi tu la dikutuk2 & dikeji2. Tp arini, tu la sumber talian hayat diaorg yg diangkat & diulang2. Org kampung bukan buta & bukan bodo utk menilai. Jgn jd munafik beb.

Anonymous
Guest
Anonymous

20.27,

Dengan nama Allah, aku cabar kamu APA YANG DAH DITERANG DAN APA DAH DIJELAS dengan sumber bukti.

Aku masih pegang pada maklumat dan informasi dari mahamah sibgapura, saman DoJ dan maklumat dari negara seiss.

Kalau kamu gagal, dengan nama Allah aku berani kata kan kamu pembohong, pengkhianat amanah dan pemungkir janji dengan Allah

john doe
Guest
john doe

S : SIAPA KATA LAWATAN RAJA SALMAN SUDAH MELENYAPKAN ISU WANG RM2,600 JUTA? J: Pendedaklah. S : sebab apa diorang cakap gitu? J : sebab diorang bingai tahap gaban. S : sebab apa diorang bingai? J : Sebab makan dedak lah jadi otak bertaraf lembu dan ayam. Daripada profesor bertaraf kangkung sampailah cybertrooper bertaraf terompah semua bingai. S : Tapi Raja Salman betul datang Malaysia kan? J : Dia datang Malaysia tak ada kena mengena dgn 2.6b tu. S : Tapi Arab Saudi kan banyak menderma dkt negara2 Islam, takkan ada masalah nak derma kat Najib kot? J : Sebab… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

depa dah mkn dedak bercampur bijan semah badak ..tu yg otak penuh najis.satu je soalan aku..ape ek faedah 1mdb..ada ke buat highway dari perlis sampai jb?

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Bro john doe

Kojola tu bukannya reti melayu pun..
Setakat nak jadi pencacai tukang angkat tahi najib mmg dia sanggup

Anonymous
Guest
Anonymous

Songlap 2.6 B melalak

Songlap 30 B bisu

john doe
Guest
john doe

Ngaku pun yg 2.6b tu songlap. Siap masuk akaun peribadi lagi.

Yg 30B tu bukan songlap, itu kerugian perniagaan forex.

Makan dedak tu yg tak leh faham tu.

Kesiaaaan..

Anonymous
Guest
Anonymous

dia dengar cakap nenek dia kot… nenek dia mana tahu pasal forex nie…

woi… nenek ko pandai buat karipap tak… klu pandai ak nak order… baik ko meniaga karipap la, daripada ko makan duit dedak…

Anonymous
Guest
Anonymous

Ulasan yang amat tepat dan berbisa…..syabas Tuan Shah anda seorang yang berani dan ikhlas dalam perjuangan. Semuga usaha murni Tuan diberkati ALLAH.

Anonymous
Guest
Anonymous

terima kasih tuan shah kerana tak jemu2 menerangkan dgn jelas berfakta berkenaan klepto najib.
aku yg biasa2 ni pun rajin membaca mencari info berkenaan 1mdb di pelbagai blog
tapi malangnya prof kangkung tu bagaikan lgsung tak menyelidik dan terus membuat kenyataan bangang begitu
sapa kenal dia?
kalau anda bekas pelajar dia sila double check apa yg anda pelajari

Malaysiabaru
Guest
Malaysiabaru

DEFISIT SAUDI 300% BANDING IRAN YG HANYA 4.3%

SAUDI WAHABI GILABABEE DAN MALAYSIAL.KLEPTOJRAT TAK RETI URUS EKONOMI

Saudi merangkak ke malaysiaL minta sedekah pula dari Najib.!!!?

Elok la tu korang main pusing rembat duit sam sama penyamyun

Anonymous
Guest
Anonymous

To all najib paid writers, continue writing rubbish.

To assoc prof hanafiah, i am ashamed of my alma mater, uitm. Thank God, during RIDA's time, we never had such a stupid malay prof.

A prof who cannot distinguish between clear cut theft and bullshitting donation must be a goon, who bought his certificates to be a dumb. Once the dusts have setled, i will pee on his pic wherever i can find. If he ever comes to our location, i make sure that i smack his face with rotten eggs…jangan bodohkan anak2 dan cucu cicit kami prof kangkung

Anonymous
Guest
Anonymous

Songlap 2.6 B melalak

Songlap 30 B bisu

Anonymous
Guest
Anonymous

Songlap 2.6 B ( masuk akaun sendiri by MO1
Songlap 30 B ?????…commonlah

Anonymous
Guest
Anonymous

Hidup kleptokrat 30 B

Anonymous
Guest
Anonymous

Tuang Punasihat n MO1, bila nak saman SARAWAK REPORT???

Hari ni dah hari Rabu!!!

Numero Quarto
Guest
Numero Quarto

30B bkn songlap,bkn rembat.. tapi rugi meniaga..

Anonymous
Guest
Anonymous

Patut pun ramai org beranggapan terlalu ramai Profesor Kangkung di Malaysia.
Sudah timbul rupanya seorang profesor kangkung memperkenal diri. Buat malu universiti.
Unknown dimana kamu? Tak mahu jadi profesor ke? Pandai mengarang cerpin berjelala, tak tahu mana tajuk cerita mana isi. Nak bodek bos tanpa fakta. Barangkali buat tesis BA cara nak tanam 'POKOK TAUGEH'. Pensyarah pun kesian ditolong 'push up' subject tersebut. Dapat lah BA.(sastera melayu)….he…he..
Ada faham unknown?
Kamu lah yg beria mengatakan kedatangan Raja Saudi membuktikan duit rm2.6b derma dari Tok Seh arab.
Dan profesor nak cari nama itu pun tumpang sekaki.
Sekarang apa hal?

Anonymous
Guest
Anonymous

Professor2 lain tak nak turut serta bukak mulut ka? Kalau ada yg berhajat nak buat gitu, saya nak bagi nasihat percuma, free tanpa syarat dan terma…just remember that…. stupidity is best concealed with a shut mouth. Thank you.

Salwah Abdat
Guest
Salwah Abdat

Professor ting-tong ini pun sudah masuk $$$

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Professor daripada universiti mana tu?

Mali Muyung
Guest
Mali Muyung

The problem with Najib bro,he assumes Malaysians r as stupid as him.
Simple logic: the issue involved a Saudi Prince, u think the Monarch will just keep quiet? I am certain the King has been properly n duly briefed.

Anonymous
Guest
Anonymous

PROFESSOR? This professor must me "the mad professor" in Back to the future movie.. Malanglah sapa-sapa jadi anak murid prof ni…. TQ-Ancient Mariner

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa kena mengena Raja Salman datang malaysia dengan pembuktian dapat derma dari raja arab? Macam takde sangkut paut pun?

Raja salman lawant indonesia..maknanya jokowi pun dapat derma 2.6B ya?

Mohon pencerahan dari ahli umno untuk tunjukkan perkara ini saling bersangkut paut.

lebaimodern
Guest
lebaimodern

Mudah ketika bercakap, akan tetapi amat payah hendak kotakan percakapan yang dicakapkan, malah ia menjadi indah kabar dari rupa sahaja. Mengapa? Masakan tidak. Menghapuskan tol hanya slongan DAP atau slogan pakatan harapan untuk meraih sokongan rakyat.percayalah. tidak lebih daripada itu. Cuba anda bayangkan. Jika mahu menghapuskan tol bukan slogan, macam mana tol jambatan pulau Pinang masih kekal. Inilah bukti bahawa menghapuskan tol yang dijaja oleh DAP dan parti pembangkan hanya slogan sahaja. Percayalah. Tidak lebih daripada. Kalau ia bukan slogan, hapuslah tol jambatan pulau Pinang dahulu macam Pas Terengganu menghapuskan tol jambatan sultan Mahmud serta merta sebaik sahaja diisytihar menang… Read more »