SEMUANYA SALAH LIM KIT SIANG?

Semua isu-isu yang timbul sejak Dato’ Seri Najib menjadi Perdana Menteri dan Menteri Kewangan tidak melibatkan Lim Kit Siang. 
Apakah isu-isu tersebut? 
1. Lim Kit Siang tidak mencadang atau menyokong pengenalan GST yang membebankan rakyat jelata.


2. Lim Kit Siang tidak mencadang atau menyokong keputusan menghapuskan subsidi sehingga naik harga barang dan toll.


3. Lim Kit Siang tidak mencadang atau menyokong kenaikan harga minyak petrol dan diesel.


4. Lim Kit Siang tidak pernah bersetuju untuk menggunakan wang KWAP untuk melabur dalam perniagaan atau perusahaan yang tidak menguntungkan.


5. Lim Kit Siang tidak pernah dirundingi untuk menukar surat hak-milik tanah peneroka Felda yang sangat bernilai dan tidak turun harganya dengan sijil saham yang tidak menentu harganya dan kini harga sahamnya merudum turun kerana dilanda kerugian.


6. Lim Kit Siang tidak pernah menjadi perajurit dalam angkatan tentera dan tidak tahu menahu mengenai Lembaga Tabung Angkatan Tentera; beliau tidak terlibat dalam keputusan menggunakan wang tabung LTAT untuk membiayai projek yang tidak menguntungkan. 


7. Lim Kit Siang tidak pernah pinjam duit Mara untuk berniaga atau sebagai biasiswa waktu beliau belajar; beliau juga tidak pernah merestui penyelewengan yang kini dikatakan berlaku dalam MARA.


8. Lim Kit Siang belum memeluk ugama Islam dan beliau tidak pun tahu mengenai salahguna wang Lembaga Urusan dan Tabung Haji untuk pelaburan yang merugikan. 


9. Lim Kit Siang, kerana belum memeluk ugama Islam, tidak pernah membayar zakat itulah sebabnya dia tidak tahu bahawa pejabat ugama mengadakan lawatan ke Paris sebagai salah satu acara dalam ‘Kursus Pernikahan’.


10. Lim Kit Siang bukan seorang Melayu/Bumiputera dan dia tidak merasa penderitaan, dan bukan sebab kepada penderitaan, maka biasiswa anak-anak Melayu dikurangkan jumlahnya oleh kerajaan. 


11. Bukan Lim Kit Siang yang menamatkan khidmat Peguam Negara.


12. Bukan Lim Kit Siang yang menukar pegawai MACC kerana menyelidiki kes yang melibatkannya.


13. Bukan Lim Kit Siang yang mencadangkan dikenakan label OSA atas semua hasil penyelidikan atas sebarang salahlaku dalam apa jua syarikat, badan dan agensi kerajaan.


14. Bukan Lim Kit Siang yang menghalang Bank Negara Malaysia dari mengambil tindakan atas penyelewengan dalam institusi kewangan  dalam dan luar negara.


15. Bukan Lim Kit Siang yang mencadang untuk membeli kapal selam Scorpine; dan bukan dia yang suruh Sirul dan rakannya untuk membunuh Altantuya.


16. Bukan Lim Kit Siang yang suruh SPRM untuk menyelidik dan tangkap perasuah-perasuah kecil supaya perasuah yang lebih hebat kelihatan tidak rasuah.


17. Bukan Lim Kit Siang yang mengarah media perdana supaya setiap hari mengutuk Tun Dr. Mahathir walaupun beliaulah yang telah mengharumkan negara Malaysia di zaman pemerintahannya selama 22 tahun menjadi Perdana Menteri.


18. Lim Kit Siang tidak pernah terbabit dalam sebarang skandal seks.


19. Lim Kit Siang tidak pernah terlibat dalam sebarang skandal kewangan. 


20. Lim Kit Siang tidak menjadi pengeluar filem lucah di Hollywood dengan memakan belanja wang yang disalurkan dari syarikat milik negara.


21. Lim Kit Siang tidak pernah melabur wang negara yang dicurinya di Singapura, Hongkong, New Zealand, Switzerland, United Kingdom, Amerika Syarikat dan namanya tidak pernah disebut sebagai penjenayah dalam mana jua mahkamah didunia. 


22. Lim Kit Siang tidak pernah merancang untuk membawa 1.5 juta rakyat dari Bangladesh sehingga rakyat Bangladesh melebihi jumlah rakyat keturunan India yang ada dalam negara sekarang ini.


23. Lim Kit Siang juga bukan perancang untuk membenarkan ratusan ribu Cina dari negara Komunis China untuk membeli harta milik tetap (freehold) dan tinggal di negara ini.


24. Lim Kit Siang juga tidak boleh disalahkan jika harta-harta yang sangat bernilai seperti Lapangan Terbang Sungai Besi dijual kepada syarikat dari negara Komunis China.


25. Lim Kit Siang tidak boleh disalahkan jika kos pembangunan satu-satu projek, seperti keretapi di Pantai Timur dinaikkan harganya sehingga Negara terhutang sejumlah yang sukar untuk dibayar dari hasil projek berkenaan.


26. Lim Kit Siang menyokong RUKUNEGARA dan tidak pernah menentangnya.


27. Lim Kit Siang menyokong dan tidak pernah menentang PERLEMBAGAAN. Justeru itu, Lim Kit Siang turut mendaulatkan RAJA-RAJA MELAYU, Lim Kit Siang menyokong BAHASA MELAYU SEBAGAI BAHASA KEBANGSAAN. Lim Kit Siang menyokong ISLAM MENJADI UGAMA PERSEKUTUAN. Lim Kit Siang menyokong HAK ISTIMEWA ORANG-ORANG MELAYU DAN BUMIPUTERA, walaupun Lim Kit Siang tidak menegur apabila Hak Istimewa ini tidak dinikmati secara keseluruhan bangsa Melayu/Bumiputera.


28. Lim Kit Siang menyokong serampang dua mata DASAR EKONOMI BARU iaitu untuk MEMBASMI KEMISKINAN dan MENYUSUN SEMULA MASYARAKAT, tetapi Lim Kit Siang menegur apabila terlalu ramai orang Melayu dan kaum-kaum lain yang masih ramai kekal miskin dan Lim Kit Siang juga menegur apabila peroses menyusun semula masyarakat tidak mencapai matlamat kerana cara pelaksanaannya. 


29. Lim Kit Siang tidak bertanggungjawab, malah tidak tahu menahu mengenai penubuhan 1MDB; tidak pernah menjadi penasihat atau ahli lembaga pengarah, pegawai atau pekerjaa di 1MDB. 


Oleh itu, patutkah Datuk Zaid Ibrahim untuk takut berkawan dengan DAP dan berjuang menentang rasuah dan ketidakadilan bersama mereka? 


Alangkah baiknya jika ramai pemimpin Melayu seperti LIM KIT SIANG.


Salahkah Tun Dr. Mahathir Mohamad untuk bergabung tenaga dengan Lim Kit Siang, dan mereka yang sejenis sikap dengannya,  untuk sama-sama menentang penyelewengan, rasuah dan pengkhianatan kepada negara?


Salahkah Tun Dr. Mahathir Mohamad untuk membetulkan kesilapannya kerana telah salah menanam budi dan memilih pengganti2nya yang beliau tidak sangka menjadikan negara dipandang hina seperti sekarang dan rakyat jelata menderita kerana beban hutang negara yang bertimbun dan tidak mungkin selesai dibayar oleh anak, cucu dan cicit kita semua.  
(Artikel diatas adalah sebahagian tulisan terbaru Tan Sri Sanusi Junid yang dipetik daripada blognya, sanusijunid.blogspot.com – SH 18/02/2017)
Kongsikan artikel ini
Updated: 26 March 2019 — 1:45 pm

118
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
Jesica LiemAnonymousSalwah Abdatdiny yusofZack Armstrong Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
DewaDomino QQ
Guest
DewaDomino QQ

DewaDominoQQ mengajak anda mendapatkan PENGHASILAN TAMBAHAN Dengan bermain game online seru dan berpenghasilan sampai puluhan juta perhari, hanya dengan minimal Rp 15.000,- anda sudah bisa bermain 7 games dengan 1 id, hanya di DewaDominoQQ Agen Poker Online Terpercaya di Indonesia– Permainannya antara lain:– Bandar poker– DominoQQ– AduQ– Poker – BandarQ– Capsa Susun– Bandar Sakong– Bandar66 NEW HOT PROMO DARI DEWADOMINOQQ untuk para member kami : * Bonus Referral 20% Seumur Hidup* Bonus Turnover 0,5% Untuk info contact dan customer service kami DewaDominoQQ , Anda bisa menghubungi kami di :BBM : 2B5E9CDBFacebook : dewadominoqqTwitter : dewadominoqqWhatsapp : +85593827759YM : [email protected] Untuk… Read more »

Adriana Wong
Guest
Adriana Wong

Numpang izin promo ya kk / cc admin ^^

Ayo mari sini join dan daftarkan diri anda bersama kami BandarJudiQQ, Situs Poker dan Domino Terhebat
BandarJudiQQ →→ https://goo.gl/2evniu

Minimal Deposit & Withdraw IDR 15.000
Bonus TurnOver 0.3 % – 0.5 %
Bonus Referral 20 %
Dan mainkan ke 7 Game Hanya dengan 1 ID

Tunggu apalagi ayo segera join BandarJudiQQ
Register : https://goo.gl/fqE356

Kunjungi juga fanpage kami yahh https://goo.gl/QAZniQ

Bila anda mempunyai pertanyaan langsung saja hubungi kami via :
LiveChat : https://goo.gl/noSSC9
BBM : 336057ED
YM : [email protected]
Twitter :@bandarjudiqq

linda agustina
Guest
linda agustina

Numpang Promo ya kakak-kakak ^_^

Segera gabung di DewaDominoqq , Agen Poker dan Domino Terbesar se-Indonesia
100% FairPlay!!

DewaDominoQQ >> https://goo.gl/mFX8Bc

Minimal Deposit & Withdraw IDR 15.000
Bonus TurnOver 0.5 % Setiap Hari
Bonus Referral 20 % Seumur Hidup
Akses ke 7 Game Hanya dengan 1 ID

Tunggu apalagi ayo segera join DewaDominoQQ
Register : https://goo.gl/UNouGB

Ayo dicoba juga Game kami yang lain :
** Fish Hunter **
** Sabung Ayam **

Bila anda mempunyai pertanyaan langsung saja hubungi kami via :
LiveChat : https://goo.gl/7iitCO
LINE : dewadominoqq
BBM : 2B5E9CDB
WhatsApp : +85593827759
YM : [email protected]
Twitter : @dewadominoqq
Fanpage : https://goo.gl/H515Qd

Jesica Liem
Guest
Jesica Liem

Halo, MandiriQQ Mempunyai Sesuatu Yang Menarik Nih!Untuk Kalian Pecinta Poker & Domino Online Se Indonesia 7 PERMAINAN YANG DI HADIRKAN MANDIRIQQNEW GAME BANDAR SAKONG!! FISH HUNTER!! SABUNG AYAM LIVE ONLINE!!Link Alternatif MandiriQQ:-http://bit.ly/2abCJya Nikmati kelebihan-kelebihan bermain bersama kami di MandiriQQ: http://bit.ly/2abCJya– Semua Bank Online 24 Jam (Kecuali BCA & CIMB NIAGA)– Layanan LiveChat & BBM Fast Respon– Proses Deposit & Withdraw 1-3 Menit (Keadaan Bank Normal)– Minimal Deposit Terjangkau Rp 20rb– Total Bonus Jackpot Hingga Ratusan Juta Rupiah! Promo-Promo Menarik MandiriQQ:– Bonus Cashback –> 0,5% (Tanpa Syarat & Tanpa Minimal Taruhan)– Bonus Referensi –> 10% + 10% (Bonus Tanpa Bermain &… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Ha ha ha. Kemalangan yg mengorbankan 8 remaja di JB hari tu pun salah Lim Kit Siang dan DAP dan Amanah, kerana dikatakan pemandu kereta yg terlibat tu berbangsa cina yg kononnya semua cina sokong DAP. Itulah orang melayu tak pernah menyalahkan diri sendiri, yg merasakan ianya bangsa terpilih seperti yahudi yg mengaku bangsa yg terpilih.

Anonymous
Guest
Anonymous

“PEMBANGKANG DIANGGAP SUDAH PECAH AMANAH DAN TIDAK JUJUR” – KHALID IBRAHIMTindakan menyalurkan dana Skim Mesra Usia Emas (SMUE) iaitu skim khairat kematian untuk warga emas dan orang kurang upaya (OKU) kepada ahli Parlimen pembangkang dari luar Se­langor disifatkan sebagai perbuatan pecah amanah dan meng­khianati rakyat. Bekas Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, ketika zamannya, perkara itu tidak berlaku kerana pihaknya menjalankan audit secara ketat setiap minggu, selain jumlah dana juga dihadkan kepada hanya RM1,000 untuk setiap pengeluaran. Katanya, jika ada kes-kes terpencil seperti penerima tersebut menetap di Wilayah Persekutuan sebelum 1974 (sebelum pembentukan Wilayah Persekutuan) sekalipun, prosesnya… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Dolu doluukan budak sanusi itu ada jaga MB kedah jugakkk… pada suatu ari macaaa… itu amak kutty ada panggil simuaa exco kedeh mari Sri Perdana.. satu satu mamak kutty panggil…bila itu exco keluar dari Sri Perdana … reporter ada tanya apa yg mamak kutty cakap… itu suma exco ada cakap suma okeyy kita sokong budak sanusi jadieee MB kedah…. pooodah chitttt….. sikarang zaman sudah UBAH…. kita mau satuuuu sajaaaaaa….. PRU14 kita kasi simennnn semua…. kita kasi simennnnn di Selangorr… kita mau UBAH Silangorrrr….

UBAH dan SIMEN….kikikikiki

kikikikikiki…..

Anonymous
Guest
Anonymous

MAHATHIR PUNCA DAP BERPECAH, DEDAH ADUN PARTI ITUAhli Dewan Undangan Negeri (ADUN) DAP Tanjung Bu­ngah, Teh Yee Cheu berkata, selain disebabkan ahli-ahli DAP telah diajar bermusuh dengan bekas Perdana Menteri itu sejak sekian lama, kehadiran Dr. Mahathir dalam pembangkang ketika ini juga menimbulkan keraguan kerana tidak mempunyai misi yang jelas. Sehubungan itu, beliau memberi peringatan kepada ke­pemimpinan DAP supaya lebih berhati-hati dengan peranca­ngan Dr. Mahathir yang juga Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM). Kata Yee Cheu, ahli-ahli DAP juga bimbang jika Dr. Mahathir merancang memonopoli politik DAP sekali gus menguasai kerajaan Pusat sekiranya pembangkang memenangi Pilihan Raya Umum Ke-14. “Kita… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

BUKAN ISLAM ANGGAP UMAT ISLAM YANG TAK SOKONG RUU 355 ADALAH MUNAFIKSayap Penyokong Pas yang terdiri daripada ahli bukan Islam menyifatkan orang Islam yang menentang Rang Undang-Undang (RUU) 355 sebagai munafik, sementara bukan Islam pula sememangnya diketahui adalah jahil. Ketua Penerangannya, Dr. Balachandran G. Krishnan berkata polemik yang tercetus terhadap RUU yang dibawa Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berpunca daripada orang Islam sendiri yang menentangnya dan kemudiaan menyebabkan bukan Islam menjadi keliru. “Yang menjadi masalah adalah, anggota Parlimen Islam yang membantah RUU 355 dan orang Islam munafik yang melawan RUU 355. Itulah masalahnya, itu yang merumitkan keadaan,” katanya… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Zainudin Maidin ‏@ZainudinMaidin 20h20 hours ago
More
8 remaja penunggang basikal terbunuh dilanggar motocar di Johor. Sebelumnya hospital terbakar.Menambah trajidi negara dibawah era Najib.

Anonymous
Guest
Anonymous

ZAM TAK BODOH, DIA TAU BN AKAN MENANG BESAR DAN RUU DAPAT SAMBUTAN, CUBAAN DIVERTZam sebagai kuda tua Mahathir tahu Boss besar nya akan malu jika BN menang di TjgDatu , maka akibat itu kena lah dia buat satu alihan besar, satu diversion luar biasa untuk alihkan perhatian rakyat. Zam tidak bodoh, tapi kita pun tidak bodoh juga. Boss dewa nya akan malu besar kerana rakyat akan terus pilih BN dan semua temberang berkenaan konon nya rakyat benci Najib akan terbatal jika BN dan komponen nya terus menang. Sepatut nya dengan sepenuh jiwa raga boss dewa nya menanam kebencian kepada… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

Di sebabkan olih terlalu banyak berdoa lah makanya Najib bolih menyebut Muhammad Selawat Penuh ketika pembentangan bajet yg lepas . Satu ketika dulu dia menyebut Nabi Muhammad SAW . Maksud saya gergaji dalam bahasa inggeris . Tersenyum simpul para hadirin di buatnya . Tapi ketika itu " excusable " lah sebab Najib baru balik dari England . Tetapi sekarang ni tidak taulah se tinggi mana pengetahuan Najib dalam bab bab ugama ni .. mungkin sudah pandai kot , maklumlah banyak pak pak lebai dan pak pak haji keliling dia . Atau mungkin juga main tangkap muat je .. sama saperti… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Mengagendakan kepimpinan qawiyyul amin dalam PASDR RIDUAN MOHAMAD NORPagi yang indah 18 Februari di Kuala Lumpur telah diambil peluang oleh Lujnah Tarbiah PAS Pusat untuk mengadakan program Liqa Fikri, dengan pembentangan kertas kerja "mengagendakan kepimpinan qawiyyul amin" oleh Presiden PAS. Peserta-peserta yang hadir merupakan pimpinan PAS daripada seluruh negara dan program ini merupakan program berkala Lujnah Tarbiah dan Perkaderan. Program liqa fikri kali ini dengan penyertaan yang menggebu daripada sasaran panitia kerana sekali gus kehadiran ke Himpunan 355 di Padang Merbok. Tuan Guru Presiden telah mengupas tentang konsep kepimpinan yang digariskan oleh Islam dan juga perbandingan dengan politik konvensional hari… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Hoi!!! Sejak bila pulak Lim Kit Siang jadi mnausia pemimpin contoh ???

Macam sial!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Sial macam kamu le, Mamat 913.

Aku, asalkan Tun Dr Mahathir sanggup sepentas dengan dia, jalan.

Aku nakkan Najib di gulingkan di Pru14.

Anonymous
Guest
Anonymous

936, Aku selagi PAS tidur sebantal dgb DAP diSelangor,jalan. Pigidaah tak boleh percaya Lobai Kingcin..
Aku.nakkkan Najib dan semua kuncu2 terguling diPRU14

labu labi
Guest
labu labi

Maklom terima tu..keadaan kesihatan peserta unggu smlm adalah terkawal,tiada laporan kecederaan atau kematian di laporkan.. Sendiri sakit sendiri mau ingat.. Laporan pbsm bersama host anda Dr labu bin labi MD, Bangalore.

Anonymous
Guest
Anonymous

aku sokong RUU 355!!!

Aku akan tentang sesiapa yg menentang RUU 355!!

Ada faham!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Ok,ok…

lu lah walaun sejati..walaun mcm malaun..bersekutu dgn pemimpin penyamun..keluar dari gua tiba2 nak membalun..

Hebat,!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Faham.

Tapi aku mahukan Najib di guling di PRU14.

Apa saja yang arah ke situ, aku sokong. Yang tak, aku bantah.

Kalau boleh aku nak sabotaj perhubungan PAS-UMNO. Bantah 355 nampak nya arah ke situ.

Anonymous
Guest
Anonymous

355 bukan ElHardy Wal Cayene yg dok tangguh2…ya betul 912 kamu,elok tu kamu tentang Lobai Kingcin tu. Jgn jadi Melayu Malaya otak kosong..tebus balik akal yg ko gadaikan sejak dulu. Syabas, Tindakan terbaik 912

Anonymous
Guest
Anonymous

Lebih 100,000 sudah mula banjiri Padang MerbokKUALA LUMPUR: Tepat jam 4.00 petang, Padang Merbok yang terletak bersebelahan Bank Negara dan Bank Rakyat umpama menjadi lautan 'ungu' apabila lebih 100,000 membanjiri padang tersebut melimpah hingga ke luar kawasan dan jalan sekitarnya. Wartawan Nazirah Nasrun dan Nurhasmira Mohamad ketika ini sedang berada di tengah-tengah orang ramai sambil menyaksikan ribuan lagi peserta menyusuri jalan menuju ke tapak utama Himpunan H355. Sebelum itu, Pada jam 3.05 petang, perjalanan kumpulan lebih 30,000 dari Sogo dan Pertama Kompleks dipimpin oleh Pesuruhjaya PAS Terengganu, Ustaz Satiful Bahari Mamat, bersama Dr Azman Ibrahim, Dr Alias Razak, Wan Sukairi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau beratus ribu pun, selagi bukan Muslim bangkah Hudud, angga 355 rah ke Hudud, PAS tak akan dapat capai tujuan.

Kerjasama dengan PPBM le, tengok macam mana Tun M boleh dapatkan moderation of hard line pihak2 berkenaan.

Anonymous
Guest
Anonymous

355 tu bukan dh jadi urusan parlimen Mr Azlina kah? Apa motif halus, ataupun mmg zombie reput otak yg banjiri pdg merbok tu? 355 tu hudud kah? 355 tu bukan El Hardy yg dok main tangguh2. Zombie ada otak tak?

Anonymous
Guest
Anonymous

Budin !!! Artikle boodh mcm ni tak payahlah nak siarkan!!

Kau ni memang nak sabotaj pembangknag ke??

Nak menambhkan kemarahan org melayu kpd DAP ke??

Bodoh!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kesian kau nih..pg2 komen,mamai lagi nih..bgn tido terus pegang hp..basoh muka baii,gosok mata..tgk artikel ni betol2 hanatt..

Anonymous
Guest
Anonymous

910 ni Otak dia reput, atapun digadai keluar dari kepala sendiri,dia hanya boleh kupas selapis ni. Kesiaan tuu

Anonymous
Guest
Anonymous

Warna warni Himpunan Ungu 18 FebruariKuala Lumpur terpanar! Laungan takbir menggema dan membelah langit kota metropolitan, sahut menyahut dengan penuh semangat menggebu. Himpunan yang melakar sejarah negara ini semenjak negara mencapai kemerdekaan dan paling menarik himpunan ini tanpa mengira latarbelakang bahtera politik. Semenjak dua bulan lepas riuh geger tanah air dengan berita umat Islam akan berhimpun di Kuala Lumpur, ianya juga adalah manifestasi kemarahan umat Islam terhadap sikap biadap politisi bukan Islam terhadap perundangan Syariah. Di seluruh negara, sejak dua bulan lepas bas-bas dan kenderaan mulai disewa oleh penyokong RUU 355. Terengganu, negeri yang paling akhir memenggal undang-undang Syariah daripada… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Sanusi Junid dah nyanyokkk

Lim Kit Siang ,,,tiba tiba jadi manusia contoh utk pemimpin melayu…

Bodoh dan bangang kenytaan Sanusi Junid…terlebih mkn dedak mahathir dan DAP

Anonymous
Guest
Anonymous

Izinkan undang-undang Islam dilaksanakan – Presiden PASUcapan dimulakan dengan ayat dari surah Fatir: 31-32 Kita harap perhimpunan ini mengumpulkan semua jenis kalangan manusia, tetapi semuanya ingin menjunjung tinggi syariah. Rugilah orang yang tidak bersama dengan kita. Rang 355 memperkasakan Mahkamah Syariah bukan baru. Ia pernah berlaku sebelum merdeka. Usaha martabatkan Islam sudah lama. Pejuang kemerdekaan, termasuk PAS mengemukakan memorandum supaya diletak Islam dalam Perlembagaan Malaysia. Memorandum ini diterima oleh Suruhanjaya Reid dan diletak dalam Perlembagaan Persekutuan. Islam menjadi sebagai agama persekutuan. Mahkamah Syariah diletak di bawah kuasa negeri. Selepas separuh abad, kita sepatutnya buat muhasabah balik kepada undang-undang lapuk ini.… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Anak cucu sanusi jonet bila nak kahwin nanti tentu dia pamggil LKS until upacara akhad-nikah

john doe
Guest
john doe

Kenyataan bodoh.

Tak leh nampak isu.

Kalau camni cara kamu fikir sila buat wasiat anak cucu kamu diharamkan mendapatkan khidmat doktor2 bukan Islam untuk tujuan rawatan dan membendung kemudharatan.

Kalau tidak nyatalah ini kenyataan hipokrit.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini kali macaaa…PRU14 mau cominggg jugakkk… ini jam kena bawa banyakkkkk simen… simen kalu tarak cukup kita taruk pasir libihhhhh…. itu jamm kita gali punya gali kasi taruk pasirrr itu jam baru tutuppp dengan simen….. libihan simen dari Nigri Srmbilan kita bawa ka Silangor sebab ada banyakkkk simen mau pakai……

kikikikiki…. JOM INI KALILAH UBAH SELANGOR

jom ….. UBAH….!!!!!

Fan Tun
Guest
Fan Tun

Kit Siang diplomat negara Israel
Dihantar duduk negara kita
Si kellie castle dah buat fe'el
Ubat dibiar datanglah gila

Kepimpinan teladan Dato Najib
Si Kellie castle Cuba kelentong
Baca boleh percaya tak wajib
Kellie castle memang pembohong

Digeruni Zionist, jin dan syaitan
Begitu hebat bos si kellie
Bila Tun ajak berdepan
Pintu bulakang lia pun lali..

Tajul
Guest
Tajul

Haiya.. Lia sulah lali oo.. Tatak mau Mali lagi.. Bo lai la..

Anonymous
Guest
Anonymous

Kasi bunyi sedap sikit maa..bukan lali..undur dili..kihkihkih
Nang bui tinang, kui buiti kui..

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalaulah Lim Kit Siang tidak ada lagi dalam dunia ini, maka timbul masalah besar, siapa yang kita nak salahkan lagi.

Mungkin Lim Kit Malam kot……

Anonymous
Guest
Anonymous

Amat menghairankan apabila masih ada orang Melayu terpengaruh dengan janji-janji manis lidah Yahudi Zionis. Tidakkah mereka sedar bahawa Lim Kit Siang itu merupakan wakil dan diplomat negara Israel yang dihantar ke Malaysia? Kenapakah orang Melayu sanggup mengangkat orang kafir harbi sebagai pemimpin negara? Adakah kita kekeringan pemimpin? Kita sebagai rakyat seharusnya bersyukur dengan kepimpinan tauladan Dato Najib. Bahkan beliau diiktiraf sebagai pemimpin Islam contoh. Ketokohan beliau digeruni bukan sahaja dari kalangan Zionis, bahkan jin dan syaitan turut berasa gerun terhadap beliau. Banyak usaha yang beliau lakukan demi Islam seperti membantu memerangi ISIS, Syiah dan Yahudi. Begitu juga GST. Hanya peniaga… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Memang la digeruni oleh jin & syaitan, sebabynya…

Merompak & menyamun mengalahkan toyol kahkahakah..

#nukilan pendosa akhir zaman

Anonymous
Guest
Anonymous

mabuk dedak nampaknya budak 0034 tue..
jangan gelojoh beb nanti mati tersedak dedak..

john doe
Guest
john doe

Betullah Kellies Castle cakap.

Zionis memang takut gila dgn Jibo sebab Jibo yang bawa maksud 2 entiti Zionist ke Malaysia ni. APCO dan Goldman Sachs.

Kalau tak ada Jibo mgkn zionis masih menunggu di luar pagar ja.

john doe
Guest
john doe

Zionist takut Jibo tak ada siapa nak terus jadi talibarut diorang dalam Malaysia ni.

Anonymous
Guest
Anonymous

Gaaiss..serius! Inilah kerajaan yg paling kelakar dalam dunia dizaman ini..bila disemak balik isu2 panas negara dan jawapan balas dari menteri genius kita,terbahak2 ketawa sendirian..kenapa harith iskandar yg menang award hari tu.sepatutnya award tu utk najib..

Kahkahkah

Oh malaysia ku tanah airku..

#mudahterhibur

Fan Tun
Guest
Fan Tun

Puak Hadi tak nampak jalanBukan ramai dalam perhimpunanTapi sebab dedak bertaburanPadang Merbok pesta pestaan Kesian pak lebai kampung dan huluSehari semalam naik perahuSampai dikota bas menungguKe Padang Merbok tempat nak tuju Dapatlah sikit duit belanjaAir kotak, mineral pun adaKita berkumpul dapat pahalaSokong Presiden gerenti ke syurga Sampai KL semua dah letihKetua rombongan kopiahnya putihSedikit Wang terus diagihYang terima, terus tersengih Kerana dijanji masuk syurgaPak lebai sanggup berkorban jiwaSokong apa Presideng kataBukankah President pakar fatwa? Tiba tiba ternampak bang JamilPak lebai kampung terus terfikirIni umno yg Presideng kafirKenapa sepentas fatwa dimungkir? Pak lebai terus merasa frustSama President dia tak trustDulu jauhi… Read more »

john doe
Guest
john doe

Terbaik dari Fan Tun..

Anonymous
Guest
Anonymous

KESIHAN FInally Malaysiakini bagi 55k ajerr setakat 10:45pm,tak macam walaunta pas,dia kira ulang2 kali,turun pergi berak kencing pun dia kira. Padang merbuk muat 20-30kmax.Jika setiap orang pas duduk macam duduk kapur tulis,barulah max30k.Ditepi2 padang lebih kurang 10-15k.Yg berjalan-jala lagi lebih kurang 20k. Aku kesihan,aku bagi 70k,lagi kesihan tambah lagi 30k,jadilah 100k.. 10.45pm: Padang Merbok – It's getting late but crowd numbers are still holding while they wait for PAS president Abdul Hadi Awang to take the stage. Malaysiakini estimates that about 55,000 people are within the vicinity. Organisers believe that the number is closer to 300,000 while the police, as… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kebanyakan rakyat malaysia di luar sana tidak begitu memahami peranan pembangkang..persepsi yg dimainkan oleh pemerintah sekarang tak mcm dulu..dulu pemerintah bijak memainkan persepsi tetapi dlm masa yg sama pemerintah BUAT KERJA bg membuktikan kepada rakyat dan pembangkang yg mereka (pemerintah) bukan sekadar cakap tak serupa bikin..Tapi itu pemerintah negara yg dahulu..tak mcm sekarang,pembangkang gertak sikit,pemerintah sekarang dah goyang,menggelabah puyuh..kalau tak salah buat apa nak goyang..berani kerana benar!! Sudahlah tak pandai menepis serangan pembangkang,tp membuat serangan balas dgn mengeluarkan suara keldai utk ditertawakan orang ramai..hebat kan kerajaan sekarang?? Baguslah!! Dah wujud pak kadok moden,ayam menang sorak,tanah kampung tergadai.. Macai pemakan dedak… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

MANA BOLEH SEMUA NYA SALAH LIM KIT SIANG.

SABENAR NYA SEMUA NYA SALAH NAJIB.

Pssst, aku belom baca lagi pos atau komen2 di atas itu – ha nya nak lepaskan geram sebab yang biasa orang kata semua nya Najib punya pasal.

hehe

Anonymous
Guest
Anonymous

apa guna ada hudud kalau mcm hudud brunei. sultan tak boleh didakwa.

apa guna ada hudud, kalau asyik serbu hotel2 bajet, tak berani serbu kondo mewah, hotel2 berbintang2

Anonymous
Guest
Anonymous

bila masa bahas diparlimen, minta tangguh…

kena tipu lah korg…

kalau semua rakyat Islam Malaysia turun pd merbok pun bukan boleh lulus ruu355 tu.

yg boleh luluskan ialah ahli2 parlimen

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Itulah pas. Mereka hanya boleh berbahas di bawah pokok dan di atas padang saja.

Tajul
Guest
Tajul

Dan mungkin juga di golok

Haritu di landen

Anonymous
Guest
Anonymous

https://www.bnbbc.my/bn-pertahan-kerusi-tanjong-datu/

link atas

BN MENANG … MAJORITI BERTAMBAH LAGI….

ADA CHANCE ASSMIN.. BOBOI.. NURUL..KALIT SAMAT..MUJAHIT..NIZAR…RAPIZI…JIJAH KENA SIMEN PRU14 NANTI….

JOMMM KITA UBAH….!!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

2004,bto2 aku sokong mung.."hidup ayoh chik!!hidup ayatollah al marangi!!
Err.. jgn lupe bah rombongang kami dok buleh pitih minyak ngang pitih makang lg..

Anonymous
Guest
Anonymous

Terima kasih pengundi Tanjung Datu yg memilih BN untuk Kali berbelas2 berturut2, Dan memberi pukulan hebat kpd parti2 proTun, semoga berkekalan kemenangan anda hingga bila2 saja.

Segala pujian kpd ALLAJ.
Ameen

Anonymous
Guest
Anonymous

ALLAH. bukan ALLAJ

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Ada ker parti drp semenanjung bertanding di Tanjung Batu???

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Melayu mcm kaulah yg tak pernah sedar. Siapakah yg mengkafirkan orang2 melayu lslam secara terang dan nyata.Hj hadi ah wang atau lim kit siang? Siapa yg memimpin sembahyang 2 imam. Hj hadi ah wang atau lim kit siang? Knp kau berharap sgt kpd lim kit siang untuk membela agama lslam sedangkan kau sendiri tahu yg lim kit siang bukan beragama lslam. Kau tanya pula knp melayu tak mau sedar hah? Melayu mcm kaulah yg tak pernah sedar diri. Kau langsung tak faham apa yg kau cakap. Kemudian kau nak tegur orang lain pula. Baca surah al kafirun byk2 dan cuma… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Fuuyoooo..
Zack Armstrong ajak baca surah… jack lu ni isle ko bukan…. maap la tanyo… zack Armstrong gua tak kenal… klu niel Armstrong yg Apollo 11 ke bulan gua tahu la…. kikkikiki…. ajom kita baca surah alkafirun insyalllah kita sedang menbendung gejala pluralisma murtad dan syiah kafir…. bukan isu nak kafir mengkafir lagi dah….

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Knp kau tak percaya ke kpd surah al kafirun? Tapi kau boleh pula percaya neil armstrong sampai ke bulan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Fuuyooo..dah UBAH fuckwa hadi bawang ke bro???

Tak sangka pulak fatwa ni boleh UBAH2 ikut selera ya bro. Patutlah #JOM UBAH….jom ubah fuckwa rupa2nya kahkahkah.

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Apa yg kau melalut ni

Anonymous
Guest
Anonymous

Baca dan hadam.. musuh kami syiah dan pluralism murtad….

john doe
Guest
john doe

Bro Zack.

Melalut meraban tak ketahuan punca itulah identiti si Kejora.

Zack Armstrong
Guest
Zack Armstrong

Patutlah pun…

Tqvm bro john doe.

Rgds
Zack

Anonymous
Guest
Anonymous

Woiiii mangkuk
Melayu boleh hidup tanpa cina la
Apa nak bela sangat cina ni
Hang nak harap cina Dap ni ka nak bela melayu dan islam
Cina Dap ni anti islam
Jangan harap la cina Dap nak bela islam
Depa ni bermuka-muka saja sekarang ni sebab nak kuasa. Itupun hampa percaya.
Lebih baik percaya umno dari Dap.
Umno ada la jugak parti melayu. Paling kurang pun ada belas kasihan dan timbangrasa. Tak macam Dap. Cina kafir harbi tu.

Kenapa melayu tak mau sedar hah?

Anonymous
Guest
Anonymous

Jangan dok rasis sgt le bro..oleh kerana dek percayakan melayu le negara jadi camni..sekarang ni bukan masalah bangsa bro..masalah integriti, rasuah, kleptokrasi dan mcm2 lagi bala yg dibawa oleh melayu yg diberikan amanah ni..kenapa nak harap cina dap nak bela islam? Kita yg islam ni bela ler agama kita sendiri…

Anonymous
Guest
Anonymous

Ajommmm kita ke Padang Merbok broook…Aaaa joom laaa… broookk….!!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Ko pegi le dulu brook…lu kan melayu brook..gua dap..kahkahkah

Anonymous
Guest
Anonymous

Mat Yeh 20:24..
Apa beza umno dgn dap? Bukan umno itu kafir mu kata dulu?
Bila umno masuk islam?
Kamu hanya kumpulan tak pakai akal sendiri, hanya robot hidup yang ikut cakap pemimpin. Kamu tak dapat beza baik buruk apa yg pemimpin kamu buat.
Pemimpin kamu jahat pun kamu kata baik.
Islam tidak mengajar kamu begitu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Sebut jer pluralisma murtad suma lari topik…kikikiki……. nasib ko la labuuu…..

Anonymous
Guest
Anonymous

Moh le, ambo takkan lari topik. Bapo ramai yg murtad tu boh? Guane nok baloh bab murtad…nak make pun miss soruuu..

Anonymous
Guest
Anonymous

Thaipusam pegi Kuil MAS,NAJIB/Zahid datang,tapi ru355,Naji/zahid elek purcek.. sebab ape dia tak datang,orang-ramai di jangka 200k..tapi ciput,taksampaipun 100k..Baik dia pergi serawak lagi bagi.menag gak pilihanraya. dun. Mungkinlah begini perbualan najib/zahid sebelom berangkat ka serawak. Zahid:bola satu,bola satu,ini zahid cakap.Pegawai polis di padang merbuk:bOLA SATU CAKAP.zAHID:Pukul 10:00pagi tadi macamana,ramai tak orang-ramai di mesjid negara,jalan penuh sesak tak?pegawai polis:Terkawal dato' sri,lebih kurang 5k dato'sri,tak boleh challenge Bersih dato'sri.Zahid: call lagi pkl 2ptg,bola satu,bagaimana ramai-tak?pegawai polis:macamtugak dato'sri:lebih kurang15k.Zahid:pkl 5ptg,call lagi,dah cecahkah 200k??Pegawai police:dalam lengkongan 20k aje dato'. secepat kilas zahid call scretary dia: Zaid:okay,hari book flight ka serawak,cancell padang merbuk. Perbualan zaid/najib dlm… Read more »

Tajul
Guest
Tajul

Setuju

Anonymous
Guest
Anonymous

Aku jangka minyak naik lagi awal Mac ni, nak salah Kit Siang atau najib????

Anonymous
Guest
Anonymous

Salahkan rosmah sebab selalu naik minyak suruh bini dia si bijaN belikan birkin

The Phantom
Guest
The Phantom

Kalo birkin naik harga…..pigi hantam sama itu Kit Siang.

Pigi check akaun Kit Siang mesti jumpa 42m duit SRC yg lesap dan 2.6b tu…….memang haramjadah itu Kit Siang, siang2 hari pon tipu rompak sama orang…!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Isu kafir mengkafir dah lama diucapkan dlm muktamar dulu dah cakap tiada lagi isu kafir mengkafir… dulu PAS ada orang syiah skg syiah dan berambus dan bentuk parti PAN. .. isu skg ialah puak kafir sudah BERSATU dengan barua penjajah mereka menjaja pluralism murtad.. lgbt.. gay… syiah… evanglist G25 SiS yg merosakkan imam memperleceh dan mengada adakan hukum islam yg diselewengkan….. musuh utama skg adalah barua2 penjajah yg berfahaman pluralism murtad….

Jom UBAH

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau tolak LGBT, kena tolak PayPerView German tak?

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau betullah orang syiah dah pergi ke PAN, kenapa Hadi Awang pergi ke Iran?

Lagi baik Hadi awang pergi ke PAN….

john doe
Guest
john doe

Betul skrg tak dengar dah isu takfir ni.

Cuma soalnya adakah ia diselesaikan secara muktamad atau disapu masuk ke bawah karpet dan buat2 lupa?

Anonymous
Guest
Anonymous

Apabila ahli UMNO Baru berpaling tadah maka terdedah segala strategi mengekal kuasa kepada pihak awam. Dulu Tun Mahathir bikin persepsi negatif Lim Kit Siang sebagai rasis agar pengundi Melayu atas pagar terus menerus sokong UMNO BN. Dengan cara itu ramai orang percaya tambah lagi kepada yang tidak mengikuti pembentangan dan perbahasan dalam parlimen. Mereka tak tahu siapa khianat pada bangsa sendiri. Namun bukan semua Melayu bersikap terima dan telan saja seperti ahli UMNO Baru yang majoritinya adalah bangang. Ada orang melayu yang suka membaca ada yang suka membandingkan cadangan dan bantahan pihak kerajaan dan pihak pembangkang. Akhirnya mereka tahu siapa… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

PRU14…
bukan game good or bad….
tapi game bad or worse.

Between Najib and Lim Kit Siang.

Dua2 bad tapi Najib worse !!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Mamat Walaunta kata hadhir 400k.TITM Target 200k. Terbaru polis kata seperti berikut. 6.20pm: Padang Merbok – According to an official police statement, the authorities estimates crowd size to be 20,000. Dang Wangi district police chief Mohd Sukri Kaman adds that everything was under control thus far and that Jalan Parlimen faces closure. Aku baru balik,dari padang merbuk,umah aku dekat jerr:polis kata 20k.malaysiakini kata :50+++ Aku kata:setelah pergi kairi-kanan,sampai pejabat umno:Aku kira:yg masih tergedik2 jalan:dlm2k,yg sesak mungkin 1k.orng atas pagar 1k.yg masih ada dlm bas 10k.campor punya campor lebih kurang 70k.Bila kesihan tengok mamat yg hantar tu,aku tambahlah 30k,(termasuk tikus+lipas+orang lalu-lalang+dan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

700K lagi dah jadi harumanis. Tunggu masa je tinggalkan PAS

geroboksepatu
Guest
geroboksepatu

Konfom HH dh kena beli 90juta

Anonymous
Guest
Anonymous

18.02
Sama la dulu guling guling atas jln raya..tebakar kereta dll… yg lulus parliment bukan guling guling atas jln raya…..muahahahahahahaha. …!!

UBAH Selangor UBAH….!!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 18:12

Pendek sungguh akal ko rupanya.

Akta pilihanraya dah lama bentang dalam parlimen tapi dicabul sesuka hati. Nak harapkan MP PAS, Hampeh. Itu sebab diadakan bantahan dijalanraya.

RUU 355 dah bentang kat parlimen ke belum??????? Suruh bentang tapi dua kali dah Hadi tarik diri. Kenapa??????

Tak payahlah bentang kat Padang Merbok tu….. Sokongan walaun tak masuk kira pun. Baik guna duit tu bantu mangsa banjir Kelantan

Anonymous
Guest
Anonymous

Budin..awat dah jadi jurucakap ~LKS ni?
Budin kita tak salahkan Tun M pun…malah kita setuju apa yg Tun kata pasal Najib. Tapi…strategi Tun M yg ramai org melayu tak setuju. Bawa DAP terlibat adalah silap. Kuta tak perlukan DAP utk jatuhkan UMNO. Kita lebih perlukan PAS lebih drpd DAP. Ha.g pikiaq la sendiri melainkan hati hang dah keras tak.perduli amaran Allah jgn minta pertolkngan orang Musyrik utk selamatkan negara umat melayu Uslam ni.

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 18.09,Ia la nak bersama pas tapi Hadi dari awal awal dah tolak bersatu..sampai hari ini presiden pas ini langsung tak kutuk 1MDB yg menyeleweng kemudian bagi tau pula tuduhan atas najib tak da saksi lepas tu pasai pula nak jadi penasihat pada kerajaan..apa ni bro dgn pemimpin umno sah mungkar pun Hadi masih menunjukkan keakraban mana boleh kalau ikut syarak pemimpin dusta dan zalim kalau sokong nabi tak akui umat dr hadis at tarmizi..DAP walaupun kafir dia jelas dlm perjuangan iaitu ujud negara malaysia yg pemimpin amanah, adil dan berakhlak sedar la bro tiga unsur itu adalah syaraat islam… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Untuk jatuhkan umno kita perlukan semua, negara kita kan berbilang kaum..sapa yg dok buat dakyah kerjasama ngan musyrik boleh rosak iman ni..helo bro, selama ni ko mintak tolong cina bengkel baik keta, ada tak ko peduli amaran allah yg ko cakap tuh..tak masuk akal betul la cakap ko ni…

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 18:09

Aku malas sangatlah nak menyentuh hal orang yang dah tiada tapi kenyataan ko ni macam nak smash Allahyarham Nik Aziz aje bunyinya.

Jadi Allahyarham Nik Aziz tu tak pedulikan amaran Allah jangan minta pertolongan orang Musyrik untuk selamatkan negara lah ye????

Tapi aku rasa pengajian ko ni taklah setinggi ilmu Allahyarham

Anonymous
Guest
Anonymous

Dengarnya PAS dah kena beli oleh UMNO. Perlukah masih harap PAS?

Anonymous
Guest
Anonymous

Mamat 18:09,,,
Kamu ini tidak ikut perkembangan politik atau tak faham? Atau hanya tahu semua pemimpin pas baik belaka sebab pak lebai?

nordin Abu Bakar
Guest
nordin Abu Bakar

Mcmana nk jatuhkan umno klu dh sedondon. Pas parti pembohong bersiri

Anonymous
Guest
Anonymous

Aku dah lama tunggu hudud, tak jalan-jalan. Sampai bila nak potong tangan. Kat Kelantan tuu, tak ada pencuri ke?

Kalau tak nak potong tangan, sekurang-kurangnya kena jalankan hukum rotan 100 kali, itu pun sampai sekarang tak jadi-jadi.

Bila sebenarnya nak jalankan hukum hudud ini. 10, 20, 30 tahun……

Aku dah tak percaya dah.

355 ini pun dah turun naik parlimen berapa kali sampai sekarang tak juga rotan orang penzina.

Orang yang berzina bodoh sangat nak buat kerja dekat Kelantan walaupun Siam dekat saja memang patut kena rotan.

Tapi sampai bile kita nak tunggu orang kena rotan. Takkan sampai kiamat.

Bila Pas nak jalankan hukum rotan sebenarnya?

Anonymous
Guest
Anonymous

Yang ramai gi padang merbok pun sbb sponsor semua..bas disediakan..makan di bagi..cuba bg free..ada x yang nak dtg..lg pun duit 90 juta kan ada..kalau abis 10 juta pun..ada belen 80 juta..kalau x cukup gak..leh mintak MO1 tambah lg…lagi satu..yang lulus RUU di parlimen..bkn di padang merbok…

Anonymous
Guest
Anonymous

Ye lah satu ketika dulu, kucing jiran aku mati, depa salahkan anwar brahim,( ini semua pasal anwar la) baru baru ni burung jiran aku sakit depa salahkan tun m plak,(ini semua pasal tun m la)la ni arnab dia meroyan, depa kata salahkan lim kit siang…tak tahu la sikap dan mentaliti rakyat malaysia ni, asyik salahkan org je..

Anonymous
Guest
Anonymous

Ari tu jiran cina dan pkr aku bini dia mengandung anak sulung…. depa bole kata
"Ini semua orang UMNO punya kirja…"

kawe ambo terkedu tersenyum puas…. kikikikikikikikiki..kioookkk

The Phantom
Guest
The Phantom

Yg panggil China buat jalan keretapi tu Kit Siang yg panggil…….pastu dia panggil orang Cina komunis masuk Msia ni ramai2…..beli tanah freehold dan duduk beranak-pinak sini.

Anonymous
Guest
Anonymous

https://www.bnbbc.my/kehadiran-pemidato-bukan-islam-bukti-ruu355-tiada-kaitan/

2 penceramah bukan Islam berucap di Padang Merbok…. sayeee sindiri tarak pahammm kenapa urang urang Islam tolak RUU355…. malu ..

malu mano nak letak muko nii… maluuu weeii

. malu la weeei .. budak suman.. labi labi.. jack [email protected] ghuyup…joe [email protected]

labu labi
Guest
labu labi

KO sembang apa ni.. Aku kt Padang merbuk ni stand by Klu Ada emergency kesihatan.. Ko duk Umah peluk Bini.. Porah.. Busuk punya worang..

Anonymous
Guest
Anonymous

Mmg konfim le org bukan islam tu tak pahamm nape thaipusam bijan ngan jahid datang tapi ruu 355 anta wakil jer..

Anonymous
Guest
Anonymous

Ade aku gebang pasal ko… labu labi … yg aku mention labi labi…. yg ko terasa smpi menusuk montot ape hal sama luuuu…?

muahahahahahahaha……!!!!!

Jom labi labi kita UBAH Selangor……!!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Undang2 syariah yang sedia ada pun tak terguna..Lagi pun RUU355 bukan hukum hudud..Rakyat Dan org Islam paham pasal ni.. Penyokong pas jer buat2 tak paham..

Anonymous
Guest
Anonymous

RUU 355 bukan HUDUD Allah. Sokong buat apa undang-undang ciptaan manusia.

Ko letaklah apa pun nama, tetap ia hukum buatan manusia. Bila Allah tanya nanti di Padang Mahsyar, jawab le…. Lepas tu dihumban masuk neraka

Anonymous
Guest
Anonymous
Anonymous
Guest
Anonymous

hehehehehhh…kahhhhh..kihhhhhhhhhhhhh 400k

Terbaru.dari polis 6.20pm: Padang Merbok – According to an official police statement, the authorities estimates crowd size to be 20,000.

Dang Wangi district police chief Mohd Sukri Kaman adds that everything was under control thus far and that Jalan Parlimen faces closure.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejap lagi,penyokong pas yg benci dap MASUKLA.

Ha..ha..Penyokong pas ada 1juta,200k dah berambus,tinggal 800k.Dua hari lepas nik amar kata siapa tak datng sokong ru355 penyokong AHOK.Khhh..kihhh hari dah sampai 5pm,tak sampaipun 100k,ini bermakna 700k penyokong pas adalah penyokong ahok.

Kes tak ramai yg datang padang merbuk,Ini mesti salah Lim kit Siang.

labu labi
Guest
labu labi

Apa yg berlaku mmg salah lum kit siang… Cuba nama dia lum kit malam… X Ada sape yg kenal.. Kikiki.. Kihkihkih.. Ahaksss.. Kiok

The Phantom
Guest
The Phantom

Tapi Lim Kit Sianglah kambing hitam yg terbaik……apa2 semua Kit Siang punya pasal. Kalo sesape ada beg birkin hilang……..tu mesti Kit Siang yg curi woooiii……

Kalo ada yg hilang ayam, lembu, kambing atau badak……..tolong pergi cari Kit Siang. Apa benda burok yg jadi……..semua Kit Siang yg buat.

Malaysiabaru
Guest
Malaysiabaru

Himpuanan ruu355 gagal. Bawak ostas ganu bini 4 . Pun gagal

Bila time konsert baru ramai sikit.. Sebab org muda nak tgok free

Nik abodoh dan inskandar semak pun tak.mampu bawak 300 000

Ini SOAL MELAYU TAU SOAL ISLAM LAGI. HAHAHAAAA

25000 ORG JER BIAR BETUL?

Anonymous
Guest
Anonymous

Astarghfirullah…mengucap sedara. Tak baik buruk sangka. Husnuzon dgn ulil amri. Bersangka baik la dgn pemimpin. Yang tak dtg himpunan 355 mungkin ada keuzuran yg tak dpt di atasi. Mungkin antaranya seperti berikut:-1) yg nak dtg bwk kete viva, sebab tu lambat sampai, kalau bawak Cayenne cepat sampai. 2) yg nak dtg tapi tak jadi dtg sebab teringat dulu diorg da beli tiket masuk sorga. Jadi setakat 355 ni apelah sgt kalau nak dibandingkan dah gerenti masuk sorga. 3) yg nak dtg tetiba teringat fuckwa hadi bawang iaitu solat dgn org umno tak sah. Jadi kalau solat pun tak sah, inikan… Read more »

Unknown
Guest
Unknown

Hahaha…gud one!

nordin Abu Bakar
Guest
nordin Abu Bakar

Banyak tu je la undi yg pashadiknakan dpt pru14 nih..jumlah kehadiran petunjuk paspispus telah dikafan sebwlum pru. Apala agaknya alasan yg akan diberikan.. tentu hadik akan cakap hujan lebat menyukarkan penyokongnya kuar ..kahkahkah..hadik pembohong bersiri

Anonymous
Guest
Anonymous

biar p la nak berhimpun tu kan bagus utk ummah juga.. walau ada agenda politik tapi bagus utk mahkamah syariah… Kita patutnye galakkan ahli2 parlimen sokong ruu355..
aku nak tengok mcmmaner BN bergolak… mungkin lg cpt najib bungkus..

john doe
Guest
john doe

Bagi UMNO di bawah Najib..

Mujur ada Lim Kit Siang.

Kalau tak ada LKS tkdk lah tmpt untuk diletakkan segala kesalahan yang depa sendiri lakukan.

Sekurang-kurangnya ada LKS bolehlah sikit nak bernafas.

Salwah Abdat
Guest
Salwah Abdat

Ini cara Najib dan kuncu-kuncunya menimbulkan rasa perkauman terhadap bangsa-bangsa yang lain terhadap orang-orang Melayu,,dan ini juga satu-satunya cara untuk Najib menutup pekong nya