HABIS, SIAPA YANG RASUAH?

Di ketika Ketua Pesuruhjaya SPRM, Dzulkifli Ahmad memberi amaran kepada ahli-ahli politik yang korup bahawa masa untuk mereka ditangkap semakin dekat, Setiausaha Agung UMNO, Tengku Adnan Tengku Mansor sebaliknya mengatakan pemimpin-pemimpin UMNO bukanlah terdiri daripada kalangan yang mengamalkan rasuah.
UMNO tidak mengamalkan rasuah, kata Ku Nan lagi.
Beliau bagaimanapun menerima amaran SPRM itu sebagai langkah untuk lebih berjaga-jaga.
Rasuah selalunya dikaitkan dengan kuasa dan di negara kita UMNO adalah parti yang paling lama berkuasa berbanding parti-parti yang lain.
Oleh itu, bolehkah diterima kata-kata Ku Nan bahawa pemimpin-pemimpin UMNO tidak mengamalkan rasuah?
Kalau bukan pemimpin-pemimpin UMNO yang paling terpalit dengan amalan rasuah kerana kuasa paling dekat dengan mereka, siapakah lagi yang boleh dikaitkan dengan gejala buruk itu?
Atau mungkinkah kenyataan yang dikeluarkan oleh Ku Nan itu tidak lebih hanya memberi gambaran bahawa tidak mungkin walau seorang pun pemimpin UMNO yang ada dalam senarai untuk ditangkap SPRM?
Adakah kita hanya akan melihat ahli-ahli politik selain UMNO saja yang bakal ditangkap dan didakwa berkaitan rasuah?
Bagaimana pula dengan Malaysian Official 1?
Ada benarnya juga kenyataan DAP berhubung peringatan Dzulkifli yang mahu menangkap ahli-ahli politik yang korup bahawa amaran itu langsung tidak memberi makna selagi tidak ditujukan kepada Malaysian Official 1.
Ohhh SPRM….(SH 27/01/2017).
Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 26 March 2019 — 1:44 pm

149
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
AnonymousFan Tunlabu labicassjohn doe Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

9.17 I agree with you bro.as a peninsular msian who've lived and worked in SWAK for years, I know Abg Jo will not take klepts as leaders of this country. A good idea. Why not? For the sake of our beloved country..
.

Anonymous
Guest
Anonymous

To those from Bersatu, as a sarawakian, i would like to see an effort by your party to pay a courtesy call to Jo….our cm. Try to work out with PBB viz mission to displace najib and save the nation.

You guys have shafiee there, work out something for sabah.

Belum cuba belum tahu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Saya cabar jakim, majlis fatwa kebangsaan, jabatan2 agama islam.. sapalah yang BERANI anjur FORUM PERDANA BERTAJUK RASUAH DAN PEMERINTAHAN KLEPTOKRASI….

3 panel … harussaini, shukri, dr rahman.

Audience….dalam stadium bukit jalil. Orang ramai boleh tanya soalan tanpa dipilih awal2.

Saya dan rakan2 akan ke kuala lumpur at our own expense.

Ada berani?

Fan Tun
Guest
Fan Tun

Brother Cass pantunmu cantik
Bandingkan 'fon Dan' pantunmu cerdik
Fon Dan umpama, ayam dan itik
Jalan tak laju terkedek-kedek

Kita berpantun dia nak pantun
Tunggang terbalik umpama kartun
Dia dikerah, menghina Tun
Nampak dungunya melantun lantun

Carut Dan maki itu kejora
Adakah fon dan orang yang sama
Celah kelengkang disebut juga
Kurang diajar, manusia yg hina

Bro Cass, jom berpakat
Kita ajak fon Dan berdebat
Berbalas pantun secara dekat
Panggil penonton juri melihat

Berbalas pantun segala perkara
Direct terus mulut dan minda
Fon Dan boleh ajak kejora
Takde kejora partner lah kera..

labu labi
Guest
labu labi

Kt pintu sekolah saya dulu ada terpampang ayat kedatangan anda tidak di undang, jika ragu2 sila pulang.. Waktu sekolah2 dulu2 la

Anonymous
Guest
Anonymous

As a sarawakian, I miss TDM as a PM with missions and visions As human he has his ups and downs albeit his imperfections As a leader he has his successes and tribulations As a true statesman, he has made massive contributions Call him by whatever names you like, for he knows who he is. Slander him with whatever you can think of, for he is cool with realities not fantasies Accuse him with whatever wrongdoings you can think of for he speaks facts not fictions Defame him with whatever issues you preferred for he believes in the truths not… Read more »

labu labi
Guest
labu labi

Salam bro,I cannot agree more with you sir. By demonizing tun, they intended to turned the tide but it may be backfire. Tv3 trigger happy guys doesn't realize that the more you try to demonize him, the more people will love him. For the king and country bro and we seek refuge from Allah the all mighty.

labu labi
Guest
labu labi

Org Sarawak pandai berpolitik, umno tak boleh masuk Sarawak. Mereka akan sokong sape yg duduk putrajaya, di Malaya, umno/bn peluang mgkn tipis spt Pru lepas. Cuba test dulu kt fixed deposit Sabah pulak, klu Sabah menang, bn mgkn boleh memerintah lg. Klu kecundang.. Option nya mgkn minta suaka politik… Yg rakyat tahu, tun mahathir mmg sgt2 jahat.. Ending hero musti menang… Klu tidak pawagam di bakar mcm kt klang Ari tu..

Anonymous
Guest
Anonymous

Umno sekarang sebuah Parti Munafiq.

Pembesar berbohong, mungkir janji dan mengkhianati amanah

Membela bangsa….namun bangsa dibangsatkan demi mempertahankan pemimpin korup dan salahguna kuasa.

Membela agama namun agama dijual dan dikompromi demi membela pemimpin yang melakukan kemungkaran

Membela negara namun kedaulatan dinegara digadai demi membela pemimpin yang melakukan pengkhianatan

Apalagi yang rakyat ada dalam pegangan
Bangsa tanpa rasa kesal dan malu diperkudakan
Agama tanpa sekelumit rasa berdosa dipergunakan
Negara tanpa rasa bertanggungjawab diperdagangakan

Inilah realiti, fakta dan kebenaran yang rakyat TERPAKSA TERIMA.

WE ARE NOW IN THE LAST LAP OF GOING TO THE DOGS.

labu labi
Guest
labu labi

Salah tu sedara, apa yg sedara utarakan tu semua salah tun mahathir, bkn saya fitnah atau berbohong tv3 yg kata begitu. Kita hamba rakyat wajib beriman yg tun mahathir adalah penjahat dan sejahat2 manusia dan hero adalah sebaik2 manusia.

labu labi
Guest
labu labi

Filem terbaek alaf ini, penuh aksi, suspen, komedi, tarian Dan nyayian sedang di tayang kan di TV 3,tiket percuma. Sinopsis ialah tentang penjahat bernama tun mahathir yg Sgt2 jahat telah berjaya di tewaskan oleh hero bernama bijan dgn side kicknya teuku nan, lakonan komedi oleh Ahmad maslan, pelakon komedi sedang meningkat naik dan pelakon undangan al hardy, pelakon pendatang baru.. Filem Tamil ini ada subtitles bahasa melayu… Filem yg ada gmbr keretapi, taman bunga, adegan gaduh, hero nyanyi byk lagu dgn heroine.. Tukar2 baju byk kali… Pendek kata rugi klu tak tonton.

Anonymous
Guest
Anonymous

Patut bagi anugerah ni. Anugerah apa agaknya.

labu labi
Guest
labu labi

Anugerah terbaik umno/bn hilang kuasa dlm anugerah Pru 14.

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa nak investigate kalu dah kata went down into the drain. Tau dah masuk longkang. Yang sepatut di siasat yg masuk A/c orang2 tertentu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Najis Tahi Low, dibuat makan pagi,
Jus Kincin Lobai tjap Al Marangi
Bukti salah tak ada syak llgi
Hanya 2.6 % saja baki Al Bangangi.

Anonymous
Guest
Anonymous

Memang betul dah tinggal 2.6% kut. Anon sewel, dia yang komen tapi dia balik yang jawab. Konon nak tunjuk dia ramaila tu. Tengok time komen dihantar selang tak berapa minit. Dia ingat boleh bodohkan kita. Tak sedar dia bodohkan diri sendiri.

Memang puak tu puak bangang agaknya. Nak menipu tapi tak jadi. Dari yang jadi kepalanya bangang sampaila ke kuncunya pun bangang juga. Nampak sangat tipunya.

cass
Guest
cass

masak nasi hangit berkerakperiuk dibasuh bersama cukaumno bertepuk menteri bersorakbank china sudah dibuka bank negara yang meluluskanatas arahan kementerian terbabitbukannya susah nak cari makanpandai menipu pandai membelit panjat pokok terasa gayatjangan sampai kaki tersepitbukan payah nak kenakan rakyatdekat pru beras sekampit jho low dan reza penyangak negaratidak berani pulang kemariatasan mengarah bawahan bekerjaditangkap rasuah jawab sendiri buat rumah tiada berandasusah menyidai kain dan tualamula mula bawa masuk pandalepas panda penduduknya pula rumah sekarang tidak berparalaman dihias pohon melatipanda dijaga di zoo negarapenduduk pula di forest city forest city tambakkan lautpenempatan elit para jutawanrakyat umpama tidak bermulutdiam melihat projek kerajaan negeri… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Selamat Malam dan Salam Pondan.

Anonymous
Guest
Anonymous

buah belimbing rasanya masam,
dahlah masam berkelat pula,
siapa katak mamak uTUrN tak jahanam,
dah lak menjahanam merompak pula.

"Fon Dan" Fan

Anonymous
Guest
Anonymous

http://www.malaysiakini.com/news/370724

'No investigation despite US$10 billion forex loss in 1990s'

Anonymous
Guest
Anonymous

anak keli makan lontong
nasi lemak daun pandan
kalau suka cakap bohong
lama-lama jadi pondan

"Fon Dan" Fan

Anonymous
Guest
Anonymous

LOL ….

Anonymous
Guest
Anonymous

“The most important thing is that there was no investigation at all. You lost US$10 billion, but there was no investigation.

Read more: https://www.malaysiakini.com/news/370724#ixzz4WylX0RXI

labu labi
Guest
labu labi

Hamba rakyat dh beriman yg sejahat2 manusia di bumi Malaysia ni ialah tun mahathir. Maka penjahat ini akan kalah dgn hero. Ending hero berjaya Selamat keadaan walau pun berlumuran darah. Ye hamba rakyat patuh dan dgr hanya umno/bn dan bijan hero…

cass
Guest
cass

anak musang geletek najibdatang rosmah tarik telingaterbeliak mata tidak berkelipmasuk berjuta laki bini punya burung murai berkicau rianglalu dilastik reza aziztak kira malam tak kira siangduit rakyat disapu habis ku nan ditampar arnab gemokjamil khir dikejar tenuk gianwahai pembangkang jgn nak sibuktime kami..kami punya bahagian cina tiong lai dicium tikusmeleleh liur sampai ke dadasiapa kata umno tak bagusrasuah songlap semua ada kah siong disengat tebuan butasedang memanggang belalang kacungpeduli apa kami rakyat deritamasa ni lah best melancung kak jat jalil ditendang kudakuda sakit kuku dan mulutarwah bapa yang buka feldauntung semua anak yang kaut apandi menembak jauh tersasarlepas menembak menahan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Gong Xi Fa Cai !!!

VOTE BN !!!

Anonymous
Guest
Anonymous

“It means that our (forex) reserves in US dollars, British pounds and Japanese yen all went down the drain.

Anonymous
Guest
Anonymous

44,000,000,000 !!!!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

“The police or the Anti-Corruption Agency (now the Malaysian Anti-Corruption Commission) did not come. No one came to investigate,” he said.

Anonymous
Guest
Anonymous

'No investigation despite US$10 billion forex loss in 1990s' !!!!!!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Oh ya, hampir lupa …..

SALAM PERJUANGAN TAK BERBUAH "PELIOR" UNTUK SEMUA …..

Anonymous
Guest
Anonymous

FON DAN

Buah cempedak di luar pagar
Ambil galah tolong jolokkan
Datang Sudah Pemantun Geng Mamak Pondan
Cakap Berdegar Rupanya Tak Ber Buah "Pelior"

Anonymous
Guest
Anonymous

Seperti biasa, Terbaik Bro.

Anonymous
Guest
Anonymous

WAKAKAKAKAKA …… Geng Mamak Pondan? Siapa mereka?

Anonymous
Guest
Anonymous

Sudah gaharu cendana pula, sudah tahu bertanya pula.

"Fon Dan" Fan

Fan Tun
Guest
Fan Tun

Terima kasih brother John DoeSemua bro & sis, yg anti jibboKomen anda berfakta menghiburKabinet kayu tak lena tidur Bukan kerena wang dan pangkatKita komen negara nak selamatCaci dan maki kita tak startKejora yg mula, Labu pun rembat! Bro Labu dihina dikataOleh 'taikun' yg 'kaya & glamour'Biarlah Labu, apa nak kataKita yg miskin, dedak tak terima Bro John dah sumpah laknatSi anon jibon terkulat kulatNak corner John, ingat dia smartSumpah laknat takut nak buat Minyak Bijan sudah tak lakuBadan melekit kita pun maluOrang tak suka ramai tak akuBagi percuma guna tak perlu Kita sokong si minyak Zai-TunWalaupun lama kualiti tak turunNegara… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

https://youtu.be/jhQhNtA7NWk

Kiriman khas dari Labu Labi untuk mu ….. LOL

john doe
Guest
john doe

Bro Fan Tun, sama2 kasih.

Rememeber the motto of The Musketeers 'all for one and one for all'.

Salam perjuangan.

Anonymous
Guest
Anonymous

The Pondans Quote.

"Instead of 'Gay friends' can we say 'Homiesexuals'?"

Anonymous
Guest
Anonymous

The MuskQueer? LOL

Anonymous
Guest
Anonymous

'No investigation despite US$10 billion forex loss in 1990s' !!!!!!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

US$10 billion !!!! 1990s' !!!!!

King Kong pun boleh pitam ni !!!!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

The losses, he added, valued at RM44 billion at the current exchange rate, were “real money that went down the drain”.

Anonymous
Guest
Anonymous

Subhanallah !!!

Anonymous
Guest
Anonymous

44,000,000,000

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa pun dibangkitkan sila siasat tapi perkara ni tetap tak dapat nak tutup cerita 1MDB.

Sekiranya ada pihak yang harap cerita 20 tahun dulu dapat menutup cerita 1MDB, memang silap besar. Kisah 1MDB sudah terpahat dalam kepala rakyat Malaysia.

Kita mahu keadilan. IMDB juga mesti disiasat dengan detail.

Whatever it is, you cannot cover the 1MDB case. We should be transparent like the Singapore Court.

Anonymous
Guest
Anonymous

Betul ke 44,000,000,000 ?

Giler Babi …..

Anonymous
Guest
Anonymous

00.38, banyaknya whatever …. tak ada pun siapa kata nak tutup "whatever" cerita. :)))))

44,000,000,000 !!!!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

“It’s a big loss, but there is no investigation. Bigger than other cases. Why was there a cover-up? The truth must prevail.

“It is not easy to conceal a dead elephant… the carcass is just too big for the hole. We are not talking about a chicken.”

Murad, therefore, wants the authorities to reopen the case.

Read more: https://www.malaysiakini.com/news/370724#ixzz4WymDMKjj

Anonymous
Guest
Anonymous

“There are two things, one is speculation and another is reserve management. Reserve management is moving your assets. It’s a real thing and real assets… if you want to invest in Treasury bills, government bonds.”

“That’s the role of Bank Negara – the real assets. But what they did was (pure) speculation.”

'Bank gave conflicting data'

Bank Negara, he further claimed, had given conflicting and confusing data when put under scrutiny over its purported dubious activities.

Read more: https://www.malaysiakini.com/news/370724#ixzz4WylzP9cD

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa pun dibangkitkan sila siasat tapi perkara ni tetap tak dapat nak tutup cerita 1MDB.

Sekiranya ada pihak yang harap cerita 20 tahun dulu dapat menutup cerita 1MDB, memang silap besar. Kisah 1MDB sudah terpahat dalam kepala rakyat Malaysia.

Kita mahu keadilan. IMDB juga mesti disiasat dengan detail.

Whatever it is, you cannot cover the 1MDB case. We should be transparent like the Singapore Court.

Anonymous
Guest
Anonymous

00.39, banyaknya whatever …. tak ada pun siapa kata nak tutup "whatever" cerita. :)))))

44,000,000,000 !!!!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

“The police or the Anti-Corruption Agency (now the Malaysian Anti-Corruption Commission) did not come. No one came to investigate,” he said.

As a central bank, Bank Negara’s role was not to speculate in the forex market and was supposed to only intervene to smoothen the movement of the ringgit, added Murad.

Read more: https://www.malaysiakini.com/news/370724#ixzz4WylmTN3D

Anonymous
Guest
Anonymous

Murad said nobody knew what was happening at the time, claiming that there was no control over the matter,

“The most important thing is that there was no investigation at all. You lost US$10 billion, but there was no investigation.

Read more: https://www.malaysiakini.com/news/370724#ixzz4WylX0RXI

Anonymous
Guest
Anonymous

In an interview with New Straits Times and Utusan Malaysia, the 64-year-old shared the workings of the Bank Negara forex operations, claiming that there was no proper documentation of the huge transactions.

Only a top central banker and a junior staff had a record of all the deals, claimed Murad.

The losses, he added, valued at RM44 billion at the current exchange rate, were “real money that went down the drain”.

“It means that our (forex) reserves in US dollars, British pounds and Japanese yen all went down the drain.

“It disappeared just like that… This is accumulated losses over several years.”

Read more: https://www.malaysiakini.com/news/370724#ixzz4Wyl610zD

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa pun dibangkitkan sila siasat tapi perkara ni tetap tak dapat nak tutup cerita 1MDB.

Sekiranya ada pihak yang harap cerita 20 tahun dulu dapat menutup cerita 1MDB, memang silap besar. Kisah 1MDB sudah terpahat dalam kepala rakyat Malaysia.

Kita mahu keadilan. IMDB juga mesti disiasat dengan detail.

Whatever it is, you cannot cover the 1MDB case. We should be transparent like the Singapore Court.

Anonymous
Guest
Anonymous

00.37, banyaknya whatever …. tak ada pun siapa kata nak tutup "whatever" cerita. :)))))

44,000,000,000 !!!!!!

john doe
Guest
john doe

Tadi sebelum saya masuk ke blog ni saya tengok fb dulu. Nampak kenyataan Teuku ni. Saya agak2 mesti tuan Budin masukkan topik ni pula. Bull's eye. Hahaha.. 3 entry berturut-turut mengenai rasuah, UMNO dan SPRM. Saya melihat kenyataan Ku Nan ini dari sudut yang berbeza daripada kesemua rakan2 yg telah pun memberikan komen masing-masing di atas. Ahli politik ni macam perempuan lah juga, kena faham maksud di sebalik kata2 mereka. Tak caya tanyalah orang-orang yang isterinya pernah cakap 'kalau abang nak kahwin satu lagi pun saya izinkan' apa yang jadi bila si suami betul-betul nak kahwin satu lagi. Hahaha. Sis… Read more »

john doe
Guest
john doe

Pembetulan

Apabila Teuku berkata UMNO bukan parti rasuah ia sebenarnya bukan satu penafian tetapi adalah satu amaran keras kpd SPRM supaya 'jangan kacau kami atau terima padahnya..

By d way welcome back pak Othman Ahmad. Happy to see u still alive and kicking.

Anonymous
Guest
Anonymous

Former Bank Negara Malaysia assistant governor Abdul Murad Khalid has claimed that the central bank lost US$10 billion in the foreign exchange market, much higher than the RM9 billion figure it once admitted.

But what was more puzzling, said Murad, was that no one was ever investigated for the “biggest forex (foreign exchange) loss in the world”.

Read more: https://www.malaysiakini.com/news/370724#ixzz4WykuXMDC

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa pun dibangkitkan sila siasat tapi perkara ni tetap tak dapat nak tutup cerita 1MDB.

Sekiranya ada pihak yang harap cerita 20 tahun dulu dapat menutup cerita 1MDB, memang silap besar. Kisah 1MDB sudah terpahat dalam kepala rakyat Malaysia.

Kita mahu keadilan. IMDB juga mesti disiasat dengan detail.

Whatever it is, you cannot cover the 1MDB case. We should be transparent like the Singapore Court.

Anonymous
Guest
Anonymous

00.35, banyaknya whatever …. tak ada pun siapa kata nak tutup "whatever" cerita. :)))))

44,000,000,000 !!!!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

http://www.malaysiakini.com/news/370724

'No investigation despite US$10 billion forex loss in 1990s'

Anonymous
Guest
Anonymous

Gong Xi Fa Cai !!!

VOTE BN !!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa pun dibangkitkan sila siasat tapi perkara ni tetap tak dapat nak tutup cerita 1MDB.

Sekiranya ada pihak yang harap cerita 20 tahun dulu dapat menutup cerita 1MDB, memang silap besar. Kisah 1MDB sudah terpahat dalam kepala rakyat Malaysia.

Kita mahu keadilan. IMDB juga mesti disiasat dengan detail.

Whatever it is, you cannot cover the 1MDB case. We should be transparent like the Singapore Court.

Anonymous
Guest
Anonymous

00.35, banyaknya whatever …. tak ada pun siapa kata nak tutup "whatever" cerita. :)))))

44,000,000,000 !!!!!!

cass
Guest
cass

adnan mansur dan salleh keruak ni satu spesies….pembodek kelas tertinggi….kalau dalam askar org mcm ni dipanggil batman….

tapi batman dalam askar tak adalah macam batman umno ni…adnan dan salleh ni batman marang prapu karpunden parang sekeper….

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau betul UMNO tak rasuah, buka pintu UMNO untuk SPRM bukan sekadar terima amaran sahaja.

Ingat main bola ke boleh bagi amaran. Ini rasuah. Amaran SPRM ialah bukan minta jangan buat tapi bersedia lah untuk di tangkap.

Beruk, Ungka, kera, siamang dalam hutan pun tahu UMNO King Rasuah.

Creater 727qp
Guest
Creater 727qp

Bro..yg dekat hutan tu memang tahu..tapi keluarga Lembu Kondo dekat bandar mana tahu..tahu dia org suap dedak..

Anonymous
Guest
Anonymous

Saya percaya SPRM dah siap file dah hanya tunggu greenlight dari kita saja dalam PRU nanti. Lani terpulang dekat kita mau ka tak mau. Kalau mau file tu berjalan kita buat lah perkara yg betul.

Anonymous
Guest
Anonymous

Hairan Tun yg dikatakan mengelapkan wang berbiliyon2 selama menjadi PM selama 22 tahun mungkin 100 billion kot, takkan tak boleh lawan najib yg baru berapa tahun saja jadi PM .

Up sikit 100 juta ka tentu Hadi setuju punya. Lagi pun duit keluarga Tun yg mempunyai lebih dari 400 syarikat tentu boleh punya. Anak tiri najib ada berapa syarikat saja, anak cina penang pun ada berapa co. saja.

Buat offer saja, lawan offer. Sebab pas adalah the king maker. Tuhan pun depa dah letak tepi dah. Depa yg tentukan siapa akan jadi PM.

cass
Guest
cass

rasa rasa korang lah…kalau rakyat desak najib..rosmah …dan menteri menteri buat sumpah lakbat tentang 1MDB … berani tak dorang buat?

apandi ali pun kita desak buat sumpah laknat…..

Creater 727qp
Guest
Creater 727qp

Bibir senget..perut bucit ..seluar terlondeh..jangan pula menteri ne cakap "Tak Tahu" nanti…kalau tak tahu makna rasuah..salah satu contoh rasuah beri / terima "DEDAK"..SPRM cakap satu.."TUNGGU"..si menteri UmnokBeend ne..nafi parti Lanun terlibat rasuah…banyak cakap…"DUNGU"…😁😁

Anonymous
Guest
Anonymous

DIKTATOR HANTAR ANAK ‘PANCING’ PAS?Khabarnya tidak lama lagi Timbalan Presiden parti ‘bunga raya’ akan mengadakan pertemuan dengan pucuk pimpinan PAS bagi membincangkan agenda sama ada kedua parti itu akan menjalin kerjasama politik atau tidak. Mungkin memandangkan nama Pengerusi ‘bunga raya’ tetap busuk di pandangan mata majoriti pemimpin PAS, maka dia menghantar anaknya untuk berdiplomasi menagih simpati dari PAS untuk bekerjasama dengan parti ‘bunga raya’ agaknya. Apakah dengan cara ini maka Pengerusi ‘bunga raya’ itu fikir PAS akan ‘makan umpan’ yang dihulurkan? Dia fikir PAS akan mudah termakan ‘jerat’ yang dipasang oleh seorang diktator politik yang licik dan mahir mengenakan ‘kawan… Read more »

labu labi
Guest
labu labi

Saya setuju Dan sokong. Dr mahathir mmg sejahat2 manusia di bumi Malaysia. Filem tu sedang di tayangkan di tv3 spt biasa Dr mahathir adalah penjahat dan bijan sebagai hero dan side kicknya Ku nan,filem penuh saksi dan juga penuh suspens tak lupa juga ada tarian dan nyayian.lakonan komedi Ahmad maslan dan pelakon undangan sedang meningkat naik al hardy.. Saksi kan bersama keluarga di tv3 setiap mlm jam 8 mlm… Tiket adalah percuma..

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau PAS ni bermaruah… Tinggalkan jawatan jawatan di Selangor… Dah Saman?

Anonymous
Guest
Anonymous

.

Baca kenyataan PAS. Rundingan bukan bertepuk sebelah tangan.

Kenyataan Hadi hanya menyebut tidak AMANAH.

Dalam Husam memberi kenyataan mengenai Tugu banjir itu pun PPBM mahu berunding …

Anonymous
Guest
Anonymous

Macam mana pas nak lepaskan jawatan kat selangor,,, kalau lepaskan jawatan nak makan apa? ….mis lah syoru .. ..tak kan nak makan hamPas dedak

Anonymous
Guest
Anonymous

Pembetulan.

Kenyataan Hadi hanya menyebut tidak mahu kan DAP tanpa menyebut AMANAH.

Anonymous
Guest
Anonymous

Syyyyyyy…..bijak pandai 22.43 dah sampai. Ni blog dia punya ni,nnt tak pasal2 komen 25 km dia keluar.
Ya…betul2,sejahat manusia di bumi malaysia ni dgn 22 tahun pengalaman mentadbir dan bermcm2 yg dapat dirasai di zaman kemuncaknya.
KAU je la yg terbaik anon 22.43,termulia terbijak berilmu tinggi,budi bahasa,wakil firdausi,tak pernah buat salah,darah mengalir warna emas dan semua kebaikan lah….
Awas…anda bermasalah!

Anonymous
Guest
Anonymous

.

Saya tidak setuju mengatakan Mahathir hantar anak buah.

Sebenarnya yang panik ialah PAS apabila Mahathir kata rundingan di tutup.

Orang Politik mesti pandai 'baca'. PAS memang jenis suka di angkat dan anggap orang lain tidak semulia pemimpin dia orang.

Tak apa lah demi rakyat untuk rakyat, PPBM pun pergi lah.

Tujuan PAS satu sahaja iaitu nak terus tadbir Kelantan !

john doe
Guest
john doe

Setuju dengan pendapat anon 00:15. PAS yang sebenarnya panik apabila Tun M buat kenyataan tutup pintu rundingan. Kelantan mungkin tumbag di tangan gandingan PPBM dan Amanah. Saya msih ingat dulu semasa UMNO (UMNO dululah ni bukan UMNO hari ni) mahu buka pintu rundingan dengan PAS demi perpaduan Melayu-Islam PAS telah canang bahawa itu tanda UMNO lemah padahal pada ketika itu UMNO sangat teguh. Nasharudin Mat Isa sehinggakan pernah ketawakan Dusuki Ahmad kononnya Dusuki tak pandai baca doa dan sebab itulah dia hanya suruh baca alfatihah sahaja. Hakikatnya membaca Al-Fatihah itulah terbaik sekali untuk PAS disebabkan dua ayat terakhirnya yang semua… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Ye mahathir mmg jahat, tengok apa yg dia dah buat pd negara semasa 22 tahun memerintah, klia, litar sepang, klcc dan mcm2 lagi..sepatutnya mahathir biarkan tempat tu jadi tanah hutan untuk haiwan liar tinggal pasal skang ni negara kita penuh dengan haiwan tak kenang budi dari manusia..

Anonymous
Guest
Anonymous

Rasuah menghancur kan negara
Kerana rasuah lah
Minyak naik
Harga barang semua naik
Kos sara hidup naik
Rakyat bawahan yang menderita

Aku cadang kan
Agar kerajaan baru PH nanti
Memilih pegawai pegawai kanan kerajaan
Dan pekerja kerajaan bumiputra khusus nya yang berpengetahuan ugama
Lulus AL QURAN @ SUNNAH
Bagi mengelak kan kes kes rasuah ni
Negara kita ni dah Terlalu " GENTING "

Bukan kah MALAYSIA ni negara ISLAM ?

Aku cuma cadang kan pendapat yang aku rasa kan bernas

labu labi
Guest
labu labi

Rasuah berleluasa krn penguatkuasaan lemah dan org tak takut krn hukuman nya ringan. Bukan hukum mati pun.rembat banyak2,keluar penjara kaya. Lg satu sabitan kes SPRM pun rendah.. Pendek kata hanya ketakutan sahaja yg boleh jdkan manusia jujur dan lulus. Cer gubal undang2, pesalah rasuah akan ditembak mati, mgkn kurang kot kes rasuah kt Malaysia.

The Phantom
Guest
The Phantom

Kalo di China pesalah rasuah ditembak mati. Terlanjur kita mula mencontohi negara China……..sistem dan undang2 mereka atas pesalah rasuah tu pon patut kita contohi jugak.

Anonymous
Guest
Anonymous

Mengimbau duit puluhan juta dalam kabinet …tapi surat SPRM ulas itu pengubahan wang haram??????????

cass
Guest
cass

pemakan2 dedak ni…kita maki lah anjing babi pun…meeka relax saja…sebab ALLAH dah tarik dan tutup terus perasaan malu dlm diri diaorang…. kalau muka mereka ditampal kulit babi pun mereka tetap relax saja…sbb mereka ni over confident yang umno bn tak akan dapat dikalahkan…sebab mereka dah pegang semuanya…mereka tengah sibuk menyusun strategi…siap dengan segala helah dan penipuan….persempadanan semula…dan program mengambil hati rakyat tengah lancar berjalan…kesungguhan membuktikan kerajaan sanggup berbuat apa saja demi nak menyelamatkan duit rakyat..sampai pejabat pelancungan pun kerajaan sanggup tutup…wawarkan dapat jimat 6 juta setahun…mana ada negara dalam dunia ni yang sanggup tutup pejabat kerajaan….6 juta tu setahun dapat… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro cass, jimat 6m, yg hilang 2.6b, ngan 42m tu cemana nak cover??

Taosuotaosuo suo
Guest
Taosuotaosuo suo

"UMNO tidak mengamalkan rasuah, kata Ku Nan …Beliau bagaimanapun menerima amaran SPRM itu sebagai langkah untuk lebih berjaga-jaga."
Kalau tak mengamalkan rasuah, apa perlu "menerima amaran" ?

Anonymous
Guest
Anonymous

Nan…Nan..!!
Kau tak nampak ka perut kau yg boroi tu.
Penuh dgn pulus rasuah.

Anonymous
Guest
Anonymous

tahniah ler ku nan dan umno.
mungkin tak makan rasuah, rembat jer kot. dah org ulur, xkan xamik. nnti kecik pulak hati org tu……
ku nan, ku nan. please keep your spendar inside.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bukan rasuah bukan rembat bro tapi derma.

…tak habis guna bolih pulangkan kembali

cass
Guest
cass

aku den ambo dan sayabahasa kampung dewasa dan budaksiapa kata menteri kayahari hari makan dedak jangan dituduh jangan difitnahnanti dapat balasan dosamenteri umno cukup beramanahtaat bersolat tak tinggal puasa jangan menteri terus dihinamereka berbakti pada negaratak kira melayu india dan cinaasal duit masuk bangsa blkg kira hukum gantung menggantikan pasunglemas dilaut terkapai kapaidimana ada tanah kosongdengan segera menteri sampai menteri apek beristeri nyonyaberbulan madu naik keretatak kira tanah siapa yg punyajanji untung berjuta juta ketepi pantai mengutip kerangkerang dimasak bersama kelapakalau menteri tak sapu sekarangkalah pru nk makan apa tempat di kedah bernama changloonbanyak terdapat mangga salamasa ni lah menteri… Read more »

The Phantom
Guest
The Phantom

Fuuyoooo……terrbaekkk tu bro.

Anonymous
Guest
Anonymous

Aku nak tanya 1 soalan situasi. Satu hr dlm majlis menteri panggil anda (dia tak kenal anda pun) sbb anda liat nak sain projek kroni. Anda rasa projek tu tiada impak dan idea hancus. Dlm majlis tu menteri (menteri ni di afrika, msia punya baik belaka) tanya "bila nak sain? Ingat, org tak bersalah pun boleh masuk penjara".Anda terus gigil lutut. Anda ada lg beberapa tahun nak bersara, anak2 ada yg lom habis sekolah dan ada belajar di univ. Loan rumah dan personal loan belum habis bayar dan isteri tak bekerja. Anda tengok ekonomi merudum dan itulah tempat anda cari… Read more »

labu labi
Guest
labu labi

Alif, lam, min.. Segala puji bagi Allah, tuhan sekalian alam.mgkn di situ ada jawapannya. Kita yakin hidup mati ku krn Allah, tak perlu takut atau gentar pd manusia.. Saya pernah lalui spt saudara, saya mohon Allah tunjuk jalan lurus Dan benar. Yg satu ketika saya takut hilang segalanya, rupanya Allah ganti kan berlipat kali ganda. Yakin.

john doe
Guest
john doe

Jawapan yang jujur.

Alhamdulillah walaupun saya pernah bbrp kali diberikan peluang sebegini kesemuanya ditolak. Halal pertama kaya kedua.

Cuma saya mohon kepada Tuhan pembolak balik hati agar dikekalkan di dalam hati saya prinsip yang sama sekiranya di masa hadapan saya diuji di dalam skala yang lebih besar dan lebih mencabar iman.

Anonymous
Guest
Anonymous

.

Berani istiharkan harta.

Anonymous
Guest
Anonymous

1. Siapa Isa Samad?? Bukankah dia penah dihukum umno krn rasuah?
2. Drpd mana umno ada dana yg besar? Derma? Sapa derma? Kontraktor? Kotraktor derma rela hati? Kenapa rela hati? Nak balas budi? Agar dapat lagi? Atau kroni bagi? Atau ada proksi? Sapa bagi kontrak pada kontraktor?
3. Adun2, exco3, menteri2 yg bukan jutawan apabila jawat jawatan terus nmpak kaya raya, rumah bagai istana, dikelilingi kontraktor2 yg bukan kamceng mereka sblm bergelar yb.. yup bukan dengki ttpi acu perati klu rasuah bermaharajalela di hati.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ce tanye john doe, katanya kronisme tu x slh