Shahbudin…

Berbicara Tentang Hitam Putih Malaysia

HADI AWANG KENA SETEPEK DENGAN AZMIN!!

Menteri Besar Selangor, Azmin Ali selalunya mengambil sikap berhemah dan lemah lembut dalam memberi reaksi terhadap apa jua kenyataan pemimpin-pemimpin Pas, apatah lagi jika berkaitan kerjasama dengan parti Islam itu.
Tetapi, kali ini Azmin nampaknya lebih bertegas dan berterus-terang dalam mengulas kenyataan Hadi Awang yang mahukan sesiapa mesti mengikut cara Pas kiranya ingin bekerjasama dengan mereka.
Hadi dilaporkan memberi syarat demikian kerana berpendapat Pas lebih lama bertapak di negara ini serta telah melalui pelbagai pengalaman jatuh bangun berbanding parti-parti lain.
Seperti senada dengan kenyataan Tun Mahathir Mohamad beberapa hari lalu yang menyatakan tempoh rundingan dengan Pas sudah berakhir, Timbalan Presiden PKR itu menyifatkan adalah tidak demokratik jika diletakkan syarat mesti mengikut cara Pas kepada mana-mana pihak yang ingin bekerjasama dengan parti itu.
Kalau paksa kamu kena ikut cara aku, rentak aku, itu bukan demokrasi, tetapi kuku besi, kata Azmin lagi.
Kehkehkeh…kan dan kena setepek!!
Bagaimana parti yang mengaku memperjuangkan Islam tetapi mengamalkan ciri-ciri kuku besi?
Esok pula difahamkan Bersatu akan mengadakan mesyuarat Majlis Tertingginya dan antara agenda yang dijangka diputuskan ialah mengenai hubungan muktamad parti itu dengan Pas.
Mungkinkah Pas akan kena setepek lagi? (SH 24/01/2017).
0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Subscribe
Notify of
guest

210 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
210
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x