HIPOKRASI NAJIB?

Antara intipati atau mesej dalam perutusan Tahun Baru 2017 oleh Najib Razak ialah beirkrar akan sentiasa mengutamakan kepentingan keselamatan serta kebajikan rakyat.
Mesej beliau itu disebarkan melalui media pada petang semalam.
Tetapi, hanya beberapa jam kemudian iaitu pada sebelah malamnya sudah diumumkan kenaikan petrol dan diesel sebanyak 20 sen.
Kenaikan yang merupakan “hadiah Tahun Baru paling bernilai”  itu lantas menyebabkan stesen-stesen minyak di seluruh negara sesak dengan pengguna kenderaan yang beratur panjang untuk mengisi petrol dan diesel sebelum harganya dinaikkan menjelang jam 12 malam.
Lalu, di mana janji menjaga kebajikan rakyat?
Kemudian terdedah pula percutian Najib bersama keluarganya di beberapa lokasi percutian di Australia.
Sejak menjadi Perdana Menteri, bercuti di hujung tahun dan seterusnya menyambut Tahun Baru di luar negara seperti sudah menjadi “amalan wajib”  bagi Najib, tidak kira apa pun kemelut atau kekalutan yang sedang berlaku dalam negara.
Banjir, ribut taupan, hutang negara mencanak, saham Felda merudum, ringgit jatuh, rakyat dibebani kesusahan, harga minyak naik dan apa juga keperitan yang berlaku dalam negara…”coti tetapi coti” bagi Najib yang sentiasa basah dengan perkataan wassatiyah di bibirnya.
Cuba lihat di mana Presiden Indonesia, Joko Widodo berada di ketika Tahun Baru 2017 menjelma. 
Tanpa kerap menyebut perkataan wassatiyah, Jokowi tidak hipokrasi antara kelakuan dan kata-kata yang diucapkannya. (SH 01/02/2017).
Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 26 March 2019 — 1:43 pm

95
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
AnonymousZhuge LiangibatTajulELBI RISALAH Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Zhuge Liang
Guest
Zhuge Liang

Kenapa yer nama dia NAJIB..? Sebab masa bapak dia tanya nak bagi nama 'dia' kata "nak jeep".. CEHH.. kecik2 lg dah mata duitan… sampai kebesor.. hahaha

Anonymous
Guest
Anonymous

Ya Allah Kau hancur kan lah Najib Razak dan konco2 nya. Aaminn.

Anonymous
Guest
Anonymous

Demi Allah,aku tidak halalkan dunia akhirat walau satu sen pun duit aku yg diguna olih najib dan keluarga nya.amin.

Anonymous
Guest
Anonymous

Rakan sekutu Najib dari puak2 ayatullah Pas nampaknya bisu dan buta dgn isu rakyat , yg penting berjuang untuk bertanding semua kawasan konon nak pecahkan pakatan…..piraah

Anonymous
Guest
Anonymous

Dendam kesumat pemimpin. Bukan sebab sakit hati, tapi x dapat apa yang dihajati. X dapat apa yang #1 dapat. Maka terbit lah dendam kesumat pemimpin, "tengok lah nanti apabila aku jadi #1". Azam tu bukan calang-calang sebab kedurjanaannya bersifat siri, serial, mewarisi dan diwarisi. Keadaan menggambarkan seolah-olah fenomena ini tiada penghujungnya, tetapi ia akan luput hanya apabila kuasa-kuasa yang membawa fenomena itu sendiri luput.. sikit demi sikit. Adakah sifat ini ada dalam baka orang Melayu dan menyerlah apabila kecimpung dalam UMNO? Atau hapuskan UMNO secara total, supaya fenomena ini boleh dicantas tanpa kompromi. UMNO itu adalah sebusuk-busuknya busuk. Jaga "kepentingan"… Read more »

ELBI RISALAH
Guest
ELBI RISALAH

Pernah dikata orang : Anjing menyalak bukit, bukit takkan runtuh. Cakap tu betul. Tapi ingat….Bukit atau gunung sekalipun boleh runtuh tiba2 dengan kuasa Allah !. Dan kena yakin juga : Doa orang yang kena zalim tidak terdinding permohonannya kepada Allah !. Kerana itu pohon doa kepada Allah jika terasa kita dizalimi oleh sesama manusia….Insya Allah lambat laun akan diperkenankanNYA !

Anonymous
Guest
Anonymous

Saya sokong anon 12.31….
Anak beranak Najib ni memang sengaja nak tunjuk kepada kita semua yang anti Najib yang mereka sedikit pun tak ambil pot dengan apa yg kita semua dok kata.Sebaliknya mereka ada kuasa dan tak hairan sedikit pun…..malah semakin mereka nak menunjuk2 untuk menyakitkan hati kita semua.Dengan cerita2 diatas yang jelas dan nyata itu apakah pula pendirian kita sebagai rakhat??….masihkah kita ingin menyokong pemimpin seperti ini??…fikir2kanlah jika kita tidak seorang yang bodoh!!…..

Mat teroponh
Guest
Mat teroponh

Ustaz mana yang ajar najib perkataan WASSATIAH .?

Anonymous
Guest
Anonymous

Ustaz ahmad maslan agak nya
Kalau bukan mesti ustaz salleh keruak

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamuz Dewan Vahaza dan Fustaka Al Saud: Maksud Waasatiah.
– Dosa kering wal basah, pantang lintas umnubn sesah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bukan Anon 20:48.
[email protected]@[email protected] Ibrahim.

Anonymous
Guest
Anonymous

Padan MUKA orang MELAYU. HAHAHAHAHAHAHAHAHA ….. dilaknat tuhan arab padang pasir …… hahahahahaha, terimalah hero melayu bugis tun najib mengantikan penyamun tun mamak tua ….. HAHAHAHAHAHAHAHAHA

Anonymous
Guest
Anonymous

Maaf lari dari topik.
[email protected] langgar undang-undang,
kata Ketua Polis Selangor.
Tak tangkap pun.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ada lah yang payung tu

Anonymous
Guest
Anonymous

Keluarga tampa kesipuan. Munafik tegar. Maybe the last new year holiday with the family and the last ride for father and son before depa diheret ketempat yg depa sendiri tempah iaitu penjara.

Anonymous
Guest
Anonymous

Saman dah tak lut,muka tebal dah berinci inci,nasihat lagi tak mau,
Kerja dia klepet selagi boleh.
Kita semua tak boleh buat apa lagi.
Satu saja yang aku nampak..sembahyang hajat pohon pembalasan setimpal.
Boleh buat secara berjamaah diseluruh ceruk masjid dan surau di Malaysia.
Atau buat sendiri.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bebanan Rakyat d dahulukan….Kekayaan pemimpin d utamakan…Taniah M01 n wife krn bijak mengelirukan Rakyat…

Anonymous
Guest
Anonymous

Aset aset negara tergadai lah sudah
Ntah ntah PETRONAS pon dalam perancangan untuk di lelong
Kalau tak jual kepada CHINA mesti lelong kat DONALD TRUMP

Anonymous
Guest
Anonymous

Pak arab boleh derma berbillion
Kenapa utility jual pada CHINA
Kenapa tak jual jer pada pak arab
Sekurang kurang nya ISLAM

soldadu kumbang
Guest
soldadu kumbang

JOKOWI JADI PM MALAYSIA..NAJIB JADI PRESIDEN INDONESIA…BARU WASAWATIYAH NI TAHU APA ITU TELUR TEMBELANG…HAPPY NEW YEAR MR BIG SHAH.

Othaman Ahmad
Guest
Othaman Ahmad

Rakyat Indonesia keresahan & marah apabila Kepala Angkatan Tentera Nasional Indonesia dalam satu taklimat memberitahu bahawa negara Komununis China akan membawa 1 juta rakyat termiskinnya sebagai pekerja2 bagi projek2 pembangunan & k/api letrik di Indonesia & Malaysia, sekali gus terus menjajah nusantara Melayu yg kaya dgn sumber aslinya.

Sila rujuk Youtube:
1. Panglima TNI-RI Gatot Nurmantyo -Bahaya China Komunis Kuasai Indonesia.
2. Ketua FPI Habib Rizief Warning Keras Pemerintah Hati-Hati Hutang ke China.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kesimpulannya, Melayu adalah kaum yang paling bodoh di dunia…..

Anonymous
Guest
Anonymous

Kemiskinan menyebabkan kebodohan. Kemiskinan menyebabkan akal tidak berfungsi, tidak dapat menilai baik dan buruk, kerana apa yg difikrkan hari2 hanyalah bagaimana menyediakan nasi untuk keluarga.

Begitulah strategi pemimpin kleptokrasi, tuju ke arah diktator, miskinkan rakyat supaya tidak dapat berfikir. Nanti dedak ditabur, mereka akan berterima kasih dengan peluk cium lagi. Indahnya dunia pemimpin ini.

Anonymous
Guest
Anonymous

16 : 57

M O 1 tu oang melayu juga
Kalau dia bodoh
Dia tak naik kan petrol lagi 20 seng
Sebab kepandaian nya lah
Negara berhutang ratusan ribu juta
Ratus ringgit perpuluhan 15 seng

Anonymous
Guest
Anonymous

1657

Lu orang apa bro ?
Cer nyata kan kat wall ni

Anonymous
Guest
Anonymous

Soal perkauman ni elok lah jangan di bangkit

Anonymous
Guest
Anonymous

Boss sprm ingatkan penjawat awam jgn main golf kat obersi… tu nasihat utk MO1 jgk ke? Nazri Aziz mmg tak guna jd menteri tourism sbb boss sendiri x mau cuti2 malaysia.

Sir, banjir kat East Coast dah jenguk ke? Tak ingat ke dosa lalu main golf dgn obama masa negara haru biru?

I have no words to describe this family! Hanya Allah yg akan membalasnya. InsyaAllah di dunia ni pun Dia akan tunjuk.

Fan Tun
Guest
Fan Tun

Ada sorang nama Kamalmacam traktor dia langgaradakah dia saudara Jamalperkataan hebat isinya longgar Tun Razak bukannya senangTak mampu nak bina kolam renangTapi mentadbir rakyat pun senangpembangunan dibuat jasa dikenang anak ini lain sekali apa di sain dia tak ghetiberbillion ringgit kemana pergidalam akaun Tok Arab kasi Bercoti sakan dihujung tahunKelantan Terengganu dilanda monsunBanjir melanda rakyat pun lencundia sekeluarga seronok honeymoon bukan jeles bukan cemburusaja tanya ramai nak tahushopping di Perth kehilir kehulumana dapat berjuta di saku? Awal tahun diberi 'hadiah'minyak naik rakyat pun susahapa peduli ada ku kesahChina nak bagi aku pun sesah Peduli apa rakyat bertanyajet kerajaan aku yang… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Sekali SYAIR dahhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Perompak tegar..aku stuju..

Anonymous
Guest
Anonymous

Gi Australia Cuti2..balik Malaysia Curi2..

Anonymous
Guest
Anonymous

Pencuri ke dia ?
Owh tidak
5 – 50 Hengget tu panggil curi
Kalau berbillion
Dia adalah PEROMPAK TEGAR

Anonymous
Guest
Anonymous

Bukan setakat coti tetap coti je tuan budin, cori pun tetap cori gak…hahaha

rahman jpc
Guest
rahman jpc

pasangan 'klepet' ini sudah jauh terlanjur. dlm keadaan tersepit mereka tidak bolih mundur/gostan(go a stern) lagi mereka tahu bahawa akibat nya amat padah sekali. mereka tiada pilihan lagi kecuali meredah segala rintangan dgn harapan agar satu 'kuasa ghaib' akan muncul utk menyelamatkan mereka. kalau bolih saya buat perbandingan dgn pasangan lelaki/perempuan yg sudah terlanjur secara haram, n kandungan sudah berusia 4 bulan n tidak bolih d gugurkan lagi(sudah nampak benjolan perut). perbuatan berzina hukum nya sebatan atau rejam sampai mati. namun olih kerana perbuatan itu amat 'enak' maka mereka sudah tidak bolih menahan diri lagi(abstain)n terus berzina. mereka hanya berharap… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Bapak ngan anak sama je bangang nya. Umno ni bukan jahanam baru2 ini…sejak dulu lagi sudah jahanam. Lihat sahajalah Mahmud Taib. Takkan lah rahman jpc selaku bekas orang kuat umno tidak tahu menahu tentang kerakusan beliau kan?

Tetapi melayu amat mudah dibeli jiwa & maruahnya. Sebab itulah umno kekal berkuasa dari dulu hingga sekarang.

Ingat! Pembangunan secanggih di kayangan sekalipun yg dibuat, tidak sekali2 boleh menutup & mencuci segala kemungkaran yg telah dilakukan.

Ada apa2 mau komen rahman jpc?

Anonymous
Guest
Anonymous

Pembetulan:- Taib mahmud s'wak

Anonymous
Guest
Anonymous

Mufti perak n kelantan gi mano? Tk komen najib pi cuti australia perabih duit rakyat. Tak bazzir ke? Jangan le mufti berani dgn tun m yg dah pencen. Ini bacul nama nye ya mufti. Kikikiki

Anonymous
Guest
Anonymous

Setuju kata PutraKraken bahawa kebenaran akan mengatasi segalanya..kita ada ahli keluarga,saudara mara dan rakan taulan yang layak mengundi..so dlm kita berazam tahun baru ni sama2 kita gerakkan mereka ini yang bersama kita agar undi nyahkan k'jaan Kleptokrat ini dlm PRU 14.Jangan kita stress dengan tingkah laku najib anak beranak ni anon12:31,najib ni sebenarnya 'dead man walking'tapi sbb kulit muka tu dah tebal bak kata anon 12:24,dis buat mcm tu.Jadi ayuh kita berusaha dari skrg agar kita berjaya buang semua kleptokrat ini&tempatkan mereka diresort bamboo river insyaAllah.Rakan2 seperti johndoe,othaman,pak rahmanjpc,PutraKraken,Fan Tun joe harry dan anon2 yang komen secara bernas dan logik,teruskan,sesungguhnya… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

BN will be the end…AKU TAKKAN UNDI BN LAGI….

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro

Foward kan ayat lu ni kat lu punya FB
Biar rammey sikit member member lu ikut jejak yang sama
gerenti PH rampas PUTRAJAYA pada PRU 14

Kamal
Guest
Kamal

Tuan, gwa cakap lu…DSN tidak hipokrit. Dia adalah dia. Itulah dia. Anak keluarga bangsawan.. anak bekas Perdana Mentri.. itulah cara hidup dia.. jangan jeleslah… ko sape hah..orang senang buat cara senang..orang susah, buat cara susah…. ape ade kisah

Anonymous
Guest
Anonymous

Ala uto hang ler

Anonymous
Guest
Anonymous

tak kira siapa pun kita
insan yg baik ada rasa empathy
bukan mcm najib sekeluarga
masa rakyat susah dgn beban sara hidup akhir2 tahun ni dia pi bercuti mewah wajib setiap tahun tanpa mengira perasaan rakyat
dah tu upload kat social media macam nak rub it in rakyat's faces pulak
bukan tak ble bercuti tapi bukan masa dan caranya sekarang

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamal

Mak lu punya UKI lah
Lu pi study semula
Bab bangsawan dan cara memerintah NEGARA

Baru lu boleh komen kat papan budin ni

#[email protected]&/%×£€¥#^*
Pundek

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro 15 : 46

Maki sikit punya main panjang
Bunyi nya pundek jer 🙂
Aku tetap menyokong kan nya pon 🙂

Anonymous
Guest
Anonymous

Hampeh punya pm!
menyesal aku undi BN dulu!

Anonymous
Guest
Anonymous

Padan muka!

Anonymous
Guest
Anonymous

Orang umno bodoh selamanya.
Pemimpin makan daging ahli
bawahan umno makan kuah
dan tulang

bijak
Guest
bijak

pemimpin mcm babi yg pi undi tu kenapa?

Anonymous
Guest
Anonymous

Bodohnya org umno masa mesy agong umno minyak turun 5sen lepas tu bln dec dia tutuh naik 20sen yg bodoh org umno nam sokong bn lagi dpt duit brim bagi binatang makan lagi baik duit haram tu kesian rakyat yg kena tipu dia anak beranak pergi melancung dia peduli apa yg mengemis tetap merempat

Anonymous
Guest
Anonymous

Najib satu kluarga pergi bercuti gunakan jet negara. Siapa bayar minyak kterbang, siapa bayar hotel vip, siapa bayar tour, green fee, makan minum dan shopping semah?

Kalau ada hak aku sebagai rakyat dlm belanja tu semua….aku tak halalkan dan sampai akhirat aku tunggu.

Joe Harry
Guest
Joe Harry

Hari ini tun memperkatakan apa yang telah pun diperkatakan oleh orang kampung sebelum ini iaitu duit 1mdb haram untuk buat haji.
Apa lagi melompatlah penyokong najib dengan mengatakan tun sudah nyanyuk dan kata mereka tun bukan mufti yang boleh keluarkan fatwa.
Sebenarnya mereka takut pada kebenaran dan kesedaran rakyat.
Tidak semua orang sanggup dihina demi berkata benar

Anonymous
Guest
Anonymous

Matlamat tk boleh halalkan cara. Duit pecah amanah tak patut dibina masjid.
Bukan apa2, dikhuwatirkan Haji 1MdB,akan Hj Zombie termakan budi yg sebnarnya dedak taek low. Ini saja mau ingat

labu labi
Guest
labu labi

Mereka Dan keluarga mereka di utamakan…gomen tu mereka Dan mereka tu gomen.harta gomen wajib diguna laksana harta peribadi.lavish holiday fit for the king with special label king of cash.bon voyage adios senor and senorita. Next holiday destination sungai buloh Hilton.expenses all paid.

PutraKraken
Guest
PutraKraken

Selamat Tahun Baru 2017. Saya terasa janggal nak ucap "Happy New Year" kerana tak ada yang nak di"happy"kan tahun ini. Semoga anda semua sihat dan bersabar menempuhi tahun yang akan lebih mencabar…terutamanya dari sudut ekonomi dan kewangan. Setiap rakyat merasakan tekanan dan bebanan tersebut. Kita perlu berhemah dalam segala perkara…Berhemah berbelanja…berhemah minda. Tekadkan perjuangan…kebenaran akan mengatasi segalanya. Jangan butakan hati dan akal kita kerana yang demikian akan memesong tindak tanduk kita yang akhirnya mengecewakan bukan sahaja diri kita tapi akan turut membebankan jenerasi akan datang pewaris tanahair ini. Pokok utama…nyahkan kleptokrasi yang membelengu negara kita. Kita semua dapat melihat segala… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous
Nur Barzakh
Guest
Nur Barzakh

boleh copy paste the whole article disini ? tk leh bukak serawak report daa..

Nur Barzakh
Guest
Nur Barzakh

boleh copy paste the whole article disini ? tk leh bukak serawak report daa..

Anonymous
Guest
Anonymous

Ko "copy" url Sarawak Report:-

http://www.sarawakreport.org/

lepas tu ko "paste" kat dalam kotak link ini:-

http://unblock-proxy.com/

ibat
Guest
ibat

Log on sitenable.com
Lepas tu key in http://www.sarawakreport.org/
d ruang yg d sediakan. Click Go.

ibat
Guest
ibat

Log on sitenable.com
Lepas tu key in http://www.sarawakreport.org/
d ruang yg d sediakan. Click Go.

Anonymous
Guest
Anonymous

Cakap la apa pun, ada ke yg kisah. Yg menentang ajer yg kisah. Ahli umno, mca, mic, rakyat serawak tak kisah pun. Mungkin mereka berbangga dengan kebolehan najib bercuti dan menghabiskan cuti. Anak tiri tak ikut sekali ke?

Anonymous
Guest
Anonymous

Dia pergi melawat dan buat kira kira berapa rammey rakyat malaysia yang bekerja secara haram kat australia yang kerja petik buah EPAL

Jika tidak sampai sejuta
Masih boleh ROMPAK duit rakyat malaysia setelah kembali
Tu mungkin cara dia menilai

Anonymous
Guest
Anonymous

Tahun 2017 akan ada lebih banyak lagi kejadian samun, merembat dan merompak. Tunggu dan lihat.

Anonymous
Guest
Anonymous

Aku tau Kenapa anak najib ambik gambar dan post kat instagram dalam masa keadaan rakyat semakin tertekan ..dia saja buat mcm tu utk sakitkan hati kita semua sbb dia tau kta yg berada di bawah ni xde kuasa utk jatuhkan bapa dia..lg dikutuk lg anak beranak yg makan duit haram tunjuk yg mereka sekelumit pun,xde rasa luak pun apa yg kita rasa..ya allah aku tak pernah rasa marah yg amat sangat dgn kedurjanaan najib anak tun razak ini termasuk anak bini dan menteri2 jahanam dia.dlm masa rakyat makin tertekan dgn segala hal mereka bersenang lenang tanpa ada sekelumit pun belas… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

sy sependapat dgn anda

Anonymous
Guest
Anonymous

Perkataan "hipokrasi" tu bahasa orang putih. Bahasa Melayu yang betul ialah, "kepura-puraan". Gunalah bahasa Melayu yang tepat, buman terjemahan terus dari bahasa orang lain.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini masalah Najib.

Dedikasi ke..
Hipokrasi ke ..
Demokrasi ke..
Transparensi ke ..

Apa masalah ?

Anonymous
Guest
Anonymous

Masaalah kleptokrasi!

Anonymous
Guest
Anonymous

Jibby buat burok tu sah dah kerja jijik Tapi yg pentadbir dan pihak berwajib yg makan upah dari rakyat tu buat apa? Tak kan semua buta, bisu tuli. Mana Agamawan pongpang, prof2 kangkungan, Panglima Umnu, Samseng BN semua? Tak kan semua subahat? Tak kan semua takut? Upah rakyat dah bayar terus bayar hari2. Tak kan 5 tahun sekali pangkah lepas tu dudok tengok saja, tapi mmg rakyat tiada saluran lagi. perkhidmatan sudah dibayar.Bila negara pincang penuh hutang buat cucu cicit. Dah tak dapat buat apa, sumpah maki tidak lagi berdosa.Kesuluruhan Pentadbir hina makan upah buta langgar amanah. Ini kennyataan, tiada… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Isunya kulit muka dh terlalu tebal..mana ade perasaan malu satu keturunan..

Salwah Abdat
Guest
Salwah Abdat

Memang MO1 tidak bersalah sama sekali dan rakyat Malaysia yang bersalah sebab merelakan beliau melakukan kemusnahan kepada Negara dan tidak membuat apa-apa…..!! Ada juga yang melebih-lebih menyokong nya …….!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Saya percaya hanya rakyat yang anti Najib dan pembangkang sahaja yang dok buat cerita Najib ni ada masalah sedangkan hakikat sebenarnya dia tidak ada apa2 masalah pun……..atau mungkin juga segala masalah itu sudah diselesaikan secara face to face dengan siapa2 saja yang berkenaan .Saya amat yakin ini kerana kalau tidak masakan beliau akan pergi bercuti dengan senang hati sebegitu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Najib memang tidak ada masalah.

Yang ada masalah ialah rakyat.

Kalau rakyat tidak ada masalah tak jadi hal Najib berbasikal ke main golf ke..

Face to face lah dengan Tun Mahathir.

Anonymous
Guest
Anonymous
Anonymous
Guest
Anonymous

Najib dah putus urat malu..

Zhuge Liang
Guest
Zhuge Liang

Kata2 ayahanda pres jokowi pd anaknya "ibumu golongan bangsawan tapi masih mengahwini bapak yg sepeda pun ngan ada.. sedang tidak sedikit org2 yg mengincari ibumu.. kenapa..? Sebab bapak ikhlas ketika menyantuninya, bapak jugak berusaha memenangi hatinya dgn jujur, dan paling penting bapak selalu berdoa pd allah.. maka kamu juga harus jujur apapun jua pekerjaanmu kelak…"..

Anonymous
Guest
Anonymous

I like jokowi style. Meski pun beliau pemimpin negara jiran.

Anonymous
Guest
Anonymous

Zaman Tun M dulu jiran tetangga segan dengan kita…..tapi sekarang kita yg patut malu dengan negara jiran. Tapi apakan daya dah tak ada kemaluan dan kesipuan…..

Anonymous
Guest
Anonymous

16 : 43

Jangan lah begitu
Kalau tak da kemaluan
Tak dapat buat anak

Anonymous
Guest
Anonymous

20.33 sama bodoh dengan penyamun. Satu kem lah tu. Penyangak jumpa penyamun.

Tajul
Guest
Tajul

Indon pemimpinnya bersederhana

Filipina pemimpinnya ganyang penjenayah

Malaysia? Penjenayah disimpan sebagai pemimpin dan rakyat yg dipaksa hidup bsederhana

#najipcutisakan

Anonymous
Guest
Anonymous

bersederhana hanya untuk pencitraan baik sahaja.Niat pun tak tahu apa yang dia nak ?

Anonymous
Guest
Anonymous

Wow..father&son..cycling..hippo dok tang mana..apa ada hal semua free.

Anonymous
Guest
Anonymous

Dok gosok batu permata dialah

Anonymous
Guest
Anonymous

"Four Corners" terbitan ABC Channel berapa bulan dulu ada cakap Malaysia Goverment bersetuju terima "Boat People" yang sekarang berada di Nauru dan Manus Island. Sebagai balasan, Australian Goverment bersetuju membayar wang kepada Malaysia sebab menerima "boat people" ini.

Dulu Australian Goverment buat deals dengan Combodian Goverment tapi terpaksa dihentikan sebab bantahan dari Tax Payer yang marah kerana semua wang pampasan tersebut habis hangus dirembat penyamun2 Combadia

Menarikkan !

Anonymous
Guest
Anonymous

Gadai apa saja untuk tutup lubang neraka wang haram yang disamun.

Usry
Guest
Usry

Saya terpegun dengan kehebatan rakyat Malaysia. Bermacam2 kesusahan yang Najib bagi tapi tetap bersabar. Teruskan perkukuhkan iman tuan-tuan dan biarkan saja kezaliman dan penindasan ini berterusan. Tak baik lawan pemimpin sebab ia melanggar fitrah. Hihi
#usryabdullah.blogspot.com

Anonymous
Guest
Anonymous
Anonymous
Guest
Anonymous

Puak penjilat Jibby apa tau? Dpt dedak basi sikit, melalak kukok punggung penuh taek low

Anonymous
Guest
Anonymous

Harga minyak naik lagi.
Aku dah kata…..tangan kanan memberi….tangan kiri kaut kebih lagi. Padan muka pangkahlah lagi!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Jangan bimbang rakyat Malaysia.
Allah tunggu masa saja nak kenakan Najib.
Insyaalah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Hidup PH
Comfirm ke PUTRAJAYA after PRU 14

Anonymous
Guest
Anonymous

Rakyat mesti wala' demi politik matang dan natang….
Ha ha ha ha, Lebai malang!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

kan byk 1m tu buat rakyat, admin mabok todi ka