NAK LAWAN CARA MANA NI USTAZ, DUA PENJURU ATAU TIGA PENJURU?

Sabar dulu…jangan cepat gembira dengan kenyataan Ketua Penerangan Pas, Nasharuddin Tantawi ini.
Dalam kenyataannya, beliau yang juga Ahli Parlimen Temerloh menegaskan, Pas tidak sesekali akan bergabung dengan UMNO dalam pilihanraya umum akan datang, malah telah menetapkan pendirian akan bertanding di mana-mana kerusi yang ditandinginya.
Sekali baca memang nampak cantik kenyataan itu, tetapi apakah maksud sebenar kata-kata beliau itu?
Adakah ia bermaksud Pas sedia berunding dengan rakan-rakan pembangkang lain untuk merealisasikan pertandingan satu lawan satu atau tekad berlawan di semua kerusi UMNO itu bertujuan supaya berlakunya pertandingan tiga penjuru?
Kalau nak lawan UMNO tetapi dalam masa yang sama tidak mahu berpakat dan menjadikan satu lawan satu sebagai kenyataan, ia juga bermaksud mahu memberi kelebihan atau memenangkan pihak lawan.
Lawan memang banyak lawan, ada lawan betul-betul, ada lawan main-main dan ada juga lawan untuk sengaja bagi pihak lawan menang.
Lagi pun kata-katanya bahawa Pas akan bertanding di semua kerusi UMNO banyak maksud tersiratnya.
Buat apa Pas umum nak bertanding di semua kerusi UMNO? Bukankah Pakatan Harapan dan PPBM juga akan bertanding di kerusi UMNO sama?
Yang mana satu ni ustaz, nak lawan UMNO dua penjuru atau tiga penjuru? (SH 24/09/2016).
Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 26 March 2019 — 1:41 pm

96
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
Asa LoanAnonymous652203 4423143abd halim RushdieTajul Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Asa Loan
Guest
Asa Loan

Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, jadi Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: [email protected], anda juga boleh menghubungi e-mel ini: [email protected]

Asa loan lending company are ready to loan you any amount you need to start up your personal business. we give out loan at 3% interest rate, so Kindly apply for agricultural farming loan. if you need loan contact our email:[email protected], you can also contact this email:[email protected]

Anonymous
Guest
Anonymous

Tontowi al germani. Huhu. Ketua penerangan paling pendiam dlm sejarah Pis. Pemalu kot. Tp pi german dan tengok film porno german pay per view. Huhuhu. Byk jawatan tu dio pegang. Ketua penerangan ajk pusat ajk olarmak boss haramkah ketua lujnah dll. Janggut nye ciput jer w.pon serban besarr. Hihihi. Makno nye ilmu pon ciput jugak. Hihihi. Koter mgkn besorrr. Hihihi

652203 4423143
Guest
652203 4423143

Hadi Awang ni dah tak berani cakap..takut ahli PAS perasan ada udang bawah mee… bagi Tontowi cakap yang mana maksud boleh di ubah ikut selera semasa… You help me.I help you…no money no talk.. kami buat kerja Ugama bukan cari kesenangan Dunia…kami sokong kerajaan yang sedia menerima Islam kerana itu lah perjuangan PAS.

652203 4423143
Guest
652203 4423143

Hadi Awang ni dah tak berani cakap..takut ahli PAS perasan ada udang bawah mee… bagi Tontowi cakap yang mana maksud boleh di ubah ikut selera semasa… You help me.I help you…no money no talk.. kami buat kerja Ugama bukan cari kesenangan Dunia…kami sokong kerajaan yang sedia menerima Islam kerana itu lah perjuangan PAS.

652203 4423143
Guest
652203 4423143

Hadi Awang ni dah tak berani cakap..takut ahli PAS perasan ada udang bawah mee… bagi Tontowi cakap yang mana maksud boleh di ubah ikut selera semasa… You help me.I help you…no money no talk.. kami buat kerja Ugama bukan cari kesenangan Dunia…kami sokong kerajaan yang sedia menerima Islam kerana itu lah perjuangan PAS.

652203 4423143
Guest
652203 4423143

Hadi Awang ni dah tak berani cakap..takut ahli PAS perasan ada udang bawah mee… bagi Tontowi cakap yang mana maksud boleh di ubah ikut selera semasa… You help me.I help you…no money no talk.. kami buat kerja Ugama bukan cari kesenangan Dunia…kami sokong kerajaan yang sedia menerima Islam kerana itu lah perjuangan PAS.

abd halim Rushdie
Guest
abd halim Rushdie

Niat hati mmg dia sayang bebenor kat Najib tuh ,cuma cuma pas masih malu malu kucing

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 22.47. Pls baca ini:
Tontowi ni olarmak ka? Perasan olarmak ado lahh. Serban jer besorr. Akhlak cam longkang. Samalah dgn azli taliban nik boduuh nik menyamar moktar arsenik sidek noor dll. Ini olarmak hampehh dlm parti islam pis pimpinan hadi awe boroi. Hihihi. Oppps din ayam jgn lupo. Hihihi

Anonymous
Guest
Anonymous

Sdr Shahbudin suruh korang komen yang membina la wakpa korang nak bagi pahala korang pada Tantawi dapek hadiah ka korang, korang kalu Melayu trg2 sokong Pan proxy dap elok la jgn satu hari nanti sokong tokong diya. Aaa jgn marah wa ingatkan ja.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tontowi al germani. Huhu. Ketua penerangan paling pendiam dlm sejarah Pis. Pemalu kot. Tp pi german dan tengok film porno german pay per view. Huhuhu. Byk jawatan tu dio pegang. Ketua penerangan ajk pusat ajk olarmak boss haramkah ketua lujnah dll. Janggut nye ciput jer w.pon serban besarr. Hihihi. Makno nye ilmu pon ciput jugak. Hihihi. Koter mgkn besorrr. Hihihi

Anonymous
Guest
Anonymous

Layak ke mangkok ni dipanggil ostat.

Anonymous
Guest
Anonymous

Pas bukan saja dah jadi parti sundal
tapi dah jadi parti pemakan dedak.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ramai pemimpin pas lupa, mereka menang dulu sebab 1 lawan 1. Tapi pengerusi ngo mungkin banyak utk pemimpin pas jika kalah sebagai penasihat kerajaan. Dalam dewan kena hujah. Bab lain tak tahu, kecuali yg big bos cakap.

Anonymous
Guest
Anonymous

Faktor Anwar dan Dap juga.
Janganlah Pas nak berlagak sombong.
Rm90 juta apa cerita.
Sudah saman Sr ke belum?

Anonymous
Guest
Anonymous

Tontowi klon hj hadi awe donde. Hihi. Cakap tokleh pakai. Suka u turn jer. Titm pi mano? Byk kali jugok dio kena u turn dgn hj hadi dan din ayam. Hihihi

Anonymous
Guest
Anonymous

Tontowi al germani. Huhu. Ketua penerangan paling pendiam dlm sejarah Pis. Pemalu kot. Tp pi german dan tengok film porno german pay per view. Huhuhu. Byk jawatan tu dio pegang. Ketua penerangan ajk pusat ajk olarmak boss haramkah ketua lujnah dll. Janggut nye ciput jer w.pon serban besarr. Hihihi. Makno nye ilmu pon ciput jugak. Hihihi. Koter mgkn besorrr. Hihihi

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalu ikut cakap orang yg bertanda di dahinya bulan, dacing, roket, mata lebam, maka undinya tidak berubah. Satu lawan satu, lawan dua,lawan tiga, undinya ikut kat dahinya. Tak mampu untuk berfikir di luar yg tergambar di dahinya. Semuanya fitnah ke atas partinya, dan pemimpinnya sahaja yg maksum, pemimpin lain auta sahaja. Jadilah orang yg bebas berfikir walaupun dahi bertanda untuk katakan salah kepada pemimpin.

Visiion true truly
Guest
Visiion true truly

di penang , Dap buat reclaimation mcm Spore buat…pggl China buat development dan bagi right reserve …pehal…. Nak meng China kan Malaysia ker….. x pernah terjadi dr era tunku hingga tun.Tun bg konsesus utk penang brdg bkn right reserve kcuali Najib bongok. Yg jual trus…apa return yg ada bila ko dh jual. ..Najib dgn Dap adalah sama. x pyh tggu DAp mmerintah , SKRG pun ko dh rasa mcm DAP mmerintah. Melayu/ Malaysia bkn land lord dah….kan aku dh kata Umno era Najib dan DAp adalah sama. ko ingat Tun kebulor sgt ke kat Nuar ni….inilah psycho art tun. Aku… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Tontowi ni olarmak ka? Perasan olarmak ado lahh. Serban jer besorr. Akhlak cam longkang. Samalah dgn azli taliban nik boduuh nik menyamar moktar arsenik sidek noor dll. Ini olarmak hampehh dlm parti islam pis pimpinan hadi awe boroi. Hihihi. Oppps din ayam jgn lupo. Hihihi

Anonymous
Guest
Anonymous

Bak kata perpatah, jikalau Ketua PAS ini boleh dipercayai, lembu pun boleh panjat pokok. Kan ada khabar internet bahawa ketua ini di jemput hadir mesyuarat di New York tapi tinggal kat bilik hotel tonton video kerana tak fasih bahasa orang putih. Masa nak bayar bil hotel baru tahu filem-filem apa yang ditontoni ….

Visiion true truly
Guest
Visiion true truly

di penang , Dap buat reclaimation mcm Spore buat…pggl China buat development dan bagi right reserve …pehal…. Nak meng China kan Malaysia ker….. x pernah mana2 mentri bongok Umno buat mcm tu kcuali Najib…Najib dgn Dap buat. Malaysia bkn land lord dah….kan aku dh kata Umno era Najib dan DAp adalah sama.

ko ingat Tun kebulor sgt ke kat Nuar ni….inilah psycho art tun. Aku tersenyum dgn skill yg tun ada. Salute dgn org tua genius ni.

Visiion true truly
Guest
Visiion true truly

di penang , Dap buat reclaimation mcm Spore buat…pggl China buat development dan bagi right reserve …pehal…. Nak meng China kan Malaysia ker….. x pernah mana2 mentri bongok Umno buat mcm tu kcuali Najib…Najib dgn Dap buat. Malaysia bkn land lord dah….kan aku dh kata Umno era Najib dan DAp adalah sama.

ko ingat Tun kebulor sgt ke kat Nuar ni….inilah psycho art tun. Aku tersenyum dgn skill yg tun ada. Salute dgn org tua genius ni.

Porak Den
Guest
Porak Den

Saya tertunggu2 kedatangan pemimpin pas yg bijak agama & bijak politik, ckp berkhemah,
berprinsip,tindakan berstrategi. Yg ada skrg mmmmmmm.

Porak Den
Guest
Porak Den

Saya tertunggu2 kedatangan pemimpin pas yg bijak agama & bijak politik, ckp berkhemah,
berprinsip,tindakan berstrategi. Yg ada skrg mmmmmmm.

Visiion true truly
Guest
Visiion true truly

hehe…tang cucuk.mrncucuk bg kat melayu…sokong DAP….Dap pun sama gak dgn parti lain… kroni anak beranak, rasuah, gangsterism, penipu….Sape kenal Ngah komeng projek jahit baju DBI pun dia nk sapu….ko belek mcmana skupang dua blog tunggu dpn opis dia utk ambik saman ….Penyudahnya cina bukit ni lari…… Teresa kote..lagilah teruk ..bek MLM TONGSAN mari…komisyen dia mintak billion..
[email protected] lks…..Dap ni dh mcm partiumno gak….Mak bapak dia punya…..

Tun lbh gentle…ada art dlm politik. Bukan.mcm Cina Dap bodo piang jd ahli majlis…mcm tg karang tu…

Bg aku buat masa ni, Ppbm lbh relevan dr yg lain. Tun adalah Master dlm Art of psyco War

Anonymous
Guest
Anonymous

jgn fitnah. itu Sunnah hadi yg haram diikuti!

kalau pembangkang ada rasuah, dah lama kena naik mahkamah. kalau bab beli rumah banglo lama pun kena dakwa, inikan projek berbilyun2.

kita disuruh benci pd kezaliman, bukan pd makhluk.

Visiion true truly
Guest
Visiion true truly

Fitnah mendenya…….ko tengok lah kes Ronnie liew tu…..hehehe.. baru follow kut politik Dap ni….Benci kpd kezaliman bkn kpd makhluk??????? Ko tau ke apa yg ko tulis ni…

NordinabilaH
Guest
NordinabilaH

Jangalah kita percaya dgn parti ini walaupun parti islam tetapi cakap tak serupa bikin adalah lebih baik sokong DAP dan parti pakatan yg lain yg pasti mereka itu akan kuburkan umno /bn hidup DAP

NordinabilaH
Guest
NordinabilaH

Jangalah kita percaya dgn parti ini walaupun parti islam tetapi cakap tak serupa bikin adalah lebih baik sokong DAP dan parti pakatan yg lain yg pasti mereka itu akan kuburkan umno /bn hidup DAP

Anonymous
Guest
Anonymous

Saya suka baca apa yang dipaparkan olih saudara SH dan kadang-kadang mahu juga turut komen,tetapi yang lebeh suka dengan tulisan SH ini tentang komen-komen saudara pembaca.setengah -setengah pembaca yang terlalu taksub dengan kepartian tertentu meluahkan komen tersasar dari tajuk/cerita yang dipaparkan.Bagi saya tuan-tuan menempah tiket mudah keneraka dengan fitnah-fitnah yang tak bersangkut sikit pun dengan cerita yang dipaparkan olih pengarang.Ingatlah jadilah pengeritik yang bijak dengan tajuk yang tentera .Cari kebaikan jangan cari keburukan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Perompak Dan penyamun ada fikirkah syurga neraka?

Anonymous
Guest
Anonymous

Kenyataan, pendirian, perbuatan….yang semua ibarat 'meludah kelangit'! Nak tolong UMNO sebagai kacau daun adalah…mahu pecah-belahkan undi Melayu.

Tak tahu apa nak jadi dengan orang Islam sekarang..kalau anda lihat dalam Youtube mengenai peperangan di Yemen dan Syria…sangat mendukacitakan apabila kedua-dua mazhab Sunni baik, Syiah baik…apabila mereka 'menyembelih' antara satu sama lain, Allah Akbar, dilaungkan!!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Pas Ikatan Gagasan Sejahtera. bersamaan PIGS.Elok tu perangaidepa sebiji macam tu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tontowi ni olarmak ka? Perasan olarmak ado lahh. Serban jer besorr. Akhlak cam longkang. Samalah dgn azli taliban nik boduuh nik menyamar moktar arsenik sidek noor dll. Ini olarmak hampehh dlm parti islam pis pimpinan hadi awe boroi. Hihihi. Oppps din ayam jgn lupo. Hihihi

Anonymous
Guest
Anonymous

Tontowi klon hj hadi awe donde. Hihi. Cakap tokleh pakai. Suka u turn jer. Titm pi mano? Byk kali jugok dio kena u turn dgn hj hadi dan din ayam. Hihihi

Anonymous
Guest
Anonymous

Tontowi al germani. Huhu. Ketua penerangan paling pendiam dlm sejarah Pis. Pemalu kot. Tp pi german dan tengok film porno german pay per view. Huhuhu. Byk jawatan tu dio pegang. Ketua penerangan ajk pusat ajk olarmak boss haramkah ketua lujnah dll. Janggut nye ciput jer w.pon serban besarr. Hihihi. Makno nye ilmu pon ciput jugak. Hihihi. Koter mgkn besorrr. Hihihi

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 143. Jgn sesekali hina ulama PAS. Mereka adalah warisan agama. Dasar PGayR dan DAPig. Anti ulama. Ulama. Bukan olarmak. Hormat sikit pd ulama dan agama.

tatang ka
Guest
tatang ka

Onon 01.50 satu lgi bangang bin bahlol. Ulama Pas Warisan agama. Najib UMNO kurnia Tuhan.
Itulah jadi nya apabila campuradukan agama dengan politik. Macam manalah boleh hormat. Otak bin udang.

Anonymous
Guest
Anonymous

UMNO sudah sebati dalam hidupku..ak dibesarkan dalam pemerintahan UMNO..Walaupun UMNO dikatakan korup, ak tetap pertahankan UMNO. UMNO itu jiwaku.

tatang ka
Guest
tatang ka

Klu begitu sya ucapkan taniah kepada kamu kerana bertukar daripada manusia ke binatang.Baru padan makan dedak. Tapi bangang mcm kamu ni bau dedak pun tdk dapat dihidu.

Nur Barzakh
Guest
Nur Barzakh

Anon 1:37 awat Bodoh piang ngat ni ??? , UMNO terjun lombong taik, mu pun nk terjun sama la ya.. , snggup main dgn taik?? Akai ada ka?

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini ustaz commercial jadi kenalah baca kenyataan dia ni cara commercial. Ni ustaz follow the money ..

Salwah Abdat
Guest
Salwah Abdat

Tak ada jalan pintas untuk menjatuhkan BN kecuali satu lawan satu di semua kawasan, tapi di kuartiri last minute pada kebiasaan nya parti Pak Lebai main 3 penjuru dengan tujuan konon nya nak selamat kan UMNO puiik

PomenBawahPokok
Guest
PomenBawahPokok

Assalamualaikum, Benda ni ikut kan tak rumit. Ok, Semua nak kalahkan umno. Jadi kekalkan siapa yg bertanding dlm PRU13 lepas. Yg menang tu boleh dikekalkan di dun atau parlimen mane pun ,siapa yg kalah boleh la bincang parti mane yg confident boleh menang. Ape pun alasan, 3 penjuru hanya memberi kelebihan 1 pihak saja. Kata tujuan sama. Jadi kena ada kesepakatan la. Masing2 dah otai, tak kan tu pun nak Cakap. Tapi Jgn mulut lain Hati lain, tu yg payah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Jangan bimbanglah.
Dalam Pru14 nanti
Pas, satu kerusi pun tarak.
Kerana dah jadi parti sundal
bukan lagi parti agama
macam zaman Nik Aziz dulu.
Percayalah…

kaki bangku
Guest
kaki bangku

pru14 ni ustaz x tau nk duk mna.kerusi temerloh akan kembali mp lama bekas menteri pengajian tggi…tunggu ja lah…

Permadu
Guest
Permadu

Saya setuju dgn kaki bangku.

Temerloh adalah kubu kuat Umno zaman berzaman. Hamzah Abu Samah, Sabbaruddin Chik, Sarit Yusoh dan yg terakhir Saifuddin.

Apakah sumbangan Nasharuddin Tantawi kpd kawasan parlimen Temerloh setakat ini sejak menang pru13?

Sebagai orang berasal dari Temerloh saya pun tak pasti. Selain dari imej bandar ikan patin tak ada apa2 yg signifikan.

Saya rasa beliau tidak menjiwai Temerloh sebab beliau bukan orang Temerloh. Saya rasa dia ini jenis lebih cakap dari kerja.

Memilih beliau sebagai MP Temerloh adalah satu kesilapan.

Sejak kes beliau sembahyang sunat lepas itu mohon maaf pada DAP utk satu kes mahkamah, saya terus hilang konfiden terhadap beliau.

Anonymous
Guest
Anonymous

Temberang saja tantawi tu
Serban saja besar macam karung guni
Tapi apa sumbangan tantawi kpd agama bangsa dan negara khasnya kpd penduduk di temerloh
Makan kenduri saja ker

Anonymous
Guest
Anonymous

Pada pendapat saya dari statement tersebut sudah jelas sekali yang pas tetap akan menjadi iblis dan syaitan bagi memenangkan parti yang telah terpesong.

Kita tunggu dan lihat samaada saman hadi terhadap SR menjadi kenyataan atau tidak. Ianya akan menjadi tanda aras.

Sebenarnya saya sedang menunggu banyak perkara dari tindak tanduk pas. Salah satu adalah RUU yg akan diperbahaskan diparlimen bulan depan. Akan ada lagi kah dolak dalih hadi di parlimen nanti. Ahkirnya kebenaran tetap akan timbul pada penghujungnya. Adakah pas MEMPOLITIKAN ISLAM ATAU MENGISLAMKAN POLITIK.

Tajul
Guest
Tajul

Hadi reservekan hari apa ya nak gi saman? Xkan selasa jugak kot hahaha

Anonymous
Guest
Anonymous

Aku fikir maksudnya pas akan bertanding setiap kerusi, berapa penjuru pun x pa, yg penting penjuru pas mesti ada..pas tak peduli pasal coalition, kalo tak ,tak kan nak wat statement camtu..ini lah antara sebab sebab ameno x dapat ditumbangkan..

Anonymous
Guest
Anonymous

hahahahahh…nak percaya lobai tarbus gi german tenguk porno..ni…heheh..sejak dap cabar dia,nak tunjuk receipt hotel yg dia tenguk porno..kejap2 tu..senyap sepi dah tak kutuk dap lagi…ini punya orng boleh percaya ka..dia menang temerloh kerana cina dap..apa hukumnya terima undi cina kafir harba ya lobai tarbus../dulu pas tikam belakang PR13 5 DUN..Dah sign semua president setuju..tapi lobai2 tarbus ni tak amanah langsung.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau ikut fahaman Mat "Nakhoda"…maian rasuah tak salah, tonton porno german tak salah, salah guna kuasa tak salah, janji2 pemimpin tidak ditepati pada rakyat juga tak salah..

Asalkan @ dengan syarat..

Pemimpin @ "Nakhoda" itu mestilah MELAYU & ISLAM. Maka halal lah semua perbuatan di atas.

Anonymous
Guest
Anonymous

Lagi besar serbannya lebih besar penipuan yg dia akan dibuat.
RM90 juta joe..

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak usahlah PH dan rakyat Msia percaya pd Pas, Parti Auta Semalaysia ni. Tuang presideng dan para lebainya suka ckp putarbelit @ pembohong bersiri.

Bertanding pilihanraya bkn utk menang tapi sibuk nk letak calon di kesemua kawasan pru. Mana Pas dpt duit yg banyak kalo bkn dari hasil kongsi rompakan NajibRosmah?

Parti Auta Semalaysia @ Parti Gadai Bini @ PASIK akhir sekali jd PIGS (pemakan dedak haram istiqomah menjual agama dan memalukan Islam).

Tajul
Guest
Tajul

Kesian pada akar umbi pas – beriya2 perjuangkan parti tapi pucuk pimpinan dok cong dedak najip kasi..

Anonymous
Guest
Anonymous

Habis tu pas tak payah ada calon lah ya,bagi laluan pada Pan dan parti ppbm bertanding..apa nak buat pas mesti hormat kepada 2 parti baru ini yang mahu mula bertapak,Pada pandangan saya Pan itu tak perlu lah di wujudkan ini kerana agenda atau perjuangan mereka pun seakan2 Pas juga.

Anonymous
Guest
Anonymous

Pas ada calon buat apa!!?? Pas bukan nak menang pun! Pas bukan gila kuasa pun! Pas cuma nak redho Allah dan redho amno jer..!!

Sebab itu, pas tk payah bertanding!! Baik duduk ramai2 ustad2 pas main suku lutut dan buah pelaq masing2….kahkahkah

Anonymous
Guest
Anonymous

PAS ni mcm jadi tali barut UMNO dah. PAS akan jadi pensabotaj dalam PH dgn lawan 3 penjuru. Harap PKR, Amanah, DAP, PPBM buka mata hal ini. PAS digunakan UMNO utk manipulasi PRU-14 nanti.

Tajul
Guest
Tajul

Pas skg dah jadi 'perempuan simpanan' ameno – dinafikan sebarang hubungan tapi jadi penyedap masa berkempen dan pilihanraya sbb duit dh bagi siap2..

Anonymous
Guest
Anonymous

Saya amat berharap PAS bergabung dengan UMNO demi Islam dan Melayu. Pergabungan PAS UMNO dapat melemahkan DAP PKR PAN PPBM. PPBM ni menempek sahaja dengan PH. Kalau pembangkang menang sekalipun dalam PRU 14 ni, tengoklah nanti permainan PPBM. Madey ni terkenal dengan pemain politik negara. Orang melayu masih buta mata.

Unknown
Guest
Unknown

Adakah pas sanggup memejamkan mata keatas kemungkaran yg dilakukan oleh umno???

Anonymous
Guest
Anonymous

Umno parti jual bangsa
Pas parti jual agama

Undi Pas = Undi Umno

Anonymous
Guest
Anonymous

Dulu apa yg umno buat semuanya pas kata haram belaka.
Sekarang dah halal
Dapat RM90 juta semua haram dan dosa menjadi suci

Anonymous
Guest
Anonymous

Hang tau mana?komen yang koman.hehe

Anonymous
Guest
Anonymous

Macam mana madey boleh terpujuk rayu dengan nuor al-juburi…sanggupkah malaysia dipimpin oleh gay…seteruk-teruk DSN, dia tak de ler gay..

Anonymous
Guest
Anonymous

Gay tu kau yg cakap…. bukti pun kelaut… otak keldai betul….

Fikir Tajam
Guest
Fikir Tajam

Anon 21:17

Kamu jgn harap PAS & UMNO bersatu. Sbb mereka hanya perjuangkan kedudukan & kepentingan sendiri. Yg kuburkan MECD tu DAP ke? Yg hapuskan DEB tu DAP ke? Yg BANGSATkan Melayu tu DAP ke?

Yg mengkhianati Melayu ialah Najib sendiri!
Yg mengkhianati Melayu ialah UMNO sendiri lantaran bersekongkol dgn Najib songlap wang 1MDB.
Yang mengkhianati umat Islam ialah PAS sendiri yg mencandukan modal agama demi undi & kuasa.

Anonymous
Guest
Anonymous

Umno dgn pas dah bersatu dan anon 22:05 tu anak sulong merekalah. Bodoh mcm lembu

Anonymous
Guest
Anonymous

Ada jugak nakhoda kapal 3 suku ni menganjing…dah termakan nasi kangkang semah kut..

Anonymous
Guest
Anonymous

Fikir Tajam, abih yg ko gi sembah taksub madey tu wat pe? Sape yg pecat nuor 1998? Sape yg kacaukn kes memali? Sape
yg pecat hakim negara? Sape yg jemput Israel men sukan dl? Jawab2…

Tajul
Guest
Tajul

Anon 0143,

Xada sapa yg sembah tun. Cuma Negara xpernah tergadai n jadi lawak antarabangsa ngalahkan lawak nabil masa zaman Tun.

Ke kau yg sembah najip (atau lebih tepatnya dedak najip)?

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalu gabung dua partai kemungkaran ni maka sekaligus habisnya ugama dan bangsa.

Nur Barzakh
Guest
Nur Barzakh

Bagus tajul.. Harap yg terkena , boleh fikir waras.
Anon 22: 37.. Gay yg rosak si peluwat dn yg meliwT jer, tp romoak samun jual negara.. Shopping sakan melantak duit negara.. Kesan nya pd kau, aku rakyat dn keturunn nya sgt dahsyat.. Merana 7 keturunn pun tk abes..

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 22:13 & yang sewaktu dengannya.
Kau tengok (jadi saksi) ke Anwar menjubur atuk/nenek/mak/bapak/isteri/anak2/adik2 lelaki dan perempuan kau?…

Anonymous
Guest
Anonymous

Hahaha…kalau dah taksub kat al-Juburi…nak wat cmne…Heran ea..korang ni dah mkn air mani Al-juburi ke??? walopun ak mkn dedak DSN, at least dedak mende bole dimakan…

Anonymous
Guest
Anonymous

Seorang lelaki menjubur seekor anjing gile. Maka lahirlah anon 12:01 ke dunia….kahkahkah

Anonymous
Guest
Anonymous

dah tu trg2 la ko rang sokong pan proxy dap, elok la kalu ko tu Melayu udah hilang arah.

Tajul
Guest
Tajul

Anon 1201,

Selama aku follow mana2 blog bkenaan najip & 'legasi' wan emdibinya, kau la pematuk dedak yg pertama mengaku akhirnya yg memang kau terima dedak. Sekaligus membuktikan dedak tu wujud, dan bukan setakat para menteri, ketua bahagian & ketua cawangan malah penempel dalam blog pun merasa juga dedak.

Kalau berani gunalah nama sendiri di sini. Senang kami nak trace awak lepas najip tumbang nanti.

Kalau xberani nampak sangatlah telor kau pun dah ngecot jd besar dedak jugak (silap2 dh tmakan sendiri xperasan) – sama Macam mat najip jugak..

Anonymous
Guest
Anonymous

Mat Sabu kata lawan 18 penjuru pun tak apa.
Inilah cakap orang yang bukan gila kuasa.
Insyaalah PH/Amanah akan menang dalam Pru14.

Dinn Osman
Guest
Dinn Osman

Tak payah la PH Dan PPBM masih nak merayu kat PAS untuk 2 penjuru. Biar 3 penjuru pun Takpa. Lawan tetap lawan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Menurut kajian Lebai Musang Berjanggut satu gabungan baru yang bernama PAU(PAS AND UMNO) perlu dibentuk demi papaduang assobiyyah wasatiyyah melayu.

Pakatan Harapan adalah golongan jahil agama, jebon, barua, pengkhianat, kaldai yang kuasai parti kafir harbi DAP.

Anonymous
Guest
Anonymous

Menurut kajian Lebai Musang Berjanggut satu gabungan baru yang bernama PAU(PAS AND UMNO) perlu dibentuk demi papaduang assobiyyah wasatiyyah melayu.

Pakatan Harapan adalah golongan jahil agama, jebon, barua, pengkhianat, kaldai yang kuasai parti kafir harbi DAP.

Anonymous
Guest
Anonymous

Aku tak percaya dgn parti U-Turn ni. Selama ni dah banyak kali kita tengok meka U-Turn. Sorry la tak caya dah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ustat2 PAS ni cekap main hadis dan Quran. Pusing la kot mana pun, hanya depa saja yg betoi dan benar.

Yg penting, hang tetap pasti melopong slps kene mantra dgn hadis dan Quran.

Anonymous
Guest
Anonymous

Haha.. Melayu ni spesis biasa la, mulut mesti manis jual agama. InsyaAllah, MasyaAllah, Jazakallah. Walhal dalam hati dan amal, memang kontra giler. Menipu dan tidak ikhlas, sumer guna taktik yang bersangkutan agama supaya dilihat murni, alim dan kudus.

Anonymous
Guest
Anonymous

Dinn Osman, mu ni suka lawan hantam dah jadi darah daging mu le oi …

Dinn Osman
Guest
Dinn Osman

Ambo tak make dedak la wei.Anon 07: 30. Mu lagi terok pada ambo make bedak yang penuh najib… Hihihihihi…

Dinn Osman
Guest
Dinn Osman

Ambo tak make dedak la wei.Anon 07: 30. Mu lagi terok pada ambo make bedak yang penuh najib… Hihihihihi…

Anonymous
Guest
Anonymous

Menurutnya lagi, persempadanan semula akan menyebabkan sekurang-kurangnya 17 kerusi pembangkang mengalami penurunan jumlah pengundi Cina.Katanya, keadaan itu berlaku kerana pengundi Cina akan dipindahkan ke dalam kawasan DAP.Dalam pada itu, Pengarah Strategi PKR, Sim Tze Tzin berkata, Biro Politik PKR telah menolak cadangan DAP untuk mengawalkan pilihan raya negeri.Katanya, Menteri Besar Selangor, Mohamed Azmin Ali telah menjelaskan perkara itu kepada ahli parti dan ia diterima sebulat suara oleh Biro Politik PKR.Antara penjelasan Azmin ialah keperluan perbincangan dengan Pas bagi mengelakkan pertarungan tiga penjuru. Analisis yang dilakukan PKR mendapati pembangkang mungkin kecundang di Selangor tidak kira pilihan raya negeri diawalkan atau sebaliknya.Keadaan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP merupakan sebuah parti lidah bercabang, kata Ketua Penerangan PAS Negeri Selangor, Roslan Shahir Mohd Shahir. Beliau berkata begitu ketika membuat perbandingan dua kenyataan berbeza pimpinan DAP iaitu Tony Pua, Pengerusi DAP Selangor dan Liew Chin Tong, Pengarah Pendidikan Politik DAP Kebangsaan berkaitan dengan rasional diadakan pilihan raya mengejut di negeri itu ekoran persempadanan semula kawasan oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR). Roslan Shahir menyenaraikan tujuh kerusi DUN yang disebut Pua berisiko bakal dimenangi BN ekoran persempadanan semula kawasan, namun ketujuh-tujuh kerusi itu tiada satu pun yang melibatkan kerusi DAP. “Pengerusi DAP Selangor, Tony Pua umpamanya mendakwa bahawa tindakan sewenang-wenang SPR… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

“Darell telah memaklumkan kepada kami bahawa beliau akan menyertai sebuah parti politik tempatan (di Sabah) dan bersatu dalam usaha menegakkan agenda (pembaharuan) pergerakan reformasi dan keadilan. “PKR menerima keputusan beliau kerana komitmen yang ditunjukkan untuk menentang Barisan Nasional. Kami percaya, dengan angin perubahan, ramai lagi akan turut serta dalam perjuangan Reformasi,” kata Wan Azizah. Sumber. Direct je la. 1. Minta tolong sesiapa yang terdekat dengan DSWA menasihati dia agar selepas ini bersara terus la dari dunia politik. 2. Politik memang bukan bidang kepakaran DSWA. 3. Tak aku sangka bahawanya parti boleh merelakan kepergian wakil rakyatnya ke parti lain.. 4. PKR… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Seorang lagi wakil rakyat PKR di Sabah dijangka menyertai parti diketuai bekas Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal. Selepas Ahli Parlimen Penampang, Darell Leiking mengesahkan meninggalkan PKR untuk bersama Mohd Shafie, timbul desas-desus Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Moyog, Terrence Siambun, bakal mengikut jejaknya. Bagaimanapun, Terrence ketika dihubungi hari ini, enggan mengesahkan khabar itu tetapi memberitahu akan membuat pengumuman berhubung masa depan politiknya dalam masa terdekat. “Saya simpan dulu komen ini (menyertai parti Mohd Shafie). Saya tidak mahu mengeluarkan apa-apa kenyataan. Saya akan buat pengumuman bila tiba masanya,” katanya. Difahamkan, Terence akan membuat pengumuman berhubung kedudukannya dalam PKR… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Penganjur Bersih 5 disarankan memujuk barisan kepimpinan tertinggi Pas untuk sama-sama ikut serta dalam perhimpunan yang dirancang, November depan. Penganalisis politik dari Universiti Malaysia Sarawak (Unimas), Prof Madya Dr Jeniri Amir berkata, tindakan itu penting untuk himpunan sepenting Bersih.‎ “Pas perlu ikut serta kerana himpunan lepas-lepas, sokongan ahli Pas itu serta penyertaan aktif Pas membuktikan ia memberi kesan besar setidak-tidaknya dari segi jumlah peserta himpunan. “Perhimpunan sebelum ini tanpa Pas terbukti sedikit sebanyak ia terjejas. Maka, penting untuk mereka memujuk pemimpin tertinggi Pas untuk ikut serta bagi membuktikan perhimpunan ini mendapat sokongan semua pihak dan untuk memberi gambaran ada perpaduan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

ADUN DAP Sungai Pinang, Lim Siew Khim mengakui mengetahui isu berkaitan rasuah membabitkan bapanya, Lim Keat Seong, bagi permohonan rumah mampu milik projek kerajaan negeri Pulau Pinang. Siew Khim mengakui perkara tersebut selepas sebuah lagi video didedahkan laman sosial Facebook Penang Kini mempamerkan perbualan telefon antara seorang individu dengan ADUN berkenaan.Kata Siew Khim, beliau mengetahui bapanya menuntut wang dan menjalankan 'urusniaga' diatas peruntukan rumah mampu milik kerajaan negeri sejak tahun lepas. "Walaubagaimanapun, ayah saya menafikan terlibat dan perkara tersebut tidak timbul lagi," katanya dipetik portal Malaysia Outlook. Halaman Facebook sama sebelum ini turut berkongsi sebuah video Keat Seong bersama abang… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

If there’s something that has been glaringly wrong with the Malaysian Cabinet for a long time now, it’s that the Prime Minister and the Finance Minister have been the same person.While it is fair that the selection of cabinet members should be left to the wisdom of the Prime Minister, there should be limits, especially in the appointment of the Finance Minister.It is fundamentally wrong for the most powerful person in the country to also be in charge of the nation’s coffers.In fact, former Bank Negara Deputy Governor Lin See Yan revealed earlier this year that Abdul Razak Hussein was… Read more »