Shahbudin…

Berbicara Tentang Hitam Putih Malaysia

GENIUS SANGATKAH ANAK TIRI NAJIB?

Sebelum ini, anak tiri Najib Razak, Riza Aziz dilaporkan memiliki dua hartanah di Amerika Syarikat iaitu kondominium mewah di Park Laurel, New York berharga AS$33.5 juta dan sebuah lagi dalam bentuk rumah agam di Beverly Hill bernilai AS$17.5 juta.
Pembelian kedua-dua hartanah itu, menurut WSJ sedang disiasat oleh FBI kerana didakwa datangnya daripada sumber 1MDB yang dilencongkan berjumlah AS$50 juta.
Kini WSJ mendedahkan lagi bahawa FBI turut menyiasat hartanah lain milik Riza di Kota London bernilai RM137.6 juta, juga kerana dikhuatiri pembeliannya menggunakan dana daripada 1MDB.
Banyaknya harta anak tiri Najib? Kaya sangatkah dia?
Sebelum Najib menjadi Perdana Menteri, kenapa tidak pernah pula kita mendengar mengenai pemilikan harta, kerjaya atau apa-apa kejayaan anak tirinya itu?
Mengapa hanya setelah Najib menjadi Perdana Menteri, Riza bukan saja dapat menerbitkan filem di Hollywood, bahkan juga mampu memiliki banyak hartanah di luar negara?
Apakah filem yang diterbitkannya benar-benar sukses dan membawa pulangan yang lumayan?
Adakah mana-mana penerbit lain di Hollywood yang baru menerbitkan satu filem yang sederhana misalnya, pernah diketahui mempunyai cerita kejayaan memiliki hartanah yang hampir sama seperti Riza?
Atau barangkali, genius sangat agaknya anak Malaysia bernama Riza Aziz ini!! (SH 19/05/2016).
0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Subscribe
Notify of
guest

48 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
48
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x