IGP KHALID, BERSUARALAH!!

Selepas pendedahan oleh Sarawak Report mengenai syarikat senjata api yang didakwa milik anak perempuan Ketua Polis Negara, Khalid Abu Bakar, banyak pihak sudah bersuara tentang perkara itu.
Semalam NGO pemantau jenayah, MyWatch tampil menyuarakan agar SPRM menjalankan siasatan sama ada syarikat tersebut memperolehi sebarang kontrak dengan kerajaan atau sebaliknya.
Jika ada, maka telah berlaku konflik kepentingan, kata Pengerusi MyWatch, Sri Sanjeevan.
Hari ini pula, Perkasa mendesak Khalid sendiri menjelaskan sekiranya syarikat anaknya itu mendapat sebarang manfaat daripada kedudukannya sebagai Ketua Polis Negara.
Pertama, Khalid kena jelaskan syarikat anak dia dapat apa-apa kontrak daripada PDRM atau tidak. Kedua, kita nak tahu jangka masa syarikat itu ditubuhkan, semenjak dia jadi KPN atau sebelumnya, kata Ketua Biro Pemantauan dan Integriti Perkasa, Azrul Akmal Saharudin.
Tetapi, mengapa sehingga ini Khalid masih berdiam diri sedangkan dalam isu-isu lain, beliau begitu pantas memberi reaksinya?
Penjelasan Timbalan Ketua Polis Negara, Noor Rashid Ibrahim dalam isu ini langsung tidak memadai kerana jawapan yang perlu didengari ialah daripada Khalid sendiri.
Bersuaralah Khalid, kalau tidak pun…tulislah sesuatu melalui Twitter!! (SH 24/04/2016).
Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 26 March 2019 — 1:39 pm

76
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
PAK HAJI RIDWANHeri BudimanAnonymousNordinabilaHalbert magic Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Heri Budiman
Guest
Heri Budiman

Aslamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang pengusaha dibidang data dan anak anaknya, ditengah tagihan utang yg menumpuk dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini saya bertemu dengan seorang teman dan bercerita kepadanya, Alhamdulilah beliau memberikan saran kepada saya, dulu katanya dia juga seperti saya stelah bergabung dengan AKI ZYEH MAULANA hidupnya kembali sukses, awalnya saya ragu dan tidak percaya tapi setelah saya lihat pembuktian video AKI ZYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsu hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari Astagfirullahallazim, Alhamdulilah… Read more »

NordinabilaH
Guest
NordinabilaH

Bukan ke malaysia ini dilanda sindrom bisu maka sunyi sepilah dan amanlah negara aaaammmmiiiinnnnnn

Anonymous
Guest
Anonymous

banyak contra versi.

albert magic
Guest
albert magic

lepas ni aku agak la akan ada anak anak diaorang yang dapat lesen buka casino

Mohammed Bin Bakar
Guest
Mohammed Bin Bakar

Tidak dapat dinafikan lagi bahawa kes ini "Conflict of Interest" kerana untuk meluluskankan lesen ini memerlukan tandatangan IGP, Seandainya lesen ini diperolehi sebelum TS khalid menjadi IGP, sewajarnya lesen itu dibatalkan atau diserahkan kepada individu yang tiada kaitan langsung dengan mana mana pegawai kanan PDRM. SPRM tidak boleh boleh memilih bulu, cukuplah negara kita menjadi badut di mata dunia masa kini.

Mohammed Bin Bakar
Guest
Mohammed Bin Bakar

Tidak dapat dinafikan lagi bahawa kes ini "Conflict of Interest" kerana untuk meluluskankan lesen ini memerlukan tandatangan IGP, Seandainya lesen ini diperolehi sebelum TS khalid menjadi IGP, sewajarnya lesen itu dibatalkan atau diserahkan kepada individu yang tiada kaitan langsung dengan mana mana pegawai kanan PDRM. SPRM tidak boleh boleh memilih bulu, cukuplah negara kita menjadi badut di mata dunia masa kini.

Anonymous
Guest
Anonymous

As Salam IGP,
Jangan risau, buat aje macam si Najib, dah kebas berbillion2, muka selambe aje. Pergi berguru dengan Najib, cara untuk menebalkan muka kalau perlu.

jamil
Guest
jamil

Ini semua akibat sara hidup meningkat
Mana cukup makan harap gaji IGP saja. Sedangkan Mat Maslan pon buat 3 kerja.
Senangnya KBAB tak payah betsuara. BERSARA saja. Nanti Zahid akam tolong jawap semua persoalan

Anonymous
Guest
Anonymous

ada prosedur nya kalau nak MACC menyiasat. Ikutlah prosedur. Contohnya, buat aduan, beri bukti yang perkara ini ada berkemungkinan salah laku IGP atau pecah amanah IGP atau melanggar mana mana undang undang kerajaan, baru MACC boleh siasat. Else, takkan MACC dengar cerita aje, dia siasat. Tak cukup tangan lah bro. Bukannya nak membela IGP, tetapi kalau kita kata kita lebih bermaruah dari dia, kita tunjukkan maruah kita dengan ikut lunas undang undang dan prosedurnya. Yes I know, ramai yang tak percaya pada sistem yang ada dalam kerajaan kita terlebih lagi, dalam sistem kehakiman, kepolisian dan sebagainya. How? demonstrasi? revolusi? atau… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

SPR pun tak boleh di percayai…

Jangan mimpi lah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Persoalan ini menjadi semakin rumit apabila pengundi melihat telatah mereka di Sarawak. Setiap hari ugut-mengugut, tuduh-menuduh, tanpa ada penyelesaian damai dan muafakat penuh bagi menjamin pertembungan 1 lawan 1 dengan parti lawan dari Barisan Nasional dapat dicapai sehinggalah ke hari penamaan calon. Itu kisahnya di PIlihan Raya Negeri (PRN) Sarawak. Apa agaknya mesej dan persepsi yang akan terbentuk di kalangan pengundi yang bakal membuat keputusan untuk PRU 14 ini? Ternyata dalam situasi ini, kepimpinan tertinggi parti yang berada dalam Pakatan Harapan tidak berupaya menyelesaikan pertindihan kerusi ini meskipun mereka dalam banyak program dan ceramah mereka kelihatan begitu berkeyakinan untuk membentuk… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

bodo piang la maknah kassim ni sekor.org tgh komen isu igp yg hang dok copy paste pasal prn dayak bt apa.baghal.

Anonymous
Guest
Anonymous

Orang yang asyik hidup menumpang macam ini adalah orang yang tidak bermaruah.

Presiden nya sudah tidak dipedulikan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Pilihan raya bagi Bumi Kenyalang bermula secara rasmi hari ini, dengan proses pencalonan bermula jam 9 pagi ini. Sejumlah 82 kerusi kerusi Dewan Undangan Negeri dipertandingkan, termasuk 11 kerusi baru ekoran pelaksanaan proses terbaru persempadanan semula kawasan pilihan raya di negeri itu. Bagi Pakatan Harapan, nampaknya proses pembahagian kerusi belum dapat diselesai, selepas PKR menggesa diadakan rundingan semula pada saat-saat akhir semalam. Ia selepas tersebar berita bahawa pengerusi PKR Sarawak Baru Bian mungkin menandatangani surat yang didakwa dikeluarkan oleh Timbalan Presiden Datuk Seri Azmin Ali yang memberi kuasa wakil PKR untuk bertanding di Tasik Biru, Mambong, Simanggang, Bukit Semuja dan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Salam Tuan, very good topic. Kena terus korek, korek, korek.

Anonymous
Guest
Anonymous

Jika benar berlaku conflict of interest, ini benar2 perbuatan khianat dan tak amanah, apatah lagi jika dilakukan secara sedar. Allah tak suka orang yang buat khianat. Agaknya tak takut dilaknat Allah swt ke?

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau IGP tidak jawab dengan penuh integriti, sahlah ada yang tidak kena. Apalah nak jadi dengan Malaysia ni, PM nya dahlah penyamun selamba aje, AG pun bersubahat menutup kes penyamunan Najib, IGP pun dah macam dari keluarga penyamun sebab belum respons lagi, agaknya sedang siasat ke atau sedang siapkan teks jawapan.

Cepat Khalid, berilah respons kepada soalan2 PERKASA, buktikan anda bermaruah.

Mr Cashisking
Guest
Mr Cashisking

NAJIB BODOHKAN DIRI, ORANG LAIN JAWAB.
IGP DIAMKAN DIRI, TIMBALAN JAWAB.
COME ON IGP…. STAND UP TO YOUR UNFORM… BE BRAVE AND COME FORWARD !

DIDI KOTA BELUD
Guest
DIDI KOTA BELUD

Hahahahahahha…lambat..MALINNOV sudah lancar colt 9 mm….heheheheehehehe…mau apa lagi…hahahhahaha

Anonymous
Guest
Anonymous

Jika sesiapa yg nk beli senjata api perlukan kebenaran IGP, di situ saja sudah wujud konflik kepentingan.
Satu lagi perkara, dulu ada sekali audit senjata pdrm banyak hilang, selamba ja dia cakap tak tahu, mungkin jatuh ke laut. Mungkin dia patut jawab semula dengan jawapan yang boleh diterima pakai.

Anonymous
Guest
Anonymous

…good point.

NordinabilaH
Guest
NordinabilaH

Bukan ke malaysia ini dilanda sindrom bisu maka sunyi sepilah dan amanlah negara aaaammmmiiiinnnnnn

Anonymous
Guest
Anonymous

…kenapa aku suruh cakap, kau tak cakap hah

Anonymous
Guest
Anonymous

Pengarah ahmad nisfu kata..cakap…cakap…cakap…

Kenapa kau tak cakap syaitonnnnnn..

Anonymous
Guest
Anonymous

Panglima kebab bro

Ali
Guest
Ali

Ikut perangai najib juga,panglima mana pulak ni?

Anonymous
Guest
Anonymous

…panglima minang

Anonymous
Guest
Anonymous

MIRI: Tinggal beberapa jam sahaja lagi untuk penamaan calon, namun PKR dan DAP masih belum pasti dengan peruntukan kerusi yang dipersetujui sesama mereka sebelum ini. Bagi Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng, beliau yakin PKR akan menghormati persetujuan yang telah dicapai itu.Ketua Menteri Pulau Pinang itu berkata, beliau masih percaya kepada kepimpinan PKR untuk mengelakkan pertembungan sesama sendiri dan beliau sendiri akan memastikan DAP juga kekal dengan jaminan mereka. "Sila rujuk kenyataan saya dan Lim Kit Siang bahawa kami akan menghormati persetujuan. Kami menyokong PKR di Batu Kitang kerana kami tidak mahu pertembungan tiga penjuru. "Kami akan mematuhi perjanjian dan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

…tidak, tidak. Prn s'wak takde kena mengena dengan ini cerita!

Anonymous
Guest
Anonymous

KAKUS, 21 April: Lawatan Calon PAS N60 Kakus Clement Bayang mendapat sambutan yang begitu mesra di kalangan penduduk. Respon demikian dapat dilihat apabila penduduk setempat tidak segan silu bergambar dengan calon sambil mengangkat bendera PAS. Perwatakkan mesra dan mudah didekati menjadikan beliau begitu mudah disenangi oleh semua orang daripada pelbagai lapisan masyarakat. Sepanjang lawatan beliau, penduduk banyak menyampaikan permasalahan-permasalahan seperti masalah elektrik yang kerap terputus, pengangguran penduduk tempatan dan pelbagai lagi rintihan daripada penduduk Kakus Melalui pendekatan Budaya Politik Matang dan Sejahtera, PAS telah mengemukan 5 tawaran kepada rakyat sebagai satu khidmat kepada rakyat Negeri Sarawak. Oleh yang demikian, calon… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

…apa yang kau merepek ni hah?

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 0820,sila majukan komen anda itu ke harakah daily..terima kasih..

Anonymous
Guest
Anonymous

…ada orang baca lagi kah harakah daily sejak dah berpolitik natang

Anonymous
Guest
Anonymous

Ketua Twitter negara dah kena jangkit sindrom bisu 1MDB Najib Razak. Bapa borek anak rintik. Adakah kesetiaan kuat ketua twitter pada Najib Razak ktn udang disebalik batu ini?. SPRM patut terjah dan siasat hal ni. Segalanya berkemungkinan. Tak mustahil bisu Najib terhadap isu 1MDB ada persamaan dgn bisunya ketua twitter dgn isu sykt anaknya ini.

Anonymous
Guest
Anonymous

Sorilah, kalau dah IGP pun ada kepentingan mcm ni, smp nampak sgt berpihak kpd PM, aku rasa kena check Agong gak lah, dan semua sultan-sultan. Semacam ada benda yang fishy saja sebab smp sekarang mendiam,bisu,pekak, buta dgn mslh rakyat. Check aje, x de connection oklah tapi kalau ada x tahulah nak kata apa. Cuma boleh kata, PATUTLAH DIAM… Hmmm.

Sekadar pendapat.

Polis out,
Tentera semenjak scorpene, lps tu ESSCOMM.. Out jugak

Nampak Sangat Lah.. Tak boleh Cover dah….

Anonymous
Guest
Anonymous

Lol.. baru nak check? Kamon la.. bende ni berzaman dah orang tahu.. yang mahu berfikir melepasi 3-4-5 dan pelbagai dimensi.. Orang Melayu lah penyebab UMNO dan BN boleh survive. Sbb Melayu memang berfikir satu dimensi. Agama-agama-agama.. segalanya nabi muhammad turun dari langit, melayang2 dan bantu agama Allah.. begitu juga dengan Malaikat.. keimanan mereka mestilah di tahap gaban.. Begitu juga pertolongan Allah.. tak percaya ini, akan jadi kapir.. tak bagi ruang langsung untuk otak sendiri cuba berpikir.. Bila dah jumud satu dimensi, memanglah UMNO – BN tetap terus memerintah.. Haji Hadi yang berlambak2 kitab baca dan telaah juga mengajar pun, tak… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Wa rase aaa..melayu tak bodo..tapi jadi bodo bile ditube ngan dedak..Yang kaki makan dedak pulak kate yang tak makan dedak la yang bodo..rezeki jangan tolak..bale jangan dicari..tu kan dah jadi pepatah tok nyang melayu sejak dulu..masalahnya antare dedak yang mendatangkan bale dengan rezeki yang halal lagi berkat tu yang baaaaaanyak melayu tak leh nak bezakan. Golongan tu la yang sebenornye bodo. Camane pon ramai dah yang cerdik dan tak makan dedak. InsyaAllah.

Anonymous
Guest
Anonymous

anon 1256 …bukan main marah lagi. Semua bangsa ada yang cerdik, ada yang kurang cerdik. Ada yang menipu, ada yang minta di tipu. Dan sebagainya. Tapi dalam kemelut m'sia kini, beri lah sikit je masa lagi pada melayu, they will change.

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 1256,

Sape yg melalak dlm blog? Kau ke anon 523?

Ckp hebat mcm kaulah yg byk menyumbang utk bangsa melayu tu sendiri..

Ni pun perangai melayu yg ko bwk. Bila tau terma-terma matematik yg commom standard add math tingkatan 5 dah nak berlagak bongkak ckp dlm komen org.

Kalau kau pandai sgt pergilah ajar budak2 melayu yg ko kata "bodoh" tu..

Ko sorg tak boleh ubah dunia sbb ko bkn nabi atau rasul..

Ko pun mcm Najib jugak, cuba jadi pandai tapi kebodohan ko yg terbuak buak keluar.

Sorilah.. Ko ngan Najib sama saja.

Tq

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 1256, Apa mesej yg kau cuba sampaikan? Melayu bodoh?? Melayu mundur?? Kau pandai?? Ni lah perangai melayu yg paling buruk sekali. Pasal ko pandai SIKIT dengan terma statistik kau tu, dah nak salahkan 15juta orang? Common la bro, ada pepatah "resmi padi, semakin berisi, semakin tunduk". Tapi aku tengok ko lebih mcm lalang, "makin tinggi, makin tegak" dah pandai SIKIT kutuk orang bodoh. Adalah pulak komen yg merendah diri pulak mcm anon 1407 dan anon 1408. Siapa yg minta lahir jadi melayu, cina, india etc. Jadi bg aku sbb org mcm kaulah sesuatu bangsa tu jadi "bodoh" bak kata… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Khalid tak payah siasat lah siapa yang bocorkan maklumat. Siapa lagi kalau tak Najib. Sekurang-kurang nya ada juga lah masa untuk Najib bernafas seketika.

Siapa kah pembeli kalau bukan kerajaan?
Kalau setakat jual kepada syarikat keselamatan baik pakai yang second hand. Dan syarikat keselmatan yang terbesar kalau tak silap syarikat milik Maznah The Iron Lady. Syarikat Maznah pun cukup dengan berbagai-bagai senjata. Tak mustahil syarikat Maznah yang membekalkan senjata api kepada Syarikat keselamatan yang lain. She is in control. Sekarang tak tahu lah.

Berhenti lah dan bertanding lah di Pandan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Setuju..kita sama2 berdoa agar kejahatan akan musnah, semoga tanahair tercinta INI akan kembali tenang, Aman Dan sejahtera buat rakyat semua.

Anonymous
Guest
Anonymous

…ajak lah parti lebai berdoa sama.

Anonymous
Guest
Anonymous
Anonymous
Guest
Anonymous

Haha.. berdoa dan berdoa lagi.. berusaha tak mau..

Melayu ni jenis ngangan dan tunggu segalanya dapat bantuan malaikat.. datang melayang2 dari langit. Kahkahkah.. ale uto la..

Tegur kang, jadi kapir la pulak..tak percaya tuhan.. sendiri pemalas.. tahu berdoa jer .. buang masa betul.. memang patut la kene sembelih macam kat Bosnia dulu..

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 11.32, you are very annoying. Tak habis-habis suka mengkritik dan menghentam pendapat orang. Kalau kamu dah bagus sangat sila bagi pendapat, cara dan jalan yg patut dibuat dan dijalankan. Jangan hanya tahu mengkritik pendapat orang saja. Sila beri pendapat bernas atau langkah macam mana yg perlu dibuat utk menjadikan usaha yg kamu katakan tu menjadi satu jalan yg berkesan. Sungguh tak paham dgn pendirian orang begini. Hanya tahu membebel mengkritik org lain tapi tak pulak diberi perincian dan ketelitian yg detail cara mana yg patut kita buat bagi mendapat hasil yg bagus seperti yg dia bisingkan tu. You're such… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini satu cadangan, berdoa dan teruskan berdoa. Lakukan kerja yang sama sambil mengharapkan perubahan. Ini kerja baik. Macam burung belatuk cari rezeki kat batang pokok.

Malas guna otak sendiri, memang la terasa annoying bro. Otak sendiri sudah tak biasakan tak reti nak pecah kebuntuan cari penyelesaian.

Kalo tiba musim kemarau, kita ada penyelesaian kita. Kita buat cara pembenihan awan. Hahaha.. sedih kan??

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa yg ko merapu…?? Merapu boleh datangkan hasil ke??

Anonymous
Guest
Anonymous

Bermula dengan Bismillah di sudahi dengan Alhamdulillah ia lah berdoa. Berdoa bukan sekadar meminta-minta tetapi menyerahkan semua usaha kita kepada Tuhan. Berjaya atau tidak, Dia yang maha kuasa.

Salwah Abdat
Guest
Salwah Abdat

Ini adalah contoh IGP penyapu buruk,, kes Najib dia buat bodoh saja,,ini giliran anak kandung nya buat hal,,tapi percaya tuan tuan sekelian pasti kes ini pun akan berlalu pergi begitu sahaja tanpa apa apa tindakkan,, selagi Najib Berkuasa beginilah keadaan yang bakal kita semua rakyat hadapi,,kalau yang buat hal dari pihak Najib semua tertutup rapi tetapi sebaliknya jika dari pihak pembangkang dan Tun M maka dengan pantas mereka akan di siasat,, rasanya macam dah tak syiok lagi tinggal di bumi Malaysia sekarang…..!!!!! Kecewa dengan kerajaan Najib yang sangat sangat zalim dan tidak berperi kemanusian langsung….!!!! Najib sebaris dengan Abu Jahal,,Abu… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Apakah janji Allah pada manusia yg mungkar? Tentu perasuah pun tahu balasan Allah. Tapi kerana hati sudah hitam maka dibuat juga amalan mungkar itu. Betapa bodohnya dia sebab tidakkah dia jangkakan betapa besarnya kuasa Allah??Sedangkan kuasa Allah meliputi langit dan bumi. Dia fikir jalan hidupnya ditentukan oleh dirinya sendiri. Dia fikir dialah yg menentukan apa akan terjadi pada esok hari. Dia fikir kepandaian dan kepura-purannya boleh menyelamatkan dia.Sedangkan Allah Taala lah yg menjadi maha penentu.Sungguh malang org begini. Bodohnya tak terkira.Sedangkan nyawanya pun Allah yg pegang. Allah berkuasa mencetuskan semua hati manusia.Allahlah yg menggerakkan fikiran, anggota, mulut dan fikiran manusia… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Rupa-rupa ini kerja kau. Buat kerja part-time. Apa lah yang anak kau dan ipar kau tahu pasal senjata?

Ahli UMNO yang menyalak pasal rumah banglow, jangan lah senyap! Sampai cabar berdebat. Apalagi cabar lah Khalid berdebat. Tapi ingat dia ada pistol bukan pistol air, tau.

Anonymous
Guest
Anonymous

Dia pun buat 3D jobs juga….

Anonymous
Guest
Anonymous

Ada satu nama aigipi, boleh bisnes senjatapi, dengan permit peluru dibagi, kontrak kerajaan adakah sekali..?

Ada satu nama aigipi, taat setia perdana menteri, tangkap penentang cepat sekali, syarikat senjatapi kenapa tak bunyi..?

Anonymous
Guest
Anonymous

khalid cakap dlm berita tv3suku kalau ada laporan polis kita siasat.Tp bg kes ank aku..aku akan siasat sape yg bocorkn dan pemberi maklumat.besiap siaga tindakan drastik.

Anonymous
Guest
Anonymous

…tunggu ayahanda kulup repot

Anonymous
Guest
Anonymous

plzzz ayahanda kulup tunggal..we need your report…bw keris skali nk bt report nanti apply skali utk lesen pum-gun

lleekh
Guest
lleekh

Hullo SPRM! Tunggu apa lagi? Siasat. Jangan tak siasat. Rampas kertas-kertas, komputer, file dari pejabat syarikat! Tunggu lagi?

Anonymous
Guest
Anonymous

SPRM ni pun gila babi juga. Nak tunggu orang datang buat aduan dulu baru dia boleh siasat.

Anonymous
Guest
Anonymous

Eh! Tu kan fitnah. Khalid mana ada anak…..mandul beb. Tu khalid lain……hahaha.
Anda tahu jika anda menipu. Kan boss ajar bila org tanya benda betul jgn jawab,kalau boleh lari je…..hahaha contohi lah boss anda tu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro cakap baik2 kang kena tangkap kang susah…..

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamus Dewan Bahasa & Pustaka:

[Kredibiliti]: Sifat boleh di percayai atau di yakini, kebolehpercayaan:(contoh) Apakah krisis dalam bidang kehakiman ini telah merosotkan ~nya sebagai badan pendukung keadilan dan undang-undang?

Anonymous
Guest
Anonymous

Kita harap SISTEM KEHAKIMAN negara tidak terseleweng….sebab jika terpesong maka ROSAKLAH negara ini……dgn demikian kita harap sangat SISTEM PERUNDANGAN dan KEHAKIMAN NEGARA tidak tercemar oleh campurtangan pihak yg berkepentingan dlm apa jua kes dan masalah.

SISTEM KEHAKIMAN dan PERUNDANGAN NEGARA wajiblah bersifat NUTRAL kerana sistem inilah yg MENDUKUNG KEDAULATAN negara. Kepada sistem ini sajalah tempat rakyat menggantung harapan kpd sebuah KEADILAN……di sinilah letaknya MARUAH rakyat dan negara.

Anonymous
Guest
Anonymous

Check permit senjata api yg diluluskan melalui syarikata,anak dia..binawe..org berlapaq..depa dok sapu kaw,kaw masuk poket..ale uto la,lu kebab..

Anonymous
Guest
Anonymous

…ada parti lebai kesah

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalo pak dia bukan IGP..kerja noreh getah..buleh ka nak apply lesen syarikat senjatapi? Orang kampong yang apply lesen senapang utk musuh tanaman pon susah nak dapat..jangan crita la lesen juai senapang..dasar penyamun!..ooii..orang kampong sakalian..jom kita apply lesen senapang ramai-ramai!!..kalo tang cina yang apply..senang lak kasi luluih..dasar perasuah!!

Anonymous
Guest
Anonymous

07.27,

Setuju dengan komen anda.

Kalau orang kampung nak apply senjata api, rasa-rasanya memang hampir takda harapan la.

Kalau orang Cina senang saja dapat,janji ada pelincir sehingga RM30-40k. Ini yang diberitahu kepada saya oleh rakan-rakan petani Cina.

Sekarang ni musuh ternakan dan tanaman banyak: babi hutan, kera, tupai, biawak, ular dan sebagainya, antara sebabnya kesan daripada pembalakan yang berleluasa.

Orang kampung dan petani menanggung kerugian manakala orang-orang UMNO (Wakil-wakil rakyat, Ketua bahagian dan AJK) serta towkay-towkay Cina ketawa besar sebab kaut harta rakyat.

Begitu berleluasa rasuah di negara yang kononnya negara Islam ini.

Wallahualam.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kena BATANG HIDUNG SENDIRI…buat buat lah PINJAM TELIGGA BADAK..Alaaa pekara ni kecik je tak lah sampai berbillion……yg PENTING KETUA POLIS BERKHIDMAT UTK MEGARA DAN KETUA NEGARA…..jangan pecaya cakap orang luar melainkan orang dalam…biasalah kita manusia tak terlepas dar melakukan kesilapan…bak kata BINI KETUA NEGARA.."BERBANYAK BERSABAR DAN BIARKAN ALLAH YG MENENTUTKAN DAN KITA HARUS PASRAH".

Anonymous
Guest
Anonymous

1 – Unta anak Sayidina Umar Al-Khattab yang Gemuk Suatu hari Amirul Mukmimin Sayidina Umar r.a berada di pasar. Dia terlihat seekor unta yang sangat gemuk untuk dijual. Unta itu gemuknya lain daripada yang lain yang berada di pasar ketika itu. Dia bertanya, "Unta siapakah ini?" "Unta Abdullah Bin Umar." Jawab mereka. Dia terkejut itu unta anaknya sendiri. Medengarkan hal itu, meledaklah kemarahannya seperti bencana sedang tiba. Amirul Mukmin berkata "Wahai Abdullah, hebat, hebat, hebat!" Dengan itu dia menghantar utusan untuk mencari Abdullah Bin Umar untuk bertemunya di pasar. Tidak berapa lama selepas itu Abdullah pun tiba dengan tercungap-cungap. Ketika… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 23.11
TEKAAN saudara tu kita dah boleh AGAK…..selalunya cam tulah jadinya. Bukan tak BIASA kita dengar…..itulah SENARIO Malaysia MASA KINI. Kita semua dah TERBIASA dgn keadaan ni…….tak gitu??

profit
Guest
profit

Mana dapat cerita merapu tentang Saidina Omar ni

Anonymous
Guest
Anonymous

Cerita Saidina Umar Al Khattab ni bukan cerita yg dibuat2. Sila rujuk kpd artikel2 agama dan juga kpd ustaz2 atau ahli2 agama. Mereka pasti tahu akan cerita ni.

Org yg selalu membaca tentang agama akan tahu cerita benar Saidina Umar Al Khattab ni dan juga banyak kisah2 khalifah Islam yg lain. Cerita para sahabat Rasulullah saw patut dijadikan panduan hidup.

Anonymous
Guest
Anonymous

Luaskan pengetahuan tentang agama, hadis2 sahih, tauhid dan fiqah dulu baru boleh bagi pendapat yang betul.

Anonymous
Guest
Anonymous

Komen saya 16.33 di atas tu utk Profit 11.25.

Kpd anon 7.04, terima kasih kerana berkongsi kisah2 agama yg berguna dijadikan contoh teladan hiduo bagi yg mahu mengambil iktibar.

Anonymous
Guest
Anonymous

Orang yang non muslim memang tak tahu pasal kesah benar yang berkaitan dengan Islam.

PAK HAJI RIDWAN
Guest
PAK HAJI RIDWAN

ASSALAMU'ALAIKUM.WR.WB.ALHAMDULILLAH..!!saya bersyukur kpd Allah SWT.atas keberhasilan PENARIKAN UANGGHAIB.setelah melalui proses panjang &sangat sangat beresiko,dgn izin Allahalhamdulillah uang ghaib akhirnya berhsilkami keluarkan dgn jumlah yg luar biasa.UANG GHAIB INI PENAWARAN TERBARU DARI KAMI.setelah uang balik (UB) sudah terbukti keberhasilanya,dan sehubungan banyaknya orang yang menginginkan hal ini( UANG GHAIB ), kami sanggup memproses penarikan UANG GHAIB,dengan catatan:1.masalah utang piutang (JUMLAH BESAR)2.tidak untuk memperkaya diri-PELET PUTIH/PENGASIHAN JARAK JAUH-MENAKLUKKAN LAWAN JENIS-PENGLARISAN/JIMAT GOIB BISNIS DLLAPAKAH ANDA TERMASUK KATEGORI DI BAWAH INI.???4.BUTUH MODAL DALAM BUKA USAHA5.SELALU KALAH DALAM BERMAIN TOGEL6.DILILIT HUTANG7.BARANG BERHARGA ANDA SUDAH HABIS8.DILILIT HUTANG————————————————–bagi anda yang BENAR-BENAR SERIUS dalam hal ini…..silahkan menghubungi PAK HAJI… Read more »