SIAPA LEBIH TAK LAYAK?

Kenapa tiba-tiba Mohd Ali Rustam seolah-olah takut dan bimbang jika Muhyiddin Yassin, Mohd Shafie Afdal dan Mukhriz Mahathir terus bertanding atas tiket UMNO dan BN dalam pilihanraya akan datang?
Mengapa wajar atau tidaknya mereka itu menjadi masalah kepada beliau?
Apa yang merisaukan hatinya?
Jika Muhyiddin, Shafie dan Mukhriz dianggap tidak wajar, adakah Mohd Ali yang kalah di Bukit Katil dalam pilihanraya lalu lebih wajar untuk terus dipilih menggunakan lambang UMNO dan BN dalam pilihanraya seterusnya?
Tidakkah bekas Ketua Menteri Melaka itu sedar, yang lebih menjadi persoalan majoriti rakyat sekarang ialah sama ada UMNO dan BN wajar atau tidak terus diberi kuasa memerintah negara ini? (SH 23/04/2016).
Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 26 March 2019 — 1:39 pm

42
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
PAK HAJI RIDWANAnonymousDapatgajibukanpengorbananQalamQabutPutraKraken Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

Deiiiii ali. Pundek

Anonymous
Guest
Anonymous

Bunyi macam ketiga-tiga mereka masih berpengaruh di negeri masing-masing.

Orang Melaka jangan menyibuk pasal negeri orang. Jangan nak menghasut.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kepada Presiden, Ali Rustam adalah lebih layak dari mereka bertiga itu.

QalamQabut
Guest
QalamQabut

Jom pi baca dokumentari mengenai 1MDB. Bagi penyembah Mohd Najib yg berminat, dinasihatkan bawa pembimbing yg bukan baghal juga.

http://kluangmanexpress.blogspot.my/2016/04/tulisan-akademik-jangan-malas-baca-ulas.html

PutraKraken
Guest
PutraKraken

Ali Rustam, Poad Zakarsi dan Shahrizat L…semua sama specie…specie manusia yang tak sedar…hidung tak mancung pipi tersorong-sorong…

Sadarlah kamu…kamu specie REJECT….tak laku lagi…rakyat dah tolak korang semua…
Kalau dah kena reject oleh rakyat kawasan sendiri…pasti ada sebab…tambahan macam Ali Rustam…Ketua Menteri waktu tu…

Kalau Ghani Othman kalah dengan Lim Kit Siang…kita hormat. Beliau dianayai oleh Najib…tukar kawasan yang memang sukar…dah tu lawan otai DAP….Kita salute Ghani Othman…

Tapi…Ali Rustam, Poad Zakarsi dan Shahrizat kalah dikawasan masing-masing yang sebelum ini mereka menang….ITU NAMANYA KENA REJECT!….

Barang REJECT ni kita paham-pahamlah…kualiti gerenti tak de punya…

So?….apa yang sibuk sangat ni?

Anonymous
Guest
Anonymous

Mereka ni muka tak tahu malu
Rakyat dah reject dah tak mau lagi tengok muka mereka pun. Tapi masih terhegeh hegeh nak jadi YB lagi.
Shahrizat tu liabiliti umno saja tapi tergedik gedik tak kira tempat nak jadi YB lagi.
Yg sorang lagi tu tak payah komenlah. Hati busuk perut pun busuk angin lagilah busuk………………….
..Phooooooooaaaatttt zakar shiiittttttt.

giorgio
Guest
giorgio

Ni Ketua baju Merah banyak project terbengkalai Di Melaka, contoh monorail, da bertahun2 project tu dibiarkan saja, kalaulah siap pun, suruh KM n Dia duduk sama 2 satu round, percayalah pembaca2 ada sesuatu yg tersirat dalam project monorail tersebut, bahan ketawa, mungkin juga byk orang melaka tahu… Cuma tunggu masa heboh kan

Anonymous
Guest
Anonymous

Woiii ali rustam kalah buat cara kalah ler.

Nama kau akan tertulis dlm sejarah sebabagai Ketua Menteri yg kalah.
Malu besar orrr ali kalau ketua menteri pun boleh kalah

Macam ni lah ali. Kalau kau tak ada kerja kau pergi jual lemanglah kat melaka tu lebih berfaedah lagi.
Gunakan nama Pak ali lemang pendik. Jual lemang tu kat depan kediaman resmi kau dulu.
Cakap pun tak reti ada hati nak jadi pm.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ali Tong Sampah

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa nak jadi Msia ni..dh lah PMnya korup, orang bodoh mcm Ali Rustam pun bolih jadi Tan Sri.

Anonymous
Guest
Anonymous

Semua rakyat malaysia tahu Ali rustam ni pernah bercita cita nak jadi PM.
Bercakap pun reti ada hati nak jadi PM

Anonymous
Guest
Anonymous

Syarat untuk menjadi calon pilihan raya bukan saja Umno tapi mana-mana parti politik pun sebenarnya satu saja. Calon itu mestilah 'winnable candidate'. Dalam bahasa Melayunya calon 'boleh menang' atau berkeupayaan untuk menang. Jika calon tersebut pernah kalah pilihan raya, maka calon tersebut bukanlah 'winnable'. Pada masa yang sama, jika calon-calon yang 'winnable' ini tidak dicalonkan untuk bertanding oleh sesebuah parti politik, dan calon-calon tersebut mempunyai track record yang baik sebelum ini seperti selalu menang pilihan raya, sebaik-baiknya kekalkan mereka di kerusi mereka. Ini kerana adalah dibimbangi calon-calon tersebut akan 'cah keting' atau protes dan bertanding atas tiket bebas jika tidak… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Ali ni bukan Ali Rostam tapi Ali Sahibul Kastam..yg dia tau bodek jilat pungkok orang..bolayan je manusia camtu!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Mungkin Tuhan sengaja mahu kita berjumpa dengan orang yang salah sebelum kita dapat menemui insan yang betul, supaya akhirnya kita akan tahu bagaimana untuk bersyukur pada nikmat pemberianNya dan hikmah yang terkandung dalam pemberian itu.

tatang ka
Guest
tatang ka

Ali Rustam biarlah saya perelokan hujah kamu. Begini. Sekarang ada dua geng di dalam UMNO. Ada yang makan nasi dan ada yang makan dedak.TS Muhyddin,DS Mukriz dan DS Shafie memang tdk layak mewakili keseluruhan suara UMNO kerana mereka makan nasi. Biarlah yang makan dedak mewakili sebelah lagi.
Hah…Ali ini kan yang sebenarnya yang mau di jelaskan oleh kamu.

NordinabilaH
Guest
NordinabilaH

Org umno memang tak sedar diri dlm pru13 pun dah kalah n kena tolak ni pulak pru14 hilang deposit nanti cerminlah diri yg pasti Dap akan tawan melaka dlm pru nanti itu lebih baik barulah org melayu boleh berjaya semoga Dap berhaya

NordinabilaH
Guest
NordinabilaH

Org umno memang tak sedar diri dlm pru13 pun dah kalah n kena tolak ni pulak pru14 hilang deposit nanti cerminlah diri yg pasti Dap akan tawan melaka dlm pru nanti itu lebih baik barulah org melayu boleh berjaya semoga Dap berhaya

Abu Bakar
Guest
Abu Bakar

Ali rustam dah pasang angan2 nak jadi gabenor melaka selepas tempoh tan sri khalil yaakob berakhir tak lama.lagi. Dia dah gerakkan jentera masa mesyuarat umno cawangan supaya mengusulkan anak tempatan menjadi gabenor melaka seterusnya. Dan namanya ditonjolkan sebagai calon terbaik mewakili anak tempatan. Wallahuaklam.

Anonymous
Guest
Anonymous

..org bodoh..buat komen bodoh, mcmana nak jadi Gabenor. Malulah org Melaka kelak, dpt Gabenor bodoh..

Mali Muyung
Guest
Mali Muyung

Sebaiknya Tan Sri ni pencenlah.
Dekat kan lagi diri tu dgn Allah.
Tak kan x boleh mkn.
Apa yg saya dngr dari kawan2 dlm umno Sabah, T sri ni rajin dtg majlis kawin.
Ini bukan bodek T Sri, kita d pkr sejak 2000 lagi.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak pyah panggil dia Tan Sri lah…bodoh kepiang. Memalukan kelab Tan Sri2.
Panggil dia Ali ketum.

Mali Muyung
Guest
Mali Muyung

Sebaiknya Tan Sri ni pencenlah.
Dekat kan lagi diri tu dgn Allah.
Tak kan x boleh mkn.
Apa yg saya dngr dari kawan2 dlm umno Sabah, T sri ni rajin dtg majlis kawin.
Ini bukan bodek T Sri, kita d pkr sejak 2000 lagi.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tan Sri???? mcamana orang bodoh mcm Ali Rustam bolih dpt Tan Sri. Dia tahap Ali Tinju shj. Org Mlaka dulu bodoh gak..lantik dia jadi MB. Dh pandai sikit, org mlaka buang dia terus dari Melaka.
Apa term dia sebagai senator nk tamat ke??? memang ori punya Umno ni…bodek untuk makan dedak.

Salwah Abdat
Guest
Salwah Abdat

Encik A.Rostam ingin membodek supaya diberi kedudukan semula di BN namun demekian tuduhan beliau tidak berasas dan juga tidak bernas sama sekali,,so my advise to Encik Tam don't waste your time untuk terus membodek…..!!!!

Salwah Abdat
Guest
Salwah Abdat

Encik A.Rostam ingin membodek supaya diberi kedudukan semula di BN namun demekian tuduhan beliau tidak berasas dan juga tidak bernas sama sekali,,so my advise to Encik Tam don't waste your time untuk terus membodek…..!!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau nak malukan Mahathir cari lah point yang berisi Ali oi..Siapa pun tak leh lawan Mahathir . Di Mahkamah Tun minta bekukan Aset . Pemlihan tak lama lagi . Dapat tak dedak ketu ketua bahagian agaknye ye..hahahaha

RD.
Guest
RD.

Demi membodek Najib, nampak-gayanya pembodek dan Penjilat beliau terlupa dan sanggup memperbodohkan diri-sendiri.

Apabila 'Cash is king' menjadi perinsip-utama dalam pemerintahan, maka semakin ramailah hulubalang bangang yang hanya mementingkan diri, akan terpilih untuk membantu pemerintah itu.

Anonymous
Guest
Anonymous

PALAGI ALI LAST TERM NI NAK ? DUDUK DIAM DIAM LAH ..NANTI KALAU KEBENARAN MUNCUL NAK LETAK MUKA KAT MANA HAH…?

Anonymous
Guest
Anonymous

…muka buku

Anonymous
Guest
Anonymous

Dedak dah nak habis ke Ali??…

Anonymous
Guest
Anonymous

…nafsu bertambah

E AH
Guest
E AH

Tuan Shah Saban hari Tuan menulis entri baharu dan saban hari berpuluh-puluh komen pembaca menyusul darinya. Saya percaya rata-rata yang memberi komen adalah individu yang sama. Ada yang bersemangat, lantang, berhujah dengam fakta, namun tak kurang juga yang terbabas tatasusila sebagai Muslim dan manusia dalam meluahkan kemarahan dan kekecewaan mereka. Ini tidak molek, tidak membedakan kita yang mahukan perubahan dan kebaikan dengan mereka yang sedang menghancurkan negara. Berbahas dan berhujahlah dengan fakta dan dalam landasan kebijaksanaan. Adapon entri-entri Tuan banyak membantu memberi pencerahan terhadap isu-isu besar yang melanda negara, namun ia tidak lebih sekadar jurnal bacaan pengikut Tuan jika ianya… Read more »

roslan othman
Guest
roslan othman

Bro,Dulu saya sering layan blog blog dedak pro Najib sebab nak respon apa yang mereka tulis malangnya entri dan komen saya sering tak muncul dan rasa macam cakap dengan dinding .Kemudian ada juga blog jenis hipokerit menyamar perempuan dan bermacam macam lagi ,saya bukan melihat pada hanya nak komen tapi lebih pada isi dan isu yang dibawa blogger tersebut semakin hari semakin tak menarik dan mengarut. Ada banyak blog blog dan portal online yang convincing dan saya sering turut respon serta komen tapi sekarang sudah di halang dan kena gum oleh kuncu najib sebab itu blog ini dan tinggal beberang… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro E AH, Lu jgn la sentap sangat. Kitorang banyak tima kasih kpd Bro Shah sbb highlight kan perkara-perkara yg patut diketahui umum. Tak kira la yg bagi komen tu kuang ajaq ker..org yg sama ker..tapi blog Bro Shah ni boleh jadi terapi kpd jiwa-jiwa rakyat marhaen yg tertekan akibat perbuatan curang Najib & Umno serta konco-konconya. Diorang ni mana tau erti gentleman..yg ada hanya rampokman dan lanunman..lu nak layan diorang secara gentleman..lu layan la sorang-sorang..kitorang..sori la..selagi nyawa dikandung badan..selagi sauh kapal pahlawan bugis tak diangkat dan berambos dari mukabumi Malaysia ni..selagi tu la kitorang tak redha ngan dia..bini dia..anak… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

antara sebab kalah
buat kenduri kahwin anak tahap mega
hahaha

Anonymous
Guest
Anonymous

Hanya kerana inginkan 'dapat masuk balik' & inginkan jawatan, Ali rustam sanggup gadaikan maruah

bijak
Guest
bijak

sebelum ini dia ada maruah? bukankah semua yang menjadi ahli umno org2 yang tidak bermaruah dan tidak punya harga diri.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kita rakyat dah tak pikir sape org umno yg nak jadi PM. Tak tahu ke kita semua pakat nak kaleh tukar ke pembangkang?? Itu harga yg terpaksa dibayar oleh perasuah yg menjatuhkan keyakinan rakyat. Rakyat dah hilang kepercayaan.

Ali
Guest
Ali

Ali rustam dah tak bernilai lagi umpama babi hutan.jual pun tak laku.

Ali Rustam
Guest
Ali Rustam

Jangan cakap gitu bro.. 2-3 hari lagi.. gua akan dpt jawatan baru. Lu duduk diam2 la..

Zaman skrg, bodek Najib sikik, dapat jawatan dan habuan berjuta2. Lu lawan, eksyen sangat, apa pun x dapat. Tolol punya orang.

Inilah side income jika masuk UMNO. Lu sokong selain UMNO, memang hidup x senang la.. poyo sokong selain UMNO.

Dapatgajibukanpengorbanan
Guest
Dapatgajibukanpengorbanan

Kenapa Tok Pa Kelantan membisu isu 1MDB, SRC, iintegriti PM dan sebagainya?

PAK HAJI RIDWAN
Guest
PAK HAJI RIDWAN

ASSALAMU'ALAIKUM.WR.WB.ALHAMDULILLAH..!!saya bersyukur kpd Allah SWT.atas keberhasilan PENARIKAN UANGGHAIB.setelah melalui proses panjang &sangat sangat beresiko,dgn izin Allahalhamdulillah uang ghaib akhirnya berhsilkami keluarkan dgn jumlah yg luar biasa.UANG GHAIB INI PENAWARAN TERBARU DARI KAMI.setelah uang balik (UB) sudah terbukti keberhasilanya,dan sehubungan banyaknya orang yang menginginkan hal ini( UANG GHAIB ), kami sanggup memproses penarikan UANG GHAIB,dengan catatan:1.masalah utang piutang (JUMLAH BESAR)2.tidak untuk memperkaya diri-PELET PUTIH/PENGASIHAN JARAK JAUH-MENAKLUKKAN LAWAN JENIS-PENGLARISAN/JIMAT GOIB BISNIS DLLAPAKAH ANDA TERMASUK KATEGORI DI BAWAH INI.???4.BUTUH MODAL DALAM BUKA USAHA5.SELALU KALAH DALAM BERMAIN TOGEL6.DILILIT HUTANG7.BARANG BERHARGA ANDA SUDAH HABIS8.DILILIT HUTANG————————————————–bagi anda yang BENAR-BENAR SERIUS dalam hal ini…..silahkan menghubungi PAK HAJI… Read more »