KETIKA WSJ KIAN MENDEDAHKAN KEBENARAN, ADA MENTERI MULA PUJI2 ZAHID HAMIDI

Satu demi satu pendedahan atau maklumat baru mengenai wang RM2,600 juta dibentangkan kepada kita oleh WSJ. Sebagaimana yang disebut dalam blog ini semalam, kita tidak tahu berapa banyak lagi maklumat yang mereka ada dan akan terus didedahkan selepas ini.
Setelah konsisten sejak awal mengaitkannya dengan 1MDB, terbarunya selain mendakwa wang tersebut berpunca daripada syarikat palsu, Aabar BVI, WSJ juga diberitakan dapat “menceroboh text perbualan” antara Jho Low dengan eksekutif tertinggi Ambak berkaitan wang yang dimasukkan itu.
Sama ada WSJ dapat “menceroboh text perbualan”  atau ada orang tertentu yang membocorkannya, logiknya jika ia terbukti benar akhirnya, bagaimana akhirnya semua orang yang berakal dapat menerima hakikat bahawa wang tersebut sebagai derma daripada anak Raja Arab Saudi?
Kenapa jika ia derma daripada Arab Saudi, tetapi ada peranan Jho Low di situ?
Sebab itu, sekali lagi, sebagaimana yang ditulis semalam, kebenaran rasanya sudah semakin dekat menghampiri kita.
Dan inikah yang menyebabkan seorang menteri, Shahidan Kassim mula memuji-muji Zahid Hamidi dalam Facebooknya? (SH 20/04/2016).
Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 26 March 2019 — 1:39 pm

48
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
PAK HAJI RIDWANHeri Budimantatang kaAnonymousSalwah Abdat Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Heri Budiman
Guest
Heri Budiman

Aslamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang pengusaha dibidang data dan anak anaknya, ditengah tagihan utang yg menumpuk dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini saya bertemu dengan seorang teman dan bercerita kepadanya, Alhamdulilah beliau memberikan saran kepada saya, dulu katanya dia juga seperti saya stelah bergabung dengan AKI ZYEH MAULANA hidupnya kembali sukses, awalnya saya ragu dan tidak percaya tapi setelah saya lihat pembuktian video AKI ZYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsu hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari Astagfirullahallazim, Alhamdulilah… Read more »

tatang ka
Guest
tatang ka

Skandal 1mdb dan 2.6b memalukan dan menyusahkan rakyat Malaysia tetapi kenyataan2 menteri umpama menyapu garam pada luka.
Kenyataan yang keluar dari bankai tetap berbau busuk.

Anonymous
Guest
Anonymous

Diumumkan anugerah Tokoh Pemakan Dedak 2016 kali ini akan membawa pulang sebuah trofi replika ayam dan 3 kontena dedak cap Kuda Kepang sumbangan Bagan Datoh Poultry Industry jatuh kepadaaaa.. Sahidan Ala Kasseeem!! (HA..TEPOK..TEPOK..TEEPOOK LA!!)

Salwah Abdat
Guest
Salwah Abdat

Mat maslan lagi menteri haprak alias dungu sangat sangat

Anonymous
Guest
Anonymous

Hahaha si tua kutuk shahidan kassim ni ketara sangat nak protect kelangsungan periuk nasi dia. Dasar parasit asyik nak melintah je pada yang ada kedudukan. Tua kutuk ni dah boleh hidu pemergian Najib tak lama lagi. Bukan main lagi dia puji Zahid Hamidi. Untung-untung taklah senasib dengan mat maslan nasi goreng ridsect.

Salwah Abdat
Guest
Salwah Abdat

Zahid memang berani beliau biasa belasah setengah mati boyfriend anak perempuan nya di Kajang….!!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Shahidan kata Zahid adalah seorang yang sangat berani

Zahid dikatakan sangat berani kerana Zahid ada dua isteri. Zahid tak takut bini.

Anonymous
Guest
Anonymous

WSJ dan SR mendapat maklumat dalaman dari para penyiasat2 1MDB baik dalam negeri dan luaran negeri. Mendiang Kevin Morais mempunyai semua butir2 tentang siasatan 1MDB dan juga siasatan RM2.6billion dan RM42million dan adalah dipercayi sumber yg memberi maklumat kpd SR kerana mempercayai Najib akan dilindungi dari pendakwaan olih Apandi.

Jadi laporan mereka adalah dari first class informers. Mana munkin bugis pengecut tu berani nak saman.

Anonymous
Guest
Anonymous

UMNO sebenarnya ada maruah sebagai sebuah parti yang berintegriti dn bermaruah, kalau nasihat Tun agar najib letak jawatan. Tetapi oleh kerana pemakan-pemakan dedak sangat kelaparan dedak, maruah parti dan bangsa tolak belakang. Nah sekarang, macamana, satu dunia sudah tahu najib razak mencuri duit negara, bukan ratusan, bukan ribuan, bukan jutaan TETAPI berbillion-billion. Mana nak letak nama negara, bangsa dan agama. Pemimpin negara Islam, Malaysia. ADOOH MALUNYA. Tun telah menaikkan nama negara Malaysia, bangsa dan juga agama Islam di mata dunia. Tetapi si najib ini dan pemakan-pemakan dedak ini menghancurkanya. Dosa apakah yang mereka lakukan ? Kalau si Najib itu berasa… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Rahman dahlan n saleh said dah ber
buih mulut pertahan najib tapi budak
ingusan pun tak percaya.dedak najib
dah basi.makan pun muntah.lepas ni
nak makan dedak zahid tapi aempat
ke zahid jadi pm?

KLG
Guest
KLG

Thank you for sharing in this article
I can learn a lot and could also be a reference
I hope to read the next your article updates

[-] KLG

Anonymous
Guest
Anonymous

KAPLA BUTOOO

NordinabilaH
Guest
NordinabilaH

Kita peduli apa dgn mereka yg penting semua penyamun penyangak pemakan dedak agar dihukum diatas perbuatan mereka yg menghancur dan memalukan mafuah negara seperti apa yg diusahakan oleh Tun

NordinabilaH
Guest
NordinabilaH

Kita peduli apa dgn mereka yg penting semua penyamun penyangak pemakan dedak agar dihukum diatas perbuatan mereka yg menghancur dan memalukan mafuah negara seperti apa yg diusahakan oleh Tun

Anonymous
Guest
Anonymous

Iblis dan syaitan lah yang sentiasa memerlukan agama.

Anonymous
Guest
Anonymous

Golongan Serigala yg berbulu ayam itu dah lumrah melaburkan ugama demi keuntungan duniawi mereka. Audzubillahi minnash shaitanir rajiim…

Anonymous
Guest
Anonymous

"Dan sesungguhnya Iblis memerlukan ugama, lebih drp manusia perlukan tuhan, untuk menanam benih riak, prasangka, kebimbangan, kebencian & perpecahan diantara insan."

~ Melayu Insaf

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak sabar nak tengok DOMINO EFFECT….. satu tumbang.. semua tumbang.
hooray……

Anonymous
Guest
Anonymous

Mengapa Ada puak2 yang bersumber berkiblat wsj yahudi laknat..yang percaya bulat2 apa yg wsj kata samalah macam yahudi laknat..

Anonymous
Guest
Anonymous

Ahjibgor, zahid dan segala macai telah terpedaya oleh nilai kebendaan dan nafsu tamak haloba dan dengki khianat. Inilah kejayaan gerakan Sekularisme atau di gelarkan Marxism kebudayaan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Yahudi pun hukum penjara bekas Perdana Menteri sendiri kerana rasuah.

Yahudi tidak ada selera nak dikaitkan dengan pemimpin Malaysia, nombor 2 teratas untuk ranking rasuah.

Malaysian Cybertrooper
Guest
Malaysian Cybertrooper

Kalau betul berita yang disampaikan oleh yahudi laknak tu merupakan satu fitnah atau mempunyai unsur-unsur yang tidak betul….. SAMAN LAH!Berapa banyak Selasa dah datang dan pergi, mana saman nya Dol?

Anonymous
Guest
Anonymous

KUCHING: Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP kelihatan bersedia untuk berdepan satu sama lain dalam sekurang-kurangnya dua atau tiga kerusi jika mereka tetap tidak mahu berkompromi dalam pembahagian kerusi sebelum penamaan calon 25 April ini. Pengerusi PKR Sarawak Baru Bian berkata, terdapat percanggahan terhadap kira-kira lima kerusi berdasarkan senarai 29 kawasan pilihan raya DAP yang telah diumumkan pada Sabtu. Kerusi yang bertindih itu adalah Mambong, Simanggang, Ngemah, Murum dan Mulu. Baru berkata, PKR tidak bersedia untuk melepaskan Mambong, Simanggang dan Mulu kerana parti itu percaya calonnya mempunyai peluang yang baik untuk menang. “Calon-calon kami telah bekerja keras turun padang untuk… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

…ketua wanita x nak backup ke???..ni pun patut kena kutip gak..dh balun 250j wat sengal je…puiii..

Anonymous
Guest
Anonymous

Ijat n lembu sdg santai @ kondo smbil kira duit..

Anonymous
Guest
Anonymous

Mereka mula mencari pembekal dedak baru !!!
kalau dah pemakan dedak, tetaplah pemakan dedak.

Malunya aku ahli UMNO. Baik tukar keahlian.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tambi..lu orang umno tarak masuk lu orang tarak boleh hidup ka
Kita apa gomen punya kerja kita pun tarak tau.
Gomen pun tarak pernah kasi tolong sama kita
Kita kacang putih sama bunga juga ada jual
Anak pun ada baca
Sekarang doktor ada jadi accountant pun ada jadi
Semua sendiri juga ada kerja

Wak Tempe
Guest
Wak Tempe

Berlatarbelakangkan ugama tidak bererti kuat ikut suruhan ugama…. kita dah lihat orang ketepikan ugama demi jawatan.
ILMU dan AMAL tidak sama.
yang haram jadi halal.. dan ada pula yang kuat ikut kaum munafik.
AMAL MAARUF yang selalu di sebut tinggal sebutan sahaja.. seperti ketam mengajar……..

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini semua tipu
Pergi buat umrah berpuluh kali haji pun naik.
Hati banyak busuk mulut selalu ada tipu
Masjid ada pigi sembahyang tapi pungkoq masuk angin juga!!! Porahhhhh chiit…tarak guna punya worang tipu sama tuhan juga ada.

Usry
Guest
Usry

Bila mau selesai daaa… Kami rakyat semakin terhimpit

Anonymous
Guest
Anonymous

…dah penyek

Anonymous
Guest
Anonymous

Bukan semakin terhimpit… tapi dah kena lenyek oleh hutang ~50B..

Rakyat juga kena tanggung…
Semua budget kat sekolah dan university dah pon kena potong
Hospital dan Klinik pon dah kena potong
Saman lalulintas dah semakin bertambah.

Tapi pemimpin UMNO juga yang kaya raya..

Anonymous
Guest
Anonymous

dedak dah kurang… kenalah cari jalan nak tambah stok…..

Anonymous
Guest
Anonymous

Sabda Rasulullah s.a.w. bahwa sesungguhnya Allah memberi duniawi kepada orang yang di cintaiNya lagi pun yang tidak di cintaiNya. Akan tetapi tidak diberikan iman kecuali yang di cintaiNya.
(Riwayat al-Hakim)

Geng Mamak
Guest
Geng Mamak

Satu persoalan yang timbul setiap kali WSJ mendedahkan berita ialah dari mana WSJ mendapat maklumat. Kalau ada sesiapa yang sebut dari Mahathir, mungkin orang itu tidak tahu, tidak rajin membaca, tidak cerdik ataupun golongan pemakan dedak yang terpaksa berkata putih walaupun warnanya jelas hitam. Mahathir bukannya orang pertama yang menerima maklumat. Sebenarnya WSJ merupakan salah satu akhbar di dunia yang selalu diberi maklumat oleh orang yang sudah mempunyai maklumat tersebut dan bukan setakat tahu menahu sahaja. Mereka sudah mempunyai maklumat ini di dalam tangan mereka dan mendedahkannya kepada WSJ. WSJ kemudian akan membuat siasatan sendiri terhadap maklumat tersebut sebelum disiar… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro jangan pandai2 kata tak berani saman….ari ni baru ari Rabu….tunggula Selasa depan. Boleh sabar tak…?

roslan othman
Guest
roslan othman

Geng mamak,Kita menyuruh Najib dan kuncunya menyaman WSJ dan Tun M bukan untuk mengetahui siapa manang atau siapa kalah atau siapa boleh tuntut wang pampasan bejuta juta dollar ,ini yang kuncu kuncu dan penyokong najib dan pegikut setia buta tuli salah , kita hendak najib saman kerana kita nak lihat hujah hujah dan bukit bukit yang akan dikemukakan oleh najib dan juga pihak WSJ yang membuat tuduhan ,itu saja jadi tindakan seperti ini boleh dilakukan dimana saja makamah sama ada dimalaysia atau di US ,pihak WSJ pun dah memberi kenyataan yang mereka tidak berganjak dengan kenyataan dan bukti yang mereka… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Deiiiiiiii…
Berapa banyak selasa daaaa
Auta juga ada
Walkernawalik chiiit… byk busuk punya worang

roslan othman
Guest
roslan othman

Geng mamak,Kita menyuruh Najib dan kuncunya menyaman WSJ dan Tun M bukan untuk mengetahui siapa manang atau siapa kalah atau siapa boleh tuntut wang pampasan bejuta juta dollar ,ini yang kuncu kuncu dan penyokong najib dan pegikut setia buta tuli salah , kita hendak najib saman kerana kita nak lihat hujah hujah dan bukit bukit yang akan dikemukakan oleh najib dan juga pihak WSJ yang membuat tuduhan ,itu saja jadi tindakan seperti ini boleh dilakukan dimana saja makamah sama ada dimalaysia atau di US ,pihak WSJ pun dah memberi kenyataan yang mereka tidak berganjak dengan kenyataan dan bukti yang mereka… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Sama macam testimoni produk pulih kan tenaga.

Tapi ini terang-terang testimoni untuk produk dedak.

Anonymous
Guest
Anonymous

Nafsu serakah memuji menteri
Terperanjat benda sulit terdedah
Sedunia tahu dia tak tahu malu
Kalau gajah mati
mesti diganti ular

Anonymous
Guest
Anonymous

…kalau ular nak ganti gajah, langkah mayat badak dulu

Anonymous
Guest
Anonymous

Habis ko ingat hanjing2 tu nengok buta aje? Badak yg kulit liat ni siap kena siat2 dgn rotweller.
Ha ha

marhein
Guest
marhein

Awal lg dah bodek …umnoo biasalah…

Anonymous
Guest
Anonymous

…biasalah, dah jelak dengan dedak cop badak.

lat
Guest
lat

Nampak gaya kena cium tangan lagi..

Anonymous
Guest
Anonymous

…haram tukar pemimpin, kena tunggu pilihanhanturaya.

PAK HAJI RIDWAN
Guest
PAK HAJI RIDWAN

ASSALAMU'ALAIKUM.WR.WB.ALHAMDULILLAH..!!saya bersyukur kpd Allah SWT.atas keberhasilan PENARIKAN UANGGHAIB.setelah melalui proses panjang &sangat sangat beresiko,dgn izin Allahalhamdulillah uang ghaib akhirnya berhsilkami keluarkan dgn jumlah yg luar biasa.UANG GHAIB INI PENAWARAN TERBARU DARI KAMI.setelah uang balik (UB) sudah terbukti keberhasilanya,dan sehubungan banyaknya orang yang menginginkan hal ini( UANG GHAIB ), kami sanggup memproses penarikan UANG GHAIB,dengan catatan:1.masalah utang piutang (JUMLAH BESAR)2.tidak untuk memperkaya diri-PELET PUTIH/PENGASIHAN JARAK JAUH-MENAKLUKKAN LAWAN JENIS-PENGLARISAN/JIMAT GOIB BISNIS DLLAPAKAH ANDA TERMASUK KATEGORI DI BAWAH INI.???4.BUTUH MODAL DALAM BUKA USAHA5.SELALU KALAH DALAM BERMAIN TOGEL6.DILILIT HUTANG7.BARANG BERHARGA ANDA SUDAH HABIS8.DILILIT HUTANG————————————————–bagi anda yang BENAR-BENAR SERIUS dalam hal ini…..silahkan menghubungi PAK HAJI… Read more »