KEBENARAN RASANYA SUDAH SEMAKIN DEKAT…

Belum pun lama Najib Razak, penyokong dan penerima dedaknya dapat bergembira dengan kenyataan Menteri Luar Arab Saudi, Adel Al Jubeir berkenaan wang RM2,600 juta sebagai derma,  The Wall Street Journal kini tampil lagi dengan pendedahan barunya.
Dalam laporan terbarunya, WSJ mendakwa wang tersebut adalah berpunca daripada syarikat palsu, Aabar BVI yang menerima daripada 1MDB sebanyak AS$3.51 bilion atau RM14,000 juta bagi pihak IPIC atau International Petroleum Investment Company sebagai deposit sekuriti.
IPIC bagaimanapun dalam laporannya kepada London Stock Exchange baru-baru ini menafikan Aabar BVI adalah anak syarikatnya atau ada kaitan dengan mereka, manakala Arul Kanda, CEO 1MDB pula tidak menolak kemungkinan mereka menjadi mangsa penipuan.
Syarikat palsu itu didaftarkan di British Virgin Island dengan nama Aabar Investment PJS Ltd (Aabar BVI), manakala anak syarikat IPIC yahg sebenar yang didaftarkan di Aabu Dhabi ialah Aabar Investment PJS.
Menurut WSJ, sebahagian wang daripada syarikat palsu itu berakhir di Tanore Finance Corp, entiti yang sama yang memindahkan wang sebanyak RM2,600 juta ke dalam akaun peribadi Najib di Ambank.
Dengan terus mempertahankan dakwaannya sebelum ini bahawa wang yang diterima Najib itu ada kaitan dengan 1MDB, ia memperlihatkan seolah-olah WSJ mempunyai banyak bukti berkaitan pengaliran wang tersebut serta menolaknya sebagai derma daripada mana-mana Pak Arab.
Semakin dinafikan dan cuba ditampil beberapa individu tertentu, termasuk Menteri Luar Arab Saudi untuk menyokong Najib berkaitan wang berkenaan, WSJ sebaliknya semakin mendedahkan satu demi satu bukti yang ada pada mereka.
Apakah perkembangan akhir-akhir ini menunjukkan semakin hari semakin terdedah misteri wang itu kepada kita semua?
Sementara pendedahan WSJ itu tidak berani disanggah dengan bukti-bukti yang lebih kukuh, jauh sekali mahu menunaikan janji mengambil tindakan undang-undang, kebenaran seolah-olah kian hampir menampakkan wajahnya yang sebenar.
Kita juga tidak harus lupa bahawa Najib sendiri turut menafikan wang yang diterimanya berpunca daripada 1MDB. Beliau turut menafikan menggunakannya untuk kepentingan peribadi.
Berapa lama lagi Najib  mahu dan mampu bertahan jika WSJ terus tampil dengan dakwaan dan bukti-bukti baru yang akhirnya semakin menampakkan “wajah kotornya”  di mata rakyat dan kepada dunia? (SH 19/04/2016).
Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 26 March 2019 — 1:39 pm

80
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
PAK HAJI RIDWANHeri BudimanAnonymouspuspawangimarhein Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Heri Budiman
Guest
Heri Budiman

Aslamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang pengusaha dibidang data dan anak anaknya, ditengah tagihan utang yg menumpuk dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini saya bertemu dengan seorang teman dan bercerita kepadanya, Alhamdulilah beliau memberikan saran kepada saya, dulu katanya dia juga seperti saya stelah bergabung dengan AKI ZYEH MAULANA hidupnya kembali sukses, awalnya saya ragu dan tidak percaya tapi setelah saya lihat pembuktian video AKI ZYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsu hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari Astagfirullahallazim, Alhamdulilah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Nazir adiknya mungkin sudah dpt mengagak abangnya akan kecundang, menanti masa shj utk rebah. Maka lebih baik beliau membersihkan kotoran yg abangnya telah palitkan. Atau Nazir sendiri akan rebah diheret bersama abangnya Najib. Ada wajar didedahkan sekarang bhw beliau tak tahu duit sebanyak itu dari abangnya disanhka halal, .e ha
Mengaku sebelum terlambat.

puspawangi
Guest
puspawangi

'kebalnya" najib sama macam kebalnya dr m selama 22 tahun dan hingga kini..juak2 yang sama menyokong penuh dr m selama 22 tahun itu jugala juak2 yang menghinanya sekarang dan menyokong padu najib…bermacam tuduhan salah guna kuasa disuarakan terhadap nya, mangsa operasi lalang, ISA, gerakan reformasi termasuk juga perbuatannya kepada ds anwar Ibrahim, hingga menyebabkan dibelasah ketua polis Negara dalam penjara hingga separuh nyawa, sehingga kini tiada apa2 tindakan pun diambil terhadapnya..sekarang dr m merasakan kekecewaan yang dirasakan rakyat ada masa itu, semua ahli politik yang ada yagn menyokong najib sekarang adalah anak didik dr m, termasuk najb sendiri..sekurang2nya dalam ke… Read more »

marhein
Guest
marhein

Anon 0935…jangan tunjuk bangang kau tu bole tak..presiden kau punya najis kau palitkan kat orang lain..simpan simpan sikit bangang tu…

Anonymous
Guest
Anonymous

WSJ milik yahudi, sudah menjadi agenda mereka untuk menjatuhkan Islam, lebih-lebih lagi mana-mana negara Islam yang berpeluang untuk maju… dengan bantuan Dapig kafirun yang sememangnya rakan baik yahudi dengan bantuan manusia yang mengaku Islam tetapi menjadi penjilat Dapig, akan mencipta apa saja untuk menghalang Islam, kononnya demi menyelamatkan dan keadilan rakyat… sudah tidak ada negara Islam yang selamat sekarang, musuh Islam adalah orang Islam sendiri yang menjadi hamba yahudi…

Anonymous
Guest
Anonymous

Isle kepala saud wahhabimu … yang biasa bersekongkol dengan rejim Israel…

Anonymous
Guest
Anonymous

Isle kepala saud wahhabimu … yang biasa bersekongkol dengan rejim Israel…

Anonymous
Guest
Anonymous

simpan laaa sikit bodoh kamu tuh utk anak cucu sikit sorang…jangan tunjuk sangat wahai pemakan dedak SARKIS….krukkkk….krukkkk….dedak…..dedak…

Anonymous
Guest
Anonymous

Butuh hang,pekak badak…….Najib curi duit hang tuduh Yahudi nak jatuhkan negara kita.

Anonymous
Guest
Anonymous

Maruah negara di pijak di henyak-henyak selagi Najib tidak saman WSJ.

Jika Najib tidak berani saman lebih baik Najib jangan ambil peduli lapuran WSJ sepertimana Najib berdiam diri apabila dikaitkan oleh Mahathir. Sebaliknya Azlina, KJ, Anuar Musa dan Peguam Najib yang mewakili Najib menjawab perkara yang di bangkitkan oleh Mahathir.

Sepatutnya Najib jangan libatkan Menteri Luar Arab. Cukup pemakan dedak gred A yang membalas kenyataan WSJ.

Ku Li pula, dengan mengulangi tidak memihak kepada mana-mana pihak, tak kurang juga dunggunya. Sekali lagi WSJ mendedahkan maklumat mengenai 1MDB, apakah dengan tidak memihak dapat menyelamatkan negara ?

Usry Norie
Guest
Usry Norie

Dah semakin pening.

Anonymous
Guest
Anonymous

Pak Arab gila shj yg akan beri RM2.6billion kepada Najib. Kan tu dh dikatakan olih banyak orang pd mula2 WSJ melaporkan kemasukan duit rasuah tu ke akaun Najib. Mati2 dia tak mengaku ada menerima 681 American pie tu.

Lapuran WSJ tu bertepatan dgn sikap dan tingkah laku awal Najib..yg mahu "681 American pie" tu dirahsiakan dari semua makhlok kecuali JLOw dan kuncu yg hantar duit tu.

Pembunuhan Najadi, peg AmBank berkait rapat dgn rasuah '681 American pie' tidak lagi bolih diragukan spt juga pembunuhan Altantuya yg berkait rapat dgn rasuah Scorpene.

Anonymous
Guest
Anonymous

1)Tunku= Bapa Kemerdekaan
2)Tun Razak =Bapa Pembangunan
3)Tun Hussien Onn = Bapa Perpaduan (tak ada apa sangat..jadi boleh lah tu)
4) Tun Mahathir = Bapa Pemodenan
5) Tun Abdullah = Bapa Mertua Ku (Negara dah mula jadi karut)
6) Najib The Bogus Warrior = BAPA TOYOL Malaysia.

Anonymous
Guest
Anonymous

Semuanya adalah dari jenis manusia kecuali no. 6 … semuanya berikhtiar usaha untuk rakyat Malaysia kecuali no. 6 yang bergaya tamak bongkak berleluasa.

Anonymous
Guest
Anonymous

Setuju,no 5 tu pd zaman pak lah,malaysia nampak muram..naik no 6??huh,malap nampak mcm nak padam..

Anonymous
Guest
Anonymous

Najib buktikan yang dia tidak perlu membela Toyol untuk menjadi seorang yang berpendapatan tinggi.Berapa generasi Toyol diperlukan untuk mencuri duit sebanyak itu?Akan tetapi,…Najib ada siapa di belakangnya?Toyol pun lari daa….

Tara ku cha cha
Guest
Tara ku cha cha

Maka dengan itu Arul Kanda tidak menolak kemungkinan 1MDB menjadi mangsa penipuan tuan empunya akaun RM2.6b di AMBank kerana asal-usul RM2.6b tu menurut WSJ adalah dari akaun palsu Aabar BVI.

Arul Kanda sudah buat lapuran polis atau belum?

tatang ka
Guest
tatang ka

Maka Arul Anaconda pun cakap, Apa lah gunanya buat laporan polis bukan akan disiasat pun. Dedak juga kan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Soalan cepu emas dan wajib di jawab sekarang. Siapa bakal PM yang baru. Sudah tentu bukan Zahid dan Kuli, kerana kedua-duanya gagal dalam ujian integriti dan moral.

Anonymous
Guest
Anonymous

Innalillahiwainna ilaihi rajiun.

Eden dari awal lagi dah tak percaya si najib ni. Bila Tun Mahathir dah suruh letak jawatan tu, faham-faham sahajalah. Kalau kita ingat, semasa pemerintahan Tun 22 tahun sudah terbukti beliau sangat berpandangan jauh.

Cuma sekarang kita nak lihat aksi Polis, SPRM dan IGP.

AG Apandi juga harus ditangkap dan dibicarakan kerana bersubahat dan melepaskan Najib dan menyalahgunakan kuasa.

Anonymous
Guest
Anonymous

tak guna semua ketua bahagaian umno…hampa lah manusia yg sungguh kotor…jilat dunia sampai ludah akhirat..tak terasa takut langsung dlm dok pertahan korupsi..pasai hampa la yg bersifat penjilat dunia telah mempengaruhi iltizam kpd pencipta korupsi tidak berfikir panjang nk lebur duit awam…sbb hampa semua pon bole d beli….tu pon ada mamat ni nak suroh umno pas bersatu mewakili islam di malaysia…dei tambi ingat umno pas sja yg wakili islam di sini…

Anonymous
Guest
Anonymous

laknatullah najib, MT, kabinet 1MDB and seluruh pencacai and pemakan dedak…Allah maha kaya…semakin hari semakin nampak and jelas segala putar alam hampa semua…aku kalau jumpa nazri samseng, aku akan tanya dia, OOI HARAMI and SAMSENG punya menteri, kami rakyat bukan tolol macam hampa semua !!! tunggu umno and BN time will come soon….

Anonymous
Guest
Anonymous

Aminnnnnnn

Anonymous
Guest
Anonymous

Aminnnnnnn

Anonymous
Guest
Anonymous

Tengku Sharifudeeeeen ada ke lagi kat pmo. Ingat dah mampus dah …

NordinabilaH
Guest
NordinabilaH

Sepandai2 tupai melompat akhirnya jaguh ketanah juga jgn risau segala kerja penyamun dan penyangak penipu itu akan terburai juga masa ini pemakan dedak pengamlu dan anjing2 belaan itu juga akan terlingkup dgitulah akhirnya

NordinabilaH
Guest
NordinabilaH

Sepandai2 tupai melompat akhirnya jaguh ketanah juga jgn risau segala kerja penyamun dan penyangak penipu itu akan terburai juga masa ini pemakan dedak pengamlu dan anjing2 belaan itu juga akan terlingkup dgitulah akhirnya

Anonymous
Guest
Anonymous

geng dedak sama geng walaOnta x kesah…janji masyuk. zakir naikpun dah suruh depa bersatu, apo tunggu laie…

Anonymous
Guest
Anonymous

oii raha (mak najib) ini kah cara engkau didik anak2 engkau. sampai jadi penyamun. satu dunia tahi.
pergi lah nasihat anak engkau najib. suruh dia letak jawatan.
raha..anak engkau pencuri la..keluarga engkau tak rasa malu ke…hari2 rakyat malaysia maki hamun anak engkau raha

Anonymous
Guest
Anonymous

Jangan salahkan ibu mengandung. Kita kena ingat Nabi Nuh pun anaknya engkar walaupun bapanya seorang Nabi. Begitu jugak Qabil anak Nabi Adam tak patuh pada didikan walau bapanya seorang Nabi penghulu keturunan manusia.

Jangan salahkan ibubapa. Kadang ibubapa mendiddik dgn cara yg betul tapi anak tu yg engkar tak mahu mengikut. Tambah pulak yg dapat pasangan hantu yg hari-hari duk hasut lama kelamaan tak banyak sikit pun terikut jugak.

Muhammad adam Abdullah
Guest
Muhammad adam Abdullah

Bro jgn lah hina istri tun razak beliau tidak salah.kita hantam jibo dan mem badak je.tolong ye semua.please please dongibab

Anonymous
Guest
Anonymous

Baru lepas baca kat blog JMD, rupa2nya 1MDB punya hutang hanya boleh langsai pada tahun 2039. Mcm mana kalau 2017 Biawak itu mampus? Manakala Badak pulak panjang umurnya tak mampus2 joli sakan enjoy menikmati hasil rompakan guna nama 1MDB tu. Jawabnya kerajaan (rakyat) bakal menanggung hutang2 yg berbaki sampai tahun 2039 nanti. Kesian bayi2 yg baru lahir atau pun masih dlm kandungan pada tahun ini. Tak pasal2 menanggung beban kerana kebangsatan Biawak Negara dan Badak Negara…. dan Pemakan Dedak Negara…

Anonymous
Guest
Anonymous

Rampas harta hasil rompakan tu dan bayar hutang negara.

Anonymous
Guest
Anonymous

kesian mak najib ( raha ) silap hari bulan org tua tu boleh mati terkejut ankara anak anak..

Anonymous
Guest
Anonymous

WSJ tidak ada masalah. Lagi lama lagi bagus untuk WSJ.
Najib akan terus berdolak-dalih dan berharap bertahan lama.

Yang rugi ialah Negara.

Masalah Najib ialah di luar negara bukan dalam negara.

Sudah sampai masa UMNO cukup bersabar dengan WSJ. Semua pahlawan dan pendekar UMNO mesti bertarung dengan WSJ di luar bukan di dalam negara.

Najib mesti di angkat sebagai Perdana Menteri global sepertimana Najib menyeru pelajar-pelajar mencapai taraf global.

Anonymous
Guest
Anonymous

Abang Din, sila jangan bermimpi lagi. Selagi Najib disokong oleh ketua bahagian and ketua cawangan UMNO yang makan dedak, tiada sesiapa yang akan berjaya mendesak Najib letak jawatan. Sebenarnya, masa depan Malaysian terletak ditangan sejuta ahli-ahli biasa UMNO, jika mereka masih ada maruah, integriti dan ada telur. Jikalau dibenarkan oleh perlembagaan UMNO, mereka boleh kemukakan usul-usul melucut jawatan ketua cawangan dan ketua bahagian mereka. Lantik ketua-ketua baru yang masih ada maruah dan integriti. Bila ada cukup ketua-ketua baru, kemudian baru kemukan usul melucut jawatan Majlis Tertinggi dan Presiden UMNO. Perubahan perlu bermula dari akar umbi UMNO. Ingat, masalah bukan saja… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Xpayah.. Kita kuburkan jerk terus umno..
Dh 50tahun memerintah skrg Kita dh jauh kebelakang dgn Singapore. Rakyat dh muak dgn penipuan umno..
Kami nk umno dikenang oleh generasi mandatang sebagai parti yg menjual agama, bangsa dan Maruah org melayu. Kalau boleh pahatkn dlm Buku pendidikan sejarah Negara.
Kalau di Negara china, najib, rosmah Dan pemakan2 dedaknya Sudah lama arwah dihukum tembak sampai mati..

Anonymous
Guest
Anonymous

Sungguh menyedihkan, jutaan org melayu dalam PAU(PAS AND UMNO) ditipu oleh pemakan pemakan dedak.

Anonymous
Guest
Anonymous

SETUJU 200%. THIS COMING ELECTION. WE KICK UMNO.
PAS ATAS PAGAR..
HADI KITA TERAJANG DIA. TAK BOLEH D PERCAYAI LANGSUNG..BERTOPENG DGN JUBAH…

Anonymous
Guest
Anonymous

Setuju PRU14 nanti kita pangkah pembangkang.
Kali ni kita tukar haluan.
Ini harga yg terpaksa dibayar kalau PM tak ditukar.

E AH
Guest
E AH

Arab Saudi berdepan kegawatan ekonomi jika harga minyak kembali berada di bawah USD40/barrel. Arab Saudi berdepan ancaman militan IS dan Syiah dari negara-negara sempadan Yaman, Jordan dan Iraq. Arab Saudi berdepan tuduhan penaja keganasan dari negara-negara barat termasuk sekutu kuatnya Amerika. Arab Saudi berdepan pemulauan diplomatik oleh negara-negara rantau Teluk. Keadaan ini berlaku disebabkan dasar-dasar kurang bijak keluarga As Saud, kerabat di Raja dan pemerintah negara dua kota suci. Mereka terkenal dengan sikap boros dan sombong. Mereka tidak memandang negara-negara Islam sekufu dengannya disebabkan kekayaan emas hitam di perairan dan dalam tanah negaranya. Tidak hairanlah mereka lebih gemar bersahabat dengan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Setuju sangat. Arab saudi lagi panik kalau Trump jadi presiden. Trump akan bawa keluar askar2 US akan dari saudi. Askar saudi semua pondan, lawan koboi di Yamen pon tak boleh menang. Saudi sebenarnya takut keluarga dirajanya diguling, sebab askar2nya haprak. Kemungkinan askar2 asing akan dikerah untuk jaga kedaulatan saudi, atau lebih tepat, jadi pengawal keselamatan keluarga diraja saudi. Harap2 askar kita tak terlibat, ini soal arab tibai arab, mampus pi kat dia orang. Bila kita kena tsunami, banjir, tanah runtuh, ada saudagar unta tolong?

Anonymous
Guest
Anonymous

Syabas Tuan E AH..

"What don't work for the conceited, self-righteous, exclusive, divisive, oppressive, aggresive & destructive God-forsaken Arabs & their ilks – won't work here, or elsewhere in the world."

Contoh umat yg berada diatas laluan yg TIDAK diBERKATI oleh Tuhan amat NYATA di Timur Tengah yg penuh dgn penindasan, peperangan & kesengsaraan yg berpanjangan.

Kalau Tuhan tidak memberkati kita didunia ini, mana mungkin kita diberkati Nya di akhirat kelak?

~ Arab Dogol

Tara ku cha cha
Guest
Tara ku cha cha

Memang terkilan sesiapa yang mendengar kenyataan ML Saudi yang tak sejajar dengan kenyatannya dua bulan yang lalu. Boleh masuk akal kalau kita kata ketaksejajaran kenyataannya itu adalah disebabkan keterlibatan Malaysia dalam "latihan" Bala Tentera Paksi assunnah waljemaah di bawah kelolaan Arab Saudi. Di sini lah agaknya Malaysia menggunakkan keterlibatan tenteranya sebagai bahan tawar-menawar "I help u u help me" dengan ML itu. Tetapi ML itu tidak gelojoh. Kenyataan keduanya memang bercanggah dengan pertama, namun begitu isiannya agak berlapik. Dia menghubungkaitkan derma (tak disebut rm2.6b langsung) dalam akaun peribadi pahlawan bugis dengan siasatan yang di jalankan AG Malaysia. Dlm bahasa ringkas,… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Saya tak tahu ada duit juta2 masuk akaun saya.

Saya juga tak tahu ada juta2 masuk akaun bini saya.

Yang saya tahu saya hidup mewah…hehe

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau tak tahu duit juta-juta masuk akaun,macam mana tahu pulak belanja juta-juta?

Anonymous
Guest
Anonymous

Betul tu….hanya org yg tahu dia ada duit berbilion-bilion je yg tahu nak beli barang yg berharga ratus-ratus ribu, juta-juta ringgit.

Kalau dia tahu duit dia tak sampai juta-juta takkan berani dia nak beli harta yg berbilion-bilion…..betul tak??

Sam Sung
Guest
Sam Sung

Jibtuya cell no 5…..jolok cell no 6..arul kanda cell no 7…mak badak cell no 3A

Anonymous
Guest
Anonymous

Sepandai2 babi myondol…akhirnya

Anonymous
Guest
Anonymous

-luv tun m.

…. penat jua .

Sam Sung
Guest
Sam Sung

Jibtuya cell no 5…..jolok cell no 6..arul kanda cell no 7…mak badak cell no 3A

Sam Sung
Guest
Sam Sung

Bkn selamanya jibtuya blh buat muka bodoh

Anonymous
Guest
Anonymous

aku kalao bole jupa najib nk juga belajaq cara lesapkn duit.xbyk la dapat 1juta ckupla..arap ilmu dy x lupus begitu saja.rugi mampuih kalau dy x peturunkn ilmu dy pada sapa2.50bilion tu lesap!!!!.tp kalao kantoi senang ja.jawapanny sy xtao apa2.hahahahaha

FZL Resources
Guest
FZL Resources

najib akan menjadi PM sejarah bertaraf dunia….Ia akan diingati sepanjang masa…spt Skandal Watergate presiden US

ynwa
Guest
ynwa

Anda betul FZL … dia akan di ingati sebagai PM Pondan Tua Takder Telor Yang Takut Bini yg punya Jamban Besar yang songlap duit rakyat dan kasi anak beranak dia makan duit haram dgn selambe nya.
Dia juga akan di ingati sebagai pemberi makan dedak kepada binatang2 jijik peliharaan nya di dalam kabinet kerajaan.
Pencapaian yang sungguh membanggakan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kepanasan berita 1mdb telah melenyapkan kes kbs…100juta dah jadi kecik! Hebat melayu menipu……Ptuii
Najib menjadi sejarah terburuk negara utk diingati sepanjang zaman. Senarai itu teramat panjang ahlinya maka dgn ini bangsat2 sekelian SILA LETAK JAWATAN DAN BERHADAPAN DGN DAKWAAN PECAH AMANAH.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ya. Inshallah. That day is coming soon.

Anonymous
Guest
Anonymous

“I never wonder to see men being wicked, but I often wonder when I see them unashamed.”
― Jonathan Swift

Anonymous
Guest
Anonymous

Seorang bangang bersimpati dengan kawannya atas kematian abangnya. Maka si bangang berkata: "Semoga Allah memberikan pahala yang limpah ruah kepada abangmu dan menyelamatkan-nya daripada soalan Gog dan Magog dalam kubur". Semua orang yang hadir menyedari kesilapan si bangang dan mula berketawa sambil bertanya: "Adakah Gog dan Magog yang akan menyoalkan si mati?" Dengan pantas si bangang menjawab,"Maaf, maaf semoga Allah melaknatkan Iblis, lidah aku tergelincir! Saya bermaksudkan Apandi dan Hassan akan menyoalkannya!"

Anonymous
Guest
Anonymous

bila la najib akan sedar atas kesilapannya..bertaubat nasuha la sebelum azab menantimu..

Anonymous
Guest
Anonymous

…berdosa dengan ALLAH boleh taubat nasuha. Berdosa dengan seluruh rakyat …?

Anonymous
Guest
Anonymous

….hahahaha..beriman kepada..:-D

roslan othman
Guest
roslan othman

Budin,Satu dunia percaya dgn apa yg dikatakan oleh WSJ kerana kenyataan mereka lebih masuk akal,berintegriti dan ada keredibeliti,berbanding dgn kenyataan Najib,pihak 1MDB,pemimpin umno,menteri menteri dan suku sakat yg mabok dedak asyik memberi kenyataan tak masuk akal,menipu dan kelakar bodoh sombong,tidak dinafikan keadaan najib bukan dalam kedudukan selesa cuma tali hayatnya hanya bergantung kepada mereka yg beriman kepada nya yg harap kedudukan dunia yg boleh di beri najib daripada beriman dan takut pada allah swt. hoi Najib dgn segala banyak kenyataan penyelewengan wang jaminan kerajaan melalui 1MDB keatas kamu oleh WSJ dan kamu pula boleh diam saja tampa tindakan undang sejak… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Yang tak boleh percaya tu sang penjilat dok menepis 'tomahan konon' oleh pelapor seperti WSJ dan SR dengan alasan halimunan.

Sedangkan WSJ dan SR melapor siap dengan fakta sekali yang didapati sahih.

roslan othman
Guest
roslan othman

Budin,Satu dunia percaya dgn apa yg dikatakan oleh WSJ kerana kenyataan mereka lebih masuk akal,berintegriti dan ada keredibeliti,berbanding dgn kenyataan Najib,pihak 1MDB,pemimpin umno,menteri menteri dan suku sakat yg mabok dedak asyik memberi kenyataan tak masuk akal,menipu dan kelakar bodoh sombong,tidak dinafikan keadaan najib bukan dalam kedudukan selesa cuma tali hayatnya hanya bergantung kepada mereka yg beriman kepada nya yg harap kedudukan dunia yg boleh di beri najib daripada beriman dan takut pada allah swt. hoi Najib dgn segala banyak kenyataan penyelewengan wang jaminan kerajaan melalui 1MDB keatas kamu oleh WSJ dan kamu pula boleh diam saja tampa tindakan undang sejak… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Sebab dia anak beranak nak bermewah-mewahan, habis satu negara ditarik ikut susah. Kerana dia anak beranak nak bersenang-lenang habis berjuta rakyat tanggung beban. Dgn nama Allah aku tak halalkan perbuatan seorg pemimpin yg sepatutnya jaga kebajikan rakyat. Tangan kanan memberi tapi tangan kiri tarik balik. Satu tangan memberi tapi 2 tangan mengaut balik.Tah apa yg akan jadi dgn negara ni.Tah aset apa pulak yg dia nak gadaikan utk tampal lubang yg dikorek.Bekukan duit-ringgit, harta benda dialah buat bayar hutang yg bertepek-tepek tu.Tentang harta dia sendiri pandai dia tak nak usik, tak nak luak.Tapi negara dan rakyat habis kering digondolkannya.Adil ke… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

1920.. itulah adil namanya. Sama menghampiri keadilan Tuhan juga. Sbb tu spesis UMNO hampir 80% diam menikus xder masalah sgt dgn Najib.

Tak mampu kita cari dan dpt meneka keburukan Najib kerana setiap kita menyembahnya laksana Tuhan.

Takat bising dlm web dan blog, buat malu dgn anak ayam ja. Selagi Najib dpt rakyat yg bacul dan lembik begini, selagi itulah Najib dan UMNO boleh bertahan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tiap yg mula PASTI berakhir…tu jgn lupa. Jika mula baik mudah2an berakhir dgn baik. Jika bermula dgn menipu dan menyamun akhirnya jugak tak baik lah. RAKYAT ni pun satu hal….dgn alasan gred bodoh pun boleh terima….sampai kena panggil haramjadah pun tak kisah. Yg di kisah kan vape,AF mencari bintang….drama korea,hindustan, indonesia…janji hiburan,asyik2 tunggu pilihanraya baru nak bertindak. SEMUA HARUS BERTANGGUNGJAWAB. HEBAT SANGAT KAH NAJIB NI? KALAU SELISIH DGN SAYA MMG SAYA LEMPANG JE,PUAS HATI!

Anonymous
Guest
Anonymous

Dosa dng rakyat bolih ke bertaubat memohon ampun kepada Allah? Habrul minallah habrul minannas mana?

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 20.07
Pemakan dedak je yg percaya dan mendewakan najib. Yg tak makan dedak tak macam tu. Pemakan dedak je yg bacul dan lembik. Yg tak makan dedak tak begitu.

Yg tandatangan deklarasi tu sume yg makan nasi bukan pemakan dedak. Yg berhimpun dgn Tun Mahathir tu pun yg bukan pemakan dedak. Yg tak pangkah BN pada PRU14 nanti pun bukan pemakan dedak. Itulah usaha yg dapat dibuat oleh yg bukan pemakan dedak setakat ni. Tawakal sajalah dgn Allah moga usaha diberkati.

Anonymous
Guest
Anonymous

Barang siapa yang berdosa dengan manusia yang lain..hanya orang itu saja yang boleh ampunkan dia. Selagi tidak diampunkan..setiap perbuatannya itu akan diadukan di hadapan Allah pada hari perhitungan di Padang Masyhar. Wahai Mohd Najib bin Rahah, kalau engkau merasakan dirimu cukup hebat, bijak, gagah, kaya..ingatlah Firaun, Raja Namrud dan Qarun memiliki lebih lagi dari apa yang engkau ada..tak perlu tunggu di hari pembalasan..Allah hancurkan mereka di atas dunia lagi kerana mereka manusia yang zalim kepada manusia yang lain. Tentera Allah lebih kuat dari ATM atau tentera US, Israel, China kau sebutlah siapa saja. Dalam Al-Quran mengesahkan nyamuk, burung dan lebah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Nampaknya PMO atau Najib kena 'beli' Pengarah atau Pemilik WSJ spt mereka 'beli' Adeil, menteri Saudi Arab tu dan ator interview olih reporter NST atau Bernama utk dpt jawapan laporan WSJ mengenai RM2.6billion tu adalah tersalah cetak.

Laporan baru WSJ menunjukkan kebodohan Menteri Pak Arab dan Najib & his corrupted gangs. Mana Menteri Arab tu nak letak muka. Najib..semua tahu lah..penyamun antarabangsa.

Anonymous
Guest
Anonymous

Di sini lah letak nya kebijaksanaan Najib.

Najib akan kata Menteri Arab itu yang sepatutnya saman WSJ.

Anonymous
Guest
Anonymous

Perompak di siang hari.
Muka tebal.

abrarmujahideen
Guest
abrarmujahideen

Muka selamba..cis muka haram jadah. Pengkhianat kalo rakyat tak bayar cukai.Haram jadah peneroka kalo amik duet bantuan Felda..aku nak tengok air muka najib kena gari.

Anonymous
Guest
Anonymous

SAYA SETUJUUU

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa Najib kesah.. dlm Malaysia, xdak sapa boleh kacau apa2 punya..

Terbongkar terbongeng dan terlungkup mcm mana sekalipun, ada Najib kesah??

Melalak lah engkau..

Anonymous
Guest
Anonymous

saudara 19:03…rakyat malaysia dah tak sabar nak lihat najib kena gari. dan rakyat malaysia tak sabar nak lihat kruak, nazri, dahlan, mazlan dan semua cabinet berjoget.
thing is getting serious now..

Anonymous
Guest
Anonymous

…ada parti lebai kesah.

PAK HAJI RIDWAN
Guest
PAK HAJI RIDWAN

ASSALAMU'ALAIKUM.WR.WB.ALHAMDULILLAH..!!saya bersyukur kpd Allah SWT.atas keberhasilan PENARIKAN UANGGHAIB.setelah melalui proses panjang &sangat sangat beresiko,dgn izin Allahalhamdulillah uang ghaib akhirnya berhsilkami keluarkan dgn jumlah yg luar biasa.UANG GHAIB INI PENAWARAN TERBARU DARI KAMI.setelah uang balik (UB) sudah terbukti keberhasilanya,dan sehubungan banyaknya orang yang menginginkan hal ini( UANG GHAIB ), kami sanggup memproses penarikan UANG GHAIB,dengan catatan:1.masalah utang piutang (JUMLAH BESAR)2.tidak untuk memperkaya diri-PELET PUTIH/PENGASIHAN JARAK JAUH-MENAKLUKKAN LAWAN JENIS-PENGLARISAN/JIMAT GOIB BISNIS DLLAPAKAH ANDA TERMASUK KATEGORI DI BAWAH INI.???4.BUTUH MODAL DALAM BUKA USAHA5.SELALU KALAH DALAM BERMAIN TOGEL6.DILILIT HUTANG7.BARANG BERHARGA ANDA SUDAH HABIS8.DILILIT HUTANG————————————————–bagi anda yang BENAR-BENAR SERIUS dalam hal ini…..silahkan menghubungi PAK HAJI… Read more »