MARI KITA USAHAKAN 1 JUTA YANG PERTAMA DULU…

Sehingga ini dilaporkan seramai 220 ribu orang sudah menandatangani Deklarasi Rakyat yang bertujuan mendesak pengunduran Najib Razak sebagai Perdana Menteri.
Melalui online saja, seramai 50 ribu sudah berbuat demikian dan sambutan terus diterima hari demi hari. Bagi yang belum menandatanganinya, boleh berbuat demikian di sini – http://goo.gl/forms/VMXoMc8Xzf.
Pengumpulan tandatangan secara fizikal pula, terlihat sambutannya begitu hangat sekali terutama di mana ada tokoh-tokoh tertentu yang turun berkempen sepertimana yang dilakukan oleh Tun Mahathir di Jalan Tuanku Abdul Rahman, Sabtu lalu.
Selain itu, urusetia mengumpulkan tandatangan juga sedang bergerak ke negeri-negeri bersama program Selamatkan Malaysia bagi mencapai matlamat awal mendapatkan sekurang-kurangnya 1 juta tandatangan dalam waktu terdekat ini untuk dihantar kepada Majlis Raja-Raja Melayu.
Selepas 1 juta yang pertama, 1 juta yang kedua, yang ketiga dan seterusnya pula akan dihantar sebagai makluman kepada Raja-Raja mengenai penolakan rakyat terhadap Najib.
Untuk itu, kepada yang belum berbuat demikian, sila lakukan sekarang jika dalam hati kita benar-benar mahu melihat Najib berjaya diundurkan. (SH 18/04/2016).
Kongsikan artikel ini
Updated: 26 March 2019 — 1:39 pm

41
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
PAK HAJI RIDWANHeri BudimanAnonymousmarheinAhjamal Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Heri Budiman
Guest
Heri Budiman

Aslamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang pengusaha dibidang data dan anak anaknya, ditengah tagihan utang yg menumpuk dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini saya bertemu dengan seorang teman dan bercerita kepadanya, Alhamdulilah beliau memberikan saran kepada saya, dulu katanya dia juga seperti saya stelah bergabung dengan AKI ZYEH MAULANA hidupnya kembali sukses, awalnya saya ragu dan tidak percaya tapi setelah saya lihat pembuktian video AKI ZYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsu hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari Astagfirullahallazim, Alhamdulilah… Read more »

marhein
Guest
marhein

Ya la bro 6.41 ..betul ksta 7.54..sekarang nih bukan masanya nk terus mencela dan mengata ..

Ahjamal
Guest
Ahjamal

Sebenar aku nak sign, tunggu lagi 2 hari jika Tunku Bohong
UMNO sec gen tidak yakin bukti 1 MBD pasti berhasil TELOR
EMAS……..saya dan sekeluarga sign……

Anonymous
Guest
Anonymous

Saya tak sign sebab saya dah makan dedak.Ada banyak lagi dedak nak turun ni woi..berbillion.

Anonymous
Guest
Anonymous

Saya sudah, anda bila lagi…

Semoga Allah Selamatkan Malaysia dari perompak harta rakyat.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kajian Shahidan dan Zaharin Mohd Yassin UMNO Wilayah menunjukkan majoriti Mahasiswa tidak menyokong Najib. Najib sekadar mendapat sokongan dari kumpulan tertentu yang belum pasti ahli nya turut menyokong dan dari deklarasi yang hanya di tanda tangan sebagai tanda kehadiran oleh pemakan-pemakan dedak kelas A. Mengapa Najib tidak pergi ke Jalan Tuanku Abdul Rahman dan mendapatkan sokongan dari orang ramai. Lawan terbuka cara begini pun Najib gentar. Trick Najib berdiam ialah supaya rakyat tidak ikut rentak pembangkang dan hanya menyokong Tun Mahathir secara senyap. Jika Najib lawan dan berani serta yakin, saya yakin lebih ramai yang akan tanda tangan deklarasi rakyat.… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau inilah sikap Raja-Raja Melayu yang diam membisu macam batu dan tunggul,apakah maknanya kewujudan institusi ini?Sekiranya Majlis Raja-Raja tidak ada peranan dalam membetulkan parti pemerintah yang pecah amanah dan durjana,maka apa perlunya lagi rakyat mempunyai raja?

Anonymous
Guest
Anonymous

Setuju. 100% setuju….

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro setuju 250%.

Salwah Abdat
Guest
Salwah Abdat

Tuan Shahbudin macam nak sign banyak-banyak supaya angka idaman akan tercapai dengan cepat

Anonymous
Guest
Anonymous

Jangan macam tu. Kita jangan jadi macam pemakan dedak, menipu, membelit dah macam air minum.

Bialah lambat asal kita jujur dan amanah. Insya-Allah, Allah bersama kita dalam menentang rasuah. Yg batil akan tetap jatuh.

Anonymous
Guest
Anonymous

Salleh S Keruak belum sign sbb …..keruak pandai ckp je menulis ?????????

Anonymous
Guest
Anonymous

amacam Datuk Zahid. Dah sign ke belum. Jangan lupa suruh macai2 datuk pergi sign.

NordinabilaH
Guest
NordinabilaH

Semoga allah permudahkan aaaammiiiinnn

NordinabilaH
Guest
NordinabilaH

Semoga allah permudahkan aaaammiiiinnn

Anonymous
Guest
Anonymous

THIS GOOD FOR NOTHING JIB MUST GO…. WE CANNOT TOLERATE HIM ANYMORE. HIS POPULARITY RATE HAS GONE DOWN TO LESS THAN 10%. THE LONGER HE STAYS THE WORSE FOR THE COUNTRY. PLEASE SIGN THE PETITION AND MAKE SURE THIS USELESS GUY LEAVES.

Anonymous
Guest
Anonymous

Dongibab dudebest#i love che rani kulopvera

Muhammad adam Abdullah
Guest
Muhammad adam Abdullah

Kita kumpul 4 juta tanda tangan pun amno da kalah.woi rakyat nak sign deklarasi pun slow sangat nak trngok negara jahanam ka?bangkit dan tt.vendetta#

Anonymous
Guest
Anonymous

Meka takut kena dakwa.
Takkan nak dakwa 2, 3 org jer.
Kenala dakwa semua sekali yg tanda tangan.
Baru adil.
Takkan nak aniayakan rakyat yg berjuta2 tanda tangan tu.
Jadi tak payahla nak tertakut-takut.
Tanda tangan ajerla.

lat
Guest
lat

Ramai orang tidak berani menandatangani dalam online kerana sangsi akan kerahsianya,takut nama bocor kepada pihak pihak tertentu.Secara fisikal diatas kertas lebih meyakinkan,saya harap ditiap daerah /taman/atau manamana tempat yang sesuai diadakan pusat pengumpulan kertas tandatangan ini dan diwarwarkan pada orang ramai.Ditempat saya ,kalau saya hendak menandatanganinya saya tidak tahu dimana ia bolih dibuat,maknanya setiap daerah mesti ada sekretariat mengumpul tandatangan.T.Kasih.

Anonymous
Guest
Anonymous

ya saya setuju pendapat saudara,lagipun sekarang ini whatsapp berlogo PDRM sudah cuba greeting kami rakyat malaysia setiap pagi,besar kemungkinan segala tingkahlaku kita di alam maya pun di pantau oleh pihak mereka.Jika betul lah telaahan saya alangkah bahagia nya kita sekarang hidup di negara berdemokrasi yang bebas bersuara.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kita ni sekarang macam dikawal oleh mafia pulak. Macam zaman Hitler pulak. Kalau satu-satu kerajaan sudah mula aniayakan rakyatnya sendiri contoh macam Bashar Assad, itu maknanya bermulalah sejarah hitam dlm negara tu.

Tapi harap jangan sampai kita jadi macam tu. Belum pernah lagi kerajaan kita di bawah pemimpin2 yg dulu menganiayakan rakyat sendiri.

PRU14 nanti tolongla bukak mata luas2.

Dewi Aja
Guest
Dewi Aja

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini http://www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis 🙂

giorgio
Guest
giorgio

Mana tak takut, dalam rumah pun takut dengan suami…dimana 2 KL, Putrajaya jgn2 roti Tak telor diharamkan. Jgn sebutkan keberanian n kebenaran dalam suasana politik Negara, semuanya kerana DEDAK, sampai PR14 1MDB pun tak selesai, PILIHANRAYA Sarawak pula menampak penipuan, penyelewangan, PR14 pula pembaca jgn sekali mengharapkan BN akan tumbang…

Anonymous
Guest
Anonymous

Bandingkan Najid dan Mandela. Mandela sanggup berkorban masuk penjara demi perjuangannya. Tapi Najib sanggup menangkap rakyatnya yang memperjuangkan kebenaran. Adakah Najib sama dengan Mat Salleh Aparteid ?

abrarmujahideen
Guest
abrarmujahideen

Tentulah takot Najib kalo dipenjara nnti.

Anonymous
Guest
Anonymous

Satu lagi soalan untuk Najib:
KENAPA LAPORA AUDIT JAN DIJADIKAN OSA, MANA JANJI PM SEBELUM INI TUNGGU LAPORAN AUDIT.KENAPA TANGKAP RAFIZI. SEMUA TINDAKAN INI MENUNJUKKAN NAJIB TAKUT SEBAB BERSALAH.

Anonymous
Guest
Anonymous

Janji dicapati.

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasihat untuk DS Najib:Dato Sri, Kalau DS benar-benar sayangkan negara, bangsa dan agama Islam, berkorbanlah untuk meletak jawatan, kesalahan jenayah dan pecah amanah serta kecuaian yang dilakukan oleh DS amatlah jelas, walaupun AG, IGP, dan Menteri2 Pencacai angkat najis cuba untuk menutupnya. Jika DS berjiwa ikhlas lagi suci, janganlah bawa rakan-rakan senegara, sebangsa dan seagama sama-sama terlibat untuk mempertahankan DS, semuanya akan menanggung kesubahatan. Akhirnya, rakyat melihat, BERANI KERANA BENAR, TAKUT KERANA SALAH. Tindakan2 yang DS lakukan semuanya menjurus untuk menutup jenayah yg DS dan 1MDB lakukan. Rakyat sekarang bukanlah rakyat kampung tahun 50'an dahulu. Selamat berjuang DS Najib meletak… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Tuan Bendahara Tun Perak pernah berwasiat pasal raja yang ADIL seperti berikut:
"Hendaklah tuluskan hatimu pada berbuat kebaktian kepada Allah s.w.t. dan RasulNya. Dan jangan kamu sekalian lupa pada berbuat kebaktian kepada raja kamu … Maka kata ahli hikmah, adalah raja yang adil itu dengan Nabi s.a.w. seumpama dua buah permata pada sebentuk cincin; lagi pula raja itu umpama ganti Allah di dalam dunia, kerana ia zilullah-fil-'alam. Apabila berbuat kebaktian kepada raja, seperti berbuat kebaktian kepada Allah SWT. Yakni berbuat kebaikan kamu terhadap Allah dan RasulNya, dan akan raja (surah An-Nisa’: 59)”

Anonymous
Guest
Anonymous

15.45.. Ape ko merepek guna bahasa dewa ni??

Anonymous
Guest
Anonymous

saya pun dh sign melalui online

Anonymous
Guest
Anonymous

Kami sekeluarga juga dah sain deklarasi rakyat secara online.

Jangan takut, mereka tak mungkin dapat mendakwa beratus ribu atau berjuta-juta rakyat. Kalau mereka nak dakwa, mereka kena dakwa semua beratus ribu atau berjuta penandatangan deklarasi rakyat. Kalau ini betul2 terjadi, ia akan menjadi satu perbuatan penindasan rakyat. Sudah tentu ia akan menjadi satu sejarah dlm Malaysia.

Suara rakyat ialah satu gelombang besar.

Kuasa rakyat yg menentukan kerajaan. Ia boleh menaikkan satu2 kerajaan atau menjatuhkan satu2 kerajaan.

Suara Rakyat Suara Keramat….!!

Anonymous
Guest
Anonymous

2236, suara rakyat suara keramat??? Keramah hapernyer.. jadi kuli kerajaan haprak yg hanya ada x sampai 200 menteri dan timalan menteri..

Rakyat ni bodoh ja.. suara keramat mendernyer.. 50 tahun kene buli, trus jadi bodoh dungu selamanya ke anak cucu..

Anonymous
Guest
Anonymous

Yg ko 06.41 nak jatuhkan semangat org nape?? Kalu dah cerdik sangat nape tak pikir jln yg baik utk semua? Tau nak hentam org jer buat pe? Apa hasil yg dapat dari menghentam org?

Anonymous
Guest
Anonymous

commom malaysian citizen. dont waste time. we have to kick najib ass from being our prime minister. he stole our money. bukan sikit…banyak bro..

Anonymous
Guest
Anonymous

Sepatutnya Majlis raja-raja menasihati Najib untuk bercuti. Tak perlu nak cari tandatangan sampai 1 juta.

Anonymous
Guest
Anonymous

Yang dah tersilap makan dedak boleh sain jugok ke?

Ke guaner Din? ha ha,ha ha!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Raja2 lagi awal makan dedak.. sbb tu dok diam menikus ja. Projek masyuk juta2 bro.. Najib pintas kalooo.. menggelupur la anak beranak.

Sama sama merembat. Sama sama diam menikus. Apsal TMJ dan Sultan Johor x sign sama declaration ni, kalo betul2 nak Najib undur. Tangka gambar meh sini..

PAK HAJI RIDWAN
Guest
PAK HAJI RIDWAN

ASSALAMU'ALAIKUM.WR.WB.ALHAMDULILLAH..!!saya bersyukur kpd Allah SWT.atas keberhasilan PENARIKAN UANGGHAIB.setelah melalui proses panjang &sangat sangat beresiko,dgn izin Allahalhamdulillah uang ghaib akhirnya berhsilkami keluarkan dgn jumlah yg luar biasa.UANG GHAIB INI PENAWARAN TERBARU DARI KAMI.setelah uang balik (UB) sudah terbukti keberhasilanya,dan sehubungan banyaknya orang yang menginginkan hal ini( UANG GHAIB ), kami sanggup memproses penarikan UANG GHAIB,dengan catatan:1.masalah utang piutang (JUMLAH BESAR)2.tidak untuk memperkaya diri-PELET PUTIH/PENGASIHAN JARAK JAUH-MENAKLUKKAN LAWAN JENIS-PENGLARISAN/JIMAT GOIB BISNIS DLLAPAKAH ANDA TERMASUK KATEGORI DI BAWAH INI.???4.BUTUH MODAL DALAM BUKA USAHA5.SELALU KALAH DALAM BERMAIN TOGEL6.DILILIT HUTANG7.BARANG BERHARGA ANDA SUDAH HABIS8.DILILIT HUTANG————————————————–bagi anda yang BENAR-BENAR SERIUS dalam hal ini…..silahkan menghubungi PAK HAJI… Read more »