SELESAI ATAU BELUM?

Kata Khairy Jamaluddin, berikutan kenyataan Menteri Luar Arab Saudi, Adel Al Jubeir yang mengatakan wang RM2,600 juta yang diterima Najib Razak adalah sumbangan yang datangnya daripada negara tersebut dan diberi tanpa mengharapkan apa-apa balasan, isu itu kini dianggap sudah selesai.
Ada sesiapa yang setuju kita perlu tutup buku dengan isu itu?
Ada sesiapa betul-betul percaya wang yang diterima Najib itu benar-benar sebagai derma?
Berapa ramai pula yang setuju perlunya Tun Mahathir  meminta maaf kepada Najib semata-mata kerana kenyataan Adel Al Jubeir itu sebagaimana gesaan Salleh Said Keruak kali ini?
Kalau Tun Mahathir perlu meminta maaf, pastilah semua yang lain, termasuk blog ini dan pembacanya yang sebahagian besarnya turut meragui sumbangan itu perlu juga meminta maaf kepada Najib.
Ada sesiapa setuju perlunya kita semua pergi meminta maaf kepada Najib?
Yang paling penting sekali, berikutan pengakuan Adel Al Jubeir dan kenyataan KJ yang mengatakan isu tersebut sudah selesai,  setuju atau tidak bahawa Najib perlu segera mengambil tindakan mahkamah terhadap WSJ? (SH 16/04/2016).
Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 26 March 2019 — 1:39 pm

89
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
PAK HAJI RIDWANHeri BudimanAnonymoustatang kaTara ku cha cha Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Heri Budiman
Guest
Heri Budiman

Aslamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang pengusaha dibidang data dan anak anaknya, ditengah tagihan utang yg menumpuk dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini saya bertemu dengan seorang teman dan bercerita kepadanya, Alhamdulilah beliau memberikan saran kepada saya, dulu katanya dia juga seperti saya stelah bergabung dengan AKI ZYEH MAULANA hidupnya kembali sukses, awalnya saya ragu dan tidak percaya tapi setelah saya lihat pembuktian video AKI ZYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsu hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari Astagfirullahallazim, Alhamdulilah… Read more »

tatang ka
Guest
tatang ka

Tajok Bro Din selesai atau belum.
Inilah jawapan nya.
Selesai bila rakyat cakap sudah selesai.
Belum kalau tidak tunjuk bukti nya.
Selesai kalau sudah terbukti salah.
Belum kalau pemakan dedak masih ada.
Selesai kalau semua masuk penjara
Belum selagi BN belum kalah.
Selesai kalau turun najib dan rosmah.
Belum kalau duit tdk kembali ke Malaysia.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bila kena kat depa lebuhkan duit rakyat, semua boleh hilang macam.magic. dokumen takda pun boleh senyap lupakan.
Besok lusa depa akan buat lagi. Depa dah lesapkan duit rakyat nanti depa tipu lg rakyat felda. Rakyat kampung yg tak paham dibodoh bodohkan.

Anonymous
Guest
Anonymous

RM14B hilang salah bayar kepada BVI, kenapa tak kutuk Najib tu ! Ingat duit RM14B tu duit rakyat !!!!!

Tara ku cha cha
Guest
Tara ku cha cha

Alo kj, syarikat blackstone yg salur wang ke akaun pahlawan bugis rm2.6b tu entah-apa-apa-kejadahnya la, seperti entah-apa-apa-kejadahnya Aabar bvi yang hirup us$3.5 duit 1mdb tu kalo x silap.

Usah nak bising pasal rm2.6b tu sebab standard hang hanya rm40 aje. Kesian budak-budak yang menang tu, kos ambil bahagian pun tak lepas.

Kes rm100j hang yang lesap tu dah selesai ke? Alahai, nanti yang dikejar terlepas, yang dikendong tercicir pulak. Mmm, kj kj apa nak jadi entah ler.

Tara ku cha cha
Guest
Tara ku cha cha

Ralat..

..yng hirup us$3.5b duit 1mdb…

Anonymous
Guest
Anonymous

Agaknya KJ ni masuk Oxford ikut pintu belakang kut. Oxford University kalau tahu lah graduan mereka si KJ macam ini, tentu malu Oxford.

Anonymous
Guest
Anonymous

Anak-anak golongan raja,kerabat,bangsawan,pemimpin negara,menteri-menteri,duta-duta diberi peluang atau tempat untuk belajar di beberapa universiti prestij.Ini adalah amalan tradisi.Oxford adalah salah satu daripadanya.KJ layak atas tiket anak duta (kalau tak silap),malah ibunya adalah pegawai tinggi kerajaan Malaysia.

Anonymous
Guest
Anonymous

KJ lahir di Kuwait City, Kuwait. Bapak dia Dato Jamaludin (PTD- Pegawai Takbir dan Dipmatik di Wisma Putra). Hidup dia merantau ikut bapak n keluarga di luar negara urusan kerajaan. Mane ada menetap kat Malaysia lama. Jap2 kena ke luar negara sampai bapak pencen. Belajar Oxford U jurusan Sains Politik. Memey nak jadi politian. Balik Malaysia, jadi MP Rembau zaman Pak Lah ( menantu cable kuat) Tak pernah pon duk Rembau tu. Zaman Pak Lah, sape tak kenal KJ ni……..abih semua kementerian disapunye….Zaman Najib terpaksa tunjuk baik …dapat jadi menteri…..buat laaaa pulak baik2 gan rakyat……nak jaga hati rakyat……puiiihhhhhh……wey KJ…tembelang jahat… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

MUNGKIN PM INGAT RAKYAT MALAYSIA KELULUSAN STANDARD SIX, BODOH, BANGANG, BUTA PERUT, KELABU ASAP, TAK TAU APA, TAK CERDIK, SEBAB ITU DIA BOLEH PERBODOH RAKYAT,DIA TAK TAU YANG DIA TU LIMAU PERUT TIGA SERANGKAI BUTA PERUT TAK ADA AKAI

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau tunggu hari selasa tidak kunjung tiba saman, apakata pihak pembangkang pula yang memfailkan saman keatas wsj atas laporan2 wsj yang dikatakan memfitnah kerajaan malassia.kita tinguk siapa yang kena…

Wak Tempe Dol Keropok
Guest
Wak Tempe Dol Keropok

Itu pemikiran graduan OXFORD ?
Cuba tanya……
Kenapa dulu investment… Kemudian pelaburan.
Kenapa penderma satu Arab….. Dulu beberapa Arab.
Mana dokumen as evidence.
Mana dokumen yang mengatakan derma Dah di pulang
Mengapa selalu berubah.
Kenapa lagi dulu Tak mengaku…. Berterus terang.
Persoalan yang patut dihalusi sebelum buat keputusan.
Graduan Oxford seharusnya punyai analytical mind…..
Tak terima buat bulat.

Anonymous
Guest
Anonymous

Dia dapat masuk Oxford atas tiket anak duta.

Anonymous
Guest
Anonymous

Wah…kes tutup ke khairi? Aku cadangkan baik kau saman wsj dll bagi pihak najib…dah bersih kan?

Anonymous
Guest
Anonymous

Contoh money laundering / rasuah:

1mbodoh –> company A –> company pulau C –> company B –> kononnya derma ke akaun peribadi mr.X –> mr.x pulangkan sebahagian derma sebab kononnya tak habis guna…padahal itu sebagai balasan utk cover pasal derma –> pemakan dedak haram melompat gembira..

Nampak tak? Kah kah kah

Anonymous
Guest
Anonymous

Duit hilang dalam kementerian sendiri
pun x sedar.100 juta bukan 100 ringgit.
menteri apa ni.sibuk nak bela tuan yang
kaki songlap.keluar oxford tapi tak bet
otak cerdik.ijazah cap ayam

Anonymous
Guest
Anonymous

Khairi,Salleh kruak,mat maslan,and company menteri menteri kabinet dapur Najib semua pun sampah tak boleh pakai!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Isu ini belum selesai.

Satu-satu pemakan dedak Kelas A berhempas pulas mengatakan isu derma selesai. Bermula dari Azlina, Tengku Sharifuddin, Salleh Keruak sehingga Khairy.

Bukan tidak ada satu pun yang kata kita mempertimbangkan untuk saman WSJ, nak sebut WSJ pun tak berani !

Anonymous
Guest
Anonymous

umpama najib ditembak dgn peluru berisi. tembakan dibalas dgn peluru kosong. bayangkan siapa yg menang

Anonymous
Guest
Anonymous

Salleh S Keruak fikir tak perlu saman wsj sebab burung keruak belum tentu ada di US, so buang masa…..kuangkuangkuang

tatang ka
Guest
tatang ka

Pencuri pun tdk sejijik menteri menteri dedak kerana mereka rela mencuri daripada meminta dari pencuri.

Anonymous
Guest
Anonymous

powerful ayat ni

Anonymous
Guest
Anonymous

mesti bangga kalo pencuri baca ni,…puitis dalam kritis,…very nice,..

tatang ka
Guest
tatang ka

Bro 06:04 dan 09:29 kerana nak kutuk menteri dedak nanti bertambah pula pencuri di malaysia. Hahaha

Anonymous
Guest
Anonymous

Salleh said keruak ni tak abis-abis dengan autanya. Ko tunggu aje nanti bila al-jibby kena bermastautin kat negara al-jubeir. Ko pun kena bungkus jugak. Time tu ko yang kena sujud kat kaki Tun Mahathir, mohon ampun dari Tun. Time tu aku pun nak tumpang sekaki jentik sikit mulut ko yang celupar tu. Biar nampak lagi bengkak.

tatang ka
Guest
tatang ka

Bro mulut said ketiak tak bengkak cuma nampak besar kerana penuh dengan dedak. Kan tu mulut belud.

tatang ka
Guest
tatang ka

Bro mulut said ketiak tak bengkak cuma nampak besar kerana penuh dengan dedak. Kan tu mulut belud.

Muhammad adam Abdullah
Guest
Muhammad adam Abdullah

Wake up and get rid of them.civil disobedience?

Muhammad adam Abdullah
Guest
Muhammad adam Abdullah

Husseiny dan qubayshi akan menyanyi lagu dlm interogasi di emiriyah sabar ye ajib.

Anonymous
Guest
Anonymous

Saya wakil kan kepada En Shah bagi pihak saya untuk minta maaf dari Najib. Tetapi oleh kerana kesalahan yang saya lakukan melalui blog En Shah sahaja maka cukuplah saya minta maaf di blog ini juga. Tetapi saya hanya akan minta maaf sekiranya Adel Al Jubeir datang ke Malaysia berjumpa dengan pemimpin Gerakan Deklarasi Rakyat dan ulang semula kenyataan nya secara terbuka. Apa yang di cakap depan Najib tak boleh di pakai sebab yang di tuduh ialah Najib. Jadi cakap depan orang yang menuduh. Sepekara lagi, yang di suruh minta maaf ialah Tun Mahathir bukan rakyat. Selain minta maaf pada Najib,… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Hmmmmm 00.51.

Lebih kau pergi tidur daripada melalut di sini.

Atau pun pergi buat solat Tahajud, kan lebih baik.

Anonymous
Guest
Anonymous

anon 00:51 adakah anda seorang bangla?,…kerana dari lenggok bahasa,…sepertinya petikan2 ayat y di copy dan di gabungkan menjadi satu karangan seorang bangladesh,…dan ingin sy petik sepotong ayat dari komen anda,…dan meminta anda menjelaskan maksud petikan tersebut :- 'Saya minta Tun Mahathir di tangkap dan di seret ke mahkamah jika Najib seperti di katakan sebagai seorang Pahlawan Bugis dan Panglima Islam. ',… apakah maksud yang anda cuba sampaikan dari petikan ini?!,…bukan kah Tun M telah memfailkan saman nya kepada DS Najib sebelum ini,?!,….bukankah DS Najib yang sepatutnya mendahulukan saman kepada Tun M,..?!,… maafkan sy kerana melabelkan anda sebagai bangla,…namun ada ura2… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

"bukankah DS Najib yang sepatutnya mendahulukan saman kepada Tun M,..?!,…" Tahu pun! Bukan kah ayat akhir saya ialah "jika Najib seperti di katakan sebagai seorang Pahlawan Bugis dan Panglima Islam." Tun Mahathir di minta supaya di dakwa kerana telah menipu dan memfitnah Perdana Menteri hampir setahun, mana boleh setakat minta maaf. Bukan, saya tidak maksudkan Tun Mahathir di dakwa atau di saman sebab apa yang telah di lakukan oleh Tun Mahathir pada Anwar. Tun Mahathir sendiri kata penangkapannya adalah tindakan yang tidak popular. Tetapi bagi saya bukan popular atau tidak. Percaya lah kalau Najib ada alasan yang kukuh dengan buktinya,… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

anon 07:46 sy ulang petik,.. ''Saya minta Tun Mahathir di tangkap dan di seret ke mahkamah',…bkn kah polis telah buka kertas 4 siasatan,..jika kamu punya bukti terhadap Tun,..knp tidak kamu ke balai polis memberi keterangan bagi membantu siasatan,…kan itu sepatutnya kamu lakukan,… "jika Najib seperti di katakan sebagai seorang Pahlawan Bugis dan Panglima Islam.",..jika hal ini,..kamu bule tanya kan sendiri pada PM,..bule ke laman facebook atu twitter beliau,…mengapa tidak menyaman Tun dahulu sebelum di saman,… dan seperkara lagi,…dari permulaan komen kamu sendiri tidak konsisten dengan keputusan dimana kamu melibatkan ramai nama dalam usaha kamu untuk meminta maaf,…dan kemudian membatalkan niat… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Sistem negara memerintah mengarut dah
Bangkit segera deklarasi rakyat
Biar semua pengikut dan najib kecundang

Anonymous
Guest
Anonymous

Ada telur lagi ke nak saman WSJ???

tatang ka
Guest
tatang ka

Hari rabu sampai hari isnin ada telok tapi mai hari selasa hilang telok tak jadi saman. Lawyer buruk dia pun sama. Kah kah kah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Polis dah semakin merapu
Kes jenayah belabak
Sibuk nak tangkap mahathir

Anonymous
Guest
Anonymous

Cepat la bawa ke majlis raja
Semakin bosan rakyat
Sembahkan semua dokumen yang sah
Dari sumber sah luar negara
Penyata bank
Surat pengesahan
Peguam luar
Polis luar
Pemimpin luar

Anonymous
Guest
Anonymous

Saleh keruak..anda jelas dimata rakyat sebagai pelawak dan pemakan dedak Najib terunggul abad ini.kerana seorang tok Arab berdolak dalik (yg baru berbincang dgn Najib) mengatakan itu derma ( tanpa bukti dokumentasi), anda rasa dah menang, seronok sangat hinggakan minta Tun Mahathir minta maaf pd Najib dan rakyat Msia? Episode Najib belum berakhir Saleh.jangan sombong dan gembira sangat..kita tunggu siasatan pelbagai agensi luar negara membuktikan sebaliknya ( sebab kekangan yg dibuat dalam negara..payah!).jadi Saleh,kami majoriti rakyat msia sekarang minta pula Najib, awak Saleh, menteri2 dan seluruh pemakan dedak Najib untuk minta maaf pada Tun mahathir dan seluruh rakyat Malaysia kerana anda… Read more »

tatang ka
Guest
tatang ka

Dua ekor belud besar dari kota belud.sya dengar pelihara belud dengan dedak skrng.patutlah keluar dari mukut skrng dedak semua. Sya pergi ke kotabelud banyak kali tidak namoak apa apa prrkembangan langsung di sana. Memalukan utk kedua belud dedsk ni.

tatang ka
Guest
tatang ka

Dua ekor belud besar dari kota belud.sya dengar pelihara belud dengan dedak skrng.patutlah keluar dari mukut skrng dedak semua. Sya pergi ke kotabelud banyak kali tidak namoak apa apa prrkembangan langsung di sana. Memalukan utk kedua belud dedsk ni.

tatang ka
Guest
tatang ka

Kebanyakan rakyat tau alasan tahi tahi kuching,babi,lembu terpaksa menteri menteri dedak keluarkan. Siapa yang semua menteri dedak ni mau tipu sebenarnya ? Mereka mau tipu orang orang kampung yang tengok tv 3 suku dan lain lain media terkutuk kerajaan.Jadi apa perlu rakyat yang berpelajaran harus buat ialah masing masing mesti memberitahu hal yang sebenarnya yang berlaku kepada isi keluarga dan sanak saudara dan juga jiran jiran. Itu yang saya buat setiap kali berpeluang bercakap. Dengan cara ini tdk guna lagi pemakan dedak memberi media statement.They are smart guy and they know we know but they are willing to stoop so… Read more »

tatang ka
Guest
tatang ka

Bro Din pls put in your blog the method I just mentioned by telling what really happen with this 1mdb scandal to the one nearest to us. It all start from home.

tatang ka
Guest
tatang ka

Bro Din pls put in your blog the method I just mentioned by telling what really happen with this 1mdb scandal to the one nearest to us. It all start from home.

Anonymous
Guest
Anonymous

Banyak cantik…suruh Tun mintak maaf…dah dapat jawatan
menteri selepas hempas pulas bodek lagi tak cukup lagi? Nama nya dengar rasa mual..KERUAK ke JUBURUAK

KJ duduk diam2 lagi baik…pantat kotor penuh tahi berselerak nak komen pasal Tun…pegi dah! cheapskate punya menteri.

NordinabilaH
Guest
NordinabilaH

Takkan cakap macam tu dah selesai pencuri seluar dalam pun kena dakwa Tun teruskan bongkar rakyat tetap bersama mu yg boleh setuju hanyalah penyamum penyangak dan pemakan dedak itu je

Anonymous
Guest
Anonymous

Sat khhak phtuiii satu untuk kj(kasut jamban)dan ssk(sya suka kangkung)kj pak lalok da jadi penasihat petunas suruh dia jgn tido nanti jdi mcm jibgo sign dokumen ta baca isi apa punya bedebah pm.ssk tun kena minta maaf ka ohhh ptui ptui ptui eh belut yg ori pun lagi lawa dari hang la yang bangsat oiii.nanti ko tunggu la anak tiri dia di angkat us justice department ekstradisi jhoblowjob dwn najib nanti.sabar dulu ya

tatang ka
Guest
tatang ka

Yed bro kita sabar dulu. It will happen I m sure

tatang ka
Guest
tatang ka

Just imagine we hv been squeez left and right with all type of taxes but now look who stole all our money. 28 billion unaccounted for and foreign individual and financial institution get the most from our money bcoz some malaysian want to steal some.
Just imagine what that money can help malaysian. Health,education and many more. They will rot in prison sooner or later I m sure about it.

Salwah Abdat
Guest
Salwah Abdat

KJ sudah terdesak dia perlukan sedikit dedak untuk tutup lobang di kementerian Belia dan Sukan oleh kerana baru baru ini kononnya terdapat kehilangan RM 100 juta di kementerian nya ….!!! Itu saja ceritanya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini namanya bom berangkai..
Sama seperti daisy cutter, bom yg digugurkan amerika di bumi iraq..
Masing2 ada kes, jd cover-up defense is last option..

Anonymous
Guest
Anonymous

Kes najib taktaulah selesai ke tak. Majority rakyat tak percaya pun. Yang rakyat tau belum selesai ialah kes rm100 juta yang kena samun kat kbs. Jadinya bila KJ beria2 pertahankan boss dia yg dulunya dia nak jatuh menunjukkan kes di kbs berat sangatlah tu.

tatang ka
Guest
tatang ka

Kebanyakan rakyat tau alasan tahi tahi kuching,babi,lembu terpaksa menteri menteri dedak keluarkan. Siapa yang semua menteri dedak ni mau tipu sebenarnya ? Mereka mau tipu orang orang kampung yang tengok tv 3 suku dan lain lain media terkutuk kerajaan.Jadi apa perlu rakyat yang berpelajaran harus buat ialah masing masing mesti memberitahu hal yang sebenarnya yang berlaku kepada isi keluarga dan sanak saudara dan juga jiran jiran. Itu yang saya buat setiap kali berpeluang bercakap. Dengan cara ini tdk guna lagi pemakan dedak memberi media statement.They are smart guy and they know we know but they are willing to stoop so… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

depa dok ingat org kampung percaya bulat2 berita tv3suku
mak aku yg dok mngaji pondok pun tau perkara asas yg dikatakan derma tu ialah seleweng dr 1mdb wlp details dia x berapa paham.
yg pasti hidup rakyat makin tersepit dan susah
itu yg org kmpg nampak dan rasa
dan depa tau puncanya mai dari mana

Anonymous
Guest
Anonymous

dari mana lagi….
punca dari gst subsidi2 yg ditarik balik minyak gula tepung etc
semua hasil tu nak guna byr hutang 1mdb lah
generasi yg senior tak pernah rasa hidup sebegini tertekan
dulu negara makmur ekonomi bkembang maju rakyat pun happy maka hubungan kaum pun harmoni
org kmpg wlp tak educated tp mereka ada akal boleh pikir

Anonymous
Guest
Anonymous

Semua nak jaga tembolok sendiri hingga tak mampu nak bezakan salah atau benar. Dibaruakan pun takpe asalkan kekal jawatan dan kedudukan. Manusia jenis apa ni?

Sa

Joe Harry
Guest
Joe Harry

Tidak ada sedetik pun kepercayaan pada penafian najib tentang isu 2.6b, 42juta dan 1mdb.
Semakin najib menafikan dengan caranya itu semakin muak dan meloya untuk menyokong najib dan umno lagi.
Saya menghormati pandangan masing2 tetapi bagi diri saya teramat mustahil untuk tetus mengundi bn sekiranya najib masih presiden umno. Walaupun paklah menghadapi asakan dari pelbagai pihak untuk undur, saya tetap utuh mengundi bn demi kelangsungan kerajaan pimpinan umno.
Tetapi dalam kes najib, saya sebagai ahli umno saya merasa amat dhaif dan hinanya diri saya ini sekiranya saya masih mengundi bn untuk membolehkan najib terus menjadi pm.

Anonymous
Guest
Anonymous

Setuju dengan you bro…aku pun dah tawar hati nak undi BN…Kali ni kasi tukar…

Anonymous
Guest
Anonymous

Bila la najib dan geng dedak dia nak mati..hidup susahkan rakyat..ko jawab dlm kubur..

Anonymous
Guest
Anonymous

Selesai? Jauh panggang dari api. Kenyataan berdolak dalik pimpinan umno.. kenyataan berdolak dalik menteri luar Arab Saudi itu semata tak nak rosakkan hubungan dua negara. Aku percaya selepas ini akan banyak dokumen yg akan dibongkar menunjukkan itu bukan derma. Apa pun.. laporan PAC sendiri menyerlahkan salah guna kuasa oleh najib..

Anonymous
Guest
Anonymous

Mati hidup semula pun aku x percaya pemimpin yang ADA sekarang ni….puihhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Putus benang boleh di sambung
Patah arang sudah sekali

Silap tadbir boleh lagi di undi
Khianat rakyat hanya sekali

Anonymous
Guest
Anonymous

Pantun ke apa tu? Sajak ke. Hah hah hah.
Sekali ….. Syair daaaaa……

Anonymous
Guest
Anonymous

Kenyataan tersebut hanya menunjukkan KJ tidak layak untuk jadi PM di masa depan. Ketepikan dulu tentang kredibiliti kenyataan pak arab tu dan samada kenyataannya diambil di luar konteks. Fakta penjawat awam terima donation tu pun dah langgar akta sprm. KJ of all people should know that. 100M kt kementerian dia tu kira kecik je banfing dgn 2.6B nih

tatang ka
Guest
tatang ka

Memang tdk layak lagi dari awal dulu. Demua statement dedak saja dikeluarkan oleh menteri cabaret di malaysia.

tatang ka
Guest
tatang ka

Memang tdk layak lagi dari awal dulu. Demua statement dedak saja dikeluarkan oleh menteri cabaret di malaysia.

Anonymous
Guest
Anonymous

KJ dari awal lagi adalah si kitul yang tidak layak jadi menteri.

Anonymous
Guest
Anonymous

RM100 juta hilang dan dia masih kekal jadi menteri lagi
Tak gila ker tu namanya dgn sistem pentadbiran negara

Anonymous
Guest
Anonymous

aku rasa najib dgn menteri2 dia yg kena mintak halal dari setiap org rakyat malaysia ni

tatang ka
Guest
tatang ka

Walaupun kita bagi tetapi roh yang tdk halal apa yang dimasukan pun tdk akan halal. Sia sia saja kita bagi. Saya belum pernah dengar adanya dedak halal. Bila ada nanti saya bagi.

Anonymous
Guest
Anonymous

Menyirap darah aku.Kabinet pengkhianat negara.Kamu semua lebih hina daripada anjing dan babi.Seorang demi seorang layak dicampak ke lubang buaya.

tatang ka
Guest
tatang ka

Tepat sekali.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau kat negara china dh kena tembak mati sorg2 menteri umngok nie..
Negara komunis pun tau rasuah dn salah guna kuasa musuh no. 1 negara..

Anonymous
Guest
Anonymous

isu sapa taja pegi umrah ramai2 hari tu sudah selesai ke bung KJ??

E AH
Guest
E AH

Sepertimana hujah Dr Mahathir Mohamad, selagi tiada 'documentary proof' semua orang boleh bercakap 'misteri' sudah selesai. Rakyat mahukan bukti. Sepertinya bukti tilam, permaidani dan DNA dalam dubur Saiful Bukhari dalam kes fitnah Anwar Ibrahim. Jika tiada bukti ianya derma dan tiada bukti RM 28,000,000,000.00 sudah berada dalam negara, sangat dianjurkan Annuar Musa, Salleh Keruak, Azalina Othman, Khairy Jamaluddin dan para pemakan dedak nombor 1 dunia tunjukkan nilai kemaluan yang berbaki pada diri dan berdiam (menghindari dari terus melondeh kehodohan diri) adalah sebaik-baik pekerjaan Menteri yang mereka mampu lakukan.

tatang ka
Guest
tatang ka

U are hundred percent right. Show proof.

QalamQabut
Guest
QalamQabut

Itu yg sepatutnya, 'documentary proof'. Bukan saja dalam kes derma 2.6b ini tetapi juga yg berkaitan dgn syarikat kacang putih 1MDB. Hairan sungguh semua main cakap saja. Buku bank ada dekat Mohd Najib, tunjuklah. Pasal apa nak malu. Lainlah kalau memang menipu, tau duit haram dari berbagai sumber juga masuk ke situ. Tapi Mohd Najib sendiri dah mengaku tak curi balak, tak curi bauksit, so takut apa. Kenapa agaknya Mohd Najib sanggup mendiam diri bila bertubi2 tuduhan dilemparkan ke arahnya. Sampai hilang maruah diri dan maruah negara pun tak mau buktikan kebenaran yg ada dipihaknya. Kalau beginilah perangai Perdana Menteri… Read more »

tatang ka
Guest
tatang ka

Bravo bro kalamkabut. Tepat sekali

Anonymous
Guest
Anonymous

kabinet Mesia har*m j*d*h…

tatang ka
Guest
tatang ka

Bravo bro kalamkabut. Tepat sekali

Anonymous
Guest
Anonymous

Inikah statement menteri Malaysia, malunya !!!!

tatang ka
Guest
tatang ka

Sekarang kita tdk perlu lagi bukti kalau berbicara di makamah. Cakap saja sudah boleh di terima. Phuui menteri dedak.

tatang ka
Guest
tatang ka

Sekarang kita tdk perlu lagi bukti kalau berbicara di makamah. Cakap saja sudah boleh di terima. Phuui menteri dedak.

Anonymous
Guest
Anonymous

KJ menunjukkan dengan jelas pemakan dedak cap ayam.

Anonymous
Guest
Anonymous

KJ mana berani. Kes 100juta dalam kementerian dia masih dalam siasatan. KJ ni bukan jenis ayam jantan baka ayam sabung. Ni ayam baka dok dalam reban pakai lampu bila malam….

Anonymous
Guest
Anonymous

Padan muka dia si Khairy itu. Kononnya Oxford pula…mana dalilnya intelek yang munasabah dan rapi.

Anonymous
Guest
Anonymous

a bagi duit rm1 kat b
b bagi derma rm1 kat a
menteri luar cakap derma
A dan krooni senyum
sebab Berjaya kelentong menteri luar

badak dpt duit rm1
badak simpan duit rm1 dalam bank
bank kasi dividen 10sen
badak pulangkan semula duit rm1
badak ambik duit 10sen
badak shopping yabedabedu!
masyarakat bertanya
badak cakap menabung

PAK HAJI RIDWAN
Guest
PAK HAJI RIDWAN

ASSALAMU'ALAIKUM.WR.WB.ALHAMDULILLAH..!!saya bersyukur kpd Allah SWT.atas keberhasilan PENARIKAN UANGGHAIB.setelah melalui proses panjang &sangat sangat beresiko,dgn izin Allahalhamdulillah uang ghaib akhirnya berhsilkami keluarkan dgn jumlah yg luar biasa.UANG GHAIB INI PENAWARAN TERBARU DARI KAMI.setelah uang balik (UB) sudah terbukti keberhasilanya,dan sehubungan banyaknya orang yang menginginkan hal ini( UANG GHAIB ), kami sanggup memproses penarikan UANG GHAIB,dengan catatan:1.masalah utang piutang (JUMLAH BESAR)2.tidak untuk memperkaya diri-PELET PUTIH/PENGASIHAN JARAK JAUH-MENAKLUKKAN LAWAN JENIS-PENGLARISAN/JIMAT GOIB BISNIS DLLAPAKAH ANDA TERMASUK KATEGORI DI BAWAH INI.???4.BUTUH MODAL DALAM BUKA USAHA5.SELALU KALAH DALAM BERMAIN TOGEL6.DILILIT HUTANG7.BARANG BERHARGA ANDA SUDAH HABIS8.DILILIT HUTANG————————————————–bagi anda yang BENAR-BENAR SERIUS dalam hal ini…..silahkan menghubungi PAK HAJI… Read more »