KENAPA NAJIB SURUH ADIKNYA, BUKAN PEMIMPIN UMNO AGIH WANG KEPADA JENTERA PARTI?

Tanpa menunggu lama, Nazir Razak akhirnya mengaku bahawa beliau diberi AS$7 juta atau kira-kira RM27.5 juta oleh abangnya, Najib sebelum pilihanraya umum 2013 lalu untuk diagih-agihkan kepada jentera parti.
“Saya andaikan dan percaya dengan niat baik bahawa dana itu adalah sumbangan politik yang sah.
“Saya tidak mempunyai sebarang pengetahuan bahawa dana itu mungkin berasal daripada sumber yang lain. Wang itu diagihkan sepenuhnya dan saya tidak menyimpannya walau sesen pun.
“Jumlah keseluruhannya dibayar dalam bentuk tunai kepada pelbagai penerima mengikut arahan Najib dan akaun berkenaan ditutup dengan baki sifar,” demikian kata Nazir yang juga Pengerusi Kumpulan CIMB Bank.
Namun demikian, hari ini Nazir turut mengakui beliau tidak sepatutnya membantu abangnya mengagih-agihkan wang tersebut.
“Saya faham berdasarkan kemarahan orangramai, saya tidak sepatutnya berbuat demikian, ” tulis Nazir lagi di Instagramnya.
Berikutan pendedahan The Wall Street Journal bahawa Najib memberikan wang kepada adiknya itu dan kemudian Nazir juga mengakuinya, beberapa persoalan kini sepatutnya ditimbulkan.
– Mengapa Najib menggunakan khidmat adiknya sendiri untuk mengagih-agihkah wang kepada jentera-jentera parti?
– Mengapa beliau tidak menggunakan saluran parti seperti melalui Bendahari Agung dan Setiausaha Agung untuk melakukan pengagihan itu?
– Apakah Muhyiddin Yassin selaku Timbalan Presiden UMNO ketika itu serta  Naib-Naib Presiden UMNO iaitu Zahid Hamidi, Shafie Apdal dan Hishammuddin Hussein mengetahui mengenai pemberian wang kepada jentera parti yang diarahkan Najib kepada Nazir itu?
– Adakah pengagihan wang kepada jentera-jentera parti dengan menggunakan khidmat adiknya itu pernah dimaklumkan secara rasmi kepada UMNO oleh Najib?
– Jika pun Najib tidak begitu mempercayai Muhyiddin, Zahid Hamidi atau Shafie Apdal berkaitan dengan wang, mengapa beliau tidak menggunakan khidmat Hishamuddin misalnya, sepupunya sendiri yang kebetulan ada kedudukan kanan dalam UMNO untuk melaksanakan tugas itu? Apakah Najib juga tidak percaya dengan sepupunya sendiri?
– Sekali lagi, mengapa Nazir yang lebih dipercayainya untuk melakukan kerja-kerja UMNO dan bukan diserahkan kepada jentera parti yang sah dan sedia ada serta yang sentiasa menyokong Najib?
– Selain adiknya, mungkinkah ada lagi individu lain di luar parti yang turut diberikan peranan oleh Najib melakukan pengagihan wang kepada jentera parti sebelum pilihanraya 2013 itu?
Ahli UMNO patut mula menyoal Najib tentang hal ini kerana ia berkaitan parti dan perjuangannya, bukan tentang pengurusan sebuah syarikat adik-beradik atau kaum keluarga? (SH 01/04/2016).
Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 26 March 2019 — 1:38 pm

90
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
PAK HAJI RIDWANAnonymousabrarmujahideenmustapa m saidrina idzhar Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

Nazir,

Aku tak peduli langsung pasal duit 7 Juta tu! Tapi soalnya kenapa kau membisu dan hanya bagi alasan bila tembelang kau sudah pecah?

Manusia yang jujur pasti telah mengaku awal-awal lagi. You obviously are not one.

Anonymous
Guest
Anonymous

oi bodoh apa yang dia tak mengaku dan nak mengaku awal2? BODOH punya Melayu, bangang macam si rosmah buncit gak kau ni…..apa kau ingat nazir peduli kau tak peduli. BODOH!

Anonymous
Guest
Anonymous

Dia nak keluarkan TUNAI lah, kaorang ni semua melayu haprak tak berduit, kau ingat senang2 suruh bank keluarkan tunai dalam $24 juta sekelip mata. kau ingat bank simpan duit banyak mcm tu dalam eti besi dia ke? apa punya haprak orang melayu, memang sah tak pernah ada duit banyak, sebab tu kuat menyamum. LOL

Anonymous
Guest
Anonymous

Mubarak dah jadi persatuan beruk2 tua yg gelap hati dan akal

Anonymous
Guest
Anonymous

Baru aku sedar rupanya Najib yg ada agenda tersembunyi dari awal-awal lagi. Tapi dia n semua barua2 dia cakap Mahathir yg ada agenda peribadi. Dajal punya perdana menteri Malaysia ni.

abrarmujahideen
Guest
abrarmujahideen

Biarlah mereka tenggelam ditelan bumi spt QARUN yang pertahankan FIRAUN. Firaun pula mati lemas di laut merah. Rasa insaf dtg tp da terlambat. Siapakah berperanan spt Nabi MUSA dan Harun ketika ini??????? Watak sepanjang zaman….

Anonymous
Guest
Anonymous

Cerita Dongeng BODOH!

Anonymous
Guest
Anonymous

nabi Moses & Aron adalah dua nabi keturunan YAHUDI bukan arab, dalam al-quran mana ada disebut pasal nabi Arab kencing kuat nama Muhammad, bohong, melayu ditipu oleh arab kuat menyamun ….

Anonymous
Guest
Anonymous

dia nak disburse duit haram tu kepada pemimpin UMNO dalam bentuk tunai bro, so for such a big amount in short period of time, perhaps nazir being the ceo/banker je yang boleh fulfil the request… bukan tak percaya zahid/muhyiddin/shapie, cuba check ngan tiga-tiga orang ni, silap2 semua ada dapat duit "kempen" piliharanya masa tu dari wang ni …. LOL

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau gitu Zahid, Muhyiddin dan Shafie
pun terpalit sama lah? Mampooosss…

Anonymous
Guest
Anonymous

makan duit ni tradisi turun temurum UMNO! besar atau kecik je, mungkin beza dia duit rompak dan duit "derma", tapi sejak dulu semua masyukkk……

Anonymous
Guest
Anonymous

bak kat sarjan berahim…mari kita lihat siapa yang kena……

mustapa m said
Guest
mustapa m said

Saya tak fikir ada org umno yg akan berani bertanya Presiden mereka seperti 7 soalan berat yg sdra Din lontarkan itu. Masing2 nak jaga tekak dan perut masing2. Siapa yg nak rugi dan bakar jembatan

Anonymous
Guest
Anonymous

Fuiyohhhh orang besar agih duit million million, macai umno kampong pacak bendera BN tengah panas dapat nasi bungkus, air mineral, tshirt, dan paling top pun rm200. Tak ke rasa bodoh?

Anonymous
Guest
Anonymous

Tulah sebab nya undi UMNO jugak pasal sudah bodoh makan duit haram

Anonymous
Guest
Anonymous

mewah sungguh depa belanja mana dapt duit tu
mungkin dari penjajah britis
amno kan anak didik britis

Anonymous
Guest
Anonymous

Jangan salahkan umno bro…siapa Yg memerintah selama ni…Yg ternyata salah adalah Najib…

Anonymous
Guest
Anonymous

PAS dan PKR adalah kafir,…kini UMNO ikut sama.

Anonymous
Guest
Anonymous

Aku kira Najib bertindak paling bijak.
Dia tabur dedak kepada semua konco-konconya.
Kalau dia masuk BEHIND THE BAR (PENJARA)
macam Anwar kini tak le dia seorang saja.
Bijak… Bijak… Bijak…
Kah… Kah… Kah…

Anonymous
Guest
Anonymous

Nanti selepas PRU14, boleh buka cawangan baru di resort Sungai Buloh dan Kajang.

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 23:48.
Ada juga logiknya.
Najib bijak Anda pun bijak.
Pemakan-pemakan dedak.
Bersedialah untuk ke resort
Sungai Buloh dan Kajang
seperti kata Anon 08:50
Kik… Kik… Kik…
Kah… Kah… Kah…
Keruak… Keruak… Keruak…

Anonymous
Guest
Anonymous

Anwar masuk penjara seorang diri kerana dia meliwat sorang-sorang,bukannya 'gangbang'.

Anonymous
Guest
Anonymous

Saya nak tanya di sini Tuan Budin, duit RM27.5 juta itu duit UMNO/BN atau duit rakyat Malaysia pembayar cukai dari parti PAN, PKR, PAS, DAP dll yang seangkatan dengannya.

Bagi parti pembangkang, guna duit parti.

Anonymous
Guest
Anonymous

Buah Belimbing Rasanya Masam,
Dah Lah Masam Berkelat Pula,
Siapa Kata Syed Keling OSTB Sekeluarga Tak Hitam,
Dah Lah Hitam Berkilat Semua.

LOL …..

FZL Resources
Guest
FZL Resources

Kesimpulannya wahai pencacai Najib……Artikel WSJ adalah benar…….Jika Nazir Razak mengaku terima duit….Adakah berita lain spt Belanja mewah, Duit 4billion dan lain2 adalah fitnah? Walhal dari sumber yg sama….Kah..kah..kah…….Tak lama lg Najib tersungkur dilembah kehinaan………..Bila belanja personal 60juta…dia adalah PM yg paling hina….

Anonymous
Guest
Anonymous

Ingat, FIRAUN yang maha Strong pun tersungkur.
Marcus out.
Suharto out.
Saddam out.
Gaddafi out.
Mubarak out.
Sampai masanya N***b pun out.

Anonymous
Guest
Anonymous

Aamiin. Mudah2an

Anonymous
Guest
Anonymous

Kan annuar musa dah mengaku orang sekeliling Najib dapat dedak…

Anonymous
Guest
Anonymous

Musang..musang…dulu curi ayam orang kampong saja

Salwah Abdat
Guest
Salwah Abdat

Inilah yang dinamakan Penyamun Kassim Baba,nasib baik lampu-lampu di Istana dan di parliament panas kalau tidak itu pun dia kebas,,Negara boleh jadi pape kedana dibuatnya jika ini berterus-terusan ..!!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Pengakuan nazir menunjukkan apa yg disiarkan WSJ selama ni benar belaka.kalau nazir tak mengaku mungkin anak kruak,tengku palsu,Anuar, dll penjilat akan menapikan spt selallu.

Terang dan bersuluh menteri2 kabinet kayu Malaysia memang dah diberi mkn dedak berharga mahal. Sebab tu teranggok2 membela najib.

Walaupun dedak berharga mahal jumlah itu hanyalah umpama celah gigi najib nk dibandingkan 4200 juta apa sangatlah setakat 27j untuk diagih2kn kpd menteri yg ramai.

Itu pun menteri2 ni rasa terhutang budi dgn najib. Tapi bukankah itu duit rakyat…

Anonymous
Guest
Anonymous

Sabar bang ..tak lama je lagi ..penjilat2 ni semua bebal dan tak paham isu. Tak lama lagi keluarlah komen bangang mereka yg pertahankan najib

Anonymous
Guest
Anonymous

Nampak macam tak sebulu dengan abangnya. Rupanya bersubahat. Hehheehehee …kena lagi kita semua.

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa tindak balas SPRM dan Polis berikut dari kenyataan Nazir.?
Jangan Nazir u-turn pulak. SPR pun tak kan senyap. Rm 27 untuk kempen pilihanraya… ingat menjalankan tugas dengan amanah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Mestilah khalid twiter cover dia

Anonymous
Guest
Anonymous

Yang paling best si Jazlan lah. Dok tunggu apa yang akan Mahathir buat di luar jangkaan, sekali tenguk-tenguk … Adik Najib yang buat sesuatu di luar jangkaan.

Mahathir nya belum lagi. Hihi

FZL Resources
Guest
FZL Resources

Ha..ha….Diluar jangkaan adik Najib mengaku agih dana pilihanraya……..Duit tak pasti dari sumber yg sah atau duit dari menyamun……Najib tgh PK ..lepas ni apa yg jadi plak?…kah..kah….

Anonymous
Guest
Anonymous

Nur Jazelan dah mula gelabah.
Pasti menyesal dia dilantik menteri.
Sebab FBI dah mula masuk Malaysia.
Nak dengar komen Azalina pasal FBI ni.
Berani ke dia? Ada teloq ke dia?
FBI datang dengan lenggang lenggoknya.
FBI datang dengan senyum simpulnya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Yang pelik sekali, ahli-ahli UMNO yang berjumlah lebih sejuta orang semuanya senyap tak bersuara.

Apakah mereka semua dapat habuan yang haram ini? Ataupun tak faham langsung mereka sedang ditipu oleh pemimpin mereka? Ataupun menggangap penipuan ini boleh diterima kerana asalkan ahli mereka yang dapat manfaat, segala jenayah yang dilaku mereka boleh dihalalkan? Ataupun takut?

Apakah ahli-ahli UMNO yang berjumlah lebih sejuta orang, yang sanggup bermati-matian menpertahankan agama Islam, telah gadai segala ajaran Islam demi habuan haram???

Inilah yang pelik sekali ………

Anonymous
Guest
Anonymous

Ayam makan dedak mana buat bising. Reban sepanjang hari senyap.

Manusia kalau makan dedak macam itu lah.

Dapatgajibukanpengorbanan
Guest
Dapatgajibukanpengorbanan

UMNO skrg Untuk Melayu No Otak atau seperti kata org Bangla U Melayu Nehi Otak.

Anonymous
Guest
Anonymous

Zaman sekarang musang di kelantan pun makan dedak.
Sebab tu kebajikan the red worriors terabai.

Anonymous
Guest
Anonymous

Musang Wahhabi susah nak ajar dia supaya menuntut akhlak terpuji. Dia sudah biasa sombong diri dgn mengkafirkan orang melayu lain.

Aku
Guest
Aku

ingat le, gaji awak tu bukan main besar di bank…, nama Dan kredibiti nak kena jaga. Walaupun dikalangan ceti Dan along2. Betulka Orang dah nampak yg cerita ni hanya keluar lepas Wall Street journal Korek….?

Anonymous
Guest
Anonymous

Dah smpai ke tahap nie, msih bertahan tokjib… Mmg handal.. Tak sabar nak tgk kesudahanny nnti

Anonymous
Guest
Anonymous

Dengar khabar FBI akan masuk Malaysia buat siasatan.
Aku harap Immigration tangkap dan halau mereka.
Immigration ada berani dan ada teloq ke nak buat begitu.
1MDB I LOVE YOU. Kerana kaulah semua kejahatan akan terbongkar.

Anonymous
Guest
Anonymous

Pengakuan Nazir petanda jelas semua yang terlibat dengan 1MDB akan menerima hukuman.
Manusia merancang Allah pun merancang.
Tapi perancangan Allahlah yang maha hebat.

E AH
Guest
E AH

Pengakuan Nazir untuk memberi kredit kepada WSJ yang dituduh kutu-kutu (yang gemar kepada dedak) Najib Razak sebagai agen Yahudi menjatuhkan pemimpin Islam. Pengakuan Nazir menguatkan kebenaran semua pendedahan WSJ/SR terhadap salahlaku Najib-Rosmah adik beradik dan anak beranak. Perancangan Allah yang Maha Sempurna

razman
Guest
razman

Selama ni Nazir buat bodoh aje..
Bila WSJ tulis baru nak mengaku.. sama2 subahat..
Maknanya apa yang WSJ tulis ada kebenarannya..

Anonymous
Guest
Anonymous

Mestilah NAJIB kena suruh adiknya sebab NAJIB tahu semua anggota UMNO baik Dari Mt sehingga Akar umbi semunya PENYAGGAK seperti isteri beliau Dan beliau sendiri…DASAR KUAT KENCING ORANG itu lah jadi gini.

Anonymous
Guest
Anonymous

Wakil rakyat DAP hari ini menyerahkan surat usul bagi pindaan Perlembagaan Undang-undang negeri Pulau Pinang untuk mengehadkan tempoh jawatan Ketua Menteri Pulau Pinang kepada dua penggal sahaja. Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Tanjong Bungah Teh Yee Cheu berkata usul itu diserah kepada pejabat Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) untuk diteliti dan dikaji oleh Jawatankuasa Perlembagaan sebelum dibentangkan dalam persidangan DUN akan datang. “Ini adalah surat rasmi. Sebelum ini (usul) semua perbahasan awal, bertukar-tukar maklumat dan saling memahami pandangan setiap orang sama ada bersetuju atau menentang. “Hari ini, saya percaya, adalah masa untuk mengemukakan usul ini memandangkan kami sudah membahaskan isu… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Bodoh-bodoh betul la puak makan dedak ni. Anak buah mat maslan kut. Apa ke jadah nak cerita pasal DAP dan Pulau Pinang di tempat orang berbincang tajuk dan isu lain. Nak divert? Cari cara lain la bro… lekeh sangat la buat cara ni.

Anonymous
Guest
Anonymous

UMNO = PAS = IBLIS

FZL Resources
Guest
FZL Resources

Dia org ni memg bodoh bro………mcm bossnya gak….Tanya lain jawap lain…….Tu sbb artikel lain tapi komen lain………kah..kah…kah….Sedar lah pemakan dedak atau Taik Jibbon…..Tak lama lg tersungkur dlm keadaan HINA……FBI dah masuk…Dia org pakar bab2 money loaundring ni..Forensik dia org pun canggih2…tak caya tgk citer CSI..he..he…..Malaysia mgkin ketinggalan….

Anonymous
Guest
Anonymous

Nak cerita bab DAP, bukak lah blog sendiri, ini dah la terjah blok orang, cerita lari topik pulak tu. Atau memang dah ada blog sendiri, tapi hit rendah, tumpang blog orang yang hit tinggi…

Anonymous
Guest
Anonymous

Patutlah majlis tertinggi umno berdiam diri selama ini kerana telah mendapat habuan besar.
Jamal ikan tongkol dan baju merah pun bermati matian mempertahankan najib sebab dah dapat modal besar.
Jadi nak apa berniaga ikan bakar lagi bukan? Lebih baik tutup kedai dan focus kpd politik kerana untungnya jauh lebih lumayan.
Jamal ikan tongkol bila nak buat umrah?

Dapatgajibukanpengorbanan
Guest
Dapatgajibukanpengorbanan

Jamal ni tukang bakar. Apa saja asalkan dapat untung, ikan atau politik pun boleh untuk dapat untung.

Anonymous
Guest
Anonymous

Penipu besar tu jamal lkan Tongkol.
Pelajaran pun setakat SRP saja pun boleh jadi ketua bahagian umno di Selangor

Anonymous
Guest
Anonymous

Bangkai gajah yg dah membusuk dan makin berulat mana mungkin boleh disembunyikan lagi di bawah tudung saji. Lambat laun dikesan orang juga. Nazir dapat merasa bahawa isu duit 1MDB ini tidak mungkin dapat ditutup lagi apatah lagi Ghost Hunter Team diluar negara sudah mulai ikut terlibat dalam isu yang menggemparkan dunia ini. Malah adik Nazir ini yakin bahawa The Real Ghost Who Stolen 1MDB Money At The End For Sure Will Be Caught by The Team. Ini sebabnya Nazir segera berterus terang agar dia tidak ikut dilibatkan bersubahat. Malah diyakini beliau amat kesal kerana ikut terjebak tanpa mengetahui kedudukan sebenar… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Nampaknya KuLi akan buat U-Turn.
Kik… Kik… Kik…

Anonymous
Guest
Anonymous

Antara dapat dedak KuNan@Tengkutipu.
Itu sebab dia boleh bina rumah untuk
anaknya (Nadira Adnan) macam istana.
Kah… Kah… Kah…

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro,

The Bugis-Pirate has already been EXPOSED, bigtime! He will soon run out of excuses and finally will be dumped despite him putting a brave face here and there….

Being a SNOB doesn't pay and maintaining ARROGANCE is plain STUPID and, that is NAJIBugislanun!

Kalau menipu pun dia bodoh (contoh duit ada masuk account tapi menipu tidak ada)….nak cakap macam mana lagi kan?

Anonymous
Guest
Anonymous

Masalah tabiat suka tipu ini, tiap kali si penipu menipu dia kena guna tipuan yang lebih besar untuk tutup lobang tipuan yang sebelumnya. Lama kelamaan si penipu pun keliru: "Alamak! lobang yang mana yang mesti saya menutupi ya?"

Anonymous
Guest
Anonymous

Dia tu bukan tengku nan bro 1823
Budak tu namanya ku tipu.
Ingat ya Ku Tipu ingat Ular Sawa UMNO

Anonymous
Guest
Anonymous

'Menangis' Anuar Musa dibuatnya. Huhuhu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bukan pada Hishamuddin tetapi pada Muhyiddin. Sekarang terbukti Muhyiddin seorang yang memegang amanah. Yang lain tu memang tak boleh di percayai. Kalau tak masuk ke akaun sendiri, dia orang akan guna untuk lawan Najib. Sekarang ini pun pasal duit yang ada tak mencukupi lah mereka taat patuh pada Najib.

Anonymous
Guest
Anonymous

FBI dah sampai.
Nazir dah tahu.
Dia akan disiasat.
Ramai makan dedak akan digari.
Muhyiddin dan Shafie selamat.
Ini kalilah…

Anonymous
Guest
Anonymous

najib..lubang makin lama makin terbuka luas. pikir2 la najb mcmana nak cover.
yr image to the rakyat n the whole world hv go inside the drain.
remember once u lost yr pm position. u will ended uo in jail.
and pls remember this also
once u are caught all yr fren will run away.
sekarang ni najib buat la apa yg patut. selagi yg bolej. jgn tersunngkur sudah

Anonymous
Guest
Anonymous

Betulkah, dia tak tahu serabok pasal sumber pemberian abangnya? Hey bang! Ini 27 juta RM ooii!

Anonymous
Guest
Anonymous

Nazir kan kata dia ingat dari sumbangan politik yang sah. Sebelum masuk ke akaun CIMB, aliran duit tersebut mengikut peraturan yang sah atau betul.

Tetapi sekarang baru dia tahu, duit yang dia dapat telah mengelilingi dunia.

Dia selamat sebab Najib tu abang dia, apalagi PM Malaysia. Kalau pemakan dedak mati-mati percayakan Najib, tak kan adik tak percaya pulak. Ada kesempatan ini, buka langkah lah. Abang tak Abang…

Anonymous
Guest
Anonymous

Annuar musang pun dapat gajaran besar daripada najib.
Jadi kenapa tak nak bayar gaji permain bolasepak the red worrior tu. Saja nak umpan datuk vida ker?

Buat malu kaum saja kau ni annuar musang.

Pandai sungguh kau curi ayam

Anonymous
Guest
Anonymous

Woiii…annuar musang sekarang tangan siapa yg bau taik

Anonymous
Guest
Anonymous

Secara tersirat nazir seolah2 tahu itu ialah hasil money laundering…

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA….

Nampaknya Nazir dah nak angkat kaki tinggalkan Najib.

Anonymous
Guest
Anonymous

Nur jazelan. Your comment please

Anonymous
Guest
Anonymous

Comment saya..semasa mempengerusikan jawatankuasa PACMAN hari tu..saya sudah dapat maklumat mengenai apa yang Nazir cakap tu.. saya percaya Nazir agak meroyan dan menyesal panjang sejak kerana tak kebas sebahagian dari duit tu untuk énjoy bersama kengkawan..dan yang paling menyakitkan hati dia sebab kak ipar dia bukannya beli mas setakat siku tapi jugak bergobok-gobok..dah la tu mas zhulian pulak tu..jadi perkara ini telah memeningkan kepala hotak saya termasuk ahli-ahli JK PACMAN..naseb baik Bang Najib tukor kan saya dan kengkawan masuk Putrajaya..jadi penjilat pungkok ke korang peduli hape..ade kawan kesah? Hehehe…

Anonymous
Guest
Anonymous

Terima kasih nur jazelan

Anonymous
Guest
Anonymous

Time kasih jer..dedak takde jer? Huloq la siket!

Anonymous
Guest
Anonymous

Melihat cara Najib berbelanja sakan, mengingatkan saya pada Mona Fendey. Adakah Mona Fendey menjelma kembali dalam bentuk Rosmah dan Najib di samping pembantu2 tongongnya.
Lihatlah macamana ahli2 Umno seperti di sihir untuk menyetujui apa saja yg dibuat Najib walaupun dah terbukti salah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro, jangan main tuduh, fitnah tak baik.

Siasat dulu. Semasa Mona Fendey dalam penjara, siapakah yang selalu datang melawat arwah ?

Itu pun kalau buku pelawat tak hilang lah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Siapa yg main tuduh. Org kata cara operasi Najib tu macam Mona Fendey. Salah ke.

Anonymous
Guest
Anonymous

orang melayu kepala tiga suku betuhankan "IDOL" arab padang pasir kuat kencing je yang percaya sihir di zaman moden ni. BODODH BANGANG!!!! ahli2 UMNO rata2 sudah jelas tergolong dalam kategori BODOH, BARUA dan MUNAFIK, apa yang nak diherankan, teruskan syok sendiri dengan agama terbenar sekali didunia. WAKAKAKAKAKA

Dapatgajibukanpengorbanan
Guest
Dapatgajibukanpengorbanan

Ada seorang lagi PAHLAWAN BUGIS yg menjadikan orang kuatnya selama ini iaitu IDRIS HARON, ketua menteri melaka. Awasi betul-betul budak ni!

Malaysiabaru
Guest
Malaysiabaru

Mungkin … Kerana adiknya pondan.. Gay boy yg senang di suruh dan di sontot oleh abangnya…

Ikut kemahuan sikap perkasa dan zalim abangnya maka si adik melutut ke depan di sontot dgn 7juta dari belakangnya yg halus

tebing tinggi
Guest
tebing tinggi

Looks like Najib ,don't trust his UMNO supporters .

UMNO members has the trust on PM .

rina idzhar
Guest
rina idzhar

Isteri dia lah buat org sgt benci pd dia. Sgt berbeza dgn Tun Siti Hasmah

Anonymous
Guest
Anonymous

Betul….Tun Siti Hasmah tak pernah dihina, dicaci atau digelar dgn bermacam panggilan. Sampai sekarang pun org masih hormatkan beliau dan tak pernah kata apa2 pada Tun Siti Hasmah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Mungkin sebab tak nak org umno tahu dia ada duit bebilion jadi dia suruh adiknya yg agihkan kot. Jadi org ingat duit tu dari adiknya. Agaknya laaaa.

Anonymous
Guest
Anonymous

Sabar semua, Tuan Penasihat dari Parti Lebai sedang mengkaji kitab fatwa biru ttg duit USD7milion tu.

PAK HAJI RIDWAN
Guest
PAK HAJI RIDWAN

ASSALAMU'ALAIKUM.WR.WB.ALHAMDULILLAH..!!saya bersyukur kpd Allah SWT.atas keberhasilan PENARIKAN UANGGHAIB.setelah melalui proses panjang &sangat sangat beresiko,dgn izin Allahalhamdulillah uang ghaib akhirnya berhsilkami keluarkan dgn jumlah yg luar biasa.UANG GHAIB INI PENAWARAN TERBARU DARI KAMI.setelah uang balik (UB) sudah terbukti keberhasilanya,dan sehubungan banyaknya orang yang menginginkan hal ini( UANG GHAIB ), kami sanggup memproses penarikan UANG GHAIB,dengan catatan:1.masalah utang piutang (JUMLAH BESAR)2.tidak untuk memperkaya diri-PELET PUTIH/PENGASIHAN JARAK JAUH-MENAKLUKKAN LAWAN JENIS-PENGLARISAN/JIMAT GOIB BISNIS DLLAPAKAH ANDA TERMASUK KATEGORI DI BAWAH INI.???4.BUTUH MODAL DALAM BUKA USAHA5.SELALU KALAH DALAM BERMAIN TOGEL6.DILILIT HUTANG7.BARANG BERHARGA ANDA SUDAH HABIS8.DILILIT HUTANG————————————————–bagi anda yang BENAR-BENAR SERIUS dalam hal ini…..silahkan menghubungi PAK HAJI… Read more »