BERITA GEMBIRA UNTUK RAKYAT MALAYSIA

Tidak diragui lagi bahawa perlantikan ini adalah berita paling menggembirakan bagi rakyat Malaysia.
Sama seperti jawatan lain yang disandangnya, antaranya Penasihat MAS dan Pengerusi Institut Kefahaman Islam atau IKIM, jawatan baru ini tentunya turut mampu melonjakkan lagi syarikat minyak negara itu.
Aminnnnn…..(SH 25/03/2016).
Kongsikan artikel ini
Updated: 26 March 2019 — 1:38 pm

66
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
AnonymousOzzmohd arshad rajiHadi AbdullahNordinabilaH Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

Seingat-ingat aku la kan… …masa time Pak Dol jadi PM la negara kita turunkan standard minyak petrol subsidi… …Elok2 je kita rakyat semua pakai minyak subsidi RON97…standard petrol yg terbaik ketika ni… …Tiba2 je kerajaan tukar polisi…Turunkan 'gred petrol'…RON95 telah perkenalkan…Minyak petrol bermutu rendah…Boleh menyebabkan enjin kenderaan cepat rosak… …Minyak petrol RON97 telah dinobatkan sebagai "minyak premium" dan tidak akan di beri subsidi… …"Tindakan Kebelakang" ni masih lagi berterusan sehinggalah hari ni… …Malaysia negara pengeluar minyak…Kononnya "jenis minyak dari negara kita" ni kualiti antara terbaik di dunia… …TAPI rakyat negara kita DIPAKSA pakai minyak petrol gred rendah… …Time Pak Dol… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Tuan penasihat.. 25 persen…

Anonymous
Guest
Anonymous

najib memang suka letak orang bodoh jadi kuli batak dia.. Klau letak org pandai macam Tun Mahathir, macam mana dia nak merompak..

Anonymous
Guest
Anonymous

Betul kata awak. Kalau dgn Tun memang payah sebab ditelitinya satu pesatu. Kena pikir 100 kali kalau nak tipu Tun. Tapi sekarang dah ada laluan mudah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Jage-jage woo..pas ni Petronas pulak akan kerugian biliun-biliun..bile tanye kat pengerusi..jawapannye..dah tentu..TAK TAU atau TAK SEDAR..(sbb tertido)..standard la jawapan pak mertua dengan menantu..kihkihkihkiok…

Ozz
Guest
Ozz

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ……

Anonymous
Guest
Anonymous

HOI…! Tidur jer lah kerja kau.

Anonymous
Guest
Anonymous

mas catering pun dia sedekah kat Brahim's. Petronas dia nak sedekah apa pulak kat sedara mara dia. Sama je semua.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tajuk artikel ini sepatutnya…..BERITA BAIK UNTUK SINGAPORE.

mohd arshad raji
Guest
mohd arshad raji

Bilaman dia telah gagal sebagai PM, apa pula kemahiran dan kebijaksanaan nya sebagai penasihat Petronas. Saya rasa kalau Petronas yang dah sarat menanggung hutang, apakah nasihat yang dapat dia berikan bagi menyelamatkan Petronas? Bukan nasihat menyelamatkan Petronas yang dapat dia berikan tapi memusnahkan Petronas lagi ada. Siaplah, Petronas kena siapkan satu katil dipejabatnya.

Hadi Abdullah
Guest
Hadi Abdullah

semuanya bersebab…faham2 je kalo mantan PM yg gagal kini dilantik sebagai penasihat mega GLC. awas

Anonymous
Guest
Anonymous

Pak lalat tak pyah buang masa ko di petronas kan elok tidor je truss tak pyah bangun lgi.rakyat ta perlu apa pun lgi sumbangan dri kmu setelah membuktikan sebagai pm dgn rekod yg temberang.ta cukup ka menyusahkan rakyat dulu kini dan selamanya

Anonymous
Guest
Anonymous

KEsian TG Hadi….ternganga lagi gamaknya sebab masih tak di iktirafkan sebagai PENASIHAT AGUNG NEGARA. Amacam nak sabar lagi…sabar tu separuh iman kan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Semasa negara tidak dalam keadaan seteruk mana pun atau Tidak seteruk sekarang dengan sarat hutang-hutangnya, bekas PM Abdullah Badawi telah menjual dua atau tiga jeti minyak kepada Brunei ! Tahu-tahu telah di jual.

Anonymous
Guest
Anonymous

He has FAILED before as a prime minister. Yet you appoint him at the most stategic national asset !!

NordinabilaH
Guest
NordinabilaH

Maka tidor lenalah petronas lepas ni kerana dgn tidor akan mendapat mimpi yg indah2 selamat tidor wahai petronas maka anjing2 yg ada akan berkeliaranlah mencari makan

NordinabilaH
Guest
NordinabilaH

Maka tidor lenalah petronas lepas ni kerana dgn tidor akan mendapat mimpi yg indah2 selamat tidor wahai petronas maka anjing2 yg ada akan berkeliaranlah mencari makan

Anonymous
Guest
Anonymous

Inilah satu perubahan dalam umno dimana biro penerangan mendapat boss baru maka kerja pun lancar.Kelentong dan menerang mesti berjalan dalam satu masa bagitu juga melaga-laga pemimpin kena jalan juga.Harap umno akan bertambah maju dengan usaha mereka-mereka ini.

Anonymous
Guest
Anonymous

Semoga paklah menetap di malaysia la.dh byk jwtn,buat apa stay kat ausie lg

Anonymous
Guest
Anonymous

Tag team dr tanah malayu yg akan serahkan segalanya pada Singapore.

lps ni malik hassan pula dilantik gabenor bank negara.

Anonymous
Guest
Anonymous

Memang begitu dah… Ah Jib Gor dah sign TPPA!

Anonymous
Guest
Anonymous

Alang-alang bagi Spore baik bagi British balik, kerja cleaner pun gaji tinggi

Anonymous
Guest
Anonymous

Setahun lagi minyak minyak PETRONAS melimpah mengalir tanpa Ada pantauan baik di laut mahu pun di Darat sebab ramai Pekerja CARI GALI terlalu mengantuk Dan kerap tidur dalam mass kerja…baik berhati hati sebelum terlena….aaaaaaaah aku pun menggantok Ni..

Anonymous
Guest
Anonymous

Pilihan tepat,padat,hitam,berkilat,…..tapi tiada makna.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kesian kat kulup kipidap yeh

Anonymous
Guest
Anonymous

Kulup kipidap tu mmg si bodoh yg syok sendiri

Anonymous
Guest
Anonymous

Woi..bodo-bodo ayah kipidap tu..pemes jugak dan kebal nak cakap ape pon..gitu jugak ngan jamal ikan tongkol..yang kite ni ape dapat..nak tulih dalam blog pon pakai name Mak Enon..termasok la aku..huuu..sedey woi!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Jamal ikan tongkol tu ada srp saja mcm mat bashah.
Dia pun nak jadi MB selangor juga.
Apa punya manusia jual ikan pun boleh rugi.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ahh..semua orang tahu arka tu gila

Anonymous
Guest
Anonymous

Pak lalat di petronas,blackie baling di t.haji,bisa samad di felda,anuar musang di mara sadin kamarudin di ltat dan 1mdb,pandi ali ag,twit kebab semua di lantik pm lanun apa da jadi semua ini?fikir fikirkan

Anonymous
Guest
Anonymous

Semua yang diberi jawatan oleh Najib bukan sebab Najib bagi tetapi sebab mereka meminta-minta.

Sekiranya Pak Lah tidak menyatakan bahawa jika Tun Razak masih hidup tentu sebagai ayah dia (Tun Razak) akan berbangga dengan Najib.

Adakah dengan cara begini dan dengan cara menguna sokongan dari Ku Li, masalah boleh diselesaikan dan nama negara menjadi baik.

Ada dua situasi. Satu Pak Lah dan Ku Li cuma nak selamatkan UMNO. Mahathir dan Muhyiddin berkorban untuk selamatkan Negara.

Anonymous
Guest
Anonymous

Yeah! Pak Dol adalah pilihan terbaik, kudos to Pok Jib. Lepas ini bolehlah kita selalu sama-sama dengar lagu "Hancur, hancur aku. Bila – bila saja. Hancur, hancur aku…"

Anonymous
Guest
Anonymous

dah tak da orang depano yang boleh diharap
ambeklah yang pernah berjawatan
amno guano

Anonymous
Guest
Anonymous

Pemilihan zaman ni bukan berdasarkan kpd rekod kepimpinan tapi berdasarkan pada yg boleh tunduk mengangguk.

Anonymous
Guest
Anonymous

Lagi hancus lah Petronas dengan keluarga penyangak tido ni.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tuan Shah ada story tak mengenai 15 orang anggota polis pengsan di Pulapol semasa mendengar ucapan najib sempena hari polis hari ini.

Anonymous
Guest
Anonymous

Mereka kena KISS daa

Anonymous
Guest
Anonymous

Punya bodoh. Dah tahu cuaca panas membunuh dia nak bagi ucapan juga.lepas tu puji bini sendiri kerana minta kiss

Anonymous
Guest
Anonymous

Meja dan kerusi di pejabat penasihat akan ditukar baru. Dengan katil dan bantal ompok. Mongabihkan minyak boto…

Anonymous
Guest
Anonymous

Di bawah kerajaan Najib, mesej yang ingin disampaikan ialah "lagi pandai you bodek, lagi berjayalah hidup you".

Anonymous
Guest
Anonymous

En.budin,apa lh nak dibanggakan dgn jawatan sbg penasihat..sbb nnt PM (perompak malaun) yg akan nasihatkn si penasihat tu supaya papakedanakan petronas tnpa disedari pak lah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Gamaknya memang itulah tujuannya.

Anonymous
Guest
Anonymous

as expexted, org gila saja akan kata pak lah tidoq nie baik…apa pun dia tak tau, cakap pun tak teruiq, confirm 101% umno and BN bungkuih lah din next election. kami di kedah nie confirm akan kaleh punya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Aku di seberang prai pun tetap akan kaleh

Anonymous
Guest
Anonymous

Pakat kaleh.

Anonymous
Guest
Anonymous

Siapa nak sokong lagi bila Melayu bangsa sendiri pun diperbodohkan

Anonymous
Guest
Anonymous

KJ senyum lebar…. duit duit… saham saham maklum laa menantu paklah

Anonymous
Guest
Anonymous

Perlu ke penasihat kalau tidoq ja.makan gaji buta.

Anonymous
Guest
Anonymous

Hoi jgn buat kenduri dgn duit rakyat

Malaysian Cybertrooper
Guest
Malaysian Cybertrooper

Punaisehat ni boleh di ibaratkan seperti pak guard la yang di beri amanah untuk menjaga harta benda. Tetapi bila kita tau seseorang itu jenis kuat tido dan masih lagi di ambil sebagai pak guard maka sudah tentu Perompak akan bermaharaja lela.

Anonymous
Guest
Anonymous

time ni laa penyamun nak samun PETRONAS besar besaran…

Anonymous
Guest
Anonymous

Setuju dgn saudara. Ada udang sebalik batu. Kata citer P Ramlee, ada makna tuuuuu.
Yessss sir.

Anonymous
Guest
Anonymous

Melonjakkan lg prestasi MAS sebagai pengerusi?
Sebagai pengerusi MAS pun tak ada apa yang nak dibanggakan.Tido je,tak buat apa pun.
Lepas ni petronas pulak lingkup.

Anonymous
Guest
Anonymous

Orang yang telah gagal dalam kepimpinan negara di jadikan penasihat ada lah untuk melingkup kan harta negara.

Selayak nya jaga lah Butik Fasion Kain Batik.

ZZZZZZzzzzzzzz.

Anonymous
Guest
Anonymous

Wau…harap harga taik minyak goreng pisang pun melonjak dengan perlantikan Baru ini…insyallah

Anonymous
Guest
Anonymous

Hadhari…Hadhari…Petronas Hadhari

Anonymous
Guest
Anonymous

Alhamdulillah ..pilihan yang tetap sekali. Insyaallah harga minyak pasti akan naik dengan adanya Dollah sebagai penasihat.

Ali
Guest
Ali

Aku takut petronas yg jd penasehat pak lah supaya jgn tidor.

Anonymous
Guest
Anonymous

Mr Clean…..sapu bersih dedak yang masih bertaburan

Anonymous
Guest
Anonymous

selamat la kj..emm

Anonymous
Guest
Anonymous

Kan Mahathir sendiri dah cakap.. Penasihat ni bukan buat kerja pun.. Dok melangut dan nganga ja.. Duit masyukkk setiap bulan..

giorgio
Guest
giorgio

Macam betul aje….

Anonymous
Guest
Anonymous

Kabinet perlu lantik seorang lagi pakar penasihat dari kalangan Parti Lebai, baru industri Petroleum akan melancar naik mcm roket…..kahkahkah

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau boleh cari lah lebai yang pakai bow

Hata Ben Ross
Guest
Hata Ben Ross

pening najib, dlm 100 hari sop pak lah umum serah bayar royalti tuk kelantan. kes rujuk ada… dsai bebas.

Hata Ben Ross
Guest
Hata Ben Ross

pening najib, dlm 100 hari sop pak lah umum serah bayar royalti tuk kelantan. kes rujuk ada… dsai bebas.