KE MANA NAJIB MAHU LARI?

Ini mungkin boleh dinamakan gerakan orang tua, tetapi dengan pengaruh orang-orang ternama di dalamnya, ia tidak mustahil akan bertukar menjadi gerakan massa yang terus berkembang dan membesar menjadi tsunami.
Ini pula gerakan orang muda yang tentu saja boleh mempengaruhi kecenderungan pengundi golongan itu yang meliputi 40 peratus daripada keseluruhan pengundi.
Lalu, ke mana Najib mahu lari lagi? (SH 03/03/2016)
Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 26 March 2019 — 1:38 pm

66
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
AnonymousBenbrahemQalamQabutNick BaganCik Minah Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

jasa najib pd 1mdb lg besar.gah satu dunia

Benbrahem
Guest
Benbrahem

160303 bermulanya gerakan Anti-Najib Spring di bawah tun Mahathir…

Anonymous
Guest
Anonymous

jasa najib (yg besar2 shj)….

serah tanah KTM dgn relanya tanpa imbuhan.

tidak teruskan jambatan bengkok.

meterai TPPA.

serah kedaulatan negara kpd Singapura.

bertemu PM israel netanyahu.

akrab dgn ketua musuh Islam obama.

dab byk lg jasa2 najib pd agama… bangsa dan negara.

Anonymous
Guest
Anonymous

jangan keliru tentang matlamat perjuangan sebenar ….. BUKAN TUKAR PARTI TAPI TUKAR PM DAN BARISAN MACAINYA!!!!!

Cik Minah
Guest
Cik Minah

Sahabat, rakan, kawan dan tawlan semua………

Bersabarlah ya.
Sabar itu sebahagian daripada IMAN.
Biarkan Tun M and THE THREE MUSKETEERS buat kerja.
Ini perang urat saraf.
Tun M serang dari luar dan the THREE MUSKETEERS
yakini Mahyidin, Shafie dan Mukhriz menyerang
dari dalam.
Jika NIAT mereka baik, Insha ALLAH,
ALLAH akan saentiasa membantu kita.
Allah sudah berfirma, 'Sesungguhnya Nasib sesuatu
bangsa itu terletak di tangannya sendiri. Allah
hanya membantu orang yang kuat berusaha…."
Bedoalah banyak-banyak tapi…..jangan tayang
gambar-gambar sedang rokok, sujud atau berdoa
ketika membuat UMRAH…….Kata sesetengah ulamak,
tidak ganjaran pahla, sebaliknya DOSA.

Anonymous
Guest
Anonymous

Pada pendapat saya…tujuaan TUN DAN ANAK BELIA ni akan gagal selagi ada orang orang macam ORANG KUAT JOHOR yg tidak faham apa itu PERJUANGAN DALAM MENEGGAKAN KEBENARAN utk masa depan NEGARA DAN RAKYAT RAKYAT MALAYSIA demi EKONOMI NEGARA..sayangnya KETUA JOHOR ni masih mengharapkan perjuangan UMNO..sedarlah parti yg di UNDI RAKYAT ialah BN..yg bermasalah ialah satu orang je dalam parti tu dan semua tahu siapa yg RAKYAT NAK DI SINGKIRKAN …tidak perlu rasa berbelah bagi jika kita sebagai PARTI YG DAH MEMIMPIN BERPULUHAN TAHUN LAMANYA memerintah dgn semua kesenangan yg di perolehi rakyak MALAYSIA mengapa perlu kita takutkan …INI LAH ERA… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

boleh kenal pengomen makan gaji dgn pengomen tulus dr hati…..

Anonymous
Guest
Anonymous

Siapa yang lari dan siapa yang tidak? Jawapanya sudah ada:

Perkembangan mutakhir menunjukkan penuduh yang lari walhal yang difitnah dok umah tengok TV, he he.

Anonymous
Guest
Anonymous

Lagi eluk sebab dari dalam, UMNO akan musnah sebab UMNO terus berpecah.

MT mesti pecat Muhyiddin kerana apa yang Muhyiddin dedahkan lagi teruk dari WSJ.

Selepas ini bukti tersebut akan di serah pada pihak berkuasa kerana ia nya perlu di lapurkan untuk tindakan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Dengan terkekalnya 3 Renegge Stooges Umnu, bertambah rumitlah Forum Selamatkan Penyu (27/3) untuk keluarkan satu resolusi tanpa menyebabkan kerosakan kolateral terhadap aksesori dan bling2..apapun diharapkan agar forum mengambil pendirian tegas: with Forum or against Forum.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kena ambil kira jugak yang Zahid cakap ia Itu kerja menguling Najib 27 Mac adalah kerja orang dalam UMNO juga.

Anonymous
Guest
Anonymous

Siapa pulak punya kerja gulingkan Tsmy…dssa..dmm…kerja org luar ke

Anonymous
Guest
Anonymous

Berapa lama UMNO nak menanggung semua ini ?

Dua-dua dari dalam.

Yang menjadi persoal ada kah Najib mendapat sokongan yang kuat ? Atau semakin lemah.

Tun Mahathir tahu bagaimana rasanya bila rakyat beramai-ramai berkumpul dan desak Mahathir letak jawatan. Walaupun ketika Mahathir umumkan letak jawatan, semua ahli UMNO memberi sokongan padu tapi Mahathir letak juga jawatan. Berat bahu memikul lagi berat hati yang menanggung.

Ini pulak Najib yang ada ahli yang tidak memberi sokongan pada Najib.

Anonymous
Guest
Anonymous

Walaupun aku dah tak suka Najib,beliau pun ada jasanya juga iaitu komuter dr 3 gerabak ke 6 gerabak,dari lrt ke MRT yg lebih besar dan laju,kuarters guru yg aku duduki ini hasil drp Najib juga.Matang lah dlm politik

Anonymous
Guest
Anonymous

Kau biar betul ? Projek sebegini sesiapa boleh buat. Tapi tahukah kau kos projek ini ? Tahukah kau berapa ratus juta ditelan ? Tahukah kau siapa yang menerima projek ini ? Aku pun suka najib, maksud aku cerita dongeng beliau ….

Anonymous
Guest
Anonymous

Berkatalah benar walaupun pahit,skandal 2.6B yang menyebabkan aku tidak lagi menyokong beliau.

Anonymous
Guest
Anonymous

Cikgu ini macam ustaz yang saya ceritakan. Disebabkan dapat belajar di Kaherah 15 tahun lalu dia kata kita perlukan kerajaan ini. Sedangkan masa dia dapat belajar itu PM nya Mahathir dan TPM nya Anwar Ibrahim, apa pulak Najib yang di anggap berjasa.

Berapa lama Najib jadi PM? Sebelum Najib jadi PM plan nak buat kuarters untuk guru dah ada. Berapa lama cikgu kena tunggu dapat kuarters? Dah dekat pilihanraya kan? Itu pun sebab dah ramai cikgu-cikgu beralih kepada pembangkang…

Anonymous
Guest
Anonymous

Walaupun aku dah tak suka Najib,beliau pun ada jasanya juga iaitu komuter dr 3 gerabak ke 6 gerabak,dari lrt ke MRT yg lebih besar dan laju,kuarters guru yg aku duduki ini hasil drp Najib juga.Matang lah dlm politik

Anonymous
Guest
Anonymous

Aduhai! kalau si bangang jemuan duk jawatan PM pun, jentera birokrasi akan jalankan tugas masing2 makan gaji bulanan. Cuma Ah Jib Gor makan gaji langit dan bumi terangkum!

QalamQabut
Guest
QalamQabut

Yang aku nak puji AhJib Go! satu saja…
Bagi 30 juta rakyat Malaysia minat dalam politik.

Tapi Pak Din kedai kopi puji AhJib Go! lagi melambung. Hari2 kopi gula dia kena beli dua tiga kali. Rezeki dia tak kena GST…

KJ
Guest
KJ

Aku tunggu arahan Mahathir jer. Sebagai senior berumur lebih 50 tahun, aku telah melalui zaman Mahathir dari mula hingga dia pencen. Masa dulu pon, ada yang sokong dia gila-gila, ada yang benci dia gila-gila. But the facts speak for itself. Daripada bas mini hingga LRT.Dari 12kbps dial-up hingga mobile broadband.Dari jalan kecik KL-Ipoh berjam-jam hingga lebuhraya satu MalaysiaDari 2 channel TV hingga berpuluh-puluh channelDari Malaysia-Singapore Airlines hingga MAS yang amat terkenal (sebelum zaman bahalol Idris Jalang tu)Dari tempat lumba kuda hingga bangungan ikonik terkenal diduniaDari racing Batu 3 hingga Sepang F1 terkenal diduniaDari Subang Airport hingga KLIA terkenal diduniaDari beratur… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Good one…

NordinabilaH
Guest
NordinabilaH

Kalau dia dah buat tahi buat tak senonoh akhirnya lari dlm kain sajalah yg boleh menyelamatkan diri bukan ke begitu berani buat berani tanggung

NordinabilaH
Guest
NordinabilaH

Kalau dia dah buat tahi buat tak senonoh akhirnya lari dlm kain sajalah yg boleh menyelamatkan diri bukan ke begitu berani buat berani tanggung

Anonymous
Guest
Anonymous

Nak kenal tulisan pemakan dedak di mana mana blog senang jerrr. Mereka hanya tahu hantam Tun. Mereka TIDAK mampu mempertahankan pm dan kabinetnya. Pandai divert, tu jerr.

Anonymous
Guest
Anonymous

Jika masa berduit, bila ada perhimpunan rakyat yang di anjur oleh pembangkang, UMNO akan buat program di setiap negeri terutama berkonsepkan hiburan. Tetapi barangkali tidak lagi sebab PAS sedia membantu UMNO.

Apabila Mahathir mendapat respon dari anak muda tentu lah menaikkan semangat Mahathir dan walaupun dosa Mahathir di ampunkan atau tidak, orang sudah tidak membencinya seperti dulu

Anonymous
Guest
Anonymous

Lawak Petang Khamis:

Mudahnya untuk hapuskan kebencian kaisu, join 27/3, hapuslah semua kebencian kaisu pada anda.

Kah kah kah

Anonymous
Guest
Anonymous

Ada beza nya benci Mahathir dulu dengan sekarang. Dulu kita benci dia sehingga kita maki dia, kita samakan dia dengan firaun tapi sekarang kita benci dia jugak tapi dengan kekesalan apa yang telah dia buat.

Ada faham ?

Anonymous
Guest
Anonymous

Dulu dia bergasak dlm parti dia punya pasal lah,tapi Rakyat senantiasa dia bela dan tak terhimpit dgn kos Sara hidup yg tinggi.Tol naik,gst,ptptn,bil2 meningkat,siswazah nganggur,bahlol2 jadi ketua GLC,mcm2 kes scandal rasuah,sekatan pinjaman bank,pekerja asking,matawang jatuh dan mcm2 lagi yg Rakyat perlu pikul setiap hari.INI la kesan dpt pemimpin yg banggang pentingkan diri!!

Anonymous
Guest
Anonymous

kekuatan melawan musuh2 Allah bukan hanya secara berdepan. yang di medan pertempuran …. hati perlu ikhlas kerana Allah. yang satu lagi kekuatan adalah di masjid2…. bacaan alquran…zikrullah… solat hajat… doa….hendaklha tidak putus. ingat… kata rpk… najib n rosmah tu ..islam by religion…hindu by prcatice. sambil tdm dan team bertempur di medan perang melawan segala sgensi kerajaan kawalan najib n rosmah… kita teruskan usaha n ikhtiar di masjid2. .. boleh mulakan di rumsh dulu dgn bacaan2 rukysh utk menghancurkan kekuatan negatif yg ada pd rosmah… boleh rujuk deepak utk tau tenaga nrgatif apa yg rosmah gunakan… …dan tentulah usaha n ikhtiar… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Tsmy play safe.hahaha.naji dan zahid senyum lebar…hampeh…

Anonymous
Guest
Anonymous

Shah dan admin blog lain bukan bodoh mcm pintu kayu rumah pendekar bugis. Sebenarnya sudah kami menjangkakan yg pemakan najis / dedak panglima bugis akan membuat komen di sebalik apa yg ditulis oleh Blog ini. Tetapi yg baiknya, Blog ini dan yg lain akan bertambah lebih baik dengan bertambahnya pengunjung ke blog ini. Tetapi pada masa yg sama, saya merayu kepada pengikut setia Blog ini untuk menerima komen daripada golongan terencat akal, pemakan dedak dan penternak dedak kerana mereka perlukan sumbangan kewangan untuk terus hidup akibat perbuatan panglima bugis aka boss besar dia orang sendiri.

Greenman
Guest
Greenman

Jelas sekarang Mahathir tidak le sehebat mana yang kita fikirkan. Si Najib pun tak boleh lawan. Sekarang baru tahu bila dah tidak ada kuasa buat apa pun tak jadi. Mungkin salah strateji dan kaedah. Pukulan2 tidak tepat. Lebih2 lagi fianancial backup kawan2 lama seperti Ananda, YTL, Vincent Tan dan lain2 dah lari dan tidak deliver. Sebenar nya Mahathir patut memberi tumpuan kapada kelemahan Najib yang paling ketara. Lanyak betul2 Lady Macbeth yang tahi nya macam gunung. Baru le terkangkang Naib. Tidak kira cara apa pun sekarang halal. Macam zaman Mahathir lanyak musuh2 nya dulu. Lady Macbeth ni memang hebat. Dia… Read more »

Ali
Guest
Ali

Ada lg mangkok mcm hang ni ya?sokong penyangak mcm najib.

Greenman
Guest
Greenman

HANG BACA BETUL2. BARU KOMEN. OTAK LEMBU ' '

Greenman
Guest
Greenman

HANG BACA BETUL2. BARU KOMEN. OTAK LEMBU ' '

Anonymous
Guest
Anonymous

Relak bro. Janganlah kita menghina orang terencat akal. Nak buat mcm mana bila otak serupa lambooo !

razak adom
Guest
razak adom

humbankan najib dan seluruhnya….

Anonymous
Guest
Anonymous

Admin.. tahniah sbb berjaya menarik perhatian pemakan2 dedak. harap diorg baca juga blog din turtle psal slah laku Penerima Sedekah terulung didunia.

Anonymous
Guest
Anonymous

Najib tak payah lari ke mana ,dia tetap PM sampai PRU 14 nanti
Yang perlu untuk memikirkan ke m,ana hala tuju untuk lari adalah pemakan dedak TDM yang lantang dan celupar
Apa sebab TDM umumkan dia tidak akan bentuk parti baru atau menyertai parti lain….dia ingat sejarah la tu
Apa sontot sangat pemikiran kau ini Din…
Hanya orang tua yang bercitax tinggi dan mempunyai hasrat peribadi aja yang minat semua ini,yang lain sebok memperlengkapkan diri untuk menghadap masa depan diakhirat terutama di masa umur makin senja.
Samax lah kita berdoa agar TDM mengalih tumpuannya ke jalan ini sebab kita masih sayang dan kenangi jasax beliau.

Anonymous
Guest
Anonymous

Cuba teka siapa dan perdana menteri negara mana yg paling kaya di dunia?

Anonymous
Guest
Anonymous

tau tak pa..xabis2 cerita macam Najib akan takut sgt ja..padahal dia relak ja p Arab, syok sediri ke admin??adoii..p basuh tahit lalat kat dahi tu baru cerdik sikit..sampah

Anonymous
Guest
Anonymous

Muka admin tetap cerah dan berseri sebab dia basuh muka dia dgn air sembahyang.
Bukan mcm kau berkumur kumur dan basuh muka kau dgn air taik najib dan rosmah.
Sedikit sebanyak kau telan juga.

Anonymous
Guest
Anonymous

Orang ckp pasal rasuah lu ckp tahi lalat.apa punya org makan dedak sampai kluar topik kpalavutoh

Anonymous
Guest
Anonymous

admin basuh muka dengan air sembahyang ke??taik lah kau orang..hari2 buat kerja dajal laknat..

Anonymous
Guest
Anonymous

Kerja dajal laknat tu kerja ko bukan kerja kami. Yg makan taik najib pun ko bukan kami.
Marahlah tu sebab najib tak bawa ko pi umrah. Orang yg banyak hutang mcm ko ni mana sah umrahnya.

Anonymous
Guest
Anonymous

apa ko merepek ni admin!..xde crte lain ke selain dr cerita bajet ko ni..bodo pnya bloq..buatla crte best sikit setakat crte gegar camni..poyo je lebih..buto pak hang la!

Anonymous
Guest
Anonymous

Awat pak hang tak dak buto ker? Mungkin mak hang dah kerat.

Anonymous
Guest
Anonymous

Memang mak dia keratlah tu sebab pak dia banyak sgt buat scandal.

Anonymous
Guest
Anonymous

nak berhujah tak reti, maki hamum jela tau…

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon1002 org bincang pasal isu panas lu kuok admin awat hang ni sakit jiwa.hang kpalavutoh ddk dkat putarjaya

Anonymous
Guest
Anonymous

Kendati tergantung awan di langit
Telah terlanjur ku bentang layar
Walau badai datang menggunung
Walau berdentum guruh di langit
Walau bumi berkeping dua
Takkan mungkin ku berbalik haluan
Sehingga hari selasa minggu depan

– Boges warrior

Anonymous
Guest
Anonymous

Bodoh punya pahlawan bugis dah terlanjur baru tergadah.
Lain kali angkat sauh dululah baru kembangkan layar.lni tidak. Kembangkan layar labuhkan sauh. Nampak sangat dah buang tabiaat

Anonymous
Guest
Anonymous

Alahhhhh…bukan jauh mana pun belayar. Baru sampai PD dah kantoi.
Apa punya bodoh pahlawan bugis ni. Ayam terlepas tangan bau taik.
Nasib mat isa tu ada. Kalau tidak mampos ko

Anonymous
Guest
Anonymous

kenapa masa ini tak ada orang terfikir untuk ginakan pembunuh upahan untuk bunuh orang yang kebal undang undang ni

Geng Mamak
Guest
Geng Mamak

Selepas TSMY membuat kenyataan media, TunM pula akan memulakan langkah.

Kepada Zahid Hamidi yang mahu sangat TSMY kekal dalam Umno, kalau anda buta mata dan pekak, jangan pula hendak mengajar orang yang lebih cerdik dan berpengalaman daripada anda. Boleh dengar dan paham Zahid Hamidi ?

Anonymous
Guest
Anonymous

Jika laporan Audit Negara diletakkan bawah OSA, maka sudah terbukti laporan WSJ dan SR adalah tepat sama sekali dan kerajaan penjilat najib menyembunyikan pelbagai kesalahan dalam 1mdb.

Sementara itu US State Department telah menghentam kerajaan penjilat najib berkenaan kebebasan media yang semakin terancam akibat cuba untuk menyekat kebenaran.

Oleh itu, kami golongan yang BUKAN penjilat setia najib bolehlah terus menyokong perjuangan mencari kebenaran dan menendang keluar penyangak dan perjual maruah Negara tanpa was-was !

Anonymous
Guest
Anonymous

ke….Arab Saudi kot….sebab negara ni suka menerima 'Ketua Islam' yang ada masaalah. Idi Amin..Nawaz Shariff………

Anonymous
Guest
Anonymous

Ke negara gohead gostand dekat dengan negara setan….kahkahkah..

Geng Mamak
Guest
Geng Mamak

Ke depan dan ke belakang, kemudian terpaksa ke tepi !

Anonymous
Guest
Anonymous

Najib x payah kemana2.. dok ja di Malaysia..lagi aman.. xdak sapa berani boo Najib.. polis keliling pinggang.. SKMM, SPRM, Bank Negara dan sumer jabatan2 kerajaan berdiri teguh mendokong Najib.. apatah lagi menteri2..

Rakyat kita ni, hanya mampu bising2 dalam media internet.. nak melawan, harap orang lain buatkan.. diri sendiri, pengecut nak mampos! Tangkap saja kepal2 masam ni, boh kat dalam mcm Anwar tu.. habis citer..

Anda rakyat, aku pun rakyat. Kita ni bacul semuanya.. 29,999.000 orang, semuanya bacul, penakut dan pengecut. Nak lawan 100 orang bangsawan pun, x berani..

Kalo sihat, tapi pengecut, BAIK MAMPOS LAGI BAGUS.

Anonymous
Guest
Anonymous

Dah kau ngaku sendiri bacul seelok-eloknya kau MAMPOS dulu.

Anonymous
Guest
Anonymous

rakyat kita susah nak demo sbb perlu pi kerja utk cari rezeki. dah la kos sara hidup naik akibat kbebalan najib dan kabinet dia

Anonymous
Guest
Anonymous

Korang nak kita jadi macam rakyat Paki
and India ke…….?????????
Mereka lebih rela bunuh nyamuk daripada bakar
kelambu. Itu sebab ramai pemimpin Paki & India yang dibom atau ditembak jarak dekat macam The Three generation of Ghandis & the Bhatos.
Rakyat Malaysia tak mungkin boleh jadi macam ni.
Perkara macam Arab Spring memang mustahil boleh berlaku di Malaysia.
Dari awal, masa mula-mula menuntut kemerdekaan
sudah dilatih patuh kepada undang-undang.
Tetiba nak suruh berubah 360 degress.
Payah…….memang payah.

Anonymous
Guest
Anonymous

najib sukar ditumbang kan kerana hantu raya belaan(kbu)nya cukup makan/bila cukup makan hantu hantu ni akan mendengar cakap tuan nya.

Nick Bagan
Guest
Nick Bagan

Anon 18:31

Ko punya matematik pun sama mcm menteri kewangan Malaysia 26-9 = 15. Kalau ko mula jalan dari 1 titik kemudian pilih '360 degree' tak kemana la perginya. Kata P Ramlee pi mai pi mai dok tang tu jugak.

Pembetulan : bukan dari mula2 menuntut kemerdekaan tapi sebenarnya sejak dari zaman Empayar Melaka lagi la. Itulah gunanya watak 'Hang Tuah' & 'Hang Jebat' dalam buku Sejarah Melayu tulisan mat saleh yang jajah Tanah Melayu. Cuma baru tahun lepas saja ditambah lagi 1 watak… 'Hang Pi Mana Najib' bila PM tak muncul dalam forum "Nothing2Hide"