DRAMA MAKIN MENARIK…

Wow…sungguh menarik apabila Tun Mahathir Mohamad mengambil sikap enggan menjawab secara spesifik soalan-soalan polis terhadapnya dengan alasan ingin menjawabnya secara penuh di mahkamah nanti.
Ini baru betul, mahkamahlah tempat paling unggul mencari kebenaran di dunia ini.
Wow…wow…tambah menarik apabila Tun Mahathir juga menyatakan kesediaannya untuk ke penjara berikutan kritikan berterusannya terhadap Najib Razak serta perjuangannya demi rakyat.
Jika kita hulurkan kepala, kita akan kena pancung. Jika hidup saya berakhir dalam penjara…okay saja, kata bekas Perdana Menteri itu lagi.
Wow…wow…wow…ini lagi menarik. Apakah berjirannya Tun Mahathir dan Anwar Ibrahim di penjara bakal menjadi saksi mata rakyat Malaysia  suatu hari nanti?
Cuma….yang mungkin tak menariknya ialah masih menjadi pertanyaan ramai, beranikah Najib dan Peguam Negara mengheret Tun Mahathir sampai ke peringkat itu? (SH 24/02/2016).
Kongsikan artikel ini
Updated: 26 March 2019 — 1:38 pm

62
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
AnonymousHasnal TamjehiJoe Harrytebing tinggiLanblack Lanblack Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Joe Harry
Guest
Joe Harry

Seorang pemimpin tidak boleh membuat semua rakyat suka kepadanya lebih2 lagi dalam negara yang mengamalkan demokrasi berparlimen. Dimana setiap orang berhak menceburi politik dan berkempen untuk menang dan berkuasa. Termasuk berhujah mencari kelemahan lawan.
Baik atau tidak pemimpin itu biasanya diukur melalui kehidupan rakyat dalam negara.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak perlu lihat pd skop yg besar..cuma lihat pd skop yg kecil jer..contoh yg mudah ialah perhatian yg diberikan oleh ibu bapa kpd anak2..sememangnya tidak akan sama..ada yg terlebih dan ada yg terkurang… Itulah Fitrah sebagai Manusia..TunM pun manusia juga cuma bezanya Allah swt telah mengangkat beliau pernah menjadi PM kpd kita…Terlebih dan Terkurang tu biasalah…

Anonymous
Guest
Anonymous

Dan Fitrah manusia juga tak pernah merasa puas hati diatas khidmat bakti manusia yg lain…hanya tau nak komplen jer kerjanya…

Anonymous
Guest
Anonymous

Itu sebab ada hukum, ada undang-undang.

Anonymous
Guest
Anonymous

Terima lah hakikat yang Mahathir tidak boleh melakukan nya bersendirian. Dia perlukan kita untuk memperbetulkan kesilapannya dengan menghentikan tuduhan Anwar Ibrahim sebagai peliwat.

Jika kita melakukannya, percaya lah ianya meringankan beban Mahathir. Bila ringan beban Mahathir, lihat lah nanti dengan sendiri kekutan datang pada Mahathir.

Hasnal Tamjehi
Guest
Hasnal Tamjehi

Aku suka Tun M, dia bertanggung jawab dengan semua kesilapannya sewaktu pegang kuasa PM.
aku kesian majority pelajar universiti tidak bersama dgnnya. mgkn sbb AUKU yg Tun M tanam dulu
"what goes around comes around"

Anonymous
Guest
Anonymous

salam bro..
lupakah pasal peristiwa d mana dewan tunku UM kena bakar pasal tun nk datang..masa tu dia masih pm…dia tetap datang juga…

tun datang n nak berucap semua pakat duk bising …pengurusan tak boleh nak buat ape dah…bising n bising n bising…tun senyap tapi masih duk atas tempat berucap tu…akhirnya ntah camne diaorang senyap…pelik kot sbb tun tak berucap tak marah tak ape…tun halang pengurusan abik tindakan pada pelajar dalam ni yang buat hal…

tun berucap …selesai berucap tun dapat penghormatan berdiri dari budak2 yang bising ni tadi…nak sebut mat saleh tak pndai sangat…

gie7

Hasnal Tamjehi
Guest
Hasnal Tamjehi

Salam Anon 09:59
sbb AUKU, aku dan kawan lain hampir di buang universiti. mana bole aku lupa. nak pegi ceramah sana sini eg: taman melewar banyak kene sekat, di ugut dengan SB. semua student jadi penakut, semua tak fikir hal masyarakat. fiki psl nak beli hp canggih n lepas exam. mane student Universiti peduli hal Tun M sekarang… sebilangan mungkin ya….

aku agree rkyt kene bangkit settle kan sampah ni (sebut Najib dan pemakan dedak)…. tapi Tun M tetap kene bertanggungjawab

Hasnal Tamjehi
Guest
Hasnal Tamjehi

Salam Anon 09:59
sbb AUKU, aku dan kawan lain hampir di buang universiti. mana bole aku lupa. nak pegi ceramah sana sini eg: taman melewar banyak kene sekat, di ugut dengan SB. semua student jadi penakut, semua tak fikir hal masyarakat. fiki psl nak beli hp canggih n lepas exam. mane student Universiti peduli hal Tun M sekarang… sebilangan mungkin ya….

aku agree rkyt kene bangkit settle kan sampah ni (sebut Najib dan pemakan dedak)…. tapi Tun M tetap kene bertanggungjawab

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 5:41,
Adakah dengan kenyataan kau ini Najib akan kelihatan baik dan mulia? Berapa dia orang bayar untuk komen macam ni? Kutip kat sapa….

Hasnal Tamjehi
Guest
Hasnal Tamjehi

Najib n menteri ampu ni semua "kesilapan" mahathir….
yang pandai seperti KULI, musa hitam, Anwar di cantas
Yang tinggal semua yg makan dedak
Negara hampir tenggelam dgn pemakan dedak tinggalan dari zaman mahathir

Mahathir mesti bangun dan bertanggungjawab…
bersihkan kesilapannya (sebut Najib) selagi dia masih mampu…

Anonymous
Guest
Anonymous

Tan, Tin dan Tun….semuanya 'kong ka li kong'!

Adakah ini cara Tun mahu tutup silap serta kelemahannya dimasa dia memerintah? Nama nak mengaku dia 'salah' tadak! Dia harap kalau dia dapat jatuhkan Najib, orang akan sanjungnya sebagai wira dan penyelamat. Silap tu, orang tidak akan lupakan apa yang kamu sudah lakukan kepada negara…sampai punah-ranah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Cuba anda bg secara usus apa ygtelah tun lakukan sahingga punahranah negara… Rasanya kau belum lahir lg semasa tun memerintah…Silap bertanya ibu bapa Tentang bertapa berbangga menjadi rakyat malaysia semasa tun memerintah

Anonymous
Guest
Anonymous

05.41 ni nak dikatakan bodoh, sememangnya bodoh.
Nak dikatakan bangang, dah memang bangang pun.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tun sendiri tidak percaya Najib akan penjarakan dia.

Jangan kan penjara, nak heret ke mahkamah pun …Jangan harap sangat lah.

Lagi orang bertambah benci dan meluat pada Najib. Ini bukan sabar tapi pengecut.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kau tangkap saja Tun kau siaplah, kami orang melayu takkan biarkan, kami akan bangkit. Just mark our words.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini bukan main2.
Jgn cuba2 sentuh dan sakiti Tun Mahathir Mohamad
CELAKA PADAH NYA. Mandi darah negara ni

Anonymous
Guest
Anonymous

Piraaah, melayu sembang ja kencang. Kalu tun kena tangkap tengok la berapa kerat melayu akan bangkit…

Anonymous
Guest
Anonymous

Betul betul betul…melayu ni ckp berdegar2…bila kena sergah kena ugut mula la lemah lutut…lembik..layu

Anonymous
Guest
Anonymous

Najib??????selagi kau ada memang jahanam Malaysia ni kau keje kan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Alang-alang pihak Polis sudah mengambil keterangan dari Tun, Polis kena ikut SOP.

Dan akhirnya Peguam Negara sendiri yang memutuskan Tun tidak bersakah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Dah 90 tahun boleh lah tak kisah. Tak sama dengan kena penjara semasa anak-anak masih kecil. Tak sama kena penjara kerana fitnah dengan kena penjara sebab tak suka pada seseorang. Tak sama dengan kena penjara sebanyak 3 kali.

Ada sebab-sebab tertentu seseorang minta di penjara… belum tentu dapat membersihkan segala perbuatan yang lampau.

Tetapi memang Najib patut di undur !

Anonymous
Guest
Anonymous

Tendang that horny crazy homosexual guy is not a mistake..

Anonymous
Guest
Anonymous

Tuan walaupun salah nya saya katakan pada Mahathir tetapi letaknya pada semua orang Islam. Jika tuan begini dan Mahathir berpura-pura dia di pihak benar, selagi itu lah masalah dan keadaan tetap begini. Kembali lah pengkalan jalan. ia lah dengan mengakui kesilapan kita. Jika kita tidak tahu mana kesilapan kita apa lagi kita tidak mengakui nya, bagaimana kita hendak memulakan sesuatu yang baru? Kita telah melakukan kesilapan besar. Akui lah. Jangan jadi macam Musa Hitam. Sebab kita mahu mulakan kehidupan yang baru. Jika tuan dan saya ingin bersihkan segala perbuatan Mahathir, kita sama-sama bergadingan. Ini sahaja jalan untuk memperbetulkan segala-galanya demi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Tangkap Mahathir kami akan bangun. Ingat wahai kaki-kaki jilat…..

Anonymous
Guest
Anonymous

Najib or Najis….you're real bloody XXXXXX asshole….!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kerosakan sekarang ni adalah Dari tun. Tun sepatutnya dah buang najib masa Tun jadi PM. Najib dah banyak melakukan kesalahan masa zaman Tun. Tun hanya nak Najib undur tapi BN masih perintah.
Rakyat dah takmau BN perintah. Full stop.

Anonymous
Guest
Anonymous

saya sokong anda..

Anonymous
Guest
Anonymous

Abis kalau anda sekarang jahat adakah ini kesilapan ibu dan bapa anda sebab tak tamatkan riwayat anda masa lahir dulu..just my sekupang dua…

Anonymous
Guest
Anonymous

01 21

Ya, Jika tidak ibu dan bapa kita mungkin kesilapan atuk nenek kita, Jika tidak mereka orang-orang yang terdahulu dari mereka.

Kesalahan Mahathir jika bukan sekarang akan di perlihatkan pada generasi yang lain; Ini baru bunga-bunga,

Kita bukan sekadar berdoa untuk ibu bapa kita tapi untuk moyang kita unttuk keturunan kita. Malah sejak Adam di turunkan kebumi.

Kerana itulah orang selalu cakap, dulu ayah dia buat kat orang .. sekarang padan muka kena kat anak dia pulak..

Kita mesti dalam rombongan …. This is ME. This is ALL me,

Anonymous
Guest
Anonymous

Aik dlm Al Quran terang2 tulis. Sorg manusia takkan pikul kesalahan org lain.. Kalu kita jahat.. Bukan salah ibu bapa.. Kalu sorg cikgu dah ajar murid jgn mencuri. Dan murid tetap mencuri.. Itu bukan salah cikgu yg mengajar.. Salah murid kerana salah pilihan.. Hidup ini adalah pilihan.. Buat baik tentu akan baik.. Begitu lah sebaliknya.. Anon 849.. Perbetoi balik cara fikiran.. Ikot al quran.. Bukan emosi

Anonymous
Guest
Anonymous

Sudah terang dan jelas sekarang. Memang ada kes….

tebing tinggi
Guest
tebing tinggi

Saorang pejuang akan tetap berjuang sehinga kebenaran terserlah .

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau Sarbini dan Teoh Beng Ho boleh jatuh dari bangunan kenapa Fendi tak boleh?

Lanblack Lanblack
Guest
Lanblack Lanblack

org melayu akan bangun jika mahathir ditangkap polis..

Anonymous
Guest
Anonymous

nampak berani Tun ni..tpi jgn lupa Tun pun durjana semasa memerintah.kalu nk kata Najib PENYAMUN Tun kepala penyamun..nk sebut telalu byk..spt menarik kuasa Raja2..polis,kehakiman di bwh siapa? segala nye telah diguna kn dgn semaksimum oleh Najib!!…sori lah pada pemuja Tun ni ..sya ckup benci pada susuk tubuh TUN SEJAK DIA MENGHINA NABI MUHAMMAD..

Anonymous
Guest
Anonymous

hallo bro…dont b so STUPID

Anonymous
Guest
Anonymous

tang mana stupid..tok nk memuji sngt penghina Nabi..walau agenda nye menjatuh kn Najib ..bagus la tu..tapi Tun ade agenda tersendiriii..kalu Malaysia pembangkang ambil alih..dia takut segala kedurjanaa nya terbongkar

Anonymous
Guest
Anonymous

Dah kenyang?…kalau tun takut pembangkang… Jalan mudah baginya menyokong Najib
…itu pun tak terfikir ke

Anonymous
Guest
Anonymous

buat apa dia nyokong Najib..segala perancangan tuk memboneka kn Najib di pangkas Rosmah. sebagimana pak lah di pangkas Kj.Dia tk kn dpat menjatuh kn Najib segala law yg di gubal dizmn nye di gunakan oleh Najib n Rosmah dgn ckp kreatif.spa pn akan sokong pada yg nk jatuh kn Najib..baru tdi saya dgr dia kata Najib penjenayah..tpi Tun juga penjenayah

Anonymous
Guest
Anonymous

21.56

Orang yang bodoh tak tau dia bodoh.

Anonymous
Guest
Anonymous

Eerrr…siapa yg izinkan Tun M masuk dalam Kaabah begitu lama ya?…arwah Raja Arab Saudi kot…

Anonymous
Guest
Anonymous

mangkok ni tak paham. thats shows he is dame STUPID…

Anonymous
Guest
Anonymous

aku ingat haram jadah ni dah makan dedak babi najib bagi….awat hg buta perut sgt….

Joe Harry
Guest
Joe Harry

Biar jelah orang macam tu, tak usah dilayan.. dalam seribu ada seekor..

Anonymous
Guest
Anonymous

Abad ke21 keegoan dan bongkak menjadi mainan pihak berkuasa.Tak bermakna bila kita buang ISA dan sekarang yang mencengkam lebeh teruk dari abad ke20.Seperti kata DAO berhenti atau tanding president post?,Jika PM gentelmen adakan EGM untuk umno dengan beberapa segra dan biar ahli membuat pilihan.Apa mau takut sekira tidak bersalah.Walaupun TDM hampa nak sumbat dalam,diMalaysia ini tak akan dapat lagi orang yang memakmor negara/rakyaat.Semua rakyaat happy semasa pemerintahan beliau kecuali orang-orang tertentu saja yang hilang punca pendapatan atas ketegasan beliau merasa rugi?.Semoga Allah SWT melindungi beliau.

Anonymous
Guest
Anonymous

Orang yg berumur 90tahun yg bersuara lantang untuk memerangi kedurjanaan. Tak malukah wahaiii orang muda yg ada di planet bumi malaysia. Patutlah pengusha semakin berani bertindak tanpa tamaddun krn depa tahu buatlah apa pun rakyat tak berani melawan. Rakyat dah diikat ktgn.

NordinabilaH
Guest
NordinabilaH

Shykur Tun anda axalah sebenarnya pejuang rakyat dan rela dipenjara ada pemimpin yg ada hari ni takut kena dakwa didunia nanti akan didakwa di akhirat Tun anda tidak kesaorangan jangan takut jutaan rakyat bersama Tun dan kami doakan Tun sihat dan dalam peliharaan allah aaaammmmiiiinnnn

NordinabilaH
Guest
NordinabilaH

Shykur Tun anda axalah sebenarnya pejuang rakyat dan rela dipenjara ada pemimpin yg ada hari ni takut kena dakwa didunia nanti akan didakwa di akhirat Tun anda tidak kesaorangan jangan takut jutaan rakyat bersama Tun dan kami doakan Tun sihat dan dalam peliharaan allah aaaammmmiiiinnnn

Anonymous
Guest
Anonymous

we malaysian salute TDM he is a real stateman.
for najib n his followers. hangpa semua haram jadah
for najib…u r really an asshole

Anonymous
Guest
Anonymous

Woiii said keruak. Apa jasa kau kpd agama bangsa dan negara berbanding dgn Tun Mahathir Mohamad yg teramat kami sayangi.
Hoiii…Said keruak kau boleh angkat kaki drp bumi malaya ini. Berambus kau dari sini.
Syuhhh…Syuhhh…Syuhhhh

Joe Harry
Guest
Joe Harry

Lebih menarik, sekiranya tun dibicarakan, adakah pihak sprm atau lain2 agensi atau individu2 yang mempunyai bukti akan tampil menjadi saksi bagi pihak tun. Episod yang semakain menarik..
Telahan saya kes ini akan ditutup demi menjaga pekung najib

Joe Harry
Guest
Joe Harry

Lebih menarik, sekiranya tun dibicarakan, adakah pihak sprm atau lain2 agensi atau individu2 yang mempunyai bukti akan tampil menjadi saksi bagi pihak tun. Episod yang semakain menarik..
Telahan saya kes ini akan ditutup demi menjaga pekung najib

Anonymous
Guest
Anonymous

Sedih, terharu dengar seorang tua berumur 90 tahun sanggup berkorban untuk tanah tumpah darahnya. Sabar Tun, kalau semuanya tidak berjaya paling lama duduk sebelah Anwar insya Allah hanya 2 tahun. Selepas itu bagi setiap hari Tun di penjara kita pastikan si kepala lanun keparat dan pemakan pemakan dedaknya bayar setahun seorang. Pandey Dobi, Chicken Kebab, Laman Lahlan, Sayed buah Keduak, Zahid pak angkat Bangla, Shahrir Bee end Bebenci, Azeezzz Master tipu, Mat Lan 385, Ijat Lembu, Azlina Andartu, KBUs-KBUs dan pak menteri pak menteri yang duduk diam diam play safe tu semua kita minta siasat. Paling busukpun kita minta cek… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Rakyat nampak kebanyakkan penyanggak2 terlepas keadilan tanpa melalui proses mahkamah.Penyanggak sedia maklum kelebihan kuasa diluar mahkamah dan kelemahan mereka dimahkamah.

roslan othman
Guest
roslan othman

Cara yg baik utk mengemukakan bukti penyelewengan najib di makamah dan chek made ,walaupun Tun M terpaksa berkorban utk kepenjara,atas dasar perjuangan bukan kepenjara kerana korup dan sexsual.Jadi apa nak takut ini la perjuangan yg belum selesai tapi adakah pihak najib mahu teruskan.

roslan othman
Guest
roslan othman

Cara yg baik utk mengemukakan bukti penyelewengan najib di makamah dan chek made ,walaupun Tun M terpaksa berkorban utk kepenjara,atas dasar perjuangan bukan kepenjara kerana korup dan sexsual.Jadi apa nak takut ini la perjuangan yg belum selesai tapi adakah pihak najib mahu teruskan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kes- kes mahkamah sekarang akan menjadi rujukan kepada kes-kes mahkamah pada masa hadapan.Apakah kes tanpa melalui proses keadilan mahkamah akan digunapakai pada masa hadapan?

Anonymous
Guest
Anonymous

Kebenarannya TDM tak nampak masaalah dapat diselesaikan tanpa melalui proses mahkamah.Bila semua masaalah dapat diheret kedalam mahkamah barulah rakyat nampak hukum kebenaran bukannya dapat diselesaikan hanya mengunakan kuasa.Masaalah poj jib mungkin dapat diselesaikan dengan kuasa yang ada tapi masaalah negara hanya mahkamah menjadi harapan rakyat untuk mencari kebenaran.

Anonymous
Guest
Anonymous

SPRM terus siasat SRC International dan dana RM2.6 bilion Astro Awani | Kemas kini: Februari 24, 2016 (Diterbitkan pada: Februari 24, 2016 20:20 MYT) PPO bersetuju dengan tindakan SPRM menghantar semula kertas siasatan berhubung SRC International kepada Peguam Negara untuk disemak semula. KUALA LUMPUR:  Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) akan meneruskan siasatan berhubung isu derma RM2.6 bilion atas nasihat Panel Penilaian Operasi (PPO). Panel itu juga menasihatkan agar suruhanjaya berkenaan menghantar semula kertas siasatan terhadap SRC International Sdn. Bhd. kepada Peguam Negara untuk semakan semula. "Serentak itu PPO bersetuju dengan tindakan SPRM menghantar semula kertas siasatan berhubung SRC International kepada… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

siasat la berapa kali nak siasat.report la berapa kali nak report.akhir sekali jawapanya,tiada kes.
buang masa ja.tunggu PRU14 nanti.
kita sumbat semua,najib,apandi dalaam jail

Anonymous
Guest
Anonymous

Persoalannya.. rakyat masih perasan yg mereka ada kuasa, mereka ada kemampuan, suara mereka keramat.. ini hanyalah permainan emosi saja untuk bagi rakyat rasa syiok sendiri. Hakikatnya, nak tumbangkan pemimpin negara dunia ketiga, rakyat kene bayar dgn harga yg tersangat mahal. Lihatlah Palestin, Syria, Arab Saudi, Thailand, Indonesia, Mesir, Tunisia.. Myanmar, Bangladesh, Korea Utara.. namakan saja.. belum pernah berlaku dgn kuasa pilihanraya. Mereka pilih jalanraya!!! Skrg Syria pula.. ingat senang ke pemimpin2 UMNO dan sultan2 kerabat kita nak tinggalkan kesenangan yg diwarisi turun temurun melalui kekuatan akta2, kuasa perlembagaan, permainan silap mata dlm jabatan2 kerajaan selain kuasa2 executive yg tidak terhingga… Read more »