APA KHABAR ZAHID HAMIDI?

Antara pemimpin UMNO dan kerajaan yang banyak bercakap mengenai wang derma RM2,600 juta yang masuk ke akaun peribadi Najib Razak ialah Zahid Hamidi.
Pada bulan Ogos 2015, tidak lama selepas dilantik sebagai Timbalan Perdana Menteri, beliau mengatakan sudah bertemu dengan Ketua Pegawai Pelaburan dan pemegang amanah keluarga penderma tersebut.
Ketika Perhimpunan Agung UMNO Disember lalu pula, Zahid Hamidi memberitahu, penderma RM2,600 juta itu bukan seorang tetapi datangnya lebih daripada satu sumber.
Ia plural, kata Zahid Hamidi.
Bagaimanapun, dalam perkembangan terbaru apabila Peguam Negara, Apandi Ali mendedahkan bahawa sebahagian besar daripada wang derma itu sudah dipulangkan oleh Najib kepada keluarga Diraja Arab Saudi pada Ogos 2013 lagi, laporan-laporan media antarabangsa mengatakan Raja Abdullah, pemerintah  Arab Saud yang mangkat pada Januari 2015 kemungkinan besar adalah penderma yang dimaksudkan itu.
Jadi, apa khabar Zahid Hamidi dengan maklumat terbaru ini? (SH 28/01/2016).
Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 26 March 2019 — 1:37 pm

31
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
AnonymousNordinabilaHtatang kazahid komediawang batuburok Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

Hari ni dah dia jual pulak nama almarhum Raja Abdullah, masa bagi talk keris 2314 cakap Raja Sulan. Mana satu ni TPM? Mentang2 lah Raja Abdullah dah takde. Ke korang salah bagi module.
Tapi saya tetap nak tau Raja Sulan ni sapa? Pasai yang banyak muncul hari ni raja setan. Membohong tak sudah2.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ckap siang, tengok-tengok. Cakap malam, dengar-dengar.
Kang tak pasal-pasal blog Pak Din ni kena katop dengan Skmmm. Nyaya…….Yang dibenarkan cuma puji-pujian ke atas Najib & konco-koncunya atau bergosip pasal artis…..HEHEHE.
Hidup menjadi bertambah boring. Lambatnyaaaaaa PRU14.

NordinabilaH
Guest
NordinabilaH

Org umno ni cakap tak serupa bikin hebat penyokong2 umno pun sama je hidup ni jangan ingat nak cakap bohong je klu org umno totok semua kata ya je ingatlah sikit kita ni aka mati pangkat harta tak bawa masuk kubur itu je aaaammmiiiiìiiinnnn yg bawa selimut putih je jeeeeeee

Anonymous
Guest
Anonymous

Zahid ni kaki kencing.yang kena kencing orang UMNO yg bodoh- bodoh piang.dah kena kencing,anggok pulak cakap betul..betul..nasib ko la org umno..
Sampai bila la nak di perbodohkan..
Entah bpa per cent la ko org dapat..
Nak selamatkan MALAYSIA ke atau pemimpin yng kaki kencing?
Udah- udah la tu.berfikirlah dgn waras

Anonymous
Guest
Anonymous

Zahid ok je bro ..dia apa ada hal. Cakaplah apa nak cakap. Daripada nak masuk ISA dulu sekarang ni dah jadi DPM. Orang umno pun sokong dia macam taraf wali. Silap2 boleh jadi PM lagi. Apa dia cakap dulu walaupun tak masuk akal langsung, orang umno akan mudah lupa dan maafkan. Itulah culture umno.

Anonymous
Guest
Anonymous

Mempertahankan ketua biarle ada fakta dan bukti sahih. Fahamilah perasaan rakyat ketika ini yang mahu pemimpin bercakap benar,jujur dan amanah.
Semua orang yang didapati melanggar Akta SPRM perlu berhadapan dengan muka pengadilan ,iaitu mahkamah. Adakah pemimpin kita takut berdepan SPRM di mahkamah?

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini bukan negara demokrasi. Najib dah tukar kepada negara yang mengamal kleptokrasi. Negara yang diperintah oleh pencuri.

Anonymous
Guest
Anonymous

Keluarga Saud kata lain. BBC kata lain. Zahid kata plural. Najib kata singular. Semua kata tak synchronize. Dasar penipu. Semakin melarat-larat dusta yang terkeluar dari mulut mereka. Allah saja maha mengetahui. Mohon pada Allah selamatkan rakyat Malaysia daripada pemimpin-pemimpin mungkar ini.

Anonymous
Guest
Anonymous

Don't worry. Be happy. We make up the script as we go along.

zahid komedi
Guest
zahid komedi

Khabar baik budin, jom ngeteh aku belanja, sambil sembang politik masa kini.,haha

Anonymous
Guest
Anonymous

Blog Syed akhbar (syedoutsidethebox.blogspot.com) dan blog din turtle (dinturtle.blogspot.my) dah kena ban oleh skmm. Hampeh punya skmm dan najib, semua nak di ban. Camna nak jadi negara demokrasi kalau rakyat tak boleh bersuara dan memberi komen.

Anonymous
Guest
Anonymous

Mengikut situasi terkini…aku ada peluang jadi PM (zahid hamidi)

NordinabilaH
Guest
NordinabilaH

Org umno ni cakap tak serupa bikin hebat penyokong2 umno pun sama je hidup ni jangan ingat nak cakap bohong je klu org umno totok semua kata ya je ingatlah sikit kita ni aka mati pangkat harta tak bawa masuk kubur itu je aaaammmiiiiìiiinnnn yg bawa selimut putih je jeeeeeee

Anonymous
Guest
Anonymous

Kerbau kerbau dalam kabinet 1MDB tu mana ingat itu semua. Baik kerbau jantan atau pun kerbau betina.
Cuba kau tengok jamil khir baharom tu. Sejak bergelar menteri sekarang ni makin gemok perut pun makin buncit. Tapi kalau cakap bab agama no. 1

Anonymous
Guest
Anonymous

Zahid ni dia jumpa wakil penderma tu. badan dia gempal sikit. berkulit putih dan bermata sepet. Sheikh Jho Al Low

tatang ka
Guest
tatang ka

Ini yg barulah komen yg terbagus bro/sis. Tepat sekali

tatang ka
Guest
tatang ka

Ini yg barulah komen yg terbagus bro/sis. Tepat sekali

awang batuburok
Guest
awang batuburok

Umno dan penderma 2.6billion tentu sgt gembira sekarang ini kerana golongan pro muslim brotherhood telah tersingkir dari PAS sebagaimana yg mereka kehendaki.
PAS dan UMNO boleh meneruskan agenda bercumbu cumbu secara terangan2an, sebelum berkahwin secara resmi menjelang PRU14 nanti.

sabila
Guest
sabila

Najib n koncu terbelit sudah rasanya

Anonymous
Guest
Anonymous

Tunggu mampus saja tu

Khaeril Yusuf
Guest
Khaeril Yusuf

ZH,bentar lagi pasti Ada statement baru yg kluar..yang bisa buat kita tertawa

Anonymous
Guest
Anonymous

Zahid ni cakap besar saja tapi apa pun tarak. Otak udang

Ali
Guest
Ali

Zahid ni penipu yg tak cerdik.patut nya dia bgtau kat Malaysia cerita derma ni bukan najib yg suruh dia ckp mcm tu….siapa faham…kahkah

roslan othman
Guest
roslan othman

Najib dan kuncu kuncu yg iman letak dekat duit dan jawatan setakat hayat masih ada asyik menipu saja kerja utk cover line,dulu saya tak mahu percaya cerita cerita buruk najib,tapi bila terdedah dia asyik menipu semua cerita skandal dia dulu semua saya percaya,dari skandal kapal selam,altantuya,bekas pengerusi bank kena bunuh,kevin moralias kena bunuh,zaina zain 1MDB sampai la isu RM 2.6 b dan 42 juta,adoi punya dasyat pemimpin kita ada,serah pd allah la dah tak leh buat apa PRU lambat gi.

roslan othman
Guest
roslan othman

Najib dan kuncu kuncu yg iman letak dekat duit dan jawatan setakat hayat masih ada asyik menipu saja kerja utk cover line,dulu saya tak mahu percaya cerita cerita buruk najib,tapi bila terdedah dia asyik menipu semua cerita skandal dia dulu semua saya percaya,dari skandal kapal selam,altantuya,bekas pengerusi bank kena bunuh,kevin moralias kena bunuh,zaina zain 1MDB sampai la isu RM 2.6 b dan 42 juta,adoi punya dasyat pemimpin kita ada,serah pd allah la dah tak leh buat apa PRU lambat gi.

Anonymous
Guest
Anonymous

Dalang pencerobohan lahad datu dia belum umum lagi.Dia ini masih berhutang siapa dalang serangan lahad datu dengan rakyat tapi sebok2 nak jilat pundek pok jib pula

lan
Guest
lan

ZH ini satu apa pun tak tahu. apa punya nasib tpm macam dia ni

Anonymous
Guest
Anonymous

Jagan terkejut beruk pula kalau Zahid beritahu dia sendir dah jumpa dan bercakap face to face dengan Almarhum Raja Abdullah. Maklumlah Zahid ni manusia luar biasa dan liar biasa. Kalau dulu dia tibai Big Big Boss tentang kronisma, jadi kali ni dia perlu ampu dan julang Bis Boss kerana dia tau bahana menibai Big Boss. Dia nak pastikan tak jatuh lubang sama buat kedua kali.

Anonymous
Guest
Anonymous

Sekarang ada ibu warganegara bangladesh melahirkan anak bangla, suatu hari nanti anak bangla ini lahirnya di bangla tapi akan menjadi seorang pemimpin dinegara malasia.Oleh itu doktrin melayu dan islam akan memusnahkan negara malasia, lebih bahaya dari doktrin komunis dan penganas.komunis dan penganas akan membuatkan rakyat bersatu tetapi banglasia akan membuatkan negara musnah dari dalam, lahir di banglasia tapi memimpin di malaysia.

Anonymous
Guest
Anonymous

Cakap orang putih pun merangkak termengah mengah macam nak mampuih macam mana dia boleh bersembang dgn king Abdullah tu.
Mustahil king Abdullah bercakap jawa dgn dia.

Anonymous
Guest
Anonymous

"If there is hell"…ngeehehe! Tringat lg video yg en.budin pnah post sblm ni..tragis dengaq zahid cakap omputih. Tu pun siap ancam en.budin lg.