APA LAGI…SAMANLAH!!

Pengarah Pusat Pemantauan dan Pendedahan Maklumat Kebangsaan atau NOW, Akmal Nasir memutuskan tidak akan meminta maaf atau menarik balik pendedahannya mengenai pemergian Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Jamil Khir Baharom ke Amerika Syarikat yang didakwa menggunakan wang YaPEIM.
Dengan ini, desakan Jamil Khir semalam yang memberi tempoh selama 24 jam kepada Akmal untuk menarik balik dakwaannya atau berdepan tindakan undang-undang, sudah pun terjawab dengan sendirinya.
Kini segala-galanya terserah kepada Jamil Khir untuk tindakan seterusnya. 
Esok hari Ahad dan lusa hari Isnin, maka sepatutnya tindakan undang-undang terhadap Akmal Nasir sudah boleh dimulakan tanpa ada alasan lagi.
Jangan pula tunggu hari Selasa, Rabu, Khamis, minggu seterusnya atau bulan depan untuk tindakan mahkamah itu. 
Atau jangan juga cuba menghantar surat penjelasan lain lagi kepada Akmal sebelum saman mahu diteruskan atau sebaliknya.
Cukuplah hanya Najib Razak yang berbuat demikian.
Ruang alasan atau helah sudah pun tertutup dan kata-kata yang sesuai buat Jamil Khir hanyalah – tunggu apa lagi…samanlah!!(SH 14/11/2015)
Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 26 March 2019 — 1:35 pm

30
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
SabounAnonymousteamakcikJaffar MOHD YUNOSlufang Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Saboun
Guest
Saboun

Jamil ni ke yang berlakun dalam Madu Tiga… Ada plan nak menikah orang Perancis kut… Cisss…

teamakcik
Guest
teamakcik

Duh dasyat nih jamil munkin kena sekal ini.syabas now n tuan bloq membongkar kejahatan pemimpin corupsi.apa byk sgt pakai duit rombongan bang jamil ke us tu.enjoynya lebih dr manafaatnya.setengah juta untuk berapa hari tu.berbaloi ke utk anak yatim ke berbaloi utk bang jamil n the geng.mkn kutuk lg la org org ni.

Anonymous
Guest
Anonymous

Salam tuan harap2 baitlml swak steady x cam tu bukan main lagi lagak nak saman, kan orang dah sedia ngan fakta saman lah jgn cari salah orang yg dedah maklumat perbetulkan jika silap sbgai orang ugama kalau salah ngaku dan undur diri jgn lwn tapi kalau nak lwn d mkmah lagi bagus baru rkyat dpt tahu fitnah ke tidak

Anonymous
Guest
Anonymous

Duit anak yatim guna main golf dgn shopping.. bila nk dkt raya belikan anak yatim baju melayu selai dua pastu masukkan dlm berita.. yg shopping kat us tu x nk masuk dlm berita ke.. duit gaji puluh puluh ribu tu nk simpan buat ape.. blh bawak masuk kubur ke..

Anonymous
Guest
Anonymous

Bila tang duit je lupa dosa pahala.. kejap dah gelap mata.. mmg blh bertaubat tp guna duit orang lain kena mintak dihalalkan oleh org tu bkn dgn mintak ampun dgn Allah aje.. jamil kau menteri agama xkan x tau kot.. gaji dah bynk duit anak yatim dan org miskin pun kau nk sapu.. dgn alasan buat lawatan agak2 Allah blh terima ke excuse kau tu.. bertaubatlah jamil oi pastu jgn buat lg tau.. jamil bkn muda lg takut mati mengejut je.. org muda blh mati cpt apatah lg org tua mcm jamil ni..

Anonymous
Guest
Anonymous

Ramai sungguh pemimpin golongan atasan Melayu lupa lalai leka akan akhlak maqasid syariah transparency code of conduct angkat sumpah jawatan dan laungan politikal transformasi corporate social responsibilties.Perangai mereka dalam organisasi Islam dan menteri de fakto jaga hal Islam memberi impak imej economik terrorist.Ramai sungguh pemimpin dan golongan atasan Melayu yang berbaik sesama T20 dan tidak lihat bawah golongan M40 B40, akan tetapi hidup atas kayangan dan perasan hebat betul lah. Orang orang yang menyorok dalam ngo islamik adalah acuan 1Malaysia Chairman ASEAN aka sahabat Karib Amerika Obama dan rakan tidur negara masak masam manis PRC HEGEMONY one maritime SILK Road..Kalau… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Jamil jamil… program yg kamu buat tu ape manfaatnya kpd anak yatim dan org miskin.. satu faedah pun xde.. kamu pulak enjoy dgn duit diaorang.. org menderma sb nk ringankan beban hidup mereka bkn nk tanggung kamu ke amerika bergembira kat sana dgn rombongan kamu.. main golf dan bershopping.. aduhai x blh diterima langsung.. sampai abis nk dkt stengah juta.. satu pembaziran yg melampau.. betul2 saudara syaitan ni…

Anonymous
Guest
Anonymous

nok mintok pandangan tok adi……mana lebih hina ..Alvin the chipmunk atau bang jamil ABU

Anonymous
Guest
Anonymous

Alvin dah mmg kita tak akan bagi kepercayaan atau amanah, sebaliknya Bang Jamil kita muliakan dgn kepercayaan dan diberi pula amanah..

Siapa lebih hina..

Anonymous
Guest
Anonymous

Alvin org kapir, makan babi, minum arak dan kuat berzina mesti masuk neraka punya..

Abg Jamil orang Melayu dan Islam, tak makan babi, tak minum arak, tak nampak berzina pasti masuk sorga punya..

Setakat pecah amanah dan rasuah Allah boleh maafkan Abg Jamil bila dia pergi Umrah atau Haji nanti..

Anonymous
Guest
Anonymous

ayoh… sukusakat dan sama species ngan bang jamil….kita buat umrah ari ari….aji setahung sekali jee…xdok kabel nok lopat quota……selamatke pok adi?…..ada gerenti ke ALLAH bole maap

Jaffar MOHD YUNOS
Guest
Jaffar MOHD YUNOS

uat program yg tu baik tapi kenapa pakai wang anak yatim yang orang ramai derma tu. ( INI ISU NYA SDR . ) pakai lah dari budjet JPM

Anonymous
Guest
Anonymous

1. kes banglo, zakat rm2 juta.
2. kes qazab tak tau berapa juta?
3. kes golf rm590 ribu.
jamil, jamil ku sangka satu rupanya tiga.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bukan menteri tapi menterbabi. Dalam UMNO penuh dgn babi

Anonymous
Guest
Anonymous

Tolong jgn hina babi beb.. babi tak pandai rasuah atau pecah amanah..!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

mamat ni juga yang rembat duit zakat rm2 juta buat banglo dulu. sial betul menteri umngok ni, tak puas-puas nak tipu melayu.memang babi betul.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kah kah kah…..sebut menteri cop umno jaga agama,weh malu weh songlap,sapu,balun mana yg dan.Orang kedah ker tu, bekas army pencen ……memalukan islam,kalau paria x heran aku.Dulu…pakai duit zakat,ikut perangai bos ler tu……

Anonymous
Guest
Anonymous

Punyalah teruk menteri2 yg dilantik najib.. sume ikut jejak langkah najib.. skandal duit… sampai menteri agama pun dah pandai guna duit anak yatim dan org miskin.. aduhai ingatlah hidup ni x lama.. bertaubatlah sblm terlambat

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini baru sorang Menteri.
Yang menyokong Najib semua Menteri.

Patutlah tak ada sekor Menteri pun yang berani lawan Najib.

Bila Mahathir kata pemimpin UMNO telah di'rasuah' punya lah marah sampai buat lapuran Polis. Dia orang ingat rasuah ini masukkan duit dalam bank atau bagi tanah je. Membiarkan pemimpin yang buat salah dan buat kerja kotor terus memegang jawatan adalah 'rasuah' juga !

Anonymous
Guest
Anonymous

Jamil dikatakan shoppping di sana sebanyak 4 kali. Selain duit yang dibelanja berapa banyak, timbul juga persoalan jika sekali shopping makan masa 4-5 jam bererti satu hari Jamil habiskan masa bershoppping.

Ingatkan Kak Mah je yang suka bershopping.

Jamil perlu pergi shopping unttuk dapatkan cenderahati untuk bini Najib.

Anonymous
Guest
Anonymous

Itu semestinya.She is the big boss

lufang
Guest
lufang

Apa pasat Malaysia jadi ini macam lea aa , manyak sedih maa aa .

Anonymous
Guest
Anonymous

lu tau apa pasat…….lea kincing tatak basuh laaa…..goyang2 saja………atak faham ke lufang…

kluangman
Guest
kluangman

Kena tunggu apa kata shahrir, salleh kruak atau zahid untuk menyelamatkan keadaan….. tak mungkin arul kanda masuk campur.

Siapa lawyer yg akan mewakili jamil…

Anonymous
Guest
Anonymous

Perdana menteri. Menteri menteri. Ketua ketua bahagian. Semuanya PARIAH belaka.

Tak lama lagi babi pun kau orang makan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Yg menuduh dah bagi signal tu! Maksud dia saman ler aku tak takut.So hari isnin ni jamil khir terus saman! jgn pulak tunggu hari selasa macam satu mamat tu! sampai dah berkoyan koyan hari selasa tapi tak saman saman sampai la ni

Anonymous
Guest
Anonymous

yes ,saman jangan tak saman…….pekong Mekong terburai dalam mahkamah……

Anonymous
Guest
Anonymous

elok jangan saman. tok menteri ni miskin fakir. nanti duit loyer oun mintak YAPEIM tolong sponsor.

Anonymous
Guest
Anonymous

Betul…Anwar saman dia mengenai kes Qazaf, dia guna duit Jakim bayar duit guaman. Dia dah pulangkan balik ke???? Menteri jaga agama pun pandai main golf. Ini ikut tabiat Najib ni. Main golf pakai duit rakyat.

Anonymous
Guest
Anonymous

Inilah yg dinamakan Wassatiyah