48 Comments

Add a Comment
  1. Brader Shahbudin…

    Kerajaan patut bayar compensation pada tol operator kalau dia pandai nak pegang janji. Tapi duit dah habis RM950 juta untuk standby kredit 1MDB. Mana nak cekau duit? Terpaksalah naikkan tol.

  2. AWAS !!
    Budak Budak Dilarang Masuk !!
    >>> KLIK SINI <<<

  3. Pang, bum,bum,bum……….bunyi mercun….. itulah penyelesaiannya…….
    Ada paham

    1. Nak bina sekolah hospital kepalabutuh apa.. kat sekolah, cikgu2 sibuk pau ibubapa bagi derma nak beli van sekolah, nak buat dewan exam, nak reper bumbung, nak buat tandas, nak buat pos kawalan, nak bayar guard jaga kanak2 lintas jalan, nak buat surau dan kerja2 latihan exam pun, cikgu mintak duit ibu bapa. Ini menunjukkan prasarana sekolah mmg xder bajet langsung dari kerajaan. Lagikan pulak nak buat sekolah dan hospital.

      Org jahat atau anak2 kita yg jahat, bila dia nakkan sesuatu, mula la dia berlakon tunjuk baik. Rakyat kita kurang bijak atau pandai baca semiotik dan body language, mudah termakan umpan sbb mudah sangat kesian. UMNO ni pulak mcm mat pet. Dah tengah stim, mcm2 dia boleh berlakon tunjuk baik. Yg kita pun satu, tau dah nak kena tipu, tapi masih dok layan pujukan mat pet. Makin lama makin lemak la mat pet ni..

      Untuk pengetahuan, berapa kerat sgt yg matang berfikir, payah dan tegaq drpd kena tipu dek BN drpd 12 juta yg layak mengundi rakyat kita ni??? Rasanya ada la 4 juta kot.. baru 33% je pun..keseluruhannya 66% rakyat mmg belum matang (jenis BN Totok atau jenis atas pagar, bila BN buat baik, bagi duit..maka dia undi BN, lantak la nak kena tipu lps ni..ada aku kesah?? ).. senang sangat diperbodohkan. Lebih2 lagi yg umur bawah 20 tahun.. hidup dan duit sumer ditanggung mak bapak.. sepatah habuk pun x paham ilmu politik.. yg ni kurang2 15 juta dah terdedah kpd perekrutan BN melalui BTN, media hedonism sosial, di sekolah, di universiti, di tempat latihan milik kerajaan spt Giat Mara, IKBN, Maktab2 Perguruan, IKM, ILP, UiTM dsbgnya…. malah kat universiti pun, projek pembodohan dan pembonsaian otak diteruskan oleh pensyarak2 ug totok BN.. Lagikan pulak NC dan TNC.. serta HEP Universiti.. ini sumer 99% BN TOTOK ni haha.. maka bukan senang la tugas Pakatan Harapan.. golongan 20an ni x boleh dihasut untuk sokong pembangkang.. kalo sokong BN xpa..sokong PR x boleh.. ini mmg fixed deposit BN.. ada la yg melawan..tapi budak x matang ni..berapa kerat sangat yg berani melawan mcm Adam Adli dan Safwan Anang? Ada 1000? x sampai 10 org pun..

      Mmg tepat la penyelesaiannya: pong pang pong pang.. akhirnya kita sumer dok bodo dan lembam gitu la jugak.. pukimak hampeh betul..

    2. Najib ni betul betul pembawa sial

  4. Sudahlah! Gst dan duit untung tol untuk plan rasionalisasi ONEEMDIBI. Nnt nk kluar tv nk umum dah dpt kurangkn hutang syrkt jaminan kerajaan.

  5. Kadar Tol terpaksa dinaikkan kerana Kera jaan nak bina banyak Hospital (khasnya Hospital untuk orng2 gila….. Gila kuasa!) dan sekolah (khasnya untuk menyekolahkan semula ahli2 parti agar lebih taat dan setia kepada pemimpin).

  6. Kadar Tol terpaksa dinaikkan kerana Kera jaan nak bina banyak Hospital (khasnya Hospital untuk orng2 gila….. Gila kuasa!) dan sekolah (khasnya untuk menyekolahkan semula ahli2 parti agar lebih taat dan setia kepada pemimpin).

  7. anak buah matde jugak yang buat tahi
    bial dah busuk cakap pun macam terencat akai

    1. burrrpp….kenyang weh makan tahi

  8. Kalau gomen takde duit takkan pemimpin2 bole selalu pegi overseas sana sini buat kerja sikit pi fashion show sikit bila sempat kenduri kawin sekali ni mesti silap Tun M masa pencen dulu tak tinggalkan duit pada gomen berbilion2. Tapi jangan risau kawan2 duit derma harapnya ada lagi kalau tak 2.6 billion, 1 billion pun banyak lagi tu

    1. Duit derma dah Singa pore tahan, duit dah tak ada lagi nak bagi makan ketua bewak2 amno. No money no talk, kalu Ahjib takde duit.So kena merompak,Jika tidak ketua2 bewak kata, AHjib, you are fired, berambus!anak haramjadah!kah..kah..kah…

    2. Rahman dahalan ni bodoh mcm kerbau. Dia ingat Tan sri zeti tu siapa.

  9. Sebahagian kutipan akan di masukkan ke tempat lain.
    Kemudian umum ekonomi pelancung meningkat walaupun jerebu, ekonomi periindustrian pun meningkat dari sekian banyak ke sekian banyak. Hasil dari ekspot yang meningkat.

    Tapi semua kenaikan ialah untuk menutup kegagalan pemimpin dari Felda sehingga ke pelaburan yang merugikan!!

    Pemimpin-pemimpin BN akan menunjukkan kejayaan mereka memimpin tapi rakyat dah jadi 'pariah' sebab negara sudah di 'pariah' kan tidak menjadi apa-apa kepada pemimpin-pemimpin BN.

  10. Naikkan pun bagi lah sebab musabab yang betul. Perkiraan yang betul.

    Jangan sorang kata GST untuk bina hospital dan sekolah.
    Dan yang sorang lagi kata kenaikan tol untuk bina hospital dan sekolah.

    Mana plan sekolah dan hospital yang nak di bina?

    Percaya lah pembentangan bajet itu pun kelentong punya.

    Satu lagi masalah sebab penyokong baju merah dapat RM 30 terus membakar semangat untuk pertahan pemimpin yang macam ini.

    1. Pertahan pemimpin bangang dan takut bini najibul tuya@ziana.

  11. Saya dah ambil borang umno….anda bila lagi??

    1. Borang umngok dah habis! Pegi jumpa Jamal pak TOngko.

    2. Ko ambil borang tu pi sumbat juboq najib

    3. Jgn mimpi orang kampong aku nak bagi satu undi pun kat BN selagi Najib jadi PM

      Dia lah yg bertanggung jawab memporak porandakan negara.

      Kerbau kerbau dia semua mesti diajar cukup cukup.

      Hidup dgn makan rasuah saja. Pergi mampuslah kamu semua

  12. Rakyat perlu kubur semua serpihan dlm amno baru kita dpt capai negara berpendapatan tinggi,selagi menaol ni masih hidup seperti bangkai bernyawa,selagi itu rykt sengsara,bila aku dgr je nama parti keramat keris telanjangtu,selagitu kita diperbodohkan,namun hanya kita saja peka,nun dekat felda makcik pakcik tu,yg hayal tengok tv123$uku,cammana,dan kat kpg2,d sbh,swk,yg itu la memangkah bn,sebenarnya merekani diperdaya dgn duit,harap2 pru kali ini mereka akan sedar,walaupun di bagi duit,tolong ambil tapi pangkah lain parti,cuba sekali je,
    Aku nak tengok bn jd pembangkang,najip jd ketua pembangkang,itu je matlamat aku sebelum tutup mata.
    Boleh kan makcik pakcik..t.k.

    1. aku tak mau najib musibat jd ketua pembangkang!
      aku mau dia di tangkap dan di dakwa!!!!

    2. Dah kena kencing oleh ketua amno haramjadah baru nak menyesal.Pi mamposslah melayu bangang ditipu oleh si bangang bugis celaka.

  13. Tangkap khairuddin dan matthias kata di bawah sosma.
    Apandi pula kata bawah panel kod.
    Gila babi punya PM. Gila babi punya kerajaan.
    Gila babi punya raman dahlan.Sat kata gitu sat kata gini.
    MENTERI kepala butuh.
    Tak habis habis nak menipu rakyat

  14. Dah nama pun UMNO..bukan takat tolak najib ja..

    Naik muhyiddin yasin pun.. xkan berubah jugak kelentongnya…

  15. Melayu Malaysia sama ja ngan Melayu Indon.. penipu cukup no 1. Lagi cakap hal Islam.. lagi kuat menipu..

    Matematik melayu mmg mudah.. 5-3 = 14. 8-2 = 20.

    50-21 = 123. Inilah uniknya jadi pemimpin melayu.. dari bawah..hinggalah ke pemimpin.. sama ja penipunya..

    1. Kapir makan babi tak kuat menipu, tetapi melayu watasiyah memang bangsa anak haramjadah!

    2. Wassatiah bukan watasiyah

  16. mudah je ni..asasnya….pinjam 4.2 b…..simpan dalam akaun peribadi…5%..yg jd panjang citer supaya lari pd asasnyaaaa….payah apaa…..barang leh ejass boss…

  17. Najib buka buta tuli tetapi rakyat didahulukan hehehe betul tak najib lepas ni apa lagi

  18. Nak jadi negara maju pendapatan tinggi thn 20.apa kejadahnya.nak ripe jalan tol pun naik tarip.GST minyak naik.hutang negara seperti selangit.cakap lebih jer.negara maju.orang miskin,rumah kayu teruk banyak lagi.orang politik bn mmg kaya.tp rakyat miskin.

  19. Jgn x tau.. diaorang nk simpan duit bnyk bnyk utk persediaan praya akan datang..diaorang terpaksa tabur duit yg bnyk kalau nk menang.. mana nk dtg duit tu kalau x kutip dr rakyat..

    1. Jangan lepas pru14 dia cabut lari dgn bini dia ke luar negara sudahlah.
      IGP pun tak guna

    2. IGP tu barua umngok! macam hadi juga.

  20. Duit dalam perbendaharaan dah habis cover 1mdb, untuk projek kebajikan rakyat kena bayar gst dan hentikan pampasan kepada syarikat tol konsesi… pokoknya duit dah dilarikan… rakyat jadi sapi perahan

    1. sebab rakyat 47% bodoh celaka.

  21. Najib says Cash is King, Rosmah says Power Is Queen. Malaysians say we are doomed.

    1. Najib celaka manusia bodo jadi PM sebab melayu bodoh macam sial.

  22. Xde guna nak meraung dah rakyat ni
    PRU nnt BN jugak menang macam2 tipu BN pakai
    SPR antara yg jahanam
    tunggulah keputusan PRU nnt

  23. Pembayar cukai diperbodohkan dan tidak boleh bersuara….nasib la labu

  24. Pembayar cukai diperbodohkan dan tidak boleh bersuara….nasib la labu

    1. Yang bodo tu 47% melayu jenis biawak tak sedar diri.

  25. Rakyat yang sebenarnya buta dan tuli…so jangan le mengeluh.. terima seadanya sebab NAJIB DAN ORANG UMNO dah gitu AKALnya…

  26. I LOVE PM!!!!! I LOVE AHMAD MASLAN!!!! Rasa denyut nadi rakyat!!! Kami merayu, berilah peluang kepada BN sekali lagi memerintah negara!!!!!

    ——————————————————
    Pandai sungguh bila nak orang mengundi BN.. Lepas dapat undi, pergi mampos la sumer lu…

    Hoi Najib, Kepala butuh pak hang la!!! Pukimak Phuiiiii…

    Sampai bila la kami nak kena jadi bodo ni???? Tak boleh ka kami nak nak sedar sikik???

    1. Yang bodo tu yang 47% melayu yang mengundi Umngok.Sekarang siapa Yahudi? Parti Umngoklah Yahudi barua celaka pelaq!.Padan muka.

  27. Dia tak buta, dia dah bazir dan makan duit rakyat…haram jadah punya PM

    1. Najibul auta dan bugis haramjadah.

Leave a Reply

Your email address will not be published.