HAHAHA…NAJIB BAGI TEMPOH KEPADA DIRI SENDIRI PULAK!!!

Ini betul-betul kelakar. Lebih lawak daripada lawak antarabangsa. Sesiapa pun pasti tidak dapat menahan ketawa mendengarnya.
Dulu bukan main gah lagi Najib Razak mengumumkan bahawa peguamnya sudah menghantar surat tuntutan kepada bekas Presiden MCA, Dr Ling Liong Sik agar menarik balik, memohon maaf dan membayar sejumlah gantirugi atas dakwaan membuat dakwaan fitnah terhadapnya atau berhadapan dengan tindakan undang-undang di mahkamah.
Untuk maksud itu, peguamnya memberi tempoh tujuh hari kepada Dr Ling untuk menjawab surat tuntutan tersebut.
Di Ling kemudian hanya mengambil masa tiga hari saja untuk menjawabnya dengan mengatakan sedia menyahut cabaran Najib itu di mahkamah dan enggan memohon maaf.
Apa jadi kemudiannya? Sepatutnya saman sudah boleh diputuskan sebab telah ada jawapan daripada Dr Ling.
Tetapi kini peguam Najib pula mengatakan pihaknya akan memutuskan sama ada meneruskan saman atau tidak selepas tempoh tujuh hari itu berakhir.
Mengapa perlu tunggu lagi? Bukankah Dr Ling sudah menjawab menyatakan sedia untuk disaman?
Bukankah sepatutnya Najib terus saja menghantar surat saman fitnah terhadap Dr Ling dengan kadar segera atau setidak-tidaknya mengatakan saman itu tetap akan akan dilakukan kerana sudah ada kata putus daripada Dr. Ling mengenainya.
Nak tunggu apa lagi? Tidakkah ini seperti  Najib memberi tempoh kepada diri sendiri untuk memikir sama ada ada mahu meneruskan saman atau sebaliknya?
Jangan-jangan jadi macam WSJ juga nanti, gah saja lebih, tapi sampai sekarang samannya tidak menjadi kenyataan.
Katawa lagi….kahkahkah…(SH 09/10/2015)
0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 26 March 2019 — 1:35 pm
Subscribe
Notify of
guest
39 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
10 October 2015 3:15 am

Deiii..najib boleh jalan daaa…

muring.com
muring.com
10 October 2015 2:13 am

Nampak sangat takut kena londeh seluar dalam court…bukan soal siapa memang tp masing2 kena berhujah dan disokong oleh bahan bukti…terjerat dalam permainan sendiri…

muring.com
muring.com
10 October 2015 2:13 am

Nampak sangat takut kena londeh seluar dalam court…bukan soal siapa memang tp masing2 kena berhujah dan disokong oleh bahan bukti…terjerat dalam permainan sendiri…

Anonymous
Anonymous
10 October 2015 1:41 am

Blog ini tidak di kemas-kini kerana Tuan masih lagi ketawa
HAHAHA !

Anonymous
Anonymous
10 October 2015 12:48 am

Macai2 semua dah jadi bisu dantuli macam beruk matyeh

adzzam adzzam
adzzam adzzam
9 October 2015 6:20 pm

Mana macai2.
Sunyi.
Tak de sumpah seranah , carutan2

Anonymous
Anonymous
10 October 2015 4:08 am
Reply to  adzzam adzzam

kami tunggu arahan boss….the ringgit king

Anonymous
Anonymous
9 October 2015 3:50 pm

Yang tak berhenti ketawa ialah TLLS laaa

Orang Kampong
Orang Kampong
9 October 2015 3:46 pm

SAYA INGIN CADANGKAN KPD YABHG TUN LLS UTK MENYAMAN NAJIB ATAS ALASAN NAJIB TK SAMAN YABHG TUN LLS…NAJIB SAPA TK KENAL…ROTI CANAI KOSONG…DEPUTI DIA PULA TONG KOSONG…PENYOKONG DIA PULA OTAK KOSONG….dia tiru anwar…sikit sikit saman..tp saman pun kosong mcm dia juga…no balls no guts

Orang Kampong
Orang Kampong
9 October 2015 2:50 pm

SAYA INGIN CADANGKAN KPD YABHG TUN LLS UTK MENYAMAN NAJIB ATAS ALASAN NAJIB TK SAMAN YABHG TUN LLS…NAJIB SAPA TK KENAL…ROTI CANAI KOSONG…DEPUTI DIA PULA TONG KOSONG…PENYOKONG DIA PULA OTAK KOSONG….dia tiru anwar…sikit sikit saman..tp saman pun kosong mcm dia juga…no balls no guts

Anonymous
Anonymous
9 October 2015 2:02 pm

Haha….dari awl lagi dah tahu jawapannya……masuk maharajalwak la ko jib…patut la ko lantik zahid komedi….dua2 pelawk rupanya

Anonymous
Anonymous
9 October 2015 12:54 pm

Apa yang Najib nak saman ni??? Satu dunia tahu dia ambik RM42 juta dari SCR International kerana arahkan Kumpulan Wang pension bagi loan RM4billion kepada SCR.

Ling Sik cakap, Najib ambik duit orang masuk kocek sendiri. Tak betul ke???? RM42million tu bukan duit bapak dia. Tu belum sebut RM2.6billion lagi.

Anonymous
Anonymous
9 October 2015 12:00 pm

Najib tetap akan saman minggu depan pada tahun akan datang…???

Miss Vee
Miss Vee
9 October 2015 10:20 am

WOW !!
You Will Not Believe It !!
>>> CLICK HERE !!<<<

Anonymous
Anonymous
9 October 2015 10:15 am

7 hari mcm2 bole berlaku. Ling kena berhati2..

Anonymous
Anonymous
9 October 2015 8:52 am

we used to laugh at comedians and listen to politicians. now, we laugh at politicians and listen to comedians…….

Anonymous
Anonymous
10 October 2015 4:34 am
Reply to  Anonymous

I like bee gees…….pm started a joke that's make the whole world laughing….that's the joke was on him….ooooo that's the joke was on him….aaarrggghhhhh…

NordinabilaH
NordinabilaH
9 October 2015 8:29 am

Biarkan si luncai terjun dengan labu2nya biarkan biarkan hehehe

NordinabilaH
NordinabilaH
9 October 2015 8:29 am

Biarkan si luncai terjun dengan labu2nya biarkan biarkan hehehe

Anonymous
Anonymous
9 October 2015 7:48 am

Jamal Ikan Bakar dengan Ali Tinju sekarang kan dah senang, sebab Melaka dan Selangor dah suruh berambus. Bawak makcik dan pakcik Felda pergi berdemo depan rumah Tun Ling sebab terlalu cepat sangat bagi jawaban, bagi pressure aje kat Najib, orang takda masa nak fikir.

Anonymous
Anonymous
9 October 2015 7:32 am

TUNGGU HARI SELASA

kayaduitharta
kayaduitharta
9 October 2015 7:18 am

samay belu belum kuar lagi ni…bru cukup kouta

Anonymous
Anonymous
9 October 2015 7:00 am

Ini Lawak tahap Lawak Mr Bean.

Mr Bean beli kad krimas. Tulis nama pada sampul dan kad. krimas Mr Bean buka pintu rumah dan Mr Bean keluar dan tutup pintu. Mr Bean masukkan sampul kad krimas di bawah celah pintu. Mr Bean masuk balik dan buat-buat yang Mr Bean baru balik kerumah. Mr Bean terkejut sebab dapat kad ucapan krismas.

Kita ada Encik Kacang Malaysia !!!

Anonymous
Anonymous
9 October 2015 6:54 am

Ikut benci kat boogis mmg tak boleh gelak langsung tapi bila dia buat u turn perut jadi senak sbb gelak sakan……sah telur separuh masak najib mmg tak guna langsung! Hahahahahaha…Hahahahahaha…Hahahahahaha.
Najib kulup! Se ekor bacul terbangsat bersifat haram jadah…..

Anonymous
Anonymous
9 October 2015 6:52 am

Selepas 7 hari, Najib akan menarik balik saman dan menuntut maaf.

Ini lah standard Presiden UMNO, dia hantar saman dia pulak bagi notis pada diri dia sendiri ! Lepas 7 hari dia sendiri masuk mahkamah. Dia peguambela, dia jugak lah pendakwa. Dia yang tuntut dan dia juga yang kena tuntut. Dia saksi dan dia lah Hakim. Semua dia.

Point, dalam sistem keadilan Najib lah yang berkuasa.

Anonymous
Anonymous
9 October 2015 6:51 am

Inilah dia pm Yg terbaik bg malaysia… Malunya tak terkata

Anonymous
Anonymous
9 October 2015 6:37 am

Skrng ni suruh dr Ling Liong sik pula saman najib kerana tipu nak saman.

gedohom
gedohom
9 October 2015 4:50 pm
Reply to  Anonymous

cuba hang habak mai, mcm mana nak buat saman balik tu, "saman kerana tipu nak saman ". pening apa mikirnyer.

Anonymous
Anonymous
9 October 2015 6:36 am

Kah kah kah najib bugis sauh d labuh….mana berani nak berdepan,harap cai2 jawap

sumpah sumpah
sumpah sumpah
9 October 2015 6:32 am

semakin ketara pahlawan bugis tidak berupaya mengangkat senjatanya sendiri..

Anonymous
Anonymous
9 October 2015 6:29 am

Nak tumpang sekaki ketawa tapi bila ingat sekor bugis, jadi menyampah pulak!

Anonymous
Anonymous
9 October 2015 6:27 am

dia nye mentol dlm mulut kak ma

Anonymous
Anonymous
9 October 2015 6:23 am

Tunggu selasa tapi xtahu tahun bila jugak ke????ahjibgor!!!!????

FZL Resources
FZL Resources
9 October 2015 6:06 am

dah agak dah…..najib ni flip flop……gah jer lebih….Buat keputusan tanpa fikir buruk baiknya….

Anonymous
Anonymous
9 October 2015 10:35 am
Reply to  FZL Resources

,,yang kau salahkan Najib buat apa??? satu Msia tahu dia ikut arahan Rosmah shj…

eri
eri
9 October 2015 1:31 pm
Reply to  FZL Resources

kalau dah hg tau najib tu xda teloq sumer rosmah control yg hg dok bela sgt tu pasai pa?!?

Anonymous
Anonymous
9 October 2015 5:58 am

Sy fikir najib tpksa 'pause' dlu sbrg tindakan yg bakal diambil sbb kak ros blum tekan remote control lg..kak ros tekan nnt jln blk lh tu.

ms
ms
9 October 2015 6:50 pm
Reply to  Anonymous

memang betul apa yg kau katakan… nanti mak badak tekan remote maka jalan balik laa tu….apa pun memang lawak..kalau dah kena nasi kangkang memang macam tu laa lagaknya.

Anonymous
Anonymous
10 October 2015 2:24 am
Reply to  Anonymous

En.budin,please remove komen atas ni…sggh xsopan